حجت‌الاسلام حسن منصوری، رئیس ستاد کنگره شهدای روحانی کشور گفت: نقشه شهادت شهید رجایی، رئیس‌جمهور و شهید باهنر نخست‌وزیر کاردان وی حساب شده و دقیق بود. دشمن با فرض اینکه ارکان اجرایی کشور را درهم شکسته به دنبال کسب قدرت و خارج ساختن آن از دست شاگردان مکتب روح‌الله بود که با هوشیاری ملت بزرگ ایران به نتیجه نرسید.
سردار عراقی، جانشین فرمانده نیروی زمینی سپاه در گفت‌وگو با صبح‌صادق
حسن فلاح/ سابقه اقدامات نیروی زمینی سپاه علیه گروه‌های تروریستی ضدانقلاب در شمال‌غرب کشور به نیمه اول سال 90 برمی‌گردد که پاسداران سلحشور نیروی زمینی توانستند ضمن وارد کردن خسارت جدی به معاندین، گروه‌های ضدانقلاب را از مرزهای ایران بیرون کنند و بار دیگر امنیت را به مناطق مرزی بازگردانند. اوج گرفتن مجدد فعالیت‌های گروه‌های تروریستی در کشورهای هم‌مرز با ایران و ایجاد ناامنی در این کشور‌ها سبب شد در ماه‌های اخیر رزمندگان سلحشور همیشه در صحنه نیروی زمینی سپاه با سلسله عملیات‌هایی در شمال‌غرب کشور روبه‌رو شوند که طی آن اعضای جدیدی، همچون آرش و شورش منبری از فرماندهان اشرار مسلح و وابسته به حزب دموکرات کردستان و دیگر اعضای پژاک و این حزب منحله و همچنین کاوه جوانمرد از فرماندهان ضدانقلاب در تعقیب و درگیری دستگیر شدند و به هلاکت رسیدند. این تحرکات از سوی جریانات وابسته به استکبار و رژیم‌های مرتجع برای ایجاد ناامنی در سطح کشور ایران برنامه‌ریزی شده بود؛ چرا‌که گمان می‌کردند ثبات و امنیت ایران نیز با این دست عملیات‌های پیش‌پاافتاده و تحرکات ساده‌انگارانه برخی عناصر خودفروخته و ضدانقلاب زیر سؤال می‌رود. به دلیل سلحشوری و حماسه‌‌آفرینی یا به تعبیری رقم‌خوردن برگ زرین دیگری از اقدامات به موقع و مقتدرانه نیروی زمینی سپاه در ارتقای امنیت پایدار شمالغرب، غرب و جنوب شرق کشور به سراغ سردار سرتیپ‌ پاسدار عبدالله عراقی، جانشین فرمانده نیروی زمینی سپاه رفتیم و گفت‌وگویی کوتاه با وی داشتیم که مشروح آن پیش‌روی شماست.
*به تازگی، شاهد برخی تحرکات گروه‌های ضدانقلاب بودیم که نیروی زمینی سپاه در راستای گسترش امنیت پایدار در شمال غرب گام‌های بلندی برداشت و به دستگیری و هلاکت‌ رسیدن اعضای این احزاب منحله انجامید. درباره آخرین وضعیت امنیتی این مناطق توضیح دهید.
بحمدالله خدا توفیق داد تا نیروی زمینی سپاه که در این هشت سال اخیر در مناطق شمال‌غرب،‌ غرب و جنوب شرق با مدیریت صحیح و به کارگیری نیروهای بومی که نقطه عطفی در گسترش امنیت پایدار به شمار می‌رود، گام‌های بلندی بردارد. قطعاًً یکی از پایه‌های تأثیرگذار دستیابی به امنیت ملی، اتحاد و انسجام اقوام و مذاهب است؛ از این رو شهید شوشتری این طرح با برکت را ارائه دادند و توانستند اهل سنت را با قومیت‌ها و دیدگاه‌های مختلف سازماندهی کنند، آموزش دهند و در بحث توسعه امنیت ‌پایدار به کار گیرند. ما امروز در مرزهایی که به نیروی زمینی سپاه محول‌ شده، شاهد امنیت مثال‌زدنی هستیم. هر کسی هم که از این مرزها بازدید کرده یا گزارش‌های بازدیدکنندگان را دیده است، به این وضعیت مطلوب اذعان دارد. امنیت توسعه زیرساخت‌ها را در منطقه ایجاد می‌کند؛ امنیت احساسی و ادراکی است و نه گفتمانی و تبلیغاتی! یعنی اگر امنیت در سِیر خود به نتیجه نرسد، به واسطه تبلیغات، ایجاد نمی‌شود. ببینید! آیا امروز که مردم به این مناطق، مانند کردستان سفر می‌کنند و یا مردمی که تا نیمه‌های شب در پارک‌های سیستان و بلوچستان حضور دارند، نشان‌دهنده ثبات و پایداری امنیت نیست؟! امروز مردم برای خرید جهیزیه و تفریح به مناطقی می‌روند که روزی هراس داشتند به نزدیکی آنجا برسند و حالا در عین آرامش همراه با خانواده به شهرهای مختلف کردستان می‌روند. این حضور مردم نشان‌دهنده امنیت است.

*عملیات نیروی زمینی سپاه در شمال‌غرب کشور در سال 90 با تقدیم شهدای گرانقدری به پیروزی رسید. بفرمایید این عملیات تا چه حد در انسداد مرزها و کنترل تردد اشرار و ضدانقلاب مؤثر بوده است؟
همانطور که می‌دانید همواره نیروی زمینی سپاه با درگیری و اقتدار توانست این مرزها را به یک ثباتی برساند. این اشرار در منطقه استقرار داشتند و حاضر نبودند به هیچ وجه یک سنگر را هم ترک کنند و بروند؛ ولی وقتی قدرت سپاه، امکانات، تجهیزات و سلحشوری نیروها را دیدند، مجبور به عقب‌نشینی شدند. ما امروز زمینی نداریم که دست ضدانقلاب باشد. شاید در طول تاریخ این همه اقتدار در مرزها بی‌سابقه بوده، زیرا در بعضی از مناطق که پایگاه و پاسگاه راه‌اندازی شده و استقرار پیدا کردیم، اصلاًً یک مأمور امنیتی جمهوری اسلامی هم حتی در دوران طاغوت آنجا نرفته بود. بحمدالله امروز این امنیت پایدار نسبی در مناطق شمال‌غرب، غرب و جنوب شرق کشور وجود دارد. خوشبختانه، در شناسایی وضعیت و جمع‌آوری نقاط استقراری، تجهیزات و منابع انسانی دشمن به نقطه مطلوبی رسیده‌ایم. در مواقعی که اینها مقاومت کردند، توانستیم با سلاح‌های منحنی‌زن‌مان معاندین را به راحتی مورد هدف قرار دهیم. امروز به جایی رسیده‌ایم که دشمن هرجا بخواهد حرکتی را شروع کند، پیش از اینکه به مرحله عمل برسد، با آنها برخورد می‌شود. 

* تا جایی که می‌دانیم امنیت‌ پایدار تنها با قدرت نظامی به دست نیامده و جنبه‌های فرهنگی و اجتماعی هم در آن مؤثر بوده است. نظر جناب‌عالی در این باره چیست؟ 
به یاری خدا سپاه پاسداران بزرگ‌ترین کار تاریخی را انجام داده و در مناطق امنیتی با اعتماد به برادران اهل‌سنت ایفای نقش کرده و آنها در قالب گروهان‌ها و گردان‌های ویژه نقش‌آفرینی کرده‌اند؛ زیرا امنیت ملی هر کشور تنها نیروهای مسلح نیستند و یک مؤلفه آن اقتصاد است که سپاه با ایجاد راه، توسعه کشاورزی در ابعاد مختلف و ساخت بیمارستان و کمک به توسعه بهداشت و درمان، به ویژه در استان  «سیستان و بلوچستان» و استان‌های همجوار با ساختن بیمارستان‌های صحرایی پیشرفته‌ترین عمل‌های جراحی را انجام داده است و امکانات بسیار خوبی برای درمان ایجاد شده که نفس این حرکت احساس آرامش خاصی را در منطقه ایجاد کرده است. شهید «شوشتری» در سیستان با توپ و تانک امنیت ایجاد نکرد؛ بلکه با محبت و احترام امنیت پایدار را رقم زد. او در بلوچستان از نظر فرهنگی در مقام یک پاسدار آنقدر نفوذ کرده بود که پنج هزار نوزاد باعنوان «نورعلی» در استان نام‌گذاری شده است. به عبارتی، بزرگ‌ترین دستاورد سپاه از بین بردن اختلافات و ایجاد وحدت شیعه و سنی است.
 نعمت سلامتی و امنیتی که در کشور ایران وجود دارد، محصول کارآمدی نیروهای نظامی است. برای امنیت ملی هر کشوری پنج شاخصه تعریف ‌شده است که یکی از مؤلفه‌های آن وجود نیروهای مسلح کارآمد است. بزرگ‌ترین مأموریت هر دولت و کشوری این است که زیرساخت‌های توسعه را فراهم کند و حقیقت توسعه و تعالی این است که رشد و شکوفایی و سطح فرهنگ و رفاه عمومی افزایش پیدا کند. یکی دیگر از شاخصه‌های توسعه، نیروی انسانی است و امروز ارزش این شاخصه، یعنی نیروی انسانی کارآمد از نفت، معادن و طلا نیز به مراتب بیشتر است. ایران نزدیک به 40 سال است که یک‌تنه در مقابل جبهه کفر ایستاده است. به برکت حضور سپاه پاسداران در بسیاری از مرزها هم‌اکنون امنیت پایدار در کشور حکمفرما است. سردار شهید شوشتری توانست با اعتماد به مردم منطقه امنیت پایدار را به وجود آورد. اقتصاد شکوفا یکی دیگر از شاخصه‌های امنیت ملی است و اقتصاد مقاومتی که رهبر معظم انقلاب به آن تکیه‌ دارند، در واقع تکیه‌ به داخل و ظرفیت‌های کشور است.

 علیرضا جلالیان/ نیروهای مسلح در جمهوری اسلامی ایران تنها در بُعد دفاعی و نظامی عمل نمی‌کنند. در واقع، مأموریت اصلی این نیروها در بُعد امنیتی است. بر اساس این، بخشی از دستگاه‌های امنیتی کشور در قالب نیروهای مسلح فعالیت می‌کنند. به جز وزارت اطلاعات و حفاظت اطلاعات قوه قضائیه و چند دستگاه محدود دیگر مابقی توان اطلاعاتی کشور در نیروهای مسلح تعریف می‌شود. سازمان‌های اطلاعات و حفاظت اطلاعات در نیروهای مسلح افزون بر مأموریت‌های نظامی، در بُعد امنیتی نیز فعالیت‌های مهمی دارند؛ از جمله این سازمان‌ها، سازمان اطلاعات سپاه است که از اصلی‌ترین نهادهای امنیتی و اطلاعاتی کشور در کنار وزارت اطلاعات به شمار می‌آید. گفتنی است، سازمان‌های حفاظت اطلاعات نیروهای مسلح با مدیریت مستقیم دفتر حفاظت اطلاعات رهبری در کنار حفاظت اطلاعات قوه قضائیه و حفاظت اطلاعات وزارت اطلاعات نقش ضد اطلاعاتی و ضد جاسوسی را در دستگاه‌های امنیتی، قضایی و اطلاعاتی ایفا می‌کنند. هماهنگی دستگاه‌های اطلاعاتی کشور که شمار آنها را به علت محرمانه بودن نمی‌توان ذکر کرد، در قالب شورای هماهنگی اطلاعات انجام می‌شود؛ البته حوزه‌های فعالیت دستگاه‌های اطلاعاتی تقسیم‌بندی شده است و هر یک در حوزه خود فعالیت می‌کنند. در قالب تجربه‌های بشری هم در ایالات متحده 16 دستگاه امنیتی و اطلاعاتی فعال هستند که آژانس امنیت ملی آمریکا و سازمان سی‌آی‌ای از مهم‌ترین آنها به شمار می‌آیند و همین روند مانند سایر کشورها در زمینه هماهنگی دستگاه‌های اطلاعاتی طی می‌شود.
در اینجا با توجه به ملاحظات امنیتی تنها اشاره‌ای به نقش نیروهای مسلح در حوزه فعالیت‌های اطلاعاتی و امنیتی می‌شود؛ به راستی، نقش اطلاعات سپاه در جایگاه دستگاه اطلاعاتی مطمئن کشور در ابتدای انقلاب و در مقابل انحرافاتی که در نهادهای اطلاعاتی دولتی رخ داده بود، کتمان‌ناپذیر است. در این برهه وزارت اطلاعات با هدف تجمیع توان اطلاعاتی شکل گرفت؛ اما در بُعد نظامی در جبهه‌ها، یگان‌های اطلاعات و شناسایی سازمان یافته و نقش مهمی در عملیات‌ها ایفا کردند. پس از دفاع مقدس با مشکلات امنیتی در کشور، از جمله جریان منافقین و برخی اشتباهات اطلاعاتی در سطح کلان کشور تصمیم گرفته شد که دستگاه‌های امنیتی دیگر در کنار وزارت اطلاعات تقویت شود که در این میان اصلی‌ترین گزینه در نیروهای مسلح، اطلاعات سپاه بود. در مجموع، می‌توان گفت، امروز کشورمان به مدد تصمیم درست مسئولان و عملکرد قوی دستگاه‌های امنیتی کشور یکی از قوی‌ترین و امن‌ترین کشورها در سطح جهان به شمار می‌آید.

فرزند شهید غوابش در گفت‌وگو با صبح صادق
 مهدی سلطانی/  شهید حاج‌عبدالکریم اصل‌غوابش در تاریخ 19 تیر ماه 1394 مزد زحمات و جانفشانی‌های خود در راه پاسداری از مرز و بوم و آرمان‌های بلند و والای اسلامی ـ ایرانی را گرفت و با شهادت در مسیر دفاع از حرم به نیّت و آرزوی قلبی خود رسید. مجید غوابش فرزند این شهید طی گفت‌وگویی که انجام شد به نکات والایی از اصول اخلاقی و انسانی این شهید مدافع حرم اشاره کرد. با ما همراه شوید
 خانواده‌ای پرجمعیت
پدرم در سال 1348 در حصیرآباد اهواز به دنیا آمد. او ششمین فرزند خانواده بود و با شش برادر و چهار خواهر، خانواده پرجمعیتی را تشکیل داده بودند. 17 سال بیشتر نداشت که به جبهه رفت. آنجا مسئولیت‌های مختلفی را عهده‌دار شد و در عملیات‌های زیادی هم شرکت کرد. در عملیات نصر 8 از ناحیه پا جانباز ‌‌شد. اما با اتمام جنگ همچنان در همان لباس بسیجی که برای جهاد و دفاع از آب و خاک‌مان بر تن کرده بود، ماند. 
 ورود به سپاه پس از جنگ
در سال ۱۳۶۸ به صورت رسمی وارد سپاه ‌شد و به گردان جعفر طیار تیپ یکم زرهی حضرت حجت(عج) در اهواز پیوست. شروع به یادگیری و گذراندن دوره‌های مختلف رزمی و مهندسی در این تیپ کرد، به طوری که به استاد تمام‌عیار در آموزش نیروها معروف ‌شد.
پس از ۲۰ سال وارد واحد فرهنگی و تبلیغات تیپ شد. بسیار خاکی و بی‌آلایش زندگی می‌کرد. به یاد ندارم کسی از او رنجیده‌خاطر شده باشد. سعی می‌کرد همه را با زبان خودشان مورد تفقد قرار دهد. انسان بسیار قانعی بود و می‌توان گفت که هیچ وابستگی به این دنیا و متعلقات آن نداشت. در مسجد محله فعالیت داشت. عضو هیئت‌امنای مسجد امام علی(ع) و فرمانده پایگاه نیز بود. 
 مخفیانه پیگیر اعزام بود
بیش از یک سال می‌شد که پیگیر اعزام به سوریه بود و کاملاً مخفیانه این موضوع را پیگیری کرده بود. در مراسم ارتحال امام(ره) در 14 خرداد در تهران بود که این موضوع را به من گفت. تا زمان اعزامش به مادرم چیزی نگفته بود تا اینکه پای پرواز از او حلالیّت طلبید و اجازه اعزام را گرفت. 
مادرم می‌گوید که پدرم یک ناجی برای او بود که طعم زندگی واقعی را به او چشاند و دیانت وی را قوی کرد.
 آموزش نیروهای ارتش سوریه
پدرم در سوریه بیشتر کار آموزش نیروهای سوری را برعهده داشت، او چون عرب‌زبان و متخصص زرهی و مکانیزه بود، این امر را به خوبی می‌توانست انجام دهد. در نهایت روز 19 تیر ماه 1394 یک ماه پس از اعزام به سوریه مزد زحمات چندین ساله‌اش را گرفت. درست در روز جمعه آخر ماه مبارک رمضان و همزمان با شب بیست‌وسوم این ماه بود که پدر به همراه عده‌ای از سربازان ارتش سوریه در یک تله انفجاری گیر می‌کنند و همه آنها به شهادت می‌رسند.

موضوع مدافعان حرم یکی از موضوعاتی است که باید به آن توجه کرد. شاید نتوان به طور خاص و مستقیم این شهدا را با شهدای جنگ تحمیلی مقایسه کرد و آنها را در عرض هم قرار داد؛ اما امروز توجه به این امر لازم است. مؤسسه فرهنگی و انتشاراتی روایت فتح در ابتدای سال 95 از مجموع کتاب‌های مدافعان حرم؛ کتاب «شبیه خودش» را منتشر کرد؛ روایت شهید حامد جوانی از پاسداران لشکر عاشورای استان آذربایجان شرقی که داوطلبانه به سوریه اعزام شد و به درجه رفیع شهادت رسید. او از ابتدای کودکی علاقه زیادی به حضرت اباالفضل‌العباس(ع) داشت؛ این شهید در ابتدا جانباز شده و دست‌هایش قطع می‌شود و به دلیل شباهتی که به حضرت عباس(ع) پیدا می‌کند به «شهید اباالفضلی» شهرت می‌یابد. این مجموعه سال‌های زندگی شهید را روایت می‌کند؛ روایت‌هایی که در همه صفحات کتاب مانند تکه‌هایی کنار هم چیده می‌شوند و در بخش پایانی با هم به نتیجه می‌رسند. نویسنده در این کتاب گاهی تصمیم می‌گیرد با عناصر داستان همراه شود و قصه زندگی را شرح دهد و گاهی می‌خواهد به عنوان کسی که بخشی از زندگی شهید بوده خاطره‌وار زندگی شهید را دنبال کند.
گاهی در پیچ و تاب فضاسازی و استفاده از آرایه‌های زیبای ادبی گیر می‌کند، گاهی سعی در ساده‌نویسی و گذران موضوع دارد. برای نمونه بخش‌هایی از کتاب از قول پدر و مادر شهید روایت می‌شود و بخشی با همان ضمیر، نویسنده داستان را از یک همرزم روایت می‌کند. در بخش‌های پایانی داستان هم روایت‌هایی که مربوط به دیدار رهبری با خانواده شهید است طوری در متن گنجانده شده که مخاطب احساس می‌کند این نوشته‌ها از حیث مستندسازی باید اضافه می‌شد.
گفتنی است، کتاب «شبیه خودش» را حسین شرفخانلو تدوین کرده است.

بسیار شوخ‌طبع بود. بیشتر مواقع در مسجد همدیگر رو می‌دیدیم. به دلیل شوخ طبعی‌اش خیلی از بچه‌ها جذبش شده بودند. یک روز، نامه‌ای از جبهه برای بچه‌های مسجد فرستاد. همه منتظر بودیم که ببینیم توی این نامه چه نوشته. نامه را باز کردیم و دیدیم نوشته بسم‌الله الرحمن‌الرحیم و در خط بعد نوشته بود؛ هه هه هه هه... و امضا هم کرده بود. همه زدند زیر خنده.
به نقل از همرزم شهید حسن نیک‌رفتار
 در سال 1343 در شب ولادت امام حسن مجتبی(ع) در شهر مقدس مشهد چشم به جهان گشود. در دوران نوجوانی از همان ابتدا نماز و روزه‌هایش را بجا آورد. فراگرفتن قرآن کریم را در سنین کودکی آغاز کرد. تحصیلات خود را با موفقیت به پایان رساند. در دوران دبیرستان به همراه درس فعالیت‌های انقلابی را آغاز کرد. در مساجد فعالیت می‌کرد، تا اینکه انقلاب اسلامی پیروز شد. پس از پیروزی انقلاب به درس خود ادامه داد. در کنار درس به فعالیت‌های جدیدی از قبیل همکاری در ایجاد کتابخانه و فعالیت در بسیج مبادرت کرد. در کنکور سراسری شرکت کرد و در رشته عمران قبول شد. ۹ بار به جبهه اعزام شد. با واحد اطلاعات سپاه از سال 59 در شناسایی منافقین و گروهک‌ها نقش بسزایی را ایفا کرد. چون عشق خود را در دانشگاه جبهه یافته بود، با وجود اتمام مدت مأموریت بنا به نیاز در جبهه باقی ماند و چند روز بعد در جبهه شلمچه هنگامی که برای کسب اطلاعات از دشمن در داخل نیروهای شکست‌خورده عراقی نفوذ کرده بود پس از کسب اطلاعات، هنگام بازگشت در رودخانه اروند مورد اصابت گلوله دشمن بعثی قرار گرفت و در تاریخ 2 آذر ۱۳۶۵ به شهادت رسید.

با حضور فرماندهان و مسئولان
 کلنگ‌زنی و خاک‌برداری پروژه مسکونی «آسمان» فروردین ماه سال 90 آغاز شد و با همت قرارگاه مسکن نیروی زمینی سپاه و هیئت‌مدیره تعاونی مسکن بهداری نیروی زمینی با 2160 واحد خانه به مرحله بهره‌برداری رسید و مهندسان شرکت «ظفرکار» اعلام کرده‌اند، صاحبان منازل آسمان می‌توانند تا پانزدهم شهریورماه برگه حمل اثاثیه را از تعاونی تحویل بگیرند. با توجه به اینکه خانواده‌ها در آستانه ماه مهر و بازگشایی مدارس قرار گرفته‌اند، تمهیدات لازم برای نام‌نویسی فرزندان ساکنان پروژه نیز اندیشیده شده است.
مسجد، مدرسه، نانوایی، فروشگاه مواد غذایی و فضای سبز و پیاده‌روها نیز در حال ساخت هستند تا ساکنان جدید منازل مسکونی آسمان از دسترسی شهری مناسبی برخوردار باشند.
در مراسم افتتاحیه این پروژه سردار ابوالقاسم فروتن، معاون هماهنگ‌کننده نیروی زمینی سپاه حضور داشت. وی با اشاره به این نکته که اگر شما به سپاه اعتماد نمی‌کردید، در مجموعه نیروی زمینی سپاه بستری برای ساخت مسکن فراهم نمی‌شد، اظهار داشت: حسن اعتماد شما پاسداران و صبوری خانواده‌های‌تان سبب شد تا امروز دور هم جمع شویم و خانه‌دار شدن شما تلاشگران عرصه تقویت و توسعه امنیت پایدار را جشن بگیریم. وی تأکید کرد: تأمین منابع، زمین، گرفتن مجوزهای ساخت و مدیریت و نظارت بر فعالیت‌های عمرانی کار بسیار سنگین و دشواری است؛ اما دوستان ما در بهداری، قرارگاه مسکن نیروی زمینی و شرکت عمرانی ظفرکار این سختی‌ها را به جان خریدند تا مشکل مسکن سربازان جان بر کف نظام مرتفع شود.
سردار فروتن با بیان اینکه فرماندهان و مسئولان سپاه در صحنه‌های عملیاتی و پشتیبانی از نیروها با تمام وجود در میدان هستند، خاطرنشان کرد: همان‌طور که گسترش امنیت پایدار در کشور برای فرماندهان و مسئولان ما یک امر حیاتی است، به همان میزان پشتیبانی و حمایت از نیروها هم اهمیت دارد و همواره می‌کوشند تا شما عزیزان با کمترین دغدغه در راه امنیت قدم بردارید.
معاون هماهنگ‌کننده نیروی زمینی سپاه نعمت ولایت را در به ثمر رسیدن بسیاری از این تلاش‌ها و کارهای بزرگ، همچون ساخت مسکن، بسیار با برکت دانست و افزود: اگر حضرت آقا اجازه نمی‌دادند، شاید توان کشور و سپاه برای خانه‌دار شدن پاسداران ما به میدان نمی‌آمد؛ حتی قیمت تمام شده واحدها هم افزایش پیدا می‌کرد. خدا را شاکریم که زیر سایه ولایت هستیم؛ ولایتی که حتی برای حل مشکل سربازانی که در راستای ایجاد امنیت پایدار، اقتدار و صلابت ایران اسلامی قدم برمی‌دارند، دغدغه دارند. با افتخار می‌گوییم ما سهمی در رفع این نیاز واجب و ضرورت مهم داشتیم.
در پایان این مراسم با حضور جمعی از مسئولان و فرماندهان، از تلاش‌های عوامل تعاونی و دست‌اندرکاران پروژه آسمان (B7 و B8) تقدیر و تجلیل به عمل آمد.

۰۹۱2000۸۸۷۶/ پنج ماهی از سال گذشته، ولي هنوز از وام حکمت خريد مسکن خبري نيست. 
۰۹۱2000۸۵۱۳/ دولت که توانايي پرداخت حقوق‌های نجومي را داشته، چرا زودتر پول گندم‌کاران را نمي‌دهد؟
۰۹۱2000۲۰۹۳/ چرا بسيجيان کد 88 تا 90 از نظر عضويت تعيين تکليف نمي‌شوند؟ 
۰۹۱2000۱۰۷۹/ مدت زيادي است به ما بازنشستگان که جزء هاديان سیاسی نيستيم، هفته‌نامه صبح صادق نمي‌دهند، اگر به دليل هزينه آن است حاضريم آن را پرداخت کنيم، لطفاً ما را از مطالعه اين نشريه غني محروم نکنيد.
صبح صادق: ارسال صبح صادق برای بازنشستگان از برنامه‌های کانون بازنشستگان است. البته، در صورت دسترسی می‌توانید مطالب نشریه را در سایت  Basirat.irو ssweekly.ir بخوانید.
۰۹۱3000۲۴۵۱/ کسر حق بیمه افراد تحت تکفّل (پدر و مادر) دیگر چیزی از حقوق‌مان باقی نمی‌گذارد، فکری برای این مسئله شود.
۰۹۱3000۳۹۸۴/ بازنشسته‌هایی که مشکل مالی شدید پیدا می‌کنند به کجا مراجعه کنند؟
۰۹۱3000۱۹۱۱/ تيتر «کوه يخ مبادله رازآلود» بسيار عالي کار شده بود./ نجفي از قشم 
۰۹۱4000۱۶۸۲/ از حقوق بنده بدون رضايت با عنوان اقساط سهام کوثر و توان‌آفرين کسر مي‌کنند، کانون بازنشستگان سپاه رسيدگي کند./ اسکندرپور از هشترود 
۰۹۱5000۱۵۶۶/ چرا گزينش سپاه و بنياد شهيد بچه‌های جانبازان 25 درصد به بالا را در اولويت استخدام قرار نمي‌دهند؟
۰۹۱6000۴۹۵۳/ واقعاً چرا هزينه ويزيت و خدمات در درمانگاه‌هاي سپاه بالاتر از درمانگاه‌هاي دولتي است. هزينه يک سرم و آمپول در کلينيک بقايي اهواز با دفترچه 14 هزار تومان شده است؟
۰۹۱7000۴۷۵۵/ پدر شهيد حسن‌زاده از ياسوج هستم، سه سال پيش یکی از مؤسسه‌های قرارگاه قرب مبلغ بيست ميليون تومان براي حسينيه محل تصويب کرد و ما هم فاکتور مصالح خريداري‌شده را تحويل داديم. از آن زمان تاکنون هرچه پيگيري مي‌کنيم متأسفانه به جايي نمي‌رسيم.
صبح صادق: با ما تماس بگیرید، دنبال پاسخ قرارگاه و بررسی صحت و سقم این موضوع خواهیم بود.
۰۹۱7000۷۹۴۷/ فقط از هر استان يا شهرستان يک نفر به عنوان نماينده بيايد جزيره قشم زندگي کند، شايد از تفاوت قيمت مايحتاج روزانه با ديگر جا‌ها مطلع شوید.
۰۹۱7000۱۲۴۸/ چرا هر ماه حقوق کارکنان نيروي دريايي سپاه با تأخير پرداخت مي‌شود؟
۰۹۱7000۷۷۵۴/ چرا ارشديت درجه‌داري و ارشديت تحصيلي که مصوبه مجلس است در سپاه اجرا نمي‌شود؟
۰۹۱8000۷۳۰۶/ از مسئولان بنياد تعاون پيگيري کنید چرا در استان کردستان براي تحويل فاز 2 پروژه آپارتماني، بچه‌ها این‌قدر اذیت شدند، در حالي که در استان‌هاي همجوار مثل کرمانشاه و همدان قيمت تمام‌شده نصف قيمت تمام‌شده اینجا است؟
۰۹۱8000۹۴۵۰/ چرا کارت حکمت کارمندان به‌روزرساني نمي‌شود؟
۰۹۱8000۰۴۹۵/ براي جانبازان شاغل نسبت به درصدهاي‌شان وام قرض‌الحسنه در نظر بگيرند. 
۰۹۱9000۷۷۱۲/ چرا سوابق فعاليت بسيجيان تأثيري در جذب سپاه پاسداران ندارد.
صبح صادق: پیگیر صحت و سقم این موضوع خواهیم بود.
۰۹۱9000۴۷۱۲/ بهتر نیست سپاه که پاسدار انقلاب و اسلام است بانک‌های خود را از حالت ربوی خارج کرده و ساختار قرض‌الحسنه بر آن حاکم کند؟

در پیگیری یکی از پیامک‌هایی که در ستون روی خط شماره 762 منتشر شد، درباره خطاهای پزشکی در دندانپزشکی درمانگاه حضرت ابوالفضل(ع) وابسته به بهداری ستاد فرماندهی کل سپاه، به سراغ تاجیک، مدیر این درمانگاه رفتیم و جویای پاسخ از وی شدیم که این‌طور پاسخ داد: «در درمانگاه از اصولی تبعیت می‌کنیم که همواره باید مراجعه‌کنندگان از نوع خدمات، رفتار و وقتی که گذاشته می‌شود ابراز رضایت کنند. 
حتماًً‌ آن کسی هم که ناراضی است از کوتاهی و عدم رفتار مناسب ما نشئت می‌گیرد. روزانه دو هزار مراجعه‌کننده داریم امکان دارد از میان آنها یکی دو نفر هم با مشکل در حوزه درمان دندان مواجه شده باشند. البته مجدانه این موضوع را پیگیری خواهیم کرد تا دیگر شاهد نارضایتی‌هایی از این دست نباشیم. تلاش ما این است که به امید خدا همه راضی از این درمانگاه بیرون بروند.»