پیروزی مردم مظلوم غزه و فلسطین قهرمان در برابر رژیم غاصب و کودک کش صهیونی بر ملت های مسلمان و آزاده جهان مبارک باد
به گزارش بصیرت، مقامات سعودی به تازگی اعلام کردهاند تا ایجاد کشور مستقل فلسطین ارتباط دیپلماتیک خود را با اسرائیل برقرار نمیکنند؛ حال این پرسش مطرح میشود آیا قطع روابط دیپلماتیک عربستان با اسرائیل منجر به تعمیم این موضوع به سایر کشورهای عربی منطقه میشود؟
علی بیگدلی کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی و روابط بینالملل در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی بصیرت در خصوص تازهترین اظهارات محمد بن سلمان در خصوص قطع روابط دیپلماتیک با اسرائیل گفت: عربستان طی ماههای اخیر بارها اسرائیل را به پذیرش دولت مستقل فلسطینی دعوت کرد، اما شاهد این موضوع بودیم که نتانیاهو و کابینه تندرویش با این پیشنهاد به شدت مخالفت کردند و اعلام نمودند به هیچ وجه زیر بار پذیرش کشور مستقل فلسطینی نمیروند.
وی در این باره افزود: مساله حائز اهمیت این است که در حال حاضر اسرائیل بیشتر نگران مرزهای خود است تا قطع رابطه دیپلماتیک با عربستان سعودی، اما به نظر نمیرسد اسرائیل در وضعیت فعلی به هیچ وجه با تشکیل دولت مستقل مستقل فلسطینی موافقت کند هر چند عربستان سعودی روابط دیپلماتیک خود را با اسرائیل قطع کند.
وی در این باره بیان داشت: اینجا سوال مهمی که مطرح میشود این است که آیا با قطع روابط دیپلماتیک عربستان سعودی به عنوان پیش قراول کشورهای عربی منطقه میتوان امیدوار به کاهش همکاری و قطع روابط کشورهای عربی با اسرئیل بود؛ در پاسخ باید گفته شود هیچ چیزی قابل پیشبینی نیست، اما عربستان تا حدی میتواند کشورهای منطقه را بسیج کند و از این جهت اسرائیل را تحت فشار قرار دهد.
وی در این باره افزود: اینکه عربستان سعودی تا چه حد به این موضوع تن دهد و تا چه میزان خواهان همراه کردن کشورهای عرب منطقه با خود باشد هیچ چیز مشخص نیست.
علی بیگدلی گفت: اگر عربستان سعودی بتواند کشورهای عرب حوزه خلیجفارس را در عدم برقراری روابط دیپلماتیک با اسرائیل با خود همراه کند میتوان امیدوار بود اسرائیل به نوعی تحت فشار قرار بگیرد و به سمت و سوی آتشبس برود، اما اینکه عربستان بتواند اسرائیل را برای پذیرش کشور مستقل فلسطینی تحت فشار قرار دهد هیچ چیزی مشخص نیست.
کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی و مسائل بینالملل افزود: آنچه که در درجه اول برای تشکیل کشور فلسطینی واجب است ایجاد امنیت در مرزهاست. در این موضوع شکی نیست که بنیامین نتانیاهو کمترین تمایلی به آتشبس ندارد چرا که نتانیاهو در درون اسرائیل مشکلات متعددی دارد که از آنجمله میتوان به مشکلات فساد اقتصادی و پروندههایی که در این حوزه دارد اشاره کرد.
کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی و روابط بینالملل افزود: به نظر میرسد اتفاقا عملیات طوفانالاقصی به نوعی نتانیاهو را از حرکت در راهروی دادگاهها نجات داد چرا که اگر واقعه ۷ اکتبر رخ نمیداد نتانیاهو باید دادگاهی میگردید.
وی در این باره توضیح بیشتری داد و گفت: به هر حال عملیات نظامی بین اسرائیل و حماس و حزبالله مانع از به جریان انداختن دوباره پرونده نتانیاهو شده، اما این پرونده به هر حال در دستور مار قرار میگیرد و قطع به یقین منجر به سقوط کابینه نتانیاهو میشود.
علی بیگدلی گفت: نتانیاهو، چون میداند نمیتواند دست خالی بازگردد به دنبال طولانی کردن جنگ است به این دلیل ترور سید حسن نصرالله را در دستور کار خود قرار داد تا بتواند صهیونیستهای جنگطلب را راضی کند و اینگونه برگ برندهای برای عرضه کردن و باقی ماندن موقت خود در عرصه قدرت داشته باشد.
علی بیگدلی درباره افکار عمومی در کشورهای عربی بخصوص عربستان بر علیه اسرائیل گفت: بیتردید سراغ عربستان سعودی به خاطر فشار داخلی و افکار عمومی خود و مردم عرب در جای جای جهان نمیتواند از اسرائیل حمایت کند و بدون شرط و شروطی اسرائیل را به رسمیت بشناسد و با رژیم صهیونیستی ارتباط برقرار کند بنابراین باید شرطی برای اسرائیل بگذارد.
وی در این باره یادآور شد: قطعا کار محمد بن سلمان در خصوص برقراری روابط با اسرائیل بسیار سخت است؛ محمد بن سلمان بارها به این موضوع اشاره کرده که باید سیاست دو کشوری عملی شود، اما به نظر نمیرسد در شرایط فعلی اسرائیل زیر بار پذیرش سیاست دو کشوری برود.