به نقل از شبکه الجزیره قطر، وزیران امورخارجه کشورهای سازمان همکاری اسلامی همچنین اعلام کردند: ما خواستار بازگشایی گذرگاههای مرزی برای دریافت کمکهای بشردوستانه فوری به غزه بدون موانع هستیم.
در این بیانیه همچنین آمده است: نسبت به خطرات ناشی از ادامه جنایت کشتار دسته جمعی و پاکسازی نژادی در غزه هشدار میدهیم.
وزیران امورخارجه کشورهای سازمان همکاری اسلامی همچنین خواستار اقدام عملی جامعه جهانی برای فشار آوردن به رژیم صهیونیستی [جهت توقف حملات به غزه] شدند.
سازمان همکاری اسلامی ۵۷ عضو دارد و دبیرخانه آن در جده مستقر است.
دبیر کل سازمان همکاری اسلامی و یک تیم حقوقی نیز ۲۶ فوریه (۷ اسفند) در دادگاه بینالمللی لاهه به نام این سازمان اظهارنامهای شفاهی که در آن به جنایات رژیم اسرائیل علیه مردم فلسطین به ویژه در نوار غزه پرداخته شد، ارائه کردند.
سازمان همکاریهای اسلامی در بیانیهای اعلام کرد: دبیرخانه این سازمان در کنار رصدخانه رسانهای که راه اندازی شده و کار خود را برای رصد جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان و انتشار آن در رسانههای مختلف آغاز کرده است، در حال ایجاد یک دیدهبان حقوقی برای مستندسازی جنایات رژیم اسرائیل است.
سازمان همکاری اسلامی پیشتر نیز برای بررسی تحولات وضعیت غزه در ۱۸ اکتبر ۲۰۲۳ ( ۲۶ مهر) نشست فوقالعاده کمیته اجرایی خود را در سطح وزرای خارجه کشورهای عضو این سازمان در جده عربستان برگزار کرده بود.
رژیم اسرائیل از هفتم اکتبر (۱۵ مهر) جنگی ویرانگر علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخته است که علاوه بر بروز یک فاجعه انسانی بیسابقه و تخریب گسترده زیرساختها، دهها هزار فلسطینی که بیشتر آنها کودک و زن هستند شهید شدند. این جنایات موجب شد تا مقامات تل آویو به اتهام «نسلکشی» به دیوان بینالمللی دادگستری معرفی شوند.