اهمیت دهه فجر و بزرگداشت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در این است که دهه فجر را میتوان بهنوعی بیعت با اسلام و پیامبر گرامی اسلام(ص) دانست و این مطلبی است که بهتازگی از سوی رهبر معظم انقلاب مورد اشاره قرار گرفت.
حمیدرضا مقدمفر کارشناس ارشد مسائل سیاسی نوشت: اهمیت دهه فجر و بزرگداشت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در این است که دهه فجر را میتوان بهنوعی بیعت با اسلام و پیامبر گرامی اسلام(ص) دانست و این مطلبی است که بهتازگی از سوی رهبر معظم انقلاب مورد اشاره قرار گرفت. بر این اساس، شاید اگر قرار باشد عظمت پاسداشت و بزرگداشت انقلاب اسلامی و 22 بهمن را در کوتاهترین جملات خلاصه کرد، باید گفت بزرگداشت و بیعت با انقلاب، بیعت با اسلام است.
بر این اساس، انقلاب اسلامی در طول انقلاب پیامبر و مکتب امام(ره) در طول مکتب اسلام است و این، عظمت انقلاب اسلامی و عظمت این بزرگداشت را نشان میدهد. دوام، بقا و حیات این انقلاب هم متصل به نیروهایی است که بهعنوان انسانهای انقلابی، بار اصلی انقلاب را به دوش میکشند و باعث مانایی و دوام انقلاب بوده و هستند. شاید یکی از ممیزهها و تفاوتهای اساسی انقلاب اسلامی با سایر انقلابها این باشد که بهخلاف روند متعارف و معمول که معروف است و میگویند انقلاب، فرزندان خودش را میخورد و آنها تغییر میکنند و دچار دگردیسی میشوند، انقلاب اسلامی اینگونه نبوده و بعد از چهار دهه، نهتنها نیروهای انقلابی دچار تغییر و فروپاشی نشدهاند بلکه کنار خود، رویشهای جدیدی داشتهاند و شاهد پرورش نسلهای جدید انقلابی هستیم.
شاخصههای انقلابی بودن و انقلابی زیستن را نیز میتوان در ده مورد مهم خلاصه کرد و اینها مواردی است که میتوان گفت انقلابی بودن متکی به این مؤلفههاست:
1 ــ التزام به اسلام: انقلابی بودن متصل به اسلام است و یک انسان انقلابی باید به مکتب اسلام، پیامبر و مکتب امام، اعتقاد عملی و واقعی داشته باشد.
بر این اساس میتوان گفت یک انقلابی، یک مسلمان واقعی است.
2 ــ مرزبندی پررنگ در برابر دشمن: یک انقلابی واقعی، استکبارستیز، سلطهستیز و در یک کلمه آمریکاستیز است.
3 ــ بصیرت دینی و سیاسی: یک انقلابی لزوماً باید بصیرت دینی و سیاسی داشته باشد و از آگاهیهای غفلتزدا و معرفت نافذ برخوردار باشد. انسان انقلابی، قدرت تحلیل درست حوادث و رخدادها را دارد و دشمن شناس است و میتواند معادله دوستی و دشمنی را تفکیک کند.
4 ــ تقوای فردی و جمعی: یک فرد انقلابی، حدود الهی را رعایت میکند و از فساد، اعم از اخلاقی، اقتصادی، سیاسی و... پرهیز میکند. همچنین تقوای جمعی دارد و در حوزههای امر به معروف و نهی از منکر و مرجح دانستن مصالح اجتماعی به مصالح فردی و پرهیز از دشمن، بهصورت فعالانه عمل میکند.
5 ــ پایبندی به مکتب امام و شناخت درست اصول و شاخصهای مکتب: یک انقلابی در انقلاب اسلامی نمیتواند انقلابی باشد اما به اصول و مبانی مکتب امام پایبند نباشد.
6 ــ ولایتمداری و تبعیت خردمندانه از ولی فقیه: طبق این اصل، همواره باید برای تحقق منویات ولی فقیه بهعنوان نایب امام عصر(عج)، تلاش و مجاهدت کرد.
7 ــ پاسداری مؤمنانه و غیورانه از اصل ولایت فقیه: این اصل، بزرگترین یادگار امام(ره) است و یک انقلابی باید خود را همواره پاسدار و حافظ این یادگار بزرگ امام بداند و با ایمان و غیرت در حفاظت و حراست از اصل ولایت فقیه بکوشد، زیرا امام فرمودند اگر چنین کنید، مملکت شما آسیبی نخواهد دید.
8- مردمگرایی و اعتقاد واقعی به نظر و رأی مردم: باید به جمهوریت و اسلامیت نظام اعتقاد داشت و جمهوری اسلامی را یک حقیقت واحد دانست. نباید این دو اصل را از یکدیگر تفکیک کرد و این همان مردمسالاری دینی است که مقام معظم رهبری نیز از آن یاد کردهاند.
9 ــ عدالتخواهی و مبارزه با ظلم و فساد: یک انقلابی باید عدالتخواه و ظلمستیز باشد و با انواع و اقسام فساد مبارزه کند.
10 ــ دفاع از محرومان و مستضعفان در تمامی نقاط عالم: یک انقلابی باید مدافع مستضعفان و محرومان چه در داخل کشور و چه در سایر نقاط جهان باشد. امروز مردم سوریه، عراق، لبنان، یمن و بحرین زیر بار ظلم هستند و یک انقلابی نمیتواند نسبت به این ظلم بیتفاوت باشد. انقلابی باید طرفدار و دادرس مستضعفان باشد و برای کمک به مظلومان تلاش و مجاهدت کند.
منبع: تسنیم