کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی میزبان سفیر ژاپن در ایران بود و با اظهاراتی هوشمندانه پرونده جدیدی را علیه روسیه باز کرد.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در این دیدار با تاکید بر اهمیت تحولات منطقه خاور دور و آثار جنگ اوکراین بر این منطقه گفت: «شورای راهبردی روابط خارجی با توجه به افزایش تحرکات نظامی و دفاعی کشورهای منطقهای و فرامنطقهای در محیط پیرامونی ژاپن و احتمال وقوع درگیریهای نظامی در آینده، این تحولات را با حساسیت دنبال میکند.»
سفیر ژاپن در واکنش به اظهارات خرازی با تشریح موضع کشورش درباره جنگ اوکراین و تبعات احتمالی این بحران برای ژاپن و محیط پیرامونی آن، به اختلاف ارضی کشورش با روسیه اشاره کرد و گفت: «با شروع جنگ اوکراین، روسیه مذاکرات دوجانبه با ژاپن در خصوص جزایر اشغالی کوریل را متوقف کرده است.»
گفتنی است روسیه پس از جنگ جهانی دوم، جزایر کوریل را به سرزمین خود منضم کرد، ولی ژاپن این جزایر را سرزمین شمالی مینامد و آنها را «اشغال شده توسط روسیه» میداند.
خرازی همچنین با تاکید بر ضرورت ارتقاء روابط دوجانبه ایران و ژاپن، یکی از موانع اصلی در این مسیر را بدعهدی آمریکا درباره برجام و تحمیل تحریمهای ثانویه بر کشورهای دیگر خواند و گفت: به رغم وجود برخی مشکلات ناشی از تحریم ثانویه فرصتهای روشنی برای توسعه همکاری بین دو کشور وجود دارد.
واکنشهای هوشمندانه ایران به خطای روسیه، درسی برای غربگرایان وطنی بود که همواره ادعای وابستگی ایران به روسیه و سکوت مقابل اقدامات این کشور را داشتند؛ ادعاهایی که با زشتترین اتهامات و تعابیری، چون «روسوفیل» مطرح میشد؛ آنان که برخلاف انتقادات خود مبنی بر ایدئولوژیک محور بودن سیاست خارجی ایران، نشان دادند که در غلوزنجیرهای ایدئولوژی خود گرفتار شدهاند؛ غربگرایانی که ستیز با شرق و پذیرایی از غرب را اولویت میدانند.
ایران نشان داد که برای منافع خود هیچ خط قرمزی را متصور نیست و هر کشوری که خیالهای باطلی را در سر بپروراند با پاسخهایی در همان سطح مواجه میشود؛ خواه روسیه باشد یا چین و یا هر کشور دیگری. آیا غربگرایان وطنی حاضرند در موارد متعددی که آمریکا به حقوق ملت ایران دستاندازی کرده، برای یکبار هم که شده این اقدامات را محکوم کنند یا فقط رگ غیرت آنان برای روسیه و چین باد میکند؟