حجت‌الاسلام محمدرضا تویسرکانی، مسئول نمایندگی ولی‌فقیه در سازمان بسیج در مراسم اختتامیه نخستین جشنواره برترین‌های مساجد کشور گفت: جایگاه مساجد در انقلاب اسلامی جایگاه ویژه و اساسی است. همواره حرکت‌ها از مساجد آغاز شده و در نهایت به پیروزی رسیده‌اند، انقلاب در این کشورها با مساجد پیروز شد. بهترین جایی که محل حضور و ایفای نقش بسیج است، مساجد است. بسیجیان باید همواره رابطه خود را با امام جماعت و نمازگزاران حفظ کنند.
بررسی عملیات کربلای 5 در گفت‌وگو با مهدی رمضانی
  حسن ابراهیمی/  عضو هیئت علمی دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین(ع) گفت: عملیات کربلای 5 در برهه‌ای انجام شد که کشور کاملاً به آن نیاز داشت و در اثر انجام این عملیات بود که قطعنامه 598 تصویت شد و وقایع سال آخر جنگ و بازپس‌گیری مناطق از سوی عراق یک سال به تأخیر افتاد.
مهدی رمضانی، عضو هیئت علمی دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین(ع) در گفت‌وگو با خبرنگار صبح صادق با بیان اینکه برخی معتقدند که کربلای 5 مرحله دوم کربلای 4 بود و برخی معتقدند که این دو عملیات مستقل هستند که این مهم نیست، اظهار داشت: «بعد از عدم‌الفتح کربلای 4 اکثر فرماندهان ما با توجه به شرایط منطقه حاضر به عملیات در منطقه نبودند و اگر از حق نگذریم، یکی از جاهایی که آقای محسن رضایی بالاترین خطر را کرد و یکی از تصمیمات سرنوشت‌ساز جنگ را گرفت، همین کربلای 5 
بود.»
وی افزود: «اگر بعد از کربلای 4 عقب می‌رفتیم و عملیاتی صورت نمی‌گرفت، به محض برگشتن فرماندهان عراقی از مرخصی آنها به سراغ فاو می‌رفتند و مطمئناً وضعیتی که سال 67 اتفاق افتاد برای ما ابتدای سال 66 اتفاق می‌افتاد و اگر این‌گونه می‌شد و دشمن دوباره سرزمین‌ها را اشغال می‌کرد، ما دیگر برگ برنده‌ای مثل 598 قطعنامه را هم نداشتیم، در صورتی که فشار سازمان ملل به عراق در اواخر جنگ به سبب همین قطعنامه بود.
رمضانی افزود: «ما ساختار آفندی قوی داشتیم، ولی در بحث پدافند ضعیف بودیم، هم هزینه داشت و هم اینکه نیروهای ما دنبال پدافند نبودند و نمی‌شد آنها را در پدافند نگه داشت؛ لذا کربلای 5 سرنوشت جنگ را تغییر داد.»
وی ادامه داد: «کربلای 4 که شروع شد و موج اول خط‌شکن‌ها که رفتند معلوم شد کل عملیات لو رفته است و حالا فرمانده دیده است که نیروهایش رفته‌اند و یکی یکی به شهادت رسیده‌اند، او دیگر نمی‌تواند در آن منطقه عملیات کند؛ چرا که دیگر روحیه‌ای ندارد برای اجرای عملیات، حالا قرار است که مابقی نیروهایش را ببرد و ممکن است آنها با بدتر از این وضعیت مواجه شوند. که این امر ادامه کار را برای فرمانده سپاه مشکل کرد.»
وی با اشاره به جلسات قرارگاه خاتم بین کربلای 4 و 5 گفت: «همه فرماندهان معترض هستند و نمی‌خواهند عملیات کنند و سه روز پشت سر هم جلسه برگزار می‌شود، همه معترضند؛ اما در نهایت آقای هاشمی رفسنجانی می‌گوید، با تأکید آقای رضایی این عملیات باید انجام شود، مگر اینکه خود آقای رضایی منصرف شود.»
رمضانی افزود: «در آن زمان اخلاقی حاکم بود که می‌گفتند سلسله فرماندهی به حضرت امام(ره) می‌رسد؛ یعنی فرمانده دسته را فرمانده گردان، فرمانده گردان را فرمانده لشکر و فرمانده لشکر را فرمانده سپاه و فرمانده سپاه را امام(ره) منصوب کرده و در واقع با تبعیت از فرمانده از دستور امام تبعیت می‌شد. این اخلاق عملی در جبهه‌ها بود و این تبعیت از امام وجود داشت؛ لذا همه پای کار آمدند و عملیات اتفاق افتاد و غافلگیری شکل گرفت و شرق کانال ماهی تصرف شد و سر پلی در غرب کانال گرفته شد و ماجراهای سه‌راهی مرگ که سه‌راهی شهادت نام گرفت، آنجا اتفاق افتاد.»
وی تأکید کرد: «کسانی که در میدان فیزیکی کربلای 5 حضور داشتند، اگر الآن زنده باشند و به آنها بگویی رضای خدا را کنار بگذارید هر چقدر پول می‌خواهید می‌دهیم و ده دقیقه شرایط کربلای 5 را ایجاد می‌کنیم، هیچ کس حاضر به این موضوع نخواهد شد، حتی برای چند لحظه!»
وی با تصویرسازی از منطقه گفت: «در یک منطقه محدود انواع سلاح‌های انفرادی شلیک می‌کنند، سلاح‌های روی تانک (توپ مستقیم و تیربار) بعضی مواقع بالگردها و هواپیماها بمباران می‌کنند تمام توپخانه و ادوات شلیک می‌کنند و جان‌پناهی نیست. میدان رزم کربلای 5 را تشتی تصور کنید پر خون که سنگی از بالا بیندازید در این تشت. در واقع، جنگ خون با تانک در کربلای پنج رخ داد و خون بر تانک پیروز شد.»
رمضانی افزود: «وقتی گلوله کنارت فرود می‌آمد می‌دیدی چهار جای بدنت ضربه خورده، دو تا ترکش ریز و دوتای دیگر تکه‌های بدن همرزمان و رفقایت بود که کنارت فرود می‌آمد.» 
وی افزود: «آتش دشمن در این عملیات منحصربه‌فرد بود، هرچه دشمن داشت در این منطقه محدود آورد، اگر مقاومت صورت نمی‌گرفت تمام کربلای 5 شکست می‌خورد. همه فرماندهان تأکید داشتند که باید سرپل‌ها را نگه داشت، همه فرماندهان تلاش می‌کردند که کربلای 5 کربلای 4 نشود.»
رمضانی افزود: «در آن منطقه برای ایجاد جان‌پناه می‌بینید که طرف با دستش با خشاب و سمبه کلاش با سرنیزه حتی فردی با خودکار زمین را می‌کند که با حجم شدید آتش بتواند سنگر درست کند، حتی برخی با لوله سلاح زمین را می‌کندند که خیلی خطرناک بود. در آن منطقه حتی قوطی کمپوت‌ها و کنسروها هم ترکش خورده بود و پیشروی‌ها در شلمچه نیم‌متر، نیم‌متر بود.»
وی با اشاره به موانع بی‌سابقه دشمن در کربلای 5 افزود: «انواع دژها، هفت رده پدافندی اصلی در میان آنها سنگرهای کمین در انواع مختلف و میدان‌های مین، سیم‌های خاردار، آبگرفتگی‌ها و سایر میدان‌های موانع که امروز با وجود اینکه فرسوده شده هنوز وحشت‌انگیز است.
 نیروی رزمنده بعد از مبارزه با این موانع تازه باید به جنگ تانک و نفرات دشمن می‌رفت. هرچه عراقی کشته می‌شد، دوباره از روی جنازه نیروهای جدید می‌آمدند. دشمن همه امکاناتش را آورده بود تا تکلیف مشخص شود، این نشان از اهمیت منطقه داشت.»
رمضانی تأکید کرد: «تمام دستاوردهای محرمانه پیمان ورشو در حوزه پدافند که برای مقابله با ارتش‌های ناتو و آمریکا در جنگ سرد طراحی شده بود به عراق داده شد تا مقابل ما بایستد.»
وی در پایان یادآور شد: «یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این عملیات نحوه جنگیدن بچه‌ها بود که با تمام وجود به صحنه آمدند و برای متر به متر این سرزمین تمام داشته خود را خرج کردند و با توسل و توکل پیش رفتند.»

  علیرضا جلالیان/ نهم بهمن ماه سال 1361 با شهادت سردار «غلامحسین افشردی» موسوم به حسن باقری شوک عجیبی به فرماندهان جبهه‌های دفاع مقدس وارد شد. زمانی که بسیاری از فرماندهان دفاع مقدس به قصد دیدار با امام(ره) به جماران رفتند، حسن باقری و جمعی از نیروهایش به سبب مشکلات عجیبی که در طراحی عملیات در منطقه فکه وجود داشت، ماندند تا بتوانند طرحی در خور اجرا برای عملیاتی بدهند که بعدها والفجر مقدماتی نام گرفت. او و عمده همراهانش در این مسیر در منطقه فکه میانی به شهادت رسیدند.
حسن باقری به تعبیر فرمانده معظم کل قوا و امام انقلاب معجزه انقلاب بود و به تعبیر بسیاری از فرماندهان هم‌رزمش نابغه دفاع مقدس به شمار می‌آمد. فرماندهی که به مدد الهی تفکر راهبردی داشت و با همین نگاه جنگ را هدایت کرد. او در کشاکش شروع جنگ وارد دفاع شد و در شرایطی که کسی برایش فرش قرمز پهن نکرده بود با زحمت‌های فراوان چشم جنگ شد و واحد اطلاعات و عملیات را تأسیس کرد. کاری که بسیاری از فرماندهان با دیدن نتایج آن تازه متوجه اهمیتش شدند. تسلط او بر دفاع مقدس و جبهه‌های جنگ موجب می‌شد تا در بالاترین سطح تصمیم‌سازی برای دفاع مقدس بتواند بهترین طرح‌ها را ارائه کند. مقدمه‌سازی برای تبیین مکتب دفاعی امام خمینی(ره) به دست او صورت گرفت. زمانی که دست فرماندهان سپاه به دلیل عزل و فرار بنی‌صدر باز شد، طراحی‌های او سبب شد ظرف ۱۰ ماه با چهار عملیات اصلی و تعدادی عملیات‌های فرعی سرحداتی را که طی یک سال اشغال شده بود، از دشمن پس گرفته شود و راهبرد جنگ از دفاع به تعقیب و تنبه متجاوز تغییر پیدا کند. تسلط وی روی توان نظامی و نیازهای آینده سپاه و نیروهای مسلح سبب شد او سازمان رزم سپاه را به شکل بومی طراحی کند و سرآغازی بر باور «ما می‌توانیم» در عرصه طراحی‌های نظامی باشد؛ به صورتی که امروز نیروهای مسلح کشورمان مستقل‌ترین دستگاه‌های کشور در هر عرصه‌ای هستند. توجه او به نبرد اعتقادی و قدرت ایمان در مقابل قدرت تسلیحات موجب شد تا امروز ما بتوانیم روی طرح‌های نوینی، همچون نبرد ناهم‌تراز کار کرده و بزرگ‌ترین ابرقدرت نظامی جهان را در مقابل خود ناکارآمد کنیم. تفکر راهبردی و آینده‌نگر او سبب شد تا به جای کشته از دشمن اسیر و غنایم بیشتر گرفته شود و امروز همان اسیرها که در قالب سپاه بدر و مجاهدین عراقی سازمان‌دهی شدند، حاکمان کشور عراق شوند و جبهه مقاومتی‌از مرزهای شرقی ایران تا سواحل مدیترانه در همسایگی رژیم صهیونیستی داشته باشیم. غنیمت‌های جنگی نیز سبب شد که برای نمونه بدون خرید تانک و نفربر، سپاه یگان زرهی داشته باشد و مهمات عملیات‌های بعدی تأمین شود. 28 ماه عمر پربرکتش در دفاع مقدس همراه بود با اخبار روزانه جنگ کاری که نفرات پس از او از آن عاجز شدند.
به راستی، شهید باقری مسلط‌ترین فرمانده به جبهه خودی و جبهه دشمن بود. تفکر و عقلانیت در جنگ را در عین توجه به سایر ابعاد جاری کرد و با همین نگاه بود که از روز اول ورود به جنگ تمام توجهش را به اطلاعات عملیات معطوف کرد؛ چراکه اطلاعات مبنای هر نوع تصمیمی است. حسن باقری در تبعیت از دستور قرآن یک دشمن‌شناس بود و مسائلی را بنیان نهاد که پس از شهادتش بسیاری از فرماندهان برای تداوم جنگ متوجه ضرورت‌های آن شدند.

همسر شهيد مدافع حرم مهدي طهماسبي
 احسان امیری /  شهيد «مهدي طهماسبي» 16 خرداد ماه امسال در جبهه نبرد با دشمن تکفیری بر اثر يك انفجار در القراصي سوريه به شهادت رسيد. از وی دو پسر به یادگار مانده است، در ادامه در گفت‌وگویی کوتاه با «فاطمه صالحي» همسر این شهید، ابعاد مختلف زندگی‌ او با شهید طهماسبی بررسی می‌شود.
آشنایی/ «من اهل خوزستان و شهر ايذه هستم. پدر من و پدر آقامهدي هر دو نظامي و در يك پادگان مشغول به خدمت بودند. لذا رفت‌وآمد خانوادگي پيدا كرديم و همين ارتباط خانوادگي سبب آشنايي بيشتر و ازدواج ما شد. از همان ابتدا من از حجب و حياي مهدي خوشم آمد و به پاكي ايشان يقين پيدا كردم. او پاسدار بود و در يكي از مراكز نظامي در قم مربيگري مي‌كرد. مهدي در همان اولين صحبت‌هايش در جلسه خواستگاري از شرايط شغلي‌اش گفت و اینکه ممكن است هر مأموریتی برايش پيش آيد. از مأموريت‌هاي طولاني، از جانباز شدن تا شهادت. مهدي حتي درباره حقوق كم و نداشتن خانه و ماشين و مال دنيا هم برايم صحبت كرد.
مرا خوشبخت کرد/ واقعاً پاكي ‌نيت آقامهدي و خوبي خانواده‌شان برايم اهميت داشت. به دلیل اعتماد و شناخت كاملي كه از خانواده ايشان داشتم با كمال ميل همسری ایشان را پذیرفتم و در حال حاضر هم واقعاً از تصميمم رضايت دارم. آقامهدي من را واقعاً خوشبخت كرد. بر اين اعتقاد بوده و هستم كه اگر پاسداري در راه حفظ دين صدمه ببيند با خدا معامله مي‌كند و اجر خود و خانواده‌اش ان‌شاءالله محفوظ است.
مشتاق جهاد/ از همان اولي كه جنگ در سوريه آغاز شد، آقامهدي هم آمادگي و علاقه براي اعزام نشان داد. آقامهدي شخصاً خيلي پيگير اين موضوع شد تا در نهايت موفق به اعزام شد. من وظيفه خودم مي‌دانستم كه زينب‌‌گونه مدافع عقايدم باشم و بگذارم همسرم به هدف و علاقه‌اش كه حضور در جبهه نبرد حق علیه باطل بود، برسد. هميشه مي‌گفت همسرم فاطمه در ثواب مجاهدتم شريك است. 
حاصل زندگی/ من و آقامهدي 10 سال با هم عاشقانه زندگي كرديم. حاصل اين زندگي دو فرزند به نام‌هاي امير‌محمد و حسين است. اميرمحمد متولد مرداد 89 است كه در زمان شهادت پدر شش سال داشت و حسين پسر كوچكم متولد مرداد 94 است. اربعين سال 93 توفيق زيارت كربلا نصيبم شد. همان‌جا نذر كردم كه اگر فرزند دومم پسر باشد، نام حسين را بر او بگذارم و عاقبتش شهادت شود.
بابا شهید می‌شود/ موقع رفتن مهدی پسر كوچكم شيرخوار بود، اما پسر بزرگم اميرمحمد خيلي مطمئن به من گفت كه اگر بابا به سوريه برود، شهيد مي‌شود، ولي اشكالي ندارد مي‌رود پيش خدا، آنجا جايش خوب است. انگار خدا به دل اميرمحمد انداخته بود.
مهدی دو مرتبه اعزام شد؛ اعزام اولش اول دي تا بهمن ماه سال 1394 بود و اعزام دومش خرداد 1395. سه روز آنجا بود. فقط يك بار صبح روز پیش از شهادتش (نزديك ساعت 8) تماس گرفت و دو دقيقه‌اي با هم صحبت كرديم، آن لحظه نمي‌دانستم آخرين باري است كه صداي همسنگر زندگي‌‌ام را مي‌شنوم.
خادم مسجد جمکران/ مهدي حدود 9 سال خادم افتخاري مسجد مقدس جمكران بود. پیش از رفتنش 11 خرداد ماه به جمكران رفت و پنج‌شنبه 13 خرداد اعزام شد. يك‌شنبه 16 خرداد 1395 هم بر اثر يك انفجار در القراصي سوريه به شهادت رسيد. 


 روزی را به یاد می‌آورم که پدرم از جبهه و جنگ سخن می‌گفت و مادرم می‌گفت نوجوانان و جوانان در حال جنگ هستند و در مقابله با دشمنان می‌جنگند و نیازی به شما نیست، ولی او تنها یک جمله گفت، اینکه؛ 54 سال از عمرم را برای شما گذراندم، می‌خواهم این چند صباح را برای خدا و کشورم باشم و در راه میهنم جهاد کنم که پشیمان نباشم. 
سیدسعید فرزند شهید سیدمحمد فارسی
سیدمحمد در روستای ماهورزان حوالی شهر خمین در هشتم آبان سال 1311 در خانواده‌ای پرجمعیت، چشم به جهان گشود. می‌کوشید تا از قافله علم عقب نماند؛ اما در این مسیر با مشکلی مواجه بود؛ روستای ماهورزان از نداشتن مکانی برای آموزش دانش روستاییان رنج می‌برد. محمد انگیزه کسب علم داشت، به همین‌خاطر تصمیم گرفت تا این مسیر را در فراگیری قرآن کریم دنبال کند. خیلی زود آیات نورانی قرآن کریم را تلاوت کرد و حتی به دیگران هم آموخت، تا دل مبارزه با طاغوتیان پیش رفت و بارها در صف اول راه‌پیمایان اعلان برائت از ددمنشی‌های رژیم ستمشاهی حضوری فعال داشت. با شروع دفاع مقدس او در مسیر مجاهدت، ابتدا راه رساندن وسایل مورد نیاز رزمندگان را پیش گرفت. اما ورود به منطقه برای سیدمحمد از زمانی آغاز می‌شود که خبر شهادت برادرش سیدعلی را (در سال 59) برای او می‌آورند. سیدمحمد به منطقه رفت تا پیکر برادرش را برگرداند، اما موفق نمی‌شود. حضور در جبهه سید را دلباخته جهاد و شهادت می‌کند. او در جبهه‌های غرب و جنوب فعالانه در خط مقدم جنگ می‌ماند. سال 65 سیدمحمد پس از تک دشمن در منطقه فکه با فرزندش سیدسعید عازم جبهه می‌شود. بار دیگر در جریان عملیات کربلای 10 به جبهه اعزام می‌شود؛ در این زمان در خط پدافندی در منطقه ریشن در خاک عراق بر اثر ترکش به شهادت می‌رسد. 

کتاب «به گوشم» شامل مجموعه خاطرات فرماندهان گردان در دفاع مقدس است که مؤسسه حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس معاونت فرهنگی نیروی زمینی سپاه در دو جلد به چاپ رسانده است. این مجموعه شامل سه دفتر است که دفتر اول خاطرات فرمانده گردان‌ها (در چندین جلد)، دفتر دوم خاطرات فرمانده گروهان‌ها (در چندین جلد) و دفتر سوم خاطرات فرمانده دسته‌ها (در چندین جلد) را در برمی‌گیرد. این کتاب گنجینه ارزنده‌ای از تاریخ دفاع مقدس را دربردارد که لازمه کار هر پژوهشگری در این حوزه خواهد بود.
در دفتر اول از جلد نخست این کتاب به نقل از یکی از فرماندهان آمده است: «در عملیات کربلای 5، برای تک زدن به دشمن، گردان را آماده کردیم. قرار بود پلی را هم تصرف کنیم تا ارتباط دشمن با کانال ماهی قطع شود. برادران بسیجی را جمع کردم و اهمیت حمله در این منطقه را توضیح دادم. اگر خوب عمل می‌کردیم، حضور دشمن کم می‌شد و عقبه خطوط ما را تأمین می‌کرد.
نیروها آماده بودند، ولی عملیات انجام نشد. بچه‌ها خیلی ناراحت شدند؛ حتی اعتراض هم کردند. همه را جمع کردم و گفتم، اگر هدف‌تان خدمت به اسلام باشد، مطمئن باشید هر کجا باشید کارتان درست است. اگر شهادت قسمت شما باشد، حتما خدا نصیب‌تان می‌کند.
در دفتری دیگر با عنوان «اسارت 300 عراقی با یک بلندگو» غلامرضا شریفی از گردان امام حسین(ع) لشکر 17 علی‌بن‌ابی‌طالب(ع)، نقل می‌کند: «پس از عملیات کربلای 4، دشمن تبلیغات زیادی علیه ما راه انداخت و سعی کرد ما را شکست‌خورده جلوه دهد. دشمن سرمست از پیروزی بود. البته فکر می‌کرد پیروز شده، که ما کربلای 5 را آغاز کردیم. من مسئول گردان امام حسین(ع) بودم. مأموریت ما این‌گونه بود که پس از شکسته شدن خط پیشروی کنیم و یکی از مقرهای تیپ عراق را بگیریم...»


معاون فرهنگی و تبلیغات سپاه خبر داد
   حسن ابراهیمی/ سردار محبی گفت: «پنجمین جشنواره فرهنگی و هنری سپاه وجنگ هنری فجر در 13و 14 بهمن ماه با شعار «هنرمتعهد و انقلابی،کوبنده اسلام آمریکایی» برگزار خواهد شد.»
سردار حسین محبی، معاون فرهنگی و تبلیغات نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه، در گفت‌وگو با صبح صادق با اشاره به برگزاری پنجمین جشنواره فرهنگی و هنری سپاه، اظهار داشت: «این معاونت با شناسایی، جذب و به‌کارگیری پاسداران هنرمند وساماندهی این ظرفیت در قالب گروه‌های هنری تحت عنوان شبکه فرهنگ یاران باهدف افزایش ضریب نفوذ تأثیرات اقدامات فرهنگی و به منظور ترویج مستمر الگوهای اسلامی و انقلابی، یکی از سلسله همایش‌های فرهنگ وتبلیغ در سپاه را به جشنواره فرهنگی هنری اختصاص داده است.»
وی افزود: «در این جشنواره دو روزه که با شعار «هنر متعهد و انقلابی، کوبنده اسلام آمریکایی» برگزار می‌شود و برگرفته از پیام بنیانگذار جمهوری اسلامی، حضرت امام خمینی(ره) در تجلیل هنرمندان متعهد است، 32 اثر در بخش سرود، 40 اثر در بخش تواشیح و 83 اثر در بخش تک‌خوانی (در مجموع 155 اثر است) بررسی و داوری خواهد شد.»
معاون فرهنگی و تبلیغات نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه افزود: «جشنواره با محورها و موضوعات شش‌گانه جبهه مقاومت و تجلیل و تکریم مدافعان حرم، جهاد کبیر و اطاعت نکردن از دشمنان، مقابله با جنگ نرم و هجوم فرهنگی دشمنان اسلام، امت واحده اسلامی و ضرورت بصیرت در برابر تفرقه‌افکنی استکبار جهانی، استقامت و روحیه جهادی رمز پیشرفت و پیروزی و محور اقتصاد مقاومتی و اتکا به قدرت و تولید داخلی برگزار می‌شود.»
سردار محبی عمق‌بخشی به ارزش‌ها و فرهنگ پاسداری و معرفی نخبگان هنری سپاه به جامعه و جشنواره‌های ملی و بین‌المللی را از جمله اهداف این جشنواره دانست و گفت: «ما در این جشنواره اهدافی نظیر انتقال فرهنگ نهادی و حرفه‌ای سپاه به نسل جدید در قالب هنرهای سرود و تواشیح و جهت‌دهی به فعالیت‌های هنری سپاه ونیز تبلیغ و ترویج فرهنگ نهادی و حرفه‌ای سپاه و ارزش‌های پاسداری را دنبال خواهیم کرد.»
وی در ادامه با مقایسه جشنواره سال 1395 با سال‌های گذشته افزود: «چهار جشنواره فرهنگی و هنری که در فاصله سال‌های 1390 تا 1393 در سطح سپاه برگزار شد، در تقویت گروه‌های هنری سپاه نقش بسزایی داشت که امید است با برگزاری جشنواره پنجم، فعالیت‌های فرهنگی و هنری سپاه انسجام بیشتری یافته و گروه‌های هنری سپاه با تولید آثار هنری به تقویت هرچه بیشتر جبهه مؤمن انقلابی بپردازند.»
گفتنی است، در پنجمین جشنواره فرهنگی و هنری سپاه برای نخستین بار آثار هنری تک‌خوانی موسیقی در دو بخش سنتی و پاپ (مردمی) پذیرش و داوری خواهد شد.

 توی معاونت بازرسی بودیم، مسئول ما همیشه دو تا خودکار داشت. در پاسخ ما که می‌گفتیم چرا همیشه دو تا خودکار هم رنگ و غیر هم‌شکل داری؟ می‌گفت لازم می‌شه.
 یک بار که با هم برای سرکشی از یک مجموعه رفته بودیم با یکی از دوستان قدیمی که در دوره عمومی پاسداری هم‌دوره بودیم، مواجه شدم و چون تلفن همراه نداشتم، از مسئولم خواستم که یک خودکار به من بدهد تا شماره دوستم را بنویسم. او امتناع کرد و گفت: خودکار بیت‌الماله. خودکار خودم را گم کرده‌ام. اینجا بود که تازه متوجه شدم چرا همیشه دو تا خودکار داشت...

با نزدیک شدن به سالروز پیروزی انقلاب اسلامی و دهه مبارک فجر این شماره از تریبون را به موضوع علت تداوم انقلاب اسلامی اختصاص دادیم که در ادامه جمع‌بندی پاسخ‌های شما همراهان گرامی را  می‌خوانید.
وحدت؛ وحدت و یکپارچگی مردم موضوعی است که «سميه رستمي» از جوانرود، «محمدمهدي خداويسي» و «منيره درستيان» از صحنه، «مهدي صديقي» از خلخال، «صمد حاجي‌زاده» از چايپاره، «سيدمحمد خدايي» ‌از اردکان، «علي‌اصغر رعيتي» از تهران، «قاسم نوروزي»، «فاطمه قاسمي»، «فاطمه ابويي‌مهريزي»، «محمدجواد ميهن‌آرا»، «فاطمه دائمي» و «محسن آذره» همگی از يزد بر آن تأکید کرده‌اند. 
مردمي بودن انقلاب اسلامي ؛ «مرتضي اميري‌نژاد» از بوئين‌زهرا، «محسن کريمي» از کردستان، «ناصر آقاسي» از شهرضا، «ايرج حسن‌پور» از ياسوج، «علي قنبريان» از تهران و «ابوالفضل ابوئي‌مهريزي»، «يگانه نوروزي»، «اسماعيل دهقان‌طزرجاني»، «فاطمه رنجبر»، «علي‌محمد محمدپور»، «فواد قاسمي» و «علي فيضي‌عارفي» همگی از یزد مردمی بودن انقلاب را علت تداوم انقلاب اسلامی دانسته و بر آن تأکید کرده‌اند.
ولایت فقیه و پیروی از آن؛ همراهان دیگری، همچون «مسعود همرنگ» از گرمي، «غلام‌رضا غديري» از گيلان، «علي پورعباس» و «حمزه گياهي» از صومعه‌سرا، «مهرباني» از گاليکش، «‌صفا» از ساوه، «مجيد يحيايي» از سمنان، «سيدمحمد ميرنبي‌زاده» از محمودآباد، «ابراهيم مهدي‌خاني» از اصفهان، «اروجي» و «مسيب نامداري» از نجف‌آباد، «محمود عظمتي» از ميناب، «مهناز پيري»، «جعفر ملکي» و «رويا قهرمان‌زاده» هر سه از اروميه، «سيدعلي حسيني» و «علي‌رضا صديقي‌پور» از بيرجند، «رستم‌محمد حسيني‌حاجيور» از جنت‌مکان، «رسول پاک» از تبريز، «سيدعين‌الله موسوي» از کرمانشاه، «جواد شاه‌ولي‌بر» از نيکشهر، «مهدي کوهي» از اهر، «شهربانو اکبري» از کرج، «اميرعلي الياسي» و «فرامرز الیاسی» از ثلاث باباجاني، «حمزه محمدپور» از اردبيل، «حسين‌ عبدالله‌پور» از بابل، «محسن کوشکي» از خرم‌بيد، «احمد کاظمي» از کوهنجان فارس، «سيدمحمدعلي حسيني» از دشتي، «جواد قاسمي» از اراک، «مجتبي منتشلو» از مريوان، «آقایاری» از قزوين، «مريم وفايى»، «شهناز بيرانوند» و «علي شعبان» از بروجرد، «عيدي سوري» از رومشگان لرستان، «محمدرضا رحيمي‌يکتا» از لرستان، «مهدي محمدي» از مسجدسليمان، «محمد بانشي» از شيراز، «مراد قادري نور» و «اميد ملازاده» از پيران‌شهر، «بختيار خداياري» از اروميه،  «سجاد آقاسي» از شهرضا، «موسي اسفندياري» از سپيدان، «مجيد طولاني» از کرمانشاه و «مهدي ميهن‌آرا»، «فاطمه نوروزي»، «مريم‌السادات روح‌الاميني» و «سعيد نوروزي» همگی از یزد بر نقش ولایت فقیه و پیروی مردم از آن تأکید داشته‌اند.
اتکا به خدا و ايمان به اسلام؛ «فرشته دهقان» از يزد، «علي شمسی» از پيرانشهر و «نويد دهقان نجم‌آبادي» از یزد به مسئله توکل و ایمان مردم به اسلام اشاره کرده‌اند.
خون شهدا و ایثارگری‌ها؛ «يدالله صادقي» از رودبار زيتون، «وحيد محمدي» از خمين و «قليچ» از شاهرود تأثیر خون شهدا و ایثارگری‌ها را عامل تداوم انقلاب اسلامی دانسته‌اند.
تفکر بسيجي؛ تفکر بسیجی نیز موضوعی است که «صغري رنجبر» و «بي‌بي صديقه ميرفخرالدين» از یزد آن را بیان کرده‌اند.
انقلابي بودن و انقلابي ماندن؛ «اميرعلي نورياني» از قزوين، «فرج‌زاده» از مياندوآب، «محمد زارعي برآبادي» از خواف، «اکبر سياهي» از يامچي، «سعيد کريم‌خاني» از نهاوند و «حسين غيوري» از تبريز، انقلابی بودن و انقلابی ماندن مردم را مطرح کرده‌اند.
در این میان، «ميري» از كرمانشاه به نکته جالبی اشاره کرده است و آن، مذاكره نکردن و رابطه نداشتن با آمريكا بوده است.
 برندگان تریبون 21
«مجيد يحيايي» از سمنان/ «ميري» از كرمانشاه
 «احمد کاظمي» از کوهنجان فارس
پرسش تریبون 22
به عملکرد دولت در حوزه اقتصاد مقاومتی چه نمر‌ه‌ای می‌دهید؟