کمیته حقوق بشر بحرین در گزارشی اعلام کرد که رژیم آل‌خلیفه روحانیون در این کشور را تحت فشار گذاشته و حقوق آنها را پایمال می‌کند. دادگاهی در بحرین شیخ‌علی حمیدان را به اتهام مشارکت در تظاهرات مسالمت‌آمیز و تجمع مقابل منزل آیت‌الله علی سلمان به یک سال حبس محکوم کرد. آل‌خلیفه ژوئن گذشته تابعیت آیت‌الله شیخ‌عیسی قاسم را سلب کرد.
 قاسم غفوری/ جنگ سرد اصطلاحی است که از سال 1945 ، یعنی از همان روزهای پایان جنگ جهانی دوم در ادبیات سیاسی و نظام جهان شکل گرفت. این اصطلاح برگرفته از موازنه دوقطبی میان اتحادیه جماهیر شوروی و آمریکا بود؛ به گونه‌ای که کشورها به مناطق نفوذ یا متحدان این دوکشور تقسیم می‌شدند. در حوزه نظامی نیز شوروی در قالب پیمان ورشو و آمریکا در قالب ناتو ساختاربندی شده بودند. بر اساس این دیدگاه، کشورها دو گزینه بیشتر نداشتند؛ یا در قالب نظام کمونیستی شوروی بوده یا در چارچوب لیبرالیسم آمریکایی قرار می‌گرفتند. هر چند که در دهه 1960 جنبش عدم تعهد با محوریت عدم وابستگي به بلوک شرق و غرب ایجاد شد(اکنون 130 عضو دارد)؛ اما در عمل ساختار نظامی دوقطبی تا دهه 1990، یعنی فروپاشی اتحادیه جماهیر شوروی ادامه یافت.
از این زمان به بعد ساختار حاکم بر جهان در قالب نظام تک‌قطبی با محوریت آمریکا تعریف شد؛ به گونه‌ای که واشینگتن خود را تنها محور تحولات و ناتو را پلیس جهان معرفی کرد. از سال 2000 و آمدن ولادیمیر پوتین در مقام ریاست ‌جمهوری روسیه، این معادلات با دگرگونی‌هایی همراه شد و مسکو در مسیر احیای قدرت گذشته خود گام برداشت. گفتنی است، محور تحرکات روسیه تقویت حضور نظامی، سیاسی و اقتصادی در آسیای مرکزی و قفقاز، اروپای شرقی، بالکان و مناطق نفوذ گذشته بوده، در حالی که بر توسعه روابط با اروپا نیز تأکید داشته است.
از سویی، درگیر شدن آمریکا در افغانستان و عراق و افول قدرت هژمونی آمریکا، این فرصت را برای روسیه به منظور توسعه حوزه فعالیتش ایجاد کرد؛ به ویژه آنکه جنگ‌افروزی‌های واشینگتن افکار عمومی و بسیاری از کشورها را به سمت دوری از ایالات متحده سوق داد که نمونه آن جبهه ضد امپریالیستی در آمریکای لاتین بوده است. همگرایی با جمهوری اسلامی ایران و چین به‌منزله مخالفان نظام سلطه را نیز باید در تقویت سیاست‌های ضد غربی روسیه مؤثر دانست. تزلزل جايگاه آمريكا چنان بود كه اوباما پس از ورود به كاخ سفيد شعار تغيير و كنار نهادن سياست‌هاي جنگ‌افروزانه دوران بوش را سر داد. 
در سال 2011 و آغاز تحولات در غرب آسیا و شمال آفریقا ابعاد جدیدی از رقابت‌ها و رفتارها را از روسیه و آمریکا شاهد بودیم؛ به‌ویژه اینکه قیام‌های مردمی سبب سرنگونی مهره‌های آمریکا، نظیر «بن‌علی» در تونس، «مبارک» در مصر و «علی عبدالله صالح» در یمن شد.
با تمام این تفاسیر آمریکا در چارچوب مدیریت بحران‌هایش سرنگونی نظام قذافی در لیبی در شمال آفریقا را هدف قرار داد و با چينش ساختار نظامي در مصر و نيز سركوب گسترده مردم بحرين و عربستان به دنبال حفظ موقعيت خود برآمد. 
 اوج‌گیری رقابت‌ها و تنش‌های میان روسیه و آمریکا را می‌توان در قالب تحولات سوریه مشاهده کرد. واشینگتن با بهره‌گیری از تروریست‌های وهابی ـ سلفی و با همکاری ارتجاع عربی، ترکیه و رژیم صهیونیستی از سال 2011 سوریه را هدف قرار داد، در حالی که در کنار حذف جبهه مقاومت، خارج‌سازی روسیه از آخرین پایگاهش در غرب آسیا را هدف‌گذاری کرده بود. 
غرب به سوریه نیز بسنده نکرد و در سال 2014 با کودتای نرم در اوکراین حذف یانکوویچ، رئیس‌جمهور متحد روسیه و آوردن پروشنکو غرب‌گرا، طرح گرفتارسازی مسکو در بحران بالکان را کلید زد که مسکو با حضور نظامی و پیوستن کریمه به خاک خود به این اقدام پاسخ گفت.
 نکته قابل توجه در مقطع کنونی در مناقشات میان روسیه و غرب زنجیره تحولاتی است که در مناطق راهبردی و حساس جهانی مشاهده می‌‌شود. گفتنی است، در حالی اتحادی نانوشته میان جمهوری اسلامی ایران، روسیه و سوریه و حزب‌الله در مبارزه با تروریسم در سوریه برقرار است که رویكردهای نظامی و به تبع آن سیاسی منطقه‌‌ای و فرامنطقه‌ای به مسکو شدت گرفته است. افغانستان که 14 سال حضور نیروهای غربی را در کارنامه دارد، با اعزام هیئت نظامی به روسیه بر همکاری و توسعه روابط نظامی تأکید کرده است. ترکیه نیز پس از احیای روابط با مسکو و سفر اردوغان به روسیه، از آمادگی برای واگذاری پایگاه نظامی اینجرلیک به مسکو خبر داده است. عراق نیز که در آن نیروهای آمریکایی حضور فعالی دارند، آمادگی خود را برای همکاری نظامی با روسیه اعلام کرده است. نکته قابل توجه آنکه شورای ملی یمن نیز اعلام کرده است می‌تواند پایگاهی را در اختیار روسیه قرار دهد. در زمینه اهداف و دلایل روسیه برای توسعه اقدام نظامی، از یک سو مسئله مبارزه با تروریسم به‌منزله تهدید امنیت ملی این کشور مطرح است؛ چنانچه پوتین، رئیس‌جمهور روسیه رسماً تروریسم را بزرگ‌ترین چالش برای کشورش دانسته است و از سوی دیگر، روسیه شرایط کنونی عرصه جهانی و نیز گرفتاری اروپا در بحران‌های داخلی و تزلزل شدید جایگاه آمریکا در صحنه جهانی را مؤلفه‌ای مهم برای  احیای موفقیت‌های گذشته خود در سراسر جهان می‌داند. نکته مهم آنکه صداقت نداشتن غرب در قبال روسیه، از جمله توسعه ناتو در اروپای شرقی تشدید موضع‌گیری مسکو را به همراه داشته است.
 در زمینه دلایل رویکرد کشورها به روسیه، آنچه محافل رسانه‌ای و سیاسی غرب ادعا دارند احیا شدن جنگ سرد و تکرار اجبار کشورها برای رویکرد به یکی از دو گزینه‌های روسیه و آمریکا است؛ حال آنکه حقیقت امر آن است که روسیه در طول پنج سال اخیر در کنار جبهه مقاومت در مبارزه با تروریسم در سوریه عملکرد مثبتی از خود نشان داده است؛ بر اساس این، کشورهایی که به دنبال مبارزه با تروریسم هستند، با اعتماد به این رفتارهای روسیه این فرصت را برای این کشور ایجاد کرده‌اند که در کنار آنها برای مبارزه با تروریسم ایفای نقش کند. در اصل رویکردها به روسیه نه برگرفته از جنگ سرد، بلکه به دلیل همگرایی روسیه با مقاومت علیه تروریسم و اعتماد جهانی به مقاومت است که روسیه با همگرایی با آن توانسته جایگاه مثبتی در میان جهانیان بیابد. دستاوردی که استمرار آن منوط به تقویت همگرایی با مقاومت و گرفتار نیامدن مسکو در بازی‌های غرب خواهد بود. آنچه غرب در لواي واژه احياي جنگ سرد دنبال مي‌كند، پنهان‌سازي نقش و جايگاه مقاومت در معادلات جهاني و نسبت دادن همه چيز به روسيه است تا شايد با اين حربه از رويكرد جهاني به مقاومت جلوگيري کرده و همچنان ساختار فرااسلامي را محور تحولات جهاني معرفي کند؛ رفتاري كه خود بُعدي از اسلام‌ستيزي پنهان و آشكار غرب را تشكيل مي‌دهد. 
نفوذ رژیم صهیونیستی در جهان اسلام ـ ۳3
  عبدالله عبادی/ پایه و اساس روابط رژیم صهیونیستی و مغرب به زمان محمد پنجم پدر شاه حسن بازمی‌گردد. محمد پنجم در زمان جنگ جهانی دوم با حمایت از یهودیان مراکش، نقش مهمی در جلوگیری از کشته شدن آنها به دست نیروهای نازی داشت؛ از این رو مراکش به مأمن یهودیان در شمال آفریقا تبدیل شد. شاه حسن نیز همانند پدرش همواره حامی یهودیان بود. در سال 2009 تقریباً 10 سال پس از مرگ شاه حسن رهبر جامعه یهودیان مراکش از مسئولان صهیونیست خواست تا نشان ویژه بشردوستی و یاری یهودیان را به وی اعطا کنند. این نشان یکی از مهم‌ترین نشان‌های به ظاهر بشر‌دوستانه در سراسر جهان محسوب می‌شود.
روابط مراکش و رژیم صهیونیستی در زمان شاه حسن رشد چشمگیری داشت. شاه حسن نه تنها با رژیم صهیونیستی رابطه برقرار کرد که در جنگ‌ سال‌های 1973 و 1968 اعراب و صهیونیست‌ها تعداد بسیار کمی از نیروهای خود را در اختیار اعراب قرار داد. شاه حسن در امضای قرارداد کمپ دیوید بین مصر و رژیم صهیونیستی نقشی مهم، اما پنهانی داشت. همچنین در کنفرانس صلح مادرید در سال 1991 برای بهبود روابط رژیم صهیونیستی و اعراب تلاش زیادی کرد.
در سال 1994 سفارت رژیم صهیونیستی در مراکش افتتاح شد و تا سال 1999 «سال مرگ شاه حسن» روابط دیپلماتیک همچنان بین دو طرف برقرار بود. در مراسم خاک‌‌‌سپاری شاه حسن، مقامات عالی‌رتبه رژیم صهیونیستی، نظیر ایزروایزمن رئیس‌جمهور،  ایهود باراک نخست‌وزیر و دیوید لوی وزیر امور خارجه حضور داشتند، علاوه براین این مراسم به طور زنده از تلویزیون رژیم صهیونیستی پخش شد و حدود 650 هزار نفر از ساکنان اراضی اشغالی که مراکشی‌الاصل بودند برای وی عزاداری کردند. به طور کلی، دوران حکومت شاه حسن دوران طلایی روابط مراکش و رژیم صهیونیستی بود. پس از به قدرت رسیدن محمد ششم سفارتخانه رژیم صهیونیستی همچنان در رباط باز بود؛ اما با بالا گرفتن موج انتفاضه در سرزمین‌های اشغالی در سال 2001  روابط سیاسی دو طرف قطع شد. با این حال، مراکش و رژیم صهیونیستی به روابط پنهان خود ادامه دادند و کارشناسان و مقامات عالی‌رتبه دو طرف به طور پنهانی با یکدیگر ملاقات داشتند.
در سال 2009 زیپی لیونی، وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی وارد مراکش شد و با لیلا سلمی، همسر محمد ششم دیدار و گفت‌وگو کرد. در این دیدار همسر شاه مراکش گردنبندی از جنس طلا و مزین به جواهرات بسیار نفیس را به لیونی هدیه کرد. این اقدام در حالی صورت گرفت که بیش از 50 درصد از جمعیت مراکش با درآمد روزانه کمتر از پنج دلار زیر خط فقر زندگی می‌کردند.
در سال 2011 فجر عبدالطیف، رهبر حزب عدالت و مدرنیته مراکش با سخنرانی و ارائه مدارک از رابطه پنهانی حکومت عبدالله بنکیران، نخست‌وزیر این کشور با رژیم اشغالگر قدس پرده برداشت. عبدالطیف با حضور در نشست کمیته عدالت و قانونگذاری فاش کرد که دولت مراکش بخش‌های خاصی از فرودگاه رباط را به هیئت‌های صهیونیستی اختصاص داده و به گرمی از آنان استقبال می‌کند.
این فعال سیاسی سکوت دولت بنکیران در مقابل رفتار ناشایست رژیم اشغالگر قدس با محمدمهدی بن‌سعید، نماینده مجلس مراکش را دلیلی روشن بر رابطه دولت با این رژیم دانست.
نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی به محمدمهدی بن‌سعید، نماینده مراکش اجازه ورود به فلسطین و شرکت در نشست کمیته پارلمانی شورای اروپا با موضوعیت فلسطین را نداده بودند و این نماینده در اعتراض به این اقدام صهیونیست‌ها در کنار گذرگاه الکرامه دست به تحصن زده بود.
در اواخر سال 2012 دولت مغرب در راستای تلاش برای عادی‌سازی روابط خود با رژیم صهیونیستی مجوز سفر شماری از روزنامه‌نگاران را به سرزمین‌های اشغالی صادر کرد. روزنامه فرامنطقه‌ای القدس العربی اعلام کرد وزارت خارجه رژیم صهیونیستی به مدت شش روز پذیرای شماری از روزنامه‌نگاران مغربی بوده است، هرچند مقامات مغربی از انتشار این خبر خودداری کردند؛ اما مقامات صهیونیستی از حضور این شخصیت‌های رسانه‌ای در سرزمین‌های اشغالی پرده برداشتند.
با دقت در روابط مغرب با رژیم صهیونیستی متوجه می‌شویم که سیاست مغرب در قبال این رژیم، سیاست یکی به نعل و یکی به میخ است؛ یعنی از یک سو روابط سیاسی، اقتصادی و حتی نظامی بین دو طرف به طور پنهان و گاهی حتی آشکار برقرار است، به طوری که در سال 2013 مراکش با الجزایر، امارات متحده عربی و پاکستان تنها کشورهای مسلمان خریدار سلاح و مهمات از رژیم صهیونیستی بودند و از سوی دیگر دولت مغرب برای از بین نرفتن وجهه سیاسی خود در میان کشورهای عربی و اسلامی خواستار برگزاری نشست کمیته قدس با هدف مبارزه با شهرک‌سازی رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی بود.
در آوریل 2013 کمیته قدس با حضور محمود عباس و مسئولان بلندپایه 15 کشور اسلامی، از جمله جمهوری اسلامی ایران در مراکش برگزار شد، جالب آنکه وزیر خارجه مراکش در مراسم افتتاحیه این اجلاس ضمن حمله به سیاست‌های شهرک‌سازی رژیم صهیونیستی گفته بود: «این نشست باید پیامی فوری به جامعه جهانی بفرستد تا جامعه بین‌الملل را به انجام مسئولیت‌هایش در مقابله با اسرائیل و پایان دادن به فعالیت‌های شهرک‌سازی غیرقانونی این رژیم ترغیب کند.»
در کنار روابط سیاسی، روابط اقتصادی نیز از مهم‌ترین وجوه مشترک روابط دو طرف می‌باشد. طی چند سال اخیر با وجود فشار گروه‌های اسلامی به دولت مراکش مبنی‌بر قطع روابط اقتصادی با رژیم صهیونیستی شاهد افزایش این روابط هستیم. اداره آمار رژیم صهیونیستی با انتشار بیانیه‌ای در سال 2012 اعلام کرد، میزان صادرات کالاهای اسرائیلی به کشور مغرب در نیمه اول سال 2011 به بیش از 81 میلیون درهم مراکش برابر با 11 میلیون دلار رسیده است، در حالی که این رقم در مدت مشابه سال گذشته حدود 70 میلیون درهم بوده است.
این گزارش می‌افزاید، صادرات مغرب به اسرائیل در شش ماهه اول سال 2012 کاهش یافته و به 17 میلیون درهم رسیده است، در حالی که این رقم در مدت مشابه سال قبل 22 میلیون درهم بود. بر اساس این گزارش حجم مبادلات تجاری بین رژیم صهیونیستی و مغرب طی سال‌های اخیر با رشد متوسطی همراه بوده است و بیشتر این مبادلات در زمینه بازرگانی و کشاورزی صورت گرفته است. طبق برآوردها حدود 80 درصد گوجه‌های موجود در بازار مغرب از سرزمین‌های اشغالی وارد شده‌اند.
 رضا اشرفی/ جنگ‌های خونین در غرب آسیا و آفریقا زمینه‌ساز ‌ایجاد فاجعه‌ای به نام بی‌پناهی پناه‌جویان شده است. میلیون‌ها آواره از کشورهای غرب آسیا، به‌ویژه سوریه و عراق و کشورهای آفریقایی از جمله لیبی، سومالی، سودان جنوبی و... برای رهایی از جنگ‌های خونین و حملات گروه‌های تروریستی رهسپار مرزهای اروپا شده‌اند. هر چند که محافل رسانه‌ای و سیاسی غربی برآنند تا چنان وانمود کنند که ‌اینان آوارگان جنگ‌های داخلی برگرفته از درگیری قومی ‌و دینی میان مسلمانان هستند؛ اما حقیقت ماجرا این است که مسئول اصلی ‌این بحران، کشورهای غربی هستند؛ کشورهایی که با‌ ایجاد و گسترش تروریسم به تحقق اهداف سرمایه‌داری پرداختند. اسناد و گزارش‌ها به صراحت نشان می‌دهد که گروه‌هایی مانند القاعده و داعش که صدها گروه تروریستی نیز از آنها منشعب شده، زاده دستگاه اطلاعاتی و امنیتی آمریکا، انگلیس و فرانسه هستند.
در همین حال بر اساس کنوانسیون 1951 پناه‌جویان مصوب سازمان ملل متحد، کشورهای اروپایی موظف به پذیرش پناه‌جویان و دادن تمام امکانات شهروندی به آنها برای یک زندگی مشابه سایر شهروندان مقیم‌ این کشورها هستند. هر چند که کشورهای اروپایی در ماه‌های اولیه تحت فشار افکار عمومی ‌جهان از پذیرش پناه‌جویان خبر دادند؛ اما با افزایش بحران‌سازی جهانی و معطوف شدن افکار عمومی ‌به سایر امور، عملاً مسئله پناه‌جویان به امری حاشیه‌ای برای کشورهای غربی مبدل شده و حتی به اخراج و اقدام علیه آنان مبادرت کرده‌اند. کشورهای غربی چندین محور را برای اجرای ‌این سناریو در پیش گرفته‌اند:
اول اینکه، آنچه محافل رسانه‌ای و سیاسی غربی به شدت ترویج می‌کنند ورود گروه‌های تروریستی از طریق پناه‌جویان به اروپاست. آنها مدعی هستند که تروریست‌ها با ‌این گروه‌ها وارد اروپا شده و حتی بحران‌های آلمان و فرانسه را به آنها نسبت می‌دهند.
دوم اینکه، بهانه دیگر کشورهای غربی را خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و برهم خوردن معاملات سیاسی‌ این اتحادیه تشکیل می‌دهد. اروپایی‌ها با ادعای اولویت بودن حفظ یکپارچگی‌ این اتحادیه پس از اعلام خروج انگلیس رسیدگی نکردن به وضعیت پناه‌جویان و حتی نپذیرفتن آنان را توجیه می‌کنند. 
سوم اینکه، کشورهای غربی با ادعای حضور پناه‌جویان در اروپا راهکار را نپذیرفتن و اخراج پناه‌جویان عنوان می‌کنند. آمارهای متعددی از افزایش حملات نژادی به‌ویژه مسلمانان در کشورهای اروپایی منتشر شده که از ریشه‌های اصلی آن نیز اقدامات سران غرب است که به جای مقابله با رفتارهای نژادپرستانه علیه پناه‌جویان اقدام می‌کنند که اخراج آنها از کمپ‌های فرانسه و انگلیس نمونه‌ای از آن است.
چهارم اینکه، پس از کودتا در ترکیه علیه دولت اردوغان یکی از رفتارهای کشورهای غربی بهره‌گیری از این کودتاها و اقدامات ترکیه در قبال کودتاچیان بود. در حالی که اروپایی‌ها در ماه مارس با ترکیه قرارداد تأمین هزینه‌های استقرار پناه‌جویان در ترکیه را بسته بودند؛ اما کودتا را بهانه قرار داده و ‌این توافق را نقض کردند.
اقدام اروپا در اجرا نکردن توافق لغو روادید برای شهروندان ترکیه، موجب شده آنکارا نیز اعلام کند که دیگر پذیرنده پناه‌جویان نخواهد بود و آنان را رهسپار اروپا خواهد کرد.
نکته قابل توجه آنکه مجموعه رفتارهای کشورهای غربی زمینه‌ساز چالش‌های گسترده‌ای برای پناه‌جویان شده است. گزارش‌ها نشان می‌دهد که باندهای مافیا با سوء‌استفاده مالی و جنسی از پناه‌جویان، از این بحران‌ها بیشترین بهره را می‌برند. سازمان ملل بارها درباره وضعیت بحرانی کودکان پناه‌جو در اردوگاه‌های فرانسه هشدار داده است. آنچه در برآیند وضعیت پناه‌جویان در اروپا مشاهده می‌شود تشدید بحران و وضعیت اسفناک آنها است که برگرفته از سیاست‌های سران غرب است که همچنان با سیاسی‌کاری به نسل‌کشی پناه‌جویان و در اصل کشتار دسته‌جمعی مسلمانان می‌پردازد. 
پافشاری کرک بر اظهاراتش علیه اوباما
خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان: پس از انتقاد شدید دموکرات‌ها از سخنان مارک کرک، او بر اظهاراتش علیه اوباما درباره پرداخت پول به ایران پافشاری کرد.
چند روز پیش مارک کرک، سناتور جمهوریخواه، با انتقاد شدید از اوباما به دلیل پرداخت 400 میلیون دلار به ایران، وی را به معامله به سبک و سیاق قاچاقچیان مواد مخدر متهم کرد. کرک گفت: «جزئیات مخفیانه پرداخت پول به ایران نشان می‌دهد، این معامله بیشتر شبیه معاملات افراد شرور است تا بزرگ‌ترین نظام دموکراسی در جهان.» وی در سخنانش مدعی شد: «پرداخت پول به ایران، جان آمریکایی‌های خارج از کشور را بیشتر در معرض خطر قرار می‌دهد.» مارک کرک اظهار داشت: «اوباما در این زمینه بی‌پروا عمل کرده است؛ اما دموکرات‌ها و طرفداران اوباما معتقدند لحن مارک کرک در انتقاد از رئیس‌جمهور بی‌پروا بوده است.»
 توافقات ما با ایران بر اساس اعتماد نیست
خبرگزاری ایرنا: سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: «توافقات این کشور در عرصه‌های مختلف با ایران، بر اساس اعتماد نیست.» وی افزود: «تلاش ما این بود که اطمینان یابیم اتباع آمریکایی که در ایران بازداشت شده بودند، در امنیت کامل در داخل هواپیما و خارج از حریم هوایی ایران قرار دارند. در لحظات آخر،  در چنین معاملات پرخطری، چنین چیزهایی رایج است، منظورم از معامله این است که ما نیز در حال آزاد کردن (زندانیان) بودیم.» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در ادامه گفت: «ما توانسته‌ایم (با ایرانیان) درباره برنامه هسته‌ای‌شان، تسویه حساب مالی مربوط به لاهه و دیگر عرصه‌ها به توافق برسیم؛ اما این توافقات بر اساس اعتماد نیستند.»
 آمریکا هشدار سفر اتباع خود به ایران را تمدید کرد
خبرگزاری ایسنا: وزارت خارجه آمریکا هشدار ماه مارس به اتباع این کشور درباره سفر به ایران را بار دیگر تمدید کرد و به اتباع خود در زمینه سفر به ایران هشدار داد و مدعی شد، سفر به ایران خطر دستگیری و بازداشت را برای آنها به همراه دارد. وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد: «شهروندان آمریکایی که به ایران سفر می‌کنند، باید به دقت خطرهای سفر را سبک و سنگین کرده و به تعویق انداختن سفر خود (به ایران) را بررسی کنند. شهروندان آمریکایی نیز که در ایران زندگی می‌کنند، باید از نزدیک گزارش‌های رسانه‌ای را دنبال کرده، اوضاع محلی را تحت نظارت قرار دهند و خطرهای ماندن در ایران را ارزیابی
 کنند.»
  روند اعتماد به ایران باید متوقف شود
خبرگزاری فارس: تحلیلگران آمریکایی عنوان کردند که سخنان ایران در زمینه خروج از توافق تنها تلاش برای گرفتن امتیازهای بیشتر اقتصادی از آمریکاست. «مایکل روبین» تحلیلگر سیاست خارجی اندیشکده آمریکایی «امریکن اینترپرایز» گفت: «زمان آن رسیده که وزارت خارجه آمریکا اعتماد به ایران را متوقف کند. مشکل زمان پرداخت غرامت به ایران مطرح نیست؛ بلکه واقعیت این است که باراک اوباما رئیس‌جمهور و جان کری وزیر خارجه، چون قماربازانی عمل می‌کنند که بر این باورند با پرتاب تاس بیشتر پیروزی بزرگی را کسب می‌کنند.» دیوید ایبسن، رئیس مؤسسه اتحاد علیه ایران اتمی نیز گفت: «بازداشت اخیر رابین شاهین، تبعه آمریکایی مدرکی دیگر دال بر این است که واشنگتن باید رفتار بد ایران را از بین می‌برد، نه اینکه به آن
 پاداش می‌داد.»
فرانسه: ابعاد جدید اسلام‌ستیزی 
در ادامه طرح‌های دولتمردان فرانسه برای مبارزه با حجاب، از این پس زنان مسلمانی که در سواحل فرانسه از پوشش شنای اسلامی استفاده کنند به جریمه نقدی تا سی‌وهشت یورو محکوم می‌شوند. به گفته مقامات کشور فرانسه، پوشش شنای اسلامی موسوم به «بورکینی» در تضاد با اصل لائیسیته یا همان سکولاریسم است و نماد ارتجاع محسوب می‌شود. 
بر اساس قانونی در فرانسه، استفاده از حجاب برای زنان در اماکن عمومی ممنوع است. پیش از این نیز «دیوید لیسنارد» شهردار شهر ساحلی کن «وآنژپیرویونی» شهردار شهر سیسکو واقع در شمال جزیره کرس فرانسه، حضور زنان با پوشش «بورکینی» که مورد استفاده زنان مسلمان است را ممنوع اعلام کرده بودند. این اقدام اعتراض زنان مسلمان، گروه‌های ضدنژادپرستی و انجمن‌های حقوق بشر را در پی داشته است. به گفته مخالفان این ممنوعیت، محدود کردن نوع پوشش، مغایر با آزادی حقوق بشر و نیز نوعی ترویج اسلام‌هراسی است. در فرانسه محدودیت پوشش برای زنان مسلمان در حالی اعمال می‌شود که پوشش‌های نمادین مسیحیان و یهودیان در این کشور آزاد است. 
کانادا: تشدید محدودیت‌های فردی
در اقدامی که مغایر با حقوق شهروندی است، رؤسای پلیس کانادا از دولت خواستند تا قانونی را تصویب کند که افراد را وادار سازد تا کلید رمزنگاری برخط یا رمز عبور خود را به دلیل امنیت عمومی افشا کنند.
انجمن رؤسای پلیس کانادا در جریان نشست سالیانه خود در اوتاوا قطعنامه‌ای را تصویب کرده و به چالش‌های حقوقی و فنّی کسب اسناد و مدارک دیجیتال ضمن حفاظت از آزادی فردی اشاره کرد. انجمن رؤسای پلیس کانادا در بیانیه‌ای اعلام کرد: «از دولت کانادا می‌خواهیم تا به دلیل امنیت جامعه بستر حقوقی را برای آژانس‌های امنیت عمومی، از جمله مجریان قانون از طریق اختیارات قضائی فراهم کند تا بتوانند دارندگان کلید رمزگذاری یا کلمه رمز عبور را شناسایی کنند. اگرچه، دولت محافظه‌کار پیشین در مه 2015 میلادی قانون مقابله با تروریسم جنجالی را تصویب کرد که اجازه‌ کنترل‌های غیرمعمول بر اینترنت را فراهم می‌کرد، اما همچنان نمی‌توانستند افراد را به افشای کلمه رمز عبور اینترنتی خود وادار کنند.
  سوئد: سوءاستفاده از کودکان پناه‌جو
در ادامه سیاست‌های ضد حقوق بشری کودکان پناه‌جو در سوئد از مدارس ربوده شده و مورد سوءاستفاده جنسی باندهای مافیا قرار می‌گیرند، اما پلیس تاکنون برای مقابله با این پدیده اقدامی نکرده است. بنا به گزارش پناه‌جویان دختر و پسری که در مدارس مالمو تحصیل می‌کنند، از حیاط مدرسه ربوده می‌شوند تا از آنها به عنوان برده جنسی استفاده شود، اما پلیس مالمو با وجود دریافت شکایات متعدد در این‌باره، ترتیب اثری نداده است و«لیزا گرین» هماهنگ‌کننده امور مبارزه با قاچاق انسان در منطقه اسکونا در جنوب سوئد نیز در مصاحبه با روزنامه «سیدسوِنسکان» خبر سوءاستفاده جنسی از کودکان پناه‌جو را تأیید کرد.
 اتریش: ممنوعیت حجاب نقاب 
در اقدامی مغایر با آزادی‌های فردی و اجتماعی، «سباستین کورتز» وزیر خارجه اتریش خواستار ممنوعیت استفاده زنان از پوشش «برقع» برای رعایت حجاب در کشورش شد. کورتز گفت: «ممنوعیت حجاب کامل چهره، بخشی از ملاحظات ما خواهد بود. از نقاب یا برقع در اتریش استفاده کمی می‌شود؛ چراکه به نظر من این نوع پوشش یک نماد مذهبی نیست؛ بلکه نماد ضداجتماعی است.» وزیر خارجه اتریش دو سال پیش نیز از درخواست حزب راست‌گرای افراطی برای ممنوعیت استفاده از برقع دفاع کرد که تأیید نشد.
نامزدهای راست‌گرای انتخابات ریاست جمهوری اتریش نیز خواستار ممنوعیت استفاده از پوشش برقع در این کشور شدند.