تاریخ انتشار : ۰۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۱:۰۴  ، 
کد خبر : ۳۷۳۰۵۹

زهی خیال باطل آقای پرزیدنت!

پایگاه بصیرت / پناه شمسایی

رسانه‌های مطرح دنیا از یک طرح و ایده آمریکایی برای سرنوشت بیش از ۲ میلیون نفر از اهالی غزه در فلسطین حرف زدند؛ طرحی که می‌گوید ساکنان این منطقه باید همان ویرانه‌هایی را که روزی خانه و زندگی‎شان بوده، ترک کنند و راهی سرزمینی دیگر شوند.
صدای این ایده جابه‌جایی از کاخ سفید و دهان مستأجر تازه‌اش درآمد؛ اما اهلش می‌دانند رگ و ریشه این مدل ایده‌پردازی‌ها جایی میان کابینه رژیم صهیونیستی است، مانند «حسام زکی» معاون دبیر کل اتحادیه عرب گفت، اجلاس سران عرب که معتقد است کوچاندن فلسطینیان یک ایده اسرائیلی است که آمریکا آن را پذیرفته و باید یک موضع عربی در مقابل این طرح اتخاذ شود. 
رئیس ایالات متحده تلاش می‌کند چهره‌ای متفاوت از آنچه در روزگار ریاست‌جمهوری «جو بایدن» در دنیا تصویر شد از خود نشان دهد. شعار پایان دادن به جنگ غزه و البته اوکراین از وعده‌هایی بود که ترامپ در ایام برگزاری انتخابات ۲۰۲۵ آمریکا داد و برقراری توافق آتش‌بس میان حماس و رژیم صهیونیستی نیز با بخت و اقبال سیاسی او یار شد. حالا او بر این باور است، توانسته آتش این جنگ ۱۶ ماهه را خاموش کند و الآن وقت آن رسیده است که برای مردم غزه دلسوزی کند و به فکر سرپناه و آینده و رفاه آنها باشد، وعده‌ای که از همان ابتدا مشخص است نیتی بشردوستانه ندارد و ترامپ به دنبال تسلط بر سرزمین غزه است. بسیاری از کارشناسان نیز بر این باورند، طرح آمریکا در انتقال اجباری مردم غزه و کنترل این سرزمین تحت مالکیت خود، آشکارا تهدیدی جدی علیه تمامیت نظام حقوقی بین‌المللی است که اجرای آن لطمه‌ای جبران‌ناپذیر بر مشروعیت و اعتبار نظام بین‌الملل و ارکان آن وارد خواهد کرد. 

 ایده صهیونیستی از زبان یانکی‌ها 
حالا به دنبال اعلام طرح جنجالی دونالد ترامپ و واکنش‌های گوناگون سازمان‌ها و دولت‌ها، «یسرائیل کاتس» در نشستی که درباره کوچ داوطلبانه ساکنان غزه در وزارت جنگ رژیم صهیونیستی برگزار شد، گفته است، طرح اولیه بنا به درخواست وزیر امنیت از سوی ارتش اسرائیل ارائه شده، طرحی که شامل کمک‌های گسترده‌ای است که به هر یک از ساکنان غزه که به مهاجرت داوطلبانه به کشور ثالث تمایل داشته باشند، اجازه می‌دهد تا زمینه خروج به‌صورت ویژه از طریق دریا، هوا و زمین را به دست آورد.
همچنین وزارت امنیت رژیم صهیونی با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد، اداره‌ای در وزارت جنگ برای کوچ داوطلبانه ساکنان غزه راه‎اندازی خواهد شد و قرار است در این اداره، نمایندگانی از دیگر وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های امنیتی رژیم صهیونیستی حضور داشته باشند.
به دنبال همین خوش‌خدمتی‌ها و گربه‌رقصانی‎های رژیم صهیونیستی برای رئیس‌جمهور آمریکا، بنیامین نتانیاهو که حالا بیشتر از قبل هدف اعتراض‌های اهالی سرزمین‌های اشغالی قرار گرفته، گفته است؛ به طرح ترامپ برای ایجاد غزه‌ای دیگر و اینکه پس از جنگ (نه حماس و نه تشکیلات خودگردان فلسطین) مسئولیت اداره غزه را برعهده نخواهند داشت، متعهد و پایبند است. 
او که در تحقق اهداف رژیم صهیونیستی از ۷ اکتبر سال ۲۰۲۴ تا کنون ناکام بوده است و تنش و درگیری در کابینه‌اش به تیتر یک رسانه‌های عبری تبدیل شده، حالا ناچار است برای بقای سیاسی خود همچنان زیر چتر حمایتی دونالد ترامپ بماند و ادعا کند آن‌طور که وعده داده است فردای جنگ غزه، هرگز حماس یا حکومت فلسطینی در آنجا (غزه) نخواهد بود. وعده‌ای که به ظاهر او را به هدفش برای از بین بردن حماس و حضور بی‌چون و چرا در غزه نزدیک می‌کند، اما مخالفت اتحادیه عرب و کشور‌های همسایه فلسطین به این طرح مسیر اعلامی طرح آمریکایی ـ عبری را تغییر خواهد داد. 

 آمریکایی‌ها علیه آمریکا
هرچند مقامات آمریکایی و صهیونیستی دست به دست هم داده‌اند تا طرح ترامپ به نتیجه برسد و تسلط آنها بر منطقه غرب آسیا بیش از گذشته شود؛ اما آن‌طور که «رویترز» گزارش داده است، سناتور‌های جمهوری‌خواه و هم دموکرات‌ها با طرح ترامپ برای بیرون راندن مردم غزه و به دست گرفتن کنترل این منطقه مخالف هستند.
«لیندسی گراهام» سناتور جمهوری‌خواه پیشنهاد دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا برای تصرف غزه و بیرون راندن فلسطینی‌ها را رد کرد. همزمان سناتور دموکرات «ریچارد بلومنتال» گفت: «امیدواریم اعراب طرح جایگزین مناسبی به‌جای طرح ترامپ داشته باشند.» 
«مایکل بکر» کارشناس حقوقی نیز معتقد است: «در شرایط موجود غزه، و قدرت اشغالگری اسرائیل ممکن است حق تخلیه جمعیت غیرنظامی را به دلایل ایمنی درطول درگیری مسلحانه داشته باشد، اما این تخلیه نمی‌تواند شامل انتقال افراد به کشور ثالث باشد. این موضوع همچنین نمی‌تواند بهانه‌ای برای پاکسازی قومی یا حذف جمعیت از قلمرو به‌طور نامحدود یا دائمی باشد.»
آن‌طور که برآورد‌های کارشناسی نشان می‌دهد، بازسازی کل غزه از ویرانه‌ها چیزی حدود پنج سال زمان می‌برد، مدت زمان زیادی که اهالی این منطقه یا مجبورند در پناهگاه‌های موقت زندگی کنند یا خودشان دستی بر سر گوش باقی مانده خانه و کاشانه‌شان بکشند و به طور موقت چراغ زندگی را روشن کنند. اما بنا بر اظهارات کشور‌های عربی، مانند اردن و قطر، هیچ یک از اهالی غزه در این مدت زمان مجبور به ترک خاک غزه و رفتن به اسکان‌های موقت در خارج از سرزمین نیستند و اتحادیه عرب با حضور اعضای خود به دنبال آن است تا هزینه‌های بازسازی کامل غزه را برآورد کنند. 
آنچه مسلم است، طرح کوچاندن مرم فلسطین حرف امروز و دیروز نیست و به سال‌ها قبل، حوالی سال ۱۹۱۷ برمی‌گردد که سوت آغاز اشغالگری زده شد و انگلیسی‌ها با اسم و رسم قیمومیت، عنان امور فلسطین را در دست گرفتند و بعد از آن هم رژیم صهیونی به دنبال راهی بود تا فلسطین را از وجود اعراب پاک کند؛ داستانی که همچنان نیز ادامه دارد....

نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات