صفحه نخست >>  عمومی >> ویژه ها
تاریخ انتشار : ۰۶ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۶  ، 
کد خبر : ۳۵۰۴۱۴

استراتژی «دامپینگ» و ماجرای مزدور جدید موساد در لبنان

ماجرای مزدور جدید موساد در لبنان چیست و مهمتر از آن، اینکه چرا در دوره جدید اغلب جاسوسان اسرائیل در لبنان ناکام می‌مانند و تقریبا زود شناسایی و دستگیر می‌شوند.
پایگاه بصیرت / گروه بین المللی

درحالی که طی دو سال گذشته گزارش‌های متعددی از کشف و انهدام شبکه‌های جاسوسی رژیم صهیونیستی در لبنان منتشر شده، روز شنبه دستگیری دو تن از جاسوسان جدید موساد در فرودگاه بیروت که یک زوج روسی بودند، خبر ساز شده و نهادهای امنیتی رژیم صهیونیستی در برابر کشف شبکه جاسوسی جدید این رژیم در لبنان سکوت کرده‌اند.

اما ماجرای مزدور جدید موساد در لبنان چیست و مهمتر از آن، اینکه چرا در دوره جدید اغلب جاسوسان اسرائیل در لبنان ناکام می‌مانند و تقریبا زود شناسایی و دستگیر می‌شوند.

روزنامه الاخبار که همواره گزارش‌های مفصلی درباره کشف باندهای جاسوسی دشمن صهیونیستی در لبنان منتشر می‌کند، در گزارشی جدید به قلم «ابراهیم امین» سردبیر این روزنامه نوشت، به نظر می‌رسد که دشمن اسرائیلی در سطوح مختلف به ویژه در سطح امنیت راهبردی تحت فشار شدید قرار دارد و این امر آن را مجبور به انجام عملیات‌هایی می‌کند که دیگر مانند قبل حرفه‌ای نیست. اتفاقات سال گذشته گواهی آشکار بر ناکامی‌های رژیم اشغالگر در رسیدن به اهداف خود بود و این رژیم شروع به انجام عملیات‌های جدیدی با هدف کسب امتیاز کرد.

یکی از جدیدترین اتفاقاتی که چالش‌ها و ناکامی‌های رژیم صهیونیستی را آشکار کرد، استفاده از اتباع خارجی توسط سرویس جاسوسی این رژیم در ازای دادن پول بود. موساد شهروندان دیگر کشورها را با وسوسه‌های مالی فریب می‌داد تا وارد لبنان شده و مقاومت را در این کشور هدف قرار دهند. اما آنها متوجه شدند که سرویس امنیتی مقاومت اسلامی لبنان منتظرشان بوده و تا آخرین لحظه تحرکاتشان را زیر نظر داشته است.

ماجرای جاسوس جدید موساد در لبنان

این همان اتفاقی است که چند روز قبل برای یک شهروند روسی رخ داد که هنگام خروج از لبنان در فرودگاه بیروت توسط نیروهای سرویس امنیت عمومی لبنان دستگیر شد؛ قبل از اینکه بتواند ماموریتی را که موساد به وی سپرده بود انجام دهد.

بر اساس اطلاعات فاش شده، این شهروند روسی به همراه یک زن که ادعا می‌کرد همسرش است و یک نوزاد هفت‌ماهه وارد لبنان شده و در هتلی در بیروت اقامت کرد. او چند روز بعد از ورود به لبنان ترددهای مشکوکی در ضاحیه جنوبی بیروت انجام می‌داد. در آنجا سرویس امنیتی مقاومت که این شهروند روسی را تحت نظر داشت متوجه شد او به دنبال پیدا کردن یکی از دفاتر ویژه حزب‌الله در ضاحیه جنوبی است. اما نیروهای مقاومت فورا او را دستگیر نکردند بلکه او را رها کردند تا ببیند در نهایت می‌خواهد چه کاری انجام دهد و ماموریت اصلی وی چیست.

طبق این اطلاعات، شهروند مذکور روسی که برای اسرائیل جاسوسی می‌کرد، در ایام ماه محرم و به ویژه در آستانه عاشورای حسینی تردد زیادی به ضاحیه جنوبی بیروت داشت؛ زیرا ارزیابی سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی این بود که دفاتر و مقرهای مقاومت در ساعات خاصی در ایام محرم برای برگزاری مراسم عزای حسینی، تخلیه می‌شود. عاملان موساد نقشه‌ای را در اختیار این مزدور خود قرار داده بودند که او با استفاده از آن به راحتی به مکان دقیقی که مشخص شده بود رسید و هنگامی که در دفتر را باز کرد متوجه شد در دومی نیز وجود دارد که به هیچ وجه باز نمی‌شود.

بنابراین مزدور مذکور موساد، بعد از ناکامی در ورود به مکان مورد نظر، به محل اقامتش در یکی از هتل‌های بیروت برگشت. سپس طرف‌های مربوطه در حزب‌الله که این شهروند روسی را تحت نظر داشتند و متوجه شدند او قصد ورود به یکی از دفترهای ویژه این حزب را داشته، بلافاصله با اداره کل امنیت عمومی لبنان تماس گرفته و خواستار دستگیری وی شدند. سرویس امنیت عمومی لبنان نیز بعد از بررسی شرایط تایید کرد که این شهروند روسی با هدف جاسوسی از حزب‌الله برای رژیم صهیونیستی وارد لبنان شده است.

به همین دلیل سرویس امنیت عمومی لبنان یک تیم را مامور دستگیری این جاسوس موساد کرد و نیروهای امنیتی این کشور وی را هنگامی که به همراه همسر و فرزندش درحال خروج از لبنان بود، در فرودگاه بیروت دستگیر کردند.

بعد از انتقال این شهروند روسی و همسرش به مرکز امنیت عمومی لبنان تحقیقات و بررسی‌ها درباره هویت وی و فعالیت‌هایی که در این کشور انجام می‌داد آغاز شد. در ابتدا رابطه این زن و مرد روسی مبهم به نظر می‌رسید اما بعدا مشخص شد که این جاسوس اسرائیل از همسر و نوزاد خود به عنوان پوششی برای فعالیت‌های جاسوسی در لبنان استفاده می‌کرده است.

این مزدور رژیم صهیونیستی ابتدا هرگونه ارتباط با موساد یا تلاش برای جاسوسی در لبنان را انکار می‌کرد و اصرار داشت بگوید به عنوان یک گردشگر وارد بیروت شده و اتفاقی به مقر حزب‌الله نزدیک شده و نمی‌دانسته که اصلا حزب‌الله در آنجا دفتری دارد. همسرش نیز در دور اول تحقیقات همه چیز را انکار کرد اما بازپرس پرونده به وی گفت که اگر سکوت کند به معنای آن است که برای اسرائیل در لبنان جاسوسی کرده و مجازات سنگینی در انتظارش خواهد بود و نوزاد او نیز به یکی از مراکز نگهداری کودکان در لبنان تحویل داده می‌شود.

شهروند روسی چگونه در دام موساد افتاد؟

بنابراین زنی که همراه این جاسوس اسرائیل بود ترسید و اعتراف کرد همسرش برای موساد کار می‌کرده و این اولین بار نیست که به لبنان می‌آید و قبلا در سال‌های 2021 و 2022 نیز به بیروت آمده بود. او همچنین گفت که ابتدا اصلا نمی‌دانست چه کار می‌کند. به این ترتیب جاسوس مذکور موساد مجبور شد اعتراف کند که برای اسرائیلی‌ها جاسوسی می‌کرده است. نتیجه این اعترافات به شکل زیر است:

- او یک شهروند روسی است که در زمینه ساخت و تعمیر قفل‌ها تخصص دارد و رزومه خود را در این زمینه در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرده است.

- وی به طور معمول از جانب طرف‌های ناشناس پیشنهاداتی برای کار دریافت می‌کرد. یک بار فردی که خودش را معرفی نمی‌کرد پیشنهاد وسوسه‌کننده‌ای با پول زیاد به او داد.

- این فرد ناشناس از شهروند مذکور روسی خواسته بود تا در اوایل 2021 به بیروت رفته و از برخی مکان‌های خاص ضاحیه جنوبی بیروت تصویربرداری کند. البته او مدعی شد که نمی‌دانسته این مکان‌ها مربوط به حزب‌الله است و اصلا نمی‌دانسته که از حزب‌الله برای اسرائیل جاسوسی می‌کند.

-او در سال 2022 نیز برای دومین بار به بیروت سفر کرده و از او خواسته شده بود به یک منطقه تجاری در این شهر رفته و از وجود ژنراتور برق در این منطقه مطمئن شود و سپس اقدام به آتش زدن آن کند. اما وی متوجه شده بود که دوربین‌های نظارتی زیادی در این منطقه وجود دارد و به همین دلیل نتوانسته بود ماموریتش را اجرا کند.

-عاملان موساد قبل از سفر آخر این شهروند روسی به بیروت مبلغی را برای او حواله کرده و وعده داده بودند اگر بتواند ماموریت خود را به درستی انجام دهد پول زیادی به او خواهد رسید.

این شهروند روسی همچنین اعتراف کرد که عاملان موساد اطلاعاتی در مورد هدفی که قرار بود به آن برسد در اختیار او قرار داده، زمان را برای او تعیین کردند، تصاویری از یک نوع قفل را به او نشان دادند و از او خواستند که باز کردن آنها را به روشی خاص و در مدت زمان کوتاه تمرین کند. به این ترتیب وی بعد از رسیدن به درب دفتر مورد نظر که متعلق به حزب‌الله بود با عاملان موساد تماس گرفته و به آنها گفت مطمئن نیست که بتواند ماموریت خود را درست انجام بدهد.

او همچنین نحوه تردد خود در ضاحیه جنوبی و چگونگی استفاده از نقشه‌ای که موساد در اختیار وی قرار داده بود را توضیح داد و گفت که بعد از رسیدن به مکان مورد نظر شروع به باز کردن قفل کرد و این کار بیش از یک ساعت زمان برد. اما زمانی که موفق به باز کردن درب شد فهمید که یک درب دیگر نیز وجود دارد و هنگامی که برای باز کردن درب دوم اقدام کرد، صدای نگهبانان را شنیده و بلافاصله فرار کرد؛ درحالی که نمی‌دانست همه فعالیت‌های او تحت نظر ماموران امنیتی لبنان قرار دارد و آنها منتظر بودند تا قبل از سوار شدن به هواپیما دستگیرش کنند.

استراتژی دامپینگ اسرائیل برای جذب جاسوس علیه حزب‌الله

در همین زمینه منابع مرتبط با پرونده ضد جاسوسی اسرائیل در لبنان اعلام کردند، به نظر می‌رسد که رژیم صهیونیستی در دوره اخیر برای پیشبرد اهداف جاسوسی خود در لبنان از استراتژی «دامپینگ» استفاده می‌کند. (دامپینگ یک اصطلاح تجاری بوده و نوعی از استراتژی فروش است که یک سری از محصولات را با قیمت پایین تر، به عنوان یک مزیت رقابتی در معرض فروش قرار می دهد. دامپینگ به معنای بازارشکنی است که به ویژه در تجارت بین‌المللی جایگاهی ویژه و قانونی دارد؛ و عبارت است از فروش یا صادرات یک کالا با قیمت کمتر از هزینه‌های تمام شده یا به عبارتی دیگر فروش کالا در خارج به قیمتی کمتر از قیمت داخلی).

بر اساس این استراتژی و طبق تحقیقاتی که سرویس امنیت عمومی لبنان بعد از دستگیری ده‌ها جاسوس موساد در این کشور انجام داده، اغلب کسانی که طی چند سال گذشته برای صهیونیست‌ها جاسوسی می‌کرده‌اند، به شکل گسترده و در چارچوب یک کمپین بزرگ سرویس‌های جاسوسی رژیم صهیونیستی جذب موساد شده‌اند. بعد از تحقیقات جامع دستگاه‌های امنیتی لبنان و نیز دستگاه‌های امنیتی مقاومت در این کشور مشخص شد رژیم صهیونیستی سیاست جدیدی را برای رسیدن به اهداف جاسوسی خود در لبنان ترسیم کرده که ابعاد آن به شکل زیر است:

-ارائه بیشترین پوشش انسانی برای مزدور اسرائیل در لبنان، برگزاری دوره‌های آموزشی فشرده و اطمینان از توانایی فرد جهت انجام ماموریت مورد نظر. طی پنج سال گذشته عمده تمرکز موساد برای جذب جاسوس علیه مقاومت لبنان، معطوف به شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های کاریابی بوده است و قربانیان نیز اغلب جوانانی هستند که به دنبال شغل و پول مناسب هستند.

-در مرحله بعدی رژیم صهیونیستی شروع به سرمایه‌گذاری روی افرادی می‌کند که می‌توانند به مواضع و مقرهای حزب‌الله در لبنان دسترسی پیدا کنند؛ به ویژه جوانانی که در مناطق مقاومت زندگی می‌کنند یا کسانی که با نیروها یا مسئولان حزب‌الله رابطه دارند و نیز جوانانی که قبلا عضو این حزب بوده‌اند.

-شواهد نشان می‌دهد که در مرحله جدید، رژیم صهیونیستی دیگر به وزنه و میزان تاثیرگذاری مزدوران خود اهمیت زیادی نمی‌دهد؛ زیرا اعترافات جاسوسان دستگیر شده حاکی از آن است که دستمزد آنها در مقایسه با مبالغی که اسرائیل قبلا به مزدوران خود می‌داد بسیار اندک است اما در مقابل از آنها می‌خواست تا اطلاعات مهمی را برای موساد به دست بیاورند. در واقع در این مرحله، رژیم صهیونیستی بیشتر به کمیت جاسوسان توجه دارد تا کیفیت آنها و این مزدوران خیلی سریع تبدیل به مهره سوخته می‌شوند.

مقاومت چگونه پروژه جاسوسی اسرائیل را ناکام می‌گذارد؟

از طرف دیگر کاملا روشن است که صهیونیست‌ها در مدیریت پرونده جاسوسی خود در لبنان دچار سردرگمی شده‌اند؛ به ویژه اینکه بارها متوجه شده‌اند دستگاه امنیتی مقاومت یا سرویس امنیت عمومی لبنان بعد از دستگیری این مزدوران، از آنها علیه خودِ اسرائیل استفاده می‌کند. همچنین اسرائیلی‌ها می‌بینند که هماهنگی بالایی میان مقاومت و نیروهای امنیتی لبنان به ویژه در زمینه شناسایی و دستگیری جاسوسان موساد وجود دارد.

اما درباره هویت دقیق جاسوس جدید رژیم صهیونیستی در لبنان، اطلاعاتی که روزنامه الاخبار به دست آورده نشان می‌دهد که او فردی به نام «یوری ریناتوویچ چایکن» متولد 13 مارس 1977و تبعه روس است. زنی که همراه او بود نیز فردی به نام «لیلیا الکساندروفیا چایکن» متولد 3 آگوست 1979 است. بعد از دستگیری آنها سرویس امنیت عمومی لبنان با سفارت روسیه در بیروت تماس گرفته و از صحت اسناد هویتی این دو فرد اطمینان حاصل کرد. بعد از مذاکرات سفارت روسیه و سرویس امنیت عمومی لبنان قرار شد تحقیقات تکمیل گردد و اگر مشخص شد لیلیا الکساندروفیا بی‌گناه است، آزاد شده و به همراه فرزندش به مسکو برگردد.

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات