سردار مهدی ربانی معاون عملیات ستاد کل نیروهای مسلح، گفت: امروز اقتدار برای مقابله با تهدیدات داخلی از طریق حرفه‌ای کردن بسیج صورت می‌گیرد. دشمن پس از جنگ تحمیلی دست از تهدیدات خود برنداشت و با تحریم و جنگ فرهنگی به مقابله برخاست. در انتخابات 88 با تأثیرگذاری بر روی برخی افراد، سازمان رأی و صیانت از آرا تشکیل شد و موضوع تقلب را مطرح کردند تا فتنه به راه بیفتد. در یک شب 70 نقطه را ناامن کردند.
گزارشی از مراسم بزرگداشت اولین شهید مدافع حرم جامعه پزشکی
   حسن ابراهیمی/  شهید محمدحسن قاسمی، کارشناس بیهوشی اولین شهید جامعه پزشکی در مأموریت دفاع از حرم اهل بیت(ع) در سوریه بود که هنگام انتقال رزمندگان مجروح مدافع حرم در آمبولانس هدف گلوله قرار گرفت و به شهادت رسید. همکاران و دوستان او در بیمارستان بقیه‌الله(عج) به مناسبت چهلمین روز تدفین وی در نمازخانه این بیمارستان مراسم بزرگداشتی را همزمان با ایام‌الله ۹ دی برگزار کردند. سخنران این مراسم، حجت‌الاسلام محمود دهقانی که مسئول نمایندگی ولی‌فقیه در دانشگاه بقیه‌الله(عج) است، در سخنان خود گریزی به حماسه عظیم مردم در 9 دی و حماسه رزمندگان اسلام در سوریه و عراق و احوالات این روزهای ما زد که در ادامه از نظر می‌گذرانید.
نقش مهم بیمارستان بقیه‌الله(عج) در جبهه مقاومت
حجت‌الاسلام دهقانی گفت: «ولایتمداری اصلی‌ترین خصوصیت جوانان دهه ۶۰ و ۷۰ است که در جبهه‌های مقاومت حضور دارند.»
وی با یادکردی از سردار شهید همدانی، افزود: «این شهید بزرگوار وقتی در سوریه حاضر شد، مردم سوریه را به صحنه آورد و امروز ماجرای پیروزی‌های سوریه مرهون تفکرات اوست.» 
دهقانی در ادامه با اشاره به نقش دانشگاه و بیمارستان بقیه‌الله(عج) در جبهه مقاومت، گفت: «امروز بیمارستان بقیه‌الله نقش مهمی در جبهه‌های درگیری سوریه دارد و افراد زیادی از مجاهدان پزشک و پرستار این بیمارستان، خدمات شایانی به رزمندگان این جبهه ارائه داده‌اند که یک نمونه آن شهید قاسمی است.»
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «امروز دشمن به دنبال نابودی ما از درون است و می‌خواهد صلابت انقلاب را بگیرد که مسئولان باید در این حوزه هوشیار باشند و به دنبال خدمت صادقانه به مردم بوده و نگذارند مردم به انقلاب بدبین شوند.»
ذخایر انقلاب شهدا هستند، نه نجومی‌بگیران
دهقانی با اشاره به فساد حقوق‌های نجومی و بیان این پرسش که این کارها در این انقلاب چه مفهومی دارد و این فسادها چیست، اظهار داشت: «هر دولتی که در این کشور فساد داشته، جفا کرده که به بیت‌المال دستبرد زده است. حالا یک عده می‌گویند ذخیره انقلاب. مگر کسی به جز همین شهید قاسمی‌ها ذخیره انقلاب هستند؟ چرا ارزش‌ها را وارونه می‌کنید که دزدهای بیت‌المال را ذخیره انقلاب معرفی کنید. ذخیره انقلاب همان‌هایی هستند که امروز در حلب ذلت را به دشمن چشاندند و فردا هم منتظر این وقایع در موصل باشید.»
وی با اشاره به حماسه مردم در ۹ دی، گفت: «۹ دی نشان داد که مردم همیشه در صحنه هستند و با کسی شوخی ندارند چنانچه کسی که پا را از گلیمش درازتر کند، چه نجومی‌بگیر باشد و چه فتنه‌گر، اگر مسئولان کار را حل نکنند، خود مردم قضیه را حل خواهند کرد.»
دهقانی با بیان اینکه در دیدار خانواده شهدای مدافع حرم همیشه شرمنده آنها می‌شویم، افزود: «اینها بدون اینکه مشکلی داشته باشند و تنها برای حفظ اسلام بهترین‌های خود را در معرض خطر قرار دادند، حالا در مقابل، عده‌ای هستند که در لباس خدمت خیانت و فساد می‌کنند.» 
مسئولی که ببیند و بخوابد خائن است
وی با تأکید بر اینکه مسئولی که کارتن‌خواب‌ها را ببیند و شب خودش راحت در خانه بخوابد، خائن است، افزود: «فردی که خانواده و فرزندانش در اوج راحتی و امکانات در خارج از کشور مشغول تحصیل هستند، معلوم است که وضع جامعه این‌گونه می‌شود و اصلاً برایش مهم نیست.»
دهقانی افزود: «امروز می‌بینیم که متأسفانه از رهبر معظم انقلاب تبعیت نمی‌کنند و کار خود را انجام می‌دهند.» 
وی در ادامه ابراز امیدواری کرد و گفت: «اما ما امیدواریم به برکت همین خون شهدا انرژی متراکمی در کشور ایجاد شده و انقلابی‌گری احیا شود.»
دهقانی با بیان اینکه امروز جوانان به ما می‌خندند که انقلابی‌ها سر اختلافات جناحی چطور به جان هم می‌افتند، تأکید کرد: «باید به اصل انقلابی بودن برگردیم.»
وی با اشاره به اینکه متأسفانه رئیس‌جمهور و دولت در طی این عمر دولت ضعیف عمل کردند، افزود: «این دوره هم به سرعت تمام شد و کاری انجام نشد که درخور ملت باشد و باز همه ما شرمنده شهدا و خانواده آنها هستیم.»
وی در پایان تأکید کرد: «باید بصیر باشیم و در واقع خود و منافع شخصی و گروهی خود را نبینیم، باید درد مردم را فهمید و دردمند بود. شهدای ما این گونه بودند که از خود گذشتند؛ خدا به ما این توفیق را بدهد که چون شهدا دردمند مردم و انقلاب باشیم.»
پس از چهار ماه
محمدحسن متولد ۱۷ فروردین ۱۳۶۹ و در زمان شهادت کارشناس بیهوشی بود. این جوان شهرکردی که پس از خدمت سربازی به استخدام بیمارستان بقیه‌الله(عج) درآمده بود، اولین سؤالش پس از حضور در بیمارستان، نحوه حضور در جبهه مقاومت بود. او در سوریه افزون بر انجام مأموریت‌های درمانی در حوزه تخصص خود، در فعالیت‌های رزمی نیز حضور داشت؛ اما سرانجام مرداد ماه سال جاری در مسیر انتقال مجروحان مورد حمله نیروهای تروریستی قرار می‌گیرد و بر اثر اصابت گلوله همراه تنی چند از مجاهدان مدافع حرم با گفتن شهادتین پر می‌کشد؛ اما پیکرش حدود چهار ماه در منطقه می‌ماند تا اینکه آبان ماه پس از آزادسازی شهر حلب تفحص می‌شود و به کشور بازمی‌گردد. در شماره‌های آینده در ستون «پاسداران خورشید» درباره این شهید بزرگوار بیشتر خواهیم گفت.

  علیرضا جلالیان/موضوع ورزش در نیروهای مسلح اهمیت بیشتری نسبت به سایر دستگاه‌ها و سازمان‌ها دارد؛ چرا که این موضوع به طور مستقیم با نیاز اساسی نیروهای مسلح، یعنی سلامت جسمی، چالاکی و افزایش توان رابطه دارد. در این میان به نظر می‌رسد، آنچه باید در نیروهای مسلح از ورزش انتظار داشت، متفاوت از سایر مجموعه‌هاست. تنها پرداختن به ورزش‌های قهرمانی و همگانی در این میان کافی نیست و به صورت اساسی باید تعریف جدیدی از ورزش و رشته‌های ورزشی و نیازهای تربیت بدنی در نیروهای مسلح داشت. متأسفانه، امروزه دیده می‌شود که با وجود اهمیت موضوع تربیت بدنی، این رده در مجموعه سازمان و ساختار نیروهای مسلح همواره دچار تغییر بوده و اهمیت و جایگاه خود را برای تثبیت تصمیمات این حوزه و جاری کردن وظایفش در سازمان ندارد؛ البته نیروهای مسلح از نظر نیاز به اماکن ورزشی برای نیل به آموزش‌ها و بالا بردن توان خود در وضعیت خوبی هستند؛ اما استفاده از این امکانات درست نبوده و گاهی این امکانات جزء خدمات رفاهی به شمار آمده و در مدیریت مجموعه‌های خارج از تربیت بدنی رده‌ها استفاده می‌شود. متأسفانه، در ساختار سازمان نیز به نحو مطلوب نتوانسته‌اند نیروها به ویژه کارکنان حوزه‌های اداری را برای انجام ورزش‌های تخصصی مورد نیاز به کار گیرند و عموماً زمان دو جلسه در هفته در این حوزه ناکارآمد است و نمی‌تواند نیاز را حداقل در سپاه برآورده کند. از سویی استفاده از ورزش‌های کاربردی در مأموریت‌‌های نیروهای مسلح در این ساعات به خوبی انجام نمی‌گیرد؛ برای نمونه ورزش‌های رزمی، چون جودو و کاراته تنها در دوره‌های آموزشی، آن هم برای یگان‌های خاص برگزار می‌شود. در تیراندازی از سلاح‌های بادی غیر استاندارد استفاده شده است. همچنین این ورزش با استانداردها و سلاح‌هایی که دارد نمی‌تواند تخصص مهارت‌های لازم، به ویژه در حوزه تک‌تیراندازها را تأمین کند.
در زمینه پینت بال هم متأسفانه نگاه‌ها هنوز به سمت کاربردی کردن این ورزش در نیروهای مسلح نرفته و تنها یگان‌های ضد اغتشاش در نیروی انتظامی این ورزش را مبتنی بر نیازهای خود بومی کرده‌اند و به مثابه یک تفریح مهیج از آن استفاده نمی‌کنند. در حوزه شنا هم وضعیت نامطلوب است و تنها یگان‌های دریایی و تکاوری در این حوزه فعالیت خوبی دارند.
در این زمینه، اقدام اساسی اول تثبیت ساختار تربیت بدنی در سازمان نیروهای مسلح است و دوم کاربردی کردن و استانداردسازی ورزش‌هاست. اصولاً نیروهای مسلح به ورزش فوتبال و والیبال در مأموریت‌ها نیازی ندارند؛ اما به شادابی آنها کمک می‌کند؛ از این‌رو این ورزش‌ها در اولویت قرار ندارند. برای تفهیم بیشتر این موضوع باید به مسابقات نظامی روسیه 2016 اشاره کرد که در آن یگان‌های تکاور ارتش‌های حاضر شرکت کرده و اقدام به رقابت ورزشی در حوزه‌های تخصصی خود کرده‌اند، جالب اینکه این مسابقات در حوزه تمرینات تاکتیکی و میدانی برگزار شده است.
در کل باید گفت، ورزش‌ها در نیروهای مسلح باید بومی‌سازی و مبتنی بر نیازها بازتعریف شود.

خواهر شهید مدافع حرم «شیخ محمد رضایی»
 احسان ابراهیمی/  شیخ محمد رضایی از شهدای افغانی مدافع حرم است که سال ۱۳۹۳ در شهرک دخانیه به شهادت رسید. «زهرا رضایی» خواهر شهید درباره او می‌گوید:
«سه برادر و دو خواهر هستیم و محمد فرزند دوم خانواده، متولد سال 1364 در شهر مقدس مشهد است. دوران ابتدایی را در مدرسه آیت‌الله کاشانی در منطقه گلشهر مشهد خواند و دوران دبیرستان را در مدرسه سیدالشهداء سپری کرد.
سال ۱۳۸۳ تصمیم گرفتیم به افغانستان برگردیم و قرار شد سال بعد که محمد دیپلمش را گرفت، به افغانستان بیاید. سال ۱۳۸۴ پس از گرفتن دیپلم به خانواده خبر داد که می‌خواهد دروس حوزوی را ادامه بدهد و ما دیگر تا شهادتش موفق به دیدارش نشدیم. در همان گلشهر وارد حوزه شد و درسش را تا مقطع کارشناسی ارشد در رشته فلسفه و کلام ادامه داد. سال ۱۳۹۰ هم مدیر مدرسه علمیه حضرت حجت‌بن‌الحسن‌عسکری(عج) شد و در مقطع دکتری در جامعه‌المصطفی مشهد قبول شده بود که به شهادت رسید. در واقع زمانی خبر قبولی‌ محمد را دادند که به شهادت رسیده بود.
با شروع تحولات سوریه قرار شد محمد با گروه اول و به همراه شهید ابوحامد به سوریه اعزام شود؛ اما گویا کاری پیش آمد و نتوانست، از این‌رو با گروه دوم همراه شد.
محمد بار اول اعزام از فرودگاه با برادرم در افغانستان تماس گرفت و او را در جریان رفتنش به سوریه قرار داد. از برادرم قول گرفته بود که به مادرم چیزی نگوید. پس از دو هفته خبردار شدیم که محمد به سوریه رفته است.
زمانی که مرقد حجربن‌عدی را تخریب کردند، تماس گرفت و با پدر و مادرم صحبت کرد و به پدرم گفت که در حرم حضرت زینب(س) نایب‌الزیاره بوده است. در انتظار موافقت پدرم بود که پدرم گفت، هر چه صلاح است و خودت می‌دانی، انجام بده و ما هم مخالفتی با رفتنت به سوریه نداریم.
بالاتر از شهادت نیست
سه روز پیش از عید فطر سال ۱۳۹۳ هر روز با ما تماس می‌گرفت و حلالیت می‌طلبید. مدام می‌گفت من را ببخشید. می‌گفتم: محمد چرا چنین حرفی را می‌زنی؟ می‌خواهیم دامادی‌ات را ببینیم، اما او می‌گفت: بالاتر از شهادت نیست. 
اواخر شهریور ۱۳۹۳ از ایران با ما تماس گرفتند و خبر دادند که محمد زخمی شده، دو هفته طول کشید تا کار گذرنامه را انجام دهیم و به ایران بیاییم. همه آشنایان از شهرستان آمده بودند تا اینکه هشتم مهر خبر شهادت برادرم را دادند و ما برای دیدن پیکرش 9 مهرماه 93 به معراج‌الشهداء رفتیم. دلم می‌خواست پس از سال‌ها صورت برادرم را ببینم و او را ببوسم؛ اما پیکرش را فقط به پدرم نشان دادند. 
محمد با یک گروه 13 نفره به شهرک دخانیه می‌روند. که از سه طرف محاصره و به آنها تیراندازی می‌شود و برادرم به شهادت می‌رسد؛ اما به دلیل شرایط منطقه نمی‌توانستند پیکر شهدا را عقب بیاورند. در مجموع 20 روز طول می‌کشد تا بتوانند پیکرها را به عقب برگردانند. می‌گفتند پیکرها هرگز قابل شناسایی نبود. دوستان محمد از روی دعایی که بر گردنش انداخته بود، او را شناسایی کردند.»

 کتاب «به باغ همسفران» با قلمی مناسب نسل جوان از روزهای پرمشقت سیستان‌وبلوچستان و تلاش‌های بی‌چشمداشت و شبانه‌روزی مردی از دیار اصفهان سخن می‌گوید که چنان خود را به بلوچ‌ها نزدیک کرده بود که تا لب به سخن نمی‌گشود، کسی نمی‌فهمید بلوچ نیست. احمد باقری شهیدی است که هم غریبانه شهید شد و هم در غربت به این فیض نائل گردید. داستان زندگی این شهید بزرگوار حکایت غریبی دارد که خواندنش خالی از لطف نیست.
«به باغ همسفران» زندگینامه مستند شهید احمد باقری، فرمانده سپاه ایرانشهر، نیکشهر، چابهار و فرمانده یگان دریایی چابهار به قلم بهاره بهنام‌نیا است که، انجمن پیشکسوتان سپاس آن را منتشر کرده است. کتاب «به باغ همسفران» روایتی متفاوت و خواندنی از زندگی پرفراز و نشیب، بی‌ریا و پرتلاش شهید احمد باقری است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی به ندای پیر و مراد خود، امام خمینی(ره) گوش سپرد و مناطق محروم و حساس سیستان‌وبلوچستان را برای خدمت برگزید. وی پس از عضویت در سپاه اصفهان به زاهدان هجرت کرد. که ثمرات فراوانی برای مردم بلوچ داشت و نام احمد باقری را در منطقه همیشه جاودانه کرد. فعالیت احمد باقری در سپاه زاهدان از مرداد ماه ۱۳۵۸ آغاز شد و وی در سال ۱۳۶۰ فرماندهی عملیات سپاه ایرانشهر را برعهده گرفت و با روحیه جهادی و شناختی که از منطقه و مسائل آن پیدا کرده بود، براي اولين بار به تشکيل بسيج عشاير در منطقه و ايجاد هسته مرکزي شبکه اطلاعات که بیشتر اعضاي آن را مردم بومي و عشاير منطقه تشکيل مي‌دادند، پرداخت و ضربات مهلکی را به فعاليت‌هاي اشرار وارد کرد. سال ۱۳۶۲ به مدت یک سال فرمانده سپاه ایرانشهر شد و از سال ۱۳۶۳ به مدت دو سال فرمانده سپاه نيک‌شهر بود. از سال ۱۳۶۵ تا زمان شهادتش نیز فرماندهی یگان دریایی چابهار را برعهده گرفت و در هشتم فروردین ماه 1367 به فیض رفیع شهادت رسید.

در شهريور سال 59، اداره آموزش و پرورش شهرستان بانه، از حوزه علميه قم، عده‌ای از خواهران مبلّغ را برای تبليغ و فعاليت‌هاي ديني و علمي دعوت کرد. فهیمه و من جزو دومین گروه اعزامی بودیم که از طریق باختران عازم سنندج شدیم. در مسیر دیواندره به بانه به کمین ضد انقلاب افتادیم. صدای رگبار گلوله در فضا پیچید. راننده که از ناحیه کتف زخمی شده بود گفت سرتان را پایین بیاورید. هنوز سخنش به پایان نرسیده بود که فهیمه به آرامی سرش را بر زانوی من گذاشت. ماشین از تیررس خارج شد، خواستم برای پانسمان دست یکی دیگر از خواهران پیاده شوم که دیدم از چشم راست فهیمه خون می‌آید. زمان شهادت عكس امام(ره) را در بغل داشت و خون از چشمش روي عكس مي‌ريخت.
به نقل از فتاحي دوست شهید فهیمه سیاری
فهیمه سیاری اول خرداد سال 1339 در تهران متولد شد. دوران ابتدایی و راهنمایی را در تهران پشت سر گذاشت و در سال 57 در رشته ریاضی فیزیک از دبیرستان آزرم زنجان فارغ‌التحصیل شد.
سال‌های 1353 تا 1357، در زنجان زندگی می‌کردند و در فعالیت‌های انقلابی در این شهر فعال بود تا اینکه با تشویق آیت‌الله مشکینی عازم قم شد و به حوزه علمیه رفت. در این مدت علیه رژیم ستمشاهی فعالیت داشت و اعلامیه‌های امام خمینی(ره) را از قم به زنجان می‌برد تا اینکه انقلاب به پیروزی رسید. او در فعالیت‌های جهاد سازندگی هم حضوری فعال داشت، به طوری که 6 آذر ماه 59 وقتی به همراه سه نفر از خواهران طلبه و دانشجو به سوی شهر بانه حرکت کردند تا قدمی در راستای آگاهی فرزندان مظلوم آن سرزمین بردارند، کاروان‌شان در مسیر دیواندره به بانه کاروان‌شان به کمین ضد انقلاب می‌افتد و در غروب روز چهارشنبه 12 آذر ماه سال 59 مصادف با 24 محرم به شهادت می‌رسد.


معاون دانش و پژوهش دانشگاه امام حسین(ع) مطرح کرد
فرهاد ملکشاهی گفت: «اولویت‌های ما برای آینده با نگاه میدانی بازنگری مأموریت‌های دانشگاه است تا دانشگاهی در تراز انقلاب اسلامی داشته باشیم.»
دکتر فرهاد ملکشاهی، معاون دانش، پژوهش و فناوری دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین(ع) در گفت‌وگو با خبرنگار صبح صادق با بیان اینکه این دانشگاه از نظر مأموریتی متولی تربیت پاسداران و افسران در سپاه است، اظهار داشت: «در مجموعه پژوهش دانشگاه، شروع کار از نیازسنجی است؛ از این رو در دانشگاه سامانه نیازسنجی راه‌اندازی شد. گفتنی است، نیازهای دانشگاه با همفکری و همراهی دانشکده‌ها احصا و اولویت‌بندی می‌شود و شورای سیاست‌گذاری اندیشه‌ورزی دانشگاه نیازها را تصویب کرده و برای آنها تیم‌سازی صورت می‌گیرد. این شیوه‌ای بدیع، اساسی و نو برای حل بسیاری از مسائل اساسی در حوزه‌های اداره سازمان و مأموریت سپاه به شمار می‌آید که ارزشمند
 است.»
وی در ادامه گفت: «حوزه دیگر تجربه‌نگاری است. این دانش ضمنی که در اختیار فرماندهان است و سینه‌به‌سینه هم نقل شده و انتقال می‌یابد، دانش اقتدارآفرین سپاه است. در این عرصه کار جهادی در دو حوزه کادر دانشگاه و دانشجویان صورت گرفت. بخشی از کار در حوزه دانشجویان بود. ما با هدف تربیت کادر تجربه‌نگار برای سپاه آموزش‌هایی را پیش‌بینی کرده‌ایم و معتقدیم برخی از این دانشجویان را می‌توان به عنوان مربی تجربه‌نگاری در همینجا تربیت
 کرد.»
ملکشاهی افزود: «در موضوع کتاب در دانشگاه هماهنگی مناسبی بین رده‌های دانشگاه که متولی تولید کتاب بودند، صورت گرفت و شورای نشر در دانشگاه طراحی شد که کتاب‌های پیشنهادی در آن شورا مطرح شده و تصویب می‌شوند. در حال حاضر، تعداد زیادی کتاب تصویب شده و تعدادی از آنها هم به مرحله چاپ رسیده است.»
وی در ادامه ضمن تأکید بر اهمیت برگزاری همایش‌های علمی و تخصصی در دانشگاه، گفت: «حوزه همایش‌های مجموعه معاونت پژوهش، سیاست‌گذاری را به عهده دارد، رده مجری دانشکده‌ها بوده و سیاست‌های آن در شورای عالی سیاست‌گذاری همایش‌ها تدوین می‌شود. در همین راستا، هفت همایش برای دانشگاه در جلسات شورای سیاست‌گذاری همایش‌ها مصوب شد که در آبان ماه سال جاری همایش «الگوهای مدیریتی و فرماندهی سردار شهید حسین همدانی» برگزار شد و همایش امنیت در دی ماه، همایش فقه اطلاعاتی در بهمن ماه و همایش علوم و مهندسی دفاعی در اسفند ماه برگزار خواهد شد.»
ملکشاهی درباره وضعیت نشریات علمی دانشگاه اظهار داشت: «در حوزه نشریات، رده‌های علوم و فنون در مجموعه سپاه از نظر علمی و آموزشی تحت نظر دانشگاه هستند. اندوخته‌های دانشی این رده‌ها از طریق نشریات منتقل شده و در اختیار سایر محققان و پژوهشگران قرار می‌گیرد.»
وی افزود: «یکی از کارهای پایه، اساسی و کلیدی ما در دانشگاه حوزه خلاقیت‌ها، ابتکارات و اختراعات دانشجویی است. ما در مجموعه معاونت پژوهش دانشگاه، مرکز رشد واحدهای فناور را داریم که طرح‌ها و ابداعات خوبی از سوی دانشجویان به آنها ارائه شده و به مرحله تولید رسیده‌اند. یکی دیگر از بخش‌های معاونت دانش و پژوهش دانشگاه، بخش پروژه‌هاست که معمولاً پروژه‌های تحقیقاتی در آن دنبال می‌شود.»
ملکشاهی در پایان گفت: «اولویت‌های ما برای آینده با نگاه میدانی بازنگری مأموریت‌های دانشگاه است تا دانشگاهی در تراز انقلاب اسلامی داشته 
باشیم.»

می‌گفت توی مسیر برگشت از پادگان تا خونه مسافرکشی می‌کردم تا پول بنزینم دربیاد. یک بار پانصد متر جلوتر از در پادگان یه مسافر رو سوار کردم. توی راه شروع کرد به صحبت، احساس کردم که داره از من درباره کارم و فعالیت‌های داخل پادگان حرف می‌کشه، من هم یک سری اطلاعات غلط به او دادم، اما چون ساعتی که همه از پادگان خارج می‌شدند آمده بودم بیرون نمی‌توانستم پاسدار بودنم رو کتمان کنم. خیلی ناراحت بودم. از اون به بعد تصمیم گرفتم تا چند کیلومتر بعد از پادگان مسافر سوار نکنم.
پاسخ دولت به نقض برجام از سوی آمریکا را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
پس از آنکه رئیس‌جمهور آمریکا قانون تحریمی «ISA» موسوم به «داماتو» را وتو نکرد، دولت موظف به اجرای بسته‌ای برای پاسخ به این نقض صریح برجام شد. در ادامه نظرات شما همراهان گرامی را درباره ارزیابی کم‌وکیف این پاسخ جمع‌بندی می‌کنیم.
پاسخ دولت بسیار ضعیف بود؛ «ناصر آقاسی» از شهرضا، «نجفی» از قشم، «محمدی» از چادگان، «صاحب‌نظر» از اصفهان، «هادی رضانژاد» از آذرشهر، «علی شعبان» از بروجرد، «کاوسی‌قافی» از ایذه، «ایرج حسن‌پور» از یاسوج، «حسین حسنوند» از کرمانشاه، «جواد قاسمی» از اراک، «شهربانو اکبری» از کرج، «احمد محمدی» از آبیک، «معصومه خیری» از اراک، «رضا گودرزی» از بروجرد، «شهبازی» از هرسین و «علی مجیدی» از آذرشهر پاسخ دولت را بسیار ضعیف ارزیابی کردند.
دولت اراده سیاسی برای پاسخ ندارد؛ «محمد زارعی‌برآبادی» از خواف و «شهریار خداویسی» از صحنه معتقدند، دولت یازدهم اراده سیاسی برای پاسخ به این نقض برجام را ندارد.
برخورد دولت منفعلانه و دلسردکننده بود؛ «علی صدر» از بروجرد، «رسول پاک» از تبریز، «حسن محمدی» از شهرک خوزنین، «محمد‌صادق خمسه» از قزوین و «آیت‌الله پارسا» از بروجرد هم، نوع برخورد دولت را منفعلانه و دلسردکننده دانستند.
پاسخی نداده است؛ ارزیابی «محمود عظمتی» از گلپایگان و «مصطفی صالحی» از کهنوج نیز این است که دولت به هیچ‌وجه پاسخی نداده است.
پاسخ در شأن نظام و مردم نبود؛ «مرتضي اکبري» از اصفهان، «سجاد مرادی» از سنندج و «حمزه گیاهی» از صومعه‌سرا هم پاسخ دولت را خارج از شأن و عزت ملی مردم و نظام جمهوری اسلامی دانستند.
بازدارندگی نداشت؛  «شهبازی» از بهارستان اصفهان و «محمد تقی‌زاده» از ارومیه نیز بر این باورند که اگر منظور دولت بازدارندگی بوده، این پاسخ به هیچ وجه بازدارندگی به شمار نمی‌آید.
پیشران وظیفه دولت بود؛ «سیدمحسن هاشمی» از ثلاث باباجانی معتقد است، پیشران که جزء تحریم‌ها نبود و دولت باید زودتر از اینها شروع می‌کرد. 
توجیه‌گری بود؛ نظر «معصومه آقایی» از علی‌آبادکتول، «جهان‌بین درویشی» از شوشتر و «ميثم ولي‌پور» از آشخانه هم این است که اقدام دولت توجیه سطحی بود و دولتی‌ها می‌خواستند به افکار عمومی بگویند که کاری کرده‌ایم.
دولت غرب‌گرا شجاعت ندارد؛ «صالح‌نیا» از تبریز، «فرامرز الیاسی» از ثلاث‌باباجانی، «محمدرضا محی‌آبادی» از کرمان و «سیده‌حبیبه ارفعی» دولت را ترسویی دانستند که جرئت پاسخ ندارد. 
با دوستان برخورد با دشمنان مدارا!؛ «اکبر سیاهی» از یامچی دولت را سرکوبگر منتقدان داخلی و تفقدکننده دشمنان خارجی می‌داند.
متفاوت‌تر از همه: اما «مجید فیاضی‌پور» از دهدشت در نظری بسیار متفاوت از دیگران گفته است، این پاسخ به آنها نشان داد که ما می‌توانیم!
برندگان تریبون ۱۹
«حسین حسنوند» از کرمانشاه/ «شهریار خداویسی» از صحنه
 «اکبر سیاهی» از یامچی
پرسش تریبون 20
اصلی‌ترین عامل برای پیشرفت کشور در حوزه اقتصاد را چه می‌دانید؟
توضیح: با ایجاد کانال هفته‌نامه صبح صادق در پیام‌رسان سروش (http://sapp.ir/ssweekly) همراهان گرامی می‌توانندافزون بر سامانه پیامکی پیام‌های خود را در بخش تریبون و روی خط در این شبکه نیز درج کنند.