صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۰۷:۵۲  ، 
کد خبر : ۳۳۷۱۴۷

اخبار ویژه روزنامه‌های ۷ اردیبهشت

روزنامه کیهان**

بی بی‌سی... بی‌بی سی خبرآن لاین... به گوشم!
پادوی رسانه‌ای دولت سابق، عملا هم بازی رسانه دولتی انگلیس و گروهک‌های ضد انقلاب شده است.
اخیرا وبسایت بی‌‌بی‌سی در نوشته‌ای القایی، آرزوی خود را تبدیل به خبر کرده و مدعی شد بین دولت و مجلس اختلاف افتاده و حملات کنونی به رئیس‌ مجلس گویای اختلافات محافظه‌کاران حاکم با هم است. همزمان سایت وابسته به گروه ملی مذهبی هم که از پاریس بارگذاری می‌شود ادعای مشابهی را درباره اختلاف میان نیروهای انقلابی حاضر در مجلس و دولت مطرح کرد.
اکنون با یک روز فاصله، «محمد-م» سردبیر «خبر آنلاین» وابسته به چند تن از مدیران دولت سابق) مدعی شده «رویارویی قالیباف با رئیسی اتفاق می‌افتد و در این باره شک نکنید».
او که یک دهه قبل و مقارن با شهرداری آقای قالیباف با مدیریت همشهری عصر همکاری می‌کرد، مدت‌هاست به شکل پروژه بگیر محافل اشرافی علیه نیروهای انقلابی و از جمله آقای قالیباف فضا ‌سازی می‌کند و جای اینکه با عنوان دزدی، خود را «اصولگرا» وانمود می‌کند! وی اخیرا ضمن قصه بافی، به نامه نیوز گفته «زمان انتخابات مجلس یازدهم در سال 98 شاهد اختلافاتی بین جبهه پایداری و جریان آقای قالیباف بودیم که در نهایت این دو گروه لیست تهران را به طور مساوی با هم تقسیم کردند اما اختلافات شان باقی ماند و به انتخابات ریاست جمهوری کشیده شد. گرچه آقای قالیباف تصمیم به کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری داشت اما در نهایت به جمع‌بندی رسید که ریاست مجلس برای او کفایت می‌کند بنابراین اعلام کاندیداتوری نکرد و گفت: اگر آقای رئیسی بیاید من نامزد انتخابات ریاست جمهوری نمی‌شوم. با این وجود سهمی که آقای رئیسی از کابینه به آقای قالیباف داد، کمتر از سهمی بود که به جبهه پایداری داد و فشارهای آقای قالیباف برای کسب سهم بیشتر نیز میسر واقع نشد.هر چند کابینه آقای رئیسی رأی بالایی از مجلس گرفت اما هر چه گذشت اختلافات بین دولت و مجلس بیشتر شد، به طوری که امروز می‌بینیم، نمایندگان مجلس از استیضاح وزرای کار و صمت سخن می‌گویند».
وی با بیان اینکه در آینده نزدیک شاهد دعوای قالیباف و رئیسی خواهیم بود، تأکید کرد: «البته آقای قالیباف به ظاهر شمشیر روی دولت نخواهد کشید اما جریان مدافع خودش را به طرح انتقادات تند از دولت و سؤال و استیضاح وزرا تشویق و تحریک خواهد کرد که بی‌شک یک رویارویی بین آقای قالیباف و رئیسی اتفاق خواهد افتاد».
گفتنی است بی‌بی سی فارسی اخیرا در تحلیلی مدعی شده بود: «حملات کنونی به رئیس‌، گویای اختلافات محافظه‌کاران حاکم با هم است[؟!] ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی از نظر برخی می‌توانست عامل یکدستی و هماهنگی در حاکمیت باشد، اما نشانه‌های اختلاف از همان روزهای اول و گلایه‌های مهدی چمران از تهدید و فشار برای شهرداری علیرضا زاکانی دیده می‌شد [ریاست جمهوری رئیسی چه ربطی به اختلاف ادعایی میان چمران و زاکانی دارد؟!] و هنوز یک سال نشده که جنگ قدرت آشکار تا جایی پیش رفته که می‌توان از دختر رئیس‌‌مجلس نیز برای ضربه زدن به او استفاده کرد... حالا هم زمزمه استیضاح وزیران اقتصادی او به گوش می‌رسد... در کم‌تر از یک سال درز و شکاف‌های ردای حاکمیت یکپارچه اصولگرایان آشکار شده است.»
یادآور می‌شود سایت گروهک ملی- مذهبی که با انتشار تحلیل مشابهی، به تکرار خط القایی بی‌بی سی پرداخته بود، دیروز عینا اظهارات سردبیر خبر آنلاین را باز نشر کرد تا معلوم شود دست گردانندگان رسانه رسمی MI6 انگلیس، برخی گروهک‌ها و شماری از پادوهای کاسبکار در میان مدعیان اعتدال و اصلاحات در یک کاسه است. با این وجود باید پرسید همدلی و هم افزایی دولت و مجلس و قوه قضائیه و سایر نیروها و نهادهای انقلابی در 8- 9 اخیر که موجب کاهش مشکلات و افزایش امید در جامعه شده، چرا باید برخی عناصر داخلی را سرآسیمه، و وادار به اراجیف گویی کند؟ آیا آنها هم خود را در خسارت دیدگی آمریکا و انگلیس شریک می‌بینند؟
باید بر این نکته تاکید ورزید که همدلی میان نیروهای انقلابی در انتخابات مجلس و ریاست جمهوری، موجب بیرون‌انداختن اشرافیت غربگرا از این دو نهاد مهم شد و به همین دلیل هم جریان غربگرا اولویت خود را بر هدف قرار دادن آن اتحاد و اتفاق مبارک قرار داده است.

نابودی 60 میلیارد دلار ارز و اشک تمساح برای اشکنه مردم!
داماد رئيس‌جمهور سابق می‌گوید: امروز وعده‌های رئيسی عملی نشده و رؤیای مسکن دست نیافتنی شده است.
وی ضمن یادداشتی در روزنامه آفتاب یزد نوشت: در نه ماهی که از عمر دولت ابراهیم رئيسی گذشته هرروز آشکار می‌گردد آن دسته از افرادی که طرفدار یک دستی بوده‌اند چقدر اشتباه فکر می‌کردند، امروز برخلاف صحبت‌های رئیس مجلس و وعده‌های انتخابات یخچال مردم همچنان خالی است و مردم پیش فرزندان و نوه‌های خود شرمنده هستند. گوجه و تخم‌مرغ غذای لاکچری شده و یواش‌یواش داریم به آرزوی برخی از دوستان به اشکنه خوردن می‌رسیم. امروز نه‌تنها خرید مسکن رؤیا شده بلکه قیمت روزافزون خودرو نیز باعث شده که آن هم دست‌نیافتنی شود. مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران اظهار می‌کنند ظرفیت تولید به قبل از تحریم‌ها بازگشته و پولش را هم می‌گیریم خدا رو شکر اما چرا نه قیمت دلار پایین می‌آید؟ چیزی ارزان می‌شود؟ نه هیچ فرقی در حل مشکلات معیشتی مردم روی داده است؟ نکند حساب واریز پول نفت را اشتباه به دوستان داده‌اید پس این دلارها کجاست؟ به شعور مردم توهین نکنید!
وی می‌افزاید: «امروز ضعف مذاکره‌کنندگان هسته‌ای و نشناختن وضعیت دنیا و عدم تسلط بر مباحث دیپلماسی باعث شده که نتایج به دست آمده در دولت قبل روز به روز کمرنگ‌تر شود».
یادآور می‌شود در شایسته‌گزینی دولت سابق همین بس که قرار بود جناب داماد بدون تخصص کافی، معاون وزیر صمت شود و در اثر اعتراض رسانه‌ها کنار گذاشته شد.
اما در موضوع تورم، آمار رسمی بانک مرکزی و مرکز آمار دولت سابق تایید می‌کنند که ظرف 8 سال مدیریت مدعیان تدبیر و امید، تورم‌های 700 تا
1000 درصدی در برخی اقلام پدید آمده و به‌عنوان مثال قیمت خودرو و مسکن، بیش از 700 درصد افزایش داشته است.
آیا داماد محترم توقع داشته این تورم پرحجم که در اثر بی‌تدبیری دولت متبوع وی و انباشت 9 برابری حجم نقدینگی و کسری بودجه - در کنار رکود اقتصادی و کاهش ارزش پول ملی - پدید آمده و ریشه‌دار شده، ظرف مدت کوتاهی متوقف شود؟! این در حالی است که دولت موفق شد نرخ تورم
60 درصدی را 13 درصد کاهش دهد که البته همچنان زیاد است اما موثر بودن تدابیر دولت را نشان می‌دهد.
اما درباره درآمدهای ارزی چنان که مسئولان دولت گزارش داده‌اند بخش مهمی از این درآمدها صرف بازپرداخت بدهی‌هایی شده که در دولت سابق انباشته شد؛ چنان‌که در کمتر از 8 ماه، حدود 96 هزار میلیارد تومان بدهی بازپرداخت شده است. به عبارت دیگر، بخشی از درآمدهای دولت فعلی، در اواخر عمر دولت سابق پیش‌خور شد، همچنان که 9 میلیارد دلار ارز اختصاص یافته به واردات کالاهای اساسی برای 12 ماهه سال 1400 را همان 4 ماه اول هزینه و مصرف کردند!
درباره «نتایج به دست آمده در مذاکرات در دولت قبل» هم سرنوشت عبرت‌آموز و غمبار برجام برای ابطال ادعا حکایت می‌کند؛ که اگر دستاوردی در کار بود، نباید برای توافقی که دو سال برای آن مذاکره کرده و امتیازات را یک‌طرفه ظرف 2 ماه واگذار کرده‌اند، مجددا مجبور به مذاکره می‌شدند و اعتراف می‌کردند آمریکا دبه کرد و بی‌صداقتی نشان داد!
و سرانجام اینکه؛ ژست نگرانی برای اشکنه و گوجه و تخم‌مرغ مردم، با حراج 60 میلیارد دلار از ذخایر ارزی ظرف 3 سال و برجای گذاشتن رکوردهای تورمی بی‌سابقه در 3 سال اخیر سازگار نیست.

***************

 روزنامه وطن امروز آرمان ملی**

 

نباید چشم بر انحراف در اجرای قانون بست
رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار اعضای «هیأت تطبیق مصوبات دولت با قوانین» با برشمردن برخی آفت‌هایی که تمام دستگاه‌های نظارتی باید خود را از آن مصون نگه دارند، گفت: اگر بحث‌های سلیقه‌ای، سیاسی و غیرکارشناسی در کار تطبیق قوانین مطرح شود، آفت‌های زیاد و غیرقابل جبرانی برای کشور ایجاد می‌شود؛ از این رو خروجی و کارکرد هیأت تطبیق مصوبات به عنوان نهادی نظارتی می‌تواند در انسجام کشور اثرگذار و موثر باشد. 
محمدباقر قالیباف در این نشست با تأکید بر اهمیت جایگاه هیأت تطبیق مصوبات دولت با قوانین گفت: این هیأت جایگاه مهم و موثری دارد و می‌تواند با عملکردی دقیق، منصفانه و با سرعت کارهای کشور را سامان دهد و از بسیاری از مشکلات در زمینه قوانین پیشگیری کند. وی با اشاره به اهمیت هم‌پوشانی دستگاه‌های نظارتی، تأکید کرد: داده‌های مجموعه‌های نظارتی بدون دخالت در وظایف یکدیگر می‌تواند تبادل شود و اثرگذاری بیشتری داشته باشد، لذا نباید هر یک از مجموعه‌های نظارتی کار جدا و پراکنده را دنبال کنند. قالیباف در همین زمینه تأکید کرد: به عنوان کسی که تجربه اجرایی داشته‌ام با چوب لای چرخ دستگاه‌های اجرایی گذاشتن مخالفم، چرا که مانع شجاعت در تصمیم‌گیری مدیران اجرایی می‌شود. از طرف دیگر نباید چشم را به روی انحراف در اجرای قانون بست و مماشات کرد، بلکه باید محکم ایستاد. اسماعیلی رئیس هیات تطبیق مصوبات دولت با قوانین، در آغاز این نشست گزارشی از عملکرد این هیات در سال گذشته ارائه کرد و برخی اعضای این هیات نیز نظرات خود را برای بهبود روند تطبیق مصوبات بیان کردند. 
***
فرمانده نیروی زمینی ارتش:
آمادگی نیرو‌های مسلح ناشی از انگیزه مضاعف آنهاست
امیر سرتیپ کیومرث حیدری با تاکید بر اینکه یگان‌های نیروی زمینی ارتش همیشه پویا، بالنده و بازدارنده هستند، گفت: آمادگی بی‌نظیر نیرو‌های مسلح، حکایت از روحیه و انگیزه مضاعف آنها در این مسیر دارد. 
فرمانده نیروی زمینی ارتش با حضور در تیپ ۲۹۲ زرهی شهید آزادی ضمن ارزیابی آمادگی و پویایی نیرو‌های این تیپ گفت: یگان‌های نیروی زمینی ارتش همیشه پویا، بالنده و بازدارنده هستند و در این مسیر با تمام وجود برای امنیت این سرزمین تلاش خواهند کرد. وی با بیان اینکه این تیپ در شهرستان دزفول همیشه با قدرت و سرافراز بوده است، اظهار داشت: آمادگی بی‌نظیر نیرو‌های مسلح، حکایت از روحیه و انگیزه مضاعف آنها در این مسیر دارد.
***
گزارش «سی‌ان‌ان» از مذاکرات تهران- ریاض
کشورهای عربی دیگر اعتمادی به آمریکا ندارند
یک شبکه آمریکایی گزارش کرد کشورهای عربی حاشیه خلیج‌فارس اعتماد خود را به آمریکا از دست داده‌اند و ریاض به دنبال بهبود روابط با ایران است. 
به گزارش فارس، «سعید خطیب‌زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه با تأیید دور پنجم گفت‌وگوها میان تهران- ریاض گفت: این گفت‌وگوها با تلاش‌های دولت عراق و مساعدت‌های دولت عمان در بغداد برگزار شد و مثبت و رو به جلو بود. شبکه آمریکایی «سی‌ان‌ان» در واکنش به این اظهارات مقام‌های ایرانی درباره دور پنجم گفت‌وگوها میان عربستان و جمهوری اسلامی ایران، گزارش کرد در حالی ‌که کشورهای عربی حاشیه خلیج‌فارس اعتماد خود به آمریکا را برای پایبندی به تعهداتش در قبال امنیت خود از دست داده‌اند، ۲ رقیب قدیمی در غرب آسیا خود امور را به دست گرفته‌اند. در این گزارش با اشاره به یکی از محورهای گفت‌وگوها میان ایران و عربستان مبنی بر اعزام 40 هزار زائر ایرانی به مراسم حج آمده است: در حالی که مذاکرات تا امروز بر موضوعات نسبتا کوچکی مانند زیارت اماکن مقدس متمرکز بوده و مقامات در سطح اطلاعاتی نیز در آن حضور داشته‌اند، حضور احتمالی مقامات در سطح وزارت خارجه در مذاکرات آتی می‌تواند نشان‌دهنده پیشرفت قابل توجه و تمایل طرفین برای به نتیجه‌ رساندن برخی از حل‌ نشدنی‌ترین درگیری‌های منطقه‌ای باشد. سی‌ان‌ان سپس در بخش بعدی گزارش خود نوشت: از سرگیری مذاکرات میان ایران و عربستان در حالی صورت گرفته است که جمهوری اسلامی ایران و کشورهای عضو برجام در حال انجام مذاکرات وین برای لغو تحریم‌های یکجانبه غرب و احیای توافق هسته‌ای هستند و کشورهای عربی از آمریکا برای رسیدگی به نگرانی‌هایی که درباره ایران دارند، ناامید شده‌اند. 
***
در گفت‌وگوی معاون سفیر کشورمان با یک مقام طالبان صورت گرفت
بررسی اتفاقات مرز دوغارون
سفارت کشورمان در افغانستان در توئیتی اعلام کرد: سیدحسن مرتضوی، معاون سفارت ایران در کابل با مولوی شبیر احمد، رئیس کارگروه وزارت دفاع افغانستان درباره ارتقای حسن همجواری در مرزهای مشترک با کشورمان دیدار و درباره اتفاقات پیش‌آمده در مرز دوغارون ـ اسلام قلعه گفت‌وگو و تبادل نظر کردند. در این ملاقات، طرفین بر توسعه روابط دوستانه و برادرانه بین ۲ کشور و حل‌و‌فصل موضوعات پیش‌آمده از راه گفت‌وگو و مذاکره، تاکید و توافق کردند هیات ۲ کشور در مرز مشترک نشستی برگزار و سوء‌تفاهمات پیش‌آمده را برطرف کنند. ضمنا مقرر شد هیات‌های تخصصی ۲ کشور پس از ماه مبارک رمضان، در تهران یا کابل با هدف تحکیم امنیت و ثبات در مرزهای مشترک جلساتی را برگزار کنند. 

**************

روزنامه خراسان**

دولت قبل بنزین را به قیمت هر لیتر ۵۰۰ تومان صادر کرد
فارس – مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی گفت: در دولت قبل ایجاد هر گونه ظرفیت ذخیره‌سازی بنزین ممنوع شد. جلیل سالاری گفت: نتیجه این شد که در دولت قبل و دوران کرونا، بنزین به لیتری ۵۰۰ تومان صادر و کمترین مزیت نصیب کشور شد.
 
شناسایی ۱۲ هزار ملک و باغ ویلای گران قیمت مشمول مالیات
مهر – مدیر کل دفتر طراحی و تحلیل فرایندهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور گفت: تاکنون بیش از ۱۲ هزار واحد مسکونی و باغ‌ویلاهای گران قیمت، مشمول مالیات شناسایی شده است.
 
تفاوت 90 درصدی قیمت خودرو در بازار نسبت به کارخانه
فارس - رئیس اتحادیه نمایشگاه داران و فروشندگان خودروی تهران، گفت: کاهش 35 درصدی عرضه خودرو در سال‌های اخیر باعث شده که خودرو در بازار نسبت به کارخانه حدود 90 درصد گران‌تر فروخته شود.
 
ثبت‌نام جاماندگان سهام عدالت در خردادماه صحت دارد؟
ایسنا - ثبت‌نام جاماندگان سهام عدالت هرچند وقت یک بار از سوی یکی از مسئولان مطرح و پس از چندی به فراموشی سپرده می شود. اکنون نیز در حالی که اعلام شده است زمان ثبت نام در خردادماه خواهد بود، این تاریخ تایید نشده و همچنان منابع مورد نیاز در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.
 
سلب صلاحیت دایم اعضای سابق هیئت مدیره بورس تهران
فارس - بر اساس اسناد منتشر شده و گفته یک مقام مسئول،‌ کشف دستگاه‌های ماینر در شرکت بورس و اوراق بهادار تهران طی سال گذشته منجر به سلب صلاحیت دایم هشت نفر از اعضای سابق هیئت مدیره بورس اوراق بهادار تهران شده است.
 
خودروهای مبتنی بر پلتفرم پراید هم از رده خارج می شود 
فارس- رئیس سازمان استاندارد ایران با اشاره به اقدامات و تصمیمات در حوزه بهبود استاندارد خودروها و نیز تاکید بر لزوم نوآوری در صنعت خودروی کشور گفت: برخی از خودروها که با پلتفرم پراید تولید می شوند و نمی توانند استاندارد های ۸۵ گانه را بگذرانند به طور حتم از رده خارج می شوند.اسلام پناه با اشاره به توقف تولید خودروهای نا ایمن و بی کیفیت افزود: تا پایان امسال بخش عمده ای از تولیدات فعلی از چرخه تولید حذف می شود و باید خودروهای مطابق با استانداردهای روز دنیا جایگزین آن شود.
دولت قبل بنزین را به قیمت هر لیتر ۵۰۰ تومان صادر کرد
فارس – مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی گفت: در دولت قبل ایجاد هر گونه ظرفیت ذخیره‌سازی بنزین ممنوع شد. جلیل سالاری گفت: نتیجه این شد که در دولت قبل و دوران کرونا، بنزین به لیتری ۵۰۰ تومان صادر و کمترین مزیت نصیب کشور شد.
 
شناسایی ۱۲ هزار ملک و باغ ویلای گران قیمت مشمول مالیات
مهر – مدیر کل دفتر طراحی و تحلیل فرایندهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور گفت: تاکنون بیش از ۱۲ هزار واحد مسکونی و باغ‌ویلاهای گران قیمت، مشمول مالیات شناسایی شده است.
 
تفاوت 90 درصدی قیمت خودرو در بازار نسبت به کارخانه
فارس - رئیس اتحادیه نمایشگاه داران و فروشندگان خودروی تهران، گفت: کاهش 35 درصدی عرضه خودرو در سال‌های اخیر باعث شده که خودرو در بازار نسبت به کارخانه حدود 90 درصد گران‌تر فروخته شود.
 
ثبت‌نام جاماندگان سهام عدالت در خردادماه صحت دارد؟
ایسنا - ثبت‌نام جاماندگان سهام عدالت هرچند وقت یک بار از سوی یکی از مسئولان مطرح و پس از چندی به فراموشی سپرده می شود. اکنون نیز در حالی که اعلام شده است زمان ثبت نام در خردادماه خواهد بود، این تاریخ تایید نشده و همچنان منابع مورد نیاز در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.
 
سلب صلاحیت دایم اعضای سابق هیئت مدیره بورس تهران
فارس - بر اساس اسناد منتشر شده و گفته یک مقام مسئول،‌ کشف دستگاه‌های ماینر در شرکت بورس و اوراق بهادار تهران طی سال گذشته منجر به سلب صلاحیت دایم هشت نفر از اعضای سابق هیئت مدیره بورس اوراق بهادار تهران شده است.
 
خودروهای مبتنی بر پلتفرم پراید هم از رده خارج می شود 
فارس- رئیس سازمان استاندارد ایران با اشاره به اقدامات و تصمیمات در حوزه بهبود استاندارد خودروها و نیز تاکید بر لزوم نوآوری در صنعت خودروی کشور گفت: برخی از خودروها که با پلتفرم پراید تولید می شوند و نمی توانند استاندارد های ۸۵ گانه را بگذرانند به طور حتم از رده خارج می شوند.اسلام پناه با اشاره به توقف تولید خودروهای نا ایمن و بی کیفیت افزود: تا پایان امسال بخش عمده ای از تولیدات فعلی از چرخه تولید حذف می شود و باید خودروهای مطابق با استانداردهای روز دنیا جایگزین آن شود. 

 

**************

 روزنامه ایران**

با گذاشتن چوب لای چرخ دستگاه‌های اجرایی مخالفم

رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار با اعضای «هیأت تطبیق مصوبات سبا قوانین» گفت: اگر بحث‌های سلیقه‌ای، سیاسی و غیرکارشناسی در کار تطبیق قوانین مطرح شود، آفت‌های  غیرقابل جبرانی برای کشور ایجاد می‌شود؛ از این‌رو خروجی هیأت تطبیق مصوبات می‌تواند در انسجام کشور اثرگذار باشد. به گزارش خبرگزاری خانه ملت، محمدباقر قالیباف با اشاره به اهمیت همپوشانی دستگاه‌های نظارتی تأکید کرد: داده‌های مجموعه‌های نظارتی بدون دخالت در وظایف یکدیگر می‌تواند تبادل شود و اثرگذاری داشته باشد. لذا نباید کار جدا و پراکنده را دنبال کنند. قالیباف تأکید کرد: با چوب لای چرخ دستگاه‌های اجرایی گذاشتن مخالفم چرا که مانع شجاعت در تصمیم‌گیری مدیران می‌شود. از طرف دیگر نباید چشم را روی انحراف در اجرای قانون بست و مماشات کرد.

جزئیات جدید از ملاقات مقامات ایران و طالبان

گروه سیاسی/ به گزارش خبرنگار«ایران»، سید حسن مرتضوی معاون سفارت جمهوری اسلامی ایران در کابل روز گذشته با «مولوی شبیر احمد»،رئیس ارکان قوای مسلح افغانستان و سرپرست هیأت رهبری طالبان در ساماندهی امور مرزی با جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفت‌وگو کرد. شبیر احمد با اشاره به فضای همکاری میان دو دولت جمهوری اسلامی ایران و حکومت سرپرست در افغانستان، در مورد حل و فصل برخی سوء تفاهم‌های مرزی اظهار داشت: بنا بر دستور هیأت رهبری طالبان، هیأتی چهار نفره از مقامات نظامی و دفاعی افغانستان تشکیل شده تا با مذاکره و گفت‌گو با مقامات جمهوری اسلامی ایران شرایط همکاری‌های مرزی میان دو کشور را تسهیل کند. وی در ادامه صراحتاً اظهار داشت: سیاست بزرگان ما در قبال کشورهای همسایه بویژه جمهوری اسلامی ایران که میزبان میلیون‌ها شهروند افغانستانی است، عدم بروز هرگونه جنگ و درگیری و حرکت به سوی همکاری‌های همه‌جانبه مرزی است. مولوی شبیر احمد در مورد حضور برخی نیروهای طالبان در مرز کشورمان گفت: بزرگان حکومت بویژه وزیر دفاع دستور داده‌اند که هیچ فردی اجازه بروز کوچک‌ترین درگیری را در مرزهای جمهوری اسلامی ندارد و آرایش نظامی در مرز مشترک ممنوع است. در پایان این دیدار مقرر شد هیأت چهارنفره حکومت سرپرست افغانستان بعد از عید فطر با  مقامات کشورمان در یکی از پایتخت‌ها یا در مرز مشترک دیدار و مسائل مختلف مرزی را حل و فصل کنند.

افتتاحیه همایش بین‌المللی «همه پرسی » برگزار می شود

افتتاحیه همایش بین‌المللی «همه پرسی فلسطین» به همت اندیشکده راهبردی مقاومت دانشگاه امام صادق (ع) و با همکاری مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی برگزار خواهد شد. این همایش با حضور حجت‌الاسلام حسینعلی سعیدی رئیس دانشگاه امام صادق(ع)، علی باقری معاون سیاسی وزارت امور خارجه، جلال درخشه عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق(ع) و دبیر علمی همایش، محمدهادی طحان نظیف عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق(ع)، حسین هرسیج رئیس دانشگاه اصفهان، صفر نصرالله زاده رئیس دانشگاه تبریز، خالد قدومی نماینده جنبش حماس در ایران، محمد یسار العابدین رئیس دانشگاه دمشق، محمدسیداحمد رئیس دانشگاه قاهره، هاشم هبیشات کارشناس مسائل بین‌الملل از اردن و منی بعزاوی شاعر تونسی برگزارمی شود. همایش فوق امروز از ساعت ۱۰ صبح در تالار آیت الله مهدوی کنی دانشگاه امام صادق (ع) برگزار می شود.

۱۷۰ سال حبس برای متهمان بانک سرمایه

ذبیح‌الله خداییان سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری دیروز خود از صدور حکم متهمان پرونده بانک سرمایه خبر داد. خدائیان در رابطه با آخرین وضعیت پرونده بانک سرمایه و محمد امامی که پیشتر با عنوان سرمایه‌گذار سریال شهرزاد از او نام برده می‌شد، گفت: اخیراً پرونده دیگری از این بانک، منتهی به صدور حکم قطعی شده و کسانی که تحت تعقیب بوده‌اند مجموعاً به ۱۷۰ سال محکوم شدند. در این رابطه محمد امامی به جرم اخلال کلان در نظام اقتصادی به ۲۰ سال حبس و رد مال و انفصال از خدمات دولتی، سید احمد هاشمی شاهرودی به ۱۰ سال حبس و رد مال و شهاب‌الدین قندالی به جرم معاونت در اخلال در نظام اقتصادی به ۱۲ سال و ۶ ماه حبس محکوم شدند.  یکی از همدستان آنان هم به جرم مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی به ۲۰ سال حبس و رد مال محکوم شده ولی چون حکم غیابی است از اعلام نام او معذورم. در این پرونده ۶ متهم هم به حبس و ۱۵ نفر دیگر هم هر یک به پنج سال حبس و رد وجوه محکوم شدند. به گزارش ایرنا، خداییان درباره جزئیات حکم صادره علیه دو دانشجوی بازداشتی دانشگاه شریف هم توضیح داد: این دو دانشجو به اتهام تخریب و خرابکاری در تأسیسات عمومی هر کدام به ۱۰ سال حبس و به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور و همکاری با گروهک معاند نظام به ۵ سال حبس و با اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به یکسال حبس یعنی مجموعاً به ۱۶ سال حبس محکوم شدند که حکم قطعی نشده و در مرحله بدوی است.

**************

روزنامه شرق**

هبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار جمعی از دانشجویان و تشکل‌های دانشجویی:
کانون تزریق امید به کشور باشید
رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر روز گذشته در دیدار صد‌ها نفر از دانشجویان و اعضای تشکل‌های دانشجویی، دانشگاه را جزء اساسی‌ترین مسائل انقلاب خواندند و با تبیین نتایج و دستاورد‌های چالش مهم و مستمر «نگاه انقلابی و نگاه جریان ضد انقلاب‌ی و واپس‌گرا به دانشگاه» گفتند: جمهوری اسلامی به دانشگاه امروز خود افتخار می‌کند و جوان دانشجو، امروز باید با تفکر و اندیشه‌ورزی، عمیق‌شدن در مسائل اصلی کشور و پرهیز از هرگونه انفعال و ناامیدی، آرمان‌های انقلاب و کار جدی و واقعی را از مسئولان کشور مطالبه کند

رهبر انقلاب همچنین با اشاره به در‌پیش‌بودن روز جهانی قدس تأکید کردند: با توجه به فداکاری‌های بزرگ مردم فلسطین و اوج‌گیری رذالت و جنایت صهیونیست‌ها، روز قدس امسال با سا‌ل‌های قبل متفاوت است و باید با ابراز همدلی و همبستگی با مردم مظلوم و در عین حال مقتدر فلسطین، قدرت و روحیه آن‌ها را افزایش داد. ایشان در آغاز سخنانشان با ابراز خرسندی از سخنان صادقانه و صریح نمایندگان تشکل‌های دانشجویی افزودند: این‌گونه سخنان، مفید و لذت‌بخش است. البته بسیاری از این مسائل پاسخ دارد، اما مشکل این است که گفت‌و‌شنودی میان دانشجویان و مسئولان وجود ندارد که ضروری است مسئولان، وزرا و مسئولان دستگاه‌های مختلف با حضور در دانشگاه‌ها، به مطالبات و دغدغه‌ها پاسخ دهند و اگر هم در مسئله‌ای پاسخی نداشتند، از پیشنهاد‌ها و سخنان دانشجویان برای حل آن مسائل بهره بگیرند.

 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به سخنی از امیر مؤمنان در نهج‌البلاغه، موعظه را احیاگر دل خواندند و در مقام بیان یک موعظه، با استناد به آیه‌ای از سوره مریم گفتند: روز قیامت، روز حسرت است. به‌گونه‌ای زندگی کنیم که در آن روز سخت، از انجام دادن یا انجام‌ندادن یک کار و گفتن یا نگفتن حرفی، حسرت نخوریم؛ چراکه جبرانش ممکن نیست. رهبر انقلاب در بحث اصلی خود، مسئله دانشگاه را مسئله‌ای اساسی و چالشی دانستند و گفتند: از همان اول، دو نگاه کاملا متضاد یعنی «نگاه انقلاب به رهبری امام خمینی» و «نگاه جریان واپس‌گرا و ضد انقلاب ی» در مسئله دانشگاه به رویارویی پرداختند. ایشان افزودند: نگاه انقلابی، دانشگاه را جایی برای نخبه‌پروری، حل مسائل و پیشرفت کشور می‌دانست؛ اما نگاه دوم، دانشگاه را مکانی برای پرورش مهره‌های مورد نظر غرب می‌دید. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در تبیین ابعاد دیگر چالش انقلاب و ضد انقلاب درباره دانشگاه افزودند: انقلاب به دانشگاه به‌عنوان مرکز تولید علم و رشد علمی و در نتیجه تأمین‌کننده اقتدار ملی نگاه می‌کرد؛ اما جریان واپس‌گرای ضد انقلابی، دانشگاه‌ها را مرکز آموختن پس‌مانده‌های کم‌ارزش دانش غربی می‌خواست تا با تربیت استاد و دانشمند مصرف‌کننده و مدیریت جامعه به دست این افراد، جامعه‌ای مصرفی برای غرب ایجاد کند. ایشان تدین و در مقابل آن دین‌زدایی از دانشگاه را بُعد سوم چالش جدی نگاه انقلاب و جریان ضد انقلاب به دانشگاه برشمردند و افزودند: البته به دلایل مختلف، آن‌ها قادر به دین‌زدایی کامل از دانشگاه‌ها نشدند و بسیاری از سرداران و شهیدان دفاع مقدس و شهیدان هسته‌ای، دانش‌آموختگان قبل از انقلاب بودند. رهبر انقلاب، «هویت‌بخشی به دانشگاه» را کار بزرگ انقلاب خواندند و افزودند: انقلاب به ملت «هویت، آرمان، شخصیت، استقلال و افق دید» بخشید و به تبع آن، دانشگاه نیز از این خصوصیات برخوردار شد. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهایی از احساس حقارت و ضعف و ایستادگی در مقابل مستکبران غربی و شرقی را از نتایج احساس هویت و شخصیت‌یابی دانشگاه دانستند و افزودند: جوانان دانشجو، آن روزها، شیرینی احساس استقلال و ایستادگی در مقابل زورگویان را با همه وجود درک می‌کردند. ایشان حرکت انقلاب در قبال دانشگاه را صحیح، مستحکم و تحسین‌برانگیز خواندند و با اشاره به موفقیت‌های بزرگ این حرکت، افزودند: بعد‌ها نیز انجمن‌های اسلامی دانشگاه‌ها و سپس بسیج دانشجویی و بسیج اساتید، به‌عنوان پرچم‌های انقلاب در دانشگاه‌ها برافراشته شدند و مباحث عمیق فکری و نظری در دانشگاه‌ها شکل گرفت. رهبر انقلاب در جمع‌بندی بخش اول سخنان‌شان گفتند: جمهوری اسلامی می‌تواند به دانشگاه خود افتخار کند، اما در عین حال می‌تواند دغدغه دانشگاه را نیز داشته باشد. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: وضعیت امروز دانشگاه‌ها از لحاظ کمیت و تعداد دانشجو، تعداد اساتید، حرکت و پیشرفت چشمگیر علمی، تربیت نخبگان برجسته، حضور دانش‌آموختگان دانشگاه‌ها در عرصه‌های مختلف مدیریتی و از لحاظ حضور دین در دانشگاه‌ها، با اول انقلاب غیرقابل‌مقایسه است و جمهوری اسلامی می‌تواند حقا به دانشگاه خود افتخار کند. ایشان با طرح این سؤال که چرا باید در شرایط کنونی نسبت به دانشگاه دغدغه داشت، افزودند: آن جریان وابسته و واپس‌گرای ضد انقلاب که به ریشه‌های خارجی مرتبط بود، هنوز فعال است و با حمایت و هدایت سیاست‌های نو استعماری برای دانشگاه‌ها برنامه‌ریزی می‌کند؛ بنابراین باید دغدغه داشت.

رهبر انقلاب یکی دیگر از نکات غیرقابل‌مقایسه دانشگاه‌های امروز با اول انقلاب را میزان تأثیرگذاری بر مسائل کشور دانستند و افزودند: عرصه وسیعی که امروزه دانشگاه‌ها دارند، تأثیرگذاری آن‌ها بر مسائل کشور را به مراتب گسترده‌تر کرده و همین موضوع یکی دیگر از دلایل لزوم دغدغه‌مندی در مورد دانشگاه‌هاست؛ بنابراین باید در‌خصوص دانشگاه‌ها، در دو حوزه دغدغه جدی داشت: ۱- هویت‌زدایی و ۲- آرمان‌زدایی. ایشان افزودند: هویت‌زدایی همان ایدئولوژی‌زدایی است که ایدئولوژی نیز تفکر، ارزش‌ها و هویت یک ملت است.

رهبر انقلاب گفتند: آمریکایی‌ها دائما بر ارزش‌های آمریکایی یعنی همان ایدئولوژی خودشان تأکید دارند؛ چگونه کسانی که از ایدئولوژی‌زدایی سخن می‌گویند، حاضر نیستند این موضوع یعنی پایبندی به ایدئولوژی را از آمریکایی‌ها یاد بگیرند. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: هویت‌زدایی یعنی تحقیر مبانی اندیشه‌ای و رویکرد‌های تاریخی و ملی کشور، تحقیر گذشته کشور و انقلاب، کوچک‌نمایی کار‌های بزرگ و بزرگ‌نمایی برخی عیوب. ایشان هدف از هویت‌زدایی را جایگزینی منظومه فکری غرب به جای هویت ملی و دینی برشمردند و با اشاره به سند ۲۰۳۰ به‌عنوان یکی از مظاهر سلطه نو استعمار غرب افزودند: بر اساس منظومه فکری غرب، باید میراث عظیم اندیشه و فرهنگ در کشور کم‌رنگ یا محو شود، خیل عظیم جوانان آماده صعود به قله‌های شرف و عزت ملی مأیوس و ناامید شوند و احساس بن‌بست به نسل جوان تزریق شود؛ بنابراین باید دغدغه داشت و شجاعانه و با بیان خوب و منطق قوی، در مقابل این جریان ایستاد. رهبر انقلاب، دومین دغدغه مهم را آرمان‌زدایی دانستند و گفتند: یکی از مصادیق آرمان‌زدایی، بی‌تفاوت‌کردن نسل جوان و دانشگاهی به «فقر، فساد و تبعیض» به‌عنوان سه شیطان بزرگ و سه عنصر پلید است. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: از‌جمله مصادیق آرمان‌زدایی، بی‌تفاوت کردن جوانان به سلطه فرهنگی غرب و کم‌انگیزه‌کردن آنان به شاخص‌های انقلاب اسلامی است. ایشان ایستادگی در برابر ظلم و زیر بار زور نرفتن را از شاخص‌های انقلاب اسلامی برشمردند و خاطرنشان کردند: این شاخص‌ها، دنیا را به لرزه درآورد و ملت‌ها را متوجه ایران اسلامی کرد و به دلیل همین شاخص‌ها، در سال‌های گذشته هر رئیس‌جمهوری و با هر گرایش سیاسی که بر سر کار بوده، هنگامی که در سفر‌های خارجی در میان ملت‌ها حضور پیدا کرده، مردم برای آن‌ها ابراز احساسات کردند و برخلاف پرچم آمریکا که آن را می‌سوزانند، پرچم جمهوری اسلامی را می‌گشایند و باز می‌کنند. رهبر انقلاب اسلامی، «بازگشت به اسلام ناب و رد تحجر» و «موضوع فلسطین» را از دیگر شاخص‌های انقلاب اسلامی دانستند و گفتند: هویت‌زدایی و آرمان‌زدایی دو دغدغه اصلی است که باید در قبال آن‌ها هوشیار بود؛ اما اینکه چه کسانی به دنبال هویت‌زدایی، آرمان‌زدایی و استقلال‌زدایی هستند و تا چه حد موفق بوده یا نبوده‌اند، وظیفه دانشگاهیان و صاحب‌نظران است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در بیان اهمیت بسیار بیشتر این دغدغه‌ها نسبت به گذشته افزودند: امروز جهان در آستانه یک نظم جدید بین‌المللی است که این نظم، بعد از دوران نظم دو‌قطبی جهان و نظریه نظم جهان تک‌قطبی در حال شکل گیری است که البته در این دوره آمریکا روز‌به‌روز ضعیف‌تر شده است.

ایشان افزودند: قضایای جنگ اخیر اوکراین را باید عمیق‌تر و در چارچوب شکل‌گیری نظم جدید جهانی دید که احتمالا فرایند‌های پیچیده و دشواری در پی آن شکل خواهد گرفت که در چنین شرایط جدید و پیچیده‌ای، وظیفه همه کشور‌ها از‌جمله جمهوری اسلامی، حضور سخت‌افزاری و نرم‌افزاری در این نظم جدید به منظور تأمین منافع و امنیت کشور و به حاشیه نرفتن است. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تأکید کردند: برای انجام چنین وظیفه بزرگی، بیشترین مسئولیت بر عهده دانشجویان و دانشگاهیان است و بر همین اساس اکنون دغدغه نسبت به دانشگاه‌ها از اهمیت مضاعفی برخوردار می‌شود. رهبر انقلاب اسلامی در پایان این بخش از سخنان خود، اندیشه‌پردازان، صاحب‌نظران و نظریه‌پردازان را به برگزاری جلسات و بحث و بررسی درباره این موضوعات فراخواندند. رهبر انقلاب در بخش دیگری از سخنان‌شان، چند توصیه کاربردی خطاب به دانشجویان و تشکل‌های دانشجویی بیان کردند. توصیه اول ایشان «پرهیز کامل از انفعال و ناامیدی» بود که در این زمینه گفتند: شما باید کانون تزریق امید به بخش‌های دیگر باشید؛ زیرا همچنان که کشور در بخش‌های مختلف همچون علم و فناوری و سلامت در این سال‌ها پیشرفت‌های خیره‌کننده‌ای داشته است، در سایر بخش‌ها نیز همه نابسامانی‌ها قابل رفع است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، نا‌امیدی جوانان و دانشجویان را موجب تأثیر منفی بر سایر موتور‌های پیشرفت کشور دانستند و خاطرنشان کردند: در دوران دفاع مقدس و در حالی که عده‌ای اصرار داشتند که نمی‌شود در مقابل تجاوز دشمن ایستادگی کرد، جوانان هم‌سن‌و‌سال شما با همت خود کشور را نجات دادند و با آزاد‌کردن خرمشهر، دنیا را متحیر کردند. ایشان افزودند: البته بعضی از افراد نسل‌های گذشته، با دچار‌شدن به خطا و ناامیدی، از میدان خارج یا با دیگران هم‌صدا شدند؛ بنابراین مراقب باشید هیچ‌گاه به قله و آرمان‌ها پشت نکنید. توصیه بعدی رهبر انقلاب، «پرداختن به اندیشه‌ورزی و تقویت تفکر» بود. ایشان محصول «علم بدون تفکر» را پدیده‌های خسارت‌بار بشری همچون سلاح‌های کشتار جمعی خواندند و گفتند: تفکر صحیح به استاد و راهنما نیاز دارد که به‌عنوان نمونه مرحوم آیت‌الله مصباح در مسائل فکری، یک استاد و راهنمای مرجع بود. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در توصیه بعدی، دانشجویان را به «عمیق‌شدن در مسائل اصلی کشور و مماس‌شدن با آنها» فراخواندند و افزودند: وقتی با تمرکز بر روی یکی، دو مسئله، درباره آن‌ها فکر و تحقیق کنید، نتایج این تحقیقات عمیق برای دستگاه‌های مربوطه قابل استفاده خواهد بود. ایشان شعار امسال یعنی دانش‌بنیانی تولید را از‌جمله مسائل قابل تمرکز برای تشکل‌های دانشجویی برشمردند و گفتند: با تمرکز بر روی این مسئله، درباره آن گفتمان‌سازی و علیه مؤلفه‌های مخل دانش‌بنیانی مانند خام‌فروشی اسف‌بار و رایج در کشور یا واردات مصرفی و غیر‌لازم یا قاچاق، جریان‌سازی کنید. رهبر انقلاب در ادامه طبیعت دانشجو را مطالبه‌گری دانستند و تأکید کردند: از مسئولان، کار جدی و واقعی مطالبه کنید و آن‌ها را از کار نمایشی بر حذر بدارید.

ایشان با تأکید بر اینکه مطالبه‌گری باید با ادبیات منطقی، هوشمندانه و جدا به دور از دعوا و تند‌و تیزی باشد، گفتند: مطالبه‌گری مستدل مانع از این می‌شود که بعضی‌ها در شرایطی که تشکیلات مدیریتی کشور، انقلابی است، درباره اهمیت نقش دانشجویان تشکیک کنند؛ چرا‌که نقش شما در این دوره بیشتر است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در این زمینه افزودند: پرهیز از برخورد تند‌و‌تیز به معنای سازشگری و مجیزگویی نیست و من هرگز از این‌گونه توصیه‌ها به جوانان و دانشجویان نکرده و نخواهم کرد؛ بلکه مقصود از این توصیه، پرهیز از ادبیات مضر و طعنه‌آمیزی است که متأسفانه امروز در فضای مجازی نیز بسیار رایج شده است.

ایشان، عرصه مطالبه‌گری دانشجویان را عرصه متنوعی از مسائل عدالت اقتصادی، فرهنگ و سبک زندگی خواندند و در بیان یکی دیگر از الزامات مطالبه‌گری صحیح گفتند: مبانی اعتقادی و ایمانی خود را با مطالعه و حضور در مجالس عالمان دین و اخلاق مستحکم کنید. رهبر انقلاب، نتیجه مطالبه‌گری صحیح را تفکیک ضروری آرمان‌ها از عملکرد‌های ضعیف برخی مدیران دانستند و در بیان توصیه‌ای دیگر گفتند: مطالبه‌گری شما به‌گونه‌ای باشد که هم در بیان صورتِ مسائل و هم در مقام ارائه راه‌حل‌ها، با دشمن مغرض، مخرج مشترک پیدا نکنید.

«توسعه فعالیت‌های بین‌المللی دانشجویی» نکته دیگری بود که حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تأکید بر آن افزودند: گروه‌های جوان و دانشجویی زیادی در اروپا و آمریکا و همچنین در کشور‌های اسلامی علیه سیاست‌های استکباری فعال هستند که ارتباط سالم با آنها، هم به این فعالیت‌های ضد استکباری توان بیشتری می‌دهد و هم با معرفی جمهوری اسلامی به آنها، یک سپر دفاعی برای کشور در مقابل امپراتوری خبری مستکبران ایجاد می‌کند. البته تقویت ارتباط با دانشجویان کشور‌های همسایه یعنی افغانستان، پاکستان و عراق مورد تأکید بیشتری است. توصیه آخر رهبر انقلاب خطاب به جوانانی بود که در دوره جدید در رده‌های مدیریتی قوای سه‌گانه مشغول به کار شده‌اند. ایشان با تأکید بر اینکه کار جمهوری اسلامی بدون نیروی جوان مؤمن و پر‌انگیزه پیش نخواهد رفت، افزودند: توصیه من به جوانان عزیز این است که اولا مسئولیت کنونی را پله‌ای برای مسئولیت بالاتر قرار ندهند و در هر جا که هستند، با تمرکز بر مسائل آن حوزه، برای خدا کار کنند. ثانیا هدف خود را حل مسائل کشور در بخشی که به آن‌ها واگذار شده، قرار دهند.

رهبر انقلاب اسلامی در بخش پایانی سخنان‌شان، با اشاره به در پیش بودن روز جهانی قدس، روز قدس امسال را متفاوت از سال‌های قبل دانستند و گفتند: مردم و جوانان فلسطینی، فداکاری‌های بزرگی از خود نشان می‌دهند و رژیم صهیونیستی نهایت رذالت و جنایت را به کار بسته است و هر غلطی که می‌تواند انجام می‌دهد و آمریکا و اروپا نیز از او حمایت می‌کنند. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای ملت فلسطین را در عین مظلومیت، مقتدر خواندند و با اشاره به مجاهدت و ایستادگی جوانان فلسطینی که نمی‌گذارند قضیه فلسطین به فراموشی سپرده شود، افزودند: روز قدس فرصت مناسبی برای اعلام همدلی و همبستگی با مردم مظلوم فلسطین و روحیه‌دادن به آن‌ها است. ایشان با انتقاد شدید از عملکرد دولت‌های اسلامی در قبال موضوع فلسطین، خاطر‌نشان کردند: متأسفانه دولت‌های اسلامی بسیار بد عمل می‌کنند و حتی حاضر به سخن‌گفتن در موضوع فلسطین نیستند و برخی از آن‌ها تصور می‌کنند راه کمک به فلسطین، برقراری ارتباط با صهیونیست‌هاست؛ در حالی که این، اشتباه بزرگ است. رهبر انقلاب با اشاره به ارتکاب این اشتباه بزرگ از جانب حکومت مصر در ۴۰ سال قبل و برقراری ارتباط با صهیونیست‌ها، افزودند: مگر برقراری ارتباط مصر با رژیم صهیونیستی باعث کاهش جنایات صهیونیست‌ها بر ضد ملت فلسطین و کاهش هتک حرمت مسجدالاقصی شد که اکنون برخی دولت‌های اسلامی می‌خواهند همان اشتباه انور سادات را تکرار کنند؟

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تأکید بر اینکه برقراری ارتباط برای رژیم صهیونیستی نیز فایده‌ای نخواهد داشت، گفتند: امیدواریم با لطف خداوند عاقبت کار در فلسطین به نیکی و خوشی به سرانجام برسد و تسلط فلسطینی‌ها بر سرزمین خود و مسجدالاقصی به‌زودی محقق شود.

پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، نمایندگان تشکل‌های بزرگ دانشجویی کشور به بیان دیدگاه‌های خود پرداختند.

آقایان محسن نراقی به نمایندگی از بسیج دانشجویی، محمدحسین کاظمی از جامعه اسلامی دانشجویان، محمد اسکندری از جنبش عدالت‌‍‌خواه دانشجویی، علی بزرگ‌خو از دفتر تحکیم وحدت، امیرحسین پناهی از انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل و همچنین خانم زهراسادات رضوی‌علوی، مجری مراسم، به نمایندگی از دختران دانشجو این محور‌ها را بیان کردند:

- ضرورت ایجاد تحول در نظام حکمرانی با تکیه بر ظرفیت‌های موجود

- به‌روزرسانی نرم‌افزار اداره کشور با تحول در ساختار‌های کهنه و ایجاد سازوکار‌های جدید

- تحقق حکمرانی عادلانه، صادقانه و شجاعانه

- لزوم پرهیز از مدرک‌‍‍‌گرایی و حرکت به سمت علم کاربردی در دانشگاه‌ها

- ضرورت تمرکز نهاد علم بر مسائل مبتلابه نظام

- لزوم ایجاد بستر‌های لازم برای پویایی مباحث فکری و تبادل نظر در دانشگاه‌ها و حوزه‌‍‌های علمیه

- تأکید بر صیانت از اصل تفکیک قوا و شئون قانون اساسی

- لزوم حفظ استقلال نهاد قانون‌گذاری از نهاد‌های سیاست‌گذار

- ضرورت به ثمر رساندن نهضت شفافیت

- تأکید بر مطالبه مسئولیت‌شناسی از کارگزاران، عناصر سیاسی و عناصر فکری نظام و پاسخ‌گویی به افکار عمومی

- لزوم وفای به عهد انتخاباتی مسئولان

- ضرورت مواجهه درست و اقناعی با مسائل جوانان به‌ویژه زنان

- و طرح نکاتی درباره ملاحظات مطالبه‌گری، عدالت‌خواهی و حدود آن.

**************************************************************

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات