سردار محمدحسین سپهر، معاون هماهنگ‌کننده نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه گفت: امروز به استعداد پاسداران شاغل، پاسداران بازنشسته‌ای داریم که در اقصی نقاط کشور حضور داشته و بخش عمده‌ای از آنان همچون گذشته به انجام رسالت خود در انتقال تجارب به نسل جوان بسیجی مشغول هستند. پاسداری از انقلاب و دستاوردهای آن اقدامی است که منوط به اشتغال پاسداران نیست؛ بلکه در دوران مختلف زندگی، نگهبانی از انقلاب اسلامی رسالتی مهم بر دوش پاسداران است.


معاون دانش و پژوهش سپاه در گفت‌وگو با صبح صادق
 حسن ابراهیمی/ در برنامه‌های معاونت دانش و پژوهش سپاه راهبرداندیشی از سوی هیئت‌های اندیشه‌ورزی، الگوی بومی تولید اندیشه خلاقانه، کاربردی و بن‌بست‌شکن برای پاسداری کامل و صحیح از انقلاب اسلامی گنجانده شده است. به همین منظور این معاونت در مجموعه سپاه اقدام به برگزاری جشنواره دو سالانه کرده است تا برترین‌ها را در حوزه دانش و پژوهش معرفی کرده و از آنها تقدیر کند و از سویی حرکت را در این سمت انسجام دهد. برای آشنایی بیشتر با این جشنواره به سراغ سردار محمدرضا نواب‌اصفهانی، معاون دانش و پژوهش سپاه رفتیم که در ادامه ماحصل این گفت‌وگو تقدیم می‌شود.

* ابتدا درباره اندیشه‌ورزی و تاریخچه این اقدام در سپاه توضیح دهید.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مبتنی بر فرامین و رهنمودهای فرمانده معظم کل قوا از سال ۱۳۹۲ با تشکیل 60 کانون اندیشه‌ورزی در سپاه و عضوگیری بیش از هشت هزار نفر از پاسداران شاغل و داوطلب مشارکت در راهیابی دانشی برای مسائل و چالش‌های مأموریتی رده‌های سپاه با تکیه بر خرد جمعی و بهره‌برداری از تجارب پیشکسوتان و تازه‌های علمی، اقدام به پایه‌گذاری این الگو کرد. امروز مفتخریم که اعلام کنیم این شبکه توانسته است حدود 600 مسئله و نیاز دانشی را با تشکیل 450 تیم اندیشه‌ورزی پاسخگویی کند.
همان گونه که در هفته پژوهش هم اعلام شد، «دومین جشنواره دو سالانه امام علی(ع) در حوزه دانش و پژوهش سپاه در دهم بهمن ماه و مقارن با دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی در ستاد فرماندهی کل سپاه با شعار محوری «انا مدینه العلم و علی بابها» برگزار می‌شود.»

* هدف از اجرای این جشنواره چیست؟
دو هدف عمده وجود دارد؛ یکی ارج نهادن به مجاهدت‌های علمی شبکه دانشی و پژوهشی سپاه و دیگری راهبرداندیشی در حوزه‌های مأموریتی دانش و پژوهش سپاه که خود بخش‌های گوناگونی دارد.

* چه برنامه‌هایی در این جشنواره اجرا می‌شود؟
در برنامه‌ریزی انجام شده پنج محور وجود دارد که عبارتند از: ۱ـ تجلیل از مقام شهدای دانش و پژوهش سپاه و شهدای اقتدار علمی؛ ۲ـ تقدیر از برترین‌های دانش و پژوهش سپاه؛ ۳ـ بهره‌گیری از رهنمودها و تدابیر فرماندهان و مسئولان سپاه که در جشنواره سخنرانی می‌کنند؛ ۴ـ رونمایی از سامانه بر خط و گسترش یافته مدیریت اندیشه‌ورزی در سپاه که در پایگاه اینترنتی پاسدار در دسترس است. و ۴ـ راهبرداندیشی در حوزه‌های تخصصی شش‌گانه
اما در زمینه حوزه‌های راهبرداندیشی شش حوزه را احصا کردیم که یکی درباره مدیریت دانش سپاه است که به این منظور کارگاهی با حضور معاونین دانش و پژوهش رده‌ها در جشنواره اجرا می‌شود. دیگری در زمینه توسعه اندیشه‌ورزی است که کارگاه آن با حضور دبیران کل کانون‌های اندیشه‌ورزی در رده‌ها برگزار خواهد شد. موضوع راهبرداندیشی در زمینه ارتقای کیفی و کمّی تجربه‌نگاری پاسداران هم کارگاهی است که با حضور مدیران و برخی نمایندگان تجربه‌نگاری در رده‌ها و یگان‌های سپاه انجام می‌شود.
اما راهبرد‌اندیشی در زمینه شکل‌گیری باشگاه اندیشه‌ورزی سپاه نیز یکی از برنامه‌های مهم آینده ماست که آن را با حضور جمعی از مسئولان تیم‌های اندیشه‌ورزی سراسر کشور به بحث می‌گذاریم. مسئله راهبرداندیشی در زمینه نیازسنجی دانشی و کیفیت‌بخشی به تولید دانش پاسداری از انقلاب اسلامی با حضور مدیران پژوهشی رده‌های سپاه هم دیگر موضوع کارگاهی این جشنواره است.
حوزه تخصصی آخر هم راهبرد اندیشه در زمینه روش‌های مختلف دانش‌گستری با حضور مدیران و کارشناسان تبادل و نشر سپاه است.

* لطفاً درباره محورهای اصلی و فرعی جشنواره توضیح دهید.
جشنواره پنج محور اصلی دارد که شامل تجربه‌نگاران برتر، اندیشه‌ورزان برتر، پژوهشگران برتر، سردبیران نشریات برتر و فرماندهان و مدیران برتر می‌شود. در کنار اینها 20 محور فرعی تعریف شده است که مربوط به محصولات دانشی برتر، افراد دانشی برتر، رده‌های دانشی برتر و حامیان برتر است که شناسایی شده و معرفی می‌شوند.
روند کار ارزیابی هم به این صورت بوده است که کمیته ارزیابی ستاد جشنواره امام علی(ع) در فعالیت‌های شش ماهه خود محصولات، عملکردهای دانشی و پژوهشی را در سال‌های 1393 و 1394 در محورهای فرعی بیست‌گانه بر مبنای معیارهای کمی و کیفی بررسی و داوری کرد و از بین آنها 75 نفر را واجد شرایط تقدیر تشخیص داد که معرفی می‌شوند.
در آماری که در اختیار داریم 10 فرمانده و مدیر، دو مسئول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در رده‌ها، 15 اندیشه‌ورز و دبیر کل اندیشه‌ورزی، 12 تجربه‌نگار و مسئول تجربه‌نگاری، هشت پژوهشگر و تعدادی دیگر از ناظران و مدیران پژوهشی هستند.

* این جشنواره امسال در ستاد کل نیروهای مسلح هم اجرا شد، دستاورد سپاه در آن چه بود؟
29 اذر امسال جشنواره امام علی(ع) ستاد کل نیروهای مسلح برگزار شد که در آن از 19 نفر از واجدان شرایط برتری تقدیر شد. برای نمونه، فرماندهان سپاه‌های فجر و کربلا، فرمانده نیروی دریایی سپاه، معاونین دانش و پژوهش سپاه‌های استانی صاحب‌الزمان(عج)، قدس، انصارالحسین، نیروی دریایی، نیروی زمینی و فرمانده دانشگاه جامع امام حسین(ع) و معاون پژوهشی دانشگاه بقیه‌الله الاعظم(عج) و برخی دیگر از تجربه‌نگاران، اندیشه‌ورزان و پژوهشگران.

* 5 آذر امسال رهبر معظم انقلاب در جمع فرماندهان بسیج روی بحث تشکیل هیئت‌های اندیشه‌ورزی در بسیج تأکید کردند، برای این منظور چه فعالیتی انجام شده است؟
در این زمینه سردار غیب‌پرور مسئولیت مستقیم دارند؛ اما ما با توجه به تجربیاتی که در این حوزه داریم، برای هر گونه کمک به ایشان و همکاران‌شان در سازمان بسیج آماده هستیم. این همکاری‌ها آغاز شده و امید داریم که بتوانیم به بهترین شکل انتظارات فرمانده معظم کل قوا را در این حوزه برآورده کنیم.


  علیرضا جلالیان/در شماره‌های پیش هفته‌نامه در همین ستون درباره تمهیدات و راهبردهای جمهوری اسلامی در حوزه دفاعی در سواحل آب‌های بین‌المللی در جنوب سخن گفتیم. اول اینکه سواحل جنوبی بین دو نیروی دریایی راهبردی ارتش و نیروی دریایی سپاه متناسب با نوع مأموریت‌های‌شان در زمینه مقابله با تهدیدات متقارن و نامتقارن(ناهم‌تراز) تقسیم شده است، دوم اینکه هر دو نیرو دارای توانمندی‌های مختلفی در حوزه دریایی هستند و سوم اینکه نوع مقابله با دشمنان فرامنطقه‌ای که با استفاده از توجیه آب‌های آزاد به شکل بدون واسطه در همسایگی مرزهای آبی کشورمان مستقر هستند، متفاوت است. بر اساس این، جمهوری اسلامی دو راهبرد برای آب‌های جنوبی تدوین کرده که به اذعان مراکز فکر در آمریکا این دو راهبرد موفقیت‌آمیز بوده و مهارت ایران در اجرای آن اهمیت داشته است. دو راهبرد «ضد دسترسی» و «منع منطقه‌ای» در راستای دکترین بازدارندگی و تقویت بنیه دفاعی کشور توانسته است نقش مهم و تأثیرگذاری را در برقراری امنیت در منطقه داشته باشد. هر چند در دگرسو راهبرد جایگزین هم وجود داردو آن، انسداد فیزیکی و نظامی تنگه هرمز است که توان بالای ایران در اجرای ضد دسترسی و منع منطقه‌ای سبب شده است این گزینه اصلاً در حال حاضر مطرح نباشد.
استقرار نیروی دریایی سپاه به منزله بزرگ‌ترین یگان عملیات سریع و چریک دریایی جهان در خلیج‌فارس و تجهیزات این نیرو عملاً سبب شده است فضای عمل را از تجهیزات فوق‌پیشرفته نیروهای دریایی قدرت‌ها گرفته و یک توان نامتقارن را در این منطقه ایجاد کند. نیروی دریایی راهبردی ارتش هم با هدف دسترسی سریع به آب‌های آزاد در سواحل مکران مستقر است و توان عملیات تا مدارات مختلف در پهنه آب‌های آزاد را دارد که این غیر از توان بالای این نیرو برای عملیات کوبنده در آب‌های دریای عمان است. در کنار این، توان بالای قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء(ص) در رصد و ایجاد دیوار امن هوایی در آسمان کشور و گاهی در منطقه هم در اینجا دخیل است.
بر اساس این، انواع شناورها و قایق‌های تندرو در خلیج‌فارس، تنگه هرمز و دریای عمان، پهپادهای شناسایی و مسلح بر فراز منطقه و مرزهای آبی و خاکی کشور، سامانه‌های هوشمند زمینی و بدون نیاز به کاربر(شامل رادار برای شناسایی و تجهیزات دفاعی برای درگیری در صورت لزوم)، موشک‌های کوتاه‌برد ضد کشتی، ناوها، ناوچه‌ها، ناوشکن‌ها و... در کنار راهبرد نبرد ناهم‌تراز تمام سرمایه و تجهیزات دشمن را در آب‌های آزاد سواحل جنوبی که مهم‌ترین راهگذر انرژی جهان به شمار می‌آید، ناکارآمد کرده که در این مسئله دشمنان، به ویژه آمریکایی‌ها روی حمله از دور و نابودی نقاط صفر سرزمینی و زیرساخت‌های خدماتی و مراکز نظامی با حمله هوایی و حملات موشکی حساب باز کرده‌اند که عملاً این موضوع نیز با گسترش توان پدافند هوایی و پدافند غیر عامل دست‌یافتنی نیست. در این مسئله با توجه به اعتراف مراکز تصمیم‌سازی دشمن می‌توان به خوبی به کارآمدی دکترین بازدارندگی در کشور پی برد. بازدارندگی در مرزهای زمینی با گسترش و تقویت توان نیروهای زمینی و بسیج مردمی، همچنین افزایش قدرت پدافند هوایی و کشف و نابودی پرنده‌های متخاصم و نیز ایجاد بازدارندگی و ناکارآمدسازی دشمن در همه ابعاد در مرزهای آبی سبب شده است امروز گزینه نظامی عملاً از روی میز تمام تهدیدکننده‌های انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی برداشته شود و همواره سعی آنها بر نفوذ، تغییر راهبردها و تضعیف این توان از طریق نفوذ باشد.

همسر شهيد «عبدالرضا مجيری»
 احسان امیری/ عبدالرضا عاشق اهل‌بيت بود و همين عشق نيز او را به سرزمين شام كشاند و تنها 20 روز پس از پيوستن به جمع مدافعان حرم نيز آسماني شد. شهيد مجيري متولد 1353 بود و سه فرزند به نام‌هاي فاطمه، زهرا و محمدحسين از او به يادگار مانده است. اعظم اصغري همسر شهيد عبدالرضا مجيري از ويژگي‌هاي اخلاقي و عقيدتي و ابعاد فكري و انديشه‌ای همسر شهيدش كه آذرماه 1394 مدال شهادت را بر گردن آويخت، می‌گوید.
کارت عروسی/ من از طريق يكي از آشناهاي‌مان با آقا عبدالرضا آشنا شدم. او يك‌سري شرايط براي ازدواج‌ از نظر مذهبي‌ و ولايي بودن گذاشته بود و يكي از بستگان كه روي ما شناخت داشت و نزديك خانه‌مان بود، ايشان را معرفي كرد. پیش از خواستگاري اصلاً آقا عبدالرضا را نديده بودم و هنگامي كه او را ديدم ايمانش ملاك مهمي برايم شد. از همان ابتدا در صحبت‌هاي پیش از ازدواج، زماني كه بين صحبت صداي اذان شنيده مي‌شد، سريع صحبت را تمام مي‌كرد و خود را برای اقامه نماز اول وقت به مسجد مي‌رساند. درباره كارت عروسي هم تصميم گرفت یک كار فرهنگي انجام دهد، به همين دلیل از عكس امام خميني(ره) و رهبر معظم انقلاب و جملاتي زيبا و آموزنده از نصايح رهبر عزيز به جوان‌ها در امر ازدواج و حديثي از پيامبر در این ‌باره و برچسب «يامهدي» در كارت‌ها استفاده كرد و تمام تلاشش اين بود که مجلس عروسي بدون گناه برپا شود. درباره جهيزيه هم ‏گفت: «فقط وسايل مورد نياز را تهيه كنيد و وسایل، تزئيني و نمايشي نباشند.» خيلي روي ساده‏زيستي تأكيد داشت. در ساده ‏بودن منزل امام‌ خميني(ره) را الگو قرار داده بود. وقتي ديپلمش را گرفت، در كنكور شركت كرد و در رشته تکنیسین اتاق عمل يك سال به دانشگاه رفت؛ اما ‏گفت: «دنبال گم‏كرده خويشم، من در دانشگاه نمي‏توانم به آن برسم، يا به حوزه علميه مي‏روم يا استخدام سپاه مي‏شوم.» بالاخره تصميمش را گرفت و وارد دانشكده افسري سپاه شد.
گروه تفحص/ از همان جواني با عشق به شهدا و شهادت به صورت داوطلبانه و به اصرار خودش، وارد گروه تفحص شده بود. پس از گذراندن دوره كارشناسي مديريت نظامي در پادگان مورچه‌خورت شروع به كار كرد و شش ماه پس از ازدواج وارد آموزش تكاوري سپاه ‌شد. عبدالرضا نزديك به 21 سال در گردان صابرين با تمام توان كار كرد. در سال 1392 براي گذراندن دوره دافوس به دانشگاه امام حسين(ع) تهران رفت، ما هم همراهش رفتيم. آنچنان بر نماز شب مقيد بود كه اگر شبي به علت خستگي خوابش مي‌برد لازم مي‌دانست كه تا قبل از اذان مغرب حتماً قضاي نماز شبش را بخواند. قرائت روزانه قرآن، ذكر مدام و با وضو بودنش زبانزد بود.من در دو جاي زندگي از ته دل خدا را شكر كردم؛ يكي وقتي شهيد مجيري براي خواستگاري‌ام آمده بود و ديگري وقتي همسرم را در لباس شهادت ديدم. حضرت زينب(س) در شهادت برادرش مي‌گويد چيزي جز زيبايي نديدم و اينجا بود كه با همه وجود گفتم: «اللهم لك الحمد، حمد الشاکرین لك علي مصابهم»
وسط میدان/ هنگامي كه خبر شهادت دوست ديرينه‏اش «مسلم خيزاب» را شنيد، ديگر تاب ماندن نداشت. وقتي به او خبر دادند عازم سوريه خواهد شد، لبخند بر لبانش نشست. قرار او در بيقراري بود؛ زيرا خود را سرباز ولايت مي‏دانست و مي‏گفت: «سرباز ولايت در گوشه و كنار نيست؛ سرباز ولايت در وسط ميدان است.» در روستاي بِرنه در جنوب شهر حَلب در سوريه، گلوله‌اي به پهلوي عبدالرضا اصابت می‌کند و از بدنش خارج مي‌شود تا همان‏طور كه از خداوند خواسته بود، مانند بی‌بی دو عالم خانم حضرت زهرا(س) به شهادت برسد.

«ردّ پای دیرین» زندگینامه و خاطرات شهید حجت‌الاسلام «نادر دیرین» در ۱۶۸ صفحه است؛ کتابی که به گفته تدوینگر آن «ناصر ملائی» هر یک از خاطرات آن دنیایی از معرفت را نسبت به خداوند و صبر و بردباری یک طلبه به خوبی نمایان می‌کند و مخاطب را به این باور و یقین می‌رساند که توکل به خداوند متعال و اخلاص در عمل، حلّال همه مشکلات است.
ابتدای کتاب به مسجد «یساول» که در منطقه یساول اردبیل قرار دارد و پایگاه فعالیت‌های شهید دیرین است، اشاره دارد؛ مسجدی که در نهایت ۸۰ شهید را تقدیم اسلام و انقلاب کرده و شهید دیرین در مقام مسئول پایگاه بسیج ثارالله این مسجد، بسیاری از جوانان را با فعالیت‌های انقلابی آشنا کرده بود. کتاب در خاطرات کوتاهی به نقل از دوستان، بستگان، خانواده و همرزمان به زندگینامه شهید می‌پردازد. هر خاطره شامل چند سطر کوتاه است که خواننده را به خواندن خاطره بعدی مشتاق می‌کند. در بخش‌هایی از کتاب «منیژه والدی» همسر شهید دیرین به بیان خاطرات خود از خواستگاری و ازدواج با شهید پرداخته است. در بخشی از کتاب از زبان منیژه والدی نوشته شده است: «کلاس دوم دبیرستان را تازه تمام کرده بودم. شهریور ماه سال ۱۳۶۳ برای تعطیلات به تهران رفتم. زمان برگشتن آرام و قرار نداشتم، قلبم داشت از جایش کنده می‌شد. احساس عجیبی داشتم. وقتی وارد خانه شدم زن داداشم سراسیمه؛ ولی با خوشحالی به پیشوازم آمد و مرا در آغوش کشید و گفت: «برایت خواستگار آمده.» از شنیدن این خبر ضربان قلبم تندتر شد. گفت: «نمی‌پرسی کی هست؟» با اینکه قلبم گواهی می‌داد باید او باشد، پرسیدم: «کی هست؟» گفت: «زن داداش‌های نادر دیروز اینجا بودند و تو را برای او خواستگاری کردند. ما گفتیم فردا می‌آیی، قرار شد فردا شب به دیدنت بیایند.» از همان لحظه اول شنیدن این خبر تا صبح دلشوره عجیبی داشتم و به این فکر می‌کردم اگر پدر و مادرم راضی نشوند، چه اتفاقی می‌افتد.»

دو روز پیش از رفتنش به جبهه، شب را در سپاه بود. وقتی برگشت، گفت: «خواب خوبی دیده‌ام، در خواب دیدم، روحم از جسمم جدا شده و در آسمان است، ولی جسمم روی زمین است. روحم در آسمان شروع به اذان گفتن کرد. در هر فراز اذان، نور، آسمان را فرا می‌گرفت. زمانی‌که به لا‌اله‌الا‌الله رسیدم به‌طور کامل آسمان را نور فرا گرفت. بعد دیدم کم‌کم روحم، وارد جسمم شد. از خواب که بیدار شدم، داشتند اذان صبح را می‌گفتند.»
به نقل از همسر شهید ابراهیم شهروز
ابراهیم هشتم خرداد ماه سال 1337 در کهنمو (از روستاهای اسکو در حوالی تبريز) به دنیا آمد. پس از مدت کوتاهی در اسکو ساکن شد. در کنار یادگیری قرآن به تحصیلات خود نیز ادامه داد. سال1354  در رشته علوم طبیعی از دبیرستان دانش اسکو، فارغ‌التحصیل شد. به خدمت سربازی رفت و با آغاز انقلاب اسلامی، مبارزات خود را در پادگان با تکثیر و توزیع اعلامیه‌ها و نوارهای امام(ره) آغاز کرد. آنجا به مرگ تهدید شد و از پادگان فرار کرد. با پيروزي انقلاب و تشکیل سپاه پاسداران در اسکو و آغاز جنگ تحمیلی جزو اولین افرادی بود که وارد سپاه شد و به جبهه‌های حق علیه باطل رفت. ابراهیم در آزادسازي سوسنگرد و در عملیات «المهدی» از ناحيه دو پا مجروح شد. او پس از بازگشت از جبهه به فرماندهی سپاه اسکو و ايلخچي منصوب شد و سپس در سمت قائم‌مقام سپاه عجب‌شیر به خدمت پرداخت.
در سال 1361، تشکیل خانواده داد. و پس از مراجعت به جبهه در عملیات خیبر به اطلاعات لشکر 31 عاشورا ملحق شد و در دو عملیات کربلای 4 و کربلای 5 شركت كرد. عاقبت در بیستم دی ماه ۱۳۶۵ عملیات کربلای 5، به شهادت رسید و 25 دی‌ ماه، پیکر مطهرش کنار همرزمان شهیدش به خاک سپرده شد.

سردار قربانی در سی‌امین یادواره شهدای مسجد پنبه‌چی
  مجتبی برزگر/  در سی‌امین یادواره شهدای مسجد پنبه‌چی که به همت پایگاه مقاومت برگزار شد، از سلحشوری و ایثارگری سردار جاویدالاثر مدافع حرم داریوش درستی تجلیل به عمل آمد. سردار مرتضی قربانی، مشاور رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در ابتدای این مراسم که برای سخنرانی در پشت تریبون قرار گرفت، به جمله‌ای از سردار شهید مهدی باکری، فرمانده سلحشور لشکر 31 عاشورا اشاره کرد که خطاب به شهید کاظمی می‌گوید: «خداحافظ من می‌روم بهشت منتظر شما هستم»؛ فحوای این جمله نشان می‌دهد چقدر رسالت و وظیفه ما بازماندگان سنگین است. 
وی با اشاره به خاطره‌ای از عنایت ویژه خداوند متعال به حضرت امام(ره)، اظهار داشت: «در دوران دفاع مقدس بارها این صحنه‌ها را هر چه خالص‌تر، شاهد بودیم.»
سردار قربانی با تأکید بر اینکه این تکفیری‌ها و داعشی‌ها همان بعثی‌های خائن هستند، افزود: «امروز دشمن با کشورهای سوریه، عراق و یمن همان کاری را انجام می‌دهد که با تمام قدرت در مقابل ایران انجام داد و از هر راهی استفاده کرد تا به مقصود براندازی برسد؛ اما چرا این مقاومت بلامنازع صورت گرفت؟! چون وقتی رزمنده‌ها در محاصره بودند به فرمان ولی‌فقیه زمان‌شان عمل کردند، حصر شکسته شد. یادم نمی‌رود در آن فاصله از ثامن‌الائمه تا الی‌بیت‌المقدس 45 تا 50 هزار اسیر گرفتیم.»
وی تصریح کرد: «وقتی دشمن در کربلای 4 به مقصود خود رسید، آنقدر ذوق‌زده شد که به فرماندهانش مدال افتخار اعطا کرد و مرخصی داد؛ اما لشکر مقابل که شکست سنگینی را متحمل شده بود، به دستور ولی‌فقیه زمانش در میدان باقی ماند و 14 روز بعد طوفانی از تلفات و اسیر و موفقیت‌های متمادی را به منصه ظهور رساند؛ به عبارت بهتر ایران نشان داد که می‌تواند با دست خالی و اتکا به عنایت خداوند متعال به بهترین موفقیت‌ها و پیروزی‌ها دست پیدا کند. این اتفاقات زمانی افتاد که عراقی‌ها از شادی عملیات کربلای 4 مشغول پایکوبی و جشن بودند.»
سردار قربانی با بیان اینکه من می‌دانم شهیدان این یادواره چگونه شهید شدند، گفت: «من می‌دانم این شهدای مسجد پنبه‌چی را دشمن یا با کاتیوشا و توپ‌های سنگین یا با موشک‌ به شهادت رساند؛ اما همین مردان بودند که وقتی فرمانده تیپ 95 عراق را اسیر کردند. ان‌شاءالله بتوانیم در مسیر الهی و شکوهمند جهاد، ایثار و شهادت‌طلبی قدم برداریم، البته این راه را پیموده‌ایم و مصداق بارز آن امثال شهید درستی است که به واقع سهم بزرگی در تثبیت انقلاب اسلامی دارند.»
در ادامه مراسم از ایثارگری‌ها و سلحشوری‌های سردار جاویدالاثر داریوش درستی با حضور پدر شهید اردستانی، تجلیل به عمل آمد. پس از اجرای تئاتر یوسف بختیاری، سیدرضا نریمانی در رثای اهل ‌بیت عصمت و طهارت و شهدای مظلوم مدافع حرم در این مراسم مداحی کرد.

می‌گفت: فرمانده ما کمردرد گرفت و چند روز نتوانست سر کار بیاید. هفته بعد از این ماجرا دستورالعمل تربیت بدنی به پادگان ابلاغ شد و ورزش برای همه نیروهای کادر و وظیفه هفته‌ای دو جلسه اجباری شد. به مناسبتی همه نیروهای پادگان توی حسینیه جمع بودیم که گفتند سردار می‌خواهد صحبت کند. با صحبت‌های سردار فهمیدم چرا ورزش اجباری شده، چون خود سردار که به دلیل کمردرد خانه‌نشین شده بود با ورزش کاملاً بهبود پیدا کرده بود. سردار توی سخنرانی همه را به ورزش توصیه کرد.
۰901۰۰۰9304/ بالاخره سرنوشت معوقه اردیبهشت کارکنان سپاه چه شد؟
۰911۰۰۰7057/ خواهشمندم به مسئولان مربوط بگویید تا دستور بدهند حقوق اسفند ماه را بدون کسورات بدهند.
۰913۰۰۰2860/ چرا ارشدیت تحصیلی سپاه پس از تصویب شورای نگهبان اجرا نمی‌شود؟ این طرح در ناجا اجرا می‌شود.
۰913۰۰۰2862/ حق رزمندگان و ارزش رزمندگان در کشور به اندازه یک فوتبالیست نیست؛ رزمندگانی که از جان مایه گذاشتند.
۰913۰۰۰1911/ عکس تیتر یک «سقوط زودهنگام» رژیم کودک‌کش در شماره ۷۸۳ هفته‌نامه بسیار عالی بود. ان‌شاءالله همراه امام‌مان نظاره‌گر این سقوط باشیم./ نجفی از قشم
۰913۰۰۰5614/ امکانات شهرک‌های سازمانی ناقص است. 
۰914۰۰07407/ بنیاد سپاه هر سه ماه یک بار کمک‌هزینه ناچیزی برای فرزندان صعب‌العلاج بازنشستگان سپاه پرداخت می‌کرد که کمک خوبی بود؛ اما الآن با وجود اینکه یک ماه از زمستان گذشته، هنوز مبلغ سه ماه پاییز را نداده‌اند.
۰914۰۰۰4938/ بنده برنده یکی از مسابقات تریبون شده‌ام؛ ولی از جایزه آن خبری نشده است./ قدرت‌الله احمدپور  ‌از ارومیه
صبح صادق: لطفاً شماره کارت بانکی خود را ارسال کنید، یا منتظر تماس ما باشید.
۰914۰۰۰4612/ در بیمارستان محلاتی تبریز برای همه خدمات درمانی پول می‌گیرند. همچنین، ماهیانه ۱۵۰ هزار تومان از حقوق‌مان بابت بیمه و مکمل درمان کسر می‌کنند. لطفاً رسیدگی شود.
۰916۰۰۰6811/ لطفاً به مسئولان بگویید چرا پس از اصلاح حقوق‌ها، بابت منازل سازمانی این مقدار پول کم می‌شود و عملاً حقوقی اضافه نشده است؟ چرا در کل کشور به یک میزان کرایه کم می‌شود؟ آیا امکانات همه شهرک‌ها به یک اندازه است؟
۰916۰۰۰6811/ چند انتقاد به اتکا داشتم. چرا شما گوشت و مرغ یخ‌زده برزیلی می‌دهید؟ ما هر موقع به اتکای شهرستان خودمان مراجعه کردیم، نصف اجناس را نداشته است.
۰916۰۰۰9929/ چرا در سپاه هیچ‌ کس به فکر کمک‌هزینه درمان ناباروری در بین پاسداران نیست؟ هزینه‌ها سرسام‌آور است، از عهده آن برنمی‌آییم.
۰917۰۰۰0671/ خواهشأً به فرزندآوری بیشتر پاسداران توجه ویژه شود؛ یعنی امتیازات خوبی در نظر گرفته شود تا فرمایش حضرت آقا عملی شود.
۰917۰۰۰3373/ چرا باید در بیمارستان‌های‌مان آقایان سونوگرافی و نمونه‌گیری خون خانم‌ها را انجام دهند؟
۰918۰۰۰2133/ نیروهایی که در گردان‌های پیاده مرزی خدمت می‌کنند، پس از گذشت بیست سال از نظر جسمی و روحی ضعیف می‌شوند. اگر هم در رده ستادی مشغول شوند، کسر حقوق خواهند داشت. مسئولان برای این امر فکری بکنند. 
۰918۰۰01613/ مسئولان شرکت جهاد خانه‌سازی و بنیاد تعاون کردستان به تعهدات خودشان مبنی بر تحویل پروژه 5 آذر عمل نکرده‌اند، با وجود آنکه پنج سال از نام‌نویسی در این پروژّه می‌گذرد و نسبت به سایر استان‌ها هم مبلغ بیشتری پرداخت کرده‌ایم. کاش می‌شد هر چه زودتر خانه‌ها را تحویل دهند.
۰935۰۰۰3623/ جوانان این کشور در نیروهای مسلح با کمترین حقوق با نثار خون‌شان و تحمل سختی و مشکلات بسیار تلاش می‌کنند. برخی هم بیت‌المال را چپاول کرده و عده‌ای هم آنها را ذخایر انقلاب می‌نامند...