صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۳ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۲  ، 
کد خبر : ۳۲۹۵۰۷

خروج تدریجی آمریکا از خاورمیانه برای تمرکز بیشتر روی چین

کارشناسان سیاسی معتقدند ایالات متحده در شرایط کنونی چین را یک تهدید مهم راهبردی ارزیابی می‌کند و بنابر این قصد دارد حضور خود در برخی مناطق خاورمیانه را کاهش دهد، حتی اگر این اقدام به نفع ایران تمام شود.

کارشناسان سیاسی معتقدند ایالات متحده در شرایط کنونی چین را یک تهدید مهم راهبردی ارزیابی می کند و بنابر این قصد دارد حضور خود در برخی مناطق خاورمیانه را کاهش دهد، حتی اگر این اقدام به نفع ایران تمام شود.

ماه گذشته یک تیم ویژه متشکل از 15 مقام ارشد پنتاگون کار بر روی آماده کردن یک طرح جامع را آغاز کردند که هدف اصلی آن آماده کردن نیروهای آمریکایی مستقر در بخش های مختلف جهان برای رویارویی احتمالی با تهدید چین است.

این طرح در چارچوب تعهد اعلام شده از سوی آمریکا در هفته گذشته برای انتقال همه نیروهای نظامی خود از خاک عراق است، هرچند دو طرف هنوز جدول زمانی مشخصی را برای خروج نیروهای آمریکایی اعلام کرده‌اند، این دومین عقب نشینی نیروهای آمریکایی از عراق پس از اشغال این کشور در سال 2003 میلادی است.

برای این منظور یک تیم ویژه توسط جو بایدن رئیس جمهور آمریکا تشکیل شده و تیم هدایت کننده آن در وزارت دفاع آمریکا مستقر شده است. هدایت کننده اصلی و واقعی آن وزیر دفاع آمریکا است.

یک منبع آگاه و نزدیک به مذاکرات انجام شده تایید کرده است که تحرکات اخیر شامل توصیه هایی است که بی شک منجر به انتقال گسترده نیروهای آمریکایی خواهد شد که هم اکنون در پایگاه های نظامی خارج ایالات متحده مستقر شده‌اند. این منبع آگاه که نامش فاش نشده است، افزود: اکنون مذاکرات تفصیلی و عمیقی درباره تاثیر این انتقال گسترده نیروهای نظامی آمریکایی در منطقه خلیج فارس در جریان است.

این بحث و جدل قبلا آغاز شده است که آیا انتقال نظامیان آمریکایی از خلیج فارس بر توانایی ارتش ایالات متحده برای حفاظت از منافع این کشور و متحدانش تاثیر خواهد داشت یا نه، آن هم با توجه به ادامه حضور ایران و گروه های نیابتی اش در این منطقه.

طی روزهای اخیر، آمریکا خارج کردن بخشی از تجهیزات نظامی سنگین خود از عربستان را آغاز کرده است، از جمله سامانه های موشکی پاتریوت و یک فروند ناو هواپیمابر که همواره در آب‌های عربستان حضور داشته است. مقام های آمریکایی گفته‌اند این اقدام به خاطر لزوم استقرار این تجهیزات در سایر مناطق جهان انجام شده است.

کارشناسان می گویند، طی روزهای آینده انتقال تجهیزات نظامی آمریکا گسترده تر خواهد شد، با تمرکز بر حفظ سامانه دفاع ضد موشکی بالستیک تاد.

ناظران بر این باورند که بیانیه های مشترک اخیر آمریکا و عراق درباره حضور نیروهای آمریکایی تاییدی بر این واقعیت است که این اقدام آمریکا چیزی فراتر از یک تغییر راهبردی است.

نخستین گفت وگوی راهبردی دولت بایدن با عراق اخیرا در شرایطی انجام شده است که گروه های شیعه مورد حمایت ایران تقریبا هر روز راکت هایی را به سوی پایگاه های نظامی شلیک می کنند.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات