دولت سال گذشته در دههی فجر اعلام کرده بود که برای حمایت از اقشار مختلف جامعه خصوصاً اقشار آسیبپذیر طرح فجرانهی کالابرگ الکترونیکی را اجرا میکند. این طرح از نیمهی بهمن 1402 تا 19 اردیبهشتماه 1403 بهمدت سهماه عملیاتی شد.
بهاین معنا که خانوادهای که بهازای هر فرد، 300 هزار تومان و یا 400 هزار تومان دریافت میکرده، 220 هزار تومان بیشتر دریافت میکرد که باید این اعتبارِ تشویقی صرفِ خرید 11 قلم کالا میشد.
این طرح شامل کالاهای اساسی گوشت مرغ، گوشت قرمز، برنج، روغن، ماکارونی، شیر، پنیر، ماست، قند و شکر، تخممرغ و حبوبات بود.
طبق اعلام مسئولان دولتی، استقبال مردم از این طرح حمایتی بیش از 90 درصد بوده و در این مدت، 20 میلیون خانوار و یا به عبارتی دیگر 60 میلیون نفر را در کشور تحت پوشش قرار داده است.
بهادریجهرمی سخنگوی دولت هفتهی اخیر در پاسخ به تسنیم در اینخصوص گفت در این طرح منابع مالی مستقیماً در سفره مردم خرج میشود و به افزایش سلامت غذایی کمک میکند. برای استمرار آن باید دید منابع اعتباری در بودجه امکان تامین اعتبار دارد یا نه؛ اگر این امکان تأمین بشود دولت از ادامه این طرح استقبال میکند؛ دولت این طرح را از جمله طرحهای موفق قلمداد میکند و هر زمان که بتواند آن را اجرا کند، این کار را انجام خواهد داد.
همچنین خاندوزی سخنگوی اقتصادیِ دولت در اینباره اعلام کرده بود با توجه به استقبال 60 میلیون نفری از این طرح و آثار مثبت آن در جامعه، اهتمام دولت این است که منابع لازم را برای ادامه این طرح فراهم و موانع آن را رفع کند؛ دولت و مجلس میکوشند این منابع تأمین شود.
بر اساس این گزارش، سید صولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی روز گذشته در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم دربارهی این موضوع بیان کرد این طرح در طول سهماه کمترین مشکل را داشت و با موفقیت به سرانجام رسید.
همچنین با تمامی230 هزار فروشگاه مرتبط با این طرح تسویه حساب انجام شده و بدهیای در این زمینه نداریم. تداوم این طرح نیازمند بررسی است که در حال انجام است و تاکنون تصمیم قطعی اتخاذ نشده است.
با توجه به اعلام رضایت و آمادگی دولت برای اجرای مجدد این طرح و همچنین استقبال بالای مردم از آن، این انتظار میرود که در آیندهای نهچندان دور احتمالاً شاهد اجرای چنین طرح و یا مشابه آن باشیم.