حكومت سعودي اوايل ارديبهشت «چشم‌انداز عربستان 2030» را اعلام كرد تا نشان دهد رياض در ‌اين دوره تقلا مي‌كند نشان دهد فهمي از استراتژي دارد. شكل اوليه و بخش سطحي ‌اين چشم‌انداز بيش از همه اقتصادي است و به دنبال آن برخي تغييرات مديريتي نيز به چشم مي‌خورد. حكومت سعودي با حضور سلمان در پي آن است كه نشان دهد تغييرات مديريتي تنها براي اجراي چشم‌انداز 2030 و رسيدن به اهداف تعريف شده است، اما نگاهي عميق‌تر به ‌اين مسئله حكايت از آن دارد كه رياض در عصر حاضر اهدافي را دنبال مي‌كند كه پیش از هر چيز نشانگر بحران‌ها داخلي است و سپس با هراس از رقباي منطقه‌اي، به‌‌ویژه در ميان كشورهاي عرب،‌ به دنبال جلوگيري از پيش افتادن ديگر كشورها و عقب ماندن خود است. 
بحث بحران و مشكلات داخلي از همان ابتدا كه سلمان بر روي كار آمد نمايان شد. وي در اولين فرصت به دنبال حذف گروه سياسي قبلي و جايگزين كردن اشخاص مورد نظر خود بود. در حال حاضر نيز چشم‌انداز حاضر ادامه همان سياست است تا فضا را براي گروه سياسي خود بازتر كرده و امنيت آينده آن را تحكيم بخشد. برداشته شدن وزير نفت سابق كه از سال 1995 در ‌اين جايگاه قرار داشت يكي از مهم‌ترين بخش‌هاي ‌اين تغيير است. بنابراين در حوزه داخلي مهم‌ترين مسئله براي سلمان ادامه سياست كنوني و ‌ايمن‌سازي فضاي سياسي براي حكومت‌گرداني خانواده سياسي خود است؛ سياستي كه كاملاً با راديكاليسم درآميخته و منطقه را تهديد مي‌كند. سلمان تلاش دارد تا در تثبيت ‌اين سياست با برخي از كشورهاي منطقه نيز تعامل لازم را ‌ايجاد كند. تغييرات در امور حج نيز بخشي از ‌اين سياست است تا سياست‌هاي سلماني آسوده‌خاطرتر دنبال شود. 
اما در حوزه منطقه‌اي فضا كمي متفاوت است. عربستان در منطقه با رقباي عرب و غيرعرب زيادي مواجه است كه برخي از آنها كاملاً علني هستند و برخي نيز زيرپوستي دنبال مي‌شود. چون هنوز زمان لازم براي بروز اختلافات نمايان نشده است. اما در‌ اين چشم‌انداز نگراني عربستان بيش از هر چيز چند كشور عرب و رقيب‌ساز منطقه است كه طي سال‌هاي گذشته از نظر اقتصادي با فاصله گرفتن از سياست نفتي خواهان نفوذ در اقتصاد جهاني هستند. 
در كل عربستان سعودي اعتقادي به كشورهاي عرب و هم‌مرز خود همچون قطر،‌ امارات و ... ندارد، به اين دليل كه همواره در پس ذهن خود آنها را جزيي از خاك خود مي‌داند كه اكنون زمان را براي ارائه ‌اين جنجال مناسب نمي‌داند. همزمان سعودي‌ها خود را رهبر جهان عرب مي‌دانند و در خيال خود خواهان اشاعه آن به جهان اسلام هستند،‌ اما در نزديك‌ترين حوزه‌هاي مرزي خود مي‌بينند كه كشورهايي چون امارات و قطر از نظر مديريت اقتصادي و سياست نفوذ به قدري پيش رفته‌اند كه كمتر كسي از حوزه نفوذ عربستان،‌ به جز در بخش تروريسم و بمب‌گذاري‌ها و حوزه امنيتي و جاسوسي چيزي سراغ دارد. 
در حال حاضر عربستان حدود 70 درصد اقتصاد خود را با نفت اداره مي‌كند و حتي طي دوره كاهش قيمت نفت با كسري بودجه قابل توجهي مواجه شد. بنابراين در چشم‌انداز 15 ساله سعي دارد تا از ‌اين معضل داخلي – منطقه‌اي رهايي يابد. ‌اين در حالي است كه سعودي‌ها به دليل فساد فراگير هيچ گرايش توسعه‌محور ندارند. همين مسئله سبب مي‌شود تا نگاه سرمايه‌دارانه غرب به عربستان در قبال قطر و امارات كمتر شود. به‌ویژه كه بحث جنجالي 11 سپتامبر و رابطه سعودي‌ها با‌ اين پديده، مناسبات آمريكا و عربستان را مخدوش كرده است. 
مهم‌تر از همه آنچه در چشم‌انداز 15 ساله عربستان سعودي به هيچ وجه ديده نمي‌شود به باز شدن فضاي سياسي باز‌مي‌گردد. در حالي كه يك خانواده با فرزنداني از دو مادر (همسران عبدالعزيز كه از مهم‌ترين زمينه‌هاي اختلاف بين شاهزادگان است) كل سيستم سياسي را قبضه كرده‌اند، هيچ نشاني از مشاركت مردمي در‌ اين كشور عقب‌مانده ديده نمي‌شود. آمريكا و غرب همواره در فشارهاي حقوق بشري خود فقدان فضاي باز را بهانه قرار داده و همين مسئله را عليه كشورهاي مخالف خود به نمايش مي‌گذارند. ‌اين در حالي است كه اختلافات بين آمريكا و خانواده سعودي هنوز به آن اندازه‌اي نرسيده است كه واشنگتن مباحث را به‌ اين سمت سوق دهد. در حال حاضر اختلاف سياسي جدي آمريكا و خط قرمز آن با عربستان حذف نكردن محمد‌بن‌نايف، وليعهد است، نه موضوعی به نام دموكراسي و باز شدن فضاي سياسي؛ زيرا فضاي باز سياسي و دموكراسي در عربستان نفعي براي آمريكا ندارد و حفظ مهره‌هاي اصلي خود منفعتي بيش از دموكراسي در‌ اين سرزمين دارد.

پس از گذشت 14 ماه از تجاوز ائتلاف سعودی ـ آمریکایی، یمن همچنان یکی از کانون‌های اصلی بحران‌های جهانی است که هر روز افراد بی‌شماری در این کشور قربانی جاه‌طلبی‌های سران سعودی و البته اهداف پیدا و پنهان اربابان آمریکایی آنها می‌شوند. مذاکرات سیاسی میان جریان‌های مردمی با محوریت انصارالله و جریان منصورهادی، رئیس‌جمهور مستعفی و فراری یمن در حالی در کویت در جریان بوده که یک تحول مهم در عرصه میدانی یمن روی داده و آن اعلام حضور مستقیم آمریکا در این کشور است. در همین چارچوب در اواسط اردیبهشت، شبکه تلویزیونی المنار به نقل از منابع نظامی یمنی گزارش داد: 200 نفر از تفنگداران آمریکایی موسوم به نیروهای ماریز وارد شهر بندری «المکلا» در یمن شده‌اند. این منابع افزودند که ناو هواپیمابر روزولت نیز به همراه شش ناوچه وارد خلیج عدن شده است. جف دیویس، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) برای نخستین‌بار از ورود نیروهای نظامی این کشور به خاک یمن خبر داد و گفت: واشنگتن از نظر اطلاعاتی نیروهای امارات متحده عربی را در حملات به یمن پشتیبانی می‌کند. این اقدام آمریکا در حالی صورت گرفته که همچون بسیاری دیگر از نقاط جهان ادعای مقابله با القاعده بهانه این اشغالگری بوده است، چنانکه محمد عبدالسلام، سخنگوی جنبش انصارالله یمن گفت جنوب این کشور به بهانه مبارزه با القاعده در حال اشغال از سوی بیگانگان است.
این ادعای آمریکایی‌ها در حالی صورت می‌گیرد که اسناد و گزارش‌ها نشان می‌دهند گروه‌های القاعده از سوی عربستان و امارات در یمن تقویت شده‌اند. سعودی‌ها در عملیات تجاوزکارانه به خاک یمن از تروریست‌های القاعده علیه مردم این کشور استفاده می‌کنند و آنها را از زندان‌ها فراری داده‌اند. افرادی که از زندان‌های یمن فرار کرده‌اند، برخی مناطق این کشور را تحت سلطه گرفته‌اند، به طوری که یکی از سرکرده‌های معروف القاعده به نام «خالد باطرفی» در یکی از کاخ‌های شهر المکلا در جنوب یمن ظاهر شد.
حال این پرسش مطرح می‌شود که چرا آمریکا به طور مستقیم وارد یمن شده، آن هم با ادعای مبارزه با القاعده‌ای که متحدش، یعنی سعودی آن را گسترش داده است؟
آنچه بسیاری از ناظران سیاسی و نظامی بر آن تأکید دارند شکست‌های گسترده سعودی در برابر مقاومت یمن است که آمریکا را وادار ساخته تا پنهان‌کاری را کنار گذاشته و مستقیم و آشکارا وارد میدان یمن شود. 
 پیروزی‌ها و حملات دقیق موشکی انقلابیون یمن سبب شد تا مزدوران بلک واتر که برای کمک به متجاوزان وارد یمن شده بودند اواخر بهمن ماه از یمن فرار کنند. پس از این ماجرا، متجاوزان برای جبران شکست‌های خود دست به دامان گروهی دیگر از آدم‌کش‌های آمریکایی از شرکت «داین گروپ» شدند. اما این بار نیز تحولات میدانی تغییر محسوسی به نفع متجاوزان نداشت. کمیته عالی انقلابی یمن با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد مردم یمن توان مقابله با تروریسم القاعده و داعش را که مورد حمایت متجاوزان است، دارند و حضور نظامی امارات و آمریکا در جنوب یمن اقدامی در جهت اهداف استعماری این کشورها، به یغما بردن ثروت ملی مردم یمن، تجزیه و اشغال خاک این کشور است که مقاومت یمن با آن مقابله خواهد کرد. 
آمریکایی‌ها در حالی اقدام به حضور نظامی در جنوب یمن کرده‌اند که همچنان ادعای برتری در امنیت جهان را سر می‌دهند. این رویه حتی در رفتارهای انتخاباتی سران کاخ سفید نیز مشاهده می‌شود. جان کری، وزیر خارجه آمریکا  سخنان قابل تأملی را با محوریت اعتراض به مواضع ترامپ مطرح می‌کند. کری طی سخنانی در جمع فارغ‌التحصیلان دانشگاه نورث ایسترن در بوستون آمریکا هشدار داد این سیاست انزواگرایانه و حمایتی (‌که ترامپ مطرح می‌کند)‌ بود که سبب بروز دو جنگ جهانی در قرن بیستم شد و رکود بزرگ (‌اقتصادی)‌ را رقم زد. کری گفت: آمریکا دیگر در صدر نخواهد ماند اگر به سخنان فردی گوش دهد که می‌گوید قدرتمندترین کشور روی زمین می‌تواند با گوشه‌گیری و پنهان شدن پشت دیوارها، قدرتمند باقی بماند. 
این سخنان کری در حالی مطرح می‌شود که از یک سو ورود آمریکا در قالب به اصطلاح عدم انزوا فاجعه‌ای چون کشتار اتمی هیروشیما و ناکازاکی را رقم زد. در طول چند دهه اخیر نیز آمریکا میلیون‌ها نفر را در جهان قتل‌عام و سرزمین‌های بسیاری را نابود کرده است. فجایع انسانی از جنگ کره گرفته تا ویتنام، از بوسنی گرفته تا افغانستان، عراق، لیبی، سوریه و... تماماً نتیجه حضور نظامی آمریکا و به‌اصطلاح دوری آن از انزوا است. بررسی‌های تاریخی نشان می‌دهد جهان در زمان انزوای آمریکا بسیار امن‌تر بوده است تا امروز. نکته دیگری که در سخنان کری قابل توجه است تأکید وی بر واژه منافع آمریکا و در صدر بودن آمریکاست. این واژه‌ها نشان می‌دهد که آمریکا صرفاً به دنبال منافع خود و سلطه بر جهان است و ادعاهای بشردوستی و حقوق بشری آن امری واهی است. رفتارهای آمریکا نشان می‌دهد که برای منافع خود حاضر به قربانی کردن تمام جهان است. سخنان کری بیانگر این موضوع است که واژه‌ای به نام صلح و همزیستی دوستانه برای آمریکا معنا ندارد و تمام اهداف آن سلطه بر کشورهاست و در نهایت به دنبال یک‌جانبه‌گرایی و نابودی تمام کشورها به نفع منافع خود است و امروز یمن قربانی دیگر دیدگاه سلطه‌گرایانه آمریکا است که در لوای نام مبارزه با القاعده صورت می‌گیرد.

نفوذ رژیم صهیونیستی در جهان اسلام ـ 18
آغاز روابط سنگال و رژیم صهیونیستی به دهه 1960 بازمی‌گردد؛ در این دهه فقر اقتصادی، بیکاری، نبود نیروی متخصص و ده‌ها مشکل دیگر، مسئولان کشور سنگال را بر آن داشت تا دست دوستی به سوی رژیم صهیونیستی دراز کنند. طی دهه 1960 و اوایل دهه 1970 روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی بین دو طرف آغاز شد و سالیانه صدها کارشناس سنگالی برای گذراندن دوره‌های مختلف راهی تل‌آویو شده یا با دعوت از کارشناسان صهیونیسم تحت آموزش آنها قرار می‌گرفتند.
در دهه 1990 روابط بین سنگال و رژیم صهیونیستی در سطح پایین آغاز شد؛ اما اهمیت این کشور در غرب آفریقا و تسلط معنوی آن بر سایر کشورهای فرانسه‌زبان منطقه و نقش سنگال در حل بحران‌های منطقه‌ای، رژیم صهیونیستی را بر آن داشت تا برای نفوذ و تسلط بر مسئولان این کشور یکی از کارشناسان خبره خود را به سنگال اعزام کنند؛ به این منظور «گیدون بهار» کارمند عالی‌رتبه وزارت خارجه رژیم صهیونیستی برای این مهم انتخاب و عازم سنگال شد. طی زمان حضور گیدون بهار در سنگال که روابط دو طرف به بالاترین سطح رسید؛ به گونه‌ای که کشور سنگال، تنها کشور مسلمان آفریقا که میزبان دو دوره اجلاس سران کشورهای اسلامی بوده به پایگاه اسرائیل در غرب آفریقا مبدل شد و رژیم صهیونیستی از طریق این کشور سیاست‌های منطقه‌ای خود در غرب آفریقا را اجرا می‌کرد. اقدامات سفیر اسرائیل در این کشور نه تنها سبب شد تا سنگال روابط خود را با این رژیم تا بالاترین سطوح افزایش دهد، بلکه زمینه نفوذ رژیم صهیونیستی در سایر کشورهای منطقه، از جمله گامبیا را که دائما ادعای مبارزه با غرب را داشت، فراهم کرد. یحیی جامع، رئیس‌جمهور گامبیا در شصت‌وپنجمین سالگرد تأسیس رژیم جعلی صهیونیست، ضمن دعوت از سفیر این رژیم در سنگال، رسماً این روز را به رژیم اشغالگر قدس تبریک گفت، افزون بر این به تازگی اولین کنیسه یهودیان نیز در این کشور ساخته شده است، در حالی که تا پیش از این هرگز از یهودیان به مثابه ساکنان این کشور نامی برده نمی‌شد. همچنین، رژیم صهیونیستی با استفاده از نفوذ خود در سنگال به جاسوسی از موریتانی می‌پرداخت. 
سال 2004 به دلیل شرایط آب‌وهوایی و تغییرات جوی، غرب آفریقا به ویژه سنگال، گامبیا و گینه مورد هجوم ملخ‌ها قرار گرفتند و بخش زیادی از محصولات کشاورزی این سه کشور از بین رفت که برای جلوگیری از فاجعه‌ای مشابه، دولت سنگال از وزارت کشاورزی رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد؛ به دنبال این درخواست تعدادی از متخصصان سازمان کمک‌های خارجی رژیم صهیونیستی «ماشاو» ضمن حضور در سنگال و آموزش کشاورزان، اقدام به توزیع سموم آفات نباتی بین آنها کردند.
ذبح یکصد رأس گوسفند و تقسیم گوشت بین فقرا در عید قربان از سوی سفارت رژیم صهیونیستی.
 در سال 2012 سفارت رژیم صهیونیستی اقدامی انجام داد که در نوع خود جالب بود و موجب حیرت کارشناسان سیاسی شد. در روز عید قربان آن سال، سفارت این رژیم اقدام به ذبح یکصد رأس گوسفند و توزیع گوشت آن بین فقرا و نیازمندان شهر داکار کرد. این اقدام در حالی صورت گرفت که سفارتخانه‌های کشورهای عربی، نظیر مصر، عربستان، کویت و... همه در داکار حاضر بودند، اما اقدام مشابهی در این زمینه انجام ندادند.
این حرکت با پوشش خبری وسیع روزنامه‌ها و تلویزیون رژیم صهیونیستی همراه بود و توانست پوششی بر چهره زشت این رژیم در کشتار بی‌رحمانه فلسطینیان باشد.
 کمک به ساخت و تعمیر مساجد، سناریوی بعدی این رژیم در سنگال بود. از آنجایی که دولت این کشور امکان تخصیص بودجه برای ساخت و تعمیر مساجد فراوان این کشور را نداشت، سفارت رژیم صهیونیستی در اقدامی عوام‌فریبانه اعلام کرد که آماده است هزینه تعمیر مساجد و ساخت سرویس بهداشتی در تعدادی از استان‌های سنگال را بپردازد. این اقدام در حالی صورت گرفت که ارتش رژیم صهیونیستی خانه و مساجد مسلمانان در اراضی اشغالی را با خاک یکسان می‌کرد.
به این ترتیب، این اقدامات سطحی و عوام‌فریبانه سبب تحکیم روابط سیاسی دو طرف شد. در 26 نوامبر 2014 دولت سنگال شش نفر از علمای این کشور را برای بازدید از اماکن مقدس فلسطین به اراضی اشغالی اعزام کرد که این عمل با استقبال مسئولان رژیم صهیونیستی روبه‌رو شد و «رولن ریوبلین» از مقامات وزارت خارجه این رژیم در این‌باره گفت: این سفر به این دلیل انجام شد تا نشان داده شود که هیچ اختلافی بین اسلام و یهودیت وجود ندارد. وی خطاب به هیئت سنگالی گفت: سفر شما به اینجا نشان‌دهنده علاقه ما برای دوستی با مسلمانان است؛ زیرا اسلام و یهودیت به خدای واحد اعتقاد دارند.
از سوی دیگر، «الحاج عمردینه» سرپرست هیئت اعزامی سنگال پس از بازدید از موزه هولوکاست، اظهار داشت: ما تازه فهمیدیم که چه بر سر یهود در جنگ جهانی دوم آمده است؛ این سفر موجب شد تا ما بیشتر و بهتر با اسرائیل و مذهب یهود آشنا شویم. 


فرانسه: افزایش اقدامات علیه مسلمانان 
سیاست‌های ضد اسلامی دولتمردان غرب، فشارها بر مسلمانان را تشدید کرده است، چنانکه بر اساس گزارش سالیانه کمیسیون ملی مشورتی حقوق بشر فرانسه، میزان اقدامات علیه مسلمانان در فرانسه طی سال 2015 میلادی، رشد سه برابری داشته است.
کمیسیون ملی مشورتی حقوق بشر طی گزارش سالیانه خود درباره مبارزه با نژادپرستی و بیگانه‌ستیزی اعلام کرد: طبق آمار منتشرشده از سوی وزارت کشور فرانسه،  اقدامات ضد مسلمانان طی سال 2015 در مقایسه با سال پیش از آن رشد 223 درصدی داشته است؛ به گونه‌ای که شمار این اقدامات از 133 مورد در سال 2014، به 429 مورد در سال 2015 رسیده است.
اتریش: افزایش اسلام‌هراسی 
سرویس‌های اطلاعات داخلی اتریش طی گزارشی از افزایش قابل توجه اقدامات نژادپرستانه و اسلام‌هراسانه در این کشور طی سال 2015 میلادی خبر داده‌اند. بر اساس گزارش سرویس‌های اطلاعات داخلی اتریش، همزمان با ورود هزاران مهاجر و پناهجو به اتریش طی سال گذشته میلادی، اقدامات نژادپرستانه، اسلام‌هراسانه و یهودستیزانه در این کشور در سال 2015 میلادی افزایش قابل توجه و چشمگیری داشته است. طبق گزارش این سرویس‌ها، شمار اقدامات افراط‌گرایانه صورت‌گرفته مرتبط با گروه‌های راست افراطی در اتریش در این سال به 1150 مورد رسیده است؛ حال آنکه رقم این‌گونه اقدامات در سال 2014 میلادی 750 مورد بوده است. بسیاری از ناظران سیاسی و اجتماعی بر این امر تأکید دارند که سیاست‌های دولتمردان زمینه‌ساز ترویج اسلام‌ستیزی در این کشور شده است. 
دانمارک: ممنوعیت حجاب 
سیاست‌های محدودیت‌ساز علیه مسلمانان در کشورهای غربی هر روز ابعاد گسترده‌تری به خود می‌گیرد، چنانکه در ادامه فرایند حجاب‌ستیزی، یکی از مراکز آموزش بزرگسالان در دانمارک پوشیدن روبنده برای زنان مسلمان را ممنوع و از پذیرش شش دختر با این پوشش خودداری کرد. اینگه وولر، یکی از مسئولان این مرکز آموزشی گفت که هدف این اقدام مذهبی نیست. وی ادعا کرد: این مسئله مذهبی یا اخلاقی نیست؛ زیرا ما یک مؤسسه آموزشی هستیم و همیشه هدف‌مان ارائه بهترین آموزش است؛ ما معتقدیم اگر آزادانه با یکدیگر تعامل کنیم، می‌توانیم بهترین عملکرد را داشته باشیم.
آمریکا: سوءاستفاده سیا از کودکان 
آمریکا در حالی مدعی حمایت از حقوق کودکان است که اسناد و گزارش‌ها از سوءاستفاده‌های مکرر ساختار حاکم بر آمریکا از کودکان برای اهداف جاسوسی و جنگی حکایت می‌کند. بر اساس گزارش‌های منتشر شده، سازمان اطلاعات آمریکا از کودکان سومالیایی برای جاسوسی بهره‌برداری می‌کند. آنها به مناطق خطرناک تحت سلطه گروه الشباب فرستاده می‌شوند و به آنها دستور داده می‌شود تا اعضای این گروه را به نیروهای دولتی معرفی کنند. به گفته این کودکان، در صورت امتناع از شرکت در چنین عملیات‌هایی تهدید به مرگ می‌شوند. طبق اظهارات مقامات فعلی و پیشین آمریکایی، واشنگتن برای سال‌ها تأمین مالی و آموزش سازمان‌های وابسته به دولت سومالی را برعهده داشت، هر چند استفاده از کودکان خبرچین برخلاف قوانین بین‌المللی است. گفتنی است، مقامات ارشد سومالی تأکید دارند عملیاتی نیست که سازمان امنیت و اطلاعات داخلی سومالی انجام دهد و سازمان سیا از آن مطلع نباشد.

صدها میلیارد دلار به ایران سرازیر نمی‌شود
خبرگزاری فارس: سخنگوی کاخ سفید می‌گوید: آنهایی که ادعا می‌کردند قرار است از محل توافق هسته‌ای، صدها میلیارد دلار پول راهی ایران شود، یا در اشتباه بوده‌اند یا دروغ گفته‌اند.«جاش ارنست» سخنگوی کاخ سفید در نشست خبری روزانه خود، به تفسیر صحبت‌های «جان کری» وزیر خارجه کشورش درباره امتناع تاجران و بانک‌های خارجی از معامله با ایران پرداخت. جاش ارنست گفته‌های جان کری را این‌گونه تفسیر کرد: «این نشان داد که ادعای مخالفان توافق و به ویژه جمهوریخواهان مبنی بر اینکه قرار است صدها میلیارد دلار پول وارد ایران شود، درست نبوده است.»وی در ادامه تصریح کرد: «این افراد یا در اشتباه بوده‌اند یا دروغ گفته‌اند.»
تاجران خودشان با ایران کار نمی‌کنند!
خبرگزاری مهر: وزیر خارجه آمریکا مدعی شد، تاجران تحریم‌های آمریکا را برای کار نکردن با ایران بهانه می‌کنند. «جان کری» یک روز پس از دیدار با وزیر خارجه سعودی‌ها، تقصیر ترس تاجران از تبعات تعامل اقتصادی با ایران را به گردن خود آنها انداخت. کری گفته است: «تجار اگر قصدی برای تعامل با ایران ندارند، نباید آمریکا و تحریم‌هایش را بهانه‌ کنند؛  این عادلانه نیست، این صحیح نیست.» جان کری در بخش دیگری از سخنانش، منظور خود را در یک جمله و واضح‌تر بیان کرد و گفت: «برخی مواقع در این روند (تجارت با ایران) ما را بهانه می‌کنند.»
آمریکا باید راهبرد جدیدی در برابر ایران اتخاذ کند 
خبرگزاری صداوسیما: جان مک‌کین، سناتور آمریکایی در بیانیه‌ای اعلام کرد، «باراک اوباما» رئیس‌جمهور این کشور باید به تماس‌های دیپلماتیک با ایران پایان دهد و راهبرد تازه‌ای را برای مهار کردن نفوذ ایران در منطقه طراحی کند. وی افزود: «آمریکا باید خود را از بند توهم روابط تازه با ایران رها کرده و با اتخاذ راهبرد جامع برای مقابله با نفوذ ایران، منافع امنیت ملی آمریکا را حفظ کند.»
تحریم‌های آمریکایی را تمدید می‌کنیم
خبرگزاری فارس: «پاول رایان» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، «باراک اوباما» رئیس‌جمهور این کشور را به گمراه کردن مردمش برای متقاعد کردن آنها به پذیرفتن توافق هسته‌ای محکوم کرد.وی تأکید کرد، پیش از آنکه رئیس‌جمهور دولت را واگذار کند، ما باید برای جلوگیری از دادن امتیازات بیشتر به ایران، هر چه از دست‌مان برمی‌آید، از جمله سخت کردن تبادلات تجاری دلاری برای مسئولان ایرانی انجام دهیم. ما همچنین متعهدیم قانون تحریم‌های ایران را تا پایان سال جاری، تجدید کنیم.
 همچنان نگران آزمایش‎های موشکی ایران هستیم 
خبرگزاری باشگاه خبرنگاران: سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مدعی شد، اگر آزمایش موشکی ایران متناقض با قطعنامه‌ها باشد، آمریکا بار دیگر این مسئله را به شورای امنیت گزارش خواهد کرد.الیزابت ترودو گفت: آمریکا همچنان نگران آزمایش‌های موشک‌های بالستیک ایران است و این‌گونه آزمایش‌ها را اقدامی تحریک‌آمیز و بی‌ثبات‌کننده قلمداد می‌کند.
برنامه‌ریزی ۲۵ ساله آمریکا برای مقابله با ایران
خبرگزاری فارس: سند منتشرشده درباره بودجه سال ۲۰۱۷ وزارت دفاع آمریکا نشان می‌دهد، این کشور برای مقابله با نفوذ منطقه‌ای ایران، برنامه‌ریزی ۲۵ ساله کرده است. در سند «بهره‌برداری و نگهداری، نمای کلی سال مالی 2017» وزارت دفاع آمریکا که به کنگره این کشور ارائه شده، «مقابله با نفوذ منطقه‌ای ایران» گنجانده شده و برای آن برنامه 25 ساله‌ای ترتیب داده شده است. اشتون کارتر از قانونگذاران آمریکایی خواست به منظور «مقابله با نفوذ منطقه‌ای ایران»، بودجه درخواست‌شده وزارت دفاع این کشور را تصویب کنند.