حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنور با اشاره به مطرح بودن ۵۰ طرح تحریمی علیه ایران در کنگره آمریکا اظهار داشت: پیش آمدن این مسئله با وجود مذاکراتی که صورت گرفت، نشان می‌دهد که برخی مسئولان ما هنوز دشمن را نشناخته‌اند. رئیس کمیته هسته‌ای مجلس تأکید کرد: باید از الآن آماده باشیم که اگر تمدید داماتو و منع فروش هواپیمای مسافربری به امضای رئیس‌جمهور آمریکا رسید، به سرعت واکنش نشان دهیم.
 تحلیل یک رسانه عربی 
از انتخابات ایران 
پایگاه خبری اماراتی «گلف‌نیوز» در گزارشی تحت عنوان «روحانی در انتخابات پیش رو با چالش‌های جدی روبه‌روست» مدعی شده که حسن روحانی رئیس‌جمهور ایران به دلیل برآورده نکردن انتظارها در دوره اول ریاست جمهوری‌اش و عدم بهبود جدی وضعیت اقتصادی با مشکلاتی روبه‌رو خواهد بود.

تنها بر سر یک نفر
 به توافق برسیم
دبیرکل جامعه روحانیت مبارز در پاسخ به پرسشی مبنی بر واکنش وی نسبت به سخنان اخیر باهنر در خودداری گروهی از داوطلبان برای انتخابات ریاست‌جمهوری اظهار داشت: «من بالاتر از این سخن را می‌گویم و حرفم این است، تنها بر سر یک نفر به توافق برسیم.» امام جمعه موقت تهران خاطرنشان کرد: «فرقی ندارد که فرد مورد نظر در دوره‌های قبلی شرکت کرده یا نکرده باشد.» گفتنی است، پیش از این محمدرضا باهنر اعلام کرده بود، افرادی که در دوره‌های قبلی در انتخابات شرکت کردند، در این دوره شرکت نکنند.

شروع رایزنی‌های
 شورای نگهبان 
کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان درباره رایزنی‌های صورت گرفته در زمینه سیاست‌های کلی انتخابات نیز خاطرنشان کرد: «رایزنی‌های اولیه‌ای با رئیس مجلس در زمینه سیاست کلی انتخابات داشتیم که ببینیم چه کار می‌کنند. آنها هم مردد هستند که دولت لایحه را می‌دهد یا خیر. نمایندگان مجلس نظرشان این بود که اگر دولت نتواند در زمان کافی لایحه بدهد، شاید خودشان از طریق طرح وارد شوند و قوانین را اصلاح کنند.»

مسیر اصولگرایان
 برای اجماع
حسن غفوری‌فرد عضو شورای مرکزی جبهه پیروان خط امام و رهبری با اشاره به روند وحدت در بین اصولگرایان، اظهار داشت: «تلاش خوبی برای «وحدت» در حال انجام است؛ اما  کار  مشکل است.» وی گفت: «اکنون لیست‌های احزاب عضو جبهه پیروان آماده شده و تا اواسط این ماه به لیست ابتدایی جبهه می‌رسیم. پس از آن جبهه هم باید با سایر اصولگرایان به توافق برسد.»

تأکید اصلاح‌طلبان
 بر انتخابات شوراها
عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی گفت: «در شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان کمیته‌های امور استان‌ها، تعامل با شخصیت‌های راهبردی و تدوین استراتژی تشکیل شد که سازماندهی و خط‌مشی کاری خود را مشخص خواهند کرد.» محمدرضا تابش اضافه کرد: «فعالیت این شورا روی انتخابات ریاست‌جمهوری سال 96 و شورای اسلامی شهر و روستا متمرکز می‌شود و راهبرد اصلی مشارکت حداکثری مردم در انتخابات ملی و منطقه‌ای است.» وی ادامه داد: «انتخابات شوراها انتخاباتی منطقه‌ای است که اگر بتوانیم آن را پرشور کنیم، به طور یقین انتخابات ریاست‌جمهوری هم گرم می‌شود؛ از این رو اکنون بر شوراها متمرکز شده‌ایم.»

پیام شدیداللحن السیسی
 به سلمان
منابع آگاه به روزنامه «الاخبار» لبنان گفتند که «عبدالفتاح السیسی» رئیس‌جمهور مصر، به واسطه امیر کویت به ملک سلمان شاه عربستان پیام شدیداللحنی ارسال کرده است. در این پیام آمده است: «عربستان به خاطر دو جزیره «تیران» و «صنافیر» به مصر فشار نیاورد. این مسئله اینک در اختیار مقامات قضایی قرار گرفته است و نمی‌توان درباره آن سخن گفت.» در ادامه این پیام، السیسی خطاب به شاه سعودی گفته است: «ریاض باید احترام قاهره درباره دیدگاه مصر در خصوص پرونده‌های عربی و منطقه‌ای را حفظ کند؛ چون مصر کشور کوچک و دنباله‌رو عربستان نیست که ریاض بخواهد آن را اداره کند.»


 محمدرضا فرهادی/پنجمین آتش‌بس یمن که به مدت ۴۸ ساعت برقرار شده بود، با نقض گسترده ائتلاف در حمله به شهرهای یمن با شکست روبه‌رو شد. جنبش انصارالله و علی عبدالله صالح در ابتدا و در صورت پایبندی عربستان به آتش‌بس گسترده در یمن از آن استقبال کرده بودند. 
از زمان وقوع حملات عربستان به یمن تاکنون پنج آتش‌بس بین دو طرف منعقد شده که هر پنج مورد از سوی عربستان نقض شده است. آتش‌بس‌های اعمالی نیز همواره بنابر درخواست‌های طرف سعودی و با واسطه‌گری‌های طرف ثالثی، همچون آمریکا بوده است. آتش‌بس اخیر نیز بنا به درخواست آمریکا و به واسطه نقش میانجی‌گری عمان صورت گرفت که عربستان آن را نقض کرد. حال باید به این پرسش‌ها پاسخ داد که چه دلایلی سبب می‌شود آتش‌بس‌های اجرایی در یمن با ناکامی روبه‌رو گردد؟ آیا آتش‌بس تنها عاملی برای تسکین افکار عمومی از طرف سعودی است؟
۱ـ آتش‌بس اخیر در یمن بنا بر طرح جان کری اتفاق افتاد. جان کری در شهریور ماه سال جاری طرحی را از سوی کمیته چهارجانبه (آمریکا، انگلیس، امارات و عربستان) مطرح کرد و گفت: «امروز هر چه بر ضرورت پایان دادن به خشونت‌ها در یمن تأکید کنیم، باز هم کم است.» وی طرح خود را مشتمل بر چهار بند دانست که به نوعی تداعی‌کننده قطعنامه 2216 درباره یمن بود. جان کری در طرح خود شرط اول برای پایان دادن به بحران یمن را بازگشت به میز مذاکره اعلام کرده بود که این امر مستلزم آتش‌بس بود. در بندهای بعدی اصولی، همچون دولت وحدت ملی، تقسیم قدرت و بازگشت شبه‌نظامیان (انصارالله) به شهرهای شمالی ذکر شده بود که انصارالله این طرح را رد کرد؛ اما پس از دیداری که جان کری با مسئولان انصارالله در مسقط عمان داشت و قولی که مبنی بر پایبندی طرف سعودی به آتش‌بس داده شده بود، انصارالله با بند اول این طرح موافقت کرد.
۲ـ عربستان با توجه به پایبند نبودن به آتش‌بس در حالتی از سردرگمی قرار گرفته است؛ یعنی از یک سو به آتش‌بس تن می‌دهد و از سوی دیگر به نقض آتش‌بس روی می‌آورد. این سردرگمی نیز در نتیجه انتخابات اخیر آمریکا و پیروزی ترامپ است. عربستان فعلاً از رویکرد ترامپ برای حمایت یا عدم حمایت وی از جنگ یمن اطمینان کسب نکرده و با توجه به وضعیت موجود در منطقه نیز خواهان حل این مسئله نیست که دست خالی از یمن خارج شود.
۳ـ آتش‌بس را می‌توان حربه عربستان برای محدود کردن جنگ در مرزهای خود دانست. نیروهای ارتش یمن توانسته‌اند پیشروی‌های قابل توجهی را در مناطق مرزی یمن صورت دهند که همین امر توانسته است ریاض را به پذیرش آتش‌بس وادارد. با ناامن شدن استان‌های مرزی نجران و جیزان، عربستان نگران است که مبادا دامنه جنگ از جنوب به دیگر نقاط کشور نیز گسترش پیدا کند. بنابراین، برای پنجمین بار در یمن آتش‌بس اعلام کرد.
۴ـ آتش‌بس‌های اعمالی در یمن بنابر خواست طرفینی، همچون آمریکا و منصور هادی است. دلیل اصلی آمریکا مبنی بر حمایت از آتش‌بس نشان دادن چهره خود در مبارزه با تروریسم و کاهش حجم انتقادات موجود علیه خود است. روزنامه «واشنگتن‌پست» در مطلبی نوشته است: «دولت اوباما به واسطه حمایت خود از عملیات هوایی عربستان سعودی که به طور معمول، بیمارستان‌ها و دیگر مناطق غیر نظامی را هدف قرار می‌دهد، از سوی گروه‌های حقوق بشری و نمایندگان کنگره مورد انتقاد قرار گرفته است.» 
همچنین، منصور هادی بنا بر تغییر توازن قوا در مناطق جنوبی به دنبال راهکاری مسالمت‌آمیز برای خروج از بحران به وجود آمده و به دست آوردن امتیازی حداکثری است؛ به همین دلیل منصور هادی اعلام کرد تنها در صورتی حاضر به تقسیم قدرت و شراکت در دولت وحدت ملی است که سهم رئیس‌جمهوری مختص وی باشد و وزرا را نیز خود وی انتخاب کند.
در مجموع می‌توان گفت، آتش‌بس در یمن شکلی از منافع غربی ـ عربی برای بازیگران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای دارد که در پشت پرده آن درصدد منافعی غیر از حل بحران یمن است. همچنین، بحران یمن نشان‌دهنده ناهماهنگی بین ائتلاف است که از یک سو آمریکا پیشنهاد آتش‌بس را مطرح و اجرایی کرده و از سوی دیگر عربستان به نقض آن روی می‌آورد.

   حسین عبداللهی‌فر/ چند هفته‌ای است که دوباره بحث عبور از روحانی به شکل دیگری بر صفحات روزنامه‌های وابسته به اصلاح‌طلبان نقش بسته و در قالب جملات تهدیدآمیزی بیان می‌شود. نظیر آنچه روزنامه «آرمان» تیتر کرد و از قول محمدرضا تاجیک نوشت: «تنها شانس روحانی نداشتن رقیب است.» 
جمله کوتاهی که پیام‌های زیاد و مفهوم بلندی دارد. یکی از پیام‌های این جمله کوتاه این است که روحانی موقعیت خوبی ندارد، دیگر اینکه امکان گرفتن این شانس نیز وجود دارد که در آن صورت باید شکست را بپذیرد. البته، تاجیک تصریح نکرده که این کار را اصولگراها انجام می‌دهند، یا اصلاح‌طلبان. اگر مقصودش جناح رقیب روحانی باشد، پیام این است که روحانی به پشتوانه رأی اصلاح‌طلبان نیاز دارد و باید آنها را به هر قیمتی با خود داشته باشد، ولی اگر منظورش جناح همراه وی، یعنی اصلاحات باشد که نوعی تهدید به شمار آمده و در واقع برای روحانی خط‌ونشان می‌کشد که ممکن است نامزد دیگری معرفی کرده و موقعیت وی را به خطر بیندازند. 
صوفی، رئیس ستاد انتخاباتی اصلاح‌طلبان نیز گفته است که همکاری این جریان با اعتدال و توسعه قطعاً مثل گذشته نخواهد بود و از این پس در قالب شورای عالی اصلاح‌طلبان همکاری خواهند کرد.
به هر صورت، این گونه سخنان حاکی از افزایش فشارهای رسانه‌ای  و روانی به اعتدالگرایان حاکم است که با اهداف خاصی صورت می‌پذیرد. اینکه چرا پس از آنکه بزرگان اصلاحات طرح عبور از روحانی را رد کرده و بر حمایت از او تأکید کرده‌اند، مجدداً چهره‌های سرشناس و مؤثر این جریان به گونه‌ای سخن می‌گویند که گویی در راهبرد حمایت مطلق این جریان از روحانی تغییراتی ایجاد شده و آنها را به حمایت مشروط واداشته است. 
اگر چه می‌توان گفت که تغییر حمایت مطلق اصلاح‌طلبان به حمایت مشروط از روحانی یک راهبرد نبوده و تنها تاکتیکی برای امتیازگیری بیشتر در دولت آینده است؛ اما علل رسانه‌ای کردن این تغییر، پرسشی است که نکات موارد زیر بخشی از پاسخ به انهاست.
اولین پاسخ به این پرسش ناظر به یک رویداد غیرمنتظره در جهان است که اصلاح‌طلبان یک درصد هم بر روی آن حساب باز نکرده بودند. پیروزی ترامپ نه تنها تحلیل‌های اصلاح‌طلبان، بلکه عملاً همه برنامه‌های دولت برای پیروزی در رقابت‌های انتخابات را نقش بر آب کرد؛ لذا یک علت اصلی نگرانی برخی اصلاحاتی‌ها، بر هم خوردن همه معادلات قبلی و کاهش شانس روحانی در رقابت با اصولگرایان است.
 واقعیت این است که از نظر اصلاح‌طلبان پیروزی روحانی، پیروزی آنها نیست، اما شکست او شکست آنها نیز محسوب می‌شود؛ زیر اگرچه از ادامه دولت فعلی خرسند نمی‌شوند؛ اما از کابوس بازگشت اصولگراها رهایی می‌یابند. 
دومین پاسخ به دغدغه دیگر اصلاح‌طلبان بازمی‌گردد که نمی‌دانند با چه توجیهی بدنه رأی خود را بسیج کنند. آنها به خوبی می‌دانند که ناگزیر بودن و چاره نداشتن پس از چهار سال نمی‌تواند پاسخ مناسبی برای هواداران و جلب آرای آنها باشد، به ویژه آنکه عده زیادی از کسانی که در دوره پیشین به توصیه اصلاح‌طلبان به روحانی رأی داده‌اند، اکنون نه تنها به اهداف خود دست نیافته‌اند، بلکه از لحاظ معیشتی دچار وضعیت بدتری نسبت به گذشته شده‌اند و آرزوی حل مشکل‌شان، با دیدن دم کدخدا هم بر باد رفته است. 
به عبارت واضح‌تر، هزینه همراهی اصلاح‌طلبان با روحانی به قیمت ریزش آرا و از دست دادن پایگاه اجتماعی آنهاست؛ امری که این جریان را بر سر دو راهی سختی قرار می‌دهد. یک راه حمایت از روحانی است که اگر با توجیه مناسبی صورت نگیرد عملاً سبب شکست روحانی شده و نقض غرض می‌شود و راه دیگر عبور از اوست که عملاً به نفع جناح رقیب شده و با خرد کردن آرای خود، زمینه شکست روحانی را فراهم می‌آورد.


 حسن خدادی/ استفاده رهبر عظیم‌الشأن انقلاب از مفهوم جهاد کبیر آن هم در مقطعی از عمر انقلاب اسلامی که نظام اسلامی در شرایط خاص اقتصادی و فرهنگی قرار دارد بر کسی پوشیده نیست. اهمیت شناسایی مصادیق و راهبردهای تحقق جهاد کبیر در ابعاد مختلف در این راستا مهم است. ضمن اینکه معظم‌له از همین زاویه ابعاد مختلف «جهاد کبیر» در عرصه‌های اقتصاد، فرهنگ و اجتماع را تبیین کرده و معتقدند: «تأکید بر اجرای اقتصاد مقاومتی، بخش اقتصادی این جهاد است»؛ «تأکید بر این موضوع که جوانان مؤمن، حزب‌اللهی و انقلابی به کارهای فرهنگی خودجوش با قدرت ادامه دهند و دستگاه‌های فرهنگی نیز در همین جهت حرکت کنند، بخش فرهنگی این جهاد است» و «تأکید بر استفاده از همه‌ ظرفیت‌ها و استعدادهای کشور در مسیر پیشرفت، بخش فعال اجتماعی این جهاد کبیر است.» ( 3/3/۱۳۹۵) 
الف) عرصه اقتصادی
در حوزه اقتصاد موارد متعددی را می‌توان برشمرد که هر یک می‌تواند مصداقی برای پیشبرد جهاد کبیر باشد. اما مهم‌ترین مصداق در بُعد اقتصاد همان موضوعی است که رهبر معظم انقلاب طی سال‌های اخیر به شدت آن را مورد توجه قرار داده‌اند و تأکیدات مکرری به مسئولان درباره اهتمام ویژه به آن موضوع، یعنی اقتصاد مقاومتی داشته‌اند. علاوه بر اقتصاد مقاومتی، مصادیق دیگری چون؛ ترویج اقتصاد دانش‌بنیان، خودکفایی در تولید محصولات و نیازهای داخلی، تلاش در زمینه گسترش تولید ملی از طریق احترام به کار و سرمایه ایرانی، تکیه به اقتصاد ملی و نیروهای درونی و هضم نشدن در اقتصاد جهانی وجود دارد که می‌توان آنها را نیز ذیل مصادیق اقتصادی جهاد کبیر دسته‌بندی کرد.
ب) عرصه فرهنگی
حوزه فرهنگ دومین بستر مهم برای شناسایی مصادیق به منظور پیشبرد و تحقق جهاد کبیر در مواجهه با قدرت‌های توسعه‌طلب و استکباری می‌باشد که همواره مورد تأکید رهبر معظم انقلاب بوده است. برخی از راهبردهای مهم فرهنگی که می‌تواند در پیشبرد و تحقق جهاد کبیر کارآمد و کارساز باشد را با مراجعه به اندیشه‌های رهبر فرزانه انقلاب می‌توان مورد شناسایی قرار داد. پایبندی به مبانی و ارزش‌های اساسی انقلاب، سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی، استقلال فرهنگی، اخلاص و حذف موانع نرم‌افزاری. 
ج) عرصه سیاسی
همچنان که در دو حوزه اقتصاد و فرهنگ راهبردهایی برای تحقق جهاد کبیر قابل شناسایی است، در عرصه سیاسی نیز می‌توان مؤلفه‌هایی را با تعمق و تأمل در اندیشه‌های رهبر فرزانه انقلاب برشمرد که به یقین می‌تواند زمینه‌های مناسبی برای پیشبرد و تحقق جهاد کبیر فراهم کرده و بستر مناسبی برای تحکیم و تقویت پایه‌های این مهم (جهاد کبیر) مهیا سازد. مهم‌ترین مصادیق جهاد کبیر در عرصه سیاسی با رجوع به آرا و دیدگاه‌های رهبر معظم انقلاب عبارت است از: اطاعت نکردن از کفار، انقلابی بودن، انقلابی ماندن و انقلابی عمل کردن، توجه ویژه به گفتمان مقاومت، حساسیت در برابر دشمن، هوشمندی، بی‌اعتمادی به آمریکا، نفی سبیل، ارتقای قدرت و اقتدار ملی و توجه به استقلال کشور در همه زمینه‌ها.
بررسی مجموعه کلیدواژه‌های به کار رفته از سوی رهبر معظم انقلاب در سه سال اخیر همگی یک پیام واحد برای دوستان و دشمنان جمهوری اسلامی دارد و ان اینکه: «انقلاب اسلامی به هیچ وجه قرار نیست و نخواهد بود که در اصول اساسی خود تجدیدنظر نماید.» کلیدواژه‌هایی همچون؛ نرمش قهرمانانه، نفوذ و حالا «جهاد کبیر»، همه و همه قطعاتی از پازلی یکسان و تیرهای متفاوتی از یک ترکش و در یک جهت هستند. رهبر فرزانه انقلاب پیش از این نیز بارها و بارها بر تفاوت 180 درجه‌ای سیاست‌های ایران و آمریکا در حوزه‌های مختلف تأکید کرده‌اند. با این وجود؛ طرح مسئله «جهاد کبیر» را باید صریح و در عین حال، روشنگرانه‌ترین کلیدواژه گفتمان‌ساز ایشان در این حوزه به شمار آورد. 


این پول‌ها چرا سبب پیشرفت کشور نمی‌شوند؟
سردار محسن رضایی با بیان اینکه در حال حاضر ایران موشک دو هزار کیلومتری با خطای حدود 10 متری می‌سازد، گفت: «این موفقیت فوق‌العاده است، پس چرا ما نمی‌توانیم خودروی باکیفیت بسازیم، کما اینکه من همیشه سؤال می‌کنم که چرا ما در عرصه‌های دفاعی که سخت‌تر هستند و تحریم‌های طولانی‌ هم داشتند، موفقیت کسب کرده‌ایم.»
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، موفقیت در عرصه سیاست را مورد تأکید قرار داد و افزود: «در جهان کنونی و در مقابله با آمریکا، امام راحل و رهبر معظم انقلاب کارنامه بسیار پرافتخاری را در مسائل مختلف به لحاظ رهبری داشته‌اند؛ چراکه موفق به عبور ملت ایران از برهه‌های سخت شده‌اند.»
وی، وضعیت اقتصاد را در ایران عجیب دانست و ادامه داد: «در کشور ما یک تریلیون تومان نقدینگی وجود دارد؛ سؤال این جاست این پول کجاست، پولی که می‌چرخد، چراکه پول زندانی نمی‌شود و به همین دلیل نقدینگی افزایش می‌یابد، اگر این پول در صنعت، کشاورزی و در کل اقتصاد وارد شود، کشور را در این بخش آباد می‌کند، پس چرا نمی‌آید؟»
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: «دلیل عدم موفقیت حوزه اقتصاد، نداشتن روحیه بسیجی بوده است و راهکار موفقیت آن هم استفاده از فرمول‌های موفقیت‌بخش است.»

تشکیل اتاق فکر برای انحراف افکار عمومی
دولت با تشکیل اتاق فکر برای انحراف افکار عمومی از مسائل اصلی کشور در سال پاسخگویی به وعده‌هایش به دنبال فرافکنی موضوعات مختلف است.
محمد دهقان، نماینده مردم طرقبه و چناران در مجلس شورای اسلامی با بیان نکته فوق افزود: «دولت با وجود شعارهای انتخاباتی تاکنون برای مبارزه با فساد حتی یک لایحه به مجلس نداده است و در برابر فعالیت‌های ضد فساد افراد انقلابی مجلس هم مقاومت می‌کند؛ بروز فساد هشت هزار میلیارد تومانی که از جیب معلمان مظلوم برداشته شده است و فسادهای بانکی که جمعی از مدیران آنها بازداشت شده‌اند و‌ متأسفانه پای نزدیکان یکی از مدیران ارشد در میان است و نیز موضوع برداشت‌های ظالمانه و نامشروع از بیت‌المال و مقرر کردن حقوق‌های نجومی چند صد میلیونی و چند ده میلیونی برای عده‌ای از مدیران دولتی، دیگر اعتماد مردم را به دولت به شدت کاهش داده است و در این چند ماه باقی مانده عمر دولت نیز برای ترمیم افکار عمومی کار چندانی نمی‌توانند انجام دهند. عضو کمیسیون قضایی مجلس افزود: لذا از یک سو به دنبال فرافکنی هستند و برخی از رسانه‌های خود را آماده کرده‌اند تا با توسل به دروغ‌های بزرگ مثل دروغ زشت مربوط به رئیس قوه قضائیه، مفاسد خود را بپوشانند و از سوی دیگر به‌دنبال ایجاد بحران‌های جدید در کشور هستند تا افکار عمومی را از مسائل اصلی و ناکارآمدی‌های موجود منحرف کنند.

برنامه‌های جبهه باطل امروز هم ادامه دارد
رئیس دانشگاه امام صادق(ع) گفت: «در زمان جنگ احزاب عده‌ای نفوذی در میان مسلمانان بودند و افکار عمومی را نسبت به عواقب سخت مقابله با دشمن می‌ترساندند؛ امروز هم چنین افرادی در داخل کشور ما وجود دارند.» حجت‌الاسلام سعید مهدوی‌کنی افزود: «امروز آنچه بر مردم انقلابی ما فشار وارد می‌کند، جنگ نظامی نیست؛ چرا که رزمندگان ما در اقصی نقاط جهان اسلام از موصل گرفته تا حلب و یمن در مقابل جبهه استکبار ایستاده‌اند و نیازی هم به کسی ندارند و علی‌رغم همه فشارهایی که وجود داشت پیروزی‌های بسیاری به دست آمده است.» رئیس دانشگاه امام صادق(ع) گفت: «هر زمانی کلمه حق گفته می‌شود باید منتظر فتنه، جنگ و نقص در اموال و انفس بود. کسانی که کلمه حق را نمی‌پذیرند، قطعاً به پرچمداران حق فشار می‌آورند و اگر داعیه‌داران حق بخواهند در مقابل جبهه باطل کوتاه بیایند نشان می‌دهد که کلام و عمل‌شان از مسیر حق خارج شده و با باطل انطباق یافته است.» عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز با تأکید بر اینکه قدرت حل مسائل سیاسی در کشور ما وجود دارد، گفت: «این کشور بحران‌هایی همچون فتنه 88 را به سلامت از سر گذراند؛ زیرا با وجود محور قدرتمند ولایت فقیه در کشور این بحران و فتنه خنثی شد.» رئیس دانشگاه امام صادق(ع) تصریح کرد: «برای تحقق اقتصاد مقاومتی باید بر فرهنگ مقاومت و فرهنگ اقتصاد اسلامی تکیه کنیم.»

ترامپ از بدبینی قشر کارگر و جوانان به آمریکا استفاده کرد
برنی سندرز، رقیب اصلی هیلاری کلینتون در مرحله رقابت‌های درون‌حزبی که به دلیل تقلب و تبعیض از سوی رهبران کمیته ملی دموکرات‌ها در حالی که دارای آرای مردمی بیشتری بود، از دور خارج شد، در گفت‌وگوی اخیر خود با شبکه سی‌بی‌اس آمریکا دلایل رأی آوردن ترامپ را ذکر کرده است.
این سناتور میانه‌رو که گرایش‌های سوسیالیستی هم دارد دلایل رأی مردم آمریکا به ترامپ را اینگونه برشمرد:1ـ ترامپ نامزد جمهوریخواهان در واقع یک جمهوریخواه نیست؛ بلکه او توانست با استفاده از خلأهایی که در جامعه آمریکا تحت عنوان بدبینی قشر کارگر و صنعتی نسبت به نظام حکومتی و عملکرد سیاستمداران وجود دارد، نهایت بهره را برده و با نفوذ به قلب‌های این قشر که بخش عظیمی از جمعیت را در انحصار خود دارند، خود را صدای مظلومیت‌خواهی آنان نشان بدهد و به پیروزی دست یابد. ۲ـ ناتوانی حزب دموکرات در برقراری ارتباط با قشر کارگر. ۳ـ زمان تفکر الیگارشی و رسیدگی و توجه به سرمایه‌داران وال‌استریت در حزب دموکرات باید به سر برسد و خود را در توده مردم بیامیزد. ۴ـ طبقه متوسطی که به اوباما رأی داد، حالا به دموکرات‌ها پشت کرده و به سمت ترامپ چرخش یافته است. ۵ـ بدنه اصلی حمایتی ترامپ از بین جوانان آمریکایی برمی‌خیزد. همان‌هایی که در پی ندای او ـ با وجود نفرت‌شان نسبت به هیلاری کلینتون ـ به خیل هواداران او پیوستند. 

  محمد رضایی/ هفته گذشته همزمان با ایام اربعین حسینی و برگزاری مراسمات مذهبی و عزاداری در مناطق مختلف جهان، شعیان نیجریه نیز مراسم نمادینی همانند آنچه در پیاده‌روی اربعین صورت می‌گیرد، در این کشور برگزار کردند که با واکنش ارتش نیجریه مواجه شد. ارتش این کشور با حمله به شیعیان و به شهادت رساندن ۱۵ نفر و زخمی کردن بیش از ۳۰  نفر، این مراسم معنوی را به عزایی برای شیعیان نیجریه و جهان تبدیل کرد.  هنوز بیش از یک سال از تجاوز ارتش نیجریه به شیخ زکزاکی و یارانش نمی‌گذرد که دولت این کشور به بهانه‌های واهی دست به حملات گسترده‌ای علیه شیعیان می‌زند. در بحث چرایی این حملات ذکر چند نکته ضروری است:
اول اینکه پشت‌پرده این حملات، دستگاه اطلاعاتی عربستان قرار دارد. رژیم سعودی با استفاده از سیاست پول و تطمیع دولت و ارتش نیجریه، مبالغ هنگفتی را در اختیار این کشور قرار داده که شیعیان و نمادهای شیعه در این کشور همچون شیخ زکزاکی را سرکوب کنند. آل‌سعود در چارچوب سیاست‌های رژیم صهیونیستی و در اقدامی خلاف قوانین بین‌المللی، سال‌های متمادی است که با فریب افکار داخلی نیجریه به دنبال محدود کردن فعالیت قانونی شیعیان ساکن در مناطق مختلف این کشور است. مقابله با جریان‌های اصیل اسلامی، سرکوب شیعیان، مقابله با افزایش حمایت‌های معنوی ایران از مردم در قاره آفریقا به ویژه نیجریه و تلاش برای تثبیت جایگاه اجتماعی خود در جوامع سنی مذهب کشورهای آفریقایی، از جمله محورهای تلاش خصمانه سعودی در این قاره، به ویژه نیجریه است. درحال حاضر چندین شبکه تلویزیونی وهابی تحت نظارت سعودی‌ها به زبان مردم نیجریه (انگلیسی، عربی، هائوسا و فولانی) علیه شیخ زکزاکی، اندیشه تشیع و آموزه‌ها و معارف دینی آن فعالیت می‌کنند و این در حالی است که جریان تشیع در این کشور جز یک مرکز فرهنگی کوچک در «زاریا» از ساده‌ترین حقوق اجتماعی، محروم است.
نکته دوم اینکه خصومت‌های آمریکا علیه شیعیان نیجریه در حالی افزایش یافته که برخی فرماندهان آمریکایی مستقر در شهر «جوس» واقع در شمال نیجریه، دیدارهای متعددی را با علمای وهابی این کشور انجام داده‌اند.
حضور نظامی آمریکا در نیجریه در حالی افزایش پیدا کرده که نیروهای امنیتی این کشور با هماهنگی سفارت آمریکا در آبوجا و سران فرقه ضاله وهابیت و در قالب حزب «إزالة البدعة و إحیاء ألسنة» منتسب به رژیم سعودی، برنامه‌ریزی زیادی برای سرکوب شیعیان نیجریه انجام داده‌اند. از سوی دیگر و بنا بر اعلام ناظران منطقه‌ای، امنیت کشور نیجریه با حمایت رژیم صهیونیستی تأمین می‌شود و ارتش نیجریه مناسبات آشکار امنیتی و سیاسی خود با رژیم صهیونیستی را روز به روز افزایش داده است. 
مثلث عربستان، رژیم صهیونیستی و دولت نیجریه امروز شدیدترین برخوردها را علیه شیعیان نیجریه صورت داده‌اند. کشورهای اسلامی بنا بر وظیفه شرعی باید برای رویارویی با این مسائل و جریان‌ها آمادگی کامل داشته باشند. امروز نیجریه بیش از هرجایی دیگر نیازمند کمک و حمایت کشورهای اسلامی است. در حال حاضر شیعیان در اقصی نقاط جهان همچون شیعیان کشمیر و مناطق مختلف پاکستان، افغانستان، سوریه و... مورد هجمه عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی قرار دارند. این برخوردها و تحرکات ناشی از برنامه‌ریزی گسترده این جریان‌ها علیه شیعیان مختلف جهان است و این تجاوزها به حقوق شیعیان نیز در صورت نداشتن موضعی مناسب، در مقاطع مختلف تکرار خواهد شد. به طور کلی، می‌توان گفت که جریان غربی ـ عبری ـ عربی از اجتماع بزرگ اربعین و وحدت شیعیان به هراس افتاده و به طرق مختلف مانند حمله تروریستی به زائران اربعین و سرکوب شیعیان در مناطق مختلف جهان همچون نیجریه سعی در به حاشیه بردن این اجتماع عظیم و بی‌نظیر در جهان دارد.