عبدالصمد خرم‌آبادی، معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی با اشاره به راه‌اندازی بسیج در فضای سایبر، گفت: حدود 18 هزار نفر به صورت داوطلبانه فضای مجازی را رصد می‌کنند و در مواردی که شاهد ارتکاب تخلف از سوی پایگاه‌های اینترنتی و شبکه‌های اجتماعی باشند، آن را به دادستانی کل کشور گزارش می‌کنند. افراد می‌توانند با مراجعه به نشانی «Internet.ir» و دسترسی به قسمت کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، گزارش‌های خود را ارسال کرده و اعلام همکاری داوطلبانه کنند.


 احمدرضا هدایتی/ به یقین در جهان کنونی که انسان با حجم انبوه و تنوع فراوان کالا و خدمات مواجه است، هیچ کشوری نمی‌تواند مدعی شود که قادر است تمام نیازهای خود را به تنهایی تأمین کند، اما بی‌شک برای بسیاری از کشورها از جمله ایران اسلامی که از همه ظرفیت‌های انسانی و تخصصی و نیز منابع طبیعی غنی مانند نفت و گاز، مواد معدنی، موقعیت جغرافیایی، شرایط آب و هوایی و سایر مؤلفه‌های خوداتکایی برخوردار است، این امکان که حداقل در تولید نیازهای ضروری و حیاتی به خودکفایی برسد، موضوعی دور از انتظار نیست.
به عبارتی، اگر دیگران از نظر اقتصادی توانستند با حداقل امکانات به جایگاهی برتر در سطح جهان دست یابند و در ردیف قدرت‌های اول اقتصادی جهان قرار بگیرند، حتماً جمهوری اسلامی ایران نیز می‌تواند، با اتکا به همان ظرفیت‌های فراوان مورد اشاره که رهبر معظم انقلاب اسلامی(دامت برکاته) از آنها به نیروهای درونزا نام برده‌اند، در موقعیتی به مراتب بالاتر بایستد.
برای درک بهتر موضوع خوب است بدانیم، در کشوری مانند ژاپن که هم‌اکنون یکی از پنج قدرت برتر اقتصادی جهان شناخته می‌شود، از سه مؤلفه‌ تولید ثروت، یعنی منابع طبیعی، فناوری‌های نوین(ماشین‌آلات و ابزار) و نیروی انسانی ماهر و متخصص، منابع طبیعی فقط 2 درصد از سهم تولید ثروت را به خود اختصاص داده است.
با این‌حال این مشکل مانع توسعه و پیشرفت این کشور نشده و آنها توانسته‌اند با تقویت دو عامل دیگر، یعنی امکانات فیزیکی که خود حاصل فکر و اندیشه نیروی انسانی است با ۱۸ درصد سهم و منابع انسانی(علم و دانش نیروهای متخصص و ماهر) با ۸۰ درصد سهم، بر این مشکل غلبه کنند، تا جایی که با گذر از مرحله تولید و عرضه کالا، به تولید علم و فناوری با ارزش افزوده بسیار بالاتر و سهولت بیشتر وارد شده‌اند.
این در حالی است که؛ جمهوری اسلامی ایران هم از نظر نیروی انسانی و هم از نظر منابع طبیعی در شمار کشورهای برخوردار قرار دارد، برای نمونه؛ بر اساس گزارش سرمایه انسانیِ مجمع جهانی اقتصاد، تعداد فارغ‌التحصیلان رشته‌های مهندسی در ایران به ۳۳۵ هزار نفر در سال ۲۰۱۶ می‌رسد و در مجموع از نظر تعداد فارغ‌التحصیلان در رشته‌های علوم، فناوری، مهندسی و ریاضی، پنجمین کشور جهان، محسوب می‌شود.
همچنین ایران از نظر منابع طبیعی در یک موقعیت منحصربه‌فرد قرار دارد، به‌گونه‌ای که در زمینه نفت و گاز(به طو مشترک) رتبه نخست و در زمینه مواد معدنی رتبه هفتم جهان را به خود اختصاص داده است و به دلیل داشتن منابع و ذخایر مهم معدنی و همچنین منابع هیدروکربنی، معدن و صنایع وابسته به آن، یکی از کشورهای دارای مزیت نسبی است، به طوری که حتی برخی از کارشناسان، بیش از آنکه ایران را یک کشور نفت‌خیز بدانند، یک کشور معدنی می‌دانند.
به گزارش سایت صمت(صنعت، معدن و تجارت)؛ ایران از نظر استعدادهای بالقوه معدنی در زمره مناطق مطلوب جهان به‌شمار می‌آید؛ چراکه 8/1درصد منابع شناخته شده جهانی، یعنی ۱۰۴میلیارد تن را در خود جای داده است. بیش از ۵۵ میلیارد تن از ذخایر قابل معدنکاری(شامل ۶ درصد منابع مس، 5/3 درصد منابع سرب و روی، 5/10 درصد زغال‌سنگ کک شو و حرارتی و ۲ درصد منابع سنگ‌ آهن) جهان در ایران است.
مهم‌تر اینکه نیمی از ۲۴ نوع ماده معدنی فلزی و ۳۶ نوع از ۵۰ نوع ماده غیرفلزی جهان در ایران شناسایی و تعیین ذخیره شده است. همچنین از نظر تولید، ۱/۱ درصد مس، یک‌درصد سرب و روی، 8/0 درصد آهن، یک درصد زغال‌سنگ و 04/0 درصد طلای جهان به ایران تعلق دارد؛ یعنی ازنظر مواد معدنی تقریباً خودکفاست.
در ادامه این گزارش آمده است؛ هر کشوری که این حد از ذخایر طبیعی و منابع معدنی داشته باشد، در صورت بهره‌برداری بهینه(اعمال روش‌های صحیح استخراج، کنترل ضایعات و میزان استخراج از ذخایر) می‌تواند سال‌ها تأمین‌کننده ارز و پشتیبانی‌کننده صنایع تولیدی آن کشور باشد.
بدیهی است، در صورت بهره‌برداری بهینه از این ثروت خدادادی و تأسیس و گسترش صنایع تبدیلی و فرآوری منابع نفتی و مواد معدنی و سایر محصولات مانند محصولات کشاورزی، نظام اقتصادی کشور می‌تواند، ارزش افزوده‌ای صد چندان را نصیب خود کند و این همان کلید طلایی و راز بزرگی است که متأسفانه مورد غفلت واقع شده است.
در واقع، حرکت در این مسیر، در برخی از مقاطع با فراز و فرود فراوان همراه بوده و اگرچه در بسیاری از عرصه‌ها مانند صنایع دفاعی، هوافضا، علم نانو و صنعت هسته‌ای که در رهنمودهای رهبر معظم انقلاب مورد توجه قرار گرفته، موفق عمل کرده، اما در کشور ما همچنان در برخی از موضوعات در ابتدای راه است.
بررسی‌های کلی نیز گویای این واقعیت است که با وجود تمام تلاش‌های صورت گرفته از سوی کشورهای در حال توسعه، در مجموع سهم سرمایه‌های انسانی و اجتماعی در تولید ملی کشورهایی مانند کشور ما بسیار اندک است، به‌گونه‌ای که مجموع ۶۳ کشور صادرکننده مواد خام(عمدتاً جهان‌سومی) با برخورداری از ۳۶ درصد منابع انسانی، ۲0 درصد امکانات فیزیکی و ۴4 درصد منابع طبیعی، فقط 4/6 درصد از تولید ثروت جهانی را در اختیار دارند.
همچنین از ۱۰۰ کشور در حال توسعه، از جمله ایران نیز با ۵۶ درصد منابع انسانی، ۱۶ درصد امکانات فیزیکی و ۲۸ درصد از منابع طبیعی حدود 15/9 درصد از تولید ثروت جهانی را به خود اختصاص داده‌اند و متقابلاً ۲۹ کشور صنعتی(توسعه یافته) با ۶۷ درصد منابع انسانی، ۱۶ درصد امکانات فیزیکی و ۱۷ درصد منابع طبیعی، بیش از 79/6 درصد تولید ثروت جهانی را از آن خود ساخته‌اند و این نکته خود عمق فاجعه را نشان می‌دهد.
به این ترتیب، به‌نظر می‌رسد اگر دولت محترم از همان ابتدا، خودباوری را جایگزین واردات و اتکا به دیگران می‌کرد و به جای دادن امتیازات ناعادلانه و صرف هزینه‌های هنگفت برای ایجاد تعامل با کدخدای ظالم و نامشروع، منابع و انرژی صرف‌‌شده را برای تقویت و توسعه فعالیت‌های علمی و پژوهشی و ساختن و گسترش صنایع کشور و افزایش تولید در بخش‌های مختلف به‌کار می‌برد، می‌توانست نتایج به مراتب بهتری کسب کند.
تجربه نزدیک به چهار دهه انقلاب اسلامی نیز ثابت کرده است که آمریکا و همپالگی‌هایش مطمئن نیستند و تا هنگامی که انقلاب اسلامی بر شعارهای بنیادین خود مبنی بر عدالت‌خواهی، ظلم‌ستیزی و دفاع از مظلوم پایبند است، دشمنی استکبار نیز ادامه خواهد داشت و لذا استقلال همه‌جانبه مبتنی بر اصول و ارزش‌های اسلامی، تنها راهبردی است که می‌تواند پویایی و رشد اقتصادی توأم با عزت و اقتدار و حفظ روابط دوستانه همراه با صلح، امنیت پایدار و احترام متقابل از سوی دیگر کشورها را به ارمغان بیاورد.

 محمدحسین مصطفایی/هنوز سال دهم هجرت تمام نشده بود که دو نفر از اهالی سرزمینی به نام «یمامه» وارد مدینه شدند و نامه‌ای از مسیلمه تقدیم پیامبر اکرم(ص) کردند. مسیلمه در نامه خود نوشته بود: «من در نبوت با تو شریک هستم. نیمی از زمین برای ماست و نیمی برای قریش است، ولی قریش تجاوزگر است و عادلانه برخورد نمی‌کند.» پیامبر پس از آگاهی از مضمون نامه مسیلمه، به آن دو نفر فرمودند: «اگر شما خبررسان نبودید، دستور می‌دادم بکشندتان، زیرا شما پیش از این اسلام و آیین توحید را پذیرفته‌اید و به رسالت من ایمان آورده‌اید و اکنون بدون دلیل از چنین مردی پیروی کرده و از اسلام دست کشیده‌اید.»
آنگاه رسول خدا(ص) نامه‌ای به مسیلمه نوشت و در آن پاسخی کوتاه، ولی کوبنده به وی داد. نامه پیامبر این‌گونه بود: «بسم الله الرحمن الرحیم. من محمد رسول‌الله الی مسیلمه الکذاب، السلام علی من اتبع الهدی. اما بعد فان الارض لله یورثها من یشاء من عباده و العاقبه للمتقین»؛ به نام خداوند بخشنده مهربان، از محمد فرستاده خدا به مسیلمه دروغگو؛ سلام بر پیروان هدایت. همانا زمین از آن خداست و بر هر کس از بندگانش که بخواهد واگذار می‌کند و فرجام نیک از آنِ باتقوایان است.
مسیلمه در زمان خلافت ابوبکر، به دست لشکریان اسلام با گروهی از یارانش در باغی به هلاکت رسید. در زمان مسیلمه کذاب‌ زنی به نام «سجاح» ادعای نبوت کرد. او با مسیلمه ازدواج کرد و پس از کشته شدن وی، دوباره به اسلام بازگشت. اکنون پس از 1400 سال هنوز هم ادعاهای دروغینی درباره نبوت بیان می‌شود؛ هرچند که برخی از مردم هوشیارانه با آن برخورد می‌کنند که سبب دستگیری و اختفای آنان می‌شود؛ اما هنوز هم این افراد در فضای شبکه‌های اجتماعی جولان می‌دهند. در این راستا، هفته گذشته خبر دستگیری یک پیامبر دروغین دیگر در کشورمان منتشر شد. این شخص 37 ساله که هویت معلومی دارد، با تنظیم شب‌نامه و مبعوث‌نامه ادعای وحی و نبوت می‌کرد. چندی پیش نیز زني به نام «نوشابه مصطفي‌اوا» کارشناس زيست‌شناسي جمهوري آذربايجان ادعاي پيامبري کرد. این ظهورهای دروغین روش‌های استکباری برای بیزار کردن مردم از دین و ایجاد تفرقه و فرقه‌گرایی است کما آنکه در دورانی عده‌ای نیز ادعای نبوت داشته‌اند که از سرشناس‌ترین آنها می‌توان به سیدعلی محمد باب و بهاءالله و میرزا احمد قادیانی اشاره کرد که توانسته‌اند به ترتیب فرقه‌هایی را با نام بابیه، بهائیت و قادیانیه راه‌اندازی کنند.
در همین حال، فرقه‌های انحرافی یکی از باشگاه‌های ساخت پیامبران دروغین در ایران و جهان هستند؛ فرقه انحرافی «اکنکار» یکی از اولین عرفان‌های نوظهوری بود که در ایران شناخته شد. بنیانگذار این فرقه «پال توئیچل» است. توئیچل به قدرت نور و صوت اعتقاد داشت. او بیشتر کشف و شهودهای خود را در عالمی ناخودآگاه و در خواب تجربه کرده بود. وی در ابتدا اعلام کرد آیینی جدید را آورده است؛ اما پس از مدتی مدعی شد که اکنکار در تمام دوران‌ها و ادیان وجود دارد. او می‌گفت در خواب‌های خود با عرفای بسیاری از ادیان مختلف دیدار کرده است. حضرت محمد(ص) و مولانا، از جمله کسانی بودند که توئیچل مدعی بود با آنها در خواب ملاقات کرده است. او سپس پا را از این هم فراتر نهاد و گفت، در خواب خدا را ملاقات و با او صحبت می‌کند. چندی پیش نیز یک خانم اعلام کرد، پسرم با ورود به عرفان حلقه ادعای «پیامبری و طی‌الارض» کرده است. وی گفت، پسرم می‌خواست با طی‌الارض به ترکیه برود؛ اما پس از چند روز پسرم با لباس‌های پاره و خون‌آلود وارد خانه شد و ادعای پیامبری کرد(!). آنگاه گفت که من پیامبر هستم و همان‌طور که روی سر حضرت محمد(ص) خاکستر می‌ریختند، می‌خواهند مرا نیز خوار و پست کنند؛ اما باید مقاومت کنم!

 ابوذر احمدی/ طی روزهای اخیر، نتانیاهو برای برون‌رفت از چالش‌های داخلی و منطقه‌ای رژیم در حال سقوط صهیونیستی، دست به گریبان اربابان غربی‌اش شده و سعی دارد با راهبرد سوخته «ایران‌هراسی» نفسی به دولت در حالت اغمای خودش بدهد. 
مقامات جانی صهیونیستی به خوبی دریافته‌اند که افکار عمومی منطقه و حتی جهان دیگر پذیرای وجود رژیمی جنگ‌طلب و فتنه‌انگیز در غرب آسیا نخواهند بود و از سویی پروژه «جهاد جهانی» یا همان «داعش» شکست خورده و دیگر برای رژیم صهیونیستی امنیت‌ساز نخواهد بود.
از این رو در چنین شرایطی، دولت جعلی صهیونیستی به همراه اربابان زرسالار «انگلو ـ صهیونیست» جهانی‌شان به دنبال آن هستند تا با تهدید خواندن ایران و عمومی کردن راهبرد سوخته «ایران‌هراسی»، افکار عمومی را منحرف کرده و زمان را برای رژیم در حال سقوط بخرند. اینجاست که طی سفر نتانیاهو به لندن و دیدارش با ترزا می، نخست‌وزیر انگلیس فقط بر موضوع تهدید ایران و مقابله جهانی با جمهوری اسلامی ایران تأکید و به طور گسترده‌ای رسانه‌ای شده است. جالب آنجاست که نتانیاهو، گزارش مخوفی را درباره تهدیدات ایران علیه رژیم جعلی صهیونیستی به نخست‌وزیر انگلیس ارائه و اظهار کرده است، ایران از دشمن خطرناکی، مانند القاعده خطرناک‌تر است؛ چرا که به دنبال نابودی (رژیم) اسرائیل است و می‌کوشد تا خاورمیانه را تصرف و اروپا، غرب و جهان را تهدید کند. 
نتانیاهو که با لفاظی‌های مغرضانه‌اش تلاش می‌کند تا به‌زعم واهی خود جبهه متحدی را علیه جمهوری اسلامی ایران شکل دهد، به دنبال آن است که با تهدید جهانی خواندن جمهوری اسلامی ایران و اعمال تحریم‌های بیشتر علیه کشورمان، فضای منطقه را امنیتی کرده و مجال را برای اجرای سناریوهای پس از داعش فراهم کند؛ سناریوهایی که برای عملیاتی کردن آنها، انگلیس و سرویس‌های اطلاعاتی‌شان نقش برجسته‌ای خواهند داشت. به اعتقاد تحلیلگران سیاسی، سفر نخست‌وزیر انگلیس به منطقه و دیدار با مقامات خودفروخته عربی و اظهارات ضد ایرانی مقامات «انگلو ـ صهیونیست» لندن همگی از یک راهبرد جدید در منطقه پس از داعش خبر می‌دهند. از سویی، به نظر می‌رسد سفر یک روزه نتانیاهو به لندن و لفاظی‌های پارس‌گونه‌اش علیه جمهوری اسلامی ایران، آغاز اجرای سناریویی جدید در منطقه است.
از آنجا که طی هفته‌های گذشته شاهد برخی تحرکات امنیتی از سوی صهیونیست‌ها بوده‌ایم که رسانه‌ای کردن سفر یوسی کوهن، رئیس موساد و یعقوب نیگل، مشاور امنیت داخلی رژیم غاصب صهیونیستی به واشنگتن و دیدار با مایکل فلین، مشاور امنیت ملی کاخ سفید و سایر مقامات ارشد دولت تازه به دوران رسیده ترامپ از مهم‌ترین آنها بود، لازم است تا پشت پرده دور جدید پروژه «ایران‌هراسی» آن هم در چنین شرایطی و از زبان نتانیاهو و پشتیبانی دولت خبیث انگلیس بررسی و تحلیل شود. برای این منظور ذکر چند نکته مهم ضرورت پیدا می‌کند که در ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد.
نخست اینکه، فرای تحلیل برخی از محافل آزاداندیش منطقه که لفاظی‌های نتانیاهو را به مثابه ابزاری برای انحراف افکار عمومی از ادامه شهرک‌سازی‌های رژیم غاصب صهیونیستی در کرانه باختری قلمداد می‌کنند، دامن زدن به راهبرد ایران‌هراسی و کلید خوردن دور جدیدی از این راهبرد، از عملیاتی کردن سناریویی حکایت دارد که در آن تضعیف هرچه بیشتر جمهوری اسلامی ایران و ایجاد جبهه‌ای منطقه‌ای علیه ایران به رهبری دولت خبیث انگلیس مورد توجه و هدف است. 
دوم اینکه، با شکست پروژه داعش که اهداف آن در قطع بازوان منطقه‌ای ایران و تضمین امنیت رژیم جعلی صهیونیستی متمرکز شده بود، جریان صهیونیسم به دنبال تخریب وجهه داخلی و منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران به منزله محور گفتمان مقاومت در منطقه بوده و در گامی فراتر سعی در به چالش کشیدن فضای داخلی سیاسی کشور است.
نکته پایانی اینکه نباید فراموش کرد اساس پروژه «ایران‌هراسی» در درجه اول انحراف افکار عمومی منطقه و جهان از ماهیت مخرب و چالش‌آفرین رژیم اشغالگر صهیونیستی است؛ رژیمی که حافظ منافع اربابان «انگلو ـ‌ صهیونیست» جهانی‌اش در منطقه راهبردی غرب آسیا بوده و مجری سیاست‌های ظالمانه غرب است.

دانسته‌ها و بایسته‌های حقوقی ـ ۲۹
 شهریار اقتصاد/ همان‌طور که در شماره‌های پیشین به آن اشاره شد، معیار زمانی شکایت کیفری برای دارنده چک شش ماه پس از تاریخ صدور چک یا شش ماه پس از تاریخ صدور گواهی عدم پرداخت است. در غیر این‌صورت دارنده چک تنها می‌تواند از طریق محاکم قضایی مطالبه وجه و خسارات احتمالی را با تقدیم دادخواست درخواست کند. کسی که چک پس از برگشت از بانک به وی منتقل می‌شود، حق شکایت کیفری نخواهد داشت، مگر آنکه انتقال قهری باشد. هرگاه پس از شکایت کیفری، شاکی چک را به دیگری انتقال دهد یا حقوق خود را نسبت به چک به هر نحو به دیگری واگذار کند، تعقیب کیفری متوقف خواهد شد. در این میان هر گاه پیش از صدور حکم قطعی (محاکم قضایی) شاکی گذشت کند یا اینکه متهم وجه چک و خسارت تأخیر تأدیه را به طور نقدی به دارنده آن پرداخت کند یا موجبات پرداخت وجه چک و خسارات مذکور (از تاریخ ارائه چک به بانک) را فراهم آورد یا اینکه در صندوق دادگستری یا اجرای ثبت تودیع کند، مرجع رسیدگی (محاکم قضایی) «قرار موقوفی تعقیب» صادر خواهد کرد. صدور قرار موقوفی تعقیب در دادگاه کیفری مانع از آن نیست که آن دادگاه نسبت به سایر خسارات مورد مطالبه رسیدگی و حکم صادر کند. هر گاه پس از صدور حکم قطعی شاکی گذشت کند یا اینکه محکوم‌علیه به ترتیب فوق موجبات پرداخت وجه چک و خسارت تأخیر تأدیه و سایر خسارات مندرج در حکم را فراهم آورد، اجرای حکم موقوف می‌شود و محکوم‌علیه فقط به پرداخت مبلغی معادل یک سوم جزای نقدی مقرر در حکم ملزم خواهد بود که به دستور دادستان به نفع دولت وصول خواهد شد.
طبق قانون صدور چک در موارد زیر صادرکننده چک تعقیب کیفری نمی‌شود:
الف‌ـ در صورتی که ثابت شود چک سفید امضا داده شده باشد.  ب‌ـ هر گاه در متن چک، وصول وجه آن به تحقق شرطی منوط شده باشد.  ج‌ـ چنانچه در متن چک قید شده باشد، چک بابت تضمین انجام معامله یا تعهدی است. د‌ـ هرگاه بدون قید در متن چک ثابت شود، وصول وجه آن به تحقق شرطی منوط بوده یا چک بابت تضمین انجام معامله یا تعهدی است. ه‌ـ در صورتی که ثابت شود چک بدون تاریخ صادر شده یا تاریخ واقعی صدور چک مقدم بر تاریخ مندرج در متن چک باشد. 
طبق ماده 14 قانون صدور چک مصوب 1382، صادرکننده چک یا ذی‌نفع و قائم‌مقام قانونی آن با تصریح به اینکه چک مفقود یا سرقت و جعل شده یا از طریق کلاهبرداری و خیانت در امانت یا جرایم دیگری تحصیل شده است، می‌تواند کتباً دستور عدم پرداخت وجه چک را به بانک بدهد. بانک پس از احراز هویت دستوردهنده از پرداخت وجه آن خودداری خواهد کرد و در صورت ارائه چک، گواهی عدم پرداخت را با ذکر علت اعلام شده صادر و تسلیم می‌کند. 
دارنده چک می‌تواند علیه کسی که دستور عدم پرداخت را داده، شکایت کند و هرگاه خلاف ادعایی که موجب عدم پرداخت شده، ثابت شود دستوردهنده افزون بر مجازات مقرر در ماده 7 این قانون به پرداخت کلیه خسارات وارد شده به دارنده چک محکوم خواهد شد. ذی‌نفع درباره این ماده کسی است که چک به نام او صادر یا ظهرنویسی شده یا چک به او واگذار شده باشد (یا چک در وجه حامل به او واگذار شده باشد)؛ در موردی که مطابق این ماده دستور عدم پرداخت صادر می‌شود، بانک مکلف است وجه چک را تا تعیین تکلیف آن در مرجع رسیدگی یا انصراف دستوردهنده در حساب مسدودی نگهداری کند. 
* منبع قانون صدور چک مصوب ۱۳۸۲

گفت‌وگو با دامپرور جوان تهرانی
 اکبر کریمی/ گوشت قرمز یکی از مهم‌ترین محصولات پروتئینی در سبد غذایی ایرانی‌هاست. سالیانه بیش از 800 هزار تن گوشت قرمز در کشور تولید می‌شود که این میزان،90 درصد نیاز کشور را به این محصول مهم تأمین می‌کند. «مصطفی قنقره» جوان تهرانی 35 ساله‌ای است که سابقه 15 ساله در پرواربندی و تولید گوشت قرمز دارد. شغل اصلی اجداد پدری مصطفی گله‌داری و دامداری بوده و او نیز به تأسی از آنان و به دلیل انگیزه و علاقه زیاد به این کار روی آورده است. مصطفی با خرید گوساله از میادین مختلف دام و پروار کردن آنها در گاوداری سنتی‌اش در روستای عشق‌آباد قلعه‌نو، آنها را به وزن حدود 500 کیلو می‌رساند و سپس به کشتارگاه‌های سطح پایتخت می‌فروشد. 
مصطفی را می‌توان یکی از هزار جوان فعال و تولیدکننده در کشور و از موفق‌ترین افراد حوزه تولید گوشت قرمز برشمرد. او با پروار کردن گوساله‌های خود در هر دوره که به طور معمول هشت ماه طول می‌کشد، به طور متوسط 130 تن گوشت قرمز تولید و روانه بازار مصرف می‌کند و بالطبع به همین میزان در خودکفایی کشور نقش دارد.

چرا نژاد بومی؟
با وجود موجود بودن نژادهای معروف خارجی گوساله در بازار، مصطفی ترجیح می‌دهد از نژاد کردی آن استفاده کند. او دلیل این کار را ویژگی‌های منحصربه‌فرد این نژاد ایرانی در مقایسه با نژادهای خارجی بیان می‌کند و می‌گوید: «نژاد کردی ریزه‌قلم بوده، کیفیت گوشتی بالایی دارد و متقاضی آن در بازار گوشت بالاست.»
گوساله هلشتاین آمریکایی یکی از نژادهای معروف در کشور است و مصطفی برای بیان ویژگی‌های نژاد کردی، آن را با نژاد هلشتاین مقایسه می‌کند. او می‌گوید: «گاو هلشتاین برای پروار شدن به 14 تا 15 ماه دوره زمانی نیاز دارد و با وجود شهرت، گاوی بسیار ضعیف و حساس است و در طول دوره رشد، به مراقبت‌های ویژه نیاز داشته و اغلب تلفات و خسارات بالایی نیز دارد. گاو هلشتاین خوراک بیشتری نیز مصرف می‌کند، ولی نژاد کردی حداکثر طی هشت ماهه پروار می‌شود و یک‌سوم نژاد هلشتاین خوراک دارد. هزینه‌های نگهداری این نژاد کمتر است و به دلیل بومی بودن، با آب‌ و هوای کشور بیشتر سازگاری دارد. این نوع گاو در برابر انواع بیماری‌ها مقاومت بالایی دارد و قیمت خریدش به نسبت نژادهای خارجی ارزان‌تر است.
مصطفی علت اصلی شهرت نژادهای خارجی در بازار دام ایران را معرفی نکردن صحیح نژادهای داخلی و مطلع نبودن خریداران از مضرات و معایب نژادهای خارجی بیان می‌کند.
مصطفی در کنار نژاد کردی از نژادهای بومی چون؛ گاو گیلکی، زابلی، کوهدشتی و گلپایگانی نیز نام می‌برد که به نوبه خود ویژگی‌های خوب و مناسبی برای تولید گوشت و شیردهی دارند.

پیشنهاد به علاقه‌مندان
مصطفی که از سنین نوجوانی فعالیت‌های مختلفی را تجربه کرده است، می‌گوید: «کار در کشور فراوان است، منتهی باید مرد کار باشی تا بتوانی درآمد کسب کنی.»
به گفته مصطفی پرواربندی گوساله به هزینه‌های گزافی چون راه‌اندازی گاوداری صنعتی یا اخذ مجوز نیاز ندارد. دامداری سنتی برای این منظور کفایت می‌کند. البته شناخت بیماری‌های دام، تزریق واکسن، نگهداری از دام، تهیه خوراک و کیفیت خوراک تهیه شده و موارد دیگر تأثیر بسزایی در رشد دام و هزینه دامداری دارد. به همین دلیل آقای قنقره معتقد است با گذراندن دوره‌های آکادمیک و دانشگاهی، دست زدن به این فعالیت با ریسک‌ بالایی همراه است و افراد علاقه‌مند به منظور کاهش این هزینه‌ها، باید تجربه عملی حداقل پرورش یک دوره دام (بین هفت تا هشت ماه) را داشته باشند.
مصطفی کار خود را از پرورش 42 گوساله و فروش آنها شروع کرده است و طی 15 سال فعالیت هم‌اکنون 550 رأس گوساله گوشتی دارد.

خودکفایی در تولید خوراک دام
بخش عمده خوراک دام را ذرت علوفه‌ای، ‌یونجه، جو و کاه تشکیل می‌دهد و مصطفی تمامی این خوراک را برای فصول پاییز و زمستان نیز انبار می‌کند. او با این کار هزینه‌های چاق کردن دام را پایین آورده و به تناسب آن درآمد حاصل از تولید را بالا برده است. وی اعتقادی به استفاده از کنسانتره برای تغذیه دام ندارد و در این باره می‌گوید: «موادی که داخل کنسانتره استفاده می‌شود اکثراً شیمیایی است، ولی من با روش سنتی حیوان را چاق می‌کنم.»
مصطفی می‌گوید: «بخش عمده سختی پرواربندی گوساله به یک ماه اول شروع آن برمی‌گردد؛ زمانی که گوساله لاغر از یک مکانی به مکان دیگر جابه‌جا می‌شود، ممکن است دچار مریضی تب برفکی ‌شود که به آن تب جابه‌جایی هم می‌گویند. گوساله در این مدت باید مثل بچه تر و خشک شود تا به رشد بیفتد و این دوره را طی کند. بیماری تب برفکی شایع‌ترین بیماری در بین گاوهای گوشتی است که سبب زخم شدن پاها و دهان دام شده و آن را از بین می‌برد. تب برفکی واگیردار بوده و به سرعت به بقیه حیوانات منتقل شده و گاهی سبب مرگ‌ومیر بالایی می‌شود. اگر فرد تجربه کافی داشته باشد می‌تواند جلوی این خسارات را بگیرد و این بیماری را مهار کند. پس از گذراندن این مرحله، بیماری فراگیر، دام را تهدید نخواهد کرد و دامدار به راحتی دام خود را پرورش خواهد داد.»

علت گرانی گوشت قرمز در بازار
مصطفی علت اصلی گرانی گوشت طی هفته‌های اخیر را کاهش تولید و عرضه آن می‌داند. او می‌گوید در سال اخیر نوعی تب برفکی به نام a15 در سطح کشور شیوع پیدا کرد و به دلیل حمایت نکردن دولت و تعلل در توزیع به موقع واکسن، شاهد تلفات بالایی بودیم که در اثر آن اکثر دامداران در کشور خسارات مالی فراوانی دیدند و نتوانستند به تولید پیشین خود بازگرداند و خیلی‌ها نیز از این شغل دست کشیدند. خود مصطفی از جمله این تولیدکنندگان بود که پارسال 32 گوساله‌اش بر اثر این بیماری تلف شدند.
برای تهیه گزارش از فعالیت‌های اقتصاد مقاومتی در استان خود با شماره تلفن 09193472981 برادر اکبر کریمی تماس بگیرید.