فرمانده نیروی دریایی سپاه در گفت‌وگوی اختصاصی با صبح صادق
قطعنامه‌ای در کنگره آمریکا برای مقابله با رزمایش‌های سپاه پاسداران در تنگه هرمز و خلیج فارس در حال تهیه است و دریادار فدوی، فرمانده نیروی دریایی سپاه که خلیج فارس را خط مقدم دفاع از انقلاب اسلامی می‌داند، این وضعیت را محدودکننده سپاه نمی‌داند و با لبخند به طرح آنها، جمله امام خامنه‌ای (دامت‌ظله) را تکرار می‌کند: «چه غلطا». از نظر سردار فدوی، آمریکا بهتر از همه کشورها قدرت دریایی ایران را می‌شناسد و به همین دلیل به قدرت سپاه تمکین کرده است و در خلیج فارس طبق دستورات فرماندهان دریایی ما عمل می‌کند. سردار فدوی اعتقاد دارد، نیروی دریایی سپاه به پشتوانه انقلاب اسلامی و ارزش‌های مقدس آن، مانند امام(ره)، شهدا و رهنمودهای مدبرانه امام خامنه‌ای سبب اضمحلال قدرت آمریکا در منطقه و جهان شده است. در مدت کوتاهی که در خدمت این سردار شجاع و دلاور بودیم، پرسش‌های متعددی مطرح شد که در ادامه بخش‌هایی از این مصاحبه می‌آید. سیدمحمد مشکوه‌الممالک
* در روزهای گذشته آمریکایی‌ها درصدد برآمده‌اند که فشارها علیه انقلاب را بیشتر کنند، آیا آمریکا در این مسیر موفق می‌شود؟ 
 توجه داشته باشید آنچه آمریکایی‌ها می‌خواهند و آن چیزی که اتفاق می‌افتد، هیچ ربطی به هم ندارد. آمریکایی‌ها از نظر همان ماهیت حق و باطلی که گفتم، قطعاً اگر بتوانند که امشب آثاری از انقلاب اسلامی نباشد، به فردا موکول نمی‌کنند. این خواست آنهاست، اما اینکه چه اتفاقی می‌افتد و به عبارتی تعیین‌کنندگی آن مربوط به آنها نیست؛ مربوط به ماست که چقدر برای تحقق وعده الهی پای کار باشیم و چقدر به وعده خدا اعتماد و باور داشته باشیم که گفته است من طرف حق هستم، حالا که خدا طرف حق است.

* تعدادی از نمایندگان جمهوریخواه کنگره درصدد ارائه طرحی هستند که قدرت‌نمایی سپاه را در تنگه هرمز محدود کنند؛ در این زمینه چه نظری دارید؟ 
همان‌طور که آقا فرمودند، یک حرف کاملاً احمقانه و غلط زیادی است. یک مرد خدایی مانند حضرت امام(ره) و مانند حضرت آقا وقتی یک حرف می‌زند، فقط یک حرف نیست و اثر وضعی پیدا می‌کند. امام(ره) فرمودند: آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند، امام(ره) این مطلب را سال 58 فرمودند که قصه لانه جاسوسی پیش آمد و هنوز یک سال از پیروزی انقلاب اسلامی نگذشته بود که همه تصور می‌کردند آمریکا ابرقدرت خاص است و ایران هم یک کشور کوچک و تازه انقلاب کرده است. امام(ره) آن زمان فرمودند و تجربه نشان داد که آمریکا از سال 58 هیچ‌گاه نتوانسته ایران را تهدید کند. 
اگر آمریکایی‌ها که هیچ، همه مستکبران عالم هم از اول خلقت یک طرف باشند و ما یک طرف دیگر باشیم، اصلاً ترسی نداریم؛ چون باور داریم که خداوند وعده داده است من طرف حق هستم. ما باید از یک چیز مطمئن باشیم. دل‌مان، نیت‌مان، زبان‌مان، گفتارمان و عمل‌مان باید در راه حق باشد. آیه صریح وجود دارد که خداوند می‌فرماید: «وَلَن یَجْعَلَ اللّهُ لِلْکَافِرِینَ عَلَى الْمُؤْمِنِینَ سَبِیلاً»؛ کلمه «لن» یعنی تا قیامت این‌طوری است؛ تا ابد این‌طوری است و خداوند سلطه کافران بر مؤمنان را قرار نداد.
یکی از نکات مهم درباره ایران و آمریکا جنگ و ستیز آمریکایی‌ها با انقلاب اسلامی به دلیل محق بودن ما و باطل بودن آمریکاست.
* آیا آمریکا توانایی تعیین تکلیف برای نیروهای ما در خلیج فارس را دارد؟
نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران از بدو تشکیل آماده دفاع از کشور بوده و امروز هم که وظیفه حراست از شمال خلیج فارس از دهانه اروند تا تنگه هرمز و مرزهای پاکستان را برعهده دارد، با قوت و اقتدار در سراسر این آبراه حضور دارد. مسلماً نه‌تنها بر اساس قدرت، بلکه حتی بر اساس قوانین بین‌المللی هیچ حضوری، هیچ تحرکی و هیچ رفتاری نباید مخل کشورهای ساحلی و اصلی‌ترین آن، یعنی جمهوری اسلامی باشد؛ چراکه ما به‌تنهایی معادل هشت کشوری که در جنوب خلیج فارس حضور دارند، ساحل داریم. 

* اگر واقعاً شرایطی پیش آید که آمریکایی‌ها درصدد درگیری باشند، آیا آمریکا این قدرت را دارد؟ نیروی دریایی تا چه میزان آمادگی مقابله با این تهدیدات را دارد؟ 
نیروی دریایی سپاه با قدرت و اقتدار در همه عرصه‌ها در حال اعمال حاکمیت جمهوری اسلامی ایران در خلیج فارس است و هیچ قدرتی نمی‌تواند خدشه‌ای بر آن وارد کند.
البته یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین عواملی که در جهان کنونی حکمفرمایی می‌کند، قدرت و زور است و این زور تعیین‌کننده اصلی در اوضاع فعلی است و آمریکایی‌ها در جهان بیشتر از همه زور و قدرت را می‌فهمند. چرا؟ چون همه آن مبانی که آمریکایی‌ها طبق آن عمل می‌کنند، بر اساس قدرت و زور است. بر همین اساس آمریکایی‌ها زودتر از همه زور و قدرت را می‌فهمند و به صورت تام و کامل قدرت انقلاب اسلامی را می‌فهمند؛ از این رو تمکین می‌کنند، وگرنه چنانچه آمریکایی‌ها طرف مقابل‌شان زور نداشت، تمکینش نمی‌کردند. اصلاً آمریکایی‌ها برای چه باید از ما اطاعت کنند؟ آنها به این دلیل می‌گویند که همه جهان باید از ما اطاعت بکند که معتقدند زورشان و قدرت‌شان در همه مؤلفه‌ها از همه بیشتر است؛ اما این آمریکایی‌های مدعی معترف هستند که قدرت و زور انقلاب اسلامی بیشتر از آنهاست، دلیلش هم همین تمکین کردن آمریکایی‌هاست. اگر این دلیل، محکم نیست، به چه علت آمریکایی‌ها تمکین می‌کنند؟ به ویژه در خلیج فارس و تنگه هرمز به دلیل این است که باور دارند اینها زور و قدرت دارند. سوابق هم همین‌طور نشان می‌دهد که این‌گونه است.

* آمریکا به دنبال آن است که یک تصویر نادرست از قدرت نظامی ایران به کشورهای عربی مخابره کند و آنها را از قدرت ایران بترساند، به عبارتی، به دنبال ایران‌هراسی هستند، چه پاسخی به این رفتار آمریکا دارید؟
ما هیچ‌وقت نه در پی آن بودیم، نه در پی آن هستیم که از این قدرت برای ظلم و تعدی استفاده کنیم، بلکه برای دفاع از حق است و دستور خداوند متعال این است که نه‌تنها نباید ظلم کنیم، بلکه از مظلوم دفاع هم می‌کنیم، هر چند که اگر کشورهای آنها و حکومت‌شان یک حکومت استبدادی باشد، بلکه کشور مسلمان خودی محسوب می‌شوند اینها رُحَماءُ بَينَهُم محسوب می‌شوند. در برابر کفار و زورگویان قوی‌تر و سرسخت‌تر و شدیدتر و در برابر مظلومان خود مهربانند و لطیف، ما در کجا به یک مظلوم تعدی کرده‌ایم؟

* در روزهای گذشته کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای رزمایشی را در خلیج فارس برگزار کردند، اما شما واکنش علنی به این رزمایش نداشتید، چرا؟
این رزمایش‌ها یک امر بسیار طولانی‌مدت و طبیعی است. همه کشورها دائم در حال رزمایش هستند. یک وقت است به لحاظ موضوعی که پیش می‌آید رسانه‌ای می‌شود.
 ما تعداد زیادی تمرین و رزمایش داریم، اما بستر این امر را کشورهای خلیج فارس فراهم می‌کنند. برای نمونه یک کشور جنوب خلیج فارس رزمایش برگزار می‌کند و از همه کشور‌ها می‌آیند و این درست است که همه آنها علیه جمهوری اسلامی است، ولی یک امری که بگوییم یک اتفاق جدیدی افتاده و پیشتر نبوده، این‌طور نیست. در برابر اینها ما همواره از آمادگی کاملی برخوردار هستیم و عموماً رزمایش‌ها در آب‌های سرزمینی و آب‌های داخلی و بین‌المللی مجاور آب‌های جنوب خلیج فارس صورت می‌گیرد. با این حال از آنها مطلع هستیم و به طور کامل آنها را رصد می‌کنیم. 


دو تن از فرماندهان نیروی دریایی سپاه در گفت‌وگو با صبح‌صادق
رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر خود با معلمان و نومعلمان سراسر کشور با اشاره به طرحی که در کنگره آمریکا علیه رزمایش‌های دریایی ایران در جریان است، فرمودند: امروز دشمنان حرف‌هایی می‌زنند که بزرگ‌تر از دهان‌شان است و مثلاًً طراحی می‌کنند که «ایران در خلیج‌فارس نباید رزمایش نظامی داشته باشد»؛ در حالی که این سخنان، غلط اضافی است. خلیج‌فارس، خانه و محل حضور ملت ایران و ساحل خلیج‌فارس و سواحل زیادی از دریای عمان متعلق به این ملت قدرتمند است، بنابراین ما باید در این منطقه حضور، رزمایش و اظهار قدرت داشته باشیم و این آمریکایی‌ها هستند که باید بگویند چرا از آن سوی دنیا به اینجا آمده و رزمایش به‌راه می‌اندازند؟ باید با قدرت‌های زیاده‌خواه مواجه شد و برخورد کرد. در همین راستا خبرنگار صبح‌صادق گفت‌وگویی را با دو نفر از فرماندهان نیروی دریایی سپاه انجام داده که شما را به خواندن آن دعوت می‌کنیم.
باید رزمایش‌ها را به طور مرتب برگزار کنیم
سردار علیرضا تنگسیری 

خلیج‌فارس متعلق به ما است و ما 1275 کیلومتر مرز در خلیج‌فارس داریم، 19 جزیره مهم، فلات‌های نفتی و باراندازهای مهم ما در این منطقه قرار دارند؛ از این رو ما به امنیت نظامی و اقتصادی این منطقه بسیار اهمیت می‌دهیم. منطقه خلیج‌فارس یک منطقه بسته است، آب هم در خلیج‌فارس دوّار است، در نقشه تنگه هرمز به این آب متصل می‌شود؛ یعنی آب از سمت ساحل شمالی خلیج‌فارس می‌آید و به سمت جنوب خلیج‌فارس که سمت عرب‌ها است، چرخش پیدا می‌کند. با توجه به وجود نفت، گاز و بسترهای مرجانی در این منطقه اگر آلودگی زیست‌محیطی در این منطقه ایجاد بشود می‌تواند فاجعه عظیمی بیافریند.
ما بارها در محافل مختلف و رزمایش‌ها اعلام کرده‌ایم که وجود بیگانه در منطقه به مثابه آتش در انبار پر از باروت است و می‌تواند فاجعه‌ای را در منطقه ایجاد کند؛ چرا که ما شاهد چنین اتفاقاتی بوده‌ایم. چند سال پیش یک ناو آمریکایی با یک سوپر تانکر ژاپنی تصادف کرد، رفتار ناو آمریکایی خلاف مقررات بود، در مسیر خروجی بدون استفاده از چراغ‌های راه حرکت کرد و این تصادف اتفاق افتاد و آلودگی وسیعی را در بخشی از خلیج‌فارس ایجاد کردند. بار دیگر ما شاهد ایجاد ناامنی از سوی آمریکایی‌ها بودیم؛ آمریکایی‌ها یک قایق اماراتی که چهار هندی و یک اماراتی در آن بودند با این تفکر که از سوی این قایق خطری آنها را تهدید می‌کند، آن را مورد هدف قرار دادند و چند نفر از سرخدمه این قایق را کشتند.
آوردن ناوها و زیردریایی‌های اتمی در جایی مثل خلیج‌فارس ممنوع است، اما آمریکایی‌ها به هیچ مقرراتی اهمیت نمی‌دهند و به آن پایبند نیستند؛ چرا که خلیج‌فارس خانه آنها نیست. اگر برای یک ناو آمریکایی که سوخت اتمی دارد در منطقه خلیج‌فارس اتفاقی بیفتد و منطقه آلوده شود نزدیک به ده یازده سال منطقه از آلودگی اتمی پاک نخواهد شد.
متأسفانه سران برخی کشورهای منطقه برخلاف نظر مردم آن کشورها که راضی به حضور آمریکایی‌ها در منطقه نیستند، کمک می‌کنند به اینکه بیگانگان در منطقه حضور پیدا کنند. ما در منطقه حساسی زندگی می‌کنیم، گاهی لازم است ما ۹۰ ناو در منطقه داشته باشیم دشمن یک زمانی وجود صدام را بهانه کرده بود و آمدن خود را به صدام ربط می‌داد، امروز که صدام نیست بهانه دیگری می‌آورند و آمریکایی‌ها فقط می‌خواهند حضور نامشروع خود را در منطقه به بهانه‌های مختلف مشروعیت ببخشند.
کشورهایی که در منطقه زندگی می‌کنند خانه‌شان در این منطقه واقع شده و منافع‌شان در این منطقه وجود دارد بنابراین باید امنیت این منطقه را برقرار کنند و بیگانگان باید از این منطقه بروند. خلیج‌فارس از قرن 15 میلادی که پرتغالی‌ها آمدند و تا پایان قرن نوزدهم در منطقه ماندند، بعد از آنها انگلیسی‌ها آمدند، اوایل قرن بیستم آمریکایی‌ها آمدند و در این منطقه ماندند این منطقه برای آنها منافع زیادی دارد. ما هم در این منطقه منافع زیادی داریم و عقل سلیم حضور آنها را قبول نمی‌کند؛ چرا که هیچ کسی در خانه خود آتش روشن نمی‌کند، ما نیز در منطقه خودمان به دنبال ناامنی نیستیم، اینجا خلیج‌فارس و محل درآمد اقتصادی ما است، میادین نفت و گاز ما در این منطقه وجود دارد و میادین عظیم پارس شمالی و پارس جنوبی را داریم، باراندازها و شهرهای مهم ما در ساحل خلیج‌فارس قرار دارد بنابراین ایجاد امنیت در این منطقه به وجود بیگانگان نیاز ندارد. همان‌طور که رهبر معظم انقلاب فرمودند خلیج‌فارس متعلق به ما و خانه ما است، دشمنان ما با طی کردن هزاران مایل به این منطقه می‌آیند و رزمایش برگزار می‌کنند، آن وقت می‌گویند که ایران اجازه رزمایش در این منطقه را ندارد. می‌گویند شما حق ندارید در منطقه‌ای که مال شما است رزمایش برگزار کنید، سال گذشته آمریکایی‌ها بیش از 7، 8 رزمایش مشترک را در این منطقه برگزار کردند، آمریکایی‌ها در همه جای دنیا به خود اجازه می‌دهند و رزمایش‌های مشترک برگزار می‌کنند بعد به ما می‌گویند که در خلیج‌فارس که خانه ما است حق برگزاری رزمایش ندارید.
از دولتمردان می‌خواهیم مراقب حرف‌ها و کارهای‌شان باشند. کاری نکنند که بیگانگان برای ما دست بزنند. قطعاً بیگانگان کسانی نیستند که به فکر منافع ما در منطقه باشند، ما باید رزمایش‌ها را به صورت مرتب برگزار کنیم و درعین حال باید با کشورهای منطقه ارتباط خوبی داشته باشیم.
جانشین فرمانده نیروی دریایی سپاه

نباید در مقابل آمریکایی‌ها کوتاه بیاییم
سردار ابوذر رشیدی

کلام حضرت آقا کاملاً روشن و واضح است؛ در سال‌های گذشته هم رهبر معظم انقلاب به دفعات این نکته را تکرار کرده بودند که اگر ما کوتاه بیاییم، دشمن جلوتر می‌آید و قطعاً این امر تبعات سنگین‌تری برای ما خواهد داشت.
اینکه آمریکا فکر کرده است ما نباید در خلیج‌فارس رزمایش برگزار کنیم، فکری بی‌خود است. حضرت آقا هم فرمودند: آمریکایی‌ها از آن طرف جهان به اینجا آمده‌اند و به ما می‌گویند در خلیج‌فارس رزمایش برگزار نکنید، اینها چه کاره هستند که به ما چنین می‌گویند. حضور آنها در منطقه غیرقانونی و غیر مشروع است.
حضرت آقا در ادامه فرمودند: آمریکایی‌ها می‌توانند در همان خلیج خوک‌ها رزمایش برگزار کنند.
آنچه از کلام رهبر معظم انقلاب برداشت می‌شود، این است که ما نباید در مقابل آمریکایی‌ها کوتاه بیاییم، خلیج‌فارس متعلق به ما و جزء منطقه ماست، ما در دریای سرزمین‌مان حق هرگونه اعمال حاکمیت داریم و می‌توانیم با استفاده از قانون عبور بی‌ضرر دریاها با عبور کشورهای متخاصم که موارد لازم را در دریا رعایت نمی‌کنند، مقابله کنیم.
اساس قانون ۱۹۸۲ حقوق دریاها بر مبنای عبور بی‌ضرر است. بر مبنای این کنوانسیون تردد و عبور شناورها در دریای سرزمینی هر کشور باید با رعایت مواردی صورت بگیرد که اگر موارد خاصی را انجام بدهند، عبور آنها با ضرر تلقی می‌شود و آن کشور ساحلی می‌تواند مانع عبور آنها شده و عبور شناورهای بیگانه را تعلیق کند.
اقداماتی که برای شناور بیگانه در دریای سرزمینی هر کشوری ممنوع است؛ مواردی مانند جمع‌آوری اطلاعات، تمرین، رزمایش، تبلیغات علیه کشور ساحلی، فرود یا پرواز در عرشه کشتی، بارگیری، آلودگی دریا در آن منطقه، ماهی‌گیری در آن منطقه و اخلال‌های مخابراتی، از جمله موارد یازده‌گانه‌ای است که قانون 1982 به صراحت آنها را بیان کرده است.
بر اساس بند مذکور از کنوانسیون 1982 ما می‌توانیم عبور شناورهای بیگانه را در منطقه دریای سرزمینی خودمان معلق کنیم؛ از طرف دیگر ما در تنگه هرمز و خلیج‌فارس جغرافیایی داریم که می‌توانیم به راحتی در هر نقطه‌ای که احساس خطر کنیم، پاسخ مناسبی به تهدیدات دشمن بدهیم.
مأموریتی که نیروی دریایی سپاه در منطقه خلیج‌فارس و تنگه هرمز بر عهده دارد، نشان‌دهنده این است که روزبه‌روز توانمندتر، پویاتر و مقتدرتر از مرزهای دریایی جمهوری اسلامی حراست و حفاظت می‌شود. نمونه بارز این حراست مقتدرانه، ماجرای ۲۰ دی ماه سال ۹۴ بود که آمریکایی‌ها با چشمان خود دیدند در کمترین زمان ممکن دریادلان منطقه دوم نیروی دریایی به موقع با تفنگداران آمریکایی برخورد و آنها را دستگیر کردند. به‌تازگی آمریکایی‌ها اعلام کردند، نیروی دریایی سپاه خطرناک است. به نظر می‌رسد که آمریکایی‌ها درست تشخیص دادند؛ چرا که نیروی دریایی سپاه در برابر متجاوز، زورگو و قلدر با اقتدار می‌ایستد.
واقعیتی که درباره خلیج‌فارس وجود دارد، این است که خلیج‌فارس و تنگه هرمز موقعیتی راهبردی دارند که اگر کسی فکر کند آمریکا و اذناب آمریکا از این منطقه دست خواهند کشید، جز ساده‌دلی چیز دیگری نیست. بنابراین، ما باید روزبه‌روز اقتدارمان را بیش از پیش در منطقه به اثبات برسانیم؛ چرا که در سال‌های مختلف دولتمردان مختلف آمریکایی و اروپایی سعی کردند حضورشان را در این منطقه تقویت کنند. یک تاریخ‌نویس پرتغالی قرن هفدهم گفته است: اگر ما جهان را یک انگشتر طلا فرض کنیم، نگین آن تنگه هرمز است.
خلیج‌فارس از طرفی موقعیت خاص ژئوپلیتیکی دارد و از طرف دیگر دارای منابع عظیم انرژی است و حدود  ۶۳ درصد از ذخایر نفت جهان را به خود اختصاص داده است؛ به‌گونه‌ای که روزانه ۴۱ درصد نفت جهان از خلیج‌فارس استخراج می‌شود. ما در خلیج‌فارس به دلیل موقعیت خاص و ذخایر انرژی این منطقه ۵۶۵  میلیارد بشکه ذخیره نفتی داریم؛ از این رو آمریکایی‌ها به هیچ وجه در مقابل ما کوتاه نخواهند آمد و سعی می‌کنند به طرق مختلف حضور خود را در خلیج‌فارس تقویت کنند.
با حضور نیروی دریایی سپاه و نیروی دریایی ارتش در منطقه در دریای مکران، اقتدار دریایی بسیار مطلوبی حاکم است و تنها به نظر می‌رسد که دولتمردان ما باید مواضع قاطعانه بگیرند. در گذشته ما هر جا که ترسیدیم، ضرر کردیم.
معاون بازرسی نیروی دریایی سپاه