صفحه نخست >>  عمومی >> پرسمان
تاریخ انتشار : ۱۰ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۵:۰۲  ، 
کد خبر : ۳۶۴۳۵۷

نقش شعارهای سال با موضوع اقتصادی در خنثی‌سازی جنگ اقتصادی دشمن چه بوده است؟

1-     نقش افشاگری نقشه دشمن
یکی از ابزارهای دشمن در جنگ ترکیبی در سال‌های گذشته، جنگ اقتصادی بوده است که در قالب‌های متفاوت از تحریم تا فرار سرمایه ‌علیه ملت ایران وضع و اجرا کرده است تا آنجا که در خلال سال‌های 1382 تا 1396، بیش از 274 میلیارد دلار سرمایه از کشور خارج شد. این امر از سال 1388 که جنگ اقتصادی دشمن علیه ملت ایران جنبه تازه‌ای به خود می‌گیرد، شعار منتخب سال‌ها از سوی رهبری نیز صبغه اقتصادی می‌یابند. از همان سال هر چقدر به جلو می‌آییم، جنبه‌های گوناگون جنگ اقتصادی دشمن در زمینه‌های متعدد نمایان می‌شود. رهبر حکیم انقلاب نیز با آینده‌نگری و نظر به برنامه‌ها و سناریوهای دشمن برای فروپاشی اقتصاد ایران، راهبردهای اقتصادی را در قالب شعار سال‌ها مشخص می‌کردند و از همین طریق مسئولان و مردم را متوجه نقشه دشمن در جنگ اقتصادی می‌کردند. یک نقطه ثقل در سناریوهای دشمن برای فروپاشی اقتصاد ایران وجود دارد و آن ‌هم از بین بردن زمینه‌های تولید است. در نقطه مقابل رهبری نیز از سال1396 تولید را کانون راهبردهای انتخابی در شعار سال‌ها قرار می‌دهند و همزمان به جنبه‌های مختلف آن اشاره می‌کنند. در واقع، رهبری با تأکید بر تولید در ضمن شعار سال‌ها، نقشه دشمن در جنگ اقتصادی مبنی بر زمین زدن تولید در کشور را به همه یادآور می‌شدند تا مسئولان متوجه شده و طرح‌ریزی‌های لازم را در جهت ممانعت از تحقق هدف دشمن اجرایی کنند.
2-     نقش انسجام‌بخشی در جبهه خودی
در حوزه اجرایی نیز تأکیدات رهبری در جنبه‌های گوناگون تولید ذیل شعار سال، سبب شده است مسئولان مربوطه بر جنبه‌های متعدد اقتصاد تمرکز کنند و از همین رو تحرکات مثبتی را در جبهه خودی در این جنگ اقتصادی ایجاد کنند. برای نمونه، ذیل شعار تولید اشتغال‌زا، مسئولان دولتی با حضور مستقیم در بنگاه‌های تولیدی در سفرهای استانی، بخش بزرگی از بنگاه‌های راکد و غیرفعال را به چرخه تولید کشور بازگردانند و همین امر موجب بهبود شاخص‌های مربوط به اشتغال شد. شعار سال‌ها دستگاه‌های نظارتی، اجرایی و قانون‌گذاری را از حیث رویکردی و عملکردی در جهت تقویت تولید و در راستای خنثی‌سازی جنگ اقتصادی دشمن متمرکز و منسجم کرد.
3-     نقش ارتقای تاب‌آوری اقتصادی
نکته‌ بعدی اینکه شعار سال‌ها در برخی برهه‌ها توانسته است جان تازه‌ای به اقتصاد کشور ببخشد تا تاب‌آوری خود را در مقابل جنگ اقتصادی ارتقا دهد. برای نمونه، در سالی که تولید دانش‌بنیان نام‌گذاری شده، مسئولان مربوطه قوانین و ریل‌گذاری بسیار خوبی را برای توسعه بنگاه‌های تولیدی مبتنی بر دانش‌بنیان بودن تدوین کردند و در قالب قانون جهش تولید دانش‌بنیان، حمایت‌های گسترده‌ای را از شرکت‌های دانش‌بنیان در قالب زمین و اعتبارات عملیاتی کردند. یا قانون مالیات بر عایدی سرمایه و قانون مالیات بر سوداگری و قانون مالیات بر خانه‌های خالی که در سال 1400 با عنوان تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها کلید خورد و اکنون نیز در مبادی قانون‌گذاری در حال بحث و گفت‌وگو است، در کاهش سوداگری و رفع موانع تولید مؤثر خواهد بود. یا قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار که بخش بزرگی از موانع تولید را مرتفع کرده است. همچنین در سال 1397 که سال حمایت از کالای ایرانی نام گذاشته شد، قوانین خوبی در جهت حمایت از کالای ایرانی در مصارف دولتی و الزام سازمان‌ها به مصرف کالای ایرانی وضع شد. این نمونه‌ها و مثال‌ها نشان می‌دهد، اتخاذ شعار سال با تمرکز بر جنبه‌های مختلف تولید، سبب شده است تا مسئولان ضمن توجه به کانونی که دشمن مورد حمله قرار داده (تولید)، ریل‌گذاری‌های مناسبی را در جهت خنثی‌سازی جنگ اقتصادی دشمن داشته باشند که در نهایت منجر به ارتقای تاب‌آوری اقتصادی شده است.

منبع: پرسمان شماره 13

نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات