پس از ماهها جنگ و جنایت و کشتار بیرحمانه کودکان و زنان و غیرنظامیان در غزه توسط اسرائیل و با حمایتهای گسترده آمریکا و غرب، در نهایت رژیم صهیونیستی تن به آتشبس داد و خواسته های مقاومت فلسطین را پذیرفت.طی روزهای گذشته و بعد از انتشار اخباری درباره این آتشبس که له اعتقاد بسیاری بر اثر فشارهای سیاسی، اقتصادی و نظامی بر رژیم صهیونیستی صورت گرفت، رسانهها و کارشناسان و تحلیلگران بسیاری را به تبیین عوامل و پیامدهای آن واداشت.تحلیلگران بسیاری در دنیا، شکست رژیم صهیونیستی در جنگ غزه را ناشی از ضعف ساختار ارتش اسرائیل دانستهاند. آنها معتقدند که اسرائیل با وجود حمایت نظامی گسترده از سوی آمریکا و غرب، نتوانست بر مقاومت غزه غلبه کند.طی روزهای گذشته حتی رسانه های ضدانقلاب هم نتوانستند پیروزی مقاومت فلسطین بر اسرائیل را انکار کنند. بسیاری از رسانههای اسرائیلی هم با تاکید بر اینکه نتانیاهو به اهدافی که برای حمله به غزه تعیین کرده بود نرسید، غزه را پیروز نبرد می دانستند.تحلیلگران معتقدند که جنگ غزه نشان داد که مقاومت فلسطین میتواند با وجود محاصره و فشارهای شدید، اراده خود را به اسرائیل و حامیان غربیاش تحمیل کند. شکست رژیم صهیونیستی در تمامی ابعاد نظامی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی ثابت کرد که این رژیم دیگر قادر به حفظ برتری مطلق خود نیست و افول آن وارد مرحلهای جدید شده است.رهبران مقاومت فلسطین و انصارالله یمن نیز تأکید کردند که پذیرش آتشبس از سوی اسرائیل و حامیانش نتیجهای جز ضعف، استیصال و فشارهای بیسابقه نظامی، اقتصادی و سیاسی بر این رژیم نبود.
نقش کلیدی آمریکا در جنایات اسرائیل در غزه پس از گذشت حدود یکسال و نیم از جنگ غزه امروز دیگر بر همگان آشکار است که آمریکا در جنایات رژیم صهیونیستی شریک است و در کشتار مردم غزه نقش کلیدی ایفا کرده است.آمریکا با ارائه کمکهای نظامی گسترده، از جمله ارسال بیش از 80 هزار تن بمب و تسلیحات پیشرفته، مدیریت جنگ علیه غزه را بر عهده داشته است. حمایت سیاسی آمریکا، بهویژه استفاده از حق وتو در سازمان ملل، مانع محکومیت بینالمللی اسرائیل شد و این رژیم را در ادامه نسلکشی و جنایات ضدبشری تشویق کرد. همچنین، پشتیبانی اقتصادی و فشار بر کشورها برای سکوت در برابر جنایات اسرائیل، نشاندهنده شراکت مستقیم آمریکا در این جنایات است.
تلاش بایدن برای فرار از مسئولیت جنایات جنگیبا این حال جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، تلاش کرد خود را از اتهامات جنگی در غزه مبرا نشان دهد. او در واکنش به سؤالی درباره نقش دونالد ترامپ در این توافق، با لحنی تمسخرآمیز پاسخ داد: «شوخی میکنید؟» این پاسخ نه تنها نگاه منتقدان را به نقش دوگانه آمریکا در این بحران معطوف کرد، بلکه تأکید دوبارهای بر حمایت همیشگی ایالات متحده از جنایات رژیم صهیونیستی بود. اگرچه بایدن تلاش دارد در پایان دوره ریاستجمهوری، با مواضعی ظاهری از خود رفع اتهام کند، اما تاریخ و افکار عمومی، آمریکا را بهعنوان یکی از عوامل اصلی جنایات در غزه به یاد خواهند داشت و تاریخ و شواهد موجود نشان میدهد که دولت وی نه تنها شریک اصلی جنایات بود، بلکه مدیریت جنگ را به عهده داشت.
شکست بزرگ رژیم صهیونیستی و آمریکا به گفته تحلیلگران، آتش بس در غزه، بزرگترین شکست برای رژیم صهیونیستی، آمریکا و حامیان غربی اسرائیل است.سیدمحمد حسینی کارشناسان مسائل سیاسی می گوید که آمریکا نمیتواند از بار مسوولیت جنایت در غزه شانه خالی کند.وی ادامه میدهد: رسانهها و فعالان فضای مجازی در دنیا که نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی و آمریکا در غزه آگاه هستند نباید اجازه دهند بایدن و در کل آمریکا خود را از این جنایات مبرا کنند.
جنایات بی سابقه اسرائیل با حمایت آمریکا رژیم جنایتکار اسرائیل در طول جنگ، رکوردهای بیسابقهای در جنایات جنگی و ضدبشری به ثبت رساند که به گفته سعدالله زارعی تحلیلگر مسائل بینالملل آمریکا نیز به دلیل حمایتهای گسترده از رژیم و ارسال کمکهای مالی و تسلیحاتی در آن شریک است.کشتار گسترده کودکان، زنان، سالمندان، امدادگران و خبرنگاران، تخریب بیمارستانها، مراکز درمانی، مدارس، دانشگاهها و زیرساختهای حیاتی غزه، حملات هدفمند به زیرساختهای فرهنگی، پژوهشی و باستانی بخشی از این جنایات جنگی بودند. جنایاتی که انتشار تصاویر آنها از سوی خبرنگاران حاضر در غزه موجب افزایش فشار افکار عمومی جهانی علیه آمریکا، اسرائیل و حامیان آن شده است.
تنفر جهانیان از رژیم صهیونیستی و آمریکا حمله بیرحمانه رژیم صهیونیستی به غزه، که با حمایت گسترده سیاسی، نظامی و اقتصادی آمریکا انجام شد، موجی از تنفر جهانی را برانگیخت. این جنگ که با جنایات گسترده علیه غیرنظامیان، تخریب زیرساختها و کشتار کودکان و زنان همراه بود، افکار عمومی جهان را علیه اسرائیل و حامی اصلی آن، ایالات متحده، بسیج کرد. تصاویر و گزارشهای منتشرشده از جنایات جنگی اسرائیل در غزه، وجدان جهانیان را جریحهدار کرد و منجر به اعتراضات گسترده در کشورهای مختلف شد. بسیاری از مردم و دولتها، حمایت آمریکا از اسرائیل را بهشدت محکوم کردند و آن را مشارکت مستقیم در جنایات دانستند. حمایت بیقید و شرط آمریکا، از جمله ارسال تسلیحات پیشرفته و استفاده از حق وتو در سازمان ملل، باعث شد که این کشور بهعنوان شریک اصلی در کشتار مردم غزه شناخته شود. این موضوع به شدت وجهه ایالات متحده را در جهان مخدوش کرده و سیاستهای دوگانه آن را زیر سؤال برده است.
امروز در میان کارشناسان و تحلیلگران نظامی و بین الملل کمتر کسی وجود دارد که نگوید پذیرش آتشبس از سوی رژیم صهیونیستی و آمریکا نشاندهنده پیروزی مقاومت فلسطین است. کارشناسان بسیاری معتقدند که مقاومت با تأکید بر شروط اساسی خود، از جمله خروج کامل نظامیان صهیونیست از غزه، بازگشت آوارگان، بازسازی غزه و تبادل اسرا، اراده خود را بر دشمن تحمیل کرد.نکته مهمی که باید به آن اشاره کرد این است که این تحولات نقطه عطفی در تاریخ فلسطین و مبارزه با اشغالگری است و نشان میدهد که رژیم صهیونیستی و حامیانش نه تنها در میدان جنگ، بلکه در تمامی ابعاد سیاسی، اقتصادی و اخلاقی شکست خوردهاند.