به بهانه تذکر اخیر رهبر معظم انقلاب به صداوسیما
رهبر معظم انقلاب در سخنرانی هفته گذشته در دیدار معلمان با ایشان، باز هم به طرح مسئله‌ای درباره صداوسیما پرداختند. بیانات امام خامنه‌ای در این جلسه، بیشتر بر موضوع هویت‌یابی و تربیت نوجوانان تمرکز داشت. ایشان یکی از مسئولان در این زمینه را «صداوسیما» معرفی کردند؛ به طوری که فرمودند: «من سال گذشته هم گفتم، عمل نشده، آن‌چنان که باید عمل نشده؛ صداوسیما باید یک سرفصل کارى مخصوص آموزش و پرورش داشته باشد؛ آدم‌هاى با فکر، بنشینند برنامه‌ریزى کنند. چند روز پیش ـ شاید هفته پیش ـ جمعى از نوجوان‌ها و جوان‌هاى دانش‌آموز اینجا در حسینیه بودند و برای‌شان بنده صحبت کردم. یکى‌شان یک نامه‌اى به من داد، دیدم حرف حسابى می‌زند؛ نوشته بود که در صداوسیما براى کودکان برنامه هست، براى بزرگ‌ها برنامه هست، براى ما جوان‌هاى دبیرستانى برنامه نیست. دیدم راست می‌گوید، حرف درستى است. کدام برنامه را براى این جوان فراهم کردید که بتواند از آن استفاده روحى، استفاده فکرى، استفاده دینى، استفاده علمى کند. البته برنامه‌هاى علمى در بعضى از شبکه‌ها هست، اینها برنامه نیست؛ برنامه‌سازى باید بشود؛ هنرمندانه کار باید بشود. این هم یک دستگاه که دستگاه موظّفى است.»
درباره راهکارهای صداوسیما برای عملی ساختن این مطالبه رهبری، نظر دو نفر از هنرمندان و کارشناسان را جویا شدیم.

معرفی هویت و تقویت اتحاد ملی
جهانگير الماسي، بازيگر سينما، تئاتر و تلويزيون با تأکید بر لزوم توجه بیشتر صداوسیما به هويت ملی و تقويت اتحاد و همدلي بین مردم، گفت: «اصلی‌ترین وظیفه رسانه ملي در این زمینه این است که ارزش‌هاي اعتقادي مردم این سرزمین، که مهم‌ترین آنها باور به خداوند یگانه است را جلا بدهد. همین باورها بوده است كه در طول تاریخ، همواره موجب حفظ این کشور و راندن بيگانگان و چپاولگران شده است. البته، افرادی که در جایگاه تولیدکننده و ناظر به این موضوعات می‌پردازند، خودشان بايد به اين باورها ايمان داشته و در زندگي فردي و اجتماعي خود به آنها پايبند باشند.»
این بازیگر، نمایش چپاول‌ها و غارتگري‌هاي بيگانگان در طول تاریخ را یکی از موضوعات مهمي دانست كه صداوسيما بايد در برنامه‌ها و به ویژه سريال‌هايش به آن توجه کند و در این‌باره توضيح داد: «مردم بايد بدانند كه از چه راه‌ها و چگونه تاريخ‌شان از سوي متجاوزان بيگانه به يغما مي‌رفت تا شعور و معرفت جمعي اين مردم بيش از پيش ناظر باشد و راه‌هاي ورود و خروج موش‌هايي كه تحت عناويني چون استعمار و... فرهنگ و جامعه ما را مي‌جويده‌اند بسته شود.»
وی همچنین درباره روش‌های هنری برای تعمیق هویت فرهنگی در برنامه‌های صداوسیما، اظهار داشت: «بايد كيفيت تصويري برنامه‌هاي تلويزيون بازنگري شود و اين تصاوير هم جلوه‌اي از هويت، طبيعت، معماري و حال و هواي ايراني را نمايش دهند.»
الماسی تأکید كرد: «لازم است كه يك روانشناسي اجتماعي، با شناخت از هويت تاريخي و اعتقادي ما، برنامه‌هاي صداوسيما را نظم دهد.»

تقویت اتاق‌های فکر
سعید مستغاثی، رئيس اسبق انجمن منتقدان نیز گفت: براي افزايش سطح كيفي سریال‌ها، نياز به تشكيل اتاق‌های فکر مختلف برای تأمین محتوا در رسانه ملي محسوس است.
این مستندساز افزود: انتخاب عوامل توليد برنامه‌ها در صداوسیما، نبايد بر اساس روابط درون شبكه‌ها جريان داشته باشد؛ محتوا و ساختار، از اين موضوع كه چه کارگردان يا بازيگر برجسته‌ای آن را توليد و در آن بازی كند، مهم‌تر است.
مستغاثي، نزديك شدن رسانه ملي به پژوهشكده‌ها و انديشكده‌ها را راهكاري مهم براي تقويت صداوسيما دانست و گفت: به طور کلی در كشورهاي غربي، شبكه‌هاي تلويزيوني چسبيده به يك انديشكده هستند، به طوري كه امروز در غرب، بيش از 1500 شبكه تلويزيوني آوانجليستي (مسيحي صهيونيست) با تكيه بر مراكز انديشه صهيونيستي فعاليت مي‌كنند. در كشور ما نيز مؤسسات آكادميك بايد به رسانه ملي نزديك‌تر شوند تا شاهد افزايش سطح كيفي برنامه‌ها و كاهش نقاط ضعف باشيم.
کارگردان مجموعه «تمدن آسمانی» ادامه داد: پخش فيلم‌هاي سينمايي خارجي در تلويزيون با هدف شناخت فرهنگ‌ها و ممالك ديگر خوب است، به شرط اينكه صرفاً براي پر كردن آنتن نباشد. پخش فيلم‌هاي سينمايي خارجي در رسانه ملي بايد همراه با كارشناسي دقيق و عميق باشد.
وي با تأكيد بر توجه به موضوع فيلم‌هاي خارجي توضيح داد: معيار براي پخش اين فيلم‌ها نبايد فقط حذف صحنه‌هاي غيرشرعي باشد؛ بلكه بايد به موضوعي كه در اين فيلم‌ها پرداخته مي‌شود نيز دقت كرد.
كارگردان مجموعه مستند «راز آرماگدون» اظهار داشت: يكي از استادان دانشگاه پرينستون آمريكا، در كتابي با موضوع سينماي آمريكا نوشته كه بيش از 100 سال است هاليوود سعي دارد تمام جنبه‌هاي زندگي و فرهنگ مردم جهان، از جمله خوراك، پوشاك، سياست و حتي عشق و مرگ را مطابق ميل خودش تغيير شكل دهد.
وي تصريح كرد: نمايش تصادفي و باري به هر جهت محصولات سينمايي آمريكا؛ چه فيلم و چه انيميشن خيلي خطرناك است. به همين دليل به صرف اينكه يك فيلم خارجي اكشن است و صحنه مشكل‌دار ندارد، بدون در نظر گرفتن آثار سوءرفتاري و روحي ـ و نه الزاماً سياسي ـ بر مردم، نمي‌توان اكتفا كرد.

نگاهی به فیلم «مرگ ماهی»
«مرگ ماهی» چهارمین فیلم سینمایی سیدروح‌الله حجازی است که برای وی نوعی پیشرفت در کارگردانی به شمار می‌آید. حجازی در این فیلم نشان داد، قابلیت‌های او در مدیریت و اجرای فرم مدنظرش به پختگی لازم رسیده است؛ به گونه‌ای که فضاسازی‌ها و قاب‌بندی‌های تصویری این فیلم نمره قبولی می‌گیرد. ایفای نقش بازیگران، قابل توجه است و در مجموع، شاهد اثر خوش‌پرداختی هستیم که با وسواس و دقت زیادی پدیدار شده است.
اما هنوز هم مشکل اصلی آثار این فیلمساز، گنگ بودن و ناقص گذاشتن فیلمنامه‌اش است. از قضا این‌بار خود حجازی، فیلمنامه اثرش را نوشته است. فیلمنامه‌ای که بر اساس ادای دین به مادر خلق شده و در این بستر، روایتی اجتماعی و فرهنگی نیز ترسیم می‌شود؛ روایتی که در ادامه دو فیلم پیشین حجازی، یعنی «زندگی خصوصی آقا و خانم میم» و «زندگی مشترک آقای محمودی و بانو» به مناسبات خانوادگی طبقه متوسط شهری در جامعه امروز ایران می‌پردازد. 
پردازش نگاه اجتماعی در «مرگ ماهی» نو و بدیع نیست. لحظات تنش‌آمیز و گردش و بازی خردسالان در لحظه‌های بحران، شباهت زیادی به فیلم «درباره الی» دارد. نکته دیگر فیلمنامه، شروع دیرهنگام داستان است و فیلم تا لحظه درگرفتن اولین بحران در موقع طرح معمای فرد ناشناخته‌ای که به ملاقات مادر می‌آید، دچار رخوت است. با اوج گرفتن کشمکش، در نخستین دعوای میان شخصیت‌های اصلی که نقش آنها را «نیکی کریمی» و «علی مصفا» بازی می‌کنند، همه منتظر رفتن به میانه میدان یک درام پرکشش و کنکاش در ابعاد روان‌شناختی و پایگاه اجتماعی آدم‌های فیلم هستند؛ اما افسوس که این جرقه استمرار نمی‌یابد تا به آتشی فراگیر بر کل فیلم تبدیل شود. به محض ایجاد گره، نیمه‌کاره رها می‌شود و تا قرار است به یکی از شخصیت‌ها نزدیک شویم و به درون او راه یابیم، ناگهان ارتباط‌مان با او قطع می‌شود. در واقع، همین که باید به یک درک جدید از موقعیت‌های طبقاتی یا خاستگاه‌های فرهنگی - اجتماعی شخصیت‌ها برسیم، ناگهان همه چیز به سکون می‌رسد.
در طول فیلم، ایده‌های مختلف و تأمل‌برانگیزی مطرح می‌شوند که همه در حد یک اشاره یا گفت‌وگو کلی باقی می‌مانند و به محتوایی مؤثر بدل نمی‌شوند؛ مانند خانه‌ای که موریانه‌ها آن را احاطه کرده‌اند، گفتن این حرف که قدیمی‌ها همه گره کور می‌زدند و ما گره‌های کورتر از این را باز کرده‌ایم، شناسنامه گم‌شده، اتاق پر از کتاب و قلم، انتقال جسد به گلخانه، سرقت عکس از آلبوم قدیمی و...؛ همه این تلمیحات زیبا و بدیع که مفاهیم خاصی را در بر می‌گیرند، در تکمیل جورچین فیلم ناهمگون می‌مانند و تصویر و تصور متعینی را تجلی نمی‌بخشند. 
و ما هنوز هم منتظر بهترین فیلم روح‌الله حجازی هستیم؛ در آینده نزدیک.


  اعتراض 30 بازیگر زن به فساد در پشت پرده برخی از فیلم‌ها
۳۰ بازیگر زن در نامه‌ای به معاون سیما، از اوضاع کاری خود انتقاد کردند. این بازیگران، حضور برخی از عوامل فاسد را دلیل بیکاری خود اعلام کردند. در بخشی از این نامه خطاب به اصغر پورمحمدی، معاون سیما آمده است: امیدواریم شما برادر عزیز از پشت صحنه ناسالم و غیرمطلوب بیشتر پروژه‌های تلویزیونی باخبر باشید؛ از روابط آلوده و مافیای قدرتمند عده‌ای بی‌صلاحیت و شهوت‌پرست که روز‌به‌روز به نفوذ و قدرت ایشان برای وارد کردن چنین افرادی در صحنه مقدس تلویزیون اسلامی افزوده می‌شود، مطلع باشید!! چگونه است که عده‌ای از بانوان بازیگر بی‌حاشیه، موجه و اخلاق‌گرا با دستمزدهای انسانی و معقول، تنها به دلیل باج ندادن به این عده سودجو و حفظ عفت و سلامت روحی و حفظ حدود و شأن حرفه‌ای خود به بهانه‌های مختلف از طرف ایشان از کار باز می‌مانند! چگونه است که بیشتر بانوان موجه این حرفه به دلیل تشکیل خانواده و ازدواج که توصیه و دستور اسلام است، در تلویزیون و سینمای جمهوری اسلامی ناخواسته از میدان به در می‌شوند!

عصبانیت صدای آمریکا از یک انیمیشن انقلابی
رسانه دولتي آمريكا (VOA) هم با انیمیشن «بچرخ تا بچرخیم» دچار وحشت شد. «بچرخ تا بچرخیم» روایتی کودکانه و نمادین درباره برنامه هسته‌ای کشور است. این موضوع در قالب داستان علاقه چند کودک به ساخت فرفره نمایش داده می‌شود. داستان ساده و صمیمی این کارتون به خوبی با بچه‌ها ارتباط برقرار می‌کند. در این کارتون تلاش ایران برای پیشرفت و دستیابی به یکی از انرژی‌های پاک و کاربردی، به طور ملموس برای بچه‌ها ترسیم می‌شود. انیمیشن «بچرخ تا بچرخیم» سال گذشته و در جشنواره فیلم عمار به نمایش درآمد و از این جشنواره نیز جایزه گرفت. پس از رسانه‌های زنجیره‌ای، این‌بار نوبت به رسانه دولتی آمریکا رسید و این رسانه با حمله به این اثر، مطالبی مشابه آنچه اصلاح‌طلب‌ها عنوان کرده بودند، منتشر کرد.

بایکوت بازیگر مشهور به دلیل مخالفت با داعش
یکی از بازیگران مشهور سینمای جهان عرب می‌گوید: به دلیل مخالفت با گروه‌های تروریستی، در کشورهای عرب بایکوت شده است. به گزارش العالم، «رغده» در مصاحبه‌ای تلویزیونی گفت: به دلیل مواضعش درباره عراق، لبنان و سوریه بیشتر کشورهای عربی او را تحریم کرده‌اند. این هنرمند سوری یادآور شد، سوریه در حال نبرد به نیابت از امت عربی است؛ زیرا اگر پایداری ارتش سوریه نبود، اکنون همه گروه‌های مسلح در سینا بودند. رغده با ابراز تعجب از خبرسازی‌ها و فضاسازی‌ها درباره حلب در این برهه زمانی، تأکید کرد که هواپیماهای ارتش سوریه حلب را بمباران نکرده‌اند و افرادی که در این شهر هستند، از اهالی آن نیستند. 


مخالف سوزاندن سهمیه یکسان‌سازی هستم
...09362942/ من به طور کلي مخالف سوزاندن سهميه سالانه کارت‌هاي يکسان‌سازي هستم، زيرا معتقدم همکاري که به دليل مشغله در سي سال خدمت خود نتوانسته است از سهميه‌اش استفاده کند، در زمان بازنشستگي خودش (در صورت حيات) يا خانواده‌اش پس از فوت يا شهادت از آن استفاده کند.
...‌09146561/ اين درست نيست دوستان‌مان بروند و در سوريه جهاد کنند، ما اينجا بمانيم و فقط غصه بخوريم. 
...09106754/ چرا برندگان تريبون را تشويق نمي‌کنيد؟
صبح صادق: برندگان تریبون طی دو یا سه نوبت در سال جوایز خود را دریافت کرده و می‌کنند.
...09113346/ چرا فکري براي رسمي کردن مدارک داخلي دانشگاه امام حسين(ع) نمي‌شود؟ 
...۰9126203/ فکری به حال پروژه‌های مسکن کارکنان بکنید. هنوز پول می‌دهیم، اما خبری نیست. 
...09127918/ ورامين، پيشوا و قرچك مراکز درمانی نیروهای مسلح ندارند.
...09131831/ چرا وام حکمت مسکن بعد از 10 سال همان 25 ميليون تومان است؟
...‌09132865/ چرا قانون تسري در سپاه اجرا نمي‌شود؟
...09137165/ همچنان سونوگرافي در بيمارستان شهيد‌صدوقي سپاه را پزشک مرد انجام مي‌دهد.
...‌09144405/ با توجه به اينکه جمعي از مخاطبان هفته‌نامه از بازنشستگان عزيز بوده و پيري چشم دارند، خواهشمند است در صورت امکان مطالب کمي درشت نوشته شود.
...09151104/ چرا هفته‌نامه صبح صادق براي بازنشستگان ارسال نمي‌شود؟/ مهرابي از مشهد
صبح صادق: این موضوع متوجه کانون‌های بازنشستگی است، در صورتی  که بودجه لازم را به این کار اختصاص دهند، حتماً صبح صادق برای شما بازنشستگان ارسال خواهد شد.
...‌09158593/ از مسئولان امر خواهش مي‌کنم در صورت امکان مقايسه جامعی از نظر وضعيت معيشتي کارکنان سپاه با ساير کارمندان دولت انجام دهند! 
...09163519/ چرا در سپاه کارمندان مورد بي‌مهري قرار گرفته و چند سال است لباس نگرفته‌اند؟
...‌۰9175376/ ما پاسداران انقلاب اسلامي همه سختي‌ها و کمبود‌ها را به اميد رضايت رهبرمان تحمل مي‌کنيم...
...‌۰9338875/ از فرمانده نيروي زميني خواستاريم که بسيجيان پس از 8 تا 10 سال خدمت را در آموزش‌های جدید و دوره‌های تخصصی شرکت دهند. 
...09359902/ چرا چند سال است که مبلغ وام‌هاي ازدواج و طرح حکمت مسکن افزايشي نداشته است؟
...‌09186613/ اگر امکانش وجود دارد، از خاطرات شهدا چاپ کنيد. با تشکر
صبح صادق: این کار در ستون علمداران و قبیله آفتاب در صفحه 11 نشریه انجام می‌شود.
...09187771/ حق عملياتي بسيج کي تغيیر مي‌کند؟
...09187790/ حق ايثارگري بچه‌هاي تيپ انصار جوانرود کارهایش انجام شده، ولي هنوز خبری نشده است.
...09188839/ حقوق و مزاياي بسيجيان تمام وقت کد 89 غرب کشور باید رسیدگی شود.
...‌09189916/ با تصويب قانون ارشديت‌هاي تحصيلي چرا سپاه آن را ابلاغ نمي‌کند؟ 
...09192519/ به‌جاي چاپ مجله آشنا، هفته‌نامه صبح صادق را توسعه دهيد.
...09193864/ به مسئولان محترم پيشنهاد مي‌کنم اگر نمي‌توانند جلوي قاچاق چند‌ صد تني کالا را بگيرند، کار را به سپاه واگذار کنند تا در کم‌ترين زمان ممکن به کلي قاچاق کالا از بين برود.
...09382103/ کارت پايان خدمت پسرم از طريق ناجا يک ماهه آمد، اما برای خودم که به منظور تعويض تحويل سپاه دادم، دو سال است که نيامده!
...09392513/ چرا خدمت سربازي کساني که مدرک تحصيلي زمان خدمت‌شان با زمان جذب‌شان فرق داشته است، جزء سنوات آنها حساب نمي‌شود؟

 می‌بخشی ما را آقا جان؟
می‌گویند بخشش از بزرگ‌ترهاست آقاجان
ببخش ما را برای همه کوتاهی‌های‌مان
غفلت‌ها بد زمین‌گیرمان کرده آقا...
مهرت را به دل داریم
از انتظار دمادمت با خبریم
آمدنت را واگویه می‌کنیم
اما همچنان سفیل و سرگردان روزگاریم
حواس‌مان جای دیگری است آقا...
عجیب دل به دنیا داده‌ایم
حجاب‌ها دیدگان‌مان را بد ربوده‌اند
بی‌پرده بگویم؛
راه را گم کرده‌ایم آقا...
و سزاواریم به این گمگشتگی
چرا که «از ماست که برماست»!
عذر تقصیرآقا؛ فرصت می‌دهید؟
می‌گویند دعای گوشه‌نشینان بلا بگرداند
آقا دعای‌مان می‌کنی...؟
دعا کنید آقا ... دعا کنید اسباب فاصله‌ها رنگ ببازند
می‌خواهیم روسفید شویم پیش شما آقا
می‌خواهیم سرشار شویم از آرزوی دیدارتان مولا
می‌خواهیم دقیقه‌ها و ثانیه‌ها را به عطش وصال‌تان «امن‌یجیب» سر دهیم
... می‌بخشی ما را آقاجان؟!
***
گفتم که روی خوبت از ما چرا نهان است؟
گفتا تو خود حجابی، ورنه رخم عیان است

لشکر حق‌اند اکنون پاسداران سپاه
سوم شعبان بحق گردیده روز پاسدار
از خمینی(ره) رهبر فرزانه باشد یادگار
سوم شعبان که میلاد حسین‌بن‌علی(ع) است
نام پاکش داده بر ایثار و ایمان، اعتبار
پاسداران، پاسدار دین و ایمان بوده‌اند
در اطاعت از ولایت، خاکسار و استوار
آن دلیران، امتحان خویش دائم داده‌اند
بعد از هر امتحان، بودند آنان رستگار
پاسدار از روز اول، با بصیرت بوده است
در مصاف دشمنان، پیوسته بوده هوشیار
با نفوذی‌های خائن، تن به تن جنگیده‌اند
با تمام نوکران اجنبی در کارزار
دشمن دیرین از آنان، سخت سیلی خورده است
روزگار فتنه گردیده از آنان شام تار
در خلیج‌فارس مزدوران همه در اضطراب
حاکمان خودفروش از دست آنان غصه‌دار
پیر استعمار هم از دست آنان خشمگین
صهیونیسم بی‌وطن از دست آنان داغدار
اردوغان هم خواب بی‌تعبیر، گویا دیده است
امپراتوران عثمانی شده بر غم دچار
مخلص اینکه، جوجه‌شیطان‌ها همه اندوهگین
تیغ تیز خدعه‌ها دیگر نمی‌آید به کار
لشکر حق‌اند اکنون پاسداران سپاه
با عملکرد خودش باشد قرین افتخار
یا حسین‌بن‌علی(ع) دست سپاه خود بگیر
تا سپاه شام گردد دست آنان تار و مار
در جماران پیر ما فرمود با اخلاص و عشق
لشکر حق است، امروزه سپاه پاسدار
عبدالمجید فرائی