رسول سنائی‌راد/ نافرجام ماندن انقلاب‌ها و مواجه شدن آنها با ترمیدور یا بازگشت به پیش از انقلاب و رنگ باختن شعارها و ارزش‌های انقلابی از جمله آسیب‌هایی است که دامن بسیاری از انقلاب‌ها را گرفته و زحمات و مشقات مبارزین و انقلابیون را هدر داده است. این‌ آسیب حتی سبب شده است که برخی از انقلاب‌ها در مواجهه با دشمنان بیرونی و حامیان خارجی ضد انقلاب‌ها ضمن فروپاشی و شکست، به نقطه صفر برگشت داده شده و از دور خارج شوند.
اما انقلاب اسلامی ایران، از جمله استثنائات است که با گذشت ۳۸ سال از پیروزی آن همچنان پویا و رو به جلو در حرکت بوده و نه تنها از سد تهدیدات شکننده‌ای چون آشوب‌های ضد انقلابی، جنگ تحمیلی تحریم و فتنه داخلی عبور کرده، بلکه‌ گام‌های بلندی در مسیر سازندگی و پیشرفت برداشته و در عرصه تمدن‌سازی نیز زیرساخت‌های ارزشمندی فراهم ساخته است. چنین روندی نه تنها سبب ادامه حیات انقلاب و استحکام‌ آن شده، بلکه در داخل و سطح منطقه نفوذ و عمق راهبردی پیدا کرده است.
عوامل سازنده این روند برای انقلاب اسلامی، همان عوامل و عناصری هستند که در شکل‌گیری و پیروزی نهضت انقلابی از سال‌های ۱۳۴۲ تا ۱۳۵۷ ایفای نقش کرده‌اند، این عوامل عبارتند از:
۱ـ اسلام که سازنده ایدئولوژی انقلاب اسلامی است.
۲ـ رهبری که  با اسلام و عقاید و عواطف دینی مردم پیوند خورده است.
۳ـ مردم معتقد که به هویت دینی و ملی پایبند بوده و از بصیرت و شجاعت انقلابی در مواجهه با ضد انقلاب و بیگانه برخوردارند.
یکی از صحنه‌های حضور و تجلی این عناصر و عوامل استحکام‌بخش، سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، یعنی مراسم راه‌پیمایی ۲۲ بهمن ماه است که میزان حضور مردم شاخص وفاداری آنان به انقلاب اسلامی، آرمان‌ها و ارزش‌های آن و ایدئولوژی و رهبری انقلاب است؛ همان‌گونه که مشارکت مردم در انتخابات‌ها نیز از نگاه دشمنان و دوستان انقلاب یک شاخص گویا برای فهم میزان وفاداری و پایبندی مردم به انقلاب و نظام جمهوری و پایة اقتدار و استحکام آن است که می‌توان ماندگاری یا فروپاشی انقلاب اسلامی را از آن استنباط کرد.
حضور پرشور و حماسی مردم بصیر و انقلابی سرزمین ایران اسلامی در مراسم پرشکوه راه‌پیمایی ۲۲ بهمن امسال که تجلی وحدت و اراده مردم برای تداوم انقلاب و دفاع از آن با گذشت ۳۸ سال از پیروزی آن بود، به همان میزان که امید و نشاط را بین نیروهای معتقد و مدافع انقلاب و نظام اسلامی تقویت ‌کرد، دشمن را از ادامه مسیر دشمنی و توطئه علیه انقلاب اسلامی و کشور جمهوری اسلامی مأیوس کرده و مسیر پیشبرد اهداف نظام و انقلاب را هموارتر می‌سازد.
لذا این حضور حماسی و هوشمندانه در شرایط فشار، تحریم و تهدید دشمن و برخی غفلت‌ها و وظیفه‌نشناسی برخی مسئولان، بسیار ارزشمند و درخور قدرشناسی است که جبران آن نیز به جز خدمت و کار بی‌منت برای این مردم و برآورده کردن اولویت‌های جامعه مقدور نیست، اولویت‌هایی چون اشتغال، معیشت و مبارزه با فساد که هیچ‌گاه با تکیه بر شعاردرمانی و وعده‌های برجامی قابل تحقق نبوده و تنها اقدام و عمل انقلابی و مدیریت و تلاش جهادی‌‌ می‌طلبد؛ اما نه آن که اقدامات جاری دولت را به جای اقدام و عمل جهادی و انقلابی در این  فهرست کرده و به آمارسازی روی ‌آورند که خود یک گناه کبیره و منکر بزرگ به شمار می‌آید.
 وظیفه‌شناسی و قدرشناسی از مردم و انقلاب از مسیر اقدامات جهادی و خدمت بی‌منت در بازگشت به آرمان‌های انقلابی و انقلابی‌گری مقدور است که مردمی بودن، ولایتمداری و سیاست‌ دینی از ویژگی‌های آن می‌باشد.

حضور باشکوه ملت ایران در راه‌پیمایی ۲۲ بهمن در رسانه‌های بیگانه بازتاب گسترده‌ای داشت و رسانه‌ها از این حضور پرشکوه اظهار تعجب کرده و آن را نوعی لبیک به سخنان رهبر معظم انقلاب و پاسخ به تهدیدات ترامپ دانستند. 
شبکه تلویزیونی «سی‌ان‌ان» با پخش مستقیم گوشه‌هایی از راه‌پیمایی یوم‌الله ۲۲ بهمن اذعان کرد امسال حضور ایرانیان بسیار چشمگیرتر از همیشه بود. «فردریک پلتن»  خبرنگار «سی‌ان‌ان»  در تهران در این باره گفت: «راه‌پیمایی سالروز پیروزی انقلاب ایران امسال نسبت به سال‌های گذشته عظیم‌تر است که دلیل آن، این است که [حضرت] آیت‌الله خامنه‌ای از مردم خواسته بود برای شرکت در راه‌پیمایی ۲۲ بهمن به صحنه بیایند و به اظهارات رئیس‌جمهور آمریکا پاسخ بدهند.» وی افزود: «ما شاهد پوسترهای بسیار ضد ترامپ هستیم که بر روی آنها این جمله رهبر عالی ایران نوشته شده که ترامپ چهره واقعی آمریکا را به جهان نشان داد.» خبرگزاری رویترز در گزارشی از آیین گرامیداشت سالروز پیروزی انقلاب نیز چنین نوشت: «در پی هشدار «دونالد ترامپ» مبنی بر زیر نظر داشتن جمهوری اسلامی ایران، صدها هزار ایرانی به منظور نشان دادن وفاداری خود به نظام جمهوری اسلامی روز جمعه در راه‌پیمایی ۲۲ بهمن شرکت کردند.» آسوشیتدپرس هم در این باره اعتراف کرد: «با وجود سرمای شدید، مردم سراسر ایران در راه‌پیمایی بزرگداشت سی‌وهشتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی شرکت کردند.» خبرنگار این خبرگزاری تصریح کرد: «در حالی که دونالد ترامپ وارد جنگ لفظی با ایران شده است، شرکت‌کنندگان در راه‌پیمایی تهران مانند همیشه شعار «مرگ بر آمریکا» و «مرگ بر اسرائیل» سر دادند.»
شبکه روداوو، در کردستان عراق نیز در گزارشی از راه‌پیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی در شهر تهران اعلام کرد: «در تهران و دیگر شهرهای ایران میلیون‌ها نفر به مناسبت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۹۷۹ به خیابان‌ها آمده‌اند و با شعارهای‌شان بر وفاداری‌شان به مبادی و اهداف انقلاب اسلامی و وحدت میان مسلمانان تأکید می‌کنند.» شبکه الجزیره نیز درباره راه‌پیمایی ۲۲ بهمن، عنوان کرد: «تظاهرات‌کنندگان با حضور در خیابان‌های اصلی تهران، همچون گذشته شعارهایی را علیه آمریکا و اسرائیل سر دادند.»

اعزام ۶۰ بیمار سرطانی صعب‌العلاج به عتبات عالیات
نصرالله فتحیان گفت: همزمان با ۲۲ بهمن ماه سالروز پیروزی انقلاب اسلامی و ایام فاطمیه ۶۰ مددجوی تحت پوشش مؤسسه خیریه امدادگران عاشورا در قالب طرح «به جایم زیارت کن» عازم سفر عتبات عالیات شدند.
نصرالله فتحیان، مدیرعامل مؤسسه خیریه امدادگران عاشورا با اعلام این خبر اظهار داشت: «از آنجا که همکاران ما در این مؤسسه در دوران دفاع مقدس سخت‌ترین فعالیت‌های درمانی و امدادی را انجام دادند، از سال ۱۳۸۱ با هدف کمک به بیماران صعب‌العلاج مجموعه نیروهای کادر پزشکی در بهداری جنگ اقدام به تأسیس این خیریه کردند که تا امروز توانسته‌ایم به حدود ۲۵ هزار بیمار صعب‌العلاج و سرطانی که سخت‌ترین نوع بیماری‌ها است، خدمات‌رسانی کنیم.»
وی با اشاره به این موضوع که حوزه درمان این بیماران تنها نباید به درمان‌های شیمیایی و دارویی ختم شود، افزود: «برای افزایش روحیه و ایجاد سیر درمان معنوی بر آن شدیم تا عده‌ای از خدمت‌گیرندگان خیریه که کار شیمی‌درمانی آنها تمام شده و منتظر نتیجه هستند را به سفر عتبات عالیات اعزام کنیم.»
فتحیان ادامه داد: «همراه این کاروان که به صورت رسمی و تحت نظارت سازمان حج و زیارت است، کادر پزشکی، گروه رسانه‌ای و یک همراه برای هر مددجو برای تسهیل در سفر این عزیزان هم در نظر گرفته شده است.»
وی در پایان گفت: «امید داریم طرح «به جایم زیارت کن» که تمامی هزینه‌های آن را خیرین تأمین می‌کنند در آینده ادامه پیدا کند و بتوانیم از این طریق کمک خوبی به سیر درمان مددجویان بکنیم.»

 دکتر یدالله جوانی/ برجام یک توافق بین‌المللی بین جمهوری اسلامی و کشورهای گروه ۵+۱ است. به استناد گزارش‌های آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای، ایران به تمامی تعهدات خود طبق برجام عمل کرده است. در مقابل عمل به تعهدات از سوی ایران، کشورهای طرف مقابل باید به تعهدات خود، از جمله لغو تحریم‌های وضع شده علیه جمهوری اسلامی عمل کرده، از وضع هر نوع تحریم جدید با هر عنوان پرهیز کنند.
از زمان اجرای برجام تاکنون، آمریکا در جایگاه یکی از کشورهای عضو گروه ۵+۱ و کشوری که عامل اصلی در وضع تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی به شمار می‌آید، نه تنها از عمل به تعهدات خود طبق برجام شانه خالی کرده، بلکه نسبت به وضع تحریم‌های جدید نیز، اقدام نموده است. رفتارشناسی دولت پیشین آمریکا، نشان می‌دهد که دولت امضاکننده برجام، بنا بر اجرای برجام نداشت و به شکل‌های مختلف این رفتار را توجیه می‌کرد.
 دولت کنونی ایالات متحده با توجه به مواضع رئیس‌جمهور جدید این کشور و مواضع اکثر اعضای کنگره به صورت جدی‌تر از دولت پیش، به دنبال زیر پا گذاشتن تعهدات خود و وضع تحریم‌های جدید علیه جمهوری اسلامی است. بدیهی است که نقض برجام به صورت فاحش از سوی دولت آمریکا، می‌تواند به فروریختن این توافق بین‌المللی ختم شود. آمریکا تاکنون برجام را در چندین نوبت نقض کرده و پایه‌های این توافق را سست کرده است. رفتار دولت جدید آمریکا، نشان می‌دهد که قصد دارد تحریم‌های جدید و سنگینی را علیه جمهوری اسلامی وضع کند، به طوری که سی‌ان‌ان طی گزارشی اعلام کرد، دولت ترامپ، در حال طراحی تحریم‌های جدیدی ضد ایران
است.
همچنین رویترز چند روز گذشته اعلام داشت: «دولت ترامپ در حال بررسی پیشنهادی است که در نهایت سپاه پاسداران را در لیست سازمان‌های تروریستی قرار دهد.» بر اساس این گزارش، هدف ترامپ از این اقدام، جلوگیری از سرمایه‌گذاری‌های خارجی در اقتصاد ایران است. یقین، این نوع اقدامات در صورت انجام از سوی دولت ترامپ، نقض فاحش برجام بوده، واکنش جدی جمهوری اسلامی ایران را در پی خواهد داشت.
 به عبارتی، جمهوری اسلامی نقض برجام به صورت فاحش را تحمل نخواهد کرد و در راستای تأمین حقوق ملت ایران، دست به اقدام مناسب خواهد زد و به طور حتم زیان و خسارت ناشی از واکنش جدی ایران در قبال نقض فاحش برجام، متوجه طرف نقض‌کننده برجام خواهد
بود. 
آقای «میخائیل اولیانوف» رئیس دپارتمان عدم اشاعه و کنترل تسلیحات وزارت خارجه روسیه در همین باره می‌گوید: «خروج احتمالی تهران از توافق برجام به دلیل لفاظی‌های ضد ایران آمریکا و مقامات این کشور، نشانه شکست جامعه بین‌المللی خواهد بود. تحریم‌هایی که دولت آمریکا به تازگی بر ایران تحمیل کرده، جو متشنج و به شدت غیرمطلوبی را در زمینه ادامه اجرای برجام به وجود آورده است.»
 آمریکایی‌ها باید پیام صریح و قاطع ملت ایران در راه‌پیمایی ۲۲ بهمن را دریافت کرده باشند. ملت ایران هرگز در برابر بدعهدی‌های آمریکا و لفاظی‌ها و رجزخوانی‌های دولتمردان جدید این کشور، سکوت نخواهد کرد و یکپارچه، از مسئولان نظام واکنش مناسب نسبت به نقض فاحش برجام از سوی آمریکا را مطالبه می‌کند. اکنون عهدشکنی‌های آمریکا در برجام و وضع تحریم‌های جدید علیه جمهوری اسلامی، ملت ایران را در برابر زیاده‌خواهی‌های این کشور متحدتر از پیش کرده است. آمریکایی‌ها به طور قطع در آینده نه چندان دور، نتیجه بدعهدی‌ها و زورگویی‌های خود را خواهند دید. آن روز خواهند فهمید که هنوز ملت ایران را 
نشناخته‌اند.

آیت‌الله آملی لاریجانی در همایش نظام سلطه و جریان نفوذ
آیت‌الله آملی لاریجانی در اولین همایش ملی «نظام سلطه و جریان نفوذ» که به همت دانشگاه جامع امام حسین(ع) در مرکز همایش‌های بین‌المللی صداوسیما برگزار شد، ضمن گرامیداشت ایام‌الله دهه فجر، گفت بحث نفوذ یک بحث بسیار جدی است.
وی با بیان اهمیت برجسته کردن مسئله نفوذ در زمان ما اظهار داشت: «یک مسئله مهم، بحث باور این پدیده است؛ نسبت به اصل مسئله نفوذ هیچ تردیدی نیست؛ اما متأسفانه عده‌ای باور ندارند و عده‌ای هم خود را به بی‌باوری می‌زنند، نظیر تشکیکی که قبلاً در زمینه شبیخون فرهنگی داشتند.»
وی افزود: «این در حالی بود که رهبر معظم انقلاب نسبت به شبیخون فرهنگی هشدار داده بودند، اما عده‌ای آن را نمی‌پذیرفتند.»
آیت‌الله آملی لاریجانی تصریح کرد: «وظیفه ما این است که این نفوذ را باور کنیم؛ ما انواع نفوذ سیاسی، اقتصادی، امنیتی و فرهنگی داریم؛ در سطح فرهنگی کسانی که می‌گویند نفوذی مطرح نیست، به وضعیت فرهنگی نگاهی بیندازند.»
وی ادامه داد: «نظام ما یک نظام اسلامی است و هدف اصلی در این نفوذ هم نظام اسلامی ما است؛ کسانی که می‌‌گویید نفوذ وجود ندارد، آیا در سطح فرهنگی مشاهده نکردید که فقط برای عبور از خطوط قرمز، جریان روشنفکری را مطرح کردند؟»
رئیس قوه قضائیه اضافه کرد: «نسبی‌گرایی را ترویج می‌کردند، این یکی از کارهای‌شان بود. تا حرفی بر اساس مبانی دینی مطرح می‌شد، می‌گفتند این ایدئولوژیک است و عصر ایدئولوژی تمام شده است؛ فرهنگ سکولار را ترویج دادند.»
وی افزود: «در همان زمان وزیر ارشادشان در برابر رهبر معظم انقلاب گفت من وظیفه‌ای ندارم و حوزه‌ها باید ورود کنند؛ نفوذ فرهنگی این است.»
آیت‌الله آملی لاریجانی ادامه داد: «در دوره اصلاحات، عده‌ای از دولتی‌ها بسته‌ای از این حرف‌ها و جریانات روشنفکری را به عنوان هدیه سفر دریافت می‌کردند و مسئولان بالادستی آنها را تکرار می‌کردند.»
وی یادآور شد: «فردی به عنوان فیلسوف کتابی با عنوان تردید نوشت و با تمسک به فیلسوفان غربی به دنبال ترویج سخن خود و نسبی‌گرایی بود.»
رئیس قوه قضائیه افزود: «در کشوری که وزارت ارشاد باید به دنبال تبلیغ ارزش‌های اسلام باشد، شاهد بودیم که در دوره‌ای به دنبال ترویج ضد ارزش‌ها بودند و حتی شخص وزیر هم جلوی رهبری اعلام کرد که این تبلیع ارزش‌های اسلامی، وظیفه حوزه علمیه است.»
وی با اشاره به اینکه سکولاریسم کل جریان دخالت دین در ساحت حقوقی را نفی می‌کند، گفت: «در دوره‌ای به گونه‌ای از لیبرال ـ دموکراسی دفاع می‌کردند که قابل تأمل بود؛ علاوه بر این محورها، بسیاری از حرف‌ها هم از تجدد و مدرنیته سرچشمه می‌گرفت که در روزنامه‌ها و مجلات مطرح می‌شد.»
آیت‌الله آملی لاریجانی تصریح کرد: «ما با وصله پینه زدن به تفکرات غربی نمی‌توانیم چیزی به دست آوریم، از روی تعصب حرف نمی‌زنم، باید نحوه حیات غربی را تحلیل کنید.»
وی با بیان اینکه مدرنیته و تجدد، یک نحوه حیاتی را برای مغرب‌زمین آورده که حاصل آن نسبی‌گرایی است، گفت: «این در حالی است که عقلانیت قرآنی و نحوه حیات توحیدی متفاوت از نگاه تجددگرایی است.»
رئیس قوه قضائیه با طرح این سؤال که چرا غرب به دنبال نفوذ به ایران است؟ گفت: «جمهوری اسلامی ایران امروز به قدرت نظامی بزرگی در منطقه تبدیل شده است؛ اما مسئله اساسی‌تر این است که جمهوری اسلامی یک نظام فکری منسجم دارد. این موضوع کم‌اهمیتی نیست که حرف اول قانون اساسی یک کشور این باشد که نظام جمهوری اسلامی بر اساس توحید است.»
وی ادامه داد: «نظام جمهوری اسلامی که بر مبنای توحید بنیان شده و آنها از این امر می‌هراسند؛ قرآن با نگاه توحیدی که القا می‌کند قابلیت و ظرفیت تحریک عمومی دارد، انسان‌هایی که در قالب این نگاه دور هم جمع می‌شوند مثل یک بمب عمل می‌کنند.»

تقابل نحوه حیات غربی و قرآنی
آیت‌الله آملی لاریجانی اظهار داشت: «جمهوری اسلامی ایران بر اساس تعالیم امام راحل و مقام معظم رهبری، ایمانی را که مردم قبول داشتند به صحنه آورد؛ تروریسم خواندن فرزندان شیعه حاصل همین ترس است.» وی با بیان اینکه مشکل نظام سلطه داشتن رقیبی با نحوه حیات توحیدی و قرآنی است، گفت: «یکی از دغدغه‌های مهم نظام سلطه برای نفوذ، داشتن رقیب در منطقه است.»
رئیس قوه قضائیه افزود: «استقامتی که امام راحل نشان داد از کجا آمد؟ امام فرمودند آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند، این از همان نگاه توحیدی آمد و دلیل هراس غرب هم همین است که البته ترس بیهوده‌ای هم نیست؛ اینها از پس یک ایران علی‌رغم تمام شیطنت‌ها و رذالت‌ها و تحریم‌هایی که داشتند برنیامدند و ایران ثابت ماند و قدرت اول منطقه شد.»
وی اضافه کرد: «امروز نخست‌وزیر خبیث انگلیس کلافه است و این در و آن در می‌زند که با ایران چه کار کند؟ تعالیم توحیدی تماماً عزت است.»
آیت‌الله آملی لاریجانی گفت: «ما باید بحث سلطه و نفوذ آن را جدی بگیریم و برای همه آن را تبیین کنیم، اما پادزهر آن رجوع به قرآن و نگاه توحیدی است. تمام این شبکه‌های ماهواره‌ای برای این است که نگاه توحیدی مردم را از بین ببرند.»
وی ادامه داد: «غرب نحوه حیات خود را به ما تحمیل می‌کند، کجای این زرق و برق‌ها نحوه حیات قرآنی است؟ روح و روان ما را مأنوس به این زرق و برق‌ها کرده‌اند، این شبکه‌های اجتماعی مؤمنان ما را هم گرفتار کرده است.»
رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: «امروز در جهان مصرف‌گرایی در قالب فضای مجازی و ابزارهای آن در حال ترویج است و فکر کردن از انسان امروزی به واسطه این ابزارها گرفته شده است که می‌توان گفت عامل آن تجددگرایی است.»
وی اظهار داشت: «نحوه حیاتی که قرآن مطرح می‌کند بسیار خاص است و این در حالی است که نحوه حیات معرفی شده از سوی غرب، تجددگرایی و مصرف‌گرایی است.»

راهبرد نظام اسلامی از یمن
 تا غرب آفریقا
حجت‌الاسلام والمسلمین ابراهیم رئیسی تولیت آستان مقدس رضوی در این همایش با اشاره به اینکه فجر سال 95 نیز امتداد خط نورانی انقلاب اسلامی است، اظهار داشت: «دشمن در دهه اول انقلاب سعی کرد با به راه انداختن جنگ تحمیلی هشت ساله و ترور خدمتگزاران انقلاب از توفیق آن جلوگیری کند، اما موفق نشد.»
وی با اشاره به دهه دوم پیروزی انقلاب اسلامی تأکید کرد: «دهه دوم انقلاب اسلامی دهه تثبیت پیروزی انقلاب بود که دشمنان برای ناکارآمد کردن نظام اسلامی تلاش کردند این طرح شکست بخورد.»
حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی ادامه داد: «در دهه سوم انقلاب اسلامی دشمنان تلاش کردند جلوی خروج پیام انقلاب اسلامی به خارج از مرزها را بگیرند؛ اما امروز راهبرد نظام اسلامی از یمن تا غرب آفریقا پیام بیداری است که عرصه را بر دشمن تنگ و او را دچار استیصال کرده است.»
وی تصریح کرد: «نظام سلطه با طرح تک‌قطبی کردن جهان به دنبال چپاول ملت‌ها بوده است.»
تولیت آستان مقدس رضوی افزود: «مصرف‌زدگی و غرب‌زدگی راهکارهای غرب برای منحرف کردن جامعه است تا با این اقدام بتوانند در مقابل روحیه مقاومت و شهادت‌طلبی ملت بایستند.»
حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی با تأکید بر اینکه سه راهبرد دشمن نفوذ فرهنگی، تغییر در تفکر انقلاب اسلامی و تغییر ساختار نظام جمهوری اسلامی بود، اظهار داشت: «دشمن از طریق راهبردهایی چون جنگ نظامی، فتنه 78 و 88، تحریم‌ها و تهدیدهای همه‌جانبه و تهاجم گسترده رسانه‌ای به دنبال پیاده‌سازی راهبردهای خود است. ما باید راهبردهای دشمن را بشناسیم تا بتوانیم با زمینه‌های ایجاد نفوذ مقابله کنیم.»
وی تأکید کرد: «مؤلفه‌های قدرت ما در برابر جریان نفوذ، ایمان و اعتقاد مردم، وجود رهبری توانمند (که ناخدای کشتی انقلاب اسلامی است) و دشمن‌شناسی و دشمن‌ستیزی ملت است.»

هدف نفوذ
تضعیف گفتمان انقلابی است
حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی اظهار داشت: «نفوذ موضوعی تدریجی و شناختش سخت و شناساندن آن سخت‌تر است. اگر ادبیات و گفتمانی روحیه انقلابی را تضعیف می‌کند این مصداق نفوذ است.»
وی از ترویج مبانی فرهنگ سکولار و تغییر سبک زندگی به مثابه یکی دیگر از مصادیق نفوذ یاد کرد و گفت: «دشمن به دنبال آن است تا خطوط قرمز را در جامعه در ابعاد مختلف تغییر دهد؛ حکومت قاجار و پهلوی به دنبال ترویج سبک زندگی غربی بودند، اما انقلاب اسلامی پادزهری برای این اقدام بود.»
تولیت آستان مقدس رضوی با اشاره به اینکه دشمن به دنبال آن است که در همه ابعاد ذائقه ما را تغییر دهد، یاد‌آور شد: «مسئولان اصلی فرهنگ نباید بگذارند دشمنان نقشه‌های خود را پیاده کنند.» وی افزود: «راهبرد‌ دشمن در حوزه نفوذ سیاسی نیز تخریب نهاد‌های وابسته به انقلاب است و در این زمینه استکبار به دنبال تخریب سپاه و بسیج در جامعه است.»
تولیت آستان مقدس رضوی ادامه داد: «نفوذ سیاسی تلاش برای تغییر رفتار سیاسی جمهوری اسلامی با هدف تضعیف محور مقاومت است. امروز جمهوری اسلامی ایران محور مقاومت در منطقه است و دشمن تلاش می‌کند تا کوتاه آمدن و سازشکاری و محافظه‌کاری را تقویت کند.»
وی به ابعاد مختلف نفوذ اقتصادی نیز اشاره کرد و گفت: «امروز دشمن به دنبال تسخیر نبض اقتصاد و اقتصاد غیرمولد است و ما باید در مقابل این اقدامات اقتصاد مقاومتی و اقتصاد درون‌زا را پیگیری کنیم تا کشور را از تکانه‌های اقتصادی محافظت کند.»
حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی تأکید کرد: «غفلت از اقتصاد مقاومتی و منابع داخلی کشور نیز مصداق نفوذ است.»
تولیت آستان مقدس رضوی نفوذ امنیتی را به راه انداختن جنگ نیابتی و اختلافات قومی دانست و عنوان کرد: «مهم‌ترین مدافع اقوام مختلف قانون اساسی و رهبری و نهاد‌های برخاسته از انقلاب اسلامی است.»
وی گفت: «اقدامات سپاه در مرز‌ها برای محرومیت‌زدایی کار بسیار خوبی است و بهترین راه مقابله با نفوذ خدمت‌رسانی به مردم محروم است و پرچمدار این خدمت‌رسانی رهبر معظم انقلاب هستند.»
حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی با بیان اینکه از بین بردن روحیه بسیجی بسترساز نفوذ امنیتی است، افزود: «روحیه بسیجی منشأ خدمات و گشایش در مقابل نفوذ است.»
دادستان ویژه روحانیت اشراف اطلاعاتی دستگاه‌های مختلف برای مقابله با دشمن، مصون‌سازی و بصیرت‌‌آفرینی را از راهکارهای مقابله با نفوذ برشمرد و خاطرنشان کرد: «اگر دشمن دیروز از طریق لشکرکشی نظامی به دنبال پیگیری اهدافش بود، امروز همه داشته‌های‌مان را تهدید می‌کند و ما باید هوشیار باشیم و از داشته‌های خود در مقابل دشمنان صیانت کنیم.»

پنل‌های تخصصی و تقدیرشدگان
در خلال این همایش شرکت‌کنندگان موضوع نفوذ را در قالب پنج پنل اصلی با موضوعات سیاسی و امنیتی، فرهنگی، رسانه و فضای مجازی، علمی و فناوری، اقتصادی و ابعاد بین‌المللی و منطقه‌ای دنبال کردند. همچنین در جریان برگزاری این همایش ملی، با حضور آیت‌الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه، از خدمات ارزنده حجت‌الاسلام والمسمین علی سعیدی نماینده ولی‌فقیه در سپاه تقدیر و تشکر به عمل آمد. افزون بر این از 25 کتاب در حوزه نظام سلطه و جریان نفوذ به دست آیت‌الله آملی لاریجانی رونمایی شد.
در پایان این همایش نیز با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی از جمعی از صاحبان قلم و هنرمندان فعال در عرصه مقابله با نفوذ و جهاد کبیر با اهدای تندیس و جایزه تقدیر شد.


  محمد رضا مرادی/ از زمانی که ترامپ در آمریکا رئیس‌جمهور شده است، گویا رژیم صهیونیستی جان تازه‌ای گرفته و اقدامات علیه مردم فلسطین را تشدید کرده است؛ چرا که دونالد ترامپ بارها وعده حمایت از شهرک‌سازی و حتی انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به بیت‌المقدس را داده بود. البته این به این معنا نیست که پیش از ترامپ روابط تل‌آویو- واشنگتن سرد بوده است؛ بلکه به معنای آن است که ترامپ با تندروی‌های نتانیاهو بسیار بیشتر از دیگران همراهی می‌کند. در همین ارتباط، پارلمان رژیم صهیونیستی با 60 رأی موافق و 52 رأی مخالف لایحه مشروعیت شهرک‌سازی در اراضی اشغالی فلسطین را نهایی و تصویب کرد. موافقت با احداث شهرک‌های صهیونیستی در حالی صورت می‌گیرد که سازمان ملل متحد پیش از این با صدور قطعنامه‌ای هر گونه شهرک‌سازی در اراضی اشغالی ۱۹۶۷ را غیر قانونی اعلام کرد. این قطعنامه با ۱۴ رأی موافق و یک رأی ممتنع به تصویب رسید(آمریکا تنها عضو شورای امنیت بود که به طرح پیشنهادی رأی ممتنع داد.)
در پی تصویب لایحه جنجالی قانونی کردن شهرک‌سازی‌های صهیونیستی در اراضی متعلق به فلسطینی‌ها در کرانه باختری، روزنامه صهیونیستی‌ هاآرتص نوشت: «این لایحه مسیر را برای ساخت‌وسازهای غیر قانونی در کرانه باختری هموار می‌کند. این لایحه جنجالی نه تنها شهرک‌سازی‌های این رژیم در آینده، بلکه شهرک‌سازی‌های پیش از این تاریخ را نیز مجاز می‌داند.» گفتنی است، برخی محافل سیاسی صهیونیستی نیز این لایحه را «خطرناک» توصیف و رد کرده بودند. بر اساس لایحه مذکور، ساخت 4 هزار واحد مسکونی در اراضی اشغالی متعلق به فلسطینی‌ها «کاملاً» قانونی و مجاز است! این لایحه جنجالی تاکنون با اعتراضات گسترده بین‌المللی و مقامات فلسطینی روبه‌رو شده است. سازمان آزادی‌بخش فلسطین با صدور بیانیه‌ای اعلام کرده است: «قانون جدید اسرائیل به سرقت اراضی فلسطین برای واگذاری آن به شهرک‌نشینان مشروعیت می‌بخشد.» سخنگوی رسمی تشکیلات خودگردان فلسطین نیز این قانون را «مخالف قطعنامه 2334 شورای امنیت» دانسته و از جامعه جهانی خواسته است پیش از خارج شدن کنترل از دست آنها، به مسئولیت‌های خود عمل کنند. 
سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد هم نسبت به تصویب چنین قوانینی و پیامدهای آن در سرزمین‌های اشغالی هشدار داده است و اتحادیه اروپا نیز آن را «عبور از سقف جدید خطر» اعلام کرده و گفته است این قانون سبب بی‌ثباتی در منطقه خواهد شد. «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا هم ضمن محکومیت تصویب قانون جدید شهرک‌سازی، گفته است، این قانون از خط قرمز عبور کرده و به نوعی اجازه مصادره اراضی فلسطینی، به ویژه در اراضی اشغالی را داده است. حزب‌الله لبنان و دولت دمشق هم تصویب قانون تصاحب اراضی فلسطین در کنست را به شدت محکوم کرده‌اند. سازمان همکاری اسلامی نیز این قانون را نقض علنی قطعنامه‌های بین‌المللی، به ویژه قطعنامه اخیر ۲۳۳۴ شورای امنیت خوانده است.
شهرک‌سازی برای رژیم صهیونیستی بسیار اهمیت دارد؛ چراکه این رژیم از یک سو عمق استراتژیک زیادی ندارد و از این طریق به دنبال گسترش مناطق اشغالی است و از سوی دیگر، یهودی‌سازی فلسطین در کرانه باختری و دیگر مناطق فلسطین را با هدف اخراج مردم فلسطین دنبال می‌کند. در واقع، شهرک‌سازی برای رژیم صهیونیستی به مثابه یک راهبرد بسیار مهم تلقی می‌شود. این لایحه همچنین نشان داد، قوانین سازمان ملل ضمانت اجرایی کاملی ندارند؛ چرا که طبق قطعنامه 2334، رژیم صهیونیستی از هر گونه اقدام در زمینه شهرک‌سازی منع شده است. در واقع، این اقدام پارلمان رژیم صهیونیستی نشان داد، سازمان ملل به بنگاهی اجاره‌ای تبدیل شده است که قدرت کشورها نوع قطعنامه‌ها را مشخص می‌کند؛ همان‌طور که عربستان با کشتار هزاران زن و کودک بی‌گناه یمنی هنوز از سوی سازمان ملل محکوم نشده است. در پایان می‌توان گفت، مصوبه جدید پارلمان رژیم صهیونیستی بسیار خطرناک است و می‌تواند قدس شرقی را در معرض یهودی‌سازی قرار دهد که این خود مقدمه‌ای برای اشغال کامل قدس خواهد بود؛ بنابراین گروه‌های مختلف فلسطین و کشورهای مسلمان نباید در برابر این اقدام افراطی ساکت بمانند.

بازنگاه صبح صادق به بیانات اخیر رهبر حکیم انقلاب اسلامی در دیدار فرماندهان نیروی هوایی ارتش
 هادی محمدی/ در عمر ۳۸ ساله انقلاب اسلامی، موضوع ایران یکی از محورهای اصلی و مهم مواضع رؤسای‌جمهور آمریکا بوده که اغلب از محتوای خط و نشان و تهدید و ارعاب برخوردار بوده است. با اینکه در پاسخ به این مواضع، واکنش‌های ایرانی در سطوح رسانه‌ای و دیگر مقامات دیده شده، ولی واکنش حضرت امام(ره) یا رهبر معظم انقلاب، آنچنان هوشمند، اثرگذار و منفعل‌کننده بوده، که تا مدتی کاملاً آشکار، کاخ سفید را دچار «گیجی سیاست خارجی» کرده است.
در همان سال‌های اولیه پیروزی انقلاب، جیمی کارتر دموکرات که به دلیل اقدامات موذیانه برای آشوب‌افکنی و کودتا در ایران با اشغال لانه جاسوسی خود در تهران مواجه شد، حمله نظامی به ایران را مطرح کرد که با پاسخ حضرت امام(ره)، آنچنان تحقیر شد که شاید تا امروز طعم این پاسخ در کام او باقی است. حضرت امام(ره)، رفتار کارتر را به جانوری غرش‌کننده توصیف کرد که همزمان دم تکان می‌دهد و خودش را خراب کرده است!! یعنی اینکه می‌خواهد موجب ارعاب و ترس شود و هم دنبال این است که کسی میانجی شود و او را نجات دهد و هم قبل از دیگران ترس بر وجودش حاکم است. حضرت امام(ره) یک بار دیگر نیز کارتر را در روزهای پایانی ریاست‌جمهوری‌اش خطاب قرار داد و گفت، شما دیگر به درد ریاست‌ نمی‌خورید و باید دنبال شغل دیگری باشید و کارتر نیز در انتخابات شکست‌ خورد و امکان پیروزی برای چهار سال دوم را از دست داد.
اوباما هم در دوره خود نفاق آمریکایی را به شکل ماهرانه‌ای به اجرا ‌گذاشت و همزمان با ابراز دوستی با ایران و مردمش، راهبرد براندازی، حمایت از فتنه، تحریم‌های غیر قانونی و ضد انسانی علیه کشورمان را دنبال می‌کرد. پاسخ رهبر معظم انقلاب به آنچه در نامة اوباما تأکید شده بود که دست دوستی به سوی ایران دراز می‌کند، به «دست آهنین با روکش مخملی» توصیف شد.
یک خطاب ماندگار و تعیین‌کننده رهبری در قبال تهدیدات نظامی و اینکه همه گزینه‌ها روی میز است، نیز همان جمله غرورآفرین، «دیگر دورة بزن در رو پایان یافته و اگر کاری بکنند تا آن سوی دنیا هم آنها را دنبال می‌کنیم»، است. اظهارات اخیر ژنرال گیتس وزیر دفاع وقت که چند روز پیش اعتراف کرد «در دورة اوباما هیچ‌گاه برای حمله به ایران آماده نبودیم»، بر عمق آثار مواضع رهبری بر گزینه‌های راهبردی آمریکا دلالت دارد. دونالد ترامپ که یکی از جنجالی‌ترین رؤسای‌جمهور آمریکاست، از دوره رقابت‌های انتخابات تا اظهارات چند روز اخیر، دو بار با مواضع هوشمندانه، حرفه‌ای و همه‌جانبه رهبری مواجه شده که برای او و سیاست‌‌های آمریکا پر هزینه خواهد بود. 
واکاوی پاسخ‌های رهبر حکیم انقلاب به ترامپ از جنبه‌های مختلفی دارای اهمیت است که به جز آثار جهانی و در درون آمریکا، در محیط داخلی نیز، یک مسیر گفتمانی را مورد تأکید قرار می‌دهد.
دونالد ترامپ در مواضع انتخاباتی، در موضوع توافق هسته‌ای موضع سختی پیش گرفت و تهدید به پاره کردن آن کرد. پاسخ رهبری در همان زمان این ‌گونه ابراز شد که؛ «اگر شما آن را پاره کنید، ما آن را آتش خواهیم زد». کاملاً روشن بود که پاسخ رهبری، پیام‌های گوناگونی، هم خطاب به ترامپ و جامعه جهانی و هم به محیط داخلی با مضامینی مختلف، در برداشت. ترامپ درک کرد که این‌گونه نیست که طرف ایرانی در مقابل اقدام آمریکا دست بسته است و اینکه محتوای برجام برای ایران، آنچنان که او تصور می‌کند، چندان دلچسب نیست که با زیاده‌خواهی ترامپ، امتیازدهی جدیدی در کار باشد. در محیط داخلی هم به کسانی که به پایبندی آمریکا اعتماد کرده بودند، نشان داد که آنها بر عهد و توافق باقی نمی‌مانند و دیگر اینکه، اگر امور حکومت‌داری و اقتصاد و معیشت مردم به برجام متصل و مرتبط شود، به دلیل ناپایداری آمریکا در تعهداتش، شرایط ناپایدار در محاسبات اقتصادی و پیش‌بینی‌ها و برنامه‌ها را در پی خواهد داشت. 
به همین دلیل بود که تقریباً بیشتر طرف‌های مؤثر در درون آمریکا یا در سطح جهان، به ترامپ توصیه و اصرار کردند که رویکرد دیگری در قبال برجام در پیش گرفته و ایران را تحت فشار قرار دهد. 
مهم‌ترین و آخرین توصیه اوباما و جان کری و بیشتر استراتژیست‌های آمریکایی هم به ترامپ، هم این بود که لغو و پاره کردن برجام برای آمریکا خسارت‌بار و دفاع‌ناپذیر خواهد بود و باید از طریق منطق فشار و تحریم، به امتیازگیری در حوزه‌های مختلف بیندیشد.
نکته قابل توجه در اولین اقدام تحریمی ترامپ نیز که در بیانیه رسمی مورد تأکید قرار گرفت این بود که فهرست تحریم جدید ۲۵ شرکت و شخص نقض برجام و در مسئله هسته‌ای نیست!!
ترامپ که عمدتاً از سوی رژیم صهیونیستی و عربستان برای افراطی کردن سیاست‌هایش تشویق می‌شود و از سوی اغلب نمایندگان دو حزب اصلی در کنگره مورد حمایت قرار می‌گیرد، از ادبیات نخ‌نمای اسلاف خود استفاده کرده و ضمن تهدید و ارعاب ایران و اینکه همه گزینه‌ها روی میز است، با منشی استکباری از ایران خواسته بود که از آمریکا متشکر باشد و رویه حکومتی خود را متفاوت از اوباما توصیف کرده بود، با پاسخ دقیق و هوشمند جدید رهبری معظم انقلاب روبه‌رو شد که یادآور همان پاسخ امام خمینی(ره) به کارتر است. این پاسخ نیز از یک سو کارکرد خارجی و خطاب جهانی داشته و به ترامپ است و از سوی دیگر خطاب به محیط‌ داخلی و افکار عمومی داخل است. 
در حالی که در محیط داخلی، اندیشه‌های لیبرال دنبال تطهیر آمریکا از ترامپ و جدا دانستن مواضع او از آمریکا بودند و ترامپ را دیوانه‌ای پیش‌بینی‌ناپذیر معرفی می‌کردند، اصرار داشتند که به جای پاسخ به ترامپ، نوعی کرنش و اعلام آمادگی برای مذاکره با آمریکا ضروری است و معتقد بودند با مواضع تحریک‌آمیز، برای ایران هزینه‌سازی نکنیم. این عده حتی آزمایش موشکی میانبرد را زیانبار دانستند و سکوت و عبور از این مرحله را تجویز کردند. این در حالی بود که روح کلام و مصاحبه ترامپ در روز ۱۸ بهمن با یک نشریه آمریکایی این بود که؛ «ایرانی‌ها به ما احترام نمی‌گذارند و اگر می‌پذیرفتند که با ما هستند، برجام هم مشکلی نبود»!! ترامپ نیز همچون اسلاف خود از ابتدای پیروزی انقلاب این خواسته را داشت تا ایران کرنش کند و بپذیرد که عضو اقماری و تابع آمریکا باشد تا دیگر با بهانه‌های مختلف همچون مسئله هسته‌ای و موشکی به ایران فشار ظالمانه و غیر قانونی وارد نکنند. 
این مواضع ترامپ و پیشینیانش یک حقیقت بزرگ را نیز برای دلداده‌های لیبرال به غرب در درون ایران در بردارد و آن، این است که این آمریکاست که سیاست ثابت و مستمر برای تسلیم پذیرکردن ایران را دنبال کرده و با بهانه‌های گوناگون و تزویر، در آرزوی تسلط مجدد بر ایران است، نه اینکه جمهوری اسلامی آغازگر چالش‌سازی با غرب باشد. ایران اسلامی همواره در راهبرد دفاع از تهدیدات عمل کرده و با این حال بر فرصت‌سازی و قدرت‌افزایی از طریق راهبرد دفاعی تکیه کرده است.
پاسخ رهبر معظم انقلاب در دو بخش قابل توجه به ترامپ و در روز ۱۹ بهمن ایراد شد. ایشان فرمودند: «چرا باید از اوباما تشکر کنیم؟، تشکر نمی‌کنیم.» «آیا باید از بابت اینکه داعش و تروریسم را به وجود آوردند و یا اینکه عراق و سوریه را نابود کردند و یا اینکه از فتنه ۸۸ و برخلاف پیام‌ها و نامه‌های‌شان که سخن از دوستی با مردم ایران زدند، حمایت کنیم؟» یعنی هم در محیط داخلی و هم در محیط خارجی و جهانی، آمریکا یک مداخله‌گر و جنگ‌افروز و حامی تروریسم است که کسی نمی‌تواند این سیاست‌ها را بپذیرد. در بخش دوم، رهبر معظم انقلاب با ظرافت و دقت بر پاسخ دیگری تأکید کردند و آن اینکه؛ «ولی از رئیس‌جمهور جدید که زحمت ما را کم کرد و چهره واقعی آمریکا را نشان داد، تشکر می‌کنیم؛ چرا که آنچه در ۳۸ سال گذشته از فساد سیاسی و اقتصادی و اخلاقی و اجتماعی در دستگاه حاکمه آمریکا می‌گفتیم را این آقا آمد و علنی و عریان کرد»!
این پاسخ هوشمندانه و حکیمانه، آنچنان تحقیرآمیز و واقعی بود که همه رسانه‌های غربی با تلخی آن را به عنوان یک «برند» و «نام اصیل» برای آمریکا تکرار کردند. آنچه رهبری فرمودند، تکرار تمامی ادعاهای ترامپ در چند ماه گذشته بود و لذا هیچ‌کس این موضع رهبری را توهین به آمریکا و ترامپ ارزیابی نکرد.
روح پیام این پاسخ برای ترامپ این‌چنین بود که؛ «آمریکا با این وصف، شایسته احترام نیست.» و آمریکای اوباما هم به ایران نه تنها مهربان نبوده و لطف نکرده، بلکه جز مداخله‌گری و جنایت و جنگ تروریستی، کارنامه‌ای ندارد.
پیام این پاسخ در داخل کشور این است که نه ترامپ و نه آمریکا، هیچ یک قابل احترام و دفاع نیستند و یک ماهیت دارند و نمی‌توان به آنها اعتماد کرد. رهبری در بخشی دیگر از سخنان خود بیعت همافران با حضرت امام(ره) را «رزق لا یحتسب» برای انقلابیون و دور از انتظار و محاسبه عقلانی توصیف کردند و گفتند: «تلاش و عقلانیت که مقدمه «رزق لا یحتسب» است، با تکیه و اعتماد و امید و توکل بر خدا به دست می‌آید و نه بر شیطان که نهایت چنین اعتمادی، سراب است.» یعنی آنچه امروز عده‌ای تحت عنوان عقلانیت برای اعتماد به آمریکا و شیطان بیان می‌کنند، نه تنها به رزق الهی پیش‌بینی نشده دست نمی‌یابد، بلکه به سراب می‌رسد و عقلانیت نیست.
نکته پایانی موضع هوشمند رهبری به تهدیدات روی میز ترامپ اختصاص یافت و همان‌گونه که حضرت امام، غرش آن موجود را برای ارعاب ارزیابی کرده بود، غرش ترامپ را نیز تو خالی دانسته و به پاسخ عظیم مردمی در سالروز پیروزی انقلاب در ۲۲ بهمن احاله فرمودند. نیروهای مسلح قدرتمند ایران که بخشی از قدرت ملی و مردمی به شمار می‌آیند، وظیفه‌ای ذاتی دارند که در موقع خود بدان عمل می‌کنند، ولی نکته در این است که رهبری پاسخ تهدید ترامپ را با قدرت نرم و عظیم مردم در روز جمعه دادند و آن را بی‌پاسخ نگذاشتند. بدیهی است که پاسخ مردم، نه فقط یک واکنش ملی و سراسری به آمریکا، بلکه یک پاسخ بزرگ به گفتمان آمریکایی است که معماری این گفتمان‌سازی و گسترش آن در پاسخ هوشمند رهبری نهفته است. رهبری می‌توانست با جمله‌ای کوتاه یا در فرمانی به نیروهای مسلح به تکبر و تهدید ترامپ پاسخ دهد، ‌ولی آنچه از اهمیت بیشتری برخوردار است اینکه انقلاب اسلامی مردم‌پایه ایران، همواره با شعور و بصیرت روزافزون باید سلاح اصلی خود را گفتمان انقلاب اسلامی و استکبارستیزی قرار داده و هر اشاره رهبری و نظام اسلامی از پشتوانه آحاد مردم و با آگاهی آنان نسبت به ماهیت شیطان بزرگ برخوردار باشد.
پاسخ هوشمند رهبری و حضور پرشکوه مردم در روز ۲۲ بهمن، همچون گذشته و برای آینده، پایه‌های گفتمان انقلاب اسلامی را شکل داده و ارکان قدرت و سربلندی نظام جمهوری اسلامی است.

گزارش توصیفی صبح صادق از موزه عبرت
لیلی زهدی/ همزمان با ایام مبارک دهه فجر و سالروز پیروزی انقلاب اسلامی دست‌اندرکاران هفته‌نامه صبح صادق از موزه عبرت (کمیته مشترک ضد خرابکاری دوران طاغوت) بازدید کردند. در طی این بازدید توضیحات لازم از طریق پخش فیلم یا به صورت زنده از زبان راویان که عموماً از زندانیان سیاسی پیش از انقلاب بودند، ارائه شد. آنچه در ادامه می‌آید گزارشی توصیفی است که تلاش کرده فضای این مجموعه را برای مخاطبان ترسیم کند.
 نمی‌توانی پروانه باشی و تالی نور نه؛ چرا که رسم پروانه طواف نور است؛ سیال، بی‌پروا و عاشق... از پروانگانی سخن است که در پس ظلمت نیز زخم عمیق بال‌های‌شان مانع پروازشان نشد، همه هدف‌شان نور بود و نور. بال در بال هم به مقصد خورشید بار سفر بسته بودند و در اقتدا به چشمه نور تردیدی نداشتند. درس عاشقی را از بر داشتند و در نایره نور حلم را به بوته آزمون گذارده بودند. آری! حتم دارم حدیث پروانگان را شنیده‌ای و رسم‌شان را نیک به خاطر داری.
نامش را شنیده‌ای، شاید هم آنجا را از نزدیک دیده باشی؛ مخوف‌خانه رژیم پهلوی را می‌گویم؛ کمیته مشترک ضد خرابکاری؛ همان مکانی که امروز «موزه عبرت» می‌نامندش. مکانی واقع در میدان امام خمینی(ره) تهران که در و دیوار آن راوی محنت ایامی نچندان دور است؛ روزگاری تلخ که تاریخ تا ابد شرمسار لحظه‌های تارش خواهد بود. شرمسار از وجود ددمنشانی که قلاده‌شان در دستان سردمداران دیوسیرت پهلوی و اربابان خبیث‌شان بود. 
از بدو ورود به این ظلمتکده، سرمایی همه وجودت را فرا‌می‌گیرد. از در حیاط تا در اصلی ساختمان پلاک‌های فلزی حک شده بر آجرهای سه سانتی نظرها را به خود جلب می‌کند. دقیق که می‌شوی اسامی مظلومانی را مشاهده می‌کنی که ایامی گرفتار در بند ساواک در همین مکان شوم بوده‌اند. تصور اینکه ‌جای هر گامی که می‌گذاری روزگاری جای پای شیران شرزه‌ای بوده است که همین راهروها را با اضطراب و حالی نزار طی‌ کرده‌اند، لرزه بر اندامت می‌افکند.
ساختمان چهار طبقه دایره شکلی که دیوارهای بتنی و حفاظ‌های بلندش با تو حرف‌ها برای گفتن دارد. لکه‌های خون کف زمین و مجسمه‌های ماهرانه شبیه‌سازی شده زندانیان خبر از غریبستانی می‌دهد که زندانیانش با نهایت مظلومیت تا آخرین نفس‌شان مقاومت کرده‌اند. اتاق‌های شکنجه، آلات شکنجه و شیوه‌های متفاوت اقرار‌گیری، تصاویری دلخراش از پوست و گوشت کنده و آویزان زندانیان تنها نمونه‌هایی از مشاهد این وحشت‌خانه است که دیدنش دل هر انسانی را به درد می‌آورد.
این مخوف‌خانه در سال ۱۳۱۱ به دستور رضاخان، با الگوگیری از انگلیس و با هدف بازداشت زندانیان ضد حکومت پهلوی بنا شد. این ساختمان که آن را «توقیف‌خانه» نیز می‌نامیدند، با چهار بند انفرادی و ۸۶ سلول با ابعادی بسیار کوچک (یک‌ونیم در دوونیم ‌متر) و دو بند عمومی با ۱۸ سلول ( که بیشترین مساحت هر یک از آنها ۳۰ متر بود و گاهی ۳۰ تا ۴۰ زندانی را در خود جای می‌داد) به دلیل طراحی دقیق آن هرگز راه فراری نداشت؛ دژی به ظاهر استوار، ولی زندانیانش استوارتر...
تاریخ گواه است هر کجا که دستان پلید آمریکای جنایتکار و رژیم منحوس صهیونیستی که «خَذ لهم الله»؛ خدا خوارشان کند در کار بوده است، آثاری کمتر از مخوف‌خانه رژیم پهلوی بر جا نگذاشته‌اند. وقتی که موساد و سیا الگو باشند، ظهور شکنجه‌گران قسی‌القلبی چون؛ محمدعلی شعبانی (معروف به دکتر حسینی)، فریدون توانگری (معروف به آرش)، بهمن نادری‌پور (معروف به تهرانی)، منوچهری، مقدم و... دور از انتظار نیست؛ سرسپردگان بی‌رحمی که از هیچ عمل غیر انسانی برای گرفتن اعتراف دریغ 
نکردند.
نمی‌توان تصور کرد؛ آیا ارتقای مقام و ترفیع درجه این قدر مهم بود که این عمّالان سفله برایش حاضر به هر اقدام شنیعی می‌شدند. مگر اینان دل در سینه نداشتند؟! 
به گفته راوی، این ساختمان طوری طراحی شده بود که صدای فریاد و شیون زندانیان در حال شکنجه به بیرون درز نکند و بنا به طراحی هدفمند آن زمستان‌هایی بسیار سرد و تابستان‌هایی فوق‌العاده گرم داشت.
سلو‌لهای تنگ و تاریک تعبیه شده در دو طرف دالانی باریک یکی دیگر از بخش‌های جانکاه این مجموعه است که ایامی پذیرای مشاهیر استوار و صبوری چون؛ امام خامنه‌ای، آیت‌الله طالقانی، آیت‌الله مهدوی‌کنی، آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی، شهیدان بهشتی، باهنر، مطهری، رجایی، دستغیب، قدوسی، مفتح و سایر انقلابیون جان بر کف بوده است.
هر بخش از این مسلخ که قدم می‌گذاری، بوی خون می‌دهد و در و دیوارهایش از نعره‌های دلخراشی حکایت دارد که تصورش بر رعب محیط می‌افزاید.
آویختن از سقف، شوک الکتریکی، صندلی داغ، آپولو، شلاق برقی، سوزاندن بدن‌ها، کشیدن ناخن‌ها و... تنها برخی از شیوه‌های شکنجه این کمیته برای کسانی بود که مصرانه بر آرمان‌های‌شان پا می‌فشردند؛ دلیرمردان و شیرزنانی که تلاش‌های مذبوحانه جائران زمان ذره‌ای از ایمان‌شان نکاست و برای لحظه‌ای از راهی که در آن گام نهاده بودند، مرددشان نکرد.
دیدن حوض بزرگ آب وسط حیاط که ساواک از آن هم برای رسیدن به خواسته‌هایش بهره می‌گرفت و بازدید از حمام این مجموعه آخرین بخشی بود که به اتفاق شاهد آن بودیم. به نظر می‌رسد تن سپردن به زلال آب پس از سه ماه ولو برای سه دقیقه لحظه خوبی برای تن و بدن‌های غرقه به خون بوده است، هر چند اینجا هم دنائت این بی‌دینان به گونه دیگری خودنمایی کرده است. 
شاه خودکامه با اتکا به این سازمان مخوف امنیتی و صدور حکم بازداشت زندانیان چنین تصور می‌کرد که این مکان جهنمی درس عبرتی می‌شود برای سایر انقلابیون تا از مواضع خود کوتاه بیایند، اما نمی‌دانست که این انقلابیون استوار خود هر یک درسی می‌شوند برای همه مستکبران زمانه و سرمشقی برای رهروان راه حق.
پروانگانی که بر گرد وجود معمار بزرگ انقلاب، امام خمینی(رحمت‌الله‌علیه) درس آزادی‌خواهی، ظلم‌ستیزی، عدالت‌طلبی، نفی سلطه استکبار را آموختند و اینک رهاورد استقامت‌شان تا آن سوی مرزها سرمشق دیگر آزادی‌‌خواهان جهان است. 
آری چنین است رسم پروانگان...

گزارش صبح‌ صادق از افتتاح 823 طرح عمرانی سپاه در سیستان‌وبلوچستان
 مجتبی برزگر/  همزمان با دهه فجر انقلاب اسلامی، 823 طرح عمرانی که قرارگاه محرومیت‌زدایی نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اجرا کرده است، در نقاط مختلف استان سیستان‌وبلوچستان افتتاح شد. این پروژه ‌با حضور سردار «محمد پاکپور» فرمانده نیروی زمینی سپاه از طریق ویدئوکنفرانس افتتاح شد.
 این طرح‌ها شامل پروژه‌های ساخت منازل مسکونی و اهدای رایگان آن به محرومان، آبرسانی به مناطق محروم، اشتغال‌زایی در حوزه‌های کشاورزی و دامداری، راه‌سازی، جاده‌سازی و... است. مراحل ساخت‌وساز این پروژه‌ها با محوریت قرارگاه محرومیت‌زدایی نیروی زمینی سپاه و با همکاری سپاه استان سیستان‌وبلوچستان، قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه و شش قرارگاه ذیل این قرارگاه و یگان‌های سپاه مستقر در منطقه اجرا شده است. 
در مهم‌ترین بخش از این پروژه‌ها، قرارگاه محرومیت‌زدایی سپاه، بازسازی کامل 17 مدرسه، احداث و واگذاری رایگان 160 گلخانه به مردم محروم، احداث و واگذاری رایگان 14 مزرعه پرورش شترمرغ به محرومان، احداث و واگذاری رایگان 90 مزرعه پرورش بلدرچین به مردم و... را به نتیجه رسانده است. در یکی از مهم‌ترین بخش‌ها، قرارگاه محرومیت‌زدایی سپاه با به سرانجام رساندن 167 پروژه جاده‌سازی، در مجموع 626 کیلومتر جاده در مناطق محروم ساخته است.

تمام امکانات‌مان را
 به منطقه آورده‌ایم
سردار محمد پاکپور، فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در افتتاح این پروژه‌ها، تصریح کرد: «زمانی که مأموریت امنیت اینجا به نیروی زمینی سپاه واگذار شد، پس از بررسی‌های انجام شده، شهید شوشتری نقشی اساسی در منطقه ایفا کرد. یکی از موضوعاتی که شهید شوشتری در تهران پیگیری کرد، بحث محرومیت‌زدایی از سیستان‌وبلوچستان بود؛ ولی دست پلید استکبار اجازه نداد این مرد بزرگ به هدف نهایی خود برسد؛ اما روح این شهید از همه اقداماتی که انجام می‌شود، بهره‌مند است.»
فرمانده نیروی زمینی سپاه اظهار داشت: «هر جا که جلسه‌ای تشکیل می‌شود، مسائل اشتغال، بیکاری و محرومیت‌زدایی را پیگیری می‌کنم؛ اما محرومیت آنقدر وسیع است که نیازمند حجم زیادی امکانات است. ما تمام امکانات خود را به منطقه آورده‌ایم. یکی از پارامترهای اصلی امنیت، رفع محرومیت است و اگر محرومیت از استان برچیده شود، سرقت و اقدامات دیگر به حداقل خواهد رسید.»
وی اضافه کرد: «مهم‌ترین موضوعی که باید انجام شود، رفع مشکل بیکاری است. ما توان‌مان را می‌گذاریم؛ ولی برای اقدامات بلندمدت باید همه به میدان بیایند. ما آنچه در توان نیروی زمینی و سپاه است، به میدان آورده‌ایم؛ اما برای درازمدت باید بسترهای مناسب ایجاد شود و ما هم برای ایجاد این بستر با تمام قوا پشتیبان دولت هستیم. اگر به این سمت برویم که اشتغال‌زایی را حل کنیم، همه چیز حل خواهد شد و دیگر محرومیتی در استان نخواهد بود.»
سردار محمد مارانی، فرمانده قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه هم در این مراسم گفت: «ما در سپاه، برای آبادانی مناطق محروم سیستان‌وبلوچستان، همراه دولت هستیم و خوشحالیم که توانستیم کاری انجام دهیم. ما سعی داریم در جهت عمران و آبادانی مناطق محروم استان سیستان‌وبلوچستان، گام‌های دیگری نیز برداریم و امیدواریم که بتوانیم خدمتی به این مردم محروم کنیم.»

بر روی موضوع اشتغال
 متمرکز خواهیم شد
سردار ابوالقاسم منصوری، دبیر قرارگاه محرومیت‌زدایی نیروی زمینی سپاه با اشاره به گسترش مردم‌یاری در مناطق محروم، خاطرنشان کرد: «با توجه به اینکه در سنوات گذشته فعالیت‌مان در استان‌های آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، خوزستان و سیستان‌وبلوچستان متمرکز بوده، اواخر امسال و سال آینده بنا به تدبیر فرماندهان و مدیران سپاه این فعالیت‌ها گسترش پیدا می‌کند و استان‌های خراسان رضوی، خراسان جنوبی و منطقه کویر استان‌ اصفهان نیز به جمع مردم‌یاری‌ها و محروم‌نوازی‌ها اضافه می‌شود.»
وی درباره تمرکز بر موضوع اشتغال، گفت: «یکی از برنامه‌های ما بنابر ابلاغ رهبر معظم انقلاب با محوریت اقتصاد مقاومتی، تمرکز فعالیت‌های محرومیت‌زدایی بر موضوع اشتغال است. تقریباً در استان سیستان‌وبلوچستان این موضوع به مرحله اجرا رسیده و امروز برای ایجاد امنیت این مناطق زنجیره‌ای از تولید به مصرف ایجاد شده است. از جمله این اقدامات تأمین گوشت بلدرچین است که با ایجاد حدود 114 واحد کوچک در سراسر استان‌، ماهیانه 23 تن گوشت بلدرچین تولید می‌کنیم.»
سردار منصوری اضافه کرد: «با توجه به اهداف و درخواست‌هایی که وجود دارد قرار است به منظور اشتغال‌زایی در ماه به طور مستمر تا 50 تن گوشت بلدرچین تولید کنیم. موضوع دوم، توجه به کارگاه‌های زودبازده است که امسال 45 کارگاه در استان سیستان‌وبلوچستان ایجاد کردیم که در هر واحد 10 نفر اشتغال مستقیم و 22 نفر هم اشتغال غیر مستقیم داشته‌اند.»
دبیر قرارگاه محرومیت‌زدایی نیروی زمینی سپاه با تأکید بر سفر پرخیر و برکت رهبر معظم انقلاب به استان سیستان‌وبلوچستان، خاطرنشان کرد: «با توجه به مصوبات این سفر درباره دو کارخانه برنامه‌ریزی کرده‌ایم و برآورد آن آماده شده است؛ یک کارخانه روغن‌کشی از دانه‌های روغنی است که برای 57 نفر به صورت مستقیم و برای هزار و 800  نفر به صورت غیر مستقیم اشتغال ایجاد می‌کند. کارخانه دیگر مربوط به فرآورده‌های خرماست که بسترهای شغل را برای 88 نفر به صورت مستقیم و برای 3 هزار نفر به صورت غیر مستقیم فراهم می‌آورد.»
وی افزود: «یکی دیگر از مصوبات حضرت آقا ایجاد واحدهای کوچک و تشکیل ۵ هزار گلخانه بوده که تا همین الآن 210 گلخانه را ایجاد شده است. از سوی دیگر، با توجه به استقبالی که افراد از واحدهای پرورش بلدرچین داشته‌اند، 290 واحد بلدرچین احداث شد و با احداث این واحدها برای هزار و ۱۵ نفر به صورت مستقیم و ۶ هزار و ۵۴۰ نفر به طور غیر مستقیم اشتغال ایجاد ‌شد.»
سردار منصوری تأکید کرد: «در منطقه خرمشهر، آبادان و اروندکنار هم با توجه به معضل نهرهای نخلستان‌ها حدود 50 تا 60 درصد کار به انجام رسیده و سبب شده است خرمای آن منطقه 20 تا 30 درصد افزایش تولید داشته باشد و برای 125 نفر هم شغل ایجاد شده است. در مناطق آذربایجان غربی و کردستان هم با توجه به کمبود مساجد و خانه‌های عالم، پروژه‌های‌مان را در این راستا متمرکز کردیم که تاکنون 381 مسجد در استان آذربایجان غربی به بهره‌برداری رسیده است. موضوع جاده هم که یکی از زیرساخت‌های مهم گسترش و آبادانی روستاها به شمار می‌آید، مبنای کار قرارگاه محرومیت‌زدایی نیروی زمینی سپاه قرار گرفته و تاکنون 152 کیلومتر راه روستایی را احداث کرده و به بهره‌برداری رسانده است.»
وی در پایان خاطرنشان کرد: «یکی از مصوبات رهبر معظم انقلاب درباره سواحل جنوب برای ایجاد و توسعه زیرساخت‌ها از منطقه جاسک تا گواتر بوده است. با توجه به اینکه مصوب شده است که مبالغی برای اجرای این برنامه‌ها به نیروی زمینی سپاه داده شود؛ از این رو تصمیم داریم با توجه به مشکلاتی که در این منطقه وجود دارد، اجرای برنامه‌هایی همچون آبرسانی، تصفیه آب، احداث آب‌بند، احداث خانه بهداشت، احیای قنوات و لایروبی را در دستور کار قرار داده که اگر این پروژه‌ها به منصه ظهور برسد، بخش‌ زیادی از مشکلات آب شهرهای چابهار، کنارک، جاسک و روستاهای همجوار این شهرها مرتفع خواهد شد.»

 شاید یک دوره 
محمدرضا باهنر گفت: «انتخابات ریاست‌جمهوری پس از انقلاب تا ششمین دوره تقریباً متعین بوده است؛ اما از سال 76 به بعد، انتخابات جدی صورت گرفت. هر دوره یک اتفاق جدید می‌افتد.» دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری با اشاره به اینکه احمدی‌نژاد آرای منفی هاشمی را در سال ۱۳۸۴ به خود اختصاص داد، گفت: «شاید رئیس‌جمهور در این دوره بیشتر از یک دوره نتواند ادامه دهد.»
 کاندیدای محرمانه 
رسول منتجب‌نیا درباره شانس پیروزی حسن روحانی در انتخابات سال آینده گفت: «هیچ‌گاه موافق معرفی شخص و نامزدی در کنار آقای روحانی در انتخابات 96 نبوده‌ام، نظرم این است که به صورت محفلی و محرمانه افرادی را داشته باشیم تا چنانچه مسئله‌ای برای دکتر روحانی پیش آمد و ایشان به هر دلیلی نتوانست در انتخابات آینده شرکت کند، دست ما خالی نباشد. با وجود گلایه‌های به حق یا ناحقی که در سطح جامعه وجود دارد، من معتقدم رأی روحانی نه تنها ریزش ندارد؛ بلکه نسبت به سال ۱۳۹۲ افزایش و رویش هم دارد.»
پیش‌بینی صد درصدی نیست
محسن مهرعلیزاده با بیان اینکه اصلاح‌طلبان از حضور روحانی در انتخابات 96 اطمینان دارند، تصریح کرد: «ما امیدواریم که شرایط به گونه‌ای پیش برود که روحانی در انتخابات سال آینده پیروز شود؛ اما از آنجایی که باید یک‌سری پیش‌بینی‌‌ها را هم در نظر گرفت، لازم است در کنار وی گزینه دیگری هم مطرح شود.» عضو شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه گزینه‌های احتمالی اصلاح‌طلبان برای قرار گرفتن در کنار روحانی چه کسانی هستند،‌ گفت: «افراد زیادی در معرض کاندیداتوری برای انتخابات 96 هستند که در رابطه با آنان صحبت‌های غیر رسمی شده؛ اما هنوز درباره کسی صحبت رسمی نشده است.»
عاقبت درشت‌گویی ترامپ
نشریه آمریکایی «فارن افرز» در تحلیلی نوشت: «تشدید حملات لفظی دولت ترامپ (در قبال ایران) دقیقاً نتایجی عکس آنچه دولت آمریکا انتظار دارد، ایجاد خواهد کرد. اگر روند تنش در روابط ایران و آمریکا به همین منوال ادامه داشته باشد، ممکن است این چشم‌انداز تغییر کند و شانس حسن روحانی برای انتخاب مجدد به مراتب کمتر شود. به همین علت باید گفت، حملات لفظی و درشت‌گویی‌های دونالد ترامپ و دیگر مقامات دولت وی در آمریکا، کلیدی است که سرنوشت روحانی را رقم خواهد زد.»
خوشحالی وزیر بهداشت!
وزیر بهداشت در بیست‌وپنجمین اجلاس رؤسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی گفت: «خوشحال هستیم از اینکه دکتر روحانی تصمیم گرفته‌اند در انتخابات آتی شرکت ‌کنند و امیدوار هستم مورد اعتماد مجدد مردم قرار گیرند و با رأی بالاتر از ۲۴ خرداد ۹۲، بار دیگر رئیس‌جمهور کشورمان شوند.»
نظارت بر فضای مجازی
سخنگوی وزارت کشور با اشاره به موضوع نظارت بر فعالیت‌های تبلیغی انتخابات در فضای مجازی، گفت: «با تصمیم ستاد انتخابات ‌مقرر شد، کمیته نظارت بر فضای مجازی در ستاد انتخابات کشور تشکیل شود.»
شفاف‌سازی هزینه‌ها
عزت‌الله یوسفیان‌ملا در زمینه شفاف‌سازی هزینه‌های تبلیغاتی کاندیداها، اظهار داشت: «اگر موضوع شفاف‌سازی هزینه‌های انتخاباتی در لایحه جامع انتخابات دیده و به قانون تبدیل شود، نتایج بسیار خوبی را به دنبال خواهد داشت.» نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شفاف‌سازی هزینه‌های انتخاباتی کاندیداها نیازمند انجام اقدامات مقدماتی است، گفت: «صرفاً با تصویب قانون نمی‌توان شفافیت هزینه‌های تبلیغاتی کاندیداها را محقق کرد؛ زیرا راه‌های بسیار زیادی برای دور زدن این قانون در مقام عمل وجود دارد.»

نگاهی به دو فیلم سیاسی جشنواره فجر
 مهدی امیدی/ سی‌وپنجمین جشنواره فیلم فجر نیز نمایش‌دهنده انواع فیلم‌ها با مضامین و سبک و سیاق‌های‌های مختلف بود. اما در این میان، دو فیلم از نظر موضوع و محتوا از اهمیت بیشتری برخوردار بودند؛ «ماه‌گرفتگی» و «ماجرای نیمروز» که هر دو به فتنه‌ها پرداختند. یکی فتنه اخیر را هدف گرفته و دیگری درباره فتنه سال‌های نخستین انقلاب اسلامی است.

ماه گرفتگی، ماه در محاق
بی‌تردید فیلم «ماه گرفتگی» از نظر موضوعی، مهم‌ترین فیلم سی‌وپنجمین دوره جشنواره فیلم فجر است؛ فیلمی که حوادث مرتبط با فتنه سال 88 را دستمایه درام قرار داده است. این فیلم با فیلمنامه مهدی آذرپندار و کارگردانی مسعود اطیابی داستانی پر تعلیق و معمایی را نمایش می‌دهد. یک جوان حزب‌اللهی و حافظ قرآن به نام هادی همزمان با روزهای پرآشوب پس از دهمین انتخابات ریاست‌جمهوری مفقود می‌شود. همزمان با این فقدان، شایعاتی درباره حمایت او از فتنه‌گران انتشار می‌یابد.
«ماه‌گرفتگی» با پس‌زمینه قرار دادن یک روایت عاشقانه و عاطفی، سعی کرده تصویری متفاوت از ماجراهای سال 88 نمایش دهد؛ یعنی تلاش کرده تا به قول معروف یک طرفه به قاضی نرود و همدلی مخاطب مخالف نگاه فیلم را نیز برانگیزد. با این حال، فقدان جسارت و صراحت سبب شده تا محتوای فیلم ابتر و بدون تأثیرگذاری بماند. حتی فرمانده بسیجی با بازی کامبیز دیرباز، که قرار بود قهرمان فیلم باشد هم خودش گرفتار تردید و سستی می‌شود و نمی‌تواند حس همدلی مخاطب را برانگیزد. ماجراهای عاشقانه فیلم، در سطح باقی می‌مانند و قدرت جلب توجه مخاطب جوان را ندارند. در مجموع، فیلم «ماه‌گرفتگی» نمی‌تواند مخاطب را به درک تازه‌ای از وقایع سال 88 برساند. این در حالی است که یکی از اساسی‌ترین نیازهای جامعه امروز ما، کشف و بازگویی حقایق فتنه است؛ حقایقی که بیان آنها جسارت و ایمان بیشتری را می‌طلبد. اما این فیلم، نه شور و احساسی را در دل عاشقان و دلسوزان انقلاب برمی‌انگیزد و نه می‌تواند مخالفان را قانع کند.

ماجرای نیمروز 
ماجرای فتنه قاتلین بالفطره
«ماجرای نیمروز» فیلمی خوش‌ساخت و چشم‌نواز درباره حوادث سال 1360 است؛ دورانی که اوج فتنه‌گری سازمان منافقین بود. اهمیت فیلم، روایت دست اول واقعیت‌هایی تکان‌دهنده برای نسلی است که در آن دوره حضور نداشت. 
محمدحسین مهدویان که پیش از این با «ایستاده در غبار» خوش درخشیده بود، این بار هم فیلمی در همان سبک و سیاق، اما با مایه داستانی بیشتر را تولید کرده است. هر چند که بن‌مایه و زمینه اصلی فیلم، واقعی است و فیلمساز سعی کرده تا به دنیای واقعی نزدیک شود. ساختار، بازیگری، بازسازی حوادث واقعی و خلق موقعیت‌های فیلم در سطح استاندارد هستند. بازسازی تهرانِ سال ۱۳۶۰ شمسی در این فیلم، فقط به نمایش نشانه‌ها محدود نیست؛ بلکه روابط، مناسبات و روح آن زمان و زمانه نیز در فیلم تجلی یافته است.
اما مهم‌تر از ساختار فیلم، محتوای آن است. «ماجرای نیمروز» با اینکه یک فیلم تاریخی محسوب می‌شود؛ اما دقیقاً فیلم روز است. برخلاف تصور اولیه و ظاهر فیلم، موتور محرکه این فیلم، صرفاً تضاد بین نیروهای امنیتی وفادار به انقلاب و فداییان مردم با منافقین نیست؛ بلکه کل درام فیلم بر پایه تقابل دو دیدگاه «مذاکره‌گرا» و «مبارزه‌جو» بنا شده است. تا وقتی صحبت از سازش و رحم به دشمن در میان است، حاصلی جز کابوس و رخنه موذیانه نفوذی‌ها ندارد؛ اما وقتی مقاومت و نبرد از حاشیه به اصل می‌آید، فتح و گشایش هم اتفاق می‌افتد.
کمال، چریک انقلابی و مبارزه‌جوی فیلم که کمر منافقین را می‌شکند، هم نماد و نمود قهرمان ملی و مردمی و هم بغض شکفته قهرمان‌های سرکوب شده در سینمایی قهرمان‌گریز است؛ شخصیتی که از قضا جلوتر و مترقی‌تر از نگاه فیلمساز و خود فیلم، راه نجات را نشان می‌دهد. گویی روح احمد متوسلیان از فیلم پیشین مهدویان؛ «ایستاده در غبار» در این فیلم و در قامت کمال ظهور کرده است. دستاورد دیگر «ماجرای نیمروز» حرکت محمدحسین مهدویان از مستند به درام است. هر چند که فیلم پیشین او نیز مایه‌ای دراماتیک داشت؛ اما بسیاری از مردم آن را یک مستند پنداشتند. اما فیلم جدید او، یک فیلم داستانی است که حضور بازیگران حرفه‌ای و چهره هم به این مهم کمک کرده است. اما اطوارهای مستندگرایی در این فیلم هم حاکم است. نماهای لغزان که نتیجه دوربین روی دست است، وفاداری کارگردان به مستندنمایی را نشان می‌دهد. اما گاهی تمرکز و تأمل مخاطب را بر هم می‌زند. در مجموع، می‌توان «ماجرای نیمروز» را یکی از بهترین فیلم‌های سیاسی سال‌های اخیر سینمای ایران دانست که هم مخاطب را با حقایقی جدید آشنا می‌کند و هم جذابیت بسیار بالایی دارد.

 رضا اشرفي/ مصر ششمين سالگرد انقلاب مردمي را گذراند؛ اما همچنان در حسرت آزادي است. 25 ژانويه 2011 انقلابيوني كه سال‌ها مخالف حكومت حسني مبارك بودند، اما نمي‌توانستند خواسته خود را ابراز كنند، در پناه تحولات منطقه‌اي كه عليه ديكتاتورها شكل گرفته بود، تنها طي 18 روز مقاومت و ماندن در خيابان‌ها،‌ انقلابي را رقم زدند كه در ذهن‌ها ماند؛ اگرچه از انقلابش چيزي باقي نماند!
انقلاب‌ها را جوان‌هاي پرشور رقم زدند؛ اما در ادامه رهبران احزاب و برخي مقامات و شخصيت‌ها آن را پررنگ كردند، اين در حالي بود كه مصر از جنبه‌های مختلف با مشكلاتي روبه‌رو بود كه ادامه انقلاب را به راحتي برنمي‌تابيد. همچون ديگر انقلاب‌هاي منطقه كه از سال 2010 آغاز شد، نبود رهبري هدايت‌كننده، مهم‌ترين پاشنه آشيل اين انقلابات بود كه مصر نيز از آن مستثني نبود. 
در تحليلي گذرا مي‌توان از سه ديدگاه چرايي تداوم نداشتن آن را بررسی کرد. در واقع سه سطح داخلي،‌ منطقه‌اي و بين‌المللي، آميخته‌اي از متغيرها را با خود به همراه داشت كه سبب شد مصر همچنان راه گذشته و پيش از انقلاب خود را بپيمايد. از اين منظر برخي معتقد هستند، اگرچه حسني مبارك بر مصر حاكم نيست؛ اما انقلابيون نتوانستند فضايي را ايجاد كنند كه‌ سياست در مصر با چرخش غير ديكتاتور محور همراه باشد.  
مصر در سطح داخلي پيش از هر چيز و همچون بسياري از كشورهاي عرب منطقه با تضادي از گرايش‌هاي سياسي روبه‌رو است؛ به ویژه آنکه اين كشور ريشه‌هاي ديني، فكري، حكومتي و... دارد كه بيش از ديگر كشورها با تفاوت‌ها و تضادهاي فكري همراه است و همين مسئله احزاب و گرايش‌هاي سياسي زيادي را ايجاد كرده است و طبيعي است که اجازه نمي‌دهد تحركات انقلابي در اين كشور به يك سمت و مسير هدايت شود. بنابراين، اگرچه توان فروريختن ديكتاتوري وجود دارد؛ اما توان بازسازي پساديكتاتوري وجود ندارد و با حذف قدرت متمركز، به سرعت به تنش تبديل مي‌شود و فضاي سياسي را از خود متأثر مي‌كند. 
مسئله ديگري كه مصر را در سطح داخلي با آسيب جدي روبه‌رو کرده، مشكلات اقتصادي اين كشور است كه آن را به شدت نيازمند كرده است. مردم مصر هنوز به لحاظ اقتصادي و مشكلات بيكاري و معيشتي با مسائلي دست و پنجه نرم می‌کنند كه هر حكومتي را با تهديد روبه‌رو می‌کند. در چنين شرايطي ناتواني در منسجم كردن فضاي پس از انقلاب به مشكلات سياسي اين كشور افزوده و شرايطي را ايجاد کرده است كه بار ديگر كشور به سمت ديكتاتوري و فضاي بسته سوق پيدا كند. آنچه امروز در حكومت السيسي ديده می‌شود، بخش كوچكي از اين تضادي است كه بن‌مايه آن داخلي است. 
اما در كنار اين مسئله نبايد از مباحث منطقه‌اي كه تأثير کتمان‌ناپذیری بر سياست‌هاي داخلي مصر دارد، غافل ماند. پیش از هر چيز تأكيد بر اين مسئله مهم است كه حضور صهيونيست‌ها در همسايگي مصر و تعهد غرب، به ویژه آمريكا براي حفظ بي‌چون و چراي آن، موقعيت مصر را متزلزل كرده و غرب همواره سعي دارد از جریانی حمايت كرده و آن را در رأس سياست مصر قرار دهد كه رژيم صهيونيستي آسيب نبيند. بنابراين، انقلابيون مصر هم از نظر پراكندگي بين خودشان و هم از نظر شرايط اقتصادي ضعيف و همچنين ناتواني در مقاومت، برابر غربي قافيه را باخته‌اند كه می‌خواهد از طریق مصر امنيت رژيم صهيونيستي را حفظ كند.
در چنين شرايطي ديده مي‌شود كه مصر به مدت كوتاهي پس از قدرت‌گيري اخوان‌المسلمين، حكومت را در كودتاي غربی ـ عربي، در اختيار نظاميان قرار داد و اين جریان براي حفظ موقعيت خود، دست به كشتار زيادي زد. آمارها نشان مي‌دهد، پس از كودتاي ضد اخواني بيش از 1400 تظاهركننده جان خود را از دست دادند و بيش از 15 هزار اسلام‌گرا سركوب و زنداني شدند. همچنين، صدها نفر از اخواني‌ها و حاميان دولت محمد مرسي در پرونده‌هاي گروهي به اعدام محكوم شدند كه در تاريخ مصر بي‌سابقه بوده است. 
در كنار مؤلفه‌هاي عنوان شده در سطح منطقه‌اي، رقابت عربستان با تركيه و قطر در مصر، موقعيت اين كشور را بسيار متزلزل كرده است؛ اما چون سياست غرب در حال حاضر براي محافظت از امنيت رژيم صهيونيستي، به سياست‌هاي عربستان در مصر نزديك است،‌ موقعيت تركيه و قطر در اين كشور تضعيف شده است. با وجود این، السيسي اگرچه در ابتدا به رياض نزديك شد، اما گام‌به‌گام از آن فاصله گرفت و به سمت استقلال نسبي پيش رفت؛ به ویژه اینکه عربستان در چارچوب منافع خود بارها از پشت به مصر خنجر زده است.
در سطح بين‌المللي نيز براي غرب و آمريكا، دو مسئله اقتصاد و امنيت در غرب آسيا از اهميت زيادي برخوردار است. در اين سطح مباحث نفتي و ايجاد زنجيره امنيت براي منافع آمريكا و رژيم صهيونيستي در مركز سياست‌ها قرار دارد. بنابراين، مصر در اين حوزه نيز قرباني منافع امنيتي غرب و رژيم صهيونيستي است؛ از اين منظر گرايش‌هاي ضد ديكتاتوري و عبور از نظامي‌گري با چالش‌هايي در مصر روبه‌رو است كه سبب شده، انقلاب مردمي و ديني در اين كشور به راحتي به ثمر نرسد و مصر با توجه به مباحث مطرح شده در موقعيتي قرار بگيرد كه تاوان امنيت رژيم صهيونیستی را بدهد و همچنان در مشكلات پيش از انقلاب غوطه‌ور باشد.  
آنچه از سپهر سیاسی مصر برمی‌آید، آن است که این کشور در صورت رویکرد مستقل در صحنه عربی و جهانی و نیز توجه دولتمردان به مطالبات مردمی در حوزه داخلی و خارجی با محوریت رویکرد به مقاومت می‌تواند از وضعیت نابسامان کنونی خارج شود؛ در غیر این‌صورت همچنان در مسیر ناملایمات و چالش‌های درونی و ناکامی‌های بیرونی گام برخواهد داشت. 

 محمدابراهیم میانجی/   در علم اقتصاد دو نوع فعالیت اقتصادی متصور است؛ یکی اقتصاد فیزیکی و فعالیت‌های اقتصادی که در بازه زمانی کوتاه‌مدت و میان‌مدت به سود می‌رسد و دیگری اقتصاد دانایی است. آنچه تاکنون در کشور ما به آن توجه شده است، بیشتر اقتصاد فیزیکی است، زیرا برای دولت یا مؤسسات اقتصادی نتیجه فعالیت‌های اقتصادی فیزیکی قابل لمس است؛ اما اقتصاد دانایی که ایده‌سازی و تجاری کردن آن ایده‌هاست، نادیده گرفته شده یا جدی گرفته نشده است؛ در حالی که منبع اصلی درآمدها در کشورهای توسعه‌یافته از همین اقتصاد دانایی و فروش این ایده‌ها به دیگر کشورهاست.
شرکت‌های دانش‌بنیان عمدتاً با حضور فارغ‌التحصیلان دانشگاهی که ایده‌های محوری داشته و قصد توسعه محصولی را دارند، برای دستیابی به اهداف مهمی، همچون ایجاد زمینه برای به‌کارگیری بنیه علمی دانشگاه و واحدهای پژوهشی در سطح کشور، تجاری‌سازی یافته‌های علمی، ترغیب جامعه دانشگاهی و شخصیت‌های علمی برای شرکت در فعالیت در جهت رفع نیاز کشور و تحول در دست‌یافته‌های اجتماعی با حضور شخصیت‌های علمی در این عرصه، شکل می‌گیرند. 
حرکت بر مدار اقتصاد دانش‌محور مورد مطالبه رهبر معظم انقلاب برای دستیابی به اقتصاد مقاومتی است. معظم‌له در بیانات خود در آغاز سال 1394 در بین زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی ضرورت حرکت به سمت علم و فناوری را چنین بیان فرمودند: «اینکه ما روی علم و فنّاوری تکیه می‌کنیم، فقط به خاطر این نیست که می‌خواهیم نِصاب علمی خودمان را بالا ببریم؛ پیشرفت علم و فنّاوری به پیشرفت اقتصاد کمک می‌کند؛ بنگاه‌هایی که دانش‌بنیان هستند، می‌توانند به اقتصاد ملّی کمک کنند.»
معظم‌له در دیدار با رؤسای دانشگاه‌ها‌، پژوهشگاه‌ها، مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری نیز در بیانات مهمی در زمینه اقتصاد دانش‌بنیان فرمودند: «یک مسئله هم مسئله نقش‌آفرینی در اقتصاد مقاومتی است که اقتصاد دانش‌بنیان پایه آن است.»(20/8/۱۳۹۴)
رهبر فرزانه انقلاب، در نهمین همایش ملی نخبگان فردا نیز به این مهم اشاره فرمودند و گفتند: «یکی از پایه‌های محکم اقتصاد مقاومتی، اقتصاد دانش‌بنیان است؛ اساس کار در اقتصاد مقاومتی، اقتصاد دانش‌بنیان است؛ [زیرا] اقتصاد مقاومتی اقتصاد درون‌زاست، اقتصادی است که در داخل پایه‌های مستحکمی دارد که تکانه‌های بین‌المللی و جهانی و اقتصادی آن را از جا در نمی‌برد؛ این اقتصاد مقاومتی [است‌]، اقتصاد مقاوم. یکی از اساسی‌ترین پایه‌های این اقتصاد عبارت است از اقتصاد دانش‌بنیان؛ اقتصادی که متّکی باشد به علم، این خیلی مهم است.»(22/7/۱۳۹۴)
رهبر معظم انقلاب در دیدار با مسئولان نظام اسلامی نیز موضوع شرکت‌های دانش‌بنیان را یکی از مسائل بسیار مهم کشور دانسته و بیان کردند: «یک مسئله بسیار مهم، پرداختن به شرکت‌های دانش‌بنیان است؛ این ما را پیش خواهد برد. شرکت‌های دانش‌بنیان، هم علمند، هم اقتصادند. پرداختن به شرکت‌های دانش‌بنیان یکی از اساسی‌ترین کارها است؛ این جزء اولویت‌ها است و باید به این پرداخت.»(۲۵/۳/۱۳۹۵)
پرداختن به موضوع اقتصاد دانش‌بنیان جزء مطالبات رهبر فرزانه انقلاب در تحقق اقتصاد مقاومتی و برون‌رفت از مشکلات موجود در عرصه اقتصاد است. تأسیس شرکت‌های دانش‌بنیان در پارک‌های علم و فناوری به منظور تجاری‌کردن ایده‌ها از نخستین کارهای جدی است که در کشور به منظور عملی شدن تبدیل نوآوری به فناوری صورت گرفته است. هر چند تأسیس چنین شرکت‌هایی گامی مثبت در این زمینه به شمار می‌آید؛ اما هنوز وجود محدودیت‌هایی که در شکل‌گیری چنین مؤسسه‌ها و نهادهایی وجود دارد، ما را از رسیدن به اهدافی که در چشم‌انداز 20 ساله نیز به آن اشاره شده، باز داشته است. این در حالی است که کشور در این شرایط بیشتر از هر چیز دیگری به اقتصاد دانش‌بنیان نیاز دارد.
معافیت از پرداخت مالیات، عوارض، ‌حقوقی گمرکی، سود بازرگانی و عوارض صادراتی به مدت پانزده سال، تأمین تمام یا بخشی از هزینه تولید، عرضه یا به‌کارگیری نوآوری و فناوری با اعطای تسهیلات کم‌بهره یا بدون بهره بلندمدت یا کوتاه‌مدت بر طبق عقود شرعی، اولویت استقرار واحدهای پژوهشی، فناوری، مهندسی و تولیدی شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان در محل پارک‌های علم و فناوری، مراکز رشد، مناطق ویژه اقتصادی و یا مناطق ویژه علم و فناوری است که موضوع قانون مصوب مجلس شورای اسلامی در راستای حرکت به سمت تحقق اقتصاد دانش‌بنیان است.
راهبرد تولید دانش‌بنیان، جایگاه شرکت‌های دانش‌بنیان در اقتصاد مقاومتی و عبور از اقتصاد وابسته به منابع اولیه و متکی بر فروش مواد خام و کم‌فرآوری شده، تنها از مسیر اقتصاد نوآور و تولید دانش‌بنیان میسر است. به ویژه برای اقتصاد کشور ایران که الهام‌بخشی در جهان اسلام و برخورداری از دانش پیشرفته را هدف گرفته است. در شرایطی که تحریم‌های اقتصادی علیه کشور ما شدت یافته است، توجه بیشتر به شرکت‌های دانش‌بنیان و کمک به توسعه و ارتقای توانمندی آنها، با هدف رهایی از فروش منابع طبیعی کشور و حرکت به سمت «تولید دانش‌بنیان» بیش از پیش ضرورت می‌یابد. 
اکنون پس از یک دوره تحریم ظالمانه، در فضای پساتحریم قرار داریم. فضایی که برخی از مسئولان و دست‌اندرکاران عرصه اقتصاد امید زیادی به گشایش اقتصادی در آن دارند و این در حالی است که تجربه 38 ساله نظام و انقلاب اسلامی به ما ثابت کرده است، غرب همواره درصدد دستیابی به منافع خود بوده و حل مشکلات اقتصادی سایر کشورها دستمایه رسیدن به اهداف‌شان بوده است. در این فضای حاکم بر اقتصاد کشور، تنها راه برون‌رفت از مشکلات توجه بیشتر به شرکت‌های دانش‌بنیان و کمک به توسعه و ارتقای توانمندی آنها، با هدف رهایی از مشکلات پیش روی اقتصاد بومی و همچنین فاصله گرفتن از اقتصاد تک‌محصولی است که محور آن خام‌فروشی نفت است و در این راستا حرکت بر مدار تولید دانش‌بنیان بیش از پیش ضرورت می‌یابد. به عبارت دیگر، راه «جهاد اقتصادی» و «اقتصاد مقاومتی» از مسیر «اقتصاد و تولید دانش‌بنیان» می‌گذرد.