پیروزی مردم مظلوم غزه و فلسطین قهرمان در برابر رژیم غاصب و کودک کش صهیونی بر ملت های مسلمان و آزاده جهان مبارک باد
«ایلان گلدنبرگ» مدیر امنیتی خاورمیانه ای مرکز امنیت نوین آمریکا در توییتی در این مورد نوشت: اعزام ناوگروه به سنتکام، اقدام غیرمعمولی نیست و احتمالا اقدامی عادی بوده که از مدتها قبل برنامه آن چیده شده است.
به گزارش ایرنا وی در ادامه این توییت آورد: ادبیات آتشافروزانه بولتون، غیرمعمولی و تحریکآمیز است. حدس من آن است این موضوع فرصتی برای تلاش به منظور ارعاب ایرانیهاست نه چیز بیشتر.
کارشناسان دیگری نیز گفته اند که نیروی دریایی آمریکا اول آوریل، بیش از یک ماه پیش، اعلام کرده بود که این ناو در یک ماموریت از پیش برنامهریزیشده، ساحل آمریکا را ترک کرده است.
برخی تحلیلگران جنگی با اشاره به قابلیتهای نظامی دوربرد آمریکا میگویند اقدام نظامی، بدون حضور این ناوهای استراتژیک هم ممکن است اما این ناوها در خلیج فارس در تیررس ایران هستند و هدف تلافی.
به گفته این تحلیلگران، هر زمان که آمریکا این ناوها را از منطقه دور کند، نگرانی از اقدام نظامی ایالات متحده بیشتر است.
«جان بولتون» مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری آمریکا در مورد اعزام ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن و ناوگروه همراه به منطقه فرماندهی مرکزی آمریکا در خاورمیانه (سنتکام)، علاوه بر برانگیختن واکنشهای مختلف در این کشور، بر بازی تکراری تیم کاخ سفید با افکار عمومی برای توجیه شکستهای واشنگتن در عرصه سیاست خارجی صحه گذاشت.
بولتون در بیانیه ای تهدید کرده که آمریکا با هدف ارسال پیام واضح به ایران، یک نیروی تهاجمی به خاورمیانه اعزام کرده است تا هرگونه حمله به منافع ایالات متحده و یا متحدانش را با «نیروی ضربتی» پاسخ دهد.
وی در این بیانیه تاکید کرده است که «در پی جنگ با ایران نیستیم، اما کاملا آمادهایم تا هرگونه حمله از سوی عوامل ایران به ویژه سپاه پاسداران یا دیگر نیروهای نظامی وابسته به ایران را پاسخ دهیم.»
در همین حال، «میکا زنکو» از تحلیگران آمریکایی در واکنش به این بیانیه در توئیتی نوشت: بهره بردن بولتون از اعزام ناو لینکلن به منطقه، هدفی جز ترساندن ایران نبوده و تهدیدی توخالی و ضعیف است.
وی در این رابطه به گزارش یک ماه گذشته نیروی دریایی آمریکا اشاره کرد که از اعزام این ناو طبق ماموریت عادی خود به منطقه خبر داده بود.
نیروی دریایی آمریکا در بیانیه یک ماه پیش خود خبر داد که این ناو هواپیمابر و شناورهای متعلق به آن یکم آوریل (12 فروردین) از بندر نورفولک ایالت ویرجینیا به یک ماموریت «طبق برنامه» اعزام شده است.
روزنامه گاردین نیز در واکنش به بیانیه بولتون، همین موضوع را مطرح و تصریح کرده که گردش ناوهای هواپیمابر آمریکا و هواپیماهای بمبافکن در خاورمیانه روالی عادی است.
از سویی به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، اشاره بولتون به منطقه «فرماندهی مرکزی» بدان معناست که ناو هواپیمابر لینکلن به سمت دریای سرخ و شاید پس از آن به دریای عرب و خلیج فارس حرکت کند.
بعلاوه، برخی مقامهای سابق آمریکا در واکنش به بیانیه اخیر بولتون، به سیاستهای جنگ طلبانه وی اشاره کرده اند که به طور دائم به دنبال تحریک برای ایجاد تنشهای مختلف در جهان است.
«وندی شرمن» مذاکره کننده ارشد دولت اوباما در مذاکرات هسته ای در واکنش به این بیانیه در پیام توئیتری نوشت: جان بولتون می خواهد آمریکا را به جنگ با ونزوئلا و ایران بکشاند؟ جنگی نبوده که او به دنبال راه انداختن آن نبوده است. دونالد ترامپ کجاست؟
«ند پرایس» از مدیران دوران ریاست جمهوری اوباما نیز در پیام توئیتری نوشت، نشانههای تشدیدکننده اوضاع و تحریکها از دولت ترامپ ساطع میشود.
واکنشها به اظهارات تندمشاور همیشه جنگ طلب کاخ سفید بیانگر آن است که ناو هواپیمابر لینکلن برای نخستینبار نیست که به منطقه اعزام میشود، اما تلاش تیم مستقر در کاخ سفید بر آن است تا لفاظیهای خود علیه تهران را با اعمال جنگ روانی، افزایش دهند.
نگاه منتقدان آمریکایی دولت ترامپ این است که بولتون از همه راهها برای تحریک ایران و وادار کردن به اشتباه، استفاده خواهد کرد تا بهانه برخورد نظامی فراهم و از این طریق رضایت ترامپ برای درگیری جلب شود.
تحلیل دیگر درباره بیانیه بولتون، تلاش برای اعاده حیثیت از شکست تلخ طرح کودتای نظامی اخیر در ونزوئلا و جلب افکار عمومی این کشور است.
در واقع شکست کودتای آمریکا در ونزوئلا با توجه به حمایت تمام قد تیم کاخ سفید از برکناری رئیس جمهوری این کشور سبب شده است تا مشاور جنگافروز دولت ترامپ برای فرار از فشار افکار عمومی، دست به این بازی بزند.
در همین رابطه روزنامه واشنگتن پست در تحلیلی به نقل از «فرید زکریا» نوشت: جان بولتون مشاور امنیت ملی ترامپ، یک تندروی محافظه کاری است که اعتقاد دارد آمریکا برای محافظت از قدرت خود باید تهاجمی، یکجانبهگرا و ستیزهجو باشد.بولتون همچون برخی افراد در تیم سیاست خارجی آمریکا معتقد است روسیه، چین و ایران، تهدید بزرگی علیه واشنگتن هستند.