تعامل خاضعانه و تحریم دوباره دانشگاه شریف

رئیس سابق دانشگاه شریف با بیان اینکه در سال ۹۱ رأی اتحادیه اروپا درباره تحریم دانشگاه را عزت‌مدارانه به نفع دانشگاه گرفتیم، گفت: با تعاملات خاضعانه‌ای که با اتحادیه اروپا داشتیم، دوباره رأی به تحریم دانشگاه شریف صادر شد.
 رضا روستا ‌آزاد، رئیس سابق دانشگاه صنعتی شریف در گفت‌وگو با  فارس، درباره پذیرفته نشدن شکایت دانشگاه صنعتی شریف از اتحادیه اروپا در زمینه خارج شدن این دانشگاه از فهرست تحریم‌ها پس از برجام، گفت: اتحادیه اروپا، دانشگاه صنعتی شریف را در چند سال گذشته تحریم کرد که در سال ۹۱ توانستیم در فضایی عزت‌مدارانه رأی دادگاه اتحادیه اروپا را به نفع دانشگاه شریف بگیریم؛ اما حالا با تعاملات خاضعانه رأی در همان دادگاه و با همان وکلا به تحریم دانشگاه شریف صادر شد.
 وی افزود: با ادامه این تحریم‌ها که محدودیت زمانی هم ندارد، دانشگاه شریف دچار مشکلاتی می‌شود و بسیاری از تعاملات ما، مانند خرید تجهیزات آزمایشگاهی و تعامل داده‌ها تشدید می‌شود.
 روستا آزاد با بیان اینکه برای مقابله با تحریم باید به خودکفایی بیندیشیم، افزود: معاونت علمی ریاست جمهوری چند سالی است که نمایشگاه تجهیزات آزمایشگاهی را برگزار می‌کند که نیاز تجهیزات در داخل مرتفع می‌شود و دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه‌های دیگر می‌توانند از آن استفاده کنند؛ ولی برای مقابله با تحریم‌ها باید بتوانیم نیازهای دیگر را هم تأمین کنیم و در همه زمینه‌ها خودکفا باشیم و به دانش محققان ایرانی اتکا کنیم.


واکنش پنتاگون به هشدار سردار سلامی

  سخنگوی وزارت دفاع آمریکا به هشدار جانشین فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درباره بستن تنگه هرمز به روی کشتی‌های تهدیدکننده ایران واکنش نشان داد.
«پیتر کوک» درباره اظهارات سردار «سلامی» گفت: «ما از اظهارنظرهای این‌چنینی نگرانی داریم. هرگونه تلاش برای قطع یا بستن آبراهی که از اهمیت حیاتی برای اقتصاد جهان برخوردار است، موضوعی است که با نگرانی زیاد به آن نگاه می‌کنیم.»
سردار سلامی به‌تازگی در بخش خبری ۲۱ سیما گفته است: «براساس کنوانسیون 1982 دریاها، مجبوریم اگر از تنگه هرمز عبور ضررداری اتفاق بیفتد، قاطعانه با‌ آن مقابله کنیم. به آمریکا، شرکا و متحدان منطقه‌ای‌اش هشدار می‌دهیم اگر بخواهند از ادبیات تهدید استفاده و ما را تهدید کنند، از قانون عبور بی‌ضرر استفاده کرده و اجازه عبور و تردد هیچ کشتی و شناوری که بخواهد ما را تهدید کند، نمی‌دهیم.» 
کوک تصریح کرد: «بدیهی است که ما نیروهای‌مان را در آن نقطه از جهان حاضر خواهیم داشت تا اطمینان حاصل کنیم که جریان آزاد بازرگانی تأمین می‌شود و اینکه منافع آمریکا حفظ می‌شوند.» خبرگزاری آمریکایی «آسوشیتدپرس» در مطلبی با اشاره به سخنان «سردار سلامی» جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نسبت به ادعاهای جدید آمریکا نوشت: معاون فرمانده نیروی قدرتمند سپاه پاسداران ایران اعلام کرد که ایران تنگه راهبردی هرمز را بر روی آمریکا و متحدانش در صورتی که‌ آنها تهدیدی علیه ایران باشند، خواهد بست.


آمریکا چگونه مردم ایران را تشنه زبان انگلیسی کرد

بیانات رهبر معظم انقلاب درباره هوشياري مسئولان نسبت به ترويج فرهنگ غربي در قالب تدريس زبان انگليسي، با واکنش برخي از چهره‌هاي حامي فرهنگ غربي و رسانه‌هاي فارسي‌زبان بيگانه همراه بوده است. 
در سندي که سفارت آمريکا در ايران در تاريخ 12 مهر 1358 تنظيم کرده، به خوبي به نقش ICA در بسط سياست‌هاي استعماري آمريکا در ايران که شکل نو به خود گرفته است، اشاره شده و از مؤسسات تدريس زبان به منزله پنجره‌هاي ارتباط‌گيري دوباره با مردم ايران نام برده شده است. در ادامه متن اين سند آمده است: تحت شرايط فعلي تمام سعي ديپلمات‌ها بايد در ايجاد روابط در بلندمدت متمرکز باشد. آمريکا حدود 50 سال است که از طريق انجمن ايران و آمريکا با ايران مشارکت دارد و جوّ تشنه برای آموزش زبان انگليسي و همچنين شهرت اين انجمن موقعيت بسيار خوبي را براي فعاليت در اين زمينه ايجاد کرده است. ضمن اينکه اين مؤسسات جزء معدود پنجره‌هاي باز برای حضور ما در ايران است. در سند ديگري نیز در تاريخ 6 آبان ۱۳۵۸  آمده است: اکنون جو در ایران به اندازه کافی پایدار شده است و اجازه می‌دهد که فعالیت‌ها از سر گرفته شود.  حدود سه هزار و ۵۰۰ دانشجو در کلاس‌های انگلیسی نام‌نویسی کرده‌اند. 


پاسخ رهبری به کدام برنامه آمریکا بود؟

این روزها سه قانون ضدایرانی در حال تنظیم در کنگره آمریکا است که یکی از آنها همانی است که رهبر معظم انقلاب در بیانات خود در دیدار معلمان و فرهنگیان بیان کردند: «ممنوعیت هرگونه رزمایش ایران در خلیج‌فارس!»
طراح این موضوع «رندی فوربس» نماینده‌ جمهوریخواه ایالت ویرجینیا آمریکا است. فوربس در تاریخ 9 اردیبهشت (28 آوریل 2016 میلادی) پیش‌نویس قطعنامه‌ای را به کنگره تحویل داد که حضور نظامیان ایران در خلیج‌فارس را به‌عنوان اقدامی تنش‌آفرین محکوم می‌کند. 
طبق متنی که کنگره آمریکا در وبگاه خود گذارده است، در عباراتی کاملاً مداخله‌جویانه بیان شده است که «عملیات نظامی ایران به گونه‌ای انجام می‌شود که تنش‌ها را افزایش می‌دهد، موجب تضعیف ثبات در منطقه خلیج [فارس] شده و خطر تشدید ناخواسته تنش‌ها را بالا می‌برد و خطر را برای نیروهای مسلح ایالات متحده در فراسوی مرزها افزایش داده است.» در پایان، پیش‌نویس این قطعنامه طی چهار درخواست از دولت آمریکا مصرانه خواسته تا درباره مصادیق گذشته و آینده رفتار خطرناک و غیرحرفه‌ای نیروهای ایرانی پاسخ دهد. رهبر معظم انقلاب با اشاره به این طرح که در کنگره‌ آمریکا علیه رزمایش‌های دریایی ایران در جریان است، فرمودند: «امروز دشمنان حرف‌هایی می‌زنند که بزرگ‌تر از دهان‌شان است و مثلاًً طراحی می‌کنند که؛ ایران در خلیج‌فارس نباید رزمایش نظامی داشته باشد، در حالی‌که این سخنان، غلط اضافی است.»



ای آقا و امام ما ‌خیال‌تان آسوده باشد 

دبیرکل حزب‌الله لبنان در جریان جشن هیئت حمایت از مقاومت اسلامی تحولات سیاسی جاری در منطقه خاورمیانه را بررسی کرد.
 سیدحسن نصرالله با اشاره به اینکه این جنبش در حال حاضر در بهترین وضعیت خود قرار دارد، گفت: «فشارها به کشورهایی که از مقاومت حمایت می‌کنند، افزایش خواهد یافت. مواضع سید‌علی خامنه‌ای و همه مسئولان ایران با وجود اختلاف در گرایش و جریان‌های سیاسی‌شان [در حمایت از مقاومت] قاطع است. ایران علی رغم همه فشارها و چالش‌ها به حمایت خود از جنبش‌های مقاومت ادامه خواهد داد. همانگونه که امام خامنه‌ای از ما پشتیبانی می‌‌کنند، ما نیز به ایشان عرضه می‌داریم، ای آقا و امام ما،‌ خیال‌تان آسوده باشد... ما همچنین از مواضع حمایتی عراق، تونس و الجزایر و همه کسانی که از مقاومت حمایت می‌کنند، تشکر می‌کنیم». دبیرکل حزب‌الله لبنان با اشاره به اینکه دشمن صهیونیستی سعی دارد نیروهای مقاومت را برای تضعیف آن هدف قرار دهد، خاطرنشان کرد: «هدف از حمله به سوریه هدف قرار دادن مقاومت در فلسطین و لبنان است... بستر مناسب مقاومت یکی از مهم‌ترین عناصر قدرت این مقاومت است. از این رو آمریکا و اسرائیل قصد دارند عزم، آگاهی و اراده این بستر را هدف قرار دهند و بدین ترتیب مقاومت و مجاهدان مقاومت را هدف بگیرند.»



وضعیت دقیق پس از برجام اینگونه است!

پس از گذشت ماه‌ها اظهارنظر از دستاوردهای برجام، اکنون روزنامه «شرق» در گزارشی از یک نمایشگاه بین‌المللی وضعیت پس از برجام را به درستی به تصویر کشیده است. 
این روزنامه نوشته است: «مدیران شرکت‌های بزرگ بین‌المللی با وجود برداشته‌شدن تحریم‌ها هنوز به این اطمینان نرسیده‌اند که شرایط برای سرمایه‌گذاری بزرگ در ایران مهیاست...»
انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا را نمی‌توان موضوعی غیرمؤثر بر سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ بین‌المللی نفتی در ایران دانست. هر دو نامزد جمهوریخواه و دموکرات که شانس زیادی برای برگزیده‌شدن با هواداری حزب‌شان دارند، موضع سختی درباره توافق هسته‌ای ایران و ١+٥ اتخاذ کرده‌اند. «دونالد ترامپ» جمهوریخواه قهرآمیزتر و «هیلاری کلینتون» دموکرات، دیپلماتیک‌تر به توافق هسته‌ای ایران و غرب فشار وارد کرده‌اند.  یکی از غرفه‌داران می‌گوید: «اغلب بانک‌های اروپایی، اماراتی و خاور دور هنوز روی نقل و انتقال پول نفت و فرآورده‌های نفتی ایران کار نمی‌کنند»...در راهروهای شرکت‌های خارجی شنیدم که پس از لغو تحریم‌ها، هنوز بخشی از نفت و فراورده‌های نفتی ایران با فراورده‌های دو کشور منطقه ترکیب و فروخته می‌شود تا نقل و انتقال پول آن امکان‌پذیر باشد (نام این دو کشور محفوظ است)؛ روشی که در دوره تحریم‌ها اعمال می‌شد. با آنکه مدیران شرکت‌های نفتی بین‌المللی در دوره پسابرجام به ایران آمدند و با وزیر نفت دیدار کردند، اما چراغ غرفه‌شان را در نمایشگاه امسال روشن نکردند.



ناآرام‌ترین زندگی در کجا جریان دارد؟
آمریکایی‌ها که تنها پنج درصد از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند، 80 درصد از داروهای آرام‌بخش جهان را مصرف می‌کنند. سال 2014 آمار اعتیاد به آرام‌بخش در آمریکا رکورد جدیدی ثبت کرد و همزمان، به طور متوسط در هر ساعت، بیش از سه نفر به دلیل اووردوز این داروها جان خود را از دست دادند. بسیاری از آمریکایی‌ها وقتی آرام‌بخش‌های‌شان اثر خود را از دست می‌دهد، به سمت هروئین کشیده می‌شوند، چون هم ارزان‌تر است و هم در دسترس‌تر. در حالی که بیش از 52 میلیون آمریکایی بالای 12 سال اقدام به سوءمصرف مواد دارویی می‌کنند، پزشکان آمریکایی همچنان تمایل دارند برای هر بیماری، آرام‌بخش تجویز کنند.

حمایت ژنرال روس از حزب‌الله
ژنرال «ایگور کوناشنکوف» سخنگوی وزارت دفاع روسیه در یک نشست مطبوعاتی در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران غربی که پرسید: «چرا روسیه به حزب‌الله به عنوان یک گروه تروریستی مثل داعش و النصره حمله نمی‌کند؟»، از کوره در رفت و با عصبانیت گفت: «ما می‌خواستیم شفافیت و واقع‌نگری را از شما یاد بگیریم، اما شما همیشه دروغ می‌گویید... حزب‌الله در کنار ما با تروریسم می‌جنگد و شما خودتان خوب می‌دانید که تروریست کیست. تروریست، داعش است، نه حزب‌الله. «وی آن‌گاه لبخندی به لب آورد و با اشاره به یکی از خبرنگاران حاضر در جلسه گفت: «خبرنگار (المنار) حزب‌الله اینجاست این را به او بگویید.» کوناشنکوف در پایان در پاسخ به پرسشی درباره اصرار مسکو بر آتش‌بس پس از یک سلسله پیروزی‌های میدانی لبخندی زد و گفت: «من به اندازه حقوقم جواب می‌دهم، البته، حقوق من کم نیست سؤال شما زیادی بزرگ است.»

نخبگان مصر این‌گونه کشورشان را فروختند
معاون وزیر خارجه اسبق مصر و نامزد سابق ریاست جمهوری این کشور گفت، سفیر عربستان در قاهره به نخبگان مشهور در عرصه‌های اطلاع‌رسانی، سیاسی، احزاب و بخش‌های بی‌شمار دیگر ماهیانه مبالغی می‌پردازد. «عبدالله الاشعل» نوشت: «مایه اندوه من است که اشخاصی که در زمینه‌های مختلف نخبگان مصر نامیده می‌شوند، با پول خریداری می‌شوند. وقتی تراژدی جزایر تیران و صنافیر به وقوع پیوست، شگفت‌زده شدم از اینکه دیدم شخصیت‌های مزبور از عربستان سعودی حمایت کردند، آنان علناً منافع اسرائیل و عربستان را بر منافع مصر ترجیح دادند، اما شرافتمندان وطن باید سخن‌شان را بگویند. گرچه رسانه‌های فاسد می‌کوشند رفتار زشت و فریب مردم را بپوشاند و ذهن‌هایی که شبیخون فرهنگی را درک کند، وجود ندارد.»

عامل اصلی تشویق کاخ سفید برای تحریم‌ها
یک روزنامه آمریکایی فاش کرد فتنه 88 عامل اصلی تشویق کاخ سفید برای تحریم‌های کم‌سابقه علیه ایران بود. روزنامه «نیویورک‌تایمز» در تحلیلی به قلم «مارک لاندر» با اشاره به تاریخچه اعمال تحریم‌های آمریکا علیه ایران و مذاکرات هسته‌ای، سفر هیلاری کلینتون، وزیر خارجه وقت آمریکا و مشاوران وی به عمان و تلاش‌های آنها برای پیدا کردن راه‌هایی برای مذاکره با ایران را ارزیابی کرد و نوشت: کلینتون، دنیس راس مشاور ویژه خود را در سال 2009 مکلّف کرد با مقامات عمانی درباره چگونگی مذاکره با ایران دیدار و گفت‌وگو کند، اما چند هفته بعد اعتراضات ضد دولتی در ایران کاخ سفید را واداشت تا به جای تعامل با ایران، راهبرد فشار را پیگیری کند.

احتمال حتی یک درصد!
نایب‌رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری گفت که اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری از احمدی‌نژاد حمایت نخواهند کرد. محسن کوهکن در پاسخ به پرسشی درباره احتمال حمایت اصولگرایان از احمدی‌نژاد این‌گونه پاسخ داد: «من احتمال یک درصد این را هم نمی‌دهم، دلیلش هم این است؛ که اصولگرایان نشان دادند سر مواضع فکری‌شان با هیچی معامله نمی‌کنند، حتی اگر برسند به اینجایی که خلاف فکرشان باشد. من احتمال حمایت اصولگرایان از آقای احمدی‌نژاد برای انتخابات سال آینده را الآن که خدمت شما صحبت می‌کنم یک درصد هم نمی‌دانم.»

تحریم‌هایی که برداشته نشدند
معاون وزیر امور خارجه با بیان اینکه «برجام دستاورد یک مذاکره بود که توانست اهداف ما را محقق کند»، گفت: برجام برای ما دستاوردی داشته، ولی مقداری درگیر کشمکش‌های سیاسی و رقابت‌های درون‌گروهی شده است. عراقچی با ابراز اینکه «انتظار داشتیم برجام دستمایه رقابت‌های سیاسی و رقابت‌های درون‌گروهی قرار نگرفته و از آن به عنوان سند و دستاورد ملی یاد شود»، افزود: در برخی اوقات دستاوردهای برجام تنها در سوئیفت خلاصه می‌شود و مابقی دستاوردها در آن نادیده گرفته می‌شود. معاون وزیر امور خارجه با بیان اینکه بخشی از تحریم‌ها سر جای خود باقی است، افزود: تحریم‌هایی که به دلایل غیر هسته‌ای وضع شده، هم‌اکنون وجود دارد. تحریم‌هایی که از دید آنها پیرامون موضوع تروریسم بوده، همچنان پابرجاست یا تحریم‌هایی که به سبب حمایت از گروه‌های مقاومت، از جمله حزب‌الله و فلسطین بوده، باقی است؛ همچنین تحریم‌هایی که پس از انقلاب اسلامی، در زمینه لانه جاسوسی و حقوق بشر وضع شده، همچنان وجود دارد. 

باقی ماندن «بشار اسد» خط قرمز ماست
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام اعلام کرد: ما و روس‌ها کاری عملی، میدانی و سیاست راهبردی مشترکی را در سطح منطقه آغاز کرده‌ایم. همچنان در آغاز این تعامل هستیم و بر کیفیت چگونگی این کار مشترک تمرین می‌کنیم؛ طبیعتاً در ابتدای کار برخی اختلاف‌نظرها در دیدگاه‌ها درباره بعضی مسائل وجود دارد؛ اما به صورت کلی معتقدم همکاری ایرانی ـ روسی ادامه‌دار باشد و اراده دو طرفه برای ادامه این همکاری وجود دارد. علی‌اکبر ولایتی افزود: طرف روسی بر باقی ماندن «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه در پستش مُصّر است و ایران نیز اراده و عزمی راسخ برای ماندن اسد دارد و این موضوع برای ما خط قرمز است.

افزایش محبوبیت در پی سفر به ایران
نتایج نظرسنجی صورت‌گرفته در کره‌جنوبی نشان می‌دهد، سفر «کئون هه پارک» رئیس‌جمهور این کشور به ایران، محبوبیت او را نزد مردم کره به بیش از 35 درصد افزایش داده است. به گزارش «ایرنا»، این نظرسنجی را مؤسسه «ریل میتر پولاستر» بلافاصله پس از سفر سه روزه رئیس‌جمهور کره‌جنوبی به تهران انجام داده است.

زمان‌شناسی سپاه در کمک به عراق
رئیس فراکسیون «بدر» در پارلمان عراق که در همایش بررسی دستاوردهای حشد الشعبی شرکت کرده بود، گفت: همه در برابر فتوای آقای سیستانی لبیک گفتند و محصول این لبیک حشد الشعبی شد. البته اگر حمایت جمهوری اسلامی نبود، فتوای آقای سیستانی و حمایت مردم عراق نتیجه نمی‌داد. ناجی در ادامه سخنان خود با تأکید بر اینکه هیچ‌گاه نباید جایگاه جمهوری اسلامی در مبارزه با داعش را فراموش کرد، گفت: مردم عراق هم هیچ‌گاه جایگاه جمهوری اسلامی ایران را فراموش نمی‌کنند؛ زیرا زمانی که داعش وارد عراق شد، تا پنج کیلومتری بغداد رسید و آن‌موقع بنده با چند نیرو برای مقابله با داعش به آنجا رفتیم. در آن روز ما حتی یک سلاح هم نداشتیم و اگر پشتیبانی جمهوری اسلامی ایران نبود، بغداد سقوط می‌کرد. وی افزود: اگر حمایت حاج‌قاسم سلیمانی نبود و مستشاران سپاه پاسداران ایران نبود، من قسم می‌خورم که بغداد سقوط می‌کرد و همه این نتیجه امروز در گرو تلاش و کوشش و خدمات و کمکی است که آنها به ملت مسلمان عراق کردند.

ورود درس جدید به دانشگاه
مدیرکل مرکز مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان از تصویب درس «مهارت‌های زندگی دانشجویی» در وزارت علوم و ارائه آن از مهر ماه جاری به دانشجویان خبر داد. حمید یعقوبی با بیان اینکه درس مهارت‌های زندگی دانشجویی به صورت دو واحدی و درس اختیاری ارائه می‌شود، گفت: این درس در آخرین جلسه شورای عالی برنامه‌ریزی درسی وزارت علوم که در تاریخ ۲۸ فروردین ماه ۹۵ برگزار شد، به تصویب رسید و در مرحله ابلاغ به دانشگاه‌ها است. در این درس مهارت‌هایی که سازمان جهانی بهداشت وابسته به سازمان ملل توصیه کرده، گنجانده شده است. این مهارت‌های پایه شامل همدلی، خودآگاهی، مدیریت استرس، مدیریت خشم، مدیریت هیجانات منفی، تفکر خلّاق، حل مسئله، تفکر نقادانه، ارتباط مؤثر و روابط بین فردی می‌شود.


یکی از خط‌های نفوذی که مدتی کوتاه پس از پایان مذاکرات هسته‌ای از سوی جبهة استکبار پیگیری می‌شود، خط نفوذ فرهنگی است. از منظر رهبر فرزانه انقلاب، فرهنگ از اقتصاد هم مهم‌تر است؛ چون «فرهنگ، به معنای هوایی است که ما تنفس می‌کنیم؛ شما ناچار هوا را تنفّس می‌کنید... آثاری دارد در بدن شما؛ اگر این هوا کثیف باشد، آثار دیگری دارد. فرهنگ یک کشور مثل هواست؛ اگر درست باشد، آثاری دارد.» (01/۰۱/93)
1- هویت‌سازی در جهت اهداف مورد نظر غرب؛  بر اساس این‌ ناتوی فرهنگی با هدف تغییر بنیادین در هویت ذهنی و روحی ملت‌هایی، مانند ایران که نظم موجود را غیرمنصفانه می‌دانند، طراحی شده است: «ما در تحولات بنیانی اساسیِ جامعه، ممکن است به جای اینکه بنیان‌ها را حفظ کنیم و بر آنچه نیاز داریم، پا‌فشاری کنیم و آنچه را که نداریم، برای خودمان فراهم کنیم، هویت مستقلِ ملیِ خودمان را فراموش کنیم!» (18/۰۸/85)
2- شناسایی‌، سرمایه‌گذاری و هدایت مسئولان ضعیف در حوزة فرهنگ؛  امام خامنه‌ای در تبیین «نفوذ فرهنگی» در کنار نقش دشمن و توطئه‌های فرهنگی مختلف، به کاستیهای مسئولان و دستاندرکاران داخلی به منزله یکی دیگر از عوامل مهم در ایجاد نفوذ فرهنگی تأکید کرده و فرمودند: «نمی‌خواهیم بگوییم همه‌ آسیب‌های فرهنگی کار بیگانگان است؛ نه، خود ما هم مقصریم؛ مسئولان مختلف، مسئولان فرهنگی، مسئولان غیر فرهنگی، کم‌کاری‌ها، غلط‌کاری‌ها، اینها تأثیر داشته؛ ما همه را به گردن دشمن نمی‌اندازیم.» (01/۰۱/93)
3- ایجاد بسامد تبلیغاتی مسموم عیله منتقدان فرهنگ غیر‌اسلامی با برجسته‌سازی حربة آزادی؛ یکی دیگر از محورهای اساسی در تبیین نفوذ فرهنگی، ایجاد بسامد تبلیغاتی مسموم عیله منتقدان فرهنگ غیراسلامی با برجسته‌سازی حربة آزادی و تأکید بر مسیرها و ابزارهای نوین است: «اینکه ببینیم کسانی با استفاده ‌از هنر، با استفاده ‌از بیان، با استفاده ‌از ابزارهای گوناگون، با استفاده‌ از پول، راه مردم را بزنند، ایمان مردم را مورد تهاجم قرار بدهند، در فرهنگ اسلامی و انقلابی مردم رخنه ایجاد کنند، ما بنشینیم تماشا کنیم و بگوییم که آزادی است، این جور آزادی در هیچ جای دنیا نیست.» (01/۰۱/93)
4- عملیات هماهنگ در چارچوب فضای مجازی ؛ معظم‌له ابزار ناتوی فرهنگی را فضای مجازی که در پی گسترش وسایل ارتباط جمعی برقراری ارتباط را بسیار تسهیل کرده است، دانسته و خاطرنشان می‌کنند: «‌مجموعه زنجیره به هم پیوسته رسانه‌های گوناگون‌- که حالا اینترنت هم داخلش شده است و ماهواره‌ها و تلویزیون‌ها و رادیوها‌- در جهت مشخصی حرکت می‌کنند تا سررشته تحولات جوامع را به عهده بگیرند؛ حالا که دیگر خیلی هم آسان و رو راست شده است.» (18/۰۸/85)
5- شبکة عناصر داخلی، پیاده‌نظام عملیاتی کردن نفوذ فرهنگی؛ از نظر ایشان جدا از بیگانگان و نیروهای ضدنظام خارجی، عناصر داخلی پایه‌های اصلی نفوذ فرهنگی را تشکیل می‌دهند. رهبر معظم انقلاب برای روشن شدن این امر، مفهوم استکبار نو را مطرح کرده و در این‌باره می‌فرمایند: «امروز سیاست استکباری، استعمار فرانو است؛ استعمار فرانو یعنی چه؟ یعنی دستگاه استکباری کاری کند که عناصری از ملتی که این مستکبر می‌خواهد آن را قبضه و تصرف کند، بدون اینکه بدانند، به او کمک کنند...»(12/۰۲/84)
6- تحمیل پیامدهای جبران‌ناپذیر و عمیق نفوذ فرهنگی؛ ایشان نفوذهای فرهنگی را بسیار خطرناک دانسته و ایمان و اعتقاد قلبی مردم را هدف اصلی آن می‌دانند و می‌فرمایند: «هدف و آماج تحرک دشمنان در زمینه‌ فرهنگ، عبارت است از ایمان مردم و باورهای مردم. مسئولان فرهنگی، باید مراقب رخنه‌ فرهنگی باشند؛ رخنه‌های فرهنگی بسیار خطرناک است؛ باید حساس باشند، باید هشیار باشند»(01/۰۱/93)
7-  فساد‌انگیزی در بین جوانان؛ در حال حاضر، پدیده تجردگرایی در كشور ما هم طبق آمارهای ازدواج و طلاق و سرشماری نفوس و مسكن، رو به رشد است. «از توطئه‌های دشمن، توطئه‌ فساد‌انگیزی است؛ نفوذ در نسل جوان، ایجاد فساد در میان سربازان واقعی اسلام، جوانان را به مسائل فساد‌برانگیز سرگرم و مشغول کردن.» (30/۰۵/70)