یک مقام ارشد سازمان ملل گفته جنگ یمن به کشته شدن بیش از ۱۰ هزار نفر و زخمی شدن ۴۰ هزار نفر منجر شده است. حمایت‌های کشورهای غربی از تجاوز ائتلاف آمریکایی ـ سعودی به یمن در حالی ادامه دارد که «جمی مک‌گلدریک»، رئیس دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل گفت، این ارقام بر اساس فهرست قربانیان مراکز بهداشتی ارائه‌شده و ممکن است رقم‌های واقعی از این بالاتر باشند.
 قاسم غفوري/ سال 2011 سالی بود که در بسیاری از کشورهای عربی شمال ‌آفریقا و غرب آسیا قیام مردمی علیه ساختارهای حاکم آغاز شد. مردم کشورهای تونس، لیبی، مصر، یمن، بحرین و عربستان در اعتراض به استبداد داخلی و استعمار خارجی قیامی سراسری را آغاز کردند؛ اما پس از مدتی به دلیل نبود رهبری واحد و توطئه‌های دشمنان بیداری اسلامی، قیام مردمی در کشورهایی، مانند مصر، لیبی و تونس دچار انحراف شد که نتیجه آن بحران‌های داخلی و حتی جنگ‌ها و درگیری‌های نظامی بود. اکنون در حالی شش سال از آغاز قیام‌های مذکور می‌گذرد که این روند در کشوری، همچون بحرین تکرار نشد و شواهد نشان می‌دهد، مردم این سرزمین همچنان با همان اصول و چارچوب‌های اولیه به انقلاب‌شان ادامه می‌دهند. جالب توجه آنکه در همان سال 2011، شیعی و سنی در میدان اللولو با اهدای شاخه‌های گل به یکدیگر بر لزوم وحدت سراسری تأکید کردند تا خنثی‌کننده توطئه بهره‌گیری از شکاف دینی برای نابودی انقلاب‌شان باشد. 
در نقطه مقابل آل‌خلیفه از همان روزهای نخست اقدام به سرکوب مردم کرد؛ در حالی که برخی از کشورهای عربی، به ویژه عربستان نیز با اعزام نیروی نظامی به حمایت از این سرکوب پرداختند. رژیم آل‌خلیفه حتی به آوردن مزدور از کشورهایی، همچون اردن و پاکستان پرداخت تا سرکوب را تشدید کند. جلوگیری از برگزاری مراسم‌های دینی و حتی تخریب مساجد و حسینیه‌ها در کنار لغو تابعیت معترضان، از جمله مراجع و علمای دینی از دیگر تحرکات این رژیم بوده است. سیاستی که دامنه آن حتی به لغو تابعیت افرادی، همچون شیخ عیسی قاسم، مرجع بزرگ جهان اسلام رسیده است. کشورهای غربی، به ویژه انگلیس و آمریکا نیز با اعزام نیروی آموزشی و تسلیحات در سرکوب‌ جنایات رژیم آل‌خلیفه مشارکت دارند و حتی مانع از انتشار گزارش‌های نهادهای حقوق بشر درباره وضعیت بحرانی شبه‌جزیره بحرین شده‌اند. آنچه بسیاری از ناظران سیاسی بر آن تأکید دارند، آن است که کشورهای غربی برای منافع شخصی خود چشم‌شان را بر سرکوب و کشتار مردم بحرین بسته‌اند؛ چنانکه بیش از هفت ماه است که مردم منطقه «الدراز» به جرم حمایت از شیخ عیسی‌قاسم در محاصره قرار دارند و می‌رود تا این محاصره به یک نسل‌کشی منجر شود. با تمام این تفاسیر، قیام مردمی متوقف نشده و آنها به راه خود ادامه می‌دهند. 
به تازگی بحرین شاهد تحولات قابل توجهی بوده است که از آن جمله اقدام رژیم آل‌خلیفه به اعدام منتقدانش است؛ چنانکه رژیم بحرین با وجود مخالفت‌های عمومی، سه معترض را اعدام کرد. گزارش‌ها و آمارها نشان می‌دهد، این برای نخستین بار بوده که آل‌خلیفه اعدام معترضان سیاسی را اجرا کرده که نشان‌دهنده ورود سرکوب‌گری‌ها به مراحل جدیدی است. 
 این اقدام در حالی صورت گرفت که نوع واکنش‌ها به آن پیام‌های قابل توجهی دارد. نخست نوع واکنش مردم بحرین به این جنایت آل‌خلیفه است. شمار زیادی از شهروندان این کشور با برپایی تظاهرات گسترده، خشم و اعتراض خود را نسبت به سیاست‌های سرکوبگرانۀ آل‌خلیفه اعلام کردند. نکته مهم در تظاهرات مردمی تأکید بر ادامه راه انقلاب‌شان بود که از 14 فوریه سال 2011 آغاز کرده بودند.
دوم پیوند گسترده مردم و روحانیت است که می‌توان آن را از ویژگی‌های انحصاری قیام مردم یمن نسبت به سایر کشورهای عربی دانست که شاهد قیام مردمی بوده‌اند. از یک سو مردم بحرین بیش از هفت ماه است که برای حمایت از شیخ‌ عیسی‌قاسم، عالم برجسته بحرینی تظاهرات و تجمعات گسترده‌ای برگزار ‌می‌کنند و حتی محاصره نیز نتوانسته است مانع این رویکرد شود. از سوی دیگر، علمای دینی حمایت از مردم در ابعاد مختلف را جزء تکالیف خود قرار داده‌اند؛ چنانکه درباره اعدام سه جوان بحرینی، شماری از علمای بحرین در بیانیه‌ای مشترک از تمامی مردم خواستند در تظاهرات خشم شرکت کنند. علما در بیانیه خود اعلام کردند: «خون ما بی‌ارزش نیست. ای ملت بحرین، در تمامی مناطق برای نجات جان جوانان بی‌گناه محکوم به اعدام در این محاکمه ناعادلانه در تظاهرات خشم شرکت کنید.» بسیاری از ناظران سیاسی تأکید دارند، از دلایل و محورهای اصلی ثبات و دوام قیام مردم بحرین، همین پیوند میان مرجعیت و مردم است.
 نکته سوم نوع واکنش محافل غربی مدعی حقوق بشر در قبال احکام اعدام مذکور است. جالب توجه آن است که این کشورها نه تنها به محکوم‌سازی آن نپرداخته‌اند؛ بلکه از آن نیز حمایت می‌کنند، چنانکه روزنامه انگلیسی «گاردین» مستندات جدیدی درباره نقش انگلیس در آموزش شکنجه به مسئولان زندان‌های بحرین رو کرده است. در مهرماه سال جاری، سازمان حقوق بشری «رپرایو» در گزارشی آشکار کرده بود، شرکت 
« operation Overseasـ Co» یا «NO ـ CO» که از سوی وزارت خارجه انگلیس تأمین مالی می‌شود، به مقام‌های بحرینی روش‌های شکنجه زندانیان برای اعتراف‌گیری از آنها را آموزش داده است. آمریکا نیز حمایت‌های گسترده‌ای از رژیم بحرین علیه مردم داشته‌ است. 
با توجه به این شرایط می‌توان گفت، اجرای احکام مذکور نه تنها دستاوردی برای آل‌خلیفه و شرکایش ندارد؛ بلکه از یک سو به تشدید پیوند مردمی و به ویژه اتحاد مردم و روحانیت منجر می‌شود و از سوی دیگر رسوایی بزرگی برای آل‌خلیفه و حامیان غربی‌اش و البته نهادهای حقوق بشر مدعی حمایت از آزادی به شمار می‌آید. هر دوی این مؤلفه‌ها دستاوردی بزرگ برای انقلاب مردم بحرین خواهد بود که محور آن تشدید قیام مردمی و افزایش حمایت جهانی از آنان است که می‌تواند زمینه‌ساز ورود انقلاب مردمی به مراحل جدیدی باشد و نتیجه نهایی آن تحقق مطالبات آنها در مقابله با استبداد داخلی و استعمار خارجی است.

  رضا اشرفي/ افراطی‌گری و حمايت از تروريسم دو محور اصلي سياست‌هاي سعودي را تشكيل مي‌دهد كه حول محور ضديت با مقاومت و مردم فلسطين، حمايت و ائتلاف با رژيم صهیونیستی، پياده‌سازي سياست‌هاي غرب، به ويژه آمريكا در منطقه و... مي‌چرخد. 
سعودي‌ها در رويكرد جديد خود، بدون توجه به افكار عمومي و هشدارهاي نهادهاي حقوق بشري، دست به هر اقدامي در منطقه زده و حتي هراسي از هشدارها نسبت به كشتار جمعي و اقدامات ضدحقوق بشري كه عمدتاً عليه غيرنظاميان(زنان و كودكان) انجام مي‌شود، ندارند و در اين مسير تنها به دنبال حفظ حيات سياسي خود هستند. اما اين سياستي است كه اکنون غرب به رهبري آمريكا توانسته است از آن حمايت كند، نمي‌تواند پايدار باشد. 
اين در حالي است كه سعودي‌ها براي تداوم اين سياست به طور مداوم اقدام به خريد تسليحات بيشتر كرده‌اند، به گونه‌اي كه عربستان در حال تبديل شدن به انبار تسليحات غرب است. سعودي‌ها در تازه‌ترين اقدام خود پادشاه اسپانيا را به همراه هیئت همراه،‌ به رياض دعوت كرده‌اند تا راه خريد پنج ناو جنگي آوانته ۲۲۰۰ را باز كنند. 
عربستان با اين اقدام تنش‌هاي دريايي را در دو منطقه خليج فارس و درياي سرخ افزايش خواهد داد. اين سياست در ادامه رويكردهاي افراطي سعودي است كه طي سال‌هاي اخير با حمايت از تروريسم سازمان يافته، به ويژه در خاك سوريه و عراق به بحراني عميق در منطقه تبدیل شده است كه بروز و ظهور داعش تنها يك نمونه از آن است. 
اگر چه برخي از نهادهاي حقوق بشري نسبت به فروش تسليحات غربي به عربستان سعودي انتقادات شديدي داشته و تأكيد كرده‌اند سعودي‌ها از اين تجهيزات نظامي عليه بشريت استفاده مي‌كنند؛ اما با توجه به اينكه غرب و بيش از همه اروپا در بحران مالي و پولي شديد قرار دارد،‌ مجبور است چشم خود را در برابر اين انتقادات ببندد و هر روز قراردادهاي جديد نظامي با عربستان امضا كند. 
از اين طريق غرب تا حدودي از بحران اقتصادي خارج مي‌شود و عربستان سعودي نيز با تزريق پول‌هاي نفتي، به دنبال افزايش نفوذ در كشورهاي غربي است. اگرچه اين نفوذ مي‌تواند مقطعي باشد و سعودي‌ها با افزايش جنايات در منطقه، سياست‌هاي خود را بيش از گذشته با واكنش تند شهروندان جهاني مواجه مي‌بینند كه در ميان و بلندمدت در بين سياست‌مردان نيز تأثير خواهد گذاشت، اما در كل نتيجه كوتاه‌مدت آن كشتار منطقه‌اي با محوريت غيرنظاميان اعم از زنان و كودكان است كه غرب توان پاسخگويي نسبت به آن نخواهد داشت و تنها مجبور است چشمان خود را بر روی اين اقدامات ببندد. 
نوع و ميزان واكنش حقوق بشري عليه فروش تسليحات و تجهيزات نظامي به عربستان سعودي طي سال‌هاي اخير به قدري افزايش پيدا كرده است كه آمريكا نيز مجبور شده در مقاطعي از فروش برخي تسليحات از جمله پهپادهاي نظامي به عربستان سعودي خودداری كند؛ اما در هر صورت نياز مالي غرب اين فضا را ايجاد كرده تا سعودي‌ها به خواسته‌هاي خود برسند. اگرچه توان تكنيكي و همچنين هوش سياسي لازم را براي استفاده از اين تجهيزات ندارند؛ عاملي كه سبب شده افكار عمومي جهان در برابر آنها قرار بگيرد.
 سعودي بر اين گمان است كه با ايجاد مناسبات نظامي با تعداد بيشتري از كشورها مي‌تواند با وابسته‌سازي اقتصادي آن كشورها به جنگ يمن مشروعيت داده و همچنان به كشتارها ادامه دهد و از ظرفيت اين كشورها براي استمرار حمايت از تروريسم و بحران‌سازي در منطقه برخوردار شود.

 رفع تحریم‌های مسکو، ایران را جسورتر می‌کند
خبرگزاری فارس: «سامانتا پاور» نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد درباره رفع تحریم‌های واشنگتن علیه مسکو هشدار داد و گفت: «این اقدام نه تنها روسیه، بلکه ایران و کره شمالی را نیز جسورتر می‌کند.» وی اظهار داشت: «کاستن از اقدامات تنبیهی علیه دولت روسیه، در حالی که آنها رفتارشان را تغییر نداده‌اند، تنها روسیه را جسورتر کرده و این پیام را ابلاغ خواهد کرد که بهترین راه برای کسب پذیرش بین‌المللی بابت این اقدامات ثبات‌زدا کنار راندن ما است.» پاور در ادامه گفت: «چنین اقدامی نه تنها به اقدامات خطرناک بیشتری از جانب روسیه منجر می‌شود؛ بلکه سایر ناقضان قواعد بین‌المللی، مانند روسیه و ایران را نیز جسورتر می‌کند.»
خروج از برجام صدمات جبران‌ناپذیری به اعتبار آمریکا می‌زند
خبرگزاری تسنیم: وزیر خارجه آمریکا در اظهاراتی هشدار داده است، خروج کشورش از توافق هسته‌ای چندجانبه با ایران صدمات جبران‌ناپذیری به اعتبار واشنگتن در جهان وارد خواهد کرد. کری هنگام استدلال در سخنرانی خود در اجلاس داووس درباره اینکه چرا دولت ترامپ نمی‌تواند به صورت یکجانبه توافق هسته‌ای ایران را لغو کند، به تبعات خروج از توافق هسته‌ای اشاره کرده و گفته است: «(دولت ترامپ) برای اینکه یک یا دو سال دوام بیاورد، آرزو به دل خواهد ماند.» رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا در ادامه گفت: «ایران هم آن را نگاه خواهد داشت و ما صدمه جبران‌ناپذیری به اعتبار خودمان وارد خواهیم کرد.»
کاخ سفید: برای آینده برجام در دولت بعد تضمینی نداده‌ایم
خبرگزاری فارس: سخنگوی کاخ سفید در واکنش به پیش‌بینی مقامات ایرانی از نوع رفتار ترامپ با برجام گفت: «دولت اوباما در زمینه نوع رفتار دولت بعدی، هیچ تضمینی به هیچ مقام خارجی نداده است.» جاش ارنست در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا ترامپ می‌تواند برجام را یک‌جانبه ملغی کند و آیا دولت اوباما در زمینه آینده برجام، به ایرانی‌ها تضمینی داده است، گفت: «اوباما بارها گفته است که این دولت به رهبران خارجی درباره نوع رفتار دولت بعدی هیچ تضمینی نداده است.» ارنست ادامه داد: «رئیس‌جمهور بعدی بر اساس آنچه اعتقاد دارد بهترین مسیر برای کشور است، تصمیم خواهد گرفت.»
درخواست ضد ایرانی مقامات اسبق آمریکا از ترامپ
العالم: ۲۳ نفر از مقامات اسبق آمریکا طی نامه‌ای از ترامپ خواستند با گروهک تروریستی منافقین که در پاریس مستقر است، تعامل و دیدار داشته باشد. در بخشی از این نامه خصمانه آمده است: «حاکمان ایران به طور مستقیم منافع راهبردی، سیاست‌ها و اصول آمریکا و متحدان و دوستان ما را در خاورمیانه هدف قرار داده‌اند. آمریکا برای بازسازی نفوذ و اعتبارش در جهان به سیاستی بازنگری‌شده نیاز دارد.»
مونیز: برجام همچنان کارآمد است
خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان: وزیر انرژی آمریکا و یکی از اعضای تیم مذاکره‌کننده آمریکا در مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۵+۱ تصریح کرد، با گذشت یک سال از روز اجرا، توافق هسته‌ای ایران همچنان کارآمد است و امنیت منطقه و جهان را افزایش می‌دهد. «ارنست مونیز» وزیر انرژی آمریکا و یکی از اعضای تیم مذاکره‌کننده آمریکا در مذاکرات هسته‌ای ایران و ۵+۱ در سالگرد اجرای برجام با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: «در اولین سالگرد اجرای برجام، ایران با موفقیت، مرحله مهم برچیدن سانتریفیوژ‌ها و زیرساخت‌های فردو را پشت سر گذاشته است و این مسئله نشان می‌دهد این توافق همچنان به محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران ادامه می‌دهد تا اطمینان دهد ایران سلاح هسته‌ای تولید نمی‌کند و دست‌کم زمان یک ساله گریز هسته‌ای را حفظ می‌کند.»

هژمونی آمریکا بر جهان اسلام ـ ۴
  عبدالله عبادی/کشور پادشاهی مراکش به دلیل برخورداری از موقعیت خاص جغرافیایی(واقع شدن در تنگه راهبردی جبل‌الطارق، داشتن سه هزار و ۵۵۰ کیلومتر ساحل با دریای مدیترانه و اقیانوس اطلس و همسایگی با کشورهای اروپایی، همچون اسپانیا، انگلستان(شبه‌جزیره جبرالطارق)، فرانسه و پرتغال و داشتن مرزهای طولانی آبی و خشکی با کشورهای آفریقایی)، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و جایگاه آن در نظام بین‌المللی جزء کشورهایی در قاره‌ سیاه به شمار می‌‌آید که برای رصد بسیاری از تحولات آن، از جمله مسائل سیاسی و اقتصادی اهمیت بسیاری دارد.
 از آنجا که مراکش تنها کشور اسلامی است که رابطه تنگاتنگی با تمدن آندلسی داشته و دارد و تاریخ و فرهنگ آندلس ادامه تاریخ و فرهنگ این سرزمین است، می‌‌توان گفت این سرزمین کشوری مدیترانه‌ای، آتلانتیکی، آفریقایی، عربی، اسلامی، جهان سومی و در حال توسعه است که در سال‌های اخیر با اتخاذ سیاست‌های محافظه‌کارانه و متعادل و تغییر بسیاری از رفتارهای سنتی گرایش خود را به غرب و الگوهای توسعه آن نشان داده است.

آغاز روابط با آمریکا
روابط بین مراکش و آمریکا به نخستین روزهای تاریخ آمریکا برمی‌گردد. مراکش نخستین کشوری بود که استقلال آمریکا را در سال ۱۷۷۷ به رسمیت شناخت. این کشور همچنان یکی از قدیمی‌ترین و نزدیک‌ترین متحدان آمریکا در خاورمیانه و شمال آفریقا به شمار می‌آید و سیاست عدم تحمل مراکش در قبال القاعده و گروه‌های وابسته به آن مؤید آن است. مراکش همچنین به سازمان سیا در زمینه بازجویی از اعضای بازداشت شده القاعده در افغانستان، عراق، اندونزی، سومالی و... در دولت بوش، کمک‌های زیادی کرد.
هر چند تا پیش از وقوع حادثه 11 سپتامبر روابط دو کشور در سطح بالایی قرار داشت و کاخ سفید همواره از حامیان دولت محمد ششم به شمار می‌آمد؛ اما با وقوع این حادثه روابط دو کشور سیر صعودی پیدا کرد.
پس از وقوع حادثه 11 سپتامبر، مراکش جزء اولین کشورهای جهان عرب بود که ضمن محکومیت تروریسم، همبستگی خود را با آمریکا و مردم این کشور اعلام کرد. محمد ششم در حمایت از دولت آمریکا روابط خود را در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی و نظامی تا بالاترین سطح افزایش داد و از هر فرصتی برای حمایت از مواضع آمریکا استفاده کرد تا جایی که در ژانویه 2004 دولت آمریکا، مراکش را یکی از مهم‌ترین متحدان غیر ناتو معرفی کرد.
گروه‌های تروریستی در 16 می 2003 به دلیل خوش‌خدمتی‌های محمد ششم به جرج بوش یک بمب قوی در بندر معروف «کازابلانکا» منفجر کردند که در اثر آن تعداد زیادی از شهروندان این کشور کشته و زخمی شدند؛ به دنبال این حادثه دولت این کشور اعلام کرد، آماده است در عملیات ضد تروریسم که در صحرای شمال آفریقا برگزار می‌شد، بیشترین همکاری نظامی و اطلاعاتی را با ارتش آمریکا به عمل آورد.
طی یک دهه همکاری سیاسی، روابط نظامی و اطلاعاتی نیز در دستور کار دو طرف قرار داشت و مسئولان بلندپایه نظامی دو کشور چندین موافقت‌نامه در زمینه‌های مختلف، از جمله آموزشی امضا کردند؛ یکی از موافقت‌نامه‌ها، برگزاری سالیانه رزمایش «شیر آفریقا» است. که مهم‌ترین رزمایش نظامی در بین کشورهای شمال آفریقا به شمار می‌آید. این رزمایش هر ساله در اواسط مهرماه با حضور نیروهای دریایی ارتش آمریکا و مراکش در سواحل این کشور برگزار می‌شود.
متأسفانه، رقابت نظامی و تسلیحاتی بین مراکش و الجزایر در دو دهه گذشته سبب شده است بخش زیادی از منابع این دو کشور بزرگ اسلامی صرف خرید تجهیزات مدرن از آمریکا و سایر کشورهای اروپایی شود، به گونه‌ای که بودجه نظامی دو کشور به مراتب از بودجه آموزش‌وپرورش و بخش‌های فرهنگی بیشتر شده و این موضوع به یک مسابقه تسلیحاتی در منطقه شمال آفریقا تبدیل شده است. به تازگی وزارت خارجه آمریکا فروش موشک‌های تاو ـ ۲ ای محصول شرکت ریتون به ارتش مراکش را تأیید کرده است. دولت مراکش درخواست رسمی خود را برای انجام این معامله پیش از این به واشنگتن ارائه کرده بود. در قالب این معامله ۱۲۰۰ قبضه موشک تاو ـ ۲ ای آر اف به مراکش فروخته می‌شود. این قرارداد همچنین شامل عرضه خدمات فنی، مهندسی و پشتیبانی لجستیک می‌شود و ارزش کلی این محموله نظامی 108 میلیون دلار برآورد شده است. آژانس همکاری‌های دفاعی و امنیتی آمریکا وابسته به وزارت خارجه این کشور اعلام کرده است، برای نهایی شدن این معامله و عرضه موشک‌های ضد زره به مراکش، مجلس آمریکا باید مجوزهای لازم را صادر کند. این معامله در حالی انجام شد که بخش زیادی از مردم این کشور زیر خط فقر زندگی می‌کنند و بسیاری از کودکان به علت وضعیت بد اقتصادی قادر به رفتن به مدارس نیستند.
با وقوع بیداری اسلامی در سال 2010 در تونس و گسترش آن در سایر کشورهای منطقه از جمله مصر و لیبی، چنین به نظر می‌رسید که مراکش نیز اسیر امواج این طوفان شود؛ اما حمایت‌های سیاسی و اقتصادی آمریکا از دولت محمد ششم سبب شد تا وی ضمن قبول برخی اصلاحات و دادن امتیاز به مخالفان، مانع از وقوع بیداری اسلامی در این کشور شود؛ بر اساس این هیلاری کلینتون با سفر به رباط، پایتخت این کشور و گفت‌وگو با مقامات بلندپایه از جمله شخص محمد ششم خواستار آزادی زندانیان سیاسی، آزادی مطبوعات و ایجاد فضای باز سیاسی در این کشور شد که محمد ششم همه این موارد را پذیرفت.
 پس از وقوع اصلاحات مورد نظر آمریکا در این کشور، هیلاری کلینتون در سال 2012 اعلام کرد، ما از جناب محمد ششم به دلیل اقدامات عالی وی در زمینه پاسخ دادن به درخواست شهروندان برای تغییر و اصلاحات در قانون اساسی و برگزاری انتخابات زودهنگام و همچنین افزایش قدرت پارلمان تشکر و قدردانی می‌کنیم. به دنبال آن، باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا نیز در پیام تبریکی که به مناسبت فرارسیدن سالروز پادشاهی محمد ششم، پادشاه مراکش صادر کرد، از مراکش به دلیل حمایت از سیاست‌های آمریکا در منطقه شمال آفریقا تشکر و قدردانی کرد.
وی در پیام خود آورده بود: «اقدامات دولت مراکش در راستای سیاست‌های آمریکا مبنی بر تقویت صلح و ثبات، حمایت از حقوق بشر و دموکراسی در شمال آفریقا بوده
 است.»


 صربستان: خطر شکل‌گیری «کالۀ جدید»
با وجود ادعاهای بسیار مبنی بر حمایت اروپا از پناه‌جویان، هر روز گزارش‌های جدیدی از وضعیت بحرانی پناه‌جویان در این قاره منتشر می‌شود؛ چنانکه سازمان پزشکان بدون مرز اعلام کرد: «حدود دو هزار پناهجو در انبارها و دیگر ساختمان‌های اطراف ایستگاه اصلی راه‌آهن بلگراد، پایتخت صربستان، در شرایط غیر بهداشتی و در سرمای شدید زمستان زندگی می‌کنند.» برآورد‌ها حاکی از آن است که نیمی از بیماران درمان‌شده زیر 18 سال بوده‌اند. پیشتر نیز حدود سه هزار پناهجو از کشورهای مختلف، از جمله سودان و اریتره در اردوگاهی در شهر کاله شمال فرانسه ‌جمع شده بودند که دولت فرانسه اردوگاه‌های آنها را با خاک یکسان کرد. کشورهای اروپایی به بهانه مبارزه با تروریسم اقدام به اخراج پناه‌جویان، آن هم در سرمای زمستان می‌کنند که جان صدها هزار پناه‌جو را تهدید می‌کند. 
 انگلستان: سوءاستفاده پلیس از متهمان
تحقیقات درباره گزارش‌های منتشر شده در زمینه سوء‌استفاده جنسی پلیس انگلیس از متهمان به نتایج تکان‌دهنده‌ای دست یافته است. فساد در میان کارکنان نظامی آنقدر زیاد بوده است که بر اساس آمار طی دو سال گذشته، صدها افسر پلیس با سو‌ء‌استفاده از موقعیت خود در جرایمی، از جمله بهره‌کشی جنسی شریک بوده‌اند.
گفتنی است، بر اساس آمار افسران پلیس انگلیس از مردم آسیب‌پذیر و از مجرمانی که به دست‌شان سپرده می‌شدند، سو‌ء‌استفاده می‌کردند.
بیش از 400 شکایت در این زمینه به مسئولان ارائه شده است. گزارش‌های منتشر شده نشان می‌دهد، بخش قابل توجهی از جامعه زنان انگلیس که مورد سرقت یا آزار و اذیت قرار گرفته‌اند، جرأت شکایت به پلیس را ندارند؛ چرا که معتقدند مراجعه آنها به پلیس نه تنها حلّال مشکلات آنها نیست؛ بلکه زمینه‌ساز مشکلات جدیدی برای آنها خواهد شد. 
 آمریکا: افزایش محدودیت‌ها علیه مسلمانان
وضعیت بحرانی مسلمانان در آمریکا هر روز بیشتر می‌شود؛ چنانکه در ادامه محدودسازی مسلمانان یک قاضی آمریکایی، اختصاص فضای پارکینگ بیشتر به مساجد را با قانون اساسی این کشور مغایر دانست!
یک قاضی فدرال با صدور حکمی اعلام کرد: «یکی از شهرهای نیوجرسی با اصرار بر اختصاص فضای پارکینگ بیشتر به یک مسجد ـ در قیاس با سایر کلیسا‌ها و کنیسه‌ها ـ به دلیل ساعات خاص عبادت و سنت‌های ویژه آن، قوانین ضد تبعیض را نقض کرده است.» به این ترتیب، درخواست جامعه مسلمانان این شهر برای ساخت یک مسجد جدید پس از گذشت بیش از سه سال و برگزاری 39 جلسه استماع عمومی، به دلیل اختلاف بر سر فضای اختصاص‌یافته به پارکینگ رد شد. نکته قابل توجه آن است که مقامات آمریکا با ادعای لزوم وجود پارکینگ با احداث آن مقابله می‌کنند و دستگاه قضایی نیز با ادعای مغایرت پارکینگ با قانون اساسی مانع ساخت مساجد می‌شود. 
سوئیس: نقض حقوق مسلمانان
یک دادگاه اروپایی دادخواست یک زوج تُرک مسلمان در سوئیس را که خواستار معافیت دختران‌شان از شرکت در کلاس‌های شنای مختلط مدرسه شده بودند، رد کرد و حکم داد: «دختران مسلمان باید در کلاس‌های شنای مختلط مدارس شرکت کنند.» دادگاه حقوق بشر اروپا در حکمی حمایت خود را از دولت سوئیس اعلام کرد. دولت سوئیس تأکید کرده بود اعتقادات مذهبی نباید بهانه‌ای برای شرکت نکردن در کلاس آموزش شنای اجباری باشد. این دادگاه همچنین ادعا کرد، معافیت دختران مسلمان از شرکت در کلاس‌های شنای مختلط مدرسه نوعی محرومیت اجتماعی به شمار می‌آید. پیشتر در سال گذشته میلادی، سوئیس اعلام کرده بود اگر دانش‌آموزان مسلمان در آغاز و پایان کلاس درس از دست دادن با معلمان نامحرم خودداری کنند، والدین آنان 5 هزار دلار جریمه می‌شوند.