ریشه انسان‌ها، فهم آنهاست
یک سنگ به اندازه‌ای بالا می‌رود،
که نیرویی پشت آن باشد...
با تمام شدنِ نیرو، سقوط و افتادن سنگ طبیعی است!
ولی یک گیاه کوچک را نگاه کن که چطور از زیر خاک‌ها و سنگ‌ها
سر بیرون می‌آورد و حتی آسفالت‌ها و سیمان‌ها را می‌شکافد و سربلند می‌شود...
هر فردی به اندازه این گیاه کوچک،
ریشه داشته باشد،
از زیر خاک و سنگ،
از زیر عادت و غریزه!
و از زیر حرف‌ها و هوس‌ها،
سر بیرون می‌آورد و افتخار می‌آفریند...
ریشه ما، همان «فهم» ماست

امام صادق(ع): «بهترین زنان شما زنی است كه دارای بویی خوش و دست‌پختی خوب باشد. هنگامی كه خرج می‌كند، بجا خرج كند و هنگامی كه خرج نمی‌كند بجا از خرج كردن خودداری ورزد. چنین زنی كارگزاری از كارگزاران خداست و كارگزار خدا نه ناامید می‌شود و نه پشیمان.»

به بهانه آغاز جشنواره فیلم مقاومت
 مهدی امیدی/ چهاردهمین دوره جشنواره فیلم مقاومت، در حالی از روز جمعه، دوم مهرماه کار خود را آغاز کرد که جای خالی جشنواره‌ای فراگیر برای فیلمسازان مستقل و انقلابی در جهان محسوس است. آنچه بر سینمای جهان غالب است، فیلم‌های هالیوودی است و آنچه در جشنواره‌ها امکان خودنمایی می‌یابد، فیلم‌های شبه روشنفکری است. در این میان، هیچ جایی برای هنرمندانی که مسیری فراتر از فیلم‌های هالیوودی و جشنواره‌ای می‌روند، وجود ندارد. تنها جایی که می‌تواند در این زمینه جریان‌سازی کند، ایران است. همان‌طور که کشور ما در عرصه کاریکاتور، امروز به پایتخت کاریکاتوریست‌های مستقل و مخالف نظام سلطه تبدیل شده است، در عرصه سینما نیز می‌تواند به چنین جایگاهی دست یابد. جشنواره فیلم فجر هم اساساً با همین هدف در ایران راه‌اندازی شد تا به پایگاهی برای سینماگران انقلابی در داخل و خارج از کشور تبدیل شود؛ اما چون جشنواره فیلم فجر، جشنواره دولتی به شمار می‌آید و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می‌کند، در هر دولت و تحت مدیریت وزرای ارشاد مختلف، سیاست‌های این جشنواره نیز دستخوش تغییرات بسیاری شده و از هدف اولیه‌اش فاصله گرفته است. متأسفانه، جشنواره فجر هم بیشتر به محلی برای نمایش فیلم‌های تجاری و روشنفکرانه تبدیل شده است. به همین دلیل، جشنواره فیلم مقاومت، در کنار جشنواره فیلم عمار، به اصلی‌ترین رویدادهای سینمایی در حوزه انقلاب، مقاومت و دفاع مقدس تبدیل شده‌اند. 
محمد خزاعی، دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت در این‌باره می‌گوید: «به‌طور معمول فیلمسازان مستقل، ضدصهیونیست و انقلابی جهان در جشنواره‌های سینمایی جهان جایگاهی ندارند و آثارشان مهجور می‌ماند. برای نمونه، یک کارگردان آمریکایی که فیلمی درباره 11 سپتامبر ساخته بود، می‌گفت که اجازه نمایش چنین فیلم‌هایی در سینماهای آمریکا داده نمی‌شود. تاکنون نیز در جشنواره‌های سینمایی مطرح جهان، به هیچ فیلم ضدصهیونیستی جایزه‌ای داده نشده است. به این دلیل که این جشنواره‌ها بعد سیاسی و اقتصادی دارند. بنابراین، فیلمسازان مستقل و انقلابی و مبارز برای افشاگری جنایت‌ها و ظلم‌ها به یک پایگاه فرهنگی نیاز دارند که جشنواره فیلم مقاومت سعی دارد به چنین پایگاهی تبدیل شود.»  
بر همین اساس، چهاردهمین جشنواره فیلم مقاومت، یکی از اولین جشنواره‌های سینمایی جهان است که برای نخستین بار فیلم «اسنودن» اثر فیلمساز مطرح و مخالف‌خوان هالیوود، الیور استون را نمایش می‌دهد. همچنین، در این جشنواره قرار است از عبدالملک الحوثی، رهبر جنبش انصارالله یمن، به عنوان چهره سال مقاومت تجلیل شود. البته الحوثی به ایران نمی‌آید، ولی نماینده وی برای حضور در مراسم اختتامیه جشنواره مقاومت در کشورمان حضور خواهد یافت. همچنین شخصیت‌های دیگری، چون «عبدالله اومیش» مستندساز آمریکایی، «بنجامین مارتینی» کارگردان فرانسوی و سازنده مستند «به ایران نروید»، «رابرت هافرر» کارگردان صاحب‌نام اتریشی، «دارنل استفان سامرز» مستندساز آمریکایی و یکی از بنیانگذاران کارزار ضد جنگ «جوخه توقف جنگ» در آلمان، «دیز چندلر» کارگردان استرالیایی، «یوون انه ریدلی» نویسنده انگلیسی کتاب «آیا شکنجه مؤثر است؟»، «راشد رضوان» سازنده نخستین مستند قربانیان جنایات ابوغریب، «انیس لسود» از تونس و ... در این جشنواره حضور می‌یابند.
در این جشنواره،ابراهیم حاتمی‌کیا، ابوالقاسم طالبی و احمدرضا درویش، از جمله فیلمسازان با سابقه و شناخته‌شده‌ای هستند که تجربیات خود را با برگزاری کارگاه‌هایی به هنرمندان جوان منتقل خواهند کرد. همچنین، «دیوید بارسامیان» کارشناس و تحلیلگر سیاسی از آمریکا، سعید جلیلی، محمدحسین صفار هرندی، عزت‌الله ضرغامی، حجت‌الاسلام علیرضا پناهیان و حسن رحیم‌پور ازغدی در این جشنواره درباره گفتمان فرهنگی انقلاب اسلامی سخنرانی می‌کنند. کارشناسانی چون نادر طالب‌زاده، مجید شاه‌حسینی، محمدتقی فهیم، شهاب اسفندیاری، سعید مستغاثی و... نیز به نقد آثار ضدایرانی و ضداسلامی هالیوود علیه ایران خواهند پرداخت.
از دیگر اتفاقات این دوره از جشنواره فیلم مقاومت، می‌توان به اهدای جایزه «فرج‌الله سلحشور» به بهترین سریال تلویزیونی با موضوع مقاومت، تجلیل از چند فعال فرهنگی در حوزه مقاومت، مانند مرحوم فرج‌الله سلحشور، غضنفر رکن‌آبادی، شهید سعید سیاح طاهری و...، حضور فیلم‌هایی با موضوع فاجعه منا، آل‌سعود و پدر و مادر شهدا، سوریه، یمن، آمریکا، رژیم صهیونیستی و... اشاره کرد.
گفتنی است، چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت تا 9 مهر ادامه دارد.

هوش و ذکاوت و از همه مهم‌تر شمّ سیاسی از همون قدیم و ندیما به طور مادرزاد در وجود ما بوده و خواهد بود. مثلاً سر کلاس چهارم یه روز بازرس ویژه اداره، بیژن‌خان ادب اومد توی کلاس و از هر کدوم از بچه‌ها سؤال کرد، تا اینکه رسید به من و گفت: پسرجان، اسمت چیه؟ من هم محکم و قاطع دماغم رو کشیدم بالا و جواب دادم: آقا اجازه! میرزا. بلافاصله پرسید: فامیل؟ دوباره محکم گفتم: آقا اجازه! بی‌سواد. بازرس یه نگاه معناداری بهم کرد و گفت: این چه فامیلیه واسه خودت گذاشتی؟ منم بدون فوت وقت گفتم: آقا اجازه! ما نذاشتیم؛ آقاجون بابا بزرگ‌مون گذاشته، آقا به خدا ما بی‌تقصیریم. بازرس دیگه چیزی نگفت، ولی موقع بیرون رفتن از کلاس، رو به آقای گلی، معلم‌مون کرد و گفت: آینده این بچه روشنه؛ شاید سیاستمدار بشه. اون روز من متوجه حرف بازرس نشدم، ولی بعدها که موفق شدم به عنوان اولین نفر پرونده سیکل ناقصم رو از مدرسه تحویل بگیرم و برم پی کارم، تازه متوجه حرفای بیژن‌خان شدم. از اینم بگذریم، در روزهای گذشته پس از شروع دور جدید ستون «حرف‌توحرف» مرتّب از چپ و راست پیغام و نامه و پیام می‌یاد و تقاضای مشاوره سیاسی و تفسیر و تعریف واژه‌های سیاسی دارن. بنابراین، برای اینکه به همگان ثابت کنیم که بیژن‌خان ادب سال‌ها پیش درباره سیاستمداری و سیاست‌دانی ما خوب خوب تشخیص داده، در این شماره از میان ده‌ها واژه درخواستی برای توضیح و تعریف به دو واژه به طور مختصر می‌پردازیم:
جریان اصولگرایی: این جریان در اصل به شخص حضرت هابیل برمی‌گرده. این جریان متشکل از گروه‌های سیاسی این‌وریه که می‌خوان سر به تن اون‌وری‌ها نباشه. از دیگر ویژگی‌های این جریان، به‌ویژه در مواقع انتخابات احساس تکلیف شدیده؛ به طوری که تجربه نشون داده، حاضرن تا پای جون عزیزشون برای عمل به تکلیف در صحنه بمونن و جُم هم نخورن!
جریان اصلاح‌طلب: به لحاظ اصل و نسب و رگ و ریشه این جریان معتقدن که به خود حضرت آدم می‌رسن و میگن حضرت آدم هم اصلاح‌طلب بوده! به قول یکی از کله‌گنده‌های این جماعت، طیف‌های مختلفی در این جریان وجود دارن، از هواداران گوگوش تا طرفدارای سروش. علاوه بر اینها بزرگان این جریان معتقدن تنها راه پیشرفت مملکت، نگاه کردن به دست و چشم و ابروی کدخداست و لاغیر.

پنج هزار عنوان کتاب دفاع مقدس به نمایش درآمد
نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس با نمایش پنج هزار عنوان کتاب از هزار ناشر بر پا شد.
سردار احمد ذوالقدر، جانشین فرمانده سپاه استان تهران در نشستی خبری گفت: «هفتمین نمایشگاه کتاب دفاع مقدس از سوم تا نهم مهر از ساعت 14 تا 21 در مصلای امام خمینی(ره) برگزار می‌شود.» وی افزود: «از فرصت‌هایی که برای این نمایشگاه در نظر گرفته شده است می‌توان به مبادله کتاب اشاره کرد، به این صورت که بازدیدکنندگانی که کتاب‌های خوانده شده و بلا‌استفاده دارند می‌توانند در ایام نمایشگاه آن را با کتاب‌های مورد علاقه خود معاوضه کنند.» سردار علی ناظری، مدیر نشر فاتحان هم در این نشست گفت: «در این نمایشگاه پنج هزار کتاب دفاع مقدسی از هزار ناشر به نمایش درمی‌آید.» وی با اشاره به بخش‌های جنبی نمایشگاه گفت: «نمایشگاه تقریظ‌‌های رهبر معظم انقلاب بر کتاب‌های دفاع مقدس، برگزاری نشست‌های تخصصی با محوریت نشریه‌های دفاع مقدس، نمایش بیش از 170 عنوان کتاب دفاع مقدس ترجمه شده، برپایی غرفه کارنامه نشر دفاع مقدس تا سال 95 و ... ازجمله بخش‌های جنبی نمایشگاه کتاب دفاع مقدس است.»

تازه‌ترین خبرها از فیلم «ماه گرفتگی» با موضوع فتنه 88
مجید انتظامی، آهنگساز آثار خوبی چون؛ «از کرخه تا راین»، «بوی پیراهن یوسف» و «آژانس شیشه‌ای» در تازه‌ترین فعالیت خود، برای فیلم «ماه گرفتگی» با موضوع فتنه سال 88 آهنگسازی می‌کند.
هادی انباردار، تهیه‌کننده فیلم سینمایی «ماه گرفتگی» در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس درباره روند ساخت این اثر سینمایی گفت: «در حال حاضر در مرحله تدوین و ویژوال افکت به سر می‌بریم. تدوین این فیلم سینمایی در مرحله راف‌کات نهایی است، با توجه به تعداد زیاد پلان‌ها و فضاهایی که فیلمبرداری کرده‌ایم در پایان کار باید با حضور کارگردان ‌پلان‌های مورد نظر را انتخاب کنیم.» وی در ادامه افزود: «در حال حاضر پلان‌هایی که مشخص است باید حتماً در فیلم وجود داشته باشند با جلوه‌های ویژه مورد تصحیح قرار گرفته تا در پایان تدوین سایر پلان‌ها نیز تروکاژ شود. پس از اتمام تدوین در نهایت قرار است با آهنگساز و کارگردان یک بار فیلم دیده شود و در نهایت درباره موسیقی آن صحبت شود.»
انباردار گفت: «ساخت موسیقی این فیلم سینمایی بر عهده مجید انتظامی است.» 

نمایش پوسترهای «جنایات آمریکا در جنگ‌ها» 
همزمان با هفته دفاع مقدس، نمایشگاه پوستر با عنوان «جنایات آمریکا در جنگ‌ها» در سراسر کشور برپا شده است.
در این نمایشگاه به برخی از جنایات آمریکایی‌ها در دوران دفاع مقدس علیه ملت ایران و سپس حمایت آمریکا از گروهک تروریستی داعش پرداخته شده است. در نمایشگاه «جنایات آمریکا در جنگ‌ها» 22 پوستر به نمایش درآمده که این آثار به هنرمندی هنرمندان هنرهای تجسمی مرکز تخصصی فرهنگی سازمان بسیج تولید شده است. پوسترهای «جنایات آمریکا در جنگ‌ها» در میدان‌های اصلی و فضای شهری برخی از استان‌ها و برخی از نگارخانه‌‌ها به نمایش درآمده است.

آقاجان! شنیده‌ام می‌خواهد سر بگذارد بر زانوی‌تان
می‌گفت می‌خواهد بلورین چشمانش را تنها بر دامان شما بریزد
می‌خواهد شرح درد کند مولا
می‌خواهد از نامردمی‌ها بگوید به امید آنکه کمی آرام گیرد
آخر بار سنگین قلبش بی‌تابش کرده است
ای کاش دستی بیاید تمنای شانه‌اش...
آقا! بیا و ببین به نجواخفتگان بیقرار را
شب‌نامه‌های‌شان را بخوان
همان‌ها که سطر‌سطرشان به آب‌دیده تر شده است
یقین دارم که از سوز درون‌شان باخبری
مولا جان! حرف‌ها بسیارند و شنوایی نیست
دلتنگی‌ها بی‌شمارند و غمگساری نیست
دیری است سنگ‌ صبورها ناصبور شده‌اند و «گوش‌ها ناشنوا»!
و مشکل همین جاست
مشکل‌ گوش‌های مستتر است
گوش‌ها که مستمع باشند قلب‌ها از دست نمی‌روند
به جرم گوش‌های ناشنوا
دیگر نه دل‌ها را اتصالی است
نه پاها را کششی...
مونس قلب‌های حزین!
اعجاز ظهورت خط پایانی است بر همه شوریدگی‌ها
بیا و دل‌های پریش را مونس باش...

به یاد شهید رجب‌بیگی
 حسین کارگر/ شهید مهدی رجب‌بیگی، یکی از هنرمندان گمنام، اما با استعداد و از ستاره‌های درخشان جنبش دانشجویی ایران بود. او یکی از فاتحان لانه جاسوسی آمریکا در 13 آبان سال 58 شناخته می‌شود که پنجم مهر ۱۳۶۰، به دست منافقین ترور شد و به شهادت رسید. شهید رجب‌بیگی در رشته مهندسی عمران دانشگاه تهران تحصیل می‌کرد، اما مشغله اصلی او هنر و ادبیات بود. شعر می‌سرود، طنز می‌‌گفت، مقاله می‌نوشت، سخنرانی می‌کرد و‌.... مضمون اصلی آثار هنری او، عدالتخواهی، اعتراض به ظلم و مبارزه با غربزدگی، استعمار و آمریکا بود. رجب‌بیگی در کنار فعالیت‌های عملیاتی، با استفاده از سلاح قلم و هنر به مبارزه می‌پرداخت؛ به‌گونه‌ای که حتی پیش از پیروزی انقلاب در مسجد و دانشگاه، با نمایش فیلم و اسلاید به افزایش آگاهی سیاسی و اجتماعی مردم کمک می‌کرد. یکی از به یادماندنی‌ترین کارهای هنری شهید رجب‌بیگی شعر و نوحه‌خوانی ضدآمریکایی در مقابل لانه جاسوسی در تاسوعای سال ۵۸ است. خوشبختانه، از این حرکت زیبا و هنرمندانه، فیلمی به جا مانده که صداوسیما بارها آن را پخش کرده است. او در بخشی از این شعر می‌خواند: «دستی که سوزاند مسجدالاقصی را، بست بر مسلسل خانه خدا را، کار آمریکا بود، نقشه سیا بود؛ مرگ به کارتر، مرگ به کارتر.»
بخشی از نوشته‌های این هنرمند شهید، در کتابی با عنوان «می‌رویم تا خط امام بماند» منتشر شده است. او در بخشی از یادداشت‌های خود در این کتاب نوشته است: «خدایا، تو میدانی که چه می‌کشیم، پنداری که چون شمع ذوب می‌شویم، آب می‌شویم ما از مردن نمی‌هراسیم، اما می‌ترسیم بعد از ما ایمان را سر ببرند و اگر نسوزیم هم که روشنایی می‌رود و جای خود را دوباره به شب می‌سپارد، پس چه باید کرد؟ از یک سو باید بمانیم تا شهید آینده شویم و از دیگر سو باید شهید شویم تا آینده بماند. هم باید امروز شهید شویم تا فردا بماند و هم باید بمانیم تا فردا شهید نشود، عجب دردی؛ چه می‌شد امروز شهید می‌شدیم و فردا زنده می‌شدیم تا دوباره شهید شویم.»
گفتنی است، وی همچنین در مقالات خود با موضوعات عقیدتی، سیاسی و فرهنگی، مسئله نفوذ فرهنگی را پیش‌بینی و تحلیل کرده بود. در بخشی از این مقالات می‌خوانیم: «ابرقدرت‌ها برای نفوذ و استقرار در یک جامعه نیاز به زمینه‌های مساعدی دارند، که این زمینه‌های مناسب عمدتاًً توسط گروه‌ها یا افرادی فراهم می‌شود که فاقد خصلت‌های انسان‌گرایانه می‌باشند. تنها وقتی ابرقدرت‌ها جرئت ورود و دست‌اندازی به منابع یک کشور را پیدا می‌کنند که قبلاًً در آن کشور تشنج، تفرق، دشمنی، مصرف‌پرستی، رفاه‌طلبی و صفاتی از این دست حاکم شده باشد. به عبارت دیگر، انقلابی که بتواند در زمینه انسان‌سازی پیروز شود، هرگز اسیر دست هیچ قدرت خارجی و یا داخلی نخواهد شد و جاودانگی‌اش تضمین شده است و به فرموده امام امت «استعمار از آدم می‌ترسد».
بی‌تردید، شهید مهدی رجب‌بیگی، الگویی درخشان برای هنرمندان و نویسندگان علاقه‌مند به انقلاب اسلامی است.