صفحه نخست >>  عمومی >> ویژه ها
تاریخ انتشار : ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۲:۵۸  ، 
کد خبر : ۳۲۲۳۳۷

نقش مواسات در تقویت همبستگی اجتماعی و تاب آوری ملی

انسجام اجتماعی ارتباط مستقیمی با تاب آوری ملی دارد. بدان معنا که هرچه همبستگی اجتماعی بالاتر باشد، سطح تاب آوری ملی در مقابل بلایای طبیعی و فشار های خارجی بالاتر خواهد رفت.
پایگاه بصیرت / مصطفی برزکار

مقام معظم رهبری  در سخنرانی تلویزیونی به مناسبت ولادت حضرت امام زمان (عج) ، تأکیدی ویژه بر مفهوم «مواسات»( غمخواری و یاریگری و مددکاری به مال) داشتند ؛ و از مردم خواستند ماه رمضان را تبدیل به فرصتی برای «رزمایش گسترده‌ی مواسات و همدلی و کمک مومنانه به نیازمندان» کنند.

مردم بزرگ ایران بعد از سخنان رهبری، موجی از همدلی و کمک مومنانه را  در کشور را ایجاد نمودند که علاوه بر خلق زیبا ترین تصاویر از معنا و مفهوم انسانیت - آن هم در عصر به اصطلاح پایان تاریخ آمریکایی که در همان روزهای آغازین کرونا در کشورهای غربی ، خودخواهی و خوی وحشی گری فرهنگ غربی در غارت فروشگاه ها، درگیری بر سر مواد خوراکی و بالا رفتن فروش سلاح و... تصویر اصلی این کشورها می شود- برکات دیگری را با خود به ارمغان آورده که باید برای تبیین و حفظ آنها، این انسجام ملی را بیش از پیش تقویت نمود.

در خصوص انسجام اجتماعی باید گفت که یکی از موضوعاتی که در حوزه جامعه شناسی مورد بحث و بررسی قرار داشته و دارد، انسجام یا همبستگی اجتماعی است که یکی از لوازم مهم تقویت هر جامعه محسوب می شود. در واقع انسجام اجتماعی نوعی احساس ارتباط، گرایش و تعامل با دیگر اعضای جامعه است، و منظور از آن احساس مسئولیت متقابل در برابر دیگران است که از اراده و آگاهی برخوردار باشد. در حقیقت در چنین جامعه ای ارزش های اصلی و اساسی بیش از پیش تقویت شده و معضلاتی را که باعث ایجاد شکاف در جامعه خواهد شد را ترمیم می کند. با توجه به این توضیحات باید گفت که ایران اسلامی بخصوص در سالهای اخیر مورد هجمه های مختلف برای ایجاد شکاف اجتماعی مواجه بوده است، از شبکه های ماهواره ای گرفته تا فضای مجازی و برنامه های پیچیده در حوزه فرهنگی و اجتماعی که برآیند آنها مطابق طراحی های دشمنان باید ایجاد دوقطبی ها و شکاف های اجتماعی و فرهنگی شود که نهایت آن در شکاف بین دولت – ملت (نظام اسلامی و مردم) تجلی پیدا می کرد. 

نقش مواسات در  تقویت همبستگی اجتماعی و تاب آوری ملی

اما  رزمایش مردم ایران در مواسات و کمک مومنانه، نه تنها نشان داد که جامعه ایرانی دچار شکاف نشده است بلکه، بار دیگر چهره واقعی جامعه ایرانی که برخی اوقات در پس پروپاگاندای برخی رسانه های خارجی و حتی داخلی! مظلومانه نادیده گرفته می شد، بار دیگر رخ بنماید و با زبان همدلی بیان دارد که مسیر جامعه در ایران اسلامی به سوی تقویت همبستگی است. این همبستگی می تواند برکات خود را در عرصه های مختلف به خوبی به منصه ظهور برساند یکی از این برکات در افزایش تاب آوری ملی در مقابل تحریم های ظالمانه و فشار حداکثری آمریکا است؛ توضیح آنکه انسجام اجتماعی ارتباط مستقیمی با تاب آوری ملی دارد. بدان معنا که هرچه همبستگی اجتماعی بالاتر باشد، سطح تاب آوری ملی در مقابل بلایای طبیعی و فشار های خارجی بالاتر خواهد رفت.

در تعریف تاب آوری ملی آن را توانایی جامعه در برابر ناملایمات و بحران ها در حوزه های گوناگون معرفی می کنند که در این تاب آوری آسیبی به ارزش های محوری جامعه و نهادهایش نمی رسد.

نقش مواسات در  تقویت همبستگی اجتماعی و تاب آوری ملی

با این توضیحات باید گفت که کارکرد اصلی راهبرد فشار حداکثری آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران، کاهش تاب آوری ملی و اتمام کاسه صبر و تحمل ملت ایران در مقابل تحریم ها و فشار های روانی است، تا مردم به نظام فشار آورده و پای میز مذاکره به آمریکا امتیاز بدهند. اما مواسات و رزمایش کمک مومنانه و تقویت انسجام اجتماعی و همبستگی ملی، ظرفیت مناسبی را در ملت ایران بوجود آورده  تا در مقابل فشار های ظالمانه آمریکا آستانه تحمل خود را بالا برده و همانند ویروس منحوس کرونا، راهبرد فشار حداکثری و منحوس آمریکا را با شکست کامل مواجه کنند .

 
نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات