صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۷ دی ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۳  ، 
کد خبر : ۳۳۵۲۸۰

اخبار ویژه روزنامه‌های ۷ دی

روزنامه کیهان**

جروزالم پست: پهپاد‌ها و موشک‌های ایران واقعا ویرانگر و خطرناک هستند
یک روزنامه صهیونیست در واکنش به رزمایش بزرگ پیامبر اعظم(ص) نوشت: این رزمایش و عملیات موشکی به دلایل گوناگون مهم است.
روزنامه جروزالم پست نوشت: این رزمایش و این تمرین، سطح جدیدی از قابلیت‌های نظامی ایران را برای ضربه زدن به اسرائیل نشان داد. تصمیم به رونمایی از پرتابگر جدید چند پهپادی ایران و شلیک همزمان 16 موشک بالستیک به ماکت پایگاه هسته‌ای دیمونا، سطح جدیدی از تهدید‌های تهاجمی ایران است. ایران ویدئویی از استفاده ترکیبی موشک‌ها و پهپادها برای حمله به پایگاه دیمونا اسرائیل، جایی که یک تاسیسات هسته‌ای در آن قرار دارد، منتشر کرد. 
این موضوع بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد زیرا ایران تهدید به حمله به تاسیسات هسته‌ای دیمونا می‌کند، که تهدید خطرناکی است.
ویدئوی این حمله شبیه‌‌سازی شده در رسانه‌های مرتبط منتشر شده است. با وجودی که تهدید اسرائیل از سوی ایران چیز جدیدی نیست، اما به نظر می‌رسد تصمیم ایران برای آزمایش موشک‌های بالستیک دوربرد و رونمایی از پرتابگر پهپادهای انتحاری در حال حمله به پایگاه هسته‌ای دیمونا، سطح جدیدی از تهدیدات تهاجمی ایران است. این ویدئو در چند روز اخیر در فضای مجازی ایران دست به دست شده و «قدرت و دقت موشک‌ها و پهپادها را نشان می‌دهد.» 
پهپاد مشابهی که توسط حوثی‌های یمن استفاده می‌شود و «عید» نامیده می‌شود، علیه تاسیسات آرامکو استفاده شده است. در ژانویه 2021، نیوزویک گزارش داد که پهپاد شاهد 136 ممکن است در یمن مستقر شده باشد. در آن زمان گفته می‌شد که این پهپاد حدود 2 هزار کیلومتر بُرد دارد. این بدان معناست که می‌تواند از یمن به جنوب اسرائیل برسد.
در مجموع، این امر به افزایش تهدیدات پهپادهای ایرانی و همچنین نحوه ترکیب پهپادها با موشک در برنامه‌های حمله خود اشاره می‌کند.
ایران فناوری هواپیماهای بدون سرنشین را در اختیار حزب‌الله، حوثی‌ها، حماس و شبه نظامیان عراقی قرار‌داده است. در ماه می‌امسال، عناصر طرفدار ایران در عراق از یک پهپاد برای پرواز بر فراز سوریه برای حمله به اسرائیل استفاده کردند.
در فوریه 2018، ایران از یک پهپاد از پایگاه  T-4 در سوریه برای پرواز به حریم هوایی اسرائیل استفاده کرد. همچنین ایران از هواپیماهای بدون سرنشین برای حمله به نیروهای آمریکایی در عراق و پایگاه «التنف» در سوریه استفاده کرده است. در ماه جولای، ایران از هواپیماهای بدون سرنشین برای هدف قرار‌دادن یک کشتی تجاری اسرائیل در خلیج عمان استفاده کرد. استفاده جدید از پهپادهای کوچک انتحاری دوربرد همراه با موشک‌های بالستیک، همان‌طور که در رزمایش و ویدئوهای اخیر نشان داده شده است، ترکیب دیگری از تسلیحات خطرناک در اختیار ایران را نشان می‌دهد. 
اینکه ایران آشکارا دیمونا را تهدید کرده و می‌گوید که می‌خواهد از این فناوری برای حمله استفاده کند، نشان می‌دهد که چگونه ایران با تظاهر به این سطح از دقت و فناوری، به دنبال گسترش نفوذ خود در منطقه است.
 
شرق به دروغ معتاد شده یا ماموریت دارد؟!
روزنامه غربگرای شرق می‌گوید: باید از فرصت دموکرات‌ها در دولت آمریکا استفاده کرد!
شرق از قول کوروش احمدی (دیپلمات بازنشسته) نوشت: «یکی از گزاره‌های مطرح این است که جمهوری اسلامی ایران معمولا هیچ فرصتی را برای از ‌دست‌ دادن فرصتی از دست نمی‌دهد. مثال‌های زیادی هم در حوزه‌های مختلف در این زمینه زده می‌شود. یکی از این مثال‌‌ها درباره از ‌دست ‌دادن فرصت مصالحه با دولت جیمی کارتر در مورد گروگان‌های آمریکایی است...
داستان رابطه شکرآب دولت اوباما با نتانیاهو نیز آشکارتر از آن است که نیازی به شرح آن باشد. توافق برجام که نهایتا با دولت اوباما حاصل شد، اگرچه درخور تمجید است؛ اما با تأخیر بسیار انجام شد. اجرایی ‌شدن این توافق در سال آخر ریاست‌جمهوری اوباما فرصتی برای تحکیم و ریشه‌دواندن آن باقی نگذاشت و به جناح تندرو در آمریکا فرصت داد تا به تخریب آن بپردازد.
اکنون، دولت بایدن اگرچه برخلاف دولت کارتر و دولت اوباما کمتر متمایل به طیف چپ حزب دموکرات و بیشتر به جناح میانه حزب متمایل است؛ اما باز‌هم، در مقایسه، فرصتی است برای ایران جهت حل حداقل بخشی از مشکلات خود با آمریکا با شرایطی نسبتا مناسب. یکی از شاخص‌های آمادگی نسبی دولت بایدن برای نیل به توافقی شاید اندکی متوازن، با ایران گماردن رابرت مالی به‌عنوان نماینده آمریکا در امور ایران و مذاکره‌کننده اصلی برای احیای برجام است.
رابرت مالی فرزند پدر و مادری است که هر دو روزنامه‌نگارانی چپ‌گرا و سخنگویان رسمی و غیررسمی جبهه آزادی‌بخش الجزایر بودند. آنها روزنامه آفریک آزی را در فرانسه منتشر می‌کردند و در سال 1980 به خاطر فعالیت‌های‌شان، از ‌جمله دشمنی با اسرائیل، از فرانسه اخراج شدند. رابرت مالی مقاله‌های زیادی در مورد مسائل خاورمیانه نوشته و از‌ جمله خواستار نزدیکی با حماس و اخوان‌المسلین بوده است. او با حمایت شدید جناح چپ حزب دموکرات از‌جمله برنی سندرز و در میان مخالفت شدید لابی اسرائیل در آمریکا و ‌ اسرائیل به‌عنوان نماینده آمریکا در امور ایران انتخاب شد.
تردید نیست که رابرت مالی با هر سابقه‌ای اکنون نماینده آمریکای استکباری است و از ‌این‌رو حساب او از حساب سوء‌سیاست‌ها و استکبارگری آمریکا جدا نیست؛ اما برای کسانی که با سیاست داخلی آمریکا آشنا هستند، تفاوت بارز طیف‌های سیاسی مختلف در آمریکا و از‌جمله تفاوت بارز رابرت مالی با برایان هوک، نماینده دولت ترامپ در امور ایران که آشکارا همفکر و همسو با صهیونیست‌ها بود، روشن است. اگر ایران امروز از فرصت حضور این طیف سیاسی در دولت آمریکا و ترکیب کنونی کنگره بهره نبرد، معلوم نیست فردا با شروع مبارزات انتخاباتی میان‌دوره‌ای و انتخابات کنگره در نوامبر آینده و به‌ویژه بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری در نوامبر 2024 با چه شرایط و چه ترکیب سیاسی در واشنگتن مواجه خواهد بود.»
تحلیل روزنامه شرق در حالی منتشر می‌شود که کلاهبرداری برجام توسط دولت دموکرات آمریکا - به‌واسطه تحریفات جریان غربگرا در ایران - انجام شد؛ توافقی که امتیازات نقد و آنی به آمریکا می‌داد، اما سهم ایران مشتی وعده نسیه و قابل نقض بود که ابتدا در دولت اوباما در لفافه و با زیرکی انجام می‌شد، و سپس در دولت ترامپ (به‌خاطر تضمین دادن روحانی به موگرینی مبنی بر عدم خروج از توافق در صورت خروج آمریکا) شکل علنی به خود گرفت.
ثانیاً دولت فعلی آمریکا، همسوترین دولت‌ها با رژیم صهیونیستی است چنان که در محافل آمریکایی گفته شده انتخاب آنتونی بلینکن به وزارت خارجه، «هدیه ویژه بایدن به اسرائيل» بود. از سوی دیگر بایدن بارها تصریح کرده که حتی اگر اسرائیل وجود نداشت، ما باید هزینه می‌کردیم و آن را به وجود می‌آوردیم.
ثالثاً برخلاف تحریف‌گری نویسنده، دولت بایدن کمترین علاقه‌ای برای توافق منصفانه و عادلانه و پایدار با ایران ندارد. چنان که در 6 دوره مذاکره با دولت روحانی، آنها نه حاضر شدند همه تحریم‌های پسابرجامی را لغو کنند،‌ و ‌نه پذیرفتند تضمین بدهند که حتی در دولت آنها، آمریکا مجدداً اقدام به خروج از توافق و نقض تعهدات نمی‌کند!
نکته چهارم این است که شرق گویا به مأموریت تحریف و دروغ‌پراکنی - این بار برای باز گرداندن آمریکا به برجام و دسترسی به مکانیسم ماشه - اصرار دارد. چه اینکه روزنامه مذکور یک بار، امضای بی‌ارزش کری را تضمین خوانده بود و نوبت دیگر، ‌مدیر مسئول آن اعتراف کرده بود که خود و هم‌طیفانش برای جا انداختن برجام، مجبور به مبالغه و اغراق و دروغ شده‌اند!
 
فرشاد مومنی: دولت سابق 8/5 میلیارد دلار را بر باد داد
یک کارشناس اقتصادی اصلاح‌طلب تاکید کرد: دولت روحانی با انتشار اوراق طی چند سال،‌ تله 500 هزار میلیارد تومانی را به عنوان یک گرفتاری مالی، برای دولت جدید بر جای گذاشته است.
فرشاد مومنی استاد دانشگاه علامه طباطبایی در گفت‌وگو با روزنامه ایران اظهار داشت: در واقع گزارش‌های نهادهای نظارتی به وضوح می‌گوید که وام‌گیری‌های دولت، ابـزار تسویه بدهی‌هـای قبلی از طریـق خـلـق بدهی جدیـد و تأميـن مالی هزینه‌های جدید شـده است. در سال‌های گذشته هرچه جلوتر آمده‌ایم، نابسامانی وضعیت اقتصادی دولت افزایش یافته است. گزارش‌های رسمی ‌نشان می‌دهد بار مالی ناشی از اوراق سررسید شـده هـم بـابـت اصـل و هم سـود در سال ۹۷ حدود ۳۵ هزار میلیارد تومان برآورد شده در حالی که برآوردهای امروز که سازمان برنامه و بودجه منتشـر کـرده وحتی مقامات رسمی ‌اقتصادی نیز به زبان می‌آورند نشان می‌دهـد این رقم تا ۴ سال دیگر به یک ابعاد وحشتناک نزدیک به
۵۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است. در چنین شرایطی اگر دولت هیچ گرفتاری مالی دیگری هم نمی‌داشت همین مسئله برای بحران اقتصادی کفایت می‌کرد چه رسد به این اینکه کشور با مسائل بسیار فراتری از این قضایا مواجه باشد. 
 طبیعتـا مـا هشدار می‌دهیـم کـه بـه هوش باشید که به معنای دقیق کلمه در باتلاق هستیم. 
وی همچنین با‌ اشاره به اختصاص ارز دولتی برای واردات کالاهای اساسی گفت: راه حیاتی که می‌شود به مسئولان پیشنهاد کرد ارائه برنامه ملی مبارزه با فساد است. درآمدهای غیرقابل تصور برای کشور ایجاد می‌کند. 
 توصیه اکید می‌کنـم که گزارش‌هـای تفریغ بودجه سال‌های ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ ملاحظه شود که به صراحت گفته شده طی دو سال گذشته رقمی در حـدود
4/8 میلیارد دلار تحت عنوان تأمین کالاهای اساسی تخصیص داده شـده که بنا به گزارش دیوان محاسبات هیچ ما به ازایی نداشته است. ایـن بـدان معناست کـه بانک مرکزی از شفاف‌سازی تخصیص دلارها طفره می‌رود و راه برای فسادهای در ابعاد گسترده باز می‌شـود. نکته دیگری که در این گزارش به آن‌ اشاره شده است این است که رقمی در حدود 3/7 میلیارد دلار هم تحت عنوان تأمین کالای اساسی تخصیص داده شده که صـرف تأمین کالاهای تجملی و غیرضرور شـده است. همه اینها یعنی اگر فقط از این کانال اهتمامی برای رعایت برنامه‌های مبتنی بر شفافیت، صداقت و پیشگیری بـود 8/5 میلیارد دلار منابع برای دولت فراهم می‌شـد کـه مـعـادل ریالی آن از حـدود ۲۰ هزار میلیارد تومان فراتر می‌رود. اگر دولت‌هـا از راه‌هـای متعـدد و خارق‌العـادهای که تعـداد آنها غیرقابل وصف است، استفاده می‌کردنـد نـیـاز نبود بـا افزایش قیمت کالاها و خدمات به‌صورت مردم چنگ بزنند. همچنین گزارش سازمان دیوان محاسبات نشان می‌دهد در سال ۱۳۹۸ تعـداد ۸ شرکت دولتـی وجـود داشتند که ارزش کارشناسی آنها ۳۵ هـزار میلیارد تومان بـود اما مجموع آنها بـه کمتر از ۳ هـزار میلیارد تومان رسید. یعنی اگر نظارت تخصصی مدنی و شفافیت وجود داشته باشد با توجه به اینکه به‌صورت افراطی برنامه واگذاری دارایی‌های دولـت بـه شرکت‌های دولتی در دستور کار دولت‌های لایق بوده چگونه هم عزت نفس دولتی‌هـا حـفـظ شود و هـم از هدر رفتن دارایی‌های بین نسلی مردم جلوگیری شود.
 
بلایی که واگذاری بی‌حساب ارز دولتی سر اقتصاد و معیشت مردم آورد
فسادهای سرسام‌آوری که به خاطر نحوه تعیین ارز 4200 تومانی و چگونگی واگذاری آن در دولت سابق پدید آمد، قابل پیش‌بینی بود.
روزنامه جم در گزارشی، به بررسی مشکلاتی پرداخت که ارز ۴۲۰۰ تومانی در اقتصاد و معیشت مردم ایجاد کرد و نوشت: اصلا کسی در دنیا هست که این بلا را سر خودش بیاورد؟! همین دلار ۴۲۰۰ تومانی همین بلایی که خانمان خیلی‌ها را سوزاند. همین تصمیمی که مثل یک دیوار بتنی جلوی اقتصاد ما را گرفته که اگر بخواهیم تخریبش کنیم خراب‌تر و اگر دست نزنیم ضخیم‌تر می‌شود. همین ارزی که خیلی‌ها از همان اول گفتند که فسادآور است اما باور نمی‌شد.
ارز ۴۲۰۰ تومانی بر اساس مصوبه‌های دولت سابق به خرید اجناسی تعلق می‌گیرد که نیازهای اساسی کشور هستند و دولت بابت خرید آنها در همان ابتدا یارانه پرداخت می‌کند. حالا تصور کنید که این پول‌ها از کشور به هر دلیلی خارج شده و توی اقیانوس اطلاعات مالی ناپدید شده‌اند. بخش عمده‌ای از کالاهای خریداری شده هم بر اساس آمار گمرک و دولت، اصلا کالاهای اساسی نبوده‌اند. 
این بازار برای سوداگران این قدر چرب و جذاب بود که حتی برخی مدیران بانک‌ها هم به صرافت تاسیس شرکت‌های سوری در خارج از کشور افتادند.
دولت برای تولید مرغ به مرغداری‌های مجاز نهاده‌های دولتی می‌دهد و آنها موظف به تولید مرغ براساس نهاده‌های دریافتی هستند. با توجه به قیمت مرغ، هزینه تولید و قیمت نهاده‌های دامی در بازار آزاد، اگر تولیدکننده مرغداری خودش را تعطیل کند و به همین فروش نهاده در بازار آزاد بسنده نماید هم برای او بصرفه است.
ظرفیت تولید را پایین می‌آورند تا تولیدی فعال به نظر برسد و نهاده را به بازارهای آزاد گسیل می‌کنند. این طور هم شریان ورود نهاده قطع نمی شود و هم سود کافی و بدون دردسری به جیب می‌زنند.
تمام اینها به دلیل اختلاف قیمت بین محصول دولتی و محصول آزاد است. نهاده‌ای که از طریق بازار آزاد به کشور می‌آید این قدر گران تر است که اگر مرغدار دولتی، نهاده‌های دولتی را در بازار آزاد و به صورت خام بفروشد بیشتر سود می‌کند تا این که مرغ را تولید کند و به بازار بفرستد.
اختلاف قیمت ارز آن قدر زیاد بود که پیشنهادهایی اغواکننده می‌رسید. ابتدا شاید یک امضا و یک تایید باشد اما بعد از آن حتی کارهای بزرگ‌تری هم انجام شده است. 
برای این که بدانید ارز دولتی چه بلایی سر مردم آورده کافی است تعداد کارخانه‌هایی را بشمارید که از زمان تصویب دلار ۴۲۰۰ تومانی تعطیل شده‌اند. بعد آن را ضربدر تعداد میانگین کارگرهایی کنید که در این کارخانه‌ها کار می‌کردند. این همه آدم به جمع بیکاران اضافه شده‌اند!
تصور کنید در پرونده‌ای که ۲۰میلیون دلار به موضوعی تخصیص داده شده جنس رفته و کالا برنگشته است. اولین اقدام این است که مدیرعامل شرکت احضار شود و از او پول‌های رفته را مطالبه کنند. بعد از احضار مدیرعامل مشخص می شود که او اصلا از وجود چنین شرکتی اطلاعی نداشته و فقط به او گفته‌اند که مدارکش را در ازای مبلغ ناچیزی در اختیار دیگران بگذارد. 
آیا اینها قابل پیش‌بینی نبود؟ بدون شک اقتصاددان‌هایی بودند که پیش‌بینی می‌کردند این دلارها چه بلایی سر اقتصاد می‌آورد اما شنیدن نظرات آنها از حوصله برخی مدیران خارج است. حالا تصور کنید یک مدیر که اساسا انتقادپذیر هم نیست، بیاید و بنشیند و ساعت‌ها به حرف‌هایی گوش بدهد که از دهان منتقدش بیرون می‌آید و از آن مهم‌تر این که معتمدش این حرف‌ها را 
با یک چشمک رد می‌کند. 

***************

 روزنامه وطن امروز**

روایت نیکلاس مادورو از سفر شهید حاج‌قاسم سلیمانی به کاراکاس
رئیس‌جمهور ونزوئلا در مصاحبه اختصاصی با شبکه خبری المیادین لبنان، به تبیین مواضع بسیاری از جمله تحریم‌های آمریکا علیه این کشور، روابط ونزوئلا با جمهوری اسلامی ایران و مواضع این کشور در قبال فلسطین و سوریه و سایر کشورهای عربی پرداخت و تأکید کرد که همه کشورها باید علیه امپریالیسم آمریکا متحد شوند. 
به گزارش فارس، نیکلاس مادورو با بیان اینکه هیچ‌کس در جهان وجود ندارد که از ما بخواهد دست از فلسطین برداریم، گفت: حتی فکر کردن به قطع حمایت از فلسطین یا رها کردن آن به حال خود، اشتباه است. وی با بیان اینکه فلسطین سرزمین مقدس بشریت است، ادامه داد: تمام این جنایاتی که در حق ملت فلسطین انجام می‌شود، روزی باید مسببان تاوان آن را بدهند. مادورو ادامه داد: حمایت من از فلسطین همه‌جانبه است و تا ابد ادامه خواهد داشت. رئیس‌جمهور ونزوئلا با بیان اینکه جنایات صهیونیست‌ها علیه مردم فلسطین بی‌مانند است، اظهار داشت: بمباران کودکان و قتل آنان، غیرقابل توصیف است. به همین دلیل، حمایت ما از فلسطین همه‌جانبه است. 
مادورو در ادامه به روابط خود با جمهوری اسلامی ایران پرداخت و از سفر به تهران در آینده نزدیک خبر داد. وی با بیان اینکه شیفته حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب است، خاطرنشان کرد: هر بار که به ایران می‌روم، دوست دارم با رهبر ایران صحبت کنم. ایشان، مردی بادرایت و هوش بالا هستند. لذا امیدوارم در سفر بعدی، فرصتی دست دهد تا یک بار دیگر با آیت‌الله خامنه‌ای صحبت کنم. 
رئیس‌جمهور ونزوئلا با اشاره به اینکه از آشنایی با سپهبد شهید حاج‌قاسم سلیمانی بسیار خرسند بوده است، از سفر وی در سال ۲۰۱۹ و در جریان «جنگ برق» علیه ونزوئلا به این کشور خبر داد و گفت: سلیمانی آن زمان به ونزوئلا آمد و درباره زمینه‌های مختلف کهربایی از جمله سیستم برق صحبت کردیم. هر آنچه با او درباره آن صحبت کردیم، اجرایی شد. انسان خنده‌رو و خوش‌بینی به زندگی بود. خدا را شکر می‌کنم که با او آشنا شدم. مادورو با بیان اینکه، شهید سلیمانی با تروریسم و جنایتکاران خونریری مقابله کرد که به ملت‌های محور مقاومت حمله کردند، درباره روز شهادت وی خاطرنشان کرد: «دسلی رودریگز» معاون رئیس‌جمهور به من گفت اخباری به دست ما رسیده است که احتمالا سرلشکر سلیمانی ترور شده باشد. این مساله غیرقابل باور و جنایتی بود که دستور اجرای آن در کاخ سفید صادر شده بود. وی با بیان اینکه انسانیت باید از این جنایت هولناک عبرت بگیرد، گفت: آیا این جهانی است که برای بشریت در آینده می‌خواهیم؟ جهانی که ببینیم چگونه از کاخ سفید، دستور ترور یکی از قهرمانان علیه تروریسم صادر می‌شود؟ هرگز! جهانی که ملت‌ها خواهان آن هستند، جهان صلح، احترام و حاکمیت حقوق بین‌الملل است. مادورو ادامه داد: بار دیگر باید صدای خود را در رد جنایت ترور این شهید و قهرمان ملت‌ها، بالا ببریم. وی در ادامه با تأکید بر اینکه بشار اسد، مرد شجاع و قهرمان و مبارزی است، تصریح کرد: سرنوشت سوریه این بود که با جنگ تروریستی و جنایتکارانه‌ای روبه‌رو شود. ملت سوریه نیز طی ۱۱ سال گذشته بسیار درد و رنج متحمل شد، ولی این ملت می‌داند که چگونه مقاومت کند و پیروز شود. من اطمینان دارم ارتش و ملت سوریه و بشار اسد کاری خواهند کرد که سوریه بار دیگر به پا خیزد و سوریه را کاملا آزاد خواهند کرد. 
***
معاون سازمان انرژی اتمی اعلام کرد
علت تأخیر در ساخت واحدهای ۲ و ۳ نیروگاه اتمی بوشهر
معاون سازمان انرژی اتمی درباره تاخیر ۲ ساله در ساخت واحدهای ۲ و ۳ نیروگاه اتمی بوشهر توسط روس اتم توضیحاتی ارائه کرد و گفت: این تاخیر به دلیل مشکلات مالی بین کارفرما و پیمانکار بود، زیرا امکان انتقال ارز وجود نداشته است. محمود جعفری با اشاره به قرارداد ایران با شرکت روس اتم برای راه‌اندازی واحدهای ۲ و ۳ نیروگاه اتمی بوشهر گفت: این قرارداد از سال ۱۳۹۶ فعال شده است و طبق برنامه‌ای که تنظیم شده بود قرار است در سال ۱۴۰۴ واحد ۲ و در سال ۱۴۰۶ واحد ۳ نیروگاه اتمی بوشهر به مدار برسد. وی قرارداد میان ایران و شرکت روسی را EPC عنوان کرد و افزود: طرف ایرانی تعهداتی را در این قرارداد داشت که تا حدودی این تعهدات را انجام داده است و پیمانکار روس نیز مطالعات محیطی، طراحی و تحکیم واحد ۲ را انجام داده و بتن‌ریزی آن را آغاز کرده است. همچنین شرکت روسی دیوارهای رآکتور را بالا آورده است و در حال اجرای بتن و آرماتور‌بندی واحد ۲ نیروگاه اتمی بوشهر است. 
معاون سازمان انرژی اتمی در گفت‌وگوی تلفنی با رادیو گفت‌وگو درباره تاخیره ۲ ساله ایجاد شده در پروژه توضیح داد و گفت: این تاخیر به دلیل مشکلات مالی بین کارفرما و پیمانکار بود، زیرا امکان انتقال ارز وجود نداشته و کارفرما نتوانسته است ارز مورد نظر را به پیمانکار پرداخت کند. از سوی دیگر، طرف روسی نتوانسته است تعهد خود را به پیمانکارهای ایرانی پرداخت کند، بنابراین پیمانکارهای ایرانی توان ادامه کار را ندارند. مدیرعامل شرکت تولید و توسعه انرژی اتمی افزود: ایران در قبال ساخت نیروگاه اتمی بوشهر به پیمانکار روسی بدهکار است. همچنین باید اعتبارات طرف روسی نیز افزایش پیدا کند اما به دلیل محدودیت‌هایی که در کشور وجود دارد این کار انجام نشده است. با صحبت‌هایی که آقای اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی با روسیه داشته قرار بر این شده است طرف روسی با جدیت بیشتری کارها را در واحدهای ۲ و ۳ پیش ببرد.

**************

روزنامه خراسان**

ادامه ارز4200 تا پایان دی 
معاون وزیر جهاد کشاورزی: ارز 4200 دی ماه به وارد کنندگان اختصاص یافت 
در حالی که برخی گمانه زنی ها از اجرای طرح حذف ارز 4200 و اختصاص یارانه به جای آن در دی ماه حکایت داشت، معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: برخلاف شایعاتی که این روزها در برخی محافل مطرح می‌شود ارز ترجیحی تامین گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی برای دی‌ماه تخصیص یافت.به گزارش ایرنا، عباس عسکرزاده اظهار کرد: با توجه به این که در شش ماه دوم سال بر اساس قانون ارز ترجیحی کالاهای اساسی به صورت ماه به ماه تخصیص می‌یابد، ارز ترجیحی این سه قلم ذکر شده مانند گذشته برای دی‌ماه تامین شده است و هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد.وی ادامه‌داد: با توجه به ادامه روند تخصیص ارز ترجیحی به این کالاهای اساسی، هیچ افزایش قیمتی درخصوص محصولات اساسی از جمله مرغ و گوشت قابل قبول نیست.معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: اکنون در سامانه بازارگاه نهاده دامی مورد نیاز دامداران و مرغداران با قیمت سابق بارگذاری شده است و این افراد می‌توانند مثل گذشته نهاده مورد نیاز خود را از این سامانه دریافت کنند.
 
جهش درتجارت با شریک استراتژیک 
سفیر ایران در مسکو از افزایش چشمگیر واردات کالاهای ایرانی توسط روسیه در سال جاری میلادی خبر داد و گفت: محصولات کشاورزی مهم ترین اقلام واردات یک میلیارد دلاری روسیه از ایران را تشکیل می‌دهد. به این ترتیب صادرات ایران به روسیه با گذشت بیش از یک سال از پیوستن به اوراسیا افزایش چشمگیری یافت.کاظم جلالی در گفت‌وگو با ایرنا با اشاره به توسعه چشمگیر تجارت کالا میان ایران و روسیه در یک سال اخیر اظهار کرد: در ۱۰ ماه نخست سال ۲۰۲۱ روسیه ۷۷۵ میلیون دلار کالا از ایران وارد کرد که در سال های اخیر رکورد جدیدی محسوب می‌شود.به گفته جلالی، واردات کالاهای ایرانی به روسیه در ۱۰ ماه  نخست سال جاری۱۲۲ درصد افزایش یافته است.وی افزود: اگر آمار ماه های پایانی سال ۲۰۲۱ هم اعلام شود احتمال می‌دهیم که کل واردات ۱۲ماهه روسیه از ایران برای اولین بار به رکورد یک میلیارد دلار خواهد رسید که عمده اقلام وارداتی روسیه از ایران، محصولات کشاورزی، باغی و صیفی‌جات است.
سفیر ایران در روسیه خاطرنشان کرد: روس‌ها در یک سال اخیر حجم بی‌سابقه‌ای از محصولات کشاورزی ایران را وارد کرده‌اند و فقط برای چند محموله فلفل دلمه مشکلات استانداردهای سموم پیش آمد وگرنه در دیگر موارد شاهد رشد صادرات محصولات کشاورزی ایران به روسیه هستیم و این روند همچنان ادامه دارد.آمارهای گمرک، صادرات ایران به روسیه را در سال 1399 معادل 503 میلیون دلار نشان می دهد. به این ترتیب می‌توان رشد حدود دو برابری صادرات ایران در سال جاری را تایید کرد.

**************

 روزنامه ایران**

معرفی دستگاه‌هایی که حقوق کارکنان را ثبت نکرده‌اند به سیستم قضایی

خبر اول اینکه، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس از معرفی دستگاه‌هایی که حقوق کارکنان خود را در سامانه «پاکنا» ثبت نکرده‌اند به دستگاه قضا خبر داد. ولی اسماعیلی در گفت‌وگو با تسنیم، با اشاره به استنکاف برخی دستگاه‌ها از ثبت حقوق و دستمزد کارکنان خود در سامانه «پاکنا»، گفت: هفته آینده از مسئولان دستگاه‌هایی که به تکلیف خود عمل نکرده‌اند دعوت خواهد شد با حضور در کمیسیون اجتماعی درباره علت این موضوع گزارشی را ارائه دهند. وی با اعلام اینکه پس از جمع‌بندی‌هایی که در کمیسیون خواهیم داشت گزارشی از دستگاه‌هایی که استنکاف از قانون داشته‌اند را تدوین و به کمیسیون اصل 90 مجلس خواهیم داد، گفت: این گزارش در صحن علنی مجلس قرائت و پس از آن برای پیگیری بیشتر به قوه قضائیه نیز ارجاع خواهد شد.

شناسایی ۲ شهید مفقودالاثر خراسان شمالی

خبر دیگر اینکه، مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان شمالی گفت: دو شهید مفقودالاثر این استان به تازگی تفحص و شناسایی شدند و بزودی پیکر پاکشان وارد این خطه شهید پرور خواهد شد. امیر سرتیپ محمد نجاتی در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایرنا گفت: این دو شهید، مفقودالاثر بودند که شهید شدن آنان اعلام شده بود اما پیکرپاکشان به تازگی تفحص شده است و این هفته به استان وارد خواهد شد و مراسم استقبال برگزار خواهیم کرد. علی اصغر رمضانی سرباز ارتش اهل اسفراین و شهید پرویز محمدی بسیجی در دوران دفاع مقدس شهید شده بودند اما پیکر پاکشان پس از شهادت شناسایی نشده بود. این دو شهید بزرگوار در محل سکونت‌شان سنگ قبر دارند که آثاری از پیکرشان هم‌اینک پیدا و به استان منتقل می‌شود.

اذعان روزنامه صهیونیستی به پایان یافتن نظم جهانی امریکا

دست آخر اینکه، روزنامه صهیونیستی «ها آرتص» روز دوشنبه در یادداشتی اذعان کرد که روسیه، چین و ایران می‌دانند که نظم جهانی امریکا به پایان رسیده است. به گزارش جهان نیوز، در این یادداشت آمده است: «با اینکه ایران قدرت جهانی مشابه روسیه و چین را ندارد، امسال تاکتیک‌های مشابهی را در مذاکرات دشوار و کند بر سر بازگشت به توافق هسته‌ای اتخاذ کرده است. در سه سال و نیم گذشته و از زمانی که ترامپ از توافق با ایران خارج شده و تحریم‌های «فشار حداکثری» را اعمال کرده، ایران توانسته ثابت کند (البته کمک روسیه و چین کم نبوده) که می‌تواند در برابر این فشارها مقاومت کرده و هم توان هسته‌ای خود را توسعه دهد و هم نیروهای نیابتی خود در منطقه را تجهیز کند.» ها آرتص می‌نویسد، با روی کار آمدن دولت جدید ایران نگرانی درخصوص امتیازدهی بیش از حد از سوی تهران در مذاکرات از بین رفته و تیم جدید مذاکره کننده قرار نیست همزمان با چرخش سانتریفیوژها، سازشی انجام دهند. ها آرتص در پایان می‌نویسد، اگر هر کسی این توهم را داشت که با ورود رئیس جمهوری بجز ترامپ به کاخ سفید، این قوانین (نظم جهانی امریکا) احیا خواهد شد، سال ۲۰۲۱، سالی بود که غیاب هرگونه قانون دیکته شده از سوی غربی‌ها کاملاً واضح و روشن شد و روسیه، چین و ایران بر این واقعیت اتفاق نظر دارند.

**************

روزنامه شرق**

رد درخواست ابطال انتخابات پارلمانی عراق
دادگاه فدرال عراق شکایت ارائه‌شده از سوی ائتلاف الفتح درباره نتایج انتخابات پارلمانی را رد کرد.
به گزارش ایسنا، به نقل از شفق‌نیوز، دادگاه فدرال عراق در جلسه‌ای شکایت ارائه‌شده از سوی هادی العامری، رهبر ائتلاف الفتح عراق درباره نتایج انتخابات پارلمانی را بررسی و در‌این‌باره حکم صادر کرد.
در این جلسه که پس از سه بار تأخیر برگزار شد، دادگاه ضمن رد درخواست ابطال نتایج انتخابات زودهنگام پارلمانی در عراق عنوان کرد که شورای عالی قضائی صرفا اختیار حل مشکلات مربوط به انتخابات را دارد و بر این اساس شکایت درباره لغو نتایج انتخابات رد می‌شود.
دادگاه در جریان قرائت رأی اعلام کرد هر حزب سیاسی می‌بایست ظرف مدت سه روز پس از اعلام رسمی به رأی شورا اعتراض کند و شورای قضائی اختیار انحصاری حل مشکلات ناشی از انتخابات را دارد و بر این اساس دادخواست لغو نتایج انتخابات رد شد.
ساعاتی پیش از اعلام حکم دادگاه اعتراضاتی در ورودی‌های منطقه سبز آغاز شد. همچنین نیروهای ویژه از شب گذشته تدابیر شدید امنیتی را در داخل منطقه سبز اتخاذ کرده‌اند؛ منطقه‌ای که مقر دولت و پارلمان عراق است و همچنین نمایندگی‌های دیپلماتیک ازجمله سفارت آمریکا در آنجا قرار دارند.
طبق اعلام نتایج نهایی انتخابات پارلمانی عراق، فراکسیون «صدر»، وابسته به مقتدی صدر با ۷۳ کرسی در رتبه اول، ائتلاف «تقدم» (پیشرو) (که از بزرگ‌ترین ائتلاف اهل سنت محسوب می‌شود) با ۳۷ کرسی در رتبه دوم و ائتلاف «دولت القانون» به رهبری نوری مالکی با ۳۳ کرسی در رتبه سوم قرار گرفتند.
پس از اعلام این نتایج هادی العامری رهبر ائتلاف الفتح به آن اعتراض و شکایتی را در‌این‌باره به دادگاه فدرال عراق ارائه کرد.

اسرائیل تعداد شهرک‌نشین‌های جولان را دو برابر می‌کند
نفتالی بنت، نخست‌وزیر اسرائیل می‌گوید می‌خواهد تعداد شهرک‌نشین‌های یهودی در بلندی‌های جولان را دو برابر کند. این بخشی از طرحی چندمیلیون‌دلاری با هدف تثبیت سیطره اسرائیل بر این منطقه کوهستانی است که بیش از ۵۰ سال پیش در جریان جنگ از سوریه آن را تصرف کرد و همچنان به اشغال غیرقانونی آن ادامه داده است.
به گزارش ایندیپندنت، همه کشورهای دنیا به‌جز آمریکا، بلندی‌های جولان را جزء خاک سوریه می‌دانند. واشنگتن در زمان دولت پیشین دونالد ترامپ در مارس ۲۰۱۹ تصمیم گرفت جولان را به‌عنوان بخشی از خاک اسرائیل به رسمیت بشناسد تا اولین کشور جهان باشد که چنین می‌کند، اما دولت جو بایدن، رئیس‌جمهوری کنونی آمریکا این تصمیم را عوض نکرده است.
بنت گفت اقدام ترامپ در به‌رسمیت‌شناختن جولان و اقدام بایدن به تداوم این تصمیم باعث سرمایه‌گذاری‌های جدید در این منطقه شده است.
بنت که در جلسه ویژه کابینه اسرائیل در بلندی‌های جولان صحبت می‌کرد، گفت: «این لحظه ما است. این لحظه بلندی‌های جولان است. پس از سال‌های طولانی و ایستا از نظر میزان اسکان، هدف ما امروز دو‌برابر‌کردن ساکنان جدید در بلندی‌های جولان است».
به گزارش دفتر بنت، تل‌آویو در حدود یک میلیارد شِکِل (معادل بیش از ۳۰۰ میلیون دلار) برای توسعه جولان سرمایه‌گذاری می‌کند و ازجمله دو شهرک جدید خواهد ساخت. اسرائیل در ضمن قرار است سرمایه‌گذاری‌هایی در زمینه گردشگری، صنعت، انرژی پاک و فناوری بکند که هزاران شغل جدید ایجاد خواهد کرد.
تثبیت سیطره اسرائیل بر جولان باعث می‌شود هرگونه امکان صلح با سوریه که جولان بخشی جداناشدنی از خاک آن است، در آینده پیچیده شود. سوریه و اسرائیل در دهه ۱۹۹۰ مذاکراتی طولانی داشتند که طی آن قرار بود سوریه در ازای پس‌گرفتن جولان، اسرائیل را به رسمیت بشناسد. این مذاکرات در پی درگذشت حافظ اسد، رئیس‌جمهوری وقت سوریه، در سال ۲۰۰۰ متوقف شد؛ گرچه در زمان جانشین او،‌ بشار اسد نیز مذاکرات مخفیانه به میانجیگری آمریکا ادامه یافت.
بنت اکنون ادعا می‌کند جنگ داخلی طولانی در سوریه باعث شده فکر اینکه جولان باید در دست اسرائیل بماند، برای متحدان بین‌المللی اسرائیل پذیرفتنی‌تر باشد. او گفت هر سناریوی دیگری بدتر از این خواهد بود.
جمعیت کنونی جولان حدود ۵۰ هزار نفر است. از این میان، در حدود ۲۵ هزار نفر اغلب یهودی اسرائیل هستند که در نیم‌قرن گذشته به آنجا نقل‌مکان کرده‌اند و در حدود ۲۳ هزار نفر از ساکنان روستاهای دروزی‌نشین عرب‌اند که پیش از جنگ ۱۹۶۷ شهروند سوریه بوده‌اند. به گزارش دفتر بنت، مدت کوتاهی پس از سخنرانی او، به نخست‌وزیر اطلاع داده شد که آزمایش کرونای دخترش مثبت شده است. او بلافاصله جلسه را ترک کرد و در خانه‌ خود قرنطینه شد. دفتر بنت تأکید کرد آزمایش سریع نخست‌وزیر پیش از جلسه منفی بوده است.

 

**************************************************************

 

 

 

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات