پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) در سال 1945 با عنوان مقابله با اتحاد جماهیر شوروی از سوی اروپا و آمریکا تأسیس شد. بر اساس بند 5 این پیمان، اگر هر یک از اعضا از سوی کشوری تهدید شوند، ناتو برای حمایت از آن اقدام خواهد کرد. پس از فروپاشی شوروی در سال 1990، ناتو تعریف جدیدی از فعالیت‌های خود ارائه داد و به نوعی به پلیس جهان تبدیل شد. نتیجه این اقدامات نیز جنگ‌های بالکان و در نهایت اشغال افغانستان بود. در سال 2010 ناتو راهبرد خود را برای سال 2020 دوباره تعریف کرد و آن افزایش فعالیت‌های موشکی و راداری، وارد شدن به عرصه جنگ سایبری، فرهنگی و حتی هسته‌ای بود. بر اساس همین طرح نیز پایگاه موشکی ناتو در ترکیه به طور رسمی عملیاتی شد. 
آنچه در رفتارهای اخیر ناتو مشاهده می‌شود طراحی آنان برای بازتعریف، جدید از نظامی‌گری‌ است که در قالب واژه پیشگیری از تهدیدات صورت می‌گیرد. بر اساس همین بازتعریف، ناتو توسعه نظامی در میان 28 عضو خود را تشدید کرده است که محور اصلی آن را نیز افزایش نیروها و تسلیحات آمریکا در اروپا تشکیل می‌دهد که تأسیس پایگاه دائم در اسپانیا و نیز افزایش نیروها در آلمان و اروپای شرقی نمودی از آن است. در همین چارچوب منابع خبری از تشکیل یگان‌های ویژه ناتو با هدایت آلمان برای حفظ مناطق نفوذ ناتو در اروپای شرقی خبر داده‌اند. جالب و قابل توجه آنکه همزمان با این تحرکات دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی غرب، خطر تروریسم برای اروپا را برجسته کرده و تأکید می‌کنند که تروریسم در حال گسترش به غرب است. این فضاسازی چنان بوده که برخی کشورهای غربی از احتمال ورود ناتو به سوریه برای مبارزه با داعش خبر داده‌اند. مقابله با تهدیدات موشکی از مناطق دوردست دیگر بهانه ناتو برای توسعه نظامی خود است که ادعای تهدیدات ایران و کره شمالی را مطرح می‌‌کنند. 
بعد مهم بازتعریف رفتاری ناتو را در لوای واژه مقابله با روسیه می‌توان مشاهده کرد. در همین چارچوب استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در توجیه رفتارهای ناتو درباره برنامه این ائتلاف برای مقابله با تهدید روسیه از جمله از طریق افزایش حضور نظامی در اروپای شرقی گفت: ناتو با چالش‌های امنیتی فزاینده‌ای مواجه است. این ائتلاف از زمان پایان جنگ سرد تلاش‌های دفاعی چشمگیری داشته و در همین راستا به تقویت حضور خود در اروپای شرقی از یک ‌سو و برنامه‌ریزی برای افزایش این حضور از سوی دیگر پرداخت. قرار است در نشست ناتو در ورشو در ماه ژوئیه تصمیم‌هایی در همین زمینه گرفته شود. این نشست گامی مهم در فرآیند انطباق ناتو با بافت ژئواستراتژیک جدید خواهد بود. وی همچنین درباره واکنش مسکو به استقرار تجهیزات دفاع موشکی جدید ناتو در ماه مه در رومانی گفت: این تصمیم چند سال پیش گرفته شد و این طرح ما علیه روسیه نیست؛ بلکه علیه تهدیدهایی است که فراتر از قاره اروپا و منطقه آتلانتیک هستند. از نقطه‌نظر فیزیکی یا جغرافیایی رهگیری موشک‌های بالستیک قاره‌پیمای روسیه ناممکن خواهد بود. دفاع ضد موشکی طرح دفاعی است و ائتلاف ناتو باید بتواند از اراضی خود و مردمش علیه این تهدیدها دفاع کند. وی در ادامه خاطرنشان کرد: ما به دنبال رویارویی با روسیه نیستیم و نمی‌خواهیم یک جنگ سرد جدید و یک مسابقه تسلیحاتی جدید آغاز شود. به همین دلیل کاری که ما انجام می‌دهیم دفاعی بوده و کاملاً متناسب و مطابق با چیزی است که روسیه در اوکراین مرتکب شد، باید از تشدید درگیری اجتناب کرد. در ادامه همین سیاست اشتون کارتر، وزیر دفاع آمریکا می‌گوید ناتو درصدد استقرار چهار گردان جدید در کشورهای حوزه بالتیک و لهستان است. مواضع ضد روسی ناتو صرفاً به سخن گفتن ختم نمی‌شود، چنانکه نیروهای ارتش استونی از 13 اردیبهشت رزمایش مشترک خود با نیروهای ناتو در نزدیکی مرزهای روسیه با عنوان طوفان بهار را آغاز کردند. رزمایش نظامی «طوفان بهار» 6000 نیرو دارد. یگان‌های داخلی و نیروهای ناتو متشکل از نیروهای 10 کشور و همچنین تجهیزات ناتو در این رزمایش حضور یافتند.
همزمان با تحرکات ناتو در استونی منابع خبری اعلام کردند بیش از 200 سرباز آمریکایی وارد مولداوی شدند تا در رزمایشی در این کشور که بیش از دو هفته به طول می‌انجامد و مانوری برای نشان دادن قدرت نظامی آمریکا در شرق اروپا خواهد بود، شرکت کنند. 
رزمایش‌های نظامی ناتو اعتراض‌ شدید مسکو را به همراه داشته است، چنانکه مقامات نظامی و سیاسی روسیه این رزمایش‌ها را عبور از خطوط قرمز خود عنوان کرده و پوتین رئیس‌جمهور بر پاسخگویی عملی به این تحرکات تأکید کرده است. با توجه به آنچه در رفتارهای ناتو مشاهده می‌شود می‌توان گفت که با وجود مخالفت‌های شدید مردمی و در حالی که بسیاری از اعضا حتی حاضر به پرداخت حق عضویت خود نیستند، بزرگان ناتو همچون آمریکا، انگلیس، آلمان و فرانسه به دنبال بازتعریف جدیدی از ناتو با ادعای مقابله با تهدیدات روسیه، حملات موشکی و تروریستی و حتی سایبری هستند و با بالابردن فضای امنیتی اروپا به دنبال وادار کردن افکار عمومی به پذیرش نظامی‌گری‌های جدید ناتو هستند، هر چند که در ظاهر ادعای پیشگیری از تهدیدات و مقابله با جنگ سرد جدید را مطرح می‌کنند. 

آلمان در سياست تجارت‌مسلك است! اين رويه‌اي است كه پس از جنگ‌هاي جهاني اول و دوم و تحقيرهاي ايجاد شده براي آن شكل گرفته و با پايان يافتن تسلط شرق بر بخش‌هايي از آلمان شدت گرفته است. آلمان در دوران پساشوروي به اين دليل كه هنوز در حوزه‌هاي نظامي و امنيتي با سخت‌گيري‌ها و نظارت‌هاي شديد مواجه بود، عمده تلاش و فعاليت‌هاي خود را در اقتصاد صرف كرد. 
اين مسئله سبب شد تا در مدت كوتاهي نه‌تنها شرق و غرب كشور را تقريباً به همساني شكلي و محتوايي برساند؛ بلكه با محور قرار دادن اقتصاد در سياست، به بزرگ‌ترين اقتصاد اروپا تبديل شود. اکنون آلمان تصميم‌گيرنده جدي در روندها و رويه‌هاي اقتصادي اروپا است. اگرچه این کشور سعي دارد تجارت را به سياست ترجيح دهد، اما هنوز با اصطكاك‌هاي سياسي شديد، به ویژه در مقابله با آمريكا مواجه است كه البته هنوز زور و اجبار آمريكا در موارد زيادي به خواسته آلمان مي‌چربد. به همين دليل آلمان در پس ذهن خود هميشه اختلاف‌ها و عقده‌هايي از آمريكايي‌ها دارد كه اين موضوع برخي اوقات در مواضع سياستمردان پيشين آلماني به چشم مي‌آيد و در بسياري از موارد نيز رسانه‌ها آن را مديريت مي‌كنند.
بر همين مبنا آلمانی‌ها عموماً در مباحث تحريم گام‌هاي آخر را برمي‌دارند و حتي‌الامكان سعي دارند اقتصاد خود را وارد اين چرخه نكنند، اما به هر حال قدرت آمريكا هنوز بر آنها مي‌چربد. به همين منظور وارد چرخه تحريمي روسيه شدند كه حاصل رقابت‌هاي واشنگتن ـ مسكو بود؛ چرخه‌اي كه آلمان‌ها هم از آن آسيب ديدند.
شواهد نشان داده است كه سلسله جاسوسي آمريكا چگونه رفتاري با آنگلا مركل داشت، اما صدراعظم آلمان سعي نكرد در اين زمان با آن مقابله جدي داشته باشد. مجموع اين سياست‌ها، انتقادهايي را عليه صدراعظم ايجاد كرده است. اما جداي از اين مباحث، آلمان از ديگر مشكلات داخلي و اروپايي برخوردار است كه محبوبيت آنگلا مركل را هدف گرفته است. بحث بحران اقتصادي اروپا و چگونگي مديريت آن، بحران شكل گرفته در شرق اروپا كه آسيب‌هاي امنيتي و اقتصادي دارد، مشكلات شديد پناه‌جويان كه مي‌تواند حاصل سياست‌هاي آمريكايي ـ اروپايي باشد (در حالي كه آمريكا كمترين آسيب را مي‌بيند)، اختلافات دروني بر سر چگونگي قدرت‌مداري و بازسازي انديشه‌هاي پيشيني نازيستي كه جزئي از فرهنگ آلماني است، اينها همه مجموع عواملي هستند كه براي آلمان و رهبران كنوني‌اش بحران‌ساز شده‌اند. 
بحث خروج انگليس از اتحاديه اروپا براي آلمانی‌ها خوشايند نيست، به اين دليل كه يكپارچگي‌اي كه از دهه 1950 براي آن تلاش شده دچار چالش خواهد شد. همچنين بحران اقتصادي و وضعيت كشورهايي همچون يونان به اتحاد ارزي ـ پولي اين منطقه آسيب مي‌زند و هرگونه مشكل اقتصادي بر وضعيت آلمان نيز تأثير منفي دارد. 
از سویی بحران غرب آسیا كه تنها اين منطقه را شامل نمی‌شود، به معضلي به نام پناه‌جويان تبديل شده كه نه تنها آسيب‌هاي اجتماعي ايجاد مي‌كند و تركيب جمعيتي را تغيير مي‌دهد؛ بلكه سبب شدت گرفتن فعاليت‌هاي راست‌گرايي افراطي در آلمان شده است كه به گونه‌اي يادآور تحركات نازيستي پيشين است. راستگرايان كنوني آلمان بيش از همه اسلام را هدف قرار داده‌اند. البته اين تحركات بيش از اين نيز وجود داشته و گروه‌هاي ضد اسلام در آلمان بيش از همه با نمادها و فعاليت‌هاي شهروندان تركيه مبارزه مي‌كردند. اما مسئله پناه‌جويان و اختلافات شكل گرفته با دولت آنگلا مركل سبب شده تا اين ضديت گسترش پيدا كند و كل اسلام را در بر گيرد. وضعیت چنان برای آلمان بحرانی شده که در اقدامی کاملاً تبلیغاتی مرکل از اردوگاه ‌پناه‌جویان در ترکیه بازدید کرد. 
گروه فعال كنوني در اين زمينه «حزب آلترناتيو براي آلمان» است كه همان‌طور که از اسم آن نيز مشخص است خواهان تغيير روش‌هاي سياسي اين كشور است. «اسلام به آلمان تعلق ندارد» شعار اصلي اين حزب است و به گونه‌هاي مختلف تضعيف اسلام و در تنگنا قرار دادن و حتي حذف مسلمانان از آلمان را دنبال می‌کند. اين حزب با پوشش اسلامي،‌ ساخت مساجد، مناره و پخش اذان در آلمان به شدت مخالف هستند. 
اين حزب اگرچه حدود سه سال است كه تشكيل شده، اما توانسته حامياني در اين كشور پيدا كند. مسئله مهم در اين زمينه خشونت‌ورزي آنها است كه با توجه به سياست‌هاي ضداسلام مي‌تواند آلمان و اروپا را دچار مشكل كند. اروپا همواره از خيزش راست‌هاي افراطي رنج مي‌برد و از آن نگران است. اين موضوع حتي در فرانسه نيز ديده مي‌شود. اما آنچه كه سبب شده آلمان در اين دوره به راست‌گرايي افراطي و گرايش‌هاي ضد اسلامي دچار شود، سياست‌هاي متحدان غربی ـ عربی در خاورميانه است كه با مشكلي به نام پناه‌جويان شدت گرفته است؛ مشكلي كه مي‌تواند براي آنگلا مركل دردساز شود و حتي آلمان و اروپا را دچار سرگرداني دوباره كند. بنابراين راه‌حل خروج از اين بحران را بايد در غرب آسیا و قطع همكاري و اتحاد با تروريسم اين منطقه جست‌وجو کرد.


نفوذ رژیم صهیونیستی در جهان اسلام ـ ۱۷
آغاز روابط رژیم صهیونیستی و نیجریه به دهه1960 ، یعنی سال‌های پس از استقلال نیجریه بازمی‌گردد. در دهه‌های 1960 و 1970 رژیم اشغالگر قدس نقش مهمی در کشورهای زیر صحرای آفریقا بازی ‌کرد، در این دوره، سالیانه صدها نفر از کارکنان این رژیم در زمینه‌های کشاورزی، آبیاری، آموزش و پرورش، پزشکی و فناوری عازم آفریقا می‌شدند و به افریقایی‌ها در زمینه‌های مختلف آموزش می‌دادند. در همین زمان صدها نفر از استادان، دانشجویان، پزشکان و کارشناسان آفریقایی نیز برای گذراندن دوره‌های خاص عازم تل‌آویو شده و به این ترتیب رژیم صهیونیستی گسترش نفوذ خود در قاره سیاه را آغاز کرد. این روند تا جنگ سال 1973 ادامه داشت، پس از شکست اعراب به رهبری مصر در این جنگ بنا به درخواست عبدالناصر روابط بسیاری از  کشورهای آفریقایی با رژیم صهیونیستی به حالت تعلیق درآمد، یکی از این کشورها نیجریه بود.
هرچند روابط سیاسی نیجریه با رژیم صهیونیستی برای سال‌ها قطع شد، اما روابط نظامی و اقتصادی بین دو طرف برقرار بود، این شرایط تا سال 1993 ادامه داشت. در این سال بنا به درخواست رژیم صهیونیستی روابط دو‌جانبه آغاز شد و مجدداً سفارتخانه رژیم صهیونیستی در نیجریه و سفارتخانه نیجریه در تل‌آویو بازگشایی شد.
آغاز همکاری‌های جدی دو طرف به زمان روی کار آمدن اوباسانجو در نیجریه باز می‌گردد، در سال 2000 و پس از پیروزی اوباسانجو در انتخابات ریاست جمهوری نیجریه از آنجایی که این کشور در بسیاری از زمینه‌ها با مشکلات عدیده‌ای دست به گریبان بود، برای رهایی از این وضع دست به دامان کشورهای غربی، آمریکا و رژیم صهیونیستی شد.
در سال 2006 اولین گردهمایی تجار و بازرگانان رژیم صهیونیستی و نیجریه در ابوجا پایتخت نیجریه برگزار شد، در همین سال وزرای امور خارجه دو طرف یادداشت تفاهمی را امضا کردند که بر اساس آن موظف به حمایت از طرف مقابل در مجامع بین‌المللی بودند.
در سال 2013 گودلاک جاناتان در مقام اولین رئیس‌جمهور نیجریه وارد تل‌آویو شد و با مقامات بلندپایه رژیم صهیونیستی از جمله بنیامین نتانیاهو و شیمون پرز گفت‌وگو کرد، در این سفر چندین موافقتنامه سیاسی، اقتصادی، نظامی و فرهنگی به امضای مقامات دو طرف رسید. در سال 2014 و پس از ربوده شدن چند نوجوان صهیونیستی در اراضی اشغالی گودلاک جاناتان در نامه‌ای به نتانیاهو چنین نوشت: «من به شما اطمینان می‌دهم که ما در همبستگی کامل با شما هستیم، من معتقدم هر عمل تروریستی که علیه هر کشور و یا هر گروهی صورت گیرد در نهایت علیه بشریت بوده و محکوم است، ما ضمن محکوم کردن این اقدام غیر انسانی خواستار آزادی این افراد هستیم.»
در زمینه نظامی و امنیتی سطح روابط دو دولت در مرتبه بالایی قرار دارد، از دهه 1960 تا به امروز رژیم صهیونیستی یکی از بزرگ‌ترین تأمین‌کنندگان سلاح و مهمات و همچنین آموزش ارتش‌های آفریقا بوده است. در سال‌های دور اول ریاست جمهوری اوباسانجو وضعیت امنیتی نیجریه به حدی وخیم شد که به نظر می‌رسید نیجریه به سال‌های پایانی خود رسیده و به زودی به چند کشور کوچک تقسیم خواهد شد، درگیری‌های قومی، قبیله‌ای و مذهبی از یک سو و رشد چشمگیر جرایم سازمان‌یافته سبب شده بود تا وضعیت امنیتی این کشور به طور نگران‌کننده‌ای وخیم شود. در همین زمان ارتش برای برون‌رفت از این مشکل از کارشناسان امنیتی رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد تا تعداد زیادی از افسران این کشور را تحت آموزش‌های خاص قرار دهند، به دنبال این درخواست پلیس نیجریه نیز دست به دامن پلیس رژیم صهیونیستی شد، در اثر حضور کارشناسان امنیتی رژیم صهیونیستی و فروش سلاح‌های پیشرفته دولت اوباسانجو توانست تا حدودی بر اوضاع مسلط شود. 
در سال 2012 یک روزنامه نیجریه‌ای فاش کرد که دولت این کشور برای مونیتورینگ ارتباطات اینترنتی شهروندان خود، قراردادی 40 میلیون دلاری با یک شرکت صهیونیستی منعقد کرده است، بر اساس این خبر دولت گودلاک جاناتان با زیر پا گذاشتن حقوق شهروندان خود، مخفیانه تحت عنوان جمع‌آوری اطلاعات و امنیت قراردادی با شرکت صهیونیستی البیت سیستم امضا کرده است. در اواخر سال 2013 نیروهای امنیتی نیجریه تعدادی سلاح و مهمات در یک خانه مسکونی پیدا کردند و بلافاصله دو نفر لبنانی در مظان اتهام قرار گرفته و دستگیر شدند. با انتشار خبر دستگیری دو لبنانی‌تبار در نیجریه، تیمی از کارشناسان موساد برای بازجویی از این افراد وارد ابوجا شدند. فواز مصطفی و عبدالله تاهینی شهادت دادند که چگونه در زمان‌های مختلف به دست عوامل موساد مورد بازجویی قرار گرفته‌اند. فواز گفته بود آنها به زبان عربی از من بازجویی کردند، با وجود اینکه به آنها گفتم حاضرم به زبان انگلیسی پاسخ بگویم، باز از من خواسته شد تا به زبان عربی پاسخگو باشم، اغلب سؤالات آنها در این باره بود که آیا من از مکان‌های ذخیره سلاح و مهمات در جنوب لبنان خبر دارم یا خیر و آیا هویت افرادی که در لبنان از سوی حزب‌الله آموزش می‌بینند را می‌دانم یا خیر؟ این مورد و موارد بی‌شمار دیگر نشان داد که تا چه حد سطح روابط امنیتی بین رژیم صهیونیستی و نیجریه بالا است.


آلمان: تشدید فضای امنیتی علیه مسلمانان 
ساختار امنیتی آلمان به جای تأمین امنیت مسلمانان به تشدید سرکوب آنان روی آورده است، چنان که پلیس آلمان در اقدامی غیرمعمول، با هجوم به منازل و مغازه‌های مسلمانان در شهر برمن، محیط زندگی خصوصی ساکنان این منطقه را تفتیش کرد. افزایش روند اسلام‌ستیزی، فشار مضاعف به مسلمانان و تضییع حقوق آنان در کشورهای غربی، به تراژدی غمناکی تبدیل شده و هر روز بر ابعاد آن افزوده می‌شود. آلمان در حالی ادعای آزادی و حقوق بشر سر می‌دهد که گزارش‌ها از نقض گسترده حقوق مسلمانان در این کشور حکایت دارد. 
 آمریکا: زنان همچنان در تبعیض
حقوق زنان در آمریکا برای هر ساعت کاری 79 سنت و برای مردان با همان شرایط کاری یک دلار است. تبعیض ضد زنان در آمریکا در بخش حقوق کاملاً نمود پیدا کرده و به مشکلی جدی تبدیل شده است. یکی از مسائلی که در سال‌های کنونی در آمریکا با شدت بیشتر از گذشته مطرح شده است، وضع حقوق و شرایط محیط کار زنان است. این به معنای وجود شکافی بزرگ در حقوق زنان و مردان در آمریکا است. زن شاغل در آمریکا در طول یک سال باید معادل چهار ماه بیشتر کار کند تا حقوقی برابر با مردی دارای همان شغل در یک سال دریافت کند، یا به عبارت دیگر، مردی شاغل در آمریکا در دوازده ماه می‌تواند به مقدار مشخصی حقوق برسد، حال آنکه همکار خانم او باید دوازده به‌علاوه چهار یا شانزده ماه کار کند تا همان حقوق را دریافت کند. اختلاف حقوق بین زنان و مردان در آمریکا برای زنان اقلیت بدتر است.
 اتحادیه اروپا: آزار جنسی کودکان پناه‌جو 
گزارش‌ها نشان می‌دهد هزاران کودک پناه‌جوی بی‌سرپرست که در حال حاضر در اروپا سرگردان هستند، در معرض سوءاستفاده جنسی قرار دارند. گزارش نهادهای حقوق بشری نشان می‌دهد حدود «30 هزار» کودک بی‌سرپرست در اروپا وجود دارند که دست‌کم 10 هزار نفر از آنان تاکنون ناپدید و برخی از آنان نیز مورد سوءاستفاده جنسی قرار گرفته‌اند. روزنامه آلمانی «فونکه مدین‌گروپه» 23 فروردین گزارش داد پنج هزار و 835 کودک پناه‌جو از کشورهای آفریقایی، خاورمیانه و آسیای مرکزی در سال گذشته میلادی در آلمان ناپدید شدند که از این تعداد 555 نفر زیر سن 14 سال بوده‌اند و این احتمال که به دام تبهکاران و قاچاقچیان انسان افتاده باشند، موجب نگرانی است.
 استرالیا: پناه‌جویان در برزخ 
استرالیا از جمله کشورهایی است که عفو بین‌الملل بارها درباره وضعیت بحرانی و غیرانسانی پناه‌جویان در این کشور هشدار داده است. بر اساس گزارش‌های منتشر شده دولت استرالیا پناه‌جویان را به منطقه نائورو منتقل و در وضعیتی بسیار اسفناک نگهداری می‌کند. نائورو یک کشور جزیره‌ای با 10 هزار نفر جمعیت و 21 کیلومترمربع در نزدیکی استرالیا است. بسیاری از مهاجران که با قایق عازم استرالیا می‌شوند بر اساس قرارداد کانبرا در بازداشتگاه نائورو نگهداری می‌شوند. یتر داتون، وزیر مهاجرت استرالیا ضمن دفاع از سیاست کشورش برای برخورد جدی با پناه‌جویان گفت که دولت استرالیا همچنان معتقد است این پناه‌جویان باید به بازداشتگاه‌هایی در مناطق ساحلی فرستاده شوند. این افراد در مکان‌هایی نگهداری می‌شوند که هیچ امکانات اولیه زندگی نداشته و بیشتر به یک زندان شبیه است، به گونه‌ای که بسیاری از افراد حاضر در این مراکز اقدام به خودکشی می‌کنند تا از این وضعیت بحرانی نجات یابند.

واشنگتن: نمی‌توانیم بانک‌ها را به کارهای پرخطر وادار کنیم
خبرگزاري باشگاه خبرنگاران: مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا درباره حل مشکلات بانکی پیش روی اجرای برجام گفت: دولت کشورش نمی‌تواند بانک‌های اروپایی هراسان از نقض تحریم‌های واشنگتن را به کارهای پرخطر وادار کند. «جارت بلانک»، معاون هماهنگ‌کننده آمریکایی اجرای برجام در مصاحبه با المانیتور درباره رفع این مشکلات گفته که دولت کشورش نمی‌تواند به بانک‌ها فرمان بدهد کاری که به نظر آنها پرخطر است را انجام دهند.
 ورود پنتاگون به تحريم ایران 
خبرگزار ايرنا: دو قانون‌گذار آمریکایی قصد دارند با ارائه طرحی، واگذاری قراردادهای پیمانکاری از سوی وزارت دفاع کشورشان به شرکت‌هایی که با ایران ارتباط دارند را ممنوع کنند. این طرح که «پیتر روسکام» و «جکی والورسکی»، دو نماینده جمهوریخواه در مجلس نمایندگان آمریکا تهیه‌کننده آن بوده‌اند، در صورت تصویب، از شرکت‌های خواستار معامله با وزارت دفاع آمریکا می‌خواهد تأیید کنند که در حال انجام مراودات تجاری با اشخاص ایرانی تحت تحریم وزارت خزانه‌داری آمریکا نیستند. هدف این طرح این است که به شرکت‌ها نشان داده شود باید بین تجارت با آمریکا و ایران، یکی را انتخاب کنند. 
 ادعاي جديد نمایندگان کنگره 
خبرگزاري مهر: سه نماینده کنگره آمریکا با ارسال نامه‌ای شدید‌اللحن به شرکت هواپیماسازی بوئینگ به ارائه خدمات این شرکت به ایران هشدار دادند. سه نماینده کنگره آمریکا در نامه شدید‌الحنی به شرکت بوئینگ نوشتند: «هرگونه توافق بوئینگ با ایران کمکی مؤثر به حامی برجسته تروریسم است و هواپیماهای آمریکایی به هواپیماهای جنگی ایران مبدل می‌شوند.» در نامه «پت روساکم»، «باب دالد» و «رندی هولتگرن» سه نماینده جمهوریخواه  کنگره آمریکا  عاجزانه از «دنیس مولنبرگ» مدیر عامل شرکت بوئینگ درخواست شده است تا از توافق با ایران و تجهیز این کشور به هواپیماهای مسافربری و دیگر خدمات صرف‌نظر شود.
 چامسکی: مطمئن نیستم آمریکا به توافق هسته‌ای پایبند باشد
خبرگزاري باشگاه خبرنگاران: «نوآم چامسکی»  فیلسوف و نظریه‌پرداز سرشناس آمریکایی ضمن تأکید بر اینکه ایران به اجرای توافق هسته‌ای پایبند است، گفت: نمی‌تواند به همین اندازه درباره پایبندی آمریکا مطمئن باشد. چامسکی در پاسخ به پرسش خبرنگار الاهرام درباره اینکه آیا ایران به توافقی که با کشورهای غربی امضا کرده پایبند خواهد بود، گفت: با وجود اختلافات داخلی که در ایران وجود دارد، اما به طور کلی به نظر می‌آید ایران به اجرای توافق هسته‌ای پایبند است؛ متأسفانه نمی‌توانم به همین اندازه درباره ایالات متحده مطمئن باشم؛ زیرا حزب جمهوریخواه تمام توان خود را به کار بسته تا توافق را به شکست بکشاند.
 باج‌خواهي آمريكا به بهانه برجام 
خبرگزاري فارس: مقام ارشد سابق آمریکایی تأكيد مي‌كند دولت آمریکا باید برای انجام اقدامات لازم جهت حل مشکلات اجرای برجام و ملموس شدن آثار رفع تحریم‌ها برای ایران شرط تعیین کند. «مایکل سینگ»، مدیر ارشد پیشین امور خاورمیانه در شورای امنیت ملی آمریکا پیشنهاد کرده دولت «باراک اوباما»، رئیس‌جمهور آمریکا، کمک به حل مشکلات اجرای برجام و ملموس شدن اثرات رفع تحریم‌ها برای ایران را به انجام اقداماتی بیشتر از طرف این کشور مشروط کند. وی همچنین نوشته است: «دولت، همچنین می‌تواند اثبات مقرون به صرفه‌ بودن اقداماتی مانند تولید آب سنگین را به خود ایران واگذار کند و به جای حفظ این فعالیت‌ها (تولید آب سنگین) مشوق‌هایی برای عدم سرمایه‌گذاری در آن زمینه‌ها ارائه دهد.»