سردار حاجی‌زاده با طرح سوالاتی گفت: چرا الگوی صحیح به سایر بخش‌ها داده نمی‌شود و چرا دشمنی آمریکا جدی گرفته نمی‌شود؟ چرا فکر می‌کنیم ملت ایران توان حل مشکل خود را ندارد؟ چرا یک روز تصور می‌کنیم حل مشکل امروز کشور سخت‌تر از حل مشکلات در دوران دفاع مقدس است؟ ما آن دوره را با سربلندی طی کردیم، در طول هشت سال دفاع مقدس یک وجب از خاک کشور جدا نشد، در صورتی که پیش از انقلاب در هر جنگی قطعه‌ای از سرزمین ایران جدا می‌شد.
 محمد رضا مرادی/ در چند ماه اخیر خلیج فارس شاهد تحولات بسیار مهمی بوده است که برخی از این تحولات از نگاه رسانه‌ها چندان جدی گرفته نشده‌اند؛ اما می‌توانند سبب تغییرات مهمی در خلیج فارس شوند. اولین خبر مربوط به بازگشت انگلیس به خلیج فارس پس از چهار دهه می‌شود. چند ماه پیش انگلیس پایگاه دریایی جدید خود را در بحرین افتتاح کرد. این پایگاه نظامی دریایی اولین پایگاه دائمی بریتانیا در خلیج فارس طی 40 سال گذشته است و این کشور قصد دارد حدود 600 نیروی نظامی را در این پایگاه مستقر کند. نیروهای ویژه امنیتی نیز از این پایگاه که در بندر «مِنا سلمان» بحرین واقع شده است، برای مقاصد خود استفاده می‌کنند. این خبر از آنجا اهمیت دارد و مورد توجه کارشناسان قرار گرفته که انگلیس همواره یکی از کشورهای بحران‌ساز در منطقه بوده است. بیشتر کارشناسان معتقدند، با توجه به نگاه ترامپ در سیاست خارجی(که بیشتر تأکید کرده است از کشورهای عربی در صورت دریافت پول حمایت می‌کند) کشورهای عربی دست به دامان انگلیس شده‌اند. دومین جز به تأسیس مرکز فرماندهی ناتو در کویت مربوط می‌شود که اواخر هفته گذشته منتشر شد.
 این مرکز فرماندهی طی نشستی با حضور «ینس استولتنبرگ»، دبیر کل ناتو و در چارچوب طرح ابتکاری نشست استانبول برای همکاری بین کشورهای عرب خلیج فارس و ناتو تأسیس شده است. 
دبیر کل ناتو در این نشست مدعی شد، این مرکز در نوع خود نخستین مرکزی است که «با هدف ایجاد همکاری در ثبات منطقه در بلند‌مدت» در منطقه خلیج فارس تأسیس شده است. وی افزود: مرکز مذکور برای همکاری بین ناتو و شرکای آن در خلیج فارس در همه زمینه‌ها، به ویژه در زمینه جنگ علیه تروریسم فعال و پویا خواهد بود. نکته جالب در این باره این است که ناتو با شعار مبارزه با تروریسم به خلیج‌فارس قدم نهاده است؛ در حالی که این سازمان همواره عامل جنگ در منطقه بوده
است.
مروری بر کارنامه پر از جنگ ناتو نشان می‌دهد، این کشور به هر جایی که وارد شده، ناامنی و کمک به رشد تروریست‌ها را به همراه داشته است. پس از آغاز جنگ افغانستان و جنگ عراق در سال‌های 2001 و 2003 نیروهای ناتو در چهارچوب جنگ علیه تروریسم، حوزه فعالیت‌های خود را به داخل مرزهای این دو کشور گسترش دادند که سبب نابودی زیرساخت‌های این کشورها و فراهم شدن زمینه برای رشد تروریست‌ها شد. لیبی نیز مهم‌ترین نمونه در این زمینه است که ناتو و آمریکا به آن حمله و قذافی را برکنار کردند. اکنون از لیبی تنها یک نام وجود دارد و کشور عملاً چند پاره شده و داعش بر بخش‌هایی از آن مسلط شده است. پس از گذشت دو سال از انقلاب لیبی و سقوط حکومت دیکتاتور «معمر قذافی»، ثروت نفتی لیبی از سوی آمریکا و ناتو کنترل می‌شود. آمریکا و متحدانش به ویژه انگلیس و فرانسه، تحت پوشش قطعنامه سازمان ملل درباره «منطقه پرواز ممنوع» و «حفاظت از غیر نظامیان» لیبی به این کشور وارد شدند؛ اما نسبت به زمان حکومتی قذافی اکنون غیر نظامیان بیشتری زیر «حفاظت» آمریکا و ناتو جان خود را از دست داده‌اند.
اما ناتو از تأسیس مرکز فرماندهی خود در خلیج فارس به دنبال چیست؟ نفوذ ایران در منطقه سبب شده است تا هم کشورهای عربی و هم کشورهای غربی احساس شکست کنند. این مسئله از آنجا بسیار با اهمیت است که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا اعتقاد دارد سیاست خود را بر پایه نگاه به درون بنیان نهد. این به معنای کاهش توجه آمریکا به منطقه است؛ از این رو کشورهای عربی برای جلوگیری از نفوذ بیشتر ایران دست به دامان کشورهای اروپایی شده‌اند. بنابراین، بازگشت انگلیس به خلیج فارس پس از چهار دهه و تأسیس مرکز فرماندهی ناتو در کویت را باید در راستای تلاش برای سدِّ نفوذ ایران از سوی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس تفسیر کرد.

   حسین عبداللهی‌فر/  هفته گذشته عارف بار دیگر بر عبور نکردن اصلاح‌طلبان از روحانی تأکید کرد و گفت: «قطعاً از روحانی عبور نخواهیم کرد.» این سخن عارف اگرچه تکراری بود و تازگی نداشت؛ اما با استقبال وسیع رسانه‌های وابسته به اعتدال و اصلاحات روبه‌رو شد. تا جایی که روزنامه «شهروند» که همواره تیتر غیر مستقیم سیاسی را انتخاب می‌کرد، در شماره(6دی) تیتر یک خود را به «از روحانی عبور نمی‌کنیم» اختصاص داد و از قول عارف نوشت: «نظر شخصی من این است که باید حتی‌الامکان مسیر ‌سال ۹۲ طی شود و جریان اصلاح‌طلبی و شورای عالی سیاست‌گذاری از آقای روحانی حمایت کنند.»
«اعتماد» هم «از روحاني عبور نمي‌كنيم» را از قول عارف تیتر کرد و نوشت: «به نظر او مهم‌ترين راهبرد اصلاح‌طلبان در شوراي سياست‌گذاري در سال ۹۴ اين بود كه گفتمان اصلاحات در سال ۹۲ را ادامه دهند و در انتخابات ٩٦ هم همين راهبرد را دنبال خواهند كرد.»
«آفتاب یزد» نیز به نقل از عارف «قطعاً از روحانی عبور نمی‌کنیم» را تیتر کرد و نوشت: «مهم‌ترین راهبرد ما در زمان تأسیس شورای عالی، حفظ راهبرد انتخابات سال ۹۲ بود و در دوره جدید این شورا نیز در کنار بالا بردن مشارکت مردم، حفظ دستاورد جریان اصلاحات مهم‌ترین راهبرد ما در شورای‌عالی اصلاح‌طلبان است. بر این اساس قطعاً از روحانی عبور نخواهیم کرد و سعی می‌کنیم همان رویکرد را نسبت به حمایت از رئیس‌جمهور فعلی حفظ کنیم و قطعاً از ایشان حمایت می‌کنیم.»
این پوشش خبری گسترده که در سایر روزنامه‌ها و رسانه‌های اصلاحات صورت گرفت، به دلیل تکراری بودن مواضع مطرح شده و تیتر کردن این بخش از سخنان عارف که بر عبور نکردن از روحانی تأکید داشته، این سؤال را ایجاد می‌کند که علت این استقبال چیست؟
۱ـ برداشته شدن مانعی به نام عارف برای معرفی نامزدی غیر از روحانی
بخشی از این استقبال از جانب کسانی صورت می‌گیرد که خواستار معرفی نامزدی جایگزین روحانی بوده؛ اما عارف را مانع راه خود می‌دانستند؛ از این رو از نظر این گروه، تأکید عارف بر عبور نکردن از روحانی به مفهوم انصراف خودش از نامزدی و برداشته شدن مانع آنها برای معرفی نامزد مدنظرشان است. در این زمینه اظهار نظر عطریانفر، عضو ارشد حزب کارگزاران سازندگی کاملاً گویاست. وی با اعلام اینکه برای عارف نامزدی ریاست‌جمهوری متصور نیستیم، می‌گوید: «اگر بخواهيم ارزيابي واقع‌بينانه و قابل دسترس پيدا كنيم، افرادي مناسب‌تر از جهانگيري و نجفي نخواهيم داشت، چراكه اين دو بزرگوار هر دو اين صلاحيت و كفايت را دارند؛ اما آقاي جهانگيري به اعتبار اينكه در موقعيت معاون اول و در مسائل به روز است و مأموريت‌هاي بسيار مهمي را از طريق دولت دنبال مي‌كند، حتي نسبت به آقاي نجفي در اولويت قرار مي‌گيرد.»
۲ـ فشار به روحانی برای پذیرش نامزد جایگزین از سوی اصلاح‌طلبان
یکی از دلایل اصلی پوشش وسیع سخنان عارف از آن روست که وی ضمن تأکید بر حمایت از نامزد واحد، این پیام را نیز به روحانی می‌دهد که حمایت آنها مشروط بوده و اصلاح‌طلبان همچنان بر گزینه جایگزین خود اصرار داشته و نمی‌توانند چک سفید امضا بدهند. این پیام را عارف به شکل واضحی با عنوان خستگی روحانی مطرح کرده که به مذاق برخی خوش نیامده است. وی در یک گفت‌وگوی خبری اعلام کرد: «ما قطعاً یک کاندیدای واحد خواهیم داشت، شورای سیاست‌گذاری با یک کاندیدا در انتخابات شرکت می‌کند. نمی‌دانم اصلا بحث ردّ صلاحیت روحانی وجود داشته باشد، چراکه به هر حال رئیس‌جمهور کشور است و ویژگی‌هایی که داشته تغییری نکرده است. من نسبت به ردّ صلاحیت او نظر خاصی ندارم و بعید می‌دانم او ردّ صلاحیت شود، مگر اینکه او به هر دلیلی مانند خستگی یا گرفتاری تمایل نداشته باشد بیاید؛ اگر تمایل داشته باشد و بیاید مبنای ما بر کاندیدای واحد خواهد بود؛ اما حتماً کاندیدا خواهیم داشت. قاعدتاً افرادی که تمایل دارند می‌آیند و ممکن است از جریان اصلاحات وارد شوند؛ اما در نهایت ما فقط از یک کاندیدای واحد حمایت خواهیم کرد.»

 حسن خدادی/ رهبر معظم انقلاب در جایگاه تعیین‌کننده راهبردها و سیاست‌های کلان نظام جمهوری اسلامی، مؤلفه‌هایی را برای تصمیم‌گیری و اجرای همه مسئولان در نظر گرفتند که در ادامه با عنایت به بیانات ایشان، این مؤلفه‌ها بررسی خواهد شد. معظم‌له با اشاره به سه مؤلفه کلان «آرمان‌ها و اهداف نظام جمهوری اسلامی»، «راهبردهای عمومی و کلی» و «واقعیات» وظیفه همه مسئولان و دولت جمهوری اسلامی ایران را در نظر گرفتن این سه مؤلفه در نظام تصمیم‌گیری و اجرا می‌دانند. در شماره پیش سه شاخصه از مؤلفه اول (اجتهاد و پاسخگویی به نیازهای نوبه‌‌نوی بشر، پرهیز از تحجر و ارتجاع، بدعت و التقاط و ایجاد رشد اقتصادی عدالت‌محور) بررسی شد و در این شماره سایر شاخصه‌های مؤلفه اول بررسی خواهد شد.
1ـ اقتصاد اسلامی؛ رشد و پیشرفت اقتصادی و داشتن اقتصادی قدرتمند از نیازهای پایه‌ای هر کشور برای ایفای نقش اساسی در سطح بین‌الملل است. امروزه، قدرت و نفوذ اقتصادی می‌تواند ابزاری برای اشاعه فرهنگی کشورها باشد. بسیاری از امور فرهنگی نیازمند سرمایه‌گذاری بجا و مناسب است که لازمه آن اقتصادی پویا و توانمند است. نظام اقتصاد اسلامی با سه مفهوم «رانت»، «ربا» و «فخرفروشی» در مبارزه است و معظم‌له در این باره می‌فرمایند: «شاخصه‌‌ اصلی و عمومی این تمدن... در خلاص شدن از اقتصاد مبتنی بر ویژه‌‌خواری و ربا و تكاثر است.»(9/2/1392)
«اسلام روش خاص خود را دارد. مسلکی در مسائل اقتصادی جامعه اسلامی دارد و آن سلک را طی می‏کند. اساس سیاست کلّی اقتصادی کشور، عبارت است از رفاه عمومی و عدالت اجتماعی. البته ممکن است یک نفر با تلاش و استعداد بیشتر، بهره بیشتری برای خودش فراهم کند. این مانعی ندارد؛ اما در جامعه فقر نباید باشد. هدف برنامه‏ریزان باید این باشد.»(12/5/1372)
2ـ گسترش اخلاق انسانی؛ تمدن اسلامی مبتنی بر جامعه‌ای است که در آن انسان به مقام عبودیت می‌رسد و از این طریق خلق و رفتار این جامعه هم الهی می‌شود. «جامعه‌ای که به عبودیت خدا می‌رسد؛ یعنی به معرفت کامل خدا می‌رسد، تخلق به اخلاق‌الله پیدا می‌کند؛ این، آن نهایت کمال انسانی است. بنابراین هدف نهایی، آن است.»(24/7/1390)
3ـ دفاع از مظلومان عالم؛ حضرت امیرالمؤمنین علی(ع) که خود نماد عدالت و دفاع از مظلوم بودند، سفارش فرمودند که یاور مظلومان باشید و در برابر ستمگران بایستید. از این نظر، رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند: «ما هر مقداری که بتوانیم از مظلوم حمایت می‌کنیم و هر مقداری که توانایی‌های ما و وسع ما باشد وظیفه‌ ما است؛ اسلام به ما گفته است که «کُونوا للِظّالِمِ خَصماً وَ لِلمَظلومِ عَوناً» ـ این سفارش امیرالمؤمنین است ـ ما نمی‌گوییم «اُنصُر اَخاکَ ظالِماً اَو مَظلوماً» این شعار جاهلی است؛ می‌گفتند اگر برادرت ظالم هم هست یا مظلوم است، باید از او دفاع کنی و حمایت کنی. قرآن این را نمی‌گوید؛ معرفت اسلامی این را منع می‌کند. نخیر؛ ظالم هر کسی بود باید با او مقابله کرد و جلوی ظلم او را گرفت؛ مظلوم هرکسی هست باید از او حمایت کرد.»(26/2/1394)
4ـ فرهنگ کار و نوآوری؛ یکی از نقاط تمایز کشورهای پیشرفته با کشورهای عقب مانده، فرهنگ کار است. کشوری مانند ژاپن بخش بیشتر توسعه خود را مدیون فرهنگ کار آن جامعه است. به گفته معظم‌له، «یک کشور اگر بخواهد عزت خود را، هویت خود را، منافع خود را، امنیت خود را به دست بیاورد، احتیاج دارد به ابتکار، به کار. با نشستن، با خوابیدن، با غفلت از اطراف، نمی‌شود به اهداف عالی دست پیدا کرد. اینکه می‌بینید جامعه اسلامی و کشورهای اسلامی چند صد سال ـ دویست سال، سیصد سال ـ دچار عقب‌ماندگی شدند، که امروز چوب آن عقب‌ماندگی را همه‌ ما داریم می‌خوریم، این به خاطر غفلت‌ها بود»(19/11/1390)

 استفاده سیاسی
 از پلاسکو
اصلاح‌طلبان در راستای موضوع پلاسکو سه موضوع مهم را از طریق اتاق جنگ روانی به رسانه‌ها ابلاغ کرده‌اند تا در راستای اهداف انتخاباتی آنها را اجرا کنند که عبارتند از: ۱ـ انتقاد از شهرداری و پر رنگ کردن چهره قالیباف به منزله مقصر اصلی و متعاقب آن کم‌رنگ کردن نقش دولت و وزارت کار در این عرصه؛ ۲ـ تخریب صداوسیما درباره بازتاب اخبار پلاسکو؛ ۳ـ به راه انداختن موج استعفا و به‌کارگیری اهرم‌هایی، مانند شورای شهر و نمایندگان اصلاح‌طلب برای ایجاد فشار بر شهرداری تهران و ناکارآمد نشان دادن شهرداری در مدیریت بحران.
هفت
 حزب جدید
هفت حزب جدید ضمن اعلام حمایت از «جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی»، به آن پیوستند. اسامی احزاب زنانی که به تازگی به «جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی» پیوسته‌اند، به شرح زیر است: 1ـ جمعیت زنان انقلاب اسلامی؛ 2ـ جمعیت زنان پیام‌آور؛ 3ـ حزب فاطمیون؛ ۴ـ جمعیت زنان مسلمان؛ ۵ـ جمعیت زنان پیرو حضرت زهرا(س)؛ ‌6ـ مؤسسه قرآن و عترت مشکات‌البصائر؛ 7ـ انجمن بین‌المللی زنان طرفدار صلح و عدالت 
اجتماعی.

نامزد
 پوششی
محمد عطریانفر، عضو ارشد حزب کارگزاران سازندگی با اشاره به انتخابات پیش رو، در نظر گرفتن نامزد پوششی برای روحانی را هوشیاری جریان اصلاحات عنوان کرد و اظهار داشت: «نجفی و جهانگیری بهترین گزینه‌ها برای ایفای این نقش هستند.» در همین حال محمدعلی نجفی گفت: «پس از اعلام حضور آقای روحانی در انتخابات سال 96، حتماً ایشان نامزد اصلاح‌طلبان خواهند
بود.»

حرف‌های
 متناقض!
مصباحی‌مقدم، سخنگوی جامعه روحانیت مبارز با اشاره به آمار انتخابات گذشته و با بیان اینکه طرفداران روحانی نیز اطمینانی به انتخاب دوباره او ندارند، گفت: «به تازگی زمزمه‌هایی مبنی بر ردّ صلاحیت شدن آقای روحانی شنیده می‌شود که به نظر من حرف بیهوده‌ای است. به هر حال احتمال رأی آوردن ایشان هست، اما قوت ندارد.»

نامزدی
 غیر از روحانی
آرش حبیبی، عضو شورای مرکزی حزب مردم‌سالاری با اشاره به تمهیدات حزب متبوعش برای انتخابات ریاست‌جمهوری سال 96 گفت: «اجازه بررسی مصادیق برای انتخاب نامزدی غیر از روحانی به دفتر سیاسی حزب مردم‌سالاری از سوی شورای مرکزی صادر شده است.»

حمایت
 از سیدحسن
علی شکوری‌راد، دبیر کل حزب اتحاد ملت ایران درباره اینکه اگر سیدحسن خمینی بخواهد برای انتخابات دوره‌ای خبرگان شرکت کند، از وی حمایت خواهد شد یا خیر، گفت: «در صورتی که سیدحسن خمینی بخواهد در انتخابات خبرگان ورود کند، قطعاً از سوی جریان اصلاحات حمایت خواهد شد.» وی تأکید کرد: «جریان اصلاح‌طلب از سیدحسن خمینی نه تنها در انتخابات مجلس خبرگان، بلکه در هر انتخاباتی که ایشان بخواهد شرکت و اعلام نامزدی کند، حمایت خواهد 
کرد.»

 یاد سخنان رهبری افتادم
حجت‌الاسلام مهدی شیخ نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس درباره فرمان اجرایی دونالد ترامپ رئیس‌جمهور جدید آمریکا گفت: «من با این فرمان ترامپ، یاد فرمایش رهبری افتادم که گفتند هر یک از اینها «ترامپ یا کلینتون» روی کار بیایند، می‌توانند آمریکا را نابود کنند و ترامپ هم ظاهراً در همین جهت در حال حرکت است.» شیخ با یادآوری اینکه آمریکا از این‌‌گونه اقدامات علیه ایران زیاد داشته است، اما هیچ ‌وقت هم از آنها طرفی نبسته است، گفت: «محدودسازی صدور روادید برای ایرانیان به جز ضربه‌ به خود آمریکا نتیجه‌ای برایش ندارد و آسیبی به ما وارد نمی‌کند.» عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران هیچ‌گونه نگرانی از بابت این تصمیم دولت آمریکا ندارد،‌ خاطرنشان کرد: «این گونه حرکات، وجهه آمریکا را نزد دوستانش تخریب می‌کند.» عبدالحمید نقره‌کار، عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت با بیان اینکه راهبرد عملی و سیاست‌های کلی آمریکا با تغییر رئیس‌جمهور تغییر نمی‌کند، گفت: «برنامه‌های کلی آمریکا مربوط به صهیونیست‌های حاکم بر این کشور است؛ آنها تمام حرف‌های‌شان دروغ است و هرگاه از مقابله با تروریست و دفاع از حقوق بشر صحبت کردند، برعکس عمل کردند و به جای اینکه با تروریست‌ها که اساس آن از تکفیری‌ها و عربستان سعودی است، مقابله کنند، آنها را پرورش می‌دهند و با کشورهای مخالف تروریست مقابله می‌کنند.

هدف فرانسه تقویت میانه‌روها در ایران 
فرانسه از جمله کشورهایی است که بلافاصله پس از حصول توافق هسته‌ای روابط اقتصادی خود را با ایران از سر گرفت. شرکت هواپیماسازی «ایرباس» و دو شرکت خودروسازی «رنو» و «پژو» فرانسه طی یک سال گذشته قراردادهای کلانی با ایران بستند؛ اما هدف فرانسه افزون بر ایجاد اشتغال برای جوانان فرانسوی، تقویت گفتمان اصلاح‌طلبان در ایران است.
 «رومین نادال» سخنگوی وزارت خارجه فرانسه در یک نشست خبری گفت: «ژان مارک‌آیرو بر اهمیت این موضوع که تمام طرف‌هایی که از توافق حمایت کرده‌اند کاملاً به آن پایبند بمانند، تأکید خواهد کرد.»
 رویترز با بیان اینکه اتحادیه اروپا در زمینه لزوم ادامه اجرای برجام کاملاً با روسیه و چین هماهنگ است، به نقل از یک منبع دیپلماتیک فرانسوی نوشته است: «ایرانی‌ها به واسطه انتخاب ترامپ متزلزل شده‌اند و اظهارات‌شان هم مشخص است و تصور می‌کنم که آنها باید نگران باشند.» وی افزود: «اما توسعه روابط بازرگانی میانه‌روها را در ایران تقویت می‌کند. ما می‌خواهیم آنها را تقویت کنیم تا به مردم نشان دهیم که توافق برای آنها خوب است، تا اینکه تندروها نتوانند بگویند که هیچ چیز از این (توافق) عاید ما نشده است.» 

هدف ازتشکیل جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی
علی‌رضا مرندی، عضو هیئت مؤسس «جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی» در نخستین همایش جامعه پزشکی و سلامت این جبهه گفت: «پزشکان جامعه اسلامی در انقلابی بودن مشترک هستند و نام جبهه مردمی انقلاب اسلامی همه را به یاد روزهای آغاز انقلاب می‌اندازد.» وی هدف از تشکیل این جبهه مردمی را حمایت از مردم جامعه دانست و گفت: «مردم بیشتر از همه در انقلاب و جنگ تحمیلی و دیگر عرصه‌ها نقش اساسی داشته‌‌اند و تشکیل این جبهه نیز برای نقش‌آفرینی بیشتر مردم در عرصه اداره کشور است.» مرندی افزود: «باید تمام تلاش خود را به کار گیریم تا عدالت را در جامعه اسلامی ایران پیاده کنیم که خواست و دغدغه اصلی امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب بوده است.» وی تأکید کرد: «این جبهه مردمی برای حرکت در راه امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی تشکیل‌شده و به دنبال این هستیم که کار در دست دلسوزان انقلاب قرار گیرد.» مرندی دو هدف مهم را دلیل تشکیل «جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی» دانست و گفت: «این جبهه به دو دلیل تشکیل شد؛ یکی کوتاه‌مدت که انتخاب ریاست‌جمهوری است و هدف بلندمدت آن نظارت بر عملکرد مسئولان و همفکری با مسئولان برای پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی است.» وی در پایان تأکید کرد: «باید جلوی برخی انحرافات مانند فسادهای اقتصادی و حقوق نجومی،  را در جامعه گرفت.»

هنوز  چشم امید به خارج است
دولت یازدهم از ابتدای روی کار آمدن بسیاری از امور داخلی را به مسائل خارجی پیوند داد. اقتصاد یکی از مهم‌ترین این امور بود که با مذاکرات هسته‌ای پیوند خورد و حتی رئیس‌جمهور در یکی از سخنرانی‌های مشهور خود اینگونه بیان داشت که؛ «تحريم‌ها از بين برود تا مشکل محیط‌زیست، اشتغال، صنعت و آب خوردن مردم حل شود.» واکنش جالب صالحی به رفتار ترامپ، رئیس‌جمهور جدید آمریکا به خوبی نشان‌دهنده این رویکرد و چشم امید دولت به خارج است. رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان در گفت‌وگو با شبکه «سی‌بی‌سی»، گفت: «اشاره نکردن «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور جدید آمریکا به ایران در سخنرانی مراسم تحلیف، مسئله «مثبتی» است.» صالحی افزود: «من مراسم تحلیف را با دقت بسیار تماشا کردم و به آنچه ترامپ گفت گوش دادم. او هیچ صحبتی از ایران نکرد و این نکته مثبتی است.» وی اضافه کرد: «من در موقعیتی نیستم که بخواهم گمانه‌زنی کنم، ما فقط صبر خواهیم کرد و خواهیم دید؛ چرا که با گذشت زمان ما صداهای مختلفی شنیده‌ایم؛ بنابراین، صبر می‌کنیم تا ببینیم چه می‌شود. ایران کشور صبوری است. ما عجولانه عمل نمی‌کنیم.» سخنان صالحی به خوبی برآیند و نتیجه چنین نگاهی به امور کشور است. مسئله دیگری که می‌توان به آن اشاره داشت، تحقیر ملی از سوی این مسئول دولتی است، صالحی یا نمی‌داند عزت ملی چیست، یا معنای تحقیر ملی را نمی‌داند. 


  اکبر ادراکي/ انقلاب اسلامي در آستانه پنجمين دهه حيات طيبه خود قرار دارد و برای رسيدن به افق‌هاي خود راهی طولانی را باید طی کند. حکيم بزرگ انقلاب اسلامي که مديريت نهضت را پس از بنيانگذار انقلاب بر عهده دارند، با بیان مراحل پنج‌گانه تمدن اسلامي، موقعيت کنوني نهضت و آنچه را که پيش روي ماست، ترسيم کرده‌اند.  معظم‌له در بيست‌‌وهفتمين سالگرد رحلت امام خميني(ره) با بيان اينکه امام بزرگوار ريل حرکت کشور را به سمت هدف‌هاي بزرگ، يعني «حاکميت دين خدا»، «تحقق عدالت اجتماعي واقعي»، «ريشه‌کني فقر و جهل»، «ريشه‌کني استضعاف و آسيب‌هاي اجتماعي»، «برقراري منظومه‌ ارزش‌هاي اسلامي»، «تأمين سلامت جسمي، اخلاقي و معنوي»، «پيشرفت علمي کشور»، «تأمين عزت و هويت ملي و اقتدار بين‌المللي» و «فعال کردن ظرفيت‌هاي کشور» تغيير دادند، از ضرورت تلاش براي رسيدن به آرمان‌ها سخن گفتند.
براي تحقق اهداف متعالي فوق، کلام حکيم انقلاب سال‌هاست که در حال ریل‌گذاري بوده و اولويت‌هايي را در عرصه‌هاي مختلف کشور تبيين و هدف‌گذاري کرده‌اند. رهنمودهاي راهبردي معظم‌له را مي‌توان در دو حوزه «خودشناسي» و «دشمن‌شناسي» تقسیم کرد.
الف ـ در حوزه دشمن‌شناسي گزاره‌هاي زير، دکترين‌هاي راهبردي تفکر ايشان را تشکيل مي‌دهند: 1ـ دشمن‌شناسي (شامل ضرورت شناخت دشمن، هوشياري در برابر دشمن، تبعيت نکردن از دشمن، اعتماد نکردن به دشمن، ايستادگي در برابر دشمن، شناخت توطئه‌ها و سناريوهاي دشمن، اعم از تهديد نظامي، نفوذ و براندازي، جنگ تبليغاتي و رسانه‌اي، تهاجم فرهنگي، تحريم‌هاي اقتصادي، کودتاي مخملين و...)؛ 2ـ مبارزه با آفات و انحرافات (شامل عافيت‌طلبي، دنيازدگي، فقر و فساد و تبعيض، تکاثر و ثروت‌اندوزي، محافظه‌کاري، خستگي و انفعال و وادادگي، استحاله و فراموشي آرمان‌ها و...)
 ب ـ در حوزه خودشناسي و بخش‌هايي که بايد تلاش همه‌جانبه در آن انجام گيرد، حکيم فرزانه انقلاب به چند عرصه تأکيد ويژه داشته‌اند: 1ـ عرصه سياسي (مواردي از قبیل مردم‌سالاري ديني، حفظ وحدت ملي، تأمين امنيت ملي، حفظ استقلال سياسي، عدالت‌خواهي و گسترش عدالت، تثبيت و تأمين آزادي و آزادانديشي، ثبات و آرامش سياسي، شايسته‌سالاري، کارآمدسازي نظام سياسي و...)؛ 2ـ عرصه اقتصادي (مواردي از قبیل طرح‌ريزي الگوي اسلامي ـ ايراني پيشرفت، شکوفايي اقتصادي، اقتصاد مقاومتي، تقويت ساخت دروني، مديريت جهادي، اصلاح الگوي مصرف، حمايت از توليد داخلي و خريد کالاي ايراني، حل مشکلات بيکاري و...)؛ 3ـ عرصه فرهنگي ـ اجتماعي (مواردي شامل تقويت هويت اسلامي و انقلابي، تقويت خودباوري ملی، سبک زندگي اسلامي ـ ايراني، جهاد علمي و جنبش نرم‌افزاري، مسئله جمعيت، تربيت اسلامي نسل‌هاي آينده، نشاط و پويايي جامعه و...).
اما آنچه مي‌توان از آن به موتور محرک و دال مرکزي گفتمان تحول و تمدن‌سازي اسلامي ياد کرد، روحيه مجاهدت و انقلابي‌گري است. به واقع، هر یک از موارد برشمرده از عرصه‌هاي جهادي است که ورود به آن نيازمند مجاهدان راه حق است و بدون روحيه جهادي امکان موفقيت در آن وجود ندارد. «روحيه‌ جهادي يعني کار را براي خدا انجام دادن، کار را وظيفه‌ خود دانستن، همه‌ نيروها را در راهِ کارِ درست به ميدان آوردن؛ اين روحيه‌ جهادي است.»(22/7/94)
اين تعبير حکيم انقلاب اسلامي مي‌تواند اميدبخش قلوب همه مجاهداني باشد که زندگي خود را وقف تحقق آرمان‌هاي بزرگ يک ملت کرده‌اند: «راهي که خداوند متعال و اسلام به ما مي‌آموزد، اين است: «فلذلک فادع و استقم کما امرت و لا تتّبع اهوائهم» راهي را که شناختيد، با دقت پيش برويد، قدم‌ها را محکم و استوار برداريد و استقامت به‌خرج بدهيد. اگر استقامت به خرج داديم، آن وقت به اهداف عالي اسلامي خواهيم رسيد. يک انسان انقلابي است که مي‌تواند به پيش برود، افق‌هاي دوردست را در نظر بگيرد و اميدوار باشد که به آنها دست خواهد يافت.»(27/7/90)