سیاسی >>  سیاسی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۵  ، 
کد خبر : ۳۶۸۴۸۳

حزب‌الله و کشیدن بار دولت ملی

پایگاه بصیرت / گروه سیاسی/ ابراهیم گودرزی

در سال ۱۶۴۸ سران بسیاری از امیرنشینان اروپایی در منطقه‌ای به نام وستقالی در آلمان به دور یکدیگر جمع شدند تا بتوانند برای پایان دادن به جنگ‌ها و خونریزی‌های وحشتناک مذهبی که به مدت ۳۰ سال بود اروپا را در نوردیده بود به توافقی دست یابند.

حاصل این توافقات شکل گیری واحد‌های جدیدی به نام دولت‌های ملی با همان کشور‌ها بود. از این زمان بود که افراد حاضر در مرز‌های جغرافیایی یک دولت ملی جدا از مذهب زبان و نژادشان در زیر یک چتر به نام شهروندان یک کشور جمع میشدند و یک ما را در برابر دیگران (شهروندان سایر کشورها) شکل می‌دادند.

هویت ملی هر فرد در راس تمام جنبه‌های هویتی او قرار گرفته و در مقابل دفاع از سرزمین ملی و تمام شهروندان آن کشور فارغ از مذهب، نژاد و زبان آنان وظیفه هر حکومت ملی در دوران مدرن گردید. کشور لبنان متشکل از عرب زبان‌های مسیحی مسلمان شیعه و مسلمان سنی مانند بسیاری از کشور‌های آسیای غربی پس از فروپاشی امپراتوری عثمانی متولد شد.

همچون سایر کشور‌ها انتظار بر آن است که تمام شهروندان این کشور نیز فارغ از دین و مذهب در جهت اعتلا و سربلندی کشور خود تلاش نمایند و همینطور دولت ملی لبنان نیز بتواند از کیان سرزمینی و جان تمام شهروندانش با هر دین و مذهبی دفاع نماید بی گمان به وجود آمدن رژیم صهیونیستی در کنار مرز‌های این کشور از سال ۱۹۴۸ با بلندپروازی‌های سرزمینی ایده نیل تا فرات بزرگترین خطر موجودیتی برای لبنان بوده است، اما تا پیش از انسجام شیعیان لبنان که به خصوص با تلاش‌های امام موسی صدر و شهید مصطفی چمران صورت گرفت لبنان توانایی مقابله با این خطر موجودیتی را نداشته است به طوری که در اوایل دهه ۸۰ میلادی قریب به دو سوم این کشور در اشغال دولت صهیونیستی بود.

حزب الله لبنان در تمام سال‌های پس از تشکیل بار یک دولت ملی در لبنان را به دوش کشیده تا بتواند کشور لبنان را به عنوان یک واحد سرزمینی در دنیای مدرن پس از سال ۱۴۴۸ زنده نگه دارد و علی رغم اینکه شاکله آن از شیعیان این کشور می‌باشد هرگز اهداف خود را خارج از منافع ملی لبنان و دفاع از کیان مرز‌های کشور تعریف نکرده است. این در حالی است که در دنیای امروز این وظیفه بر عهده دولت‌های ملی مدرن است، اما حکومت ملی در لبنان ناتوان از انجام این وظیفه مهم خود می‌باشد. در چنین وضعیتی گروه‌ها و تشکل‌های گوناگون سیاسی در لبنان میبایست توجه داشته باشند هرگونه تضعیف مقاومت حزب الله میتواند خطر فروپاشی هویت ملی و دولت ملی در لبنان را به دنبال داشته باشد.

برچسب ها: حزب الله ، لبنان ، بصیرت
نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات