گزارش صبح‌ صادق از افتتاح 823 طرح عمرانی سپاه در سیستان‌وبلوچستان
 مجتبی برزگر/  همزمان با دهه فجر انقلاب اسلامی، 823 طرح عمرانی که قرارگاه محرومیت‌زدایی نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اجرا کرده است، در نقاط مختلف استان سیستان‌وبلوچستان افتتاح شد. این پروژه ‌با حضور سردار «محمد پاکپور» فرمانده نیروی زمینی سپاه از طریق ویدئوکنفرانس افتتاح شد.
 این طرح‌ها شامل پروژه‌های ساخت منازل مسکونی و اهدای رایگان آن به محرومان، آبرسانی به مناطق محروم، اشتغال‌زایی در حوزه‌های کشاورزی و دامداری، راه‌سازی، جاده‌سازی و... است. مراحل ساخت‌وساز این پروژه‌ها با محوریت قرارگاه محرومیت‌زدایی نیروی زمینی سپاه و با همکاری سپاه استان سیستان‌وبلوچستان، قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه و شش قرارگاه ذیل این قرارگاه و یگان‌های سپاه مستقر در منطقه اجرا شده است. 
در مهم‌ترین بخش از این پروژه‌ها، قرارگاه محرومیت‌زدایی سپاه، بازسازی کامل 17 مدرسه، احداث و واگذاری رایگان 160 گلخانه به مردم محروم، احداث و واگذاری رایگان 14 مزرعه پرورش شترمرغ به محرومان، احداث و واگذاری رایگان 90 مزرعه پرورش بلدرچین به مردم و... را به نتیجه رسانده است. در یکی از مهم‌ترین بخش‌ها، قرارگاه محرومیت‌زدایی سپاه با به سرانجام رساندن 167 پروژه جاده‌سازی، در مجموع 626 کیلومتر جاده در مناطق محروم ساخته است.

تمام امکانات‌مان را
 به منطقه آورده‌ایم
سردار محمد پاکپور، فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در افتتاح این پروژه‌ها، تصریح کرد: «زمانی که مأموریت امنیت اینجا به نیروی زمینی سپاه واگذار شد، پس از بررسی‌های انجام شده، شهید شوشتری نقشی اساسی در منطقه ایفا کرد. یکی از موضوعاتی که شهید شوشتری در تهران پیگیری کرد، بحث محرومیت‌زدایی از سیستان‌وبلوچستان بود؛ ولی دست پلید استکبار اجازه نداد این مرد بزرگ به هدف نهایی خود برسد؛ اما روح این شهید از همه اقداماتی که انجام می‌شود، بهره‌مند است.»
فرمانده نیروی زمینی سپاه اظهار داشت: «هر جا که جلسه‌ای تشکیل می‌شود، مسائل اشتغال، بیکاری و محرومیت‌زدایی را پیگیری می‌کنم؛ اما محرومیت آنقدر وسیع است که نیازمند حجم زیادی امکانات است. ما تمام امکانات خود را به منطقه آورده‌ایم. یکی از پارامترهای اصلی امنیت، رفع محرومیت است و اگر محرومیت از استان برچیده شود، سرقت و اقدامات دیگر به حداقل خواهد رسید.»
وی اضافه کرد: «مهم‌ترین موضوعی که باید انجام شود، رفع مشکل بیکاری است. ما توان‌مان را می‌گذاریم؛ ولی برای اقدامات بلندمدت باید همه به میدان بیایند. ما آنچه در توان نیروی زمینی و سپاه است، به میدان آورده‌ایم؛ اما برای درازمدت باید بسترهای مناسب ایجاد شود و ما هم برای ایجاد این بستر با تمام قوا پشتیبان دولت هستیم. اگر به این سمت برویم که اشتغال‌زایی را حل کنیم، همه چیز حل خواهد شد و دیگر محرومیتی در استان نخواهد بود.»
سردار محمد مارانی، فرمانده قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه هم در این مراسم گفت: «ما در سپاه، برای آبادانی مناطق محروم سیستان‌وبلوچستان، همراه دولت هستیم و خوشحالیم که توانستیم کاری انجام دهیم. ما سعی داریم در جهت عمران و آبادانی مناطق محروم استان سیستان‌وبلوچستان، گام‌های دیگری نیز برداریم و امیدواریم که بتوانیم خدمتی به این مردم محروم کنیم.»

بر روی موضوع اشتغال
 متمرکز خواهیم شد
سردار ابوالقاسم منصوری، دبیر قرارگاه محرومیت‌زدایی نیروی زمینی سپاه با اشاره به گسترش مردم‌یاری در مناطق محروم، خاطرنشان کرد: «با توجه به اینکه در سنوات گذشته فعالیت‌مان در استان‌های آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، خوزستان و سیستان‌وبلوچستان متمرکز بوده، اواخر امسال و سال آینده بنا به تدبیر فرماندهان و مدیران سپاه این فعالیت‌ها گسترش پیدا می‌کند و استان‌های خراسان رضوی، خراسان جنوبی و منطقه کویر استان‌ اصفهان نیز به جمع مردم‌یاری‌ها و محروم‌نوازی‌ها اضافه می‌شود.»
وی درباره تمرکز بر موضوع اشتغال، گفت: «یکی از برنامه‌های ما بنابر ابلاغ رهبر معظم انقلاب با محوریت اقتصاد مقاومتی، تمرکز فعالیت‌های محرومیت‌زدایی بر موضوع اشتغال است. تقریباً در استان سیستان‌وبلوچستان این موضوع به مرحله اجرا رسیده و امروز برای ایجاد امنیت این مناطق زنجیره‌ای از تولید به مصرف ایجاد شده است. از جمله این اقدامات تأمین گوشت بلدرچین است که با ایجاد حدود 114 واحد کوچک در سراسر استان‌، ماهیانه 23 تن گوشت بلدرچین تولید می‌کنیم.»
سردار منصوری اضافه کرد: «با توجه به اهداف و درخواست‌هایی که وجود دارد قرار است به منظور اشتغال‌زایی در ماه به طور مستمر تا 50 تن گوشت بلدرچین تولید کنیم. موضوع دوم، توجه به کارگاه‌های زودبازده است که امسال 45 کارگاه در استان سیستان‌وبلوچستان ایجاد کردیم که در هر واحد 10 نفر اشتغال مستقیم و 22 نفر هم اشتغال غیر مستقیم داشته‌اند.»
دبیر قرارگاه محرومیت‌زدایی نیروی زمینی سپاه با تأکید بر سفر پرخیر و برکت رهبر معظم انقلاب به استان سیستان‌وبلوچستان، خاطرنشان کرد: «با توجه به مصوبات این سفر درباره دو کارخانه برنامه‌ریزی کرده‌ایم و برآورد آن آماده شده است؛ یک کارخانه روغن‌کشی از دانه‌های روغنی است که برای 57 نفر به صورت مستقیم و برای هزار و 800  نفر به صورت غیر مستقیم اشتغال ایجاد می‌کند. کارخانه دیگر مربوط به فرآورده‌های خرماست که بسترهای شغل را برای 88 نفر به صورت مستقیم و برای 3 هزار نفر به صورت غیر مستقیم فراهم می‌آورد.»
وی افزود: «یکی دیگر از مصوبات حضرت آقا ایجاد واحدهای کوچک و تشکیل ۵ هزار گلخانه بوده که تا همین الآن 210 گلخانه را ایجاد شده است. از سوی دیگر، با توجه به استقبالی که افراد از واحدهای پرورش بلدرچین داشته‌اند، 290 واحد بلدرچین احداث شد و با احداث این واحدها برای هزار و ۱۵ نفر به صورت مستقیم و ۶ هزار و ۵۴۰ نفر به طور غیر مستقیم اشتغال ایجاد ‌شد.»
سردار منصوری تأکید کرد: «در منطقه خرمشهر، آبادان و اروندکنار هم با توجه به معضل نهرهای نخلستان‌ها حدود 50 تا 60 درصد کار به انجام رسیده و سبب شده است خرمای آن منطقه 20 تا 30 درصد افزایش تولید داشته باشد و برای 125 نفر هم شغل ایجاد شده است. در مناطق آذربایجان غربی و کردستان هم با توجه به کمبود مساجد و خانه‌های عالم، پروژه‌های‌مان را در این راستا متمرکز کردیم که تاکنون 381 مسجد در استان آذربایجان غربی به بهره‌برداری رسیده است. موضوع جاده هم که یکی از زیرساخت‌های مهم گسترش و آبادانی روستاها به شمار می‌آید، مبنای کار قرارگاه محرومیت‌زدایی نیروی زمینی سپاه قرار گرفته و تاکنون 152 کیلومتر راه روستایی را احداث کرده و به بهره‌برداری رسانده است.»
وی در پایان خاطرنشان کرد: «یکی از مصوبات رهبر معظم انقلاب درباره سواحل جنوب برای ایجاد و توسعه زیرساخت‌ها از منطقه جاسک تا گواتر بوده است. با توجه به اینکه مصوب شده است که مبالغی برای اجرای این برنامه‌ها به نیروی زمینی سپاه داده شود؛ از این رو تصمیم داریم با توجه به مشکلاتی که در این منطقه وجود دارد، اجرای برنامه‌هایی همچون آبرسانی، تصفیه آب، احداث آب‌بند، احداث خانه بهداشت، احیای قنوات و لایروبی را در دستور کار قرار داده که اگر این پروژه‌ها به منصه ظهور برسد، بخش‌ زیادی از مشکلات آب شهرهای چابهار، کنارک، جاسک و روستاهای همجوار این شهرها مرتفع خواهد شد.»

سرلشکر محسن رضایی در همایش مدیریت جهادی و امنیت ملی، «مدیریت جهادی» را معادل با «انقلاب اسلامی» دانست و گفت: هر جا مدیریت اسلامی در قالب مدیریت جهادی تحقق پیدا کرده، پیشرفت‌های ما خارق‌العاده بوده و این در بعد دفاع، امنیت و سیاست نمود داشته است. انقلاب اسلامی بدون مدیریت جهادی امکان ندارد و اقتصاد و فرهنگ برای پیشرفت، نیازمند مدیریت جهادی است. مشکل ما در مدیریت کشور، بی‌توجهی به راه خداست. ثمره راه خدا و مدیریت جهادی می‌شود موشک‌هایی که داریم و ثمره مدیریت غربی می‌شود خودروی ملی.


  علیرضا جلالیان/خیلی‌ها معتقدند، بدترین عملیات دوران دفاع مقدس از نظر نظامی و دستیابی به موفقیت است و خیلی‌ها هم آن را یکی از بزرگ‌ترین دستاوردهای فرهنگی در دفاع مقدس می‌دانند. جدای از تمام این نظرات درباره عملیات والفجر که بهمن ماه سال 1361 در منطقه فکه به اجرا درآمد و عدم‌الفتح در این آن موجب شد که والفجر مقدماتی نام بگیرد و عملیات دیگری موسوم به «والفجر ۱» در همان جبهه و از سمت شمال اجرا شود، باید از این عملیات تحلیلی درست کرد؛ چرا که هم یکی از بزرگ‌ترین شکست‌های دفاع مقدس از نظر نظامی بود و هم اینکه یکی از مهم‌ترین دستاوردهای آن دوران به شمار می‌آمد که امروز سبب ماندگاری و تأثیرگذاری این فرهنگ روی نسل‌های جدید شده است. تنها در ماجرای کانال‌های این منطقه که به واسطه حضور دو گردان «کمیل» و «حنظله» در آنها به نام این گردان‌ها معروف شده، امروز جریان فرهنگی عظیمی به راه افتاده است که نقش تربیتی بسیاری دارد. متأسفانه، در گذشته استفاده نادرست مسئولان راهیان نور از منطقه فکه و بسنده کردن به دو یا سه یادمان و زیارتگاه در این مناطق سبب شده بود، این نقش تربیتی به خوبی اجرا نشود؛ اما به تازگی با ایجاد یادمان‌های جدیدی، همچون کانال کمیل، موقعیت شهید اسکندرلو، موقعیت شهید باقری، موقعیت عملیات والفجر ۱ در چم هندی و...، در کنار یادمان اصلی فکه و مقتل شهید آوینی قطب‌های جذب جوانان به سمت فرهنگ علوی و عاشورایی سوق پیدا کرده است. در کنار این، شهید ابراهیم هادی و شهید آوینی هر یک قطب تربیتی به شمار می‌آیند که به طور مستقیم یا غیر مستقیم با این عملیات مرتبط هستند.
نبود شهید باقری و مشکلات عمده در عملیات شناسایی، شرایط زمین منطقه و رملی بودن آن، وجود نفوذی‌های منافقین، انجمن حجتیه، استفاده عراق از لشکرهای اجاره‌ای مصر، لیبی، سومالی، سودان و...؛ همچنین لو رفتن کالک‌های عملیاتی از سوی برخی نیروهای نفوذی در اطلاعات عملیات تعدادی از لشکرها و...، همه و همه دست به دست هم داد تا سرانجامِ والفجر مقدماتی آن گونه شود؛ اما استفاده از این شرایط برای تثبیت و ایجاد یک فرهنگ قوی اعتقادی سبب شد تا این عملیات در بعد نظامی شکست خورده و در بعد فرهنگی یک پیروزی به شمار آید؛ البته این زمانی اثبات می‌شود که سی‌وچهار سال از اجرای آن گذشته باشد. اگر چه گذشت زمان در بسیاری از موارد سبب فراموشی می‌شود؛ اما در ماجراهایی که اتصال شکلی به ماجرای کربلا دارند و در ذیل این اتفاق رقم می‌خورند، هر لحظه شور و حرارت را بیشتر می‌کند. در سال‌های گذشته، فرهنگ برگزاری مراسم ظهر عاشورا در مقتل شهدای کربلای فکه این برنامه را به یکی از بزرگ‌ترین مراسم‌های عزاداری روز عاشورا تبدیل کرده که در آن از اقصی نقاط کشور و حتی شیعیان خارج از کشور حضور یافته و همراه با شهدای تشنه فکه برای شهدای تشنه کربلا عزاداری می‌کنند. جالب توجه این است که این مراسم خودجوش است و کاملاً مردمی برگزار شده و ظرفیت‌های فرهنگی این منطقه و عملیات مذکور را نشان می‌دهد؛ از این رو در اینجا دیگر شکست معنایی ندارد؛ چرا که فتح قلب‌ها شروع شده است.

همسر شهید مدافع حرم رضا ایزدیار
 احسان امیری/ رضا ایزدیار ساکن استان البرز و یکی از فرماندهان مستشار ایران در سوریه بود که سال گذشته برای دفاع از حریم اهل بیت عصمت و طهارت(ع) داوطلبانه عازم سوریه شد و در 25 بهمن ماه سال 94 به دست تروریست‌های تک‌تیرانداز تکفیری در شهر حلب در سن 47 سالگی به شهادت رسید؛ اما پیکر مطهر او به دست داعش افتاد و نام او را در شمار شهدای جاویدالاثر مدافع حرم جای داد. پس از گذشت یک سال از شهادتش پیکر او در منطقه حلب کشف و برای تطبیق ژنتیکی به تهران منتقل شد. هویت این شهید والامقام از طریق آزمایش DNA شناسایی شد.
«ناهید عبداللهی» همسر شهید رضا ایزدیار است که تجربه سال‌ها زندگی مشترک را با او داشته است؛ عمری زندگی عاشقانه که، دو پسر 22 و 13 ساله و زینب 3 ساله حاصل آن است. او از ماجرای رفتن همسرش به سوریه چنین می‌گوید: «دو سال دنبال فراهم کردن مقدمات رفتن به سوریه بود. خیلی تلاش کرد، ولی موفق نمی‌شد؛ اما بعد از کلی تلاش راهی شد. او فقط شش ماه مانده بود که بازنشسته شود. 
از رفتنش ممانعت نمی‌کردم چون این طوری حرف و عمل‌مان تضاد پیدا می‌کرد. نمی‌شود که حرف یک چیز باشد و عمل چیز دیگری... در حرف همیشه برای مصیبت‌های حضرت زینب(س) گریه کردیم و بارها گفتیم کاش آن زمان بودیم و نمی‌گذاشتیم که حضرت زینب(س) تنها باشد، ولی الان که هنگام عمل رسیده است، اگر شانه خالی کنیم، معلوم می‌شود همه حرف‌های‌مان شعار بوده است.
خیلی با اخلاص بود. هر کاری که می‌خواست انجام بگیرد، می‌گفت: «ببینید اگر رضایت خدا در آن است انجام دهید، اگر نه که هیچ.» خیلی مهربان و دلسوز بود. در خط رهبری بود و ارتباط عمیقی با خدا داشت. اهل مستحبات بود. نماز جمعه و دعای ندبه‌اش کمتر ترک می‌شد. خواندن قرآن و خواندن نماز اول وقت برایش مهم بود. 
هیچ وقت طوری صحبت نمی‌کرد که ما درباره او احساس خطر کنیم؛ اما همیشه ترس از دست دادنش را داشتم. 26 روز در سوریه بود که شهید شد. تلفن که می‌زد طوری صحبت می‌کرد که انگار آنجا در راحتی و آسایش است. سعی می‌کرد ما متوجه سختی‌هایی که درگیر آن بود، نشویم. در حالی که می‌دانستیم در سرمای شدید و غذای کم امور می‌گذراند. 
پس از شنیدن خبر شهادتش بچه‌ها اولش خیلی دلتنگی می‌کردند، اما کم‌کم قبول کردند و با این قضیه کنار آمده‌اند. بر حسب اعتقاد و ایمانی که من در وجودشان دیده‌ام، الان همه چیز را پذیرفته‌اند. چون پدرشان به راه حق و حقیقت رفته، و بچه‌ها هم این مسئله را درک کرده‌اند.
بعد از شهادت پیکرش به دست دشمن افتاد. تقاضای مبادله خیلی سنگین کرده بودند، چون می‌دانستند که فرمانده است. تکفیری‌ها در ازای دادن پیکر او گفته بودند که یا سه منطقه را آزاد کنید، یا پول زیادی  بپردازید که رقم بالایی بود، یا چند نفر از اسیران داعش را (که اسم برده بودند) آزاد کنید که ما موافقت نکردیم و گفتیم حتی راضی نیستیم که یک اسیر هم با پیکر شهید مبادله شود. گفتیم؛ چیزی که در راه خدا داده شده دیگر پس نمی‌گیریم.


کتاب «هُمافر» نوشته مهدی نوروزی، خلبان بازنشسته نیروی هوایی از سوی دفتر ادبیات انقلاب اسلامی منتشر شده است. «همافر» انعکاس خاطرات و ماجراهای نیرو‌های ارتش، اعم از نیروی دریایی و هوایی در ایستگاه رادار جزیره‌ کیش، پایگاه هوایی مشهد، ایستگاه رادار بابلسر و مکان‌های مختلف تهران است. نویسنده در مقدمه کتاب یاد‌‌آور می‌شود: «اگر نویسندگان و محققین موفق به بررسی و نگارش حوادث مربوط به انقلاب اسلامی در ارتش شاهنشاهی بشوند، خواهند دید اعتقادات دینی تا چه وسعتی و یا چه عمقی در میان افراد نیرو‌های نظامی گسترش و نفوذ داشته و سبب چه میزان فعالیت‌های انقلابی شده است.» نگارنده خاطرات «همافر» نتیجه این بررسی را برای نویسندگان این‌گونه تشریح می‌کند: «در این صورت نظرات و نگاه‌ تازه‌ای نسبت به ارتش رژیم گذشته پیدا کرده و دلایل اصرار گروهک‌ها بر انحلال ارتش در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی و تأیید و تعریف حضرت امام(ره) از ارتش را درک خواهند کرد.» به گفته این نویسنده، «تلاش‌های عناصر مؤمن انقلابی در ارتش در اواخر عمر رژیم سابق به ‌صورت اعتصاب، راه‌پیمایی و پیوستن به انقلاب ظهور کرده بود و اوج ظهور، در بیعت تاریخی همافران با حضرت امام(ره) تجلی یافت که به پیروزی انقلاب سرعت بخشید.»   در بخشی از کتاب مذکور می‌خوانید: «مردم مسلمان و انقلابی مشهد که نقش مؤثر کارکنان نیروی هوایی را در پیروزی انقلاب اسلامی از رسانه‌های مختلف شنیده بودند، گروه گروه به‌ طرف پایگاه هوایی مشهد راه‌پیمایی کرده و با دادن شعار از آنها سپاسگزاری می‌‌‌کردند. در هر تجمعی که جلوی پایگاه تشکیل می‌شد، یکی از اعضای کمیته طی سخنرانی مختصری از آنها تقدیر و تشکر به عمل می‌آورد. چنین حرکت تشکر و تمجید از کارکنان نیروی هوایی تا چندین روز پس از پیروزی انقلاب ادامه داشت.» نخستین چاپ کتاب «هُمافر» را انتشارات دفتر ادبیات انقلاب اسلامی با شمارگان دو هزار و 500 نسخه در 432 صفحه و به ‌بهای 17 هزار تومان منتشر کرده است.
بعد از پیروزی انقلاب، به خدمت کمیته انقلاب درآمد و با تشکیل سپاه به این نهاد انقلابی پیوست، می‌گفت می‌خواهم در سپاه دینم را به انقلاب و اسلام ادا کنم.
در تمام مدتی که در سپاه انجام وظیفه می‌کرد، با مأموریت‌های موفقیت‌آمیزش در مناطقی نظیر مهاباد یا منطقه‌های تحت نفوذ اشرار در جیرفت، ثابت کرد که هدفش جز خدا نیست.
به نقل از خانواده شهید تراب شیرازی
شهید تراب شیرازی، سال ۱۳۲۷ ش در روستای هوکرد در اطراف شهرستان جیرفت و در خانواده‌ای کشاورز چشم به جهان گشود. به ‌دلیل تنگدستی خانواده پس از پایان دوره ابتدایی ترک تحصیل کرد و در تأمین معاش اهل خانه به یاری پدر شتافت و پس از چندی به خرمشهر مهاجرت کرد و در آنجا به کارگری پرداخت، ولی از آنجا که تنها برطرف کردن نیازهای مادی او را اقناع نمی‌کرد، همراه با کار به تحصیل علوم اسلامی در حوزه علمیه خرمشهر مشغول شد.
پس از مدتی به حوزه علمیه قم رفت تا با حضور در مکان و مأمن روحانیت هرچه بیشتر روح اسلامی خود را تغذیه کند، ولی ناچار به جیرفت بازگشت. با اوج‌گیری طوفان انقلاب اسلامی، پیشاپیش سیل خروشان مردم مسلمان انقلابی قرار گرفت. در سال ۱۳۵۶ کانال ارتباطی بود میان جوانان مسلمان با شخصیت‌های برجسته‌ای همچون آیت‌الله شیرازی، رهبر معظم انقلاب و مبارزان دیگر که در آن سال به‌ صورت تبعید در جیرفت به‌سر می‌بردند. با پیروزی انقلاب ابتدا به کمیته و سپس به سپاه رفت. با شروع جنگ تحمیلی مشتاقانه به جبهه‌های نبرد حق علیه باطل شتافت و در سوسنگرد از سنگرهای اسلام جانانه دفاع کرد.
او در حالی‌ که مسئولیت فرماندهی گردان ۴۰۸ امام حسین(ع) لشکر ۴۱ ثارالله را بر عهده داشت، 18 بهمن ‌ماه سال ۱۳۵۹ در 32 سالگی به درجه رفیع شهادت رسید و عاشورایی شد.


در همایش مدیریت جهادی مطرح شد
  حسن ابراهیمی/ همایش مدیریت جهادی با هدف تجلیل از مدیران برتر جهادی کشور و فرهنگ‌سازی مدیریت جهادی و انقلابی در مرکز همایش‌های صداوسیما برگزار شد که در ادامه بخشی از گفته‌های سخنرانان این همایش ارائه می‌شود.

استفاده از تجربه آری، تکیه به خارج نه
حجت‌الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی طی سخنانی در همایش «مدیریت جهادی»، اظهار داشت: «مدیر جهادی مدیری است که وقتی موانع را مقابل خود می‌بیند، با اعتقاد به خدا و اعتماد به مردم و تکیه بر توان داخلی آنها را رفع کند.»
رئیسی نگاه به بیرون داشتن برای حل مشکلات را امری خطا عنوان کرد و گفت: «البته استفاده از تجربیات دیگران خوب است؛ اما تکیه به خارج نه.» وی افزود: «امروز با عهدشکنی‌های دشمن، شاهد شکل‌گیری اجماعی در کشور هستیم که طی آن همه متفق‌القول شدند تا مشکلات از طریق توان درونی حل شود.»
تولیت آستان قدس رضوی همچنین پیروزی‌های مبارزان و مردم فلسطین و یمن را نتیجه مدیریت جهادی انقلاب اسلامی دانست.

صف دشمنان مقابل انقلاب
سردار حسین سلامی، جانشین فرمانده کل سپاه نیز در این همایش با بیان اینکه شخصیت هر ملت و دامنه و قلمرو یک جامعه به وسعت دامنه تفکر و مساحت میدان اندیشه اوست، اظهار داشت: «امروز دشمنان جهانی صف کشیده‌اند تا از تبدیل شدن ما به یک قطب قدرت در جهان جدید جلوگیری کنند؛ اما ملت ایران مسیر خود را برای قوی شدن می‌پیماید.»
سردار سلامی گفت: «منطق محوری مدیریت جهادی این است که نگاه به قدرت‌ها از منظر جهان‌بینی الهی باشد.»
وی ادامه داد: «یک مدیر جهادی می‌داند مسیر جهاد، در عین جهاد به ما آموخته می‌شود، نه پیش از آن و نه مستقل از میدان جهاد.»
سردار سلامی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: «هرگز دشمن راه سعادت ما یا غلبه بر خود را به ما نمی‌آموزد. این یک حقیقت است و می‌دانیم تنها راه پیشرفت و امنیت و رفاه ما، قوی شدن است.»
جانشین فرمانده کل سپاه خاطرنشان کرد:‌ «امروز کشور ما در عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی در حال جنگ با دشمن است و ما می‌خواهیم جهان اسلام را از سیطره سیاسی دشمنان خارج کنیم.»
وی با تأکید بر اینکه جهاد ادامه دارد، گفت: «ما قادر به بیان فوران پیشرفت در عرصه نظامی نیستیم؛ اما بدانید نرخ تغییر قدرت دفاعی ما به روز است.»
جانشین فرمانده کل سپاه تصریح کرد: «جمهوری اسلامی امروز به یک قدرت منطقه‌ای با دامنه تأثیر جهانی تبدیل شده است و ما دشمن قدرتمند را منفعلِ اقدامات و راهبردها و نفوذ خود کرده‌ایم.» سردار سلامی در پایان گفت: «شکست برای ما اصلاً گزینه نیست و معتقدیم هر عدم موفقیتی زمینه موفقیت بزرگ دیگری است و ایران در سال‌های آینده مهد یک تمدن شکوهمند در عالم خواهد بود.»

خودمان را باور کردیم
علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی هم در این همایش اظهار داشت: «مدیریت جهادی راهبرد اصلی نظام است که به بخشی از فرهنگ انقلاب تبدیل شده است.» بروجردی افزود: «ما که در زمان جنگ از لیبی و کره شمالی چند موشک گرفتیم، امروز جزء چند قدرت اول موشکی جهان هستیم؛ زیرا خودمان را باور داشتیم.»
وی تصریح کرد: «توان و اقدامات قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) را که به تازگی نمایشگاه آن برپا شده بود، کسی به ما هدیه نداده است؛ بلکه متخصصان خودمان آن را به دست آورده‌اند.»

به بیت‌المال خیلی حساس بود، حتی برای مأموریت با ماشین اداره نمی‌رفت. با هزینه خودش بلیت تهیه می‌کرد و با اتوبوس می‌رفت. گفتم، حاجی چرا این طوری می‌کنی، برای مأموریت که جزو کارهای سپاه هست که دیگه نباید از جیبت خرج کنی! گفت، من همه وقتی که توی اداره هستم که هر لحظه کار سپاه رو انجام نمی‌دم. البته نمی‌تونم هم حساب کنم که چقدرش رو برای سپاه کار نکردم، پس یه سری هزینه‌ها رو از جیب خودم باید بدم.
جمع‌بندی تریبون ۲۲
در سالی که «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» نام گرفت و در ماه‌های پایانی دولت آن (دولت یازدهم) قرار داریم، از شما همراهان گرامی خواستیم که درباره عملکرد دولت مستقر در رابطه با اقتصاد مقاومتی نظر بدهید که در ادامه نظرات کمّی و کیفی شما همراهان گرامی جمع‌بندی خواهد شد.
ضعیف و ناموفق؛ «الهام عباسقلي‌پور» از املش، «سيدمحمد ميرنبي‌زاده» از محمودآباد، «حمزه گياهي» از صومعه‌سرا، «ابراهيم مهديخاني» از اصفهان، «مجيد دهستاني» از بافق، «مهدي شمس‌الدين‌نژاد» از سيرجان، «هادي رضانژاد» از آذرشهر، «کاظمي» از ياسوج، «علي پورفتحي» و «حميده محمدي کردعليوند» از خرم‌آباد، «مهدي عباسي» از گناباد، «رحيمي» از فريمان، «شاكري» از قوچان، «روح‌الله ابراهيمي» از ارسنجان، «محمدعلي جمالي» از بوشهر، «حسين حسنوند» از کرمانشاه، «جواد قاسمي» از اراک، «محمدي» از کرمانشاه، «مرتضي محمدي» از اراک، «آيت رستمي» از جوانرود، «سعيد حسنوند» از کرمانشاه، «موسي‌الرضا حيدري» از مشهد، «سجاد آقاسي» از شهرضا همگی با معیارهای کیفی اعتقاد به عملکرد ناموفق و ضعیف دولت دارند.
رفوزه؛ «عقيل شفيعي» از اصفهان و «مصطفي صالحي» از کهنوج هم دولت را در این میدان رفوزه می‌دانند.
قابل قبول؛ اما برخی دیگر معتقدند که عملکرد دولت قابل قبول بوده که از این جمله «علي فيضي‌عارفي» از يزد، «علي مجيدي» از آذرشهر، «بي‌بي‌صديقه ميرفخرالدين»، «فرشته دهقان»، «فؤاد قاسمي»، «فاطمه نوروزي» همگی از یزد و «مسلم جعفري» از تركالكي هستند.
کمتر از ده؛ اما عده‌ای دیگر با معیارهای کمّي، اقدام به دادن نمره به دولت کرده‌اند که از این میان «حمزه محمدپور» از چهل‌گز اردبيل، «عاطفه کوشکي» از خرم‌بيد، «وحيد احمدي» از زنجان، «علي پورعباس تنياني» از صومعه‌سرا، «ابراهيم ملکي» از ملاير، «حامد حيدري» از قم، «مرتضي اميري‌نژاد» از بوئين‌زهرا، «رضا شعبانعلي» از شهرري، «ادريس محمدي» از قزوين، «جميل‌پور» از کرج، «حسين صادقي» از کاشان، «نجفي» از قشم، «محمد تاجي» از کرج، «علي محرمي» از چالدران، «اميرحسن علي‌بيگي» از تبريز، «محمد تقي‌زاده»، «ولي‌زاده» و «بختيار خداياري» هر سه از اروميه، «فريبا قاسمي» از اردبيل، «علي‌محمد محمدپور» از يزد، «حسين شيري» از مشهد، «محمدرضا زاهد» از بيرجند، «مهدي ميهن‌آرا» از يزد، «محسن کريمي» از کردستان، «شيرزاد صحرايي» از صحنه، «ياسر عباسي» از ثلاث‌باباجاني، «حقيقي» از کرمانشاه، «مصطفي مرادي» از زنجان، «صغري حيدري‌فطرت» از قم، «جعفر رضايي» از صفاشهر، «زارعي» از مريوان، «فاطمه حيدري» از قم، «جهانبين درويشي» از شوشتر، «يگانه نوروزي» از يزد، «آيت‌الله پارسا» از بروجرد، «عبدالعلي شيرعلي» از هنديجان، «سوري» از رومشگان لرستان، «فرامرز الياسي» از ثلاث باباجاني و «رسول پاک» از تبريز نمره‌های زیر ده تا صفر به عملکرد دولت داده‌اند.
نمره منفی؛ «رحيمي» و «عبدالعلي سيلانه» هر دو از بجنورد، «علي صدر» و «علي شعبان» از بروجرد هر چهار نفر نیز معتقد به دادن نفره منفی هستند.
اما طیفی دیگر هم نمره بالای ده را انتخاب کرده‌اند که از آن جمله «فاطمه رنجبر» از يزد، «محمدرضا شعباني» از هنديجان، «اسدالله حسنى» از بندرعباس، «عليرضا بردستاني» از بنار آزادگان، «زيور ولي‌پور» از شيراز و «صغري رنجبر» از يزد هستند.
با تشکر از دیگر همراهانی که به علت کمبود فضا امکان درج نظرات‌شان نبود.
برندگان تریبون ۲۲
عقيل شفيعي از اصفهان، محمدعلي جمالي از بوشهر، علي‌محمد محمدپور از يزد
پرسش تریبون ۲۳
به نظر شما اولویت دولت دوازدهم در عرصه سیاست خارجی چیست؟