حضرت امام خمینی(ره) را میتوان جزء پیشگامان و سرسلسله جریانی دانست که معتقدند اسلام دارای الگوی حکمرانی بوده و این الگو در زمانه ما قابل تحقق است. ایشان افزون بر این باور نظری، در عمل نیز برای تحقق آن تلاش کردند و توانستند پس از قرنهای متمادی استقرار حکومتهای خودکامه سلطنتی در این سرزمین، سلسله پادشاهیها را برچیده و برای اولین بار نظام سیاسی مبتنی بر الگوی اسلام بنا بگذارند.
الگوی حکمرانی اسلامی که حضرت امام(ره) نظریهپردازی آن را برعهده داشتند، الگویی بود که با محوریت مردم معنا میشد. الگویی که در آن تحقق اهداف حکومت اسلامی اعم از امنیت، عدالت، رفاهت و معنویت، با اجرای شریعت اسلامی ممکن خواهد شد، اما در این میان این مردم هستند که امور کار را در اختیار دارند و اراده آنان است که پیشبرنده کشور خواهد بود.
در الگوی حکمرانی مطلوب حضرت امام(ره) با نظام مردمسالاری دینی مواجه هستیم که در آن همه چیز به مردم ختم میشود و مسئولان و کارگزاران نظام اسلامی وکیل و خادم ملت هستند و بیرون از چارچوب وکالت خود حق فعالیت ندارند. در این الگو مردم پایهای از مشروعیت کارگزاران به شمار میآیند و مورد اعتماد مسئولان هستند و آنان را ولی نعمتان خود میدانند. حاکمان تابع اراده مردم هستند و خود را از جنس مردم میدانند؛ چرا که در این الگوی حکمرانی، میزان رأی ملت است، آن مردمی که سیاسی بوده و سیاستورزی را جزئی از حقوق و وظایف خود میدانند.
حضرت امام(ره) و شاگرد خلف ایشان، حضرت امام خامنهای با این باور به جایگاه ملت توانستند انقلاب بزرگ ملت ایران را به ثمر بنشانند و تداوم بخشند و در این امر نیز این مردم بودند که عملاً در برابر همه مشکلاتی که زیادهخواهان در طول بیش از چهار دهه ایجاد کردند، ایستادند تا جمهوری اسلامی از این همه چالش و بحران سربلند بیرون آید.
از قیام مردم قم در 19 دی ماه 1356 که سرآغاز حرکت اسلامی مردم به شمار میآید تا ایستادگی ملت ایران در برابر رژیم صهیونیستی و جبهه استکبار جهانی که این روزها در اوج خود قرار دارد.
امروز نیز رمز بقای جمهوری اسلامی مردم هستند و دشمنان جدایی مردم از مسئولان را نشانه گرفتهاند؛ لذا همه تلاشها باید برای حفظ مردم و کسب رضایت و اعتماد آنان باشد. هر اقدامی که این رضایت و اعتماد را مخدوش میکند، چه با شعارهای به ظاهر اسلامی باشد و چه غیر از آن! اقدامی در مسیر تقویت نظام اسلامی نیست و باید کنار گذاشته شود.
(مهدی سعیدی)
▼ گزارش روز
تهدید نکنید آقای مکرون!
ماجرای توافق هستهای ایران و غرب، ماجرایی که سومین دهه خود را پشت سر میگذارد، اگر بخواهیم خلاصه این سه دهه را در کوتاهترین عبارات بگنجانیم باید بنویسیم؛ بدعهدی پیوسته غرب و پیشرفت بدون توقف ایران!
از توافق در سعدآباد تهران تا انعقاد برجام در هتل کوبورگ وین، غربیها همواره به امضای خود پایبند نبودند و سرانجام ایران از اصفهان تا فردو و نطنز دامنه فعالیتهای هستهای خود را مطابق با قوانین بینالمللی و تحت نظارت پادمانهای صلحآمیز پیش برد!
حالا در این روزها که تقریباً هیچ چیزی از برجام باقی نمانده و به تعبیر دیپلماتیک به یک توافق مرده تبدیل شده است، «امانوئل مکرون» رئیس جمهور فرانسه مدعی شده است برنامه هستهای ایران به نقطه بیبازگشت نزدیک شده و باید گفتوگوی راهبردی با دولت جدید ترامپ درباره ایران داشته باشند!
مکرون، رئیس جمهور فرانسه که در دوران مذاکرات هستهای نیز بیشتری کارشکنی را در تحقق توافق انجام داده بود، اکنون گفته است: «ما باید از خود بپرسیم که آیا باید مکانیسم ماشه را پیش از اکتبر 2025 (مهر 1404) فعال کنیم یا خیر!»
اما آنچه در این میان باید مورد توجه قرار بگیرد، این است که اروپاییها و ساکنان کاخ الیزه پیش از آنکه از خود درباره مکانیسم ماشه و فعالسازی آن سؤال بپرسند، باید به پرسشهای بسیار مهمتری پاسخ دهند!
اروپاییها امروز باید پاسخ دهند که تا چه میزان به تعهدات خود در برجام پایبند بودهاند و کدام یک از مواردی را که به آن متعهد شده بودند، محقق کردهاند؟
آقای مکرون پیش از طرح هر پرسشی باید به این پرسش پاسخ دهد که فرانسه و دیگر شرکای این کشور در تروئیکای اروپایی هنگام خروج دونالد ترامپ از برجام، چرا جلوی او را نگرفتند و فراتر از آن کدام یک از وعدههای خود را برای جبران خروج ایالات متحده از توافق هستهای محقق کردند؟ مکرون پیش از آنکه درباره کاهش سطح تعهدات ایران مطابق برجام و پیشرفت صلحآمیز هستهای ایران تحت شدیدترین و بینظیرترین نظارتهای آژانس بینالمللی هستهای نظر بدهد، باید توضیح دهد که در ماههای اخیر چرا بیانیه ضد ایرانی را در آژانس مطرح کردند؟ آقای مکرون و دیگر سران اروپایی باید بدانند، آن که در مقام پرسشگری قرار دارد، تهران است، نه پاریس، لندن و مونیخ! این جمهوری اسلامی و دستگاه دیپلماسی ایران است که برای دور تازه مذاکرات در ماههای منتهی به منقضی شدن برجام، برای نشستن در میز مذاکره با طرفهای غربی باید تصمیم بگیرد و در مقام طلبکار قرار دارد. بهتر است سران قاره سبز به جای ادبیات تهدید، زمینه مذاکرات برابر را فراهم کرده و به آمریکا و دولت آینده آن برای پایان دادن به تحریمهای ظالمانه فشار آورند! (محمد افضلی)
▼ خبر ویژه
پالسهای دمشق برای کاهش تنش با تهران!
«بغداد الیوم» به نقل از منابع سوری خبر داده است که چند تیپ وابسته به «تحریرالشام» تدابیر امنیتی شدیدی را برای حفاظت از ساختمان سفارت و اماکن دیپلماتیک ایران در دمشق و دیگر شهرهای سوریه آغاز کردهاند. به گفته این منابع، یگانهای رزمی از چند تیپ وابسته به تحریرالشام با مدیریت عملیات نظامی، شروع به استقرار نیروهای ثابت و سیار در اطراف سفارت ایران در دمشق کردهاند.این منابع بیان کردند، این نیروها ورودیهای سفارت را مسدود کرده و تدابیر امنیتی شدیدی را اعمال کردهاند و به نظر میرسد این تلاشی برای کاهش تنش با تهران و ممانعت از انتقادهایی است که به تازگی افزایش یافته است. طبق قوانین بینالمللی، سفارت مکانی دیپلماتیک است که باید در برابر هرگونه نقضی مصون بماند. گفتنی است، جولانی در روزهای گذشته، در تغییر لحنی آشکار اعلام کرده بود سوریه نمیتواند نقش کشور بزرگی، مانند ایران را نادیده بگیرد و با آن قطع رابطه کند.
▼ اخبار
بحرانی که ترامپ هیچ راهحلی برایش ندارد!
«باراک راوید» در رسانه آمریکایی «اکسیوس» نوشت: «پیشرفتهای اخیر هستهای ایران، ترامپ را در ماههای ابتدایی دوران ریاستجمهوریاش با یک تصمیم حیاتی روبهرو خواهد کرد: تلاش برای خنثی کردن تهدید از طریق مذاکرات و فشار، یا صدور دستور حمله نظامی.» این رسانه مینویسد، تصمیم ترامپ در سال ۲۰۱۸ برای خروج از توافق هستهای دوران اوباما، تهران را به تسریع برنامه هستهایاش سوق داد، بهگونهای که اکنون به یک کشور آستانه هستهای تبدیل شده است. مقامات و دیپلماتهای ایالات متحده، اتحادیه اروپا و اسرائیل به اکسیوس گفتهاند که انتظار دارند ترامپ در سال ۲۰۲۵ با بحرانی به نام ایران مواجه شود. ترامپ و مشاورانش برنامهریزی کردهاند که بهسرعت به کمپین «فشار حداکثری» که بین سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰ علیه ایران اجرا کردند، بازگردند. چندین مشاور ترامپ بهصورت خصوصی اذعان کردهاند که برنامه هستهای ایران اکنون آنقدر پیشرفته است که ممکن است این استراتژی مؤثر نباشد. این امر احتمال استفاده از گزینه نظامی را واقعیتر میکند. این در حالی است که مقامات غربی اذعان کردند، حتی بمباران کامل تأسیسات هستهای ایران نیز برنامه هستهای تهران را متوقف نخواهد کرد.
مراقب اردن باشید!
«پروفسور بوعز گولانی» کارشناس صهیونیست با اذعان به وضعیت وخیم رژیم صهیونی در منطقه هشدار داده است: «حادترین موضوعی که ما در مورد آن باید بحث کنیم، مربوط به ثبات حکومت در اردن و احتمال این مسئله است که شبهنظامیان سنی که اکنون جنوب سوریه را کنترل میکنند، تلاش کنند گفتمان و نگاه خود را به پادشاهی اردن منتقل کنند. تظاهرات حمایت از حماس که در طول سال گذشته در پایتخت اردن شاهد آن بودیم، بیانکننده قدرت فزاینده جنبش اخوانالمسلمین در اردن است. ترکیبی از نیروهای خارجی با حمایت مردمی اخوانالمسلمین میتواند منجر به سناریویی شود که در آن اردن ناگهان به یک کشور دشمن تبدیل شود که توسط نیروهای رادیکال کنترل می شود.اسرائیل اکنون باید با ایالات متحده، عربستان سعودی، مصر و امارات متحده عربی برای پیشبرد راه حلی برای حوادث احتمالی همکاری کند و هر اقدامی را که میتواند منجر به فروپاشی حکومت در اردن شود، متوقف کند.»
شبکه جاسوسان غرب از ریاض آمده بودند!
منابع یمنی میگویند اعضای یک شبکه جاسوسی را بازداشت کردهاند. وظیفه این عناصر جاسوسی وابسته به لندن و ریاض، گردآوری اطلاعات درباره توانمندی موشکی و پهپادی یمن و آدرس منزل برخی از سران این کشور است. بر این اساس، سرویس جاسوسی انگلیس با همکاری و هماهنگی سرویس اطلاعاتی عربستان این مزدوران را جذب، سازماندهی و آموزش داده بود تا بتوانند فعالیتهای اطلاعاتی انجام دهند و از این طریق توانمندیهای راهبردی یمن را هدف قرار دهند. دستگاهها و ابزارهایی نیز که برای جاسوسی استفاده میکردند، به مدرنترین تکنولوژیها مجهز بود تا بتواند اطلاعات و مختصات مناطق مورد نظر را گردآوری کند. منابع یمنی همچنین گفتند سرویسهای جاسوسی آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی با تمامی اقدامات خود باز هم نتوانستند عملیات یمن برای حمایت از غزه را متوقف کنند.
فقط بخش کوچکی رسانهای خواهد شد!
«امیر قادر رحیمزاده» فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتمالانبیاء(ص) با اشاره به برگزاری رزمایش مشترک پدافند هوایی در سطح کشور براساس برنامهریزیها و طرحریزیهای دقیق سالیانه، گفت: «با توجه به رصد و پایش تحرکات دشمن و البته نیازمندیهای پدافند هوایی کشور شاکله این رزمایش پدافندی خواهد بود.» رحیمزاده تأکید کرد: «یگانهای پدافند هوایی ارتش و سپاه با سامانههایی جدید و ناشناخته در کنار مراکز حساس مستقر شدهاند و طی چند روز آینده تحت فرماندهی شبکه یکپارچه پدافند هوایی در قالب رزمایشهای اقتدار نیروهای مسلح دفاع مقتدرانه از آسمان کشور را تمرین خواهند کرد.» فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتمالانبیاء(ص) در پایان اظهار داشت: «رزمایش یگانهای پدافندی گسترده خواهد بود و به علت رعایت ملاحظات حفاظتی و اصل غافلگیری دشمن، فقط بخش کمی از آن رسانهای میشود.»
▼ اخبار کوتاه
◄ «احمد نادری» عضو هیئت رئیسه مجلس از توقف طرح استیضاح وزیر نفت در مجلس شورای اسلامی خبر داد. وی توضیح داد: «در واقع، نمایندگان متقاضی استیضاح وزیر نفت، طرح استیضاح وی را متوقف کردند و مقرر شد که مشکلات و مباحث مورد نظر نمایندگان با برگزاری جلسات کارشناسی، مورد بررسی قرار گیرد و حل و فصل شود.»
◄سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونی خبر داد که ارتش رژیم صهیونیستی از مناطق غربی جنوب لبنان عقبنشینی کرده است. این رسانه صهیونیست با اشاره به عقبنشینی ارتش اسرائیل از «الناقوره»، گزارش داد، عقبنشینی ارتش از برخی مناطق در جنوب لبنان، پیش از پایان یافتن دوره 60 روزه آتشبس صورت گرفته است. پایگاه خبری «النشره» از جنوب لبنان خبر داد، استقرار یک گروه از ارتش لبنان در الناقوره آغاز شده است و نیروهای لبنانی در مراکزی مستقر خواهند شد که پیش از حملات زمینی اسرائیل، در آن حضور داشتهاند.
◄«بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی در اظهاراتی علیه ایران یاوهگویی کرد. نخستوزیر رژیم صهیونیستی در این سخنان اعلام کرد: «تهدیدِ ایران همچنان وجود دارد و ما برای رخدادهای آینده آماده خواهیم بود.» نتانیاهو بیان کرد: «سالهاست که فهمیدهایم ایران چه به صورت مستقیم و چه از طریق نیروهای نیابتیاش بزرگترین تهدید برای ماست.»
◄«عقیل الردینی» یکی از رهبران ائتلاف چارچوب هماهنگی عراق تأکید کرد، نشانههایی وجود دارد مبنی بر آنکه ترکیه میخواهد سناریوی ساقط کردن نظام بشار اسد در سوریه را در عراق تکرار کند. وی افزود: «نیروهای ترکیه که در عراق نفوذ کردهاند، اطلاعات کامل در خصوص این کشور دارند و همین مسئله میتواند به اهرم فشاری علیه عراق تبدیل شود. آنکارا به موصل چشم طمع دارد و کاملاً مشخص است که در مسیر تکرار سناریوی سوریه در عراق تلاش میکند.»
◄«حسن فضلالله» از نمایندگان فراکسیون وفاداری به مقاومت در لبنان گفت: «انتخاب رئیس جمهور، مسئولیت لبنانیهاست و هیچ کس در خارج نمیتواند آن را بر لبنانیها تحمیل کند.» وی افزود: «تفاهمات داخلی گذرگاه و روند ضروری برای انتخاب رئیس جمهور است.» عضو فراکسیون پارلمانی حزبالله تصریح کرد: «ما از منادیان تفاهم در لبنان و مخالف انزوا و به حاشیه راندن هستیم.»
◄پایگاه خبری «آکسیوس» در گزارشی با اشاره به مصاحبه اخیر «سیدعباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران با شبکه مرکزی چین و اظهارات او مبنی بر آمادگی و خواست ایران برای ازسرگیری مذاکرات با قدرتهای جهانی، از جمله آمریکا برای رسیدن به توافق هستهای تازه، نوشت: «با وجود همه بحرانهای جاری در سراسر جهان، دیپلماتهای ارشد تروئیکای اروپایی خواستار توافق هستهای تازه با ایران هستند.»