پیروزی مردم مظلوم غزه و فلسطین قهرمان در برابر رژیم غاصب و کودک کش صهیونی بر ملت های مسلمان و آزاده جهان مبارک باد
علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت سیزدهم، در برنامه «بدون توقف» شبکه سه سیما با اشاره به اینکه 200 شبکه با ابزارهای رسانهای مختلف آن قدر به شیوههای مختلف اخبار منفی منتشر میکنند که نکند اخبار خوب به گوش مردم برسد، گفت: مثلا در این 2 سال ماهواره خیام در اختیار ما قرار گرفت که به این وسیله ما توان تصویربرداری زیر یک متر در تمام نقاط را داریم و میتوانیم سطح زیر کشت کالاهای اساسی، میزان ذخایر و منابع آبی را ارزیابی کنیم و حتی برای امدادرسانی از آن استفاده کنیم، در این مدت به تواتر اخبار خوب داشتیم از موفقیتهای نوجوانانمان در المپیادهای مختلف گرفته تا دستاوردهای دولت اما این رسانهها هیچ کدام را منتشر نکردند.
وی در پاسخ به این سؤال که در این دو سال چقدر شغل ایجاد کردید، عنوان کرد: یکی از اولویتهای مهم دولت ایجاد شغل بوده، یکی اینکه رشد اقتصادی را ایجاد کنیم و یکی هم به طور خاص مشکل کارخانههای تعطیل و نیمه تعطیل را حل کنیم، بیش از 5 هزار مجموعه نیمه فعال و غیرفعال و مشکلدار، در این دو سال فعال شده است، آن بخشی که دولت میتواند کمک کند دولت وارد شده و حمایت کرده است. مثلا ما امسال توانستیم تمام کاغذ کتابهای مورد نیاز کتابهای درسی را برای اولین بار از داخل تأمین کنیم. همچنین نرخ بیکاری ما که دو رقمی بوده در این دو سال یک رقمی شده و به 9 درصد رسید. در این دو سال از حدود 760 هزار تا بالای یک میلیون شغل در سال ایجاد شده است.
سخنگوی دولت سیزدهم با اشاره به اینکه ما دوگانگی بین بخش خصوصی و دولت نداریم، اظهار کرد: ما چهار میلیون شغل نیاز داریم، دولت در این راستا دو اقدام کلان انجام داد، یکی اینکه فعالیت کسب و کارها را سهلتر کرد و درگاه مجوزها فعال شد، اینکه 97 درصد مجوزها از طریق سامانه اعطا میشود یک جهش اساسی در حوزه کسب و کارهای بخش خصوصی است، در این مسیر هم حمایتگرهایی گذاشت تا این امر با سهولت بیشتری انجام شود. در سال 1401 تسهیلات بانکی را 45 درصد افزایش داد که از این میزان 84 درصدش هدایت نقدینگی به سمت توسعه کسب و کارها رفت.
بهادری جهرمی با اذعان به اینکه نظام بانکی ما نظام بانکی سالم و بدون ایرادی نیست، گفت: خیلی از بانکهای ما زیانده هستند، خلق نقدینگی و هدایت به سمت بخش مولد ندارند، دولت برای همه اینها برنامه دارد، اغلب بانکهای دولتی ما زیانده بودند، اما با جلوگیری از ریخت و پاشها، بدهیهای بزرگ دولت به بانکها را تسویه کردیم در حال حاضر جز بانک سپه همه از زیاندهی خارج شدند، همچنین بانک مرکزی برای ناترازی بانکها که موجب خلق پول میشد برنامهریزی کرد.
وی ادامه داد: همه بانکها ماه به ماه ارزیابی میشوند و متناسب با آن اجازه داده میشود تسهیلات برای ماه بعد بدهد، یعنی طراحی صورت گرفت که بانک بتواند به سمت اقدامات مولد حرکت کند و اگر به سمت اقدامات ناسالم برود خودش محدودیت بیشتری خواهد داشت، به همین شکل در حوزههای مختلف بانک مرکزی برنامههای مختلفی برای سالمسازی بانکها دارد. اصلاح ناترازی شبکه بانکی جزء اصلاحات ناترازی است.
بهادری جهرمی با اشاره به اینکه وامهای خرد زیر 100 میلیون نیاز به ضامن ندارد، گفت: اگر برای چنین وامهای بانکها ضامن خواستند، مشکل را به معاونت نظارت بانک مرکزی گزارش دهید، اگر وام قانونا به شما تعلق میگیرد و در نحوه پرداخت سختگیری میکنند حتما باید به بانک مرکزی گزارش کنید.
سخنگوی دولت در خصوص مشکلات حوزه مسکن نیز توضیح داد: ما در حال حاضر به حدود چهار میلیون مسکن نیاز داریم که از این میان حدود یک میلیون و 800 هزار مسکن تأمین زمین شده، که قرار است در همین دولت تحویل داده شود. همچنین در همین هفته دولت 100 هزار واحد تحویل داده میشود. 450 هزار واحد نیز در دست سازنده است.
وی ادامه داد: چون دولت میداند موضوع مسکن موضوع مهمی است، دو کار ساختاری جدی کرده یکی اینکه کمیسیون ویژه مسکن در دولت راهاندازی کردیم که هفتگی جلسه دارند و در مورد نهضت ملی مسکن تصمیمگیری کرده و بررسیهای لازم را انجام میدهند. دیگر اینکه برای کوتاه مدت نظام پرداخت اتحادیههای اماک را اصلاح و اتحادیههای مسکن را ساماندهی کردیم، همچنین سامانهای فعال کردیم تا موجر و مستأجر قرارداد خود را در آنجا ثبت کنند. این اقداماتی است که دولت برای کوتاه مدت در حوزه مسکن انجام داد تا مشکل اجارهنشینان نیز تا زمانی که مشکل اساسی در حوزه ساخت مسکن رفع شود، به صورت مقطعی کاهش پیدا کند.
بهادری جهرمی با اشاره به اینکه در طول 7، 8 سال دولت قبل زیر 400 هزارمسکن ساخته شده، یادآور شد: ما تا سال 92، در سال 840 مسکن میساختیم که وزیر راه وقت آمد و گفت ما متولی ساخت مسکن نیستیم، وقتی یک صنعت در رشد اقتصادی منفی بلندمدت میافتد تا بتواند برگردد مدتی زمان میبرد.
وی در پایان نیز در پاسخ به این سؤال که تصمیم دولت در خصوص برجام چیست، عنوان کرد: در حوزه برجام ما توافق را برای توافق دنبال نمیکنیم، ما توافق را برای رسیدن به هدف از بین رفتن مؤثر تحریمها دنبال میکنیم.