بین الملل >>  بین الملل >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۴  ، 
کد خبر : ۳۶۹۶۱۱

سازمان ملل: تحرکات اسرائیل در جولان نقض توافق ۱۹۷۴ است

سخنگوی سازمان ملل متحد با اشاره به اینکه اقدامات اشغالگرانه اسرائیل در جولان سوریه بعد از سقوط دولت این کشور، غیرقانونی بوده و نقض توافق موسوم به پایان تنش در سال ۱۹۷۴ است، تاکید کرد که دو طرف باید به همه مفاد این توافق‌نامه پایبند باشند.

سازمان ملل متحد در واکنش به تحرکات اشغالگرانه رژیم صهیونیستی در سوریه و تجاوزات مکرر علیه این کشور با سوء استفاده از اوضاع داخلی آن و سقوط دولت دمشق، اعلام کرد که اسرائیل با پیشروی نیروهای خود به سمت منطقه حائل در جولان سوریه، توافق پایان تنش منعقد شده میان اسرائیل و سوریه در سال 1974 را نقض کرده است. این توافقنامه تاکید می‌کند که هیچ نیرویی نباید در منطقه حائل باشد و همچنین هیچگونه تحرک نظامی نیز نباید در اینجا صورت بگیرد.

«استفان دوجارک» سخنگوی سازمان ملل متحد دیروز دوشنبه در این زمینه اظهار داشت که پیشروی نیروهای اسرائیلی به سمت منطقه حائل در جولان سوریه که اسرائیل آنجا را اشغال کرده، نقض توافق پایان تنش میان اسرائیل و سوریه به شمار می‌رود که در سال 1974 منعقد شده بود.

سخنگوی سازمان ملل تاکید کرد: نیروی صلح‌بان سازمان ملل که مسئول نظارت بر توافق پایان تنش میان اسرائیل و سوریه است، به مقامات اسرائیلی اطلاع داده که این رفتارهای آنها نقض توافق مذکور به شمار می‌رود. (سازمان ملل متحد در سال 1974 نیروهای صلح بان خود با عنوان یوندوف (UNDOF) را با مأموریت نظارت بر منطقه حائل، به بلندی های جولان فرستاد).

وی تصریح کرد: نیروهای اسرائیلی که وارد منطقه حائل شده‌اند هنوز در سه مکان مستقر هستند. طبق توافق پایان تنش، هیچگونه نیرو یا فعالیت نظامی نباید در منطقه حائل وجود داشته باشد و اسرائیل و سوریه باید به اجرای مفاد توافقنامه سال 1974 و حفظ ثبات منطقه جولان ادامه دهند.

رژیم صهیونیستی بخشی از بلندی‌های جولان سوریه را در طول جنگ 6 روزه در سال 1967 اشغال کرد و در پی توافق پایان تنش بعد از جنگ اکتبر 1973 ،یک منطقه حائل غیرنظامی تحت نظارت سازمان ملل در آنجا ایجاد شد. بعد از آن رژیم صهیونیستی در سال 1981 بخشی از جولان را به اراضی تحت اشغال خود ضمیمه کرد که تنها آمریکا آن را به رسمیت شناخت.

توافق پایان تنش در سال 1974 با نظارت سازمان ملل به مرحله اجرا درآمد و موضوع اصلی آن، ایجاد منطقه حائل خالی از سلاح بین دو ارتش با مدیریت سوریه و سازمان ملل بود. طبق این توافق شهروندان سوری حق داشتند در این منطقه حضور داشته باشند؛ کما اینکه طرفین متعهد شده بودند که تا فاصله 20 تا 25 کیلومتری از منطقه حائل هیچ نوع سلاح سنگین و تجهیزاتی وجود نداشته باشد. دو طرف تا حد زیادی به این توافق احترام گذاشتند. به این ترتیب این جبهه به رغم برخی تعرضات، آرام‌ترین جبهه در منطقه بود.

اما بعد از سقوط دولت سوریه و وضعیت هرج و مرجی که این کشور پیدا کرده، صهیونیست‌ها خیلی زود طمع‌ورزی‌های خود را آغاز کردند و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم اشغالگر از لغو یکجانبه توافق پایان تنش خبر داد. بنابراین رژیم اشغالگر منطقه بزرگی از جنوب غربی سوریه را تا عمق 17 کیلومتری اشغال کرد. به این ترتیب، رژیم صهیونیستی 125 کیلومتر خارج از منطقه حائل را به اراضی اشغال شده جولان اضافه کرد. در اینجا باید اشاره کنیم که دونالد ترامپ در دور اول ریاست جمهوری خود، جولان را جزء "اسرائیل" اعلام کرده بود.

این منطقه تازه اشغال شده دارای ارزش راهبردی بالایی است؛ زیرا شامل کوه حرمون (جبل الشیخ) می‌شود. بر اساس ارزیابی وزارت جنگ رژیم صهیونیستی، از آنجایی که قله کوه حرمون در منطقه جدید اشغال شده توسط این رژیم قرار دارد، درواقع چشم اسرائیل بوده و مشرف به مناطق وسیعی از جولان و دمشق و منطقه غرب درعاست.

نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات