در حالی که برخی از افراد و جریان‌ها مخالف افزایش توان نظامی کشورمان هستند، شبکه سعودی العربیه با ابراز نگرانی از رژه نظامی 31  شهریور گزارش داد: ایران از هر فرصتی برای نمایش قدرت نظامی خود استفاده می‌کند و با برگزاری مانورهای نظامی، توان نیروهایش را نزدیک خلیج (فارس) به نمایش می‌گذارد. ایران همچنین با برگزاری رژه‌های نظامی به آمریکا درباره مداخله در امور داخلی منطقه خلیج (فارس) هشدار داد.
 محمدرضا بلوردی/  بر اساس توافق 10 ساله‌ای که بین رژیم صهیونیستی و ایالات متحده آمریکا صورت گرفته است، ‌آمریکایی‌ها بسته جدیدی از کمک‌های نظامی خود را به رژیم صهیونیستی ارائه کرده‌اند که ارزش آن دست‌کم 38 میلیارد دلار است. واشنگتن و تل‌آویو برای تمدید قرارداد کنونی که سال 2018 به پایان می‌رسد، مذاکرات فشرده‌ای را از نوامبر 2015 آغاز کردند تا قرارداد 10 ساله دیگری را به امضا برسانند. این در حالی است که واشنگتن از زمان ریاست‌جمهوری جرج دبلیو بوش و بر مبنای قراردادی نظامی، از سال 2007، سالیانه 3/1 میلیارد دلار به رژیم صهیونیستی کمک می‌کند.
افزایش‌ کمک‌های نظامی آمریکا به رژیم صهیونیستی در حالی صورت می‌گیرد که توافق اخیر با انتقادهایی در داخل رژیم صهیونیستی و آمریکا روبه‌رو شده است و جریان‌‌ها و گروه‌های تندرو بر این باورند که رژیم صهیونیستی باید به گونه‌ای عمل می‌کرد که در نتیجه آن بتواند به کمک‌های بیشتری دست یابد. با این حال،‌ این کمک‌های هنگفت آمریکا سؤالات و ابهاماتی را ایجاد کرده است، اینکه هدف از این حمایت مالی گسترده چیست و سلاح‌هایی که صهیونیست‌ها خریداری می‌کنند، علیه کدام یک از طرف‌ها به کار گرفته می‌شود؟ 
تردیدی نیست که به کارگرفتن این کمک عظیم آمریکا از سوی رژیم صهیونیستی برای خرید سلاح، با هدف انبار کردن این تسلیحات نخواهد بود و قطعاً از آن در درگیری‌هایی که صهیونیست‌ها خواهند داشت، استفاده خواهد شد. با این تفاوت که رژیم صهیونیستی از این سلاح‌ها برای دفاع از خود استفاده نمی‌کند،‌ بلکه تاریخ نشان داده است آنها را برای حمله و تهاجم به کشورها و گروه‌هایی به کار می‌گیرد که دشمن خود می‌داند.
بر اساس این،‌ می‌توان گفت با وجود اینکه درباره علل افزایش حمایت‌های آمریکا از رژیم صهیونیستی‌ مطلبی اعلام نمی‌شود، ذکر چند نکته می‌تواند روشن‌کننده موضوع باشد:
۱ـ رژیم صهیونیستی در اوضاع کنونی با چالشی واقعی از سوی مقاومت اسلامی در لبنان و فلسطین روبه‌رو است؛ همچنان‌که در سال 2006 در مقابل حزب‌الله و تجاوزی که به لبنان داشت، ناکام ماند و در جنگ‌های متعددی که علیه حماس و مردم غزه داشته، توفیقی به دست نیاورده است. با درک چنین موضوعی است که آمریکا و رژیم صهیونیستی در تلاش هستند تا با تقویت توان نظامی رژیم صهیونیستی و به‌کارگیری سلاح‌های پیشرفته‌تر،‌ بازدارندگی مورد نظر خود را فراهم کنند. در واقع، آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که با حمایت‌های مالی و تسلیحاتی بیشترآمریکا می‌توانند تا حدودی در مقابل چالش‌هایی، مانند تونل‌هایی که از سوی مقاومت فلسطین در مرزهای جنوبی سرزمین‌های اشغالی ایجاد می‌شود و همچنین موشک‌هایی که از سوی حزب‌الله در جنگ احتمالی آینده شلیک خواهد شد،‌ مقابله کنند.
۲ـ به باور صهیونیست‌ها امضای توافق هسته‌ای بین ایران و گروه 1+5،‌ مشکلات امنیتی جدیدی برای این رژیم ایجاد کرده است؛ چرا که در صورت پایبند نبودن طرف مقابل به تعهداتی که در این توافق ملزم به اجرای آن شده است،‌ جمهوری اسلامی ایران می‌‌تواند بار دیگر به شرایطی که در گذشته و در زمینه غنی‌سازی اورانیوم داشت، بازگردد. ضمن اینکه امضای توافق هسته‌ای و برداشته شدن تحریم‌ها، شرایط مناسب‌تری را برای کمک‌ ایران به گروه‌های مقاومت رقم می‌زند. همچنان که تداوم تقویت توان موشکی جمهوری اسلامی بیش از پیش رژیم غاصب صهیونیستی را تهدید می‌کند. 
۳ـ بین آمریکا و برخی کشورهای عربی قرارداد‌های تسلیحاتی امضا شده و به موجب آن سلاح‌های زیادی در اختیار این کشورها قرار گرفته است. هر چند که این کشورها عمدتاً با رژیم صهیونیستی هماهنگ هستند و حتی در جهت عادی‌سازی روابط فیمابین حرکت می‌کنند؛ اما وضعیت سیاسی بی‌ثبات این کشورها، احتمال وقوع هر گونه تغییر و تحول  را در هر زمانی امکان‌پذیر می‌کند و در نتیجه هیچ تضمینی وجود ندارد که این سلاح‌ها در اختیار کسانی قرار نگیرد که ممکن است از آنها علیه رژیم صهیونیستی استفاده کنند.

  حسین عبداللهی‌فر/ از قول یکی از اطرافیان نزدیک احمدی‌‌نژاد خبری به رسانه‌ها رسید مبنی‌بر اینکه نامزدی احمدی‌نژاد طبق نظر ارشادی یکی از مقامات عالی‌رتبه نظام منتفی شده و سفر استانی وی به گرگان آخرین سفر او است. این روحانی نزدیک به احمدی‌نژاد همچنین گفته بود که اخبار غیر رسمی از شورای نگهبان مؤید نظر منفی 10 نفر از اعضای این شورا نسبت به وی است. این خبر کوتاه اگر چه مهم بود، اما بیش از آنکه متن مهمی داشته باشد، حاشیه‌های مهم‌تری در برداشت که بخشی از آن به دلیل نحوه انعکاس آن بود.
1) رسانه‌های وابسته به اصلاح‌طلبان با استقبال از این خبر، «پایان احمدی‌نژاد» را تیتر کردند. این برخورد از این نظر مورد اشکال است که پایان احمدی‌نژاد را در گرو نیامدن وی به عرصه انتخابات ریاست جمهور آینده دانستند، در حالی که عکس آن به واقعیت نزدیک‌تر است؛ چراکه به هر میزان که رقابت احمدی‌نژاد در انتخابات آینده با روحانی به عنوان رئیس‌جمهور، فرجام نامطمئنی برایش دارد و رقابت موسوی با  احمدی‌نژاد در سال 88 را تداعی می‌کند که موسوی با گمان پیروزی صددرصدی پا به عرصه رقابت‌ها گذاشت؛ اما با نتیجه‌ای متفاوت مواجه شد و مجبور به طرح بحث تقلب شد و برای همیشه حضور وی در این عرصه پایان یافت، اما نیامدن احمدی‌نژاد سرنوشت بسیار روشنی را برایش رقم می‌زند که اولین آن تبعیت از ولایت است؛ راهی که اگر احمدی‌نژاد هوشمندانه پای در آن نهد، هم از ردّ صلاحیت احتمالی نجات یافته و هم می‌تواند درون نظام بماند و چه بسا بتواند گذشته خود را هم جبران کند.
2) رسانه‌های نزدیک به اصولگراها در انعکاس این خبر از تعبیر «نهی احمدی‌نژاد توسط مقام معظم رهبری» استفاده کردند که واکنش برخی از هواداران احمدی‌نژاد را در پی داشت که تلاش داشتند در اصل خبر تشکیک ایجاد کنند. در این باره می‌توان به نامه بچه‌های تحکیم وحدت اشاره کرد که با طرح عنوان «سخن در گوشی»، درخواست شفاف‌سازی خبر از دفتر رهبر معظم انقلاب را داشتند.  
هفته‌نامه «9 دی» نیز دست به کار شده و با تئوریزه کردن عدم وجود سخنان درگوشی در سیره امام و رهبری، تنور این تشکیک را داغ‌تر کرد و این در حالی بود که خبر فوق از مصادیق سخن درگوشی نبود و طبیعی بود که اگر آقای احمدی‌نژاد تقاضای جلسه خصوصی کرده است، حتماً نمی‌خواسته محتوای آن ملاقات علنی شود، مگر اینکه خود ایشان این کار را بکند، چنانچه همین اتفاق نیز افتاده و اطرافیان آقای احمدی‌نژاد خودشان دست به افشای خبر زده بودند.
به احتمال زیاد آنچه سبب این گونه واکنش‌ها شده بود به هیچ وجه شائبه عدم تبعیت از ولایت نداشت؛ اما اشکال متوجه مضمون «نهی احمدی‌نژاد» بود که می‌توانست با عبارت دیگری بیان شود که شاید به واقعیت هم نزدیک‌تر می‌بود. 
3) واکنش اغلب یاران احمدی‌نژاد که احتمالاً خبر را از زبان خود وی شنیده‌اند، بر لزوم نیامدنش تأکید کرده و ادامه حضور او را نه به صلاح او و نه به مصلحت کشور ارزیابی کرده‌اند؛ چرا که یا وی نمی‌باید نظر آنها را خواستار می‌شد، یا اکنون باید نتیجه مشورتش را بپذیرد، در غیر این صورت امکان کسب آرای جامعه ولایی بسیار سخت و غیرممکن می‌شود.
4) شخص احمدی‌نژاد اگر چه تاکنون با هیچ رسانه‌ای در این‌باره سخن نگفته، ولی در سخنرانی استان گلستان متأثر از نتیجه جلسه، سخنانی را بر زبان آورده، اما اشاره صریحی نداشته است که همین سکوت تاکنون هزینه‌هایی در بر داشته است؛ اما به نظر می‌رسد در آینده نزدیک وی نیامدن به عرصه انتخابات را تبعیت از نظر رهبر معظم انقلاب اعلام کند تا هم در مقابل ولایت تعریف نشود و هم راهی برای آینده خود باز نگه دارد.

بازدید از دستاوردهای برجام
رئیس کمیته هسته‌ای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: «گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره چگونگی اجرای برجام حداکثر تا پایان مهر ماه به صحن علنی مجلس ارائه می‌شود. حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنور گفت: هم‌اکنون در حال جمع‌آوری اطلاعات در‌باره گزارش مذکور هستیم و پس از بازدید از آب سنگین اراک که در هفته جاری انجام شد، بازدید از UCF اصفهان نیز در دستور کار اعضای کمیسیون قرار دارد.»
سخنرانی منفعلانه
کارشناس مسائل سیاسی تأکید کرد، رئیس‌جمهور باید برای اجرای تعهدات طرف مقابل ضرب‌الاجل تعیین کرده و اعلام کند در غیر این‌صورت ایران به نقطه آغازین بازخواهد گشت؛ اما متأسفانه سخنرانی آقای روحانی بسیار منفعلانه بود. هانی‌زاده تصریح کرد: «لحن و ادبیات رئیس‌جمهور در سخنرانی متناسب با شأن و جایگاه جمهوری اسلامی نبود و باید با ادبیات انقلابی‌تری صحبت می‌کرد؛ چراکه آمریکا در ماه‌های اخیر و پس از اجرای برجام به تعهدات خود عمل نکرده است.»
دیپلماسی خواهش
فؤاد ایزدی، کارشناس مسائل آمریکا گفت: «توافق برجام یک مشکلی داشت و آن هم این بود که تعهدات ایران به صورت ریز مشخص شده بود و ایران نیز به تک‌تک آنان پایبند بود؛ اما در تعهدات طرف مقابل ابهامات زیادی وجود داشت. 9 شرط رهبری نیز که هدفش اصلاح و پوشش این مشکلات بود مورد توجه دوستان‌مان در دولت قرار نگرفت.» این کارشناس مسائل آمریکا افزود: «به دلیل سیاست‌هایی که در دولت وجود داشت، هم در متن برجام دقت کافی صورت نگرفت و هم در اجرای شروط رهبری توجه لازم انجام نشد و نتیجه آن شد که امروز ما درگیر هستیم.»
اهمیت انتخابات ایران
مؤسس پایگاه اینترنتی محافظه‌کار ایرانزویو (Irans View) گفت: «اصولگرایان برای شکست روحانی هر کاری بتوانند انجام خواهند داد؛ از این رو وی در انتخابات آینده شکست خواهد خورد.» وی افزود: «در ده سال آینده ایران تغییرات بسیاری خواهد کرد. برای دو طرف بسیار مهم است؛ در این انتخابات که سرنوشت یک دهه آینده را تعیین خواهد کرد پیروز شوند.»
دروازه نفوذ باز است!
کریمی قدوسی با تأکید بر اینکه دو تابعیتی‌ها در سه وزارتخانه نفت، امور خارجه و صنعت، معدن و تجارت بیشترین حضور را دارند، تشریح کرد: «بنا به اعلام وزارت امور خارجه 500 هزار نفر دو تابعیتی در ایران زندگی می‌کنند؛ اما افرادی برای ما حائز اهمیت هستند که در جایگاه‌های مؤثر حضور دارند و می‌خواهیم فهرست این دو تابعیتی‌ها را استخراج کنیم.» عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: «طرح تحقیق و تفحص از دو تابعیتی‌ها در مجلس قبل به امضای نمایندگان رسیده بود؛ در مجلس دهم نیز بازنویسی و امضاها اخذ شد و در دستور کار قرار گرفت. با توجه به اطلاعات واصله یکی از دروازه‌های نفوذ دو تابعیتی‌ها هستند.»
ایران دست آمریکا را هم بگیرد
توقف واردات ماده گلوتن که برای صنایع تولید آرد استفاده می‌شود، موجب کاهش تقاضای تأمین گندم با گلوتن زیاد در بازار جهانی این ماده شده و کشاورزان آمریکایی را با رکود روبه‌رو کرده است؛ اما به گفته شبکه «بلومبرگ» آمریکا مسئولان کشاورزی ایران اعلام کرده‌اند، با خالی شدن سیلوها واردات این ماده را از آمریکا از سر خواهند گرفت. بلومبرگ به نقل از انجمن صنایع غذایی ایران افزود: «صنایع تولید آرد ایران تا آوریل آینده با هدف تأمین نان و شیرینی در ایران به واردات یک میلیون تن گندم با کیفیت عالی نیاز دارد. ایران به علت اشباع بودن سیلوهای گندم، ثبت سفارش قراردادهای مربوط به واردات گندم (با کیفیت) را  از یازدهم دی ماه ۱۳۹۴ متوقف کرده بود.»

 معنای سیاسی ورود بوئینگ به ایران
گزارش‌های منتشر شده حاکی است، با انعقاد قرارداد شرکت هواپیمایی بوئینگ با ایران، آمریکایی‌ها وارد  کشورمان می‌شوند.
روزنامه «نیویورک تایمز» در گزارشی در صفحه اینترنتی خود به قلم «توما اردبرینک» نوشت: «مدت‌ها پیش از آنکه نخستین دسته از هواپیماهای بوئینگ خریداری شده جدید در فرودگاه امام خمینی(ره) بر زمین بنشینند، آمریکا و ایران باید با یک واقعیت جدید روبه‌رو شوند و آن، اینکه شهروندان آمریکایی بار دیگر در تهران مستقر خواهند شد. از زمان انقلاب اسلامی و به دنبال آن بحران گروگان‌گیری در سال‌های ۱۹۷۹ و۱۹۸۰ آمریکایی‌ها برای نخستین بار در این کشور مستقر می‌شوند. فروش ۸۰ فروند بوئینگ تأثیری قابل توجه بر پایان دادن به دوره جدایی کامل بین این دو کشور خواهد داشت. شرکت بوئینگ مطمئناً باید یک دفتر اجرایی در تهران دایر کند و تکنیسین‌ها باید به این کشور بیایند تا همتایان ایرانی خود را در زمینه نگهداری و تعمیر این هواپیماها آموزش دهند. در میان آنها، مطمئناً شمار زیادی آمریکایی وجود خواهند داشت. در همین حال کریستین ساینس مانیتور نوشت: «بسیاری از افراد روحانی را به دلیل نداشتن پیشرفت اقتصادی در کشور نکوهش می‌کنند. اقدام وزارت خزانه‌داری آمریکا در تصویب فروش 17 هواپیمای ایرباس به ایران و قرارداد فروش هواپیماهای بوئینگ که انتظار می‌رود در چند روز آینده به تصویب رسد، یک موهبت بزرگ به شمار می‌آید.»

اعتراف جدید آمریکایی‌ها به حملات خسارت‌بار به ایران
در حالی که برخی از مسئولان به رابطه با آمریکا و پایان خصومت‌های این کشور علیه انقلاب اسلامی خوش‌بین هستند، خبرگزاری آمریکایی «اسوشیتدپرس» در گزارشی اذعان کرد، پالایشگاه‌های ایران مورد حملات سایبری قرار گرفته‌اند.
 خبرگزاری «ای‌پی» نیز نوشت: «مجموعه آتش‌سوزی‌ها در تأسیسات و کارخانه‌های پتروشیمی ایران تردیدهایی را درباره نقش داشتن حملات سایبری در این حوادث به وجود آورده است؛ به‌گونه‌ای که مقامات ایرانی می‌گویند، تجهیزات در برخی از این مجتمع‌ها آلوده به ویروس (رایانه‌ای) بوده‌اند.» ایران به طور رسمی تأکید دارد، شش آتش‌سوزی طی سه ماه گذشته ناشی از حملات سایبری نبوده است. با این حال، اذعان دولت ایران به آلوده شدن (به ویروس) تأسیسات محافظت شده حاکی از احتمال تلاشی هماهنگ برای هدف قرار دادن زیرساخت ایران طی سال‌های پس از نفوذ ویروس استاکس نت و مختل کردن کار هزاران دستگاه سانتریفیوژ  یکی از تأسیسات غنی‌سازی اورانیوم است. یکی از بدترین این آتش‌سوزی‌ها، آتش‌سوزی ماه ژوئیه در مجتمع پتروشیمی بوعلی سینا در استان خوزستان در جنوب غرب ایران بود که چند روز ادامه داشت. مسئولان بیمه خسارات وارد شده به این مجتمع پتروشیمی را حدود 67 میلیون دلار برآورد کردند. مقامات ایرانی در ابتدا علت آتش‌سوزی در این مجتمع را نشت  پاراکسیلن «paraxylene» یا «هیدروکربن قابل اشتعال» اعلام کردند.

اصلاً چیزی نقض نشده است!
حسن روحانی به‌تازگی و پس از بازگشت از قارّه آمریکا، صحبت‌های گذشته خود در زمینه نقض نشدن برجام از سوی آمریکایی‌ها را نقض کرد.
وی در جمع خبرنگاران گفت: «در نیویورک در سطح وزرا و در سطح مدیران کل دو جلسه برگزار شد و در جلسه وزرا همه با قاطعیت به آمریکا گفتند، این مواردی که شما انجام می‌دهید با برجام منطبق نیست و باید کار خود را اصلاح کنید و آمریکا هم قول داد روند را اصلاح کند.» این در حالی است که مقامات آمریکایی به تکرار بیان کرده و می‌کنند که این کشور مشغول عمل به تعهدات برجامی خود است و البته گزارشی هم در زمینه نقض این ادعا از سوی نهادهای بین‌المللی و حتی مقامات دولت یازدهم نیز وجود ندارد. به ویژه اینکه شخص آقای عراقچی هم در رسانه ملی گفته است، برجام اگر چه بر اساس شروط نظام اسلامی نقض شده، اما بر اساس متن حقوقی خود هنوز شاهد نقض نیست! این گزاره نیز اثبات می‌کند، طرفی که به زعم خود مشغول اجرای کامل برجام است، ناخوش‌احوال نیست که بخواهد به منزله عمل فوق‌العاده، قولی فرابرجامی هم بدهد و خود را ملزم به اجرای آن کند.
افزون بر این، به زعم آمریکا (و البته به اذعان مقامات دولت آقای روحانی) اصلاًً چیزی نقض نشده است که قرار باشد برای حل آن به دنبال راهکارهای دیگری، نظیر «قول و وعده» بود. 

شریک دزد و رفیق قافله
به تازگی تصویری منتشر شده است که عبدالحسین دری اصفهانی، عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای و متهم به جاسوسی را در کنار سحر نوروززاده، سخنگوی جدید فارسی‌زبان وزارت خارجه آمریکا و مسئول میز ایران در شورای امنیت ملی آمریکا نشان می‌دهد. 
عبدالرسول دری اصفهانی‌ فرد دو تابعیتی بازداشت شده، افزون بر فعالیت‌های اقتصادی دولتی و خصوصی، «مسئول یکی از کمیته‌های مهم هیئت مذاکره‌کننده» و «نماینده بانک مرکزی» در این تیم بوده است؛ یعنی همان کسی که قرار بود با مشورت خودش درباره مفاد برجام در لغو تحریم‌ها به تیم مذاکره‌کننده جهت‌دهی کند. یکی از عناوین اتهامی عبدالرسول دری اصفهانی، دریافت حقوق از مؤسسات آمریکایی و انگلیسی (ماهانه ۷۰۰۰ پوند، معادل ۳۵ میلیون تومان) در ازای اجرای خواسته آنها است. دری سابقه عضویت در جامعه و انجمن حسابداران خبره ایران، عضویت پیوسته در انجمن حسابداران خبره انگلستان و ولز (ICAEW) و عضویت در انجمن حسابداران خبره اُنتاریو در کانادا (CICA) را در کارنامه خود دارد و اکنون مدتی است که عضو هیئت‌مدیره بانک سامان است! در همین حال سندی دیگر منتشر شده است که نشان می‌دهد، بانک سامان مبلغ یک میلیارد و نهصد میلیون تومان به عنوان پاداش پایان سال به اعضای هیئت‌مدیره خود که دری اصفهانی هم عضو این هیئت بوده، پرداخته کرده است. دری اصفهانی دارای گذرنامه کاناداست و در حال حاضر مدیر شرکت دارویی UNIVERSAL HEALTH AND PHARMA PRIVATE LIMITED در تورنتو است.


بازنگاهی به بیانات امام خامنه‌ای در دیدار با فرماندهان و مسئولان سپاه
دکتر یدالله جوانی/ در تاریخ پرفراز و فرود سپاه، بیست‌وششم شهریور یک روز تاریخی به شمار می‌آید. در تاریخ 26 شهریور سال 1364 حضرت امام خمینی(ره)، با فرمان تاریخی تشکیل نیروهای سه‌گانه زمینی، دریایی و هوایی سپاه، فرمانده کل این نهاد انقلابی را مأمور به ایجاد و تقویت این سه نیرو کردند. از آن تاریخ تا به امروز، همه ساله در سالروز صدور این فرمان حیات‌بخش تاریخی، مجمع عالی فرماندهان سپاه برگزار شده است. البته، در سال‌های اخیر این مجمع دو سالانه شده، لکن به‌رغم تشکیل مجمع در سال 94 و با توجه به شرایط حساس انقلاب و وظیفه سنگین تبیین جهاد کبیر که رهبر معظم انقلاب اسلامی در سوم خرداد سال جاری در دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین(ع) بر دوش سپاه نهادند؛ سپاه در روزهای شنبه و یکشنبه، بیست‌وهفتم و بیست‌وهشتم شهریورماه سال جاری، نسبت به برگزاری بیست‌ودومین مجمع سراسری فرماندهان و مسئولان اقدام کرد. دیدار با رهبر فرزانه انقلاب و فرماندهی معظم کل قوا، یکی از بخش‌های اصلی مجمع فرماندهان سپاه طی سال‌های گذشته بوده و بر همین اساس، شرکت‌کنندگان در مجمع سال جاری، روز یکشنبه، بیست‌وهشتم شهریورماه با معظم‌له دیدار کردند. حضرت امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی) در این دیدار، بیانات بسیار مهم و راهبردی را درباره سپاه، انقلاب و مسائل منطقه و جهان اظهار داشتند. در این نوشتار به اختصار برخی از محورهای اصلی اظهارات ایشان تبیین می‌شود.
تشکیل نیروهای سه‌گانه سپاه نتیجه نگاه دوراندیشانه امام(ره) بود
رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی در ابتدای این دیدار، به تحلیل سپاه از دیدگاه و منظر امام خمینی(ره) پرداختند و با اشاره به جمله تاریخی امام درباره سپاه که فرمودند، اگر سپاه نبود، کشور هم نبود، این جمله را نه از باب تعارف، بلکه واقعیت دانستند. از منظر رهبر معظم انقلاب، تشکیل سپاه به مثابه مولود انقلاب اسلامی با فلسفه وجودی پاسداری از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن، یکی از ابتکارات مهم و آینده‌ساز حضرت امام(ره) است. بر همین اساس معظم‌له در این دیدار، فرمان امام(ره) برای تشکیل نیروهای سه‌گانه سپاه را حاصل نگاه نافذ و دوراندیشانه و دل نورانی آن مرد بزرگ و الهی دانستند و درباره اهمیت و ارزش و جایگاه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی فرمودند: «جمله معروف امام(رحمه‌الله علیه) مبنی بر اینکه؛ «اگر سپاه نبود، کشور هم نبود» به این دلیل بود که سپاه، شجره طیبه‌ای است که از هویت آن، ایمان و حرکت انقلابی و جهادی می‌تراود و حفظ کشور و انقلاب نیز منوط به استمرار این عناصر مهم است.» رهبر معظم انقلاب در مقاطع گوناگون و در دیدارهای مختلف با پاسداران و فرماندهان سپاه، از ایمان، معنویت، حرکت انقلابی و جهادی، به عنوان مؤلفه‌های اصلی تشکیل‌دهنده هویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یاد کرده، بر حفظ سپاه بر مبنای همین مؤلفه‌های هویتی تأکید کرده‌اند. از منظر معظم‌له آینده انقلاب، به آینده سپاه با همین مؤلفه‌های هویتی گره خورده است.

سپاه سنگر مستحکم
 انقلاب است
 رابطه سپاه و انقلاب اسلامی، معرف فلسفه‌ وجودی سپاه و توضیح‌دهنده رسالت این نهاد انقلابی است. سپاه مولود انقلاب است و با هدف پاسداری از انقلاب تأسیس شد. بنابراین رابطه سپاه و انقلاب اسلامی، یک رابطه‌ معنادار و ناگسستنی است. حضرت امام خمینی(ره) پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به خطرات و توطئه‌های دشمنان علیه انقلاب اسلامی به خوبی واقف بودند و بر همین اساس حفظ جمهوری اسلامی را اوجب واجبات برشمردند. تشکیل سپاه به فرمان امام خمینی(ره) و در ادامه آن صدور فرمان برای تشکیل نیروهای سه‌گانه، مبتنی بر همین نگاه حکیمانه و دوراندیشانه است. در حالی که برخی از گروه‌های سیاسی و شخصیت‌های برجسته انقلاب، به سپاه نگاهی موقتی برای یک دوره خاص داشته و درصدد بودند تا پس از جنگ، سپاه را در ارتش ادغام کنند؛ حضرت امام با تشکیل نیروهای سه‌گانه، سپاه را برای همیشه با هدف پاسداری از انقلاب پایدار ساختند. 
حضرت امام(ره)، انقلاب اسلامی را سرآغاز انقلاب جهانی اسلامی دانسته و مبتنی بر فکر و اندیشه تمدنی، ساخت تمدن نوین اسلامی را هدف‌گذاری کردند. به یقین انقلاب اسلامی با چنین آرمانی، نیازمند اقتدار و قدرت دفاعی بالا برای عبور از موانع و دفع تهدیدات است. رهبر فرزانه انقلاب اسلامی این حقیقت را همانند امام(ره) مورد توجه قرار دادند و در دیدار مذکور، لازمه‌ رسیدن به آرمان بزرگ انقلاب، یعنی «تشکیل تمدن نوین اسلامی» و دفاع از نظام اسلامی در برابر توطئه‌ها را «حرکت انقلابی و جهادی» دانستند و فرمودند: «اکنون بعد از گذشت 37 سال از انقلاب اسلامی، به‌خصوص بعد از دوران دفاع مقدس، حقیقت سخن آن انسان عمیق، مجرب و متوکل به خدا در مورد سپاه، بیش از پیش روشن‌تر شده و باید گفت، سپاه سنگر مستحکم انقلاب است.»

سپاه نهاد شاخص
 دفاع از امنیت است
 کارشناسان امنیت را در صدر منافع ملی قرار داده و یکی از وظایف اصلی حکومت‌ها را، تأمین امنیت می‌دانند. امنیت یعنی، زندگی در آرامش، زندگی بدون ترس و وحشت. امروز ملت ایران از امنیتی مطلوب و مثال‌زدنی برخوردار است. مردم ایران در حالی از چنین امنیتی برخوردار هستند که، ملت‌های پیرامون ما، به ویژه در کشورهای پاکستان، افغانستان، عراق و سوریه، در سایه ترس و وحشت زندگی می‌کنند. و هر لحظه، منتظر حادثه‌ای مرگبار هستند. در حالی امنیت در داخل ایران، برقرار است که دشمنان انقلاب اسلامی و نظام دینی، برای برهم زدن آن میلیاردها دلار هزینه کرده و می‌کنند. اگر لحظه‌ای نیروهای حافظ امنیت دچار غفلت شوند، دشمنان به آرزوهای خود در ایجاد بی‌ثباتی در ایران خواهند رسید. اکنون سپاه پاسداران برای تأمین امنیت ملت ایران، با حضوری فعال در مناطق جنوب شرق و شمال غرب کشور از یک‌سو و حضور مستشاری در کشورهای عراق و سوریه از سوی دیگر، با عوامل ناامنی و بحران‌ساز و بی‌ثبات‌کننده مبارزه می‌کند. رهبر معظم انقلاب در دیدار با فرماندهان سپاه، با اشاره به امنیت موجود در کشور و تشریح ارزش این امنیت به مثابه یکی از نعمت‌های مجهول، از سپاه به یکی از عوامل اصلی تأمین امنیت یاد کرده و فرمودند: «از جمله وظایف سپاه، تأمین امنیت داخلی و خارجی است و اگر امنیت خارجی وجود نداشته باشد، و در خارج از مرزها جلوی دشمن گرفته نشود، امنیت داخلی هم از بین خواهد رفت.»

اقتدار دفاعی و نظامی تنها عامل رفع تهدید نظامی است
کشور و ملت ایران، با تهدیدات جدی و خطرناک مستکبران جهان و عوامل منطقه‌ای آنان روبه‌رو است. دو عامل اصلی 1- موقعیت ژئوپلیتیکی و 2- انقلاب اسلامی و هویت دینی ملت ایران پدیدآورنده این تهدیدات بزرگ است:
1- موقعیت ژئوپلیتیکی ایران
ایران در منطقه راهبردی غرب آسیا (خاورمیانه) قرار دارد. سیاست آمریکا در جایگاه محور و سرکرده شبکه استکبار جهانی در قرن بیست‌ویکم، سلطه بر جهان و به دست‌گیری مدیریت بین‌المللی است. آمریکایی‌ها با صراحت از رهبری جهان سخن می‌گویند و برای رسیدن به این موقعیت در دو دهه گذشته از هیچ جنایتی دریغ نکرده‌اند. براساس این سیاست ایالات متحده، کارشناسان و دولتمردان آمریکا، معتقدند که، سلطه کامل بر خاورمیانه، شرط لازم برای سلطه بر جهان است. آمریکایی‌ها سلطه بر خاورمیانه را بدون سلطه بر ایران ناممکن می‌دانند. بنابراین، هدف راهبردی آمریکا در قبال ایران، احیای سلطه گذشته (پیش از انقلاب) به هر قیمت می‌باشد.
2- انقلاب اسلامی و هویت دینی ملت ایران
ملت ایران با انقلاب اسلامی، به یک هویت دینی و مستقل از قدرت‌های شیطانی دست یافت. براساس این هویت، ایرانیان در مسیر تمدن‌سازی اسلامی، دفاع از مستضعفان و ایستادگی در برابر ظالمان و مستکبران به حرکت درآمدند. بدیهی است که جبهه استکبار، شبکه صهیونیسم و دیگر طاغوت‌های زمان و از جمله دولت‌های مرتجع در منطقه، وجود چنین هویتی را برنمی‌تابند و برای نابودی آن تلاش می‌کنند.
حال که انقلاب اسلامی، جمهوری اسلامی و ملت اسلام‌خواه و عدالت‌گستر ایران با چنین خطرات و تهدیدات بزرگی روبه‌رو است، چه باید کرد؟
براساس آموزه‌های قرآنی، براساس تجربه بشری و براساس عقل، تنها و تنها با اقتدار و قدرت دفاعی نظامی، می‌توان از این هویت، استقلال و عزت دفاع کرد و تهدید دشمن و سایه شوم جنگ را از سر ملت و کشور دور ساخت. با وضوح این مطلب، در سال‌های گذشته یک جریان خاص با رویکرد غرب‌گرایانه، برای دفع تهدیدات و رفع خطرات امنیتی، مواضع دیگری را اتخاذ کرده و بر همین اساس منتقد و بعضاً مخالف اقتدار دفاعی و ارتقای قدرت نظامی بوده است. برای نمونه در سال 1376 و پس از انتخابات ریاست‌جمهوری دوره هفتم، جریان دوم خرداد مدعی شد با پیروزی سیدمحمد خاتمی، کشور از خطر جنگ دور شد! هم‌اینک هم بعضی از دولتی‌ها و از جمله رئیس‌جمهور، با صراحت و به صورت تکراری به دنبال القای این نکته به مردم هستند که، با «برجام» از جنگ جلوگیری شد و از طریق مذاکرات و کار دیپلماتیک دولت یازدهم موفق شد سایه شوم جنگ را از سر ملت و کشور برداشته و امنیت واقعی ایجاد کند!
این نوع حرف‌ها در حالی زده می‌شود که آمریکایی‌ها، صهیونیست‌ها و عوامل منطقه‌ای آنان در سال‌های اخیر، به دلیل ناتوانی به ایران حمله نظامی نکرده‌اند. آمریکایی‌ها هرگاه احساس کنند قدرت حمله به ایران با هزینه کم و دستیابی به اهداف را دارند، مشکل مجوز برای حمله را از طریق شورای امنیت، به راحتی کسب خواهند کرد. رهبر فرزانه انقلاب اسلامی با تشریح وضعیت دفاعی کشور و ضرورت تقویت روزافزون قدرت نظامی، در دیدار با فرماندهان سپاه، با اشاره به دیدگاه‌های نادرست در این باره فرمودند: «در سال‌های گذشته گاهی اوقات سخنانی از جانب برخی مسئولان مطرح شده مبنی بر اینکه رفع تهدید نظامی و جنگ به دلیل فلان اقدام بوده، در حالی که این سخنان صحیح نیست؛ زیرا تنها عامل رفع تهدید نظامی، «اقتدار دفاعی و نظامی» و «ایجاد ترس و رعب در دشمن» بوده و خواهد بود.»

مقایسه ایران با ژاپن و آلمان نادرست است
یک جریان داخلی که اصل را بر رابطه با آمریکا گذاشته و تصور می‌کند از طریق این رابطه می‌توان کشور را به پیشرفت رساند؛ تلاش می‌کند به هر قیمتی، زمینه‌های این ارتباط را فراهم سازد. آمریکایی‌ها برای برداشتن تحریم‌ها و فشارها از روی اقتصاد ایران، خواهان تغییر رفتار جمهوری اسلامی در چندین حوزه و از جمله در حوزه نظامی و قدرت موشکی هستند. متأسفانه جریان غرب‌گرا و شخصیت‌های محوری این جریان در شرایط کنونی، با بستن چشم بر واقعیات و برخلاف آموزه‌های دینی و قرآنی که تأکید بر افزایش توان دفاعی مسلمانان در برابر کفار دارد و همچنین برخلاف عقل و درس‌ها و عبرت‌های تاریخی، تضعیف اقتدار دفاعی و قدرت نظامی کشور را، با هدف زمینه‌سازی برای رابطه با آمریکا نشانه رفته‌اند. آقای هاشمی رفسنجانی، از جمله کسانی است که در ماه‌های گذشته به میدان آمده و در این باره حرف‌های عجیب و غریبی زده است. چندی پیش، در توئیتر وی جمله‌ای مبنی بر اینکه؛ «دنیای آینده، دنیای گفتمان و مذاکره است، نه دنیای موشک‌ها» نقل شد. این جمله با توجه به شرایط زمانی و فشار و جنجال آمریکا‌یی‌ها بر سر برنامه موشکی ایران، بسیار بازتاب پیدا کرد که رهبر فرزانه انقلاب با صراحت فرمودند، اگر این مطلب از روی آگاهی باشد، خیانت است. به تازگی آقای هاشمی بر همان مبنای پیش‌گفته، در جمع معلمان اظهار داشته، آلمان و ژاپن پس از جنگ، با کنار گذاشتن نظامی‌گری، سرمایه‌های خود را در حوزه دانش و صنعت متمرکز کرده و پیشرفت کردند. وی با این مقدمه می‌گوید، در دولت دوم آقای روحانی ایران هم باید برای پیشرفت، چنین راهی را برود!
فرمانده معظم کل قوا در این دیدار، با اشاره به چنین صحبت‌هایی و نادرست دانستن آنها و تأکید بر این نکته که؛ «هیچ عاقلی نیروی دفاعی خود را کنار نمی‌گذارد» و «باید قدرت دفاعی کشور را روز به روز استحکام بخشید»، افزودند: «کشورهایی که گفته می‌شود سازمان نظامی خود را جمع‌آوری کردند، به اختیار خود این کار را نکردند؛ بلکه آنها در جنگ جهانی نابود شده بودند.»

مذاکره با آمریکا مضر، بی‌فایده 
و زمینه‌ساز نفوذ است
اعتماد نداشتن به آمریکا و خسارت‌های ناشی از مذاکره با شیطان بزرگ، یکی دیگر از محورهای مهم بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در جمع فرماندهان و مسئولان سپاه بود. معظم‌له از «بی‌اعتمادی» مردم به دشمن، به یک سرمایه یاد کردند و فرمودند: «یکی از اجزای مهم قدرت نرم جمهوری اسلامی، بی‌اعتمادی مطلق به قدرت‌های سلطه‌گر و در رأس آنها آمریکا است. این بی‌اعتمادی باید روز به روز گسترش یابد.» 
تأکیدهای پی در پی رهبر معظم انقلاب اسلامی در زمینه بی‌اعتمادی به دشمن و اینکه نباید به آمریکا اعتماد کرد؛ به دلیل تلاش یک جریان خاص برای بزک کردن چهره آمریکا و قابل اطمینان معرفی کردن آن است. البته، تجربه ارزشمند برجام نشان داد که آمریکا تحت هیچ شرایطی قابل اعتماد نیست. با وجود این تجربه ارزشمند و اینکه آمریکایی‌ها براساس برجام به تعهدات خود مبنی بر رفع تحریم‌ها عمل نکردند، همچنان برخی از مسئولان کشور به دنبال برجام‌های 2 و 3 بوده و از ضرورت مذاکره با آمریکا در مسائل منطقه‌ سخن می‌گویند. آمریکا به دنبال مذاکره با جمهوری اسلامی در مسائل مختلف و از جمله مسائل منطقه‌ با دو هدف راهبردی حل مشکلات منطقه‌ای ایالات متحده و مهار منطقه‌ای ایران است. بنابراین، تصور حل مشکل کشور از طریق مذاکره با آمریکا، یک خطای راهبردی است. رهبر معظم انقلاب اسلامی طی سال‌های اخیر، بارها برای این موضوع استدلال کرده و خسارات مذاکره با آمریکای اعتمادناپذیر را، به مسئولان و مردم گوشزد کرده‌اند. چندی پیش معظم‌له در دیدار با مردم چند استان کشور، از مذاکره با آمریکا در مسائل منطقه، با عنوان «سم مهلک» یاد کرده و در دیدار با فرماندهان و مسئولان سپاه در همین زمینه فرمودند: «مذاکره با آمریکا نه تنها فایده‌ ندارد، بلکه ضرر هم دارد و این موضوع، با استدلال به مسئولان سطوح بالای کشور گفته شده و آنان نیز پاسخی در رد آن نداشتند.»
رهبر حکیم و بصیر انقلاب اسلامی، طی یک سال گذشته از نفوذ دشمن در کشور، به یک تهدید بزرگ یاد کرده و هدف راهبردی آمریکا در مذاکره با ایران را، همین نفوذ می‌دانند. معظم‌له در این دیدار در باره خسارت مذاکره با آمریکا فرمودند: «مذاکره نه تنها دشمنی‌ها را کم نمی‌کند؛ بلکه زمینه را برای نفوذ باز می‌کند.» 

مذاکره نکردن با آمریکا عین عقلانیت است
برخی از روشنفکران و ساده‌اندیشان، مذاکره نکردن با آمریکا را، غیرعقلانی و امری برخلاف تدبیر قلمداد می‌کنند. بعضاً برای توجیه مذاکره با آمریکا، استدلال می‌شود که پیامبر(ص) و ائمه(ع) هم، با دشمنان خود مذاکره می‌کردند. از بررسی و تحلیل محتوایی بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال‌های گذشته در باره مذاکره نکردن با آمریکا، یک نکته اساسی و قابل توجه به دست می‌آید و آن اینکه؛ مبنای مذاکره نکردن با آمریکا، نه دشمن بودن، بلکه حیله‌گری و اعتمادناپذیر بودن است. به عبارت دیگر، از منظر معظم‌له، اگر دشمن نسبت به تعهداتش پایبند باشد، می‌توان با او مذاکره کرد؛ اما مذاکره با دشمنی که از طریق آن قصد ضربه زدن دارد و به تعهداتش عمل نمی‌کند، جز خسارت پیامد دیگری ندارد. بر همین اساس رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با فرماندهان سپاه فرمودند: «عقلانیت اقتضا می‌کند، نسبت به کسانی که دشمنی خود را آشکار کرده‌اند، بی‌اعتمادی مطلق داشته باشیم.» بنابراین «بی‌اعتماد بودن» و «مذاکره نکردن با آمریکا» عین «عقلانیت» و امری کاملاً «مدبرانه» است.
تحریف مفاهیم انقلاب یک خطر بزرگ است
سالیانی است که مفاهیم اساسی انقلاب اسلامی در معرض خطر تحریف قرار گرفته است. برخی از جریان‌های سیاسی، گویا تنها راه رسیدن به اهداف خود را از طریق تحریف ممکن می‌دانند. بنابراین باید خطر تحریف را جدی گرفت. رهبر معظم انقلاب در 14 خرداد سال گذشته به مناسبت سالگرد رحلت حضرت امام(ره)، در زمینه فعال شدن جریان تحریف شخصیت امام(ره)، بیانات مبسوطی داشتند و نسبت به عواقب این تحریف هشدار جدی دادند. معظم‌له در دیدار با شرکت‌‌کنندگان در مجمع سراسری فرماندهان و مسئولان سپاه، خطر تحریف مفاهیم اساسی انقلاب اسلامی را گوشزد کرده و این خطر را بزرگ‌تر از سخنان نادرست در باره مسائل دفاعی و امنیتی دانستند. ایشان در این باره فرمودند: «در کنار حرف‌های غلطی که درباره توان دفاعی کشور گفته می‌شود، برخی غلط‌پردازی‌ها و تحریف‌ها هم درباره بعضی از مفاهیم انقلاب انجام می‌شود که خطر آن، از سخنان غلط بیشتر است.»
استقلال یکی از دستاوردهای اصلی انقلاب اسلامی است. روحیه استقلال‌طلبی و عزت‌خواهی ملت ایران، یکی از موانع اصلی بازگشت سلطه آمریکا به ایران می‌باشد. جریان غرب‌گرا برای برداشتن این موانع، راهبرد تحریف این مفاهیم را در پیش گرفته است. رهبر معظم انقلاب استقلال را یکی از مفاهیم در معرض تحریف دانستند و فرمودند: «نفی مفهوم استقلال و مساوی دانستن آن با انزوا یکی از این تحریف‌ها است.»
اقدامات سازندگی و فرهنگی سپاه باید اطلاع‌رسانی شود
در حالی که سپاه یک نهاد انقلابی و پاسخ‌دهنده به نیازهای انقلاب و نظام به اقتضای شرایط است؛ عده‌ای تلاش می‌کنند سپاه را به یک سازمان تأمین‌کننده امنیت و مقابله با تهدیدات نظامی و امنیتی محدود کنند. امام خامنه‌ای با نگاه حکیمانه به فلسفه وجودی و رسالت سپاه می‌فرمایند: «سپاه علاوه بر حفظ امنیت و مسائل دفاعی، در عرصه سازندگی، عمران، خدمت‌رسانی به محرومان، مسائل فرهنگی و هنری و تولید فکر انقلابی، نقش‌آفرین و تأثیرگذار است.» معظم‌له با اشاره به نیازهای کشور و انقلاب در این مقطع بر استمرار این اقدامات تأکید کرده و می‌فرمایند: «این اقدامات باید ادامه یابد و به اطلاع مردم نیز رسانده شود.»


 حسن خدادی/ قداست نيروهاى مسلح از آنجا سرچشمه مى‌گيرد كه بازوى ولايت‌فقيه و پاسدار نظام الهى هستند. امتياز برجسته سپاه پاسداران بر ارتش‌هاى جهان نيز در اين است كه بر محور حق و در راستاى برپایی عدالت، مرزبان حماسه و فضيلت است و تبعيت از فرمان «ولى‌فقيه» را سرلوحه شعار و عمل خود قرار داده است. 
با شروع جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، سپاه پاسداران بزرگ‌ترین افتخار خود را رقم زد و با وجود همه موانع در کنار ارتش و... علیه رژیم بعثی مبارزه کرد. سرتیپ پاسدار غلامعلی رشید در مقاله‌ای که درباره نقش سپاه در جنگ نوشته، معتقد است: «سپاه در چهار ماهه اول جنگ با وجود نقشی که در مقاومت داشت و طرح‌های نظامی که پیشنهاد می‌کرد و همچنین مشارکت در عملیات‌های نظامی در کنار یگان‌های ارتش، همچنان مورد بغض و کینه لیبرال‌ها قرار داشت. افتخارآفرینی‌‏های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مدت‏ زمانی کوتاه، شگفتی جهانیان را برانگیخت. نهادی که هیچ‏گونه پیشینه نظامی‏‌گری نداشت و از آموزش‏های کلاسیک دانشکده‌های نظامی بی‌‏بهره بود، چنان افتخارهایی آفرید که عظمت آنها را در ژرفای سخن معمار کبیر انقلاب اسلامی، حضرت امام خمینی(ره) می‌‏توان یافت، آنجا که اداره کشور وابسته به وجود سپاه شد: «پاسدارها اگر نباشند، کی می‌‏تواند این مملکت را اداره کند؟» و چه افتخاری بالاتر از این؟
۱ـ سپاه پاسداران مصداق واقعی آیه قرآن
خداوند تبارک و تعالی در آیه ۲۳ سوره مبارکه احزاب، می‌فرمایند: «در میان مؤمنان مردانی هستند که بر سر عهدی که با خدا بسته‌اند صادقانه ایستاده‌اند؛ بعضی پیمان خود را به آخر بردند (و در راه او شربت شهادت نوشیدند) و بعضی دیگر در انتظارند و هرگز تغییر و تبدیلی در عهد و پیمان خود نداده‌اند.»
امام خامنه‌ای در این باره فرموده‌اند: «توجه داشته باشید که انگیزه‌های سیاسی و جناحی نباید بتواند از یک مجموعه‌ سالم، خالص و کارآمد مثل سپاه  ـ که ذخیره‌ای است برای روزی که انقلاب از آن استفاده بکند  ـ بهره ببرد. این ذخیره بایستی سربه‌مهر بماند، تا در جای خودش مصرف بشود.»(27/۶/1370)
۲ـ معنویت و ارتباط با خدا، بالاترین عامل پیروزی
پس از پیروزی انقلاب اسلامی و حمایت اکثر مردم از همه‌پرسی و در عصری که هیچ یک از سازمان‌های جاسوسی و نظریه‌پردازان سخنی از دین و فرهنگ در ایجاد انقلاب به میان نمی‌آوردند، در مهم‌ترین نقطه زمین، انقلابی به وجود آمد که تمام این تحلیل‌ها را به سخره گرفت. آنها از قدرت مسلمانان به وحشت آمدند و سعی کردند آنها را منحرف کنند، ابتدا با کودتای مطبوعاتی و ایجاد ده‌ها گروه‌، با افکار جدا از خواسته اصلی مردم که هر یک روزنامه‌های زیادی داشتند، ولی به شکست انجامید. پس از این شکست به کودتای نظامی رو آوردند، کودتای پایگاه شهید نوژه هم با امداد الهی خنثی شد. با تحریک گروه‌های جدایی‌طلب می‌خواستند از طریق جدا کردن سرزمین‌های چند هزار ساله متعلق به مردم این انقلاب را از بین ببرند، ولی باز هم با حضور سپاه، ارتش و مردم شکست خوردند. آخرین کارت بازی آنها جنگ بود، آنها همه چیز را در سازوبرگ جنگی می‌دیدند، در حالی که مهلک‌ترین سلاح، سلاح ایمان و متعلق به رزمندگان جبهه حق بود. رهبر معظم انقلاب در این باره فرموده است: «تقویت بنیه‌ سپاه، به آموزش و تجهیزات و سازماندهی و انضباط و همین چیزهایی است که ما همیشه سفارش می‌کنیم؛ اما بالاتر از همه‌ اینها، به معنویت است.» (همان)
۳ـ سپاه حصار مستحکم در مقابل شرارت‌ها
در اوایل جنگ که بنی‌صدر فرماندهی قوای نظامی را بر عهده داشت با راهبرد‌های قرون وسطایی سعی کرد جلوی حمله بعثیان را بگیرد، ولی در عمل با شکست مواجه شد. با ورود نیروهای مردمی و سپاه صحنه جنگ به سود ایران رقم خورد و پیروزی‌ها شروع شد. رهبر معظم انقلاب قوای نظامی را حصار محکمی علیه شرارت‌ها می‌دانند و در این باره فرموده‌اند: «ارتش و سپاه و بسیج و نیروی انتظامی و همه‌ كسانی كه در ارتباط با نیروهای مسلّح هستند، این را وظیفه‌ خود بدانند كه حصار مستحكمی در مقابل توطئه‌های دشمنان و شرارت دشمنان علیه ملّت ایران خواهند بود.»(13/۷/1392)