صفحه نخست >>  عمومی >> ویژه ها
تاریخ انتشار : ۱۶ مهر ۱۴۰۲ - ۰۹:۰۷  ، 
کد خبر : ۳۵۱۶۶۰

بازپس‌گیری زمین‌های مقدس راهبرد مهم طوفان‌الاقصی 

ذیل سیاستهای مقابله با جسارت بزرگ کنونی رژیم صهیونیستی و اعتراض و حمله و جهاد تدافعی فلسطینی‌های مقاومت، راهبرد بازپس‌گیری سرزمین‌های اشغالی فلسطین با رویکرد و رفتار هوشمندانه مهمترین راهبرد قلمداد می‌گردد. 
پایگاه بصیرت / گروه بین‌الملل/ رضا قارزی
در بین راهبردهای مطرح، ذیل سیاستهای مقابله با جسارت بزرگ کنونی رژیم صهیونیستی و اعتراض و حمله و جهاد تدافعی فلسطینی‌های مقاومت، راهبرد بازپس‌گیری سرزمین‌های اشغالی فلسطین با رویکرد و رفتار هوشمندانه مهمترین راهبرد قلمداد می‌گردد. 
در بررسی رفتار و کنش‌های چند صدساله مسلمانان علیه جریان  غاصب غربی، عربی و عبری شروع مبارزات بعد وقوع انقلاب اسلامی و الگوگیری از اندیشه امام راحل و رهبری مدبرانه مقاوم عظمای ولایت و آغاز انتفاضه‌های فلسطین، انسجام، تاکتیک نو و تدابیر فرماندهان مقاومت خاصه سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی به عنوان قوی‌ترین متدهای نظامی جهان می‌درخشد. 

در ادامه به این پرسش پرداخته می‌شود که اهمیت دفاع و هجوم برای تصرف سرزمین‌های اشغالی چیست؟

بیت‌المقدس اکنون به عنوان نماد مظلومیت مسلمانان، هویت و وحدت اسلامی تبدیل شده است. لازمه اتخاذ مواضع اصولی و مبارزه جدی با اسرائیل این است که مردم ضمن آگاهی، مبتلا به بیماری و تب مصرف نباشند و آنقدر به زمامداران خویش اعتماد داشته باشند که با آنان همکاری و همراهی کنند؛ ولی خفقان و استبداد حاکم بر اکثر کشور‌های اسلامی به حدی بود که مردم پشتیبان حکومت‌ها نبودند. با درک این موقعیت بود که امام خمینی تکیه‌گاه اصلی مقاومت را ایمان اسلامی ملت‌ها دانسته، می‌فرمایند:
«ما تا به اسلام برنگردیم ـ اسلام رسول‌الله (ص) ـ تا به اسلام رسول‌الله (ص) برنگردیم، مشکلاتمان سر جای خودش هست، نه می‌توانیم قضیه فلسطین را حل کنیم، نه افغانستان را نه سایر جا‌ها را. ملت‌ها باید برگردند به صدر اسلام، اگر حکومت‌ها هم با ملت‌ها برگشتند که اشکالی نیست و اگر برنگشتند ملت‌ها باید حساب خودشان را از حکومت‌ها جدا کنند و با حکومت‌ها آن کنند که ملت ایران با حکومت خودش کرد، تا مشکلات حل شود...»

سرزمین فلسطین که در قدیم کنعان نام داشت دارای ۲۵۰۰۰ کیلومتر مربع مساحت و در ساحل شرقی دریای مدیترانه و در مجاورت کشور‌های مصر، سوریه، اردن و لبنان قرار دارد. فلسطین سرزمینی حاصلخیز و دارای آب و هوای معتدل است. این منطقه محل ظهور پیامبران بزرگی، چون عیسی (ع)، موسی (ع) و محل عبور و زندگانی حضرت ابراهیم (ع) بوده است و از نظر موقعیت ژئوپلتیک نیز بسیار حساس استراتژیک است. شهر اورشلیم یا بیت‌المقدس قدیم بر فراز تپه‌هایی بنا گردیده است که با معبد یهوه بر بالای کوه موریا قرار دارند. بیت‌المقدس از مکان‌های مهم فلسطین است که کوه صهیون و کوه زیتون از شرق و غرب آن را احاطه کرده‌اند.

موقعیت ژئوپلتیکی بیت‌المقدس همواره ذهن محققین و صاحبنظران را در جهت تبیین و تحلیل آن به خود جلب نموده است. بیت المقدس به جهت دارا بودن قبة الصخره، مسجد الاقصی و اماکن مقدس دیگر در نزد ادیان سه گانه دنیا (اسلام، مسیحیت و یهود) از اهمیت بسیار بالائی برخوردار می‌باشد، بدین جهت برای دستیابی و حاکمیت بر آن در طول تاریخ، آن را به عنوان عامل تنش‌زا در خاورمیانه مطرح نموده و بدین لحاظ موجب بروز جنگ‌های بسیاری شده است. خارج شدن بیت‌المقدس از تحت حاکمیت مسلمانان و ضربه حیثیتی که بدین لحاظ بر مسلمانان وارد شده است، توانسته به عنوان عامل اتحاد ملل اسلامی و نقطه اشتراک و همسوئی در سیاست خارجی کشور‌های اسلامی نسبت به اشغالگران آن در طول تاریخ مطرح باشد. بیت‌المقدس جزو سرزمین‌های اسلامی است که به اشغال دشمنان در آمده است و بیشترین اماکن مقدس این شهر مربوط و متعلق به مسلمانان است. همچنین این منطقه در بیشترین دوره زمانی در طول تاریخ، تحت حاکمیت مسلمانان بوده است و اکثریت ساکنان آن در طول تاریخ، عرب و مسلمان بوده‌اند.
 
پس از جنگ جهانی دوم قیومیت فلسطین به انگلیس واگذار شده بود. با توجه به مناقشات موجود در سرزمین فلسطین بنا به تصمیم و توصیه گروه نفوذ و اعمال فشار امریکا و نهضت صهیونیست اکثریت اعضای کمیته سازمان ملل متحد در ۲۹ نوامبر ۱۹۴۸، رأی به تقسیم سیاسی و وحدت اقتصادی فلسطین داد. طبق نظریه مزبور کشور فلسطین به دو منطقه عرب و یهود تقسیم می‌شد که شهر بیت‌المقدس به هیچ یک از مناطق تعلق نداشت و تحت اداره سرپرستی شورای قیمومیت سازمان ملل متحد قرار گرفت.
در چهاردهم ماه مه ۱۹۴۸، دولت انگلیس به قیمومیت خود خاتمه داد و قشون خود را از آن کشور خارج نمود. در همان روز شورای ملی یهود در تل‌آویو انعقاد یافت و بن‌گوریون موجودیت دولت اسرائیل را اعلام و چند ساعت بعد «ترومن» رئیس جمهور وقت آمریکا دولت جدیدالتأسیس را عملاً به رسمیت شناخت.

موضع اسرائیلی‌ها پیرامون قدس، علیرغم امضای توافقنامه اسلو که سازمان آزادیبخش فلسطین را به عنوان طرف مذاکرات پیرامون قدس می‌شناسد. حمله ترکیبی کنونی حزب الله حماس و گروه‌های فلسطینی طوفان الاقصی فراتر از تصور رژیم صهیونیستی بود؛ چراکه چنین طرحی را سید حسن نصرالله برای حمله به الجلیل طراحی کرده بود که همزمان نفوذ رزمندگان به اسرائیل، راکت‌های عظیم شلیک خواهند شد و سرزمین‌های مجاور مرز لبنان به سرعت تسخیر خواهند شد. دشمن صهیونیستی مانور‌های خود را در شمال فلسطین اشغالی برای مقابله با چنین طرحی در برابر حزب‌الله لبنان انجام میداد و اجرای این طرح توسط مقاومت فلسطین قابل پیش‌بینی هم نبود. دشمن صهیونیستی در شوک و بهم ریختگی عملیاتی شدیدی قرار گرفته است در حالی که مقاومت فلسطین هنوز از موشک‌های سنگین و دقیق استفاده نکرده است. حزب الله لبنان نیز با هماهنگی کامل و با حضور نمایندگان حزب‌الله در اتاق عملیاتی در ضاحیه، از تمام جزئیات باخبر و در آماده باش کامل به سر می‌برد.
نظرات بینندگان
آخرین مطلب
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات