سردار محمدجعفر اسدی، مشاور عالی فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء(ص) گفت: در سال‌های دفاع مقدس، نیروهای ما خصوصاً در جنوب و در خوزستان، فاصله‌ای 10 دقیقه‌ای با خط مقدم داشتند؛ اما امروز خط مقدم جبهه دفاع از اسلام به آن سوی مدیترانه رسیده است. فرماندهان شهید، به ویژه شهید احمد کاظمی در ارتقای توان نظامی نقش زیادی داشتند و خانواده این شهدا ولی نعمتان ما هستند. ما وظیفه داریم از آنها تجلیل کنیم.
گزارشی از واگذاری 49 واحد مسکونی به محرومان با تلاش سپاه
 حسن ابراهیمی/ با حضور سردار سرلشکر محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه پروژه ساماندهی روستای قلعه سیمون اسلامشهر با 49 واحد مسکونی به ساکنان این روستا واگذار و فاز دوم پروژه محرومیت‌زدایی کلنگ‌زنی شد.
فاز اول این پروژه به مدت چهار ماه با هدف احداث 49 واحد مسکونی به مساحت 5 هزار مترمربع در قالب 17 بلوک دو طبقه و پنج بلوک سه طبقه اجرا شده است. فاز دوم این پروژه هم که به احداث مسجد، خانه عالم، مدرسه، کارگاه‌های اقتصاد مقاومتی و سایر نیازهای زیرساختی روستا اختصاص دارد، در این مراسم کلنگ‌زنی شد و قرار است تا پایان شهریور ماه ۱۳۹۶ به پایان برسد.
ساکنان قلعه سیمون که به روستای شهید جعفری تغییر نام پیدا کرد، از محرومان و سیل‌زدگان سال 1371 استان گلستان هستند که در آن زمان مجبور به ترک خانه و کاشانه خود و سکونت در روستای قلعه سیمون شدند و در وضعیت بدی در این منطقه زندگی می‌کردند.
وجه تسمیه
وجه تسمیه روستا به اسم شهید جعفری هم به این دلیل است که عمده زمین روستا به خانواده شهیدی به این نام تعلق داشته که برای این کار اهدا شده است. در این میان، وقتی در زمینه ساخت این روستا واکاوی می‌کنیم، متوجه می‌شویم نقش اصلی هماهنگی با سپاه بوده و در کنار آن حضور سازمان‌های خیریه مردم‌نهاد و مجموعه‌هایی، همچون بنیاد برکت، کمیته امداد امام خمینی(ره) و مؤسسه‌های خیریه، بنیاد مسکن و به ویژه گروه‌های جهادی سبب شده است تا ظرف چهار ماه مردم این منطقه صاحب سرپناهی مناسب و خوب بشوند. البته ادارات دولتی هم اگرچه درگیر دیوانسالاری اداری هستند؛ اما با سرعتی کم، پشت سر این مجموعه‌ها حضور داشتند و آب، برق و گاز هم به این روستا آمده است، البته در لحظات آخر. حالا تا دو سه ماه دیگر اهالی این روستا صاحب سند هم خواهند شد و دیگر نام سکونتگاه غیر رسمی را نخواهند داشت. 
عذرخواهی از طرف
 همه دولت‌های پس از جنگ
سردار محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه در این مراسم با تسلیت ارتحال آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و تأکید جمهوری اسلامی ایران بر محرومیت‌زدایی و توجه به مستضعفان، گفت: «رسیدگی به محرومان و مستضعفان و توجه به آنها کار اصلی انقلاب اسلامی است، چرا که هدف اصلی انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی بر پایه ایجاد عدالت اجتماعی است.»
وی با ابراز تأسف از وجود مناطق محروم در 38 سال پس از انقلاب اسلامی، ‌افزود:‌ «گرچه جمهوری اسلامی ایران در سال‌های پس از استقرار خود درگیر جنگ و تحریم و مشکلاتی دیگر بود، اما در موضوع رسیدگی به محرومان آن طور که باید عمل نکرده است.»
فرمانده کل سپاه با تأکید بر اینکه رسیدگی به محرومان وظیفه همگان است، به وضعیت روستانشینان قلعه سیمون در سال‌های پس از سیل گلستان و تخریب این روستا اشاره کرد و گفت:‌ «من از طرف همه دولت‌های بعد از جنگ از مردم روستای قلعه سیمون که پس از سیل گلستان زندگی ناخوشایندی را تحمل کردند و کسی زودتر به آنها فکر نکرد و مشکلات‌شان را برطرف ننمود، عذرخواهی می‌کنم.»
سرلشکر جعفری در ادامه صحبت‌های خود با بیان اینکه هدف خدا از آفرینش انسان و حیات زندگی و مرگ این است که بداند چه کسی عمل صالح انجام می‌دهد، اظهار داشت: «مهم‌ترین و اولویت‌‌دارترین عمل صالح خدمت به مردم و دستگیری از مستضعفان است.»
وی با اشاره به اقدامات سپاه در حوزه محرومیت‌زدایی، گفت: «از ابتدای انقلاب جهاد سازندگی حرکاتی را انجام داد؛ اما در سال‌های پس از جنگ همزمان با سازندگی در عرصه‌های مختلف کشور با انحلال مجموعه جهاد سازندگی و با به فراموشی سپردن کمک به محرومان مواجه بودیم؛ اما در سال‌های گذشته سپاه بنا بر تأکیدات رهبر معظم انقلاب حرکت خود در عرصه‌های سازندگی و محرومیت‌زدایی را آغاز کرد.»
فرمانده کل سپاه با تأکید بر اینکه یکی از اقدامات اصلی سپاه فعالیت در زمینه‌های محرومیت‌زدایی و سازندگی است، گفت: «سپاه همواره در میدان‌های نیاز انقلاب اسلامی حضور داشته است و در مسائلی که خلأ وجود دارد، ورود کرده و به دستگاه‌های مربوطه کمک می‌کند. سپاه در دوران جنگ زمانی که نیاز بود، به کمک نیروهای نظامی رفت و پس از جنگ نیز در حوزه‌های فرهنگی و محرومیت‌زدایی اقدامات خود را از سر گرفت.»
سرلشکر جعفری در بخش‌ دیگری از سخنان خود با بیان اینکه بیشترین فراوانی مناطق محروم در حاشیه تهران است، خاطرنشان کرد: «در حاشیه تهران فرصتی برای مسئولان استان تهران فراهم شده که در محرومیت‌زدایی از این مناطق حاشیه‌ای از یکدیگر سبقت بگیرند.»
وی در پایان با بیان اینکه امیدواریم با توسعه محرومیت‌زدایی و سازندگی، شاهد حرکت سریعی در رفع بی‌عدالتی اجتماعی در سطح کشور باشیم، گفت: «ان‌شاءالله قلعه سیمون به الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت و آبادانی تبدیل شود.»
تقویت معیشت اولویت بعدی ما
سردار نصیری، فرمانده سپاه سیدالشهدای استان تهران در ابتدای مراسم افتتاح این پروژه در گزارشی به فرمانده کل سپاه گفت: از ابتدای امسال که بنا به تأکید فرمانده معظم کل قوا موضوع محرومیت‌زدایی از سوی سپاه مطرح شد، کارهای شناسایی در استان انجام گرفت که یکی از روستاهای هدف همین روستای قلعه سیمون شد.»
وی افزود: «ساکنان این روستا 24 سال است که با وضعیت نامناسبی در اینجا ساکن هستند. با هماهنگی دو خانواده شهید و خیرین سه هزار متر زمین تهیه شد و دوستان مدیریت شهرستان هم مابقی زمین را تأمین کردند. خیریه‌ها و گروه‌های جهادی هم در این امر کمک‌کار ما بودند. با اسکان موقت مردم کار ساخت روستا شهریور ماه امسال شروع شد و امروز واحدها تقریباً آماده بهره‌برداری هستند. ساختمان‌ها، محوطه‌سازی، جاده‌کشی، خدمات فضای سبز و... آماده شده و آب، برق و گاز نیز برای روستا تأمین شده است.»
نصیری ادامه داد: «مهم‌ترین کار ما برای اهالی این روستا در مرحله بعدی ایجاد اشتغال، برای بهبود وضعیت معیشتی آنها است که در فاز دوم با کمک خیرین و بنیادهای خیریه اقدام به ساخت مسجد، مدرسه هشت کلاسه، خانه عالم، کارگاه‌های اقتصاد مقاومتی و... خواهیم کرد.»
وی افزود: «پیش از شروع کار عمرانی در روستا به کمک گروه‌های جهادی پزشکی کارهای پیگیری مسائل بهداشتی و درمانی این مردم انجام شد و از سویی سایر گروه‌های جهادی هم در امر محرومیت‌زدایی همراه سپاه بودند.»

  علیرضا جلالیان/ در روزهایی که یادآور حماسه بزرگ کربلای ۵ است از گلعلی بابایی برای یک ربع قرن تلاش‌هایش در ثبت تاریخ دفاع مقدس تجلیل
 شد.
اگرچه سردارگلعلی بابایی در دوران جنگ یک رزمنده از خیل رزمندگان تهرانی لشکر ۲۷ محمد رسول‌الله(ص) بود؛ اما پس از جنگ زمانی که در سمت‌های فرهنگی این لشکر مشغول به کار بود؛ وارد مرحله جدیدی از دفاع مقدس شد. او جبهه جنگش را زمانی که تصور این بود که جنگ پایان یافته، تغییر داد و ادبیات و تاریخ دفاع مقدس به ویژه در لشکر یاران دیرینه‌اش را زنده نگه
داشت.
 او یک نویسنده، رمان‌نویس یا تاریخ‌نگار نبود؛ او سربازی از خیل رزمندگان اسلام بود که با درک درست از جبهه جدید، جنگش و حماسه یارانش را در جنگ نوشته و می‌نویسد.
 اگر امروز بخش‌های مهمی از دفاع مقدس در دست ماست، مرهون تلاش‌های افرادی چون او و مرتضی سرهنگی است.
«ضربت متقابل» و «همپای صاعقه» او کاری ابتکاری و بسیار سخت بود که در کنار همراهی افرادی همچون حسین بهزاد توانست دو اثر مهم را درباره لشکر ۲۷ به جای بگذارد و در واقع این اولین نوع از لشکرنویسی در تاریخ ادبیات ما بود.
 بابایی بعد از لشکرنویسی رو به سمت گردان‌های لشکر کرد و در این قسمت هم توانست موفق باشد. تجربه‌های گرانبهای دوران دفاع مقدس در این لشکرها و گردان‌ها با نوشته‌های او ماندگار شد.
بابایی یک ساده‌نویس است. نثری بی‌تکلّف دارد. او ادبیات جنگ را می‌شناسد و در صحنه بوده، اکنون نیز یک سرباز در صحنه است که می‌نویسد و همین امر موجب شده تا آثارش فاخر باشد.
اگر قرار بود نویسندگان، ادیبان و تاریخ‌نویسان جنگ نرفته برای ما دفاع مقدس را بنویسند مطمئناً تحریف، دروغ و اشتباه چاشنی آثارشان بود؛ اما بابایی با درک درست از میدان کارزار به سرعت وارد میدان قلم شد و آنچه در توان داشت، برای ثبت درست این تاریخ و فرهنگ گذاشت. حالا، او هم تاریخ‌نگار است، هم خاطره‌نویس و هم زندگینامه‌نویسی که لشکر‌نویسی و گردان‌نویسی هم کرده است. او گونه‌های مختلف ادبیات جنگ و به ویژه دفاع مقدس را شناخته و لمس کرده و با نثری روان و گفتاری ساده مخاطب را جذب می‌کند.
اغراق و مبالغه در متون او جایی ندارد و همه جا واقعیت‌ها را بیان کرده است.
 نوشته‌های او تعقلی است و برای همه قابل پذیرش، او با آوردن نامه‌ها، یادداشت‌ها و خاطرات به طور مستقیم دل خواننده را به حقیقت بودن نوشته‌هایش قرص کرده است. تضاد متوسلیان و وزوایی را به بهترین نحو توضیح داده و از این دست در آثارش فراوان دارد. آثار او اغلب مورد تحسین رهبر معظم انقلاب بوده است. به نظر می‌آید چنین تقدیری از چنین فردی در چنین روزهایی بسیار بجا بود.
و سزاست بعد از او نویسندگان دیگری همچون او که شاید به تعداد انگشتان دست باشند هم تقدیر شوند.


همسر شهید مدافع حرم احمد جلالی‌نسب
 احسان امیری/ معصومه شم‌آبادي، همسر شهيد احمد جلالي‌نسب كه بیستم آذر ماه سال جاری به شهادت رسيد، چند روزي مي‌شود كه خبر شهادت همسرش را شنيده و مي‌داند كه جاويد‌الاثر است؛ اما همچنان چشم به راه آمدن كوچك‌ترين نشانه‌ای از همسرش روزها را مي‌شمارد. اين شهيد بزرگوار در دفاع از شهر تدمر در برابر حمله غافلگيرانه وحشي‌صفتان داعشي به شهادت رسيده است. در ادامه گفت‌وگویی کوتاه با وی را درباره همسر شهیدش می‌خوانید:
احمد متولد 1352 بود و چون سن و سالش به حضور در جنگ تحميلي نخورده بود، خيلي ناراحت بود. همان ابتداي زندگي‌مان گفت كه مي‌خواهد سپاهي شود. همان روز از سختي راهي كه هر دو در پيش خواهيم داشت، برايم گفت و از مأموريت‌ها و شرايط سخت زندگي با يك نظامي صحبت كرد. آن موقع برايم كه يك تازه‌عروس بودم، از شهادت صحبت كرد و گفت که همه زندگي‌اش را وقف خدمت به اسلام مي‌كند و من هم به پاس اين همراهي در اجر جهادش سهيم خواهم بود. اعتقاد داشت دفاع از اسلام و اهل بيت(ع) بر هر مسلماني واجب است. احمد همیشه مي‌گفت ما دين بر گردن داريم و بايد روزي اين دين را در راه اسلام و مسلمين ادا كنيم.
چهار فرزند/ من و احمد سال ۱۳۷۰ با هم ازدواج كرديم. فرزند اول‌مان محمد سال ۱۳۷۲ به دنيا آمد و پس از به دنيا آمدن فرزند دوم‌مان احمد در سال ۱۳۷۳، همسرم وارد سپاه شد. پسرم احمد اكنون راه پدرش را در كسوت يك پاسدار ادامه مي‌دهد. فرزند سوم ما هم فاطمه خانم است و 14 سال دارد. فرزند آخرمان رضا نام دارد كه پس از تأكيد رهبري بر افزايش جمعيت به دنيا آمد و حالا پنج سال دارد. همسرم در خانه نبود؛ اما وقتي می‌آمد تمام بعداز‌ظهر‌هاي خود را صرف حضور و فعاليت در مساجد و مراكز خيريه و حل مشكلات مردم مي‌كرد. من هم خودم را در جهاد همسرم سهيم مي‌دانستم.تقريباً از همان اولين روزهاي جنگ سوریه، قصد رفتن كرد. وقتي هم كه موضوع را با من در ميان گذاشت، مخالفتي نكردم. مي‌گفت دعا كن كه من با مرگ طبيعي از دنيا نروم. همسرم آرزوي شهادت داشت؛ اما اصلي‌ترين هدفش دفاع از حرم اهل بيت(ع) بود.
پسرانم را هم می‌فرستم/ پيش از رفتن به بچه‌ها آرامش داد و راهي را كه انتخاب كرده بود، به آنها توصيه كرد. بچه‌ها خودشان در اين وادي هستند. اگر مجالي پيش آيد، من هر دو پسرم را براي دفاع از حرم اهل بیت(ع) راهي خواهم كرد. 
 اولين بار اوايل ارديبهشت امسال رفت و در خرداد ماه در حالي كه مجروح شده بود، به خانه بازگشت. پس از بهبودي ابتداي مرداد ماه راهي منطقه شد و در اواخر شهريور ماه بازگشت. در آخرين اعزام هم 16 آبان ماه راهي ميدان شد و بيستم آذر سال 1395 چند ساعت پس از عقد پسرمان به شهادت رسيد. پیش از شهادتش تماس گرفت و وصلت پسرمان را تبريك گفت. احمد بسيار سفارش می‌كرد كه ماه ربيع عقد پسرم را برگزار كنيم و منتظر بازگشتش نباشيم. 
هیچ نشانی/ مي‌گويند جاويدالاثر است؛ اما من هنوز منتظرم يك چيزي از او براي ما بياورند. مي‌گويند شهادتش به گونه‌اي بوده كه چيزي از پيكرش باقي نمانده است؛ اما من مي‌گويم نه، حتماً روزي يك چيزي از شهيدم برمي‌گردد. مگر مي‌شود هيچ نشاني از او نباشد؟ 


 عملیات کربلای 5 از حساس‌ترین عملیات‌های دفاع محسوب می‌شود و نقش تعیین‌کننده‌ای در ادامه جنگ داشت و موجب شد قطعنامه 598 در شورای امنیت سازمان ملل تصویب شود. نصرت‌الله محمودزاده در کتاب «شب‌های قدر کربلای 5» سعی کرده به گوشه‌هایی از این عملیات بزرگ در رابطه با واحد پشتیبانی و مهندسی جنگ جهاد سازندگی بپردازد. نویسنده از شیوه‌های مختلف روایتی از جمله قالب‌های خاطره و داستان برای بازگویی وقایع عملیات کربلای 5 بهره گرفته که در مجموع باعث غنای ادبی کار شده است.
این کتاب پس از سال‌ها تجدید چاپ شده است و نویسنده در مقدمه آورده است: «پس از اینکه در خرداد 1373 کتاب «شب‌های قدر کربلای 5» در نخستین دوره‌ انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس، توسط بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ستاد فرماندهی کل قوا، جایزه بهترین گزارش جنگی را به خود اختصاص داد و به دنبال این موفقیت در جشنواره انتخاب ربع قرن کتاب دفاع مقدس نیز به همین رتبه نائل گشت، شاهد نگرشی دیگر به این کتاب بودیم؛ بنابراین به‌منظور پاسخ به اشتیاق و استقبال جماعت اهل کتاب اقدام به چاپ چهارم آن نموده‌ایم.»
در بخشی از این کتاب می‌خوانیم: «هنگامی که عملیات رمضان در تیر 1361 از محور شلمچه - بصره انجام گرفت، عراق به بصره حساس شد و شرق آن را با پیچیده‌ترین استحکامات مجهز کرد تا مانع پیشروی رزمندگان شود. از آن زمان به بعد، شلمچه عملیات کاملی به خود ندید و جبهه به شکل پدافندی دوطرفه درآمد؛ اما ناگهان پس از آرامشی چندساله، جاد‌ه‌ بین‌المللی شلمچه - بصره بستر رفت‌‌وآمد چندین لشکر زرهی و پیاده‌نظام شد. تیم‌های مهندسی جهاد سازندگی چند جاده را شن‌ریزی و تسطیح کردند تا عبور و مرور لشکرها به بهترین شکل انجام گیرد. هر تیم با تمام توان روی یکی از جاده‌هایی که از جاده‌ اصلی شلمچه - بصره جدا می‌شد، مشغول به کار شد...»
«شب‌های قدر کربلای 5» را انتشارات عماد در دو هزار نسخه و در 369 صفحه منتشر کرده است.

یک هفته پیش از شهادتش صاحب فرزند دختری به نام «فاطمه» شدیم؛ به خاطر همین گفتم به منطقه نرو؛ من به حضورت احتیاج دارم. الآن دو سال است که به منطقه می‌روی؛ اما او پاسخ داد: اگر الآن من به منطقه نروم، پس چه کسی پشت ولایت‌فقیه باشد و دفاع کند؟ من می‌روم و شما را به امام حسین(ع) قسم می‌دهم که پشتیبان رهبر باشید و فرزندان من را در نبود من طوری تربیت کنید که لایق یک فرزند شهید باشند و همیشه صبر داشته باشند؛ چنانچه حضرت زینب(س) بعد از امام حسین(ع) صبر کردند.
به نقل از همسر شهید محمدتقی احمدلو
فوری نام مرا برای کربلا نوشت
رفتم تا برای کربلا نام‌نویسی کنم. گفتند باید در عرض ۲۴ ساعت هزینه را بپردازم؛ ولی پول نداشتم. به خانه آمدم و این مسئله را مطرح کردم. محمدتقی فوری پول را داد و نام مرا نوشت. از تیپ انصارالمهدی(عج) او را خواستند. گفتم پسرم، تو که تازه به مرخصی آمده‌ای. روز پنجشنبه من عازم کربلا هستم، صبر کن بعد برو. گفت: من عصر پنجشنبه برای بدرقه شما برمی‌گردم و ما خبر شهادتش را دریافت کردیم.  
به نقل از پدر شهید محمدتقی احمدلو
۱۲ اسفندماه ۱۳۵۳ در خانواده‌ای مذهبی به دنیا آمد. پس از پایان تحصیلات ابتدایی و راهنمایی، دبیرستان را در رشته علوم و ادبیات انسانی به پایان رساند و برای ادامه تحصیل به دانشکده افسری سپاه رفت. در ۳۰ شهریور ۱۳۸۷ از دانشگاه امام حسین(ع) دانش‌آموخته شد و در واحد اطلاعات تیپ انصارالمهدی(عج) استان زنجان سازمان یافت. به اتفاق رزمندگان تیپ زنجان به منظور مقابله با گروهک پژاک به منطقه شمال غرب اعزام و در مقام جانشین فرمانده گروهان رزمی انتخاب شد. در ماکو و چالدران در شناسایی مقرهای پژاک همراه دیگر نیروها نقش زیادی ایفا کرد و سرانجام ۱۷ مهر ۱۳۸۷ هنگام درگیری با عوامل ضد انقلاب در منطقه عملیاتی بر اثر اصابت گلوله به سرش به شهادت رسید.

سردار غیب‌پرور در مجمع عالی بسیج پیشکسوتان
رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت: «بیاییم در بسیج به عنوان یکی از ارزش‌های اصیل انقلاب اسلامی تشریفاتی کار نکنیم.»
سردار غلامحسین غیب‌پرور، رئیس سازمان بسیج مستضعفین در مجمع عالی بسیج پیشکسوتان، که 19 دی ماه در محل سازمان بسیج برگزار شد، اظهار داشت: «انسان با نگاه کردن به شما بسیجیان پیشکسوت می‌تواند تاریخ انقلاب اسلامی و سپاه را یک بار دیگر مرور کند. شما هر کدام‌تان یک تاریخ هستید و این را از اسلام و انقلاب اسلامی دارید.»
وی با اشاره به سالروز عملیات کربلای 5 و ایثارگری‌های شهدا در هشت سال دفاع مقدس، گفت: «عملیات کربلای 5 در سرمای زمستان و منطقه فوق‌‌العاده سخت شلمچه انجام شد؛ اما پیروزی ما در این عملیات اثرات بسیار مهمی در عرصه‌های سیاسی و نظامی برای نظام جمهوری اسلامی در منطقه و جهان داشت.»
وی ادامه داد: «شلمچه نقطه‌ای از بهشت است و کسی نمی‌تواند شک کند که این نقطه از بهشت قدم‌گاه حضرت حجت(عج) نیست. ما باید هم قدردان کربلای 5 و هم شهیدان باشیم.»
سردار غیب‌پرور با بیان جملاتی از رهبر معظم انقلاب اسلامی در زمینه عملیات غرورآفرین کربلای 5، گفت: «امام خامنه‌ای عزیز می‌فرمایند، شب‌های عملیات کربلای 5 شب‌های قدر انقلاب اسلامی است و سپاه کربلا را در شلمچه مشق کرد. ایشان در بیان دیگری می‌فرمایند، هر کسی قدر عملیات کربلای 5 را نداند، از اردوگاه انقلاب اسلامی خارج است.»
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به جایگاه مساجد در روند انقلاب اسلامی، افزود: «ما از مساجد به منزله هسته‌های اصلی دفاع از انقلاب غفلت کرده‌ایم و باید توجه دوباره‌ای به جایگاه مساجد داشته باشیم و اولویت کاری ما نیز بسیج مساجد و محلات خواهد بود.»
سردار غیب‌پرور با تأکید بر ضرورت اثربخشی در فعالیت بسیج، افزود: «ما باید اساس کار خودمان را در بسیج بر روی میزان اثربخشی و تأثیر فعالیت‌های بسیج در تمام سطوح جامعه قرار دهیم و البته شاخصه‌های اثربخشی را باید تعریف کنیم.»
وی خطاب به اعضای حاضر در جلسه، گفت: «بسیج به نسخه دادن از بالا به پایین نیاز ندارد. از خود سؤال کنیم که ما برای استمرار انقلاب اسلامی چه کاری باید انجام دهیم؟ بیاییم در بسیج به عنوان یکی از ارزش‌های اصیل انقلاب اسلامی تشریفاتی کار نکنیم و اثربخش باشیم.»
سردار غیب‌پرور مؤلفه مهم دیگر را ضرورت آسیب‌شناسی در بسیج دانست و ادامه داد: «ما باید خود را به صورت مداوم نقد کنیم. آیا ما به حضور 22 قشر بسیج در هر شهری نیاز داریم؟ برای نمونه ما در بعضی از شهرها یک خانه بهداشت نداریم؛ اما در آن شهرها بسیج جامعه پزشکی داریم.»
وی با تأکید بر ضرورت تشکیل گروه‌های اندیشه‌ورز، گفت: «ما باید با تشکیل گروه‌های اندیشه‌ورز و با همکاری بسیج پیشکسوتان هم درباره اقشار بسیج و هم مسائل مختلف جامعه به آسیب‌شناسی بپردازیم و مشکلات بسیج و جامعه را حل کنیم.»

معترض بود که چرا این همه برای برگزاری یادواره شهدا توی پایگاه‌هاتون هزینه می‌کنید. پولشو بدید به یه بدبخت بیچاره که زندگی‌شو تأمین کنه.
 گفتم عدالت یعنی همه چیز سر جای خودش؛ یعنی هم باید برنامه‌های فرهنگی داشت و جوونا و نوجوونا رو با سبک زندگی شهدا آشنا کرد و هم اینکه به کمک فقرا رفت.
 خیلی از پایگاه‌ها الآن، هم یادواره شهدا و برنامه‌های فرهنگی دارن، هم خیریه که به فقرا کمک کنند. همه چیز باید جای خودش باشه!

اصلی‌ترین عامل پیشرفت کشور در حوزه اقتصاد را چه می‌دانید؟
در شرایطی که اصلی‌ترین مشکلات روز کشور در حوزه اقتصاد رقم خورده و سایر حوزه‌ها را تحت‌الشعاع قرار داده، بیستمین پرسش تریبونی را حدود چهار ماه پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری به مسئله عوامل پیشرفت اقتصادی کشور اختصاص دادیم که در ادامه جمع‌بندی نظرات همراهان گرامی را می‌خوانید. گفتنی است، کلیدواژه نظرات همراهان اغلب اقتصاد مقاومتی بوده است.
اقتصاد مقاومتی ؛ «هادی سورانی» و «توکلی» از تهران، «حمید پاکزاد» از قوچان، «حمزه گیاهی» از صومعه‌سرا، «مجید دهستانی» از بافق، «مجتبی دیناری» از کهنوج، «مهدی محمدی» از چادگان، «مریم محمدنژاد» از شوط، «ساسان زرندیان» و «ریحانه عباسی» از نقده، «شهمیری» از اردبیل، «عليمراد غلامي» از ايوانغرب و «علی هاشمی» اقتصاد مقاومتی را اصلی‌ترین عامل پیشرفت کشور در حوزه اقتصاد دانسته‌اند و «میثم راستگو» از صحنه، «زهراسادات فتاحی» از الوند، «محمود نصیری» از شاهرود، «صغری حیدری» و «فطرت» از قم، «افشار» از لارستان، «میرزایی» از قوچان، «ثنا فرخی» از قم، «غفوری‌امین» از تهران و «علی کلانتری» از تفرش بر توجه به اقتصاد مقاومتی تأکید کرده‌اند.
مبارزه با قاچاق؛ مبارزه با قاچاق را «فؤاد جمیل‌پور» از کرج، «حسین حسنوند» از کرمانشاه، «هاشم حیدری‌نیا» از بهمئی، «شاپور شاه‌علي» از كرمانشاه، «مستوفى» از ثلاث باباجانى، «بختیار خدایاری» از ارومیه، «منصوری» از روانسر و «رضوان کاوسی» از ایذه مطرح کرده‌اند.
مبارزه با فقر و انواع فساد؛ مبارزه با فقر، فساد، رانت، اشرافی‌گری و تبعيض را «رضا ولي‌بور» از ايوان، «مالک بازدار» از سیرجان، «حيدر بكاء عين‌الدين» از بستان‌آباد، «فرج‌زاده» از میاندوآب، «محمد زارعی برآبادی» از خواف و «مجید سیفی» از دولت‌آباد مرند به منزله اصلی‌ترین عامل برای پیشرفت کشور در حوزه اقتصاد دانسته‌اند.
توجه ویژه به توان داخلی؛ اتکا به توان داخلی از زبان «غلامرضا شولی» از هندیجان، «علی صدر» از بروجرد، «مجید فیاضی‌پور» از دهدشت، «ایرج حسن‌پور» از یاسوج، «زیور ولی‌پور» از شیراز، «عاطفه قاسمي» از اراک، «عرب‌پور» از همدان، «بمونی شیرعلی» و «محسن تمیمی» از هندیجان، «موسی‌الرضا حیدری» از مشهد، «مهربانی» از گالیکش، «رسول سلیمانی» از زنجان، «مهدی شمس‌الدین‌نژاد» از سیرجان، «محمدرضا شعبانی» از هندیجان و «آیت‌الله پارسا» از بروجرد مطرح شده است.
عمل به بیانات امام خامنه‌ای؛ عمل به بیانات عالمانه و مدبرانه امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی) در عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی را «سیدصادق موسوی» از قم و «علی غلامی» از ایوانغرب بیان کرده‌اند.
حمایت از بنگاه‌های زودبازده؛ حمایت از بنگاه‌های زودبازده اقتصادی در پیام «علی مجیدی» از آذرشهر، «مالک بازدار» از سیرجان، «عرفان عباسقلي‌پور» از املش و «فرامرز الیاسی» از ثلاث باباجانی بوده است.
فرهنگ مصرف تولید داخل؛ فرهنگ‌سازی اولویت تولید بر واردات و خرید کالای داخلی، نکته‌ای بوده است که، «سجاد آقاسی» از شهرضا، «شاهینی» و «امید ملازاده» از پیرانشهر و «مریم باقرپور» از گچساران به آن اشاره کرده‌اند.
مبارزه با نگاه لیبرالیستی؛ برداشته شدن نگاه لیبرال در سیاست‌گذاری‌های اقتصادی را «جهان‌بین درویشی» از شوشتر و توجه و حمایت از اقتصاد دانش‌بنیان را «محسن کوشکی» از خرم‌بید برشمرده‌اند.
با تشکر از سایر همراهانی که در این هم‌اندیشی همراه ما بودند و با توجه به محدودیت فضا امکان بیان نظرات آنها وجود نداشت.
برندگان تریبون 20
جهان‌بین درویشی از شوشتر/ رسول پاک از تبریز/ محسن کوشکی از خرم‌بید
پرسش تریبون 21
مهم‌ترین عامل تداوم انقلاب اسلامی را چه می‌دانید؟