صفارهرندی درباره دیدار چند سال پیش سینماگران با رهبر معظم انقلاب گفت: آن خواسته از ناحیه خود حضرت آقا بود و ما خوشحال شدیم، از نکات جالبش برای خود من این بود که آقا فرموده بودند هیچ محدودیت و ملاحظه‌ای برای آمدن اشخاص قائل نشوید، یعنی هر کس از اهالی سینما در داخل کار می‌کرد، به آن جلسه دعوت شد، دیدگاه‌های کاملاً معارض و متضاد آنجا جمع بودند، ولی نکته جالب‌تر این بود که وقتی از جلسه آمدند بیرون، همه یک ارزیابی مشترک داشتند و آن اینکه خدا را شکر، کسی سکاندار اداره کشور است که نگاه فرهنگی‌اش این گونه است.


دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو
فناوری نانو را موج چهارم انقلاب صنعتی می‌دانند. عمر این فناوری در ایران که امروزه بیشتر شئون زندگی انسان را تحت تأثیر خود قرار داده است، به بیش از یک دهه می‌رسد و در حال حاضر جایگاه ایران در این فناوری در جهان، رتبه‌ ششم است. ۱۱ بهمن ماه سال ۱۳۹۳، رهبر معظم انقلاب در جریان بازدید از نمایشگاه دستاوردهای فناوری نانو، این مسئله را «تجربه‌ای موفق» قلمداد کرده و فرمودند: «مسئله‌ فناورى نانو یک تجربه‌ موفقی است براى کشور ما و نشان‌دهنده‌ این است که وقتى یک مجموعه‌ علاقه‌مند و دلسوز و با معرفت به کار متمرکز می‌شوند بر روى یک نقطه‌ خاصّى و کار را با برنامه پیش می‌برند، پیشرفت‌هاى محسوس و جهش‌وارى در آن کار به وجود مى‌آید.» به مناسبت سالروز این بازدید، پايگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت‌الله‌العظمی سيدعلی خامنه‌ای(مد‌ظله‌العالی) با دکتر سعید سرکار، دبیر ستاد ویژه‌ توسعه فناوری نانو مصاحبه‌ای انجام داده و با وی درباره‌ عوامل و دلایل این تجربه‌ موفق گفت‌وگو کرده است که بخش‌های مهم این مصاحبه در ادامه تقدیم می‌شود.
* سال ۲۰۰۱ میلادی که کار مطالعات و اقدامات نانو در ایران شروع شد، فقط ۱۰ مقاله با این موضوع در ایران منتشر شده و رتبه ما در جهان ۵۷ بود؛ یعنی در کل کشور فقط ۱۰ متخصص یا استاد دانشگاه وجود داشت که با این فناوری آشنا بود و می‌دانست نانوفناوری چیست. در واقع، بسیاری از استادان و متخصصان ما هیچ‌گونه اطلاعی درباره‌ این موضوع نداشتند. به همین دلیل، هدف‌گذاری ما در سند راهبردی، این بود که ایران در بازه‌ ۱۰ ساله بتواند به جمع ۱۵ کشور برتر این حوزه برسد. خوشبختانه، در این بازه‌ زمانی توانستیم بسیار جلوتر از آنچه در سند هدف‌گذاری کرده بودیم، حرکت کنیم. در سال ۱۳۹۳ که خدمت رهبر معظم انقلاب رسیدیم، ایران رتبه‌ هفتم جهان را داشت و در حال حاضر با پیشی گرفتن از ژاپن در جایگاه ششم قرار داریم.

*سال ۱۳۸۴ که دولت جدید بر سر کار آمده بود، ما خدمت رهبر معظم انقلاب رسیدیم تا سیاست‌ها و برنامه‌های‌مان را خدمت ایشان ارائه کنیم و نظرات معظم‌له را برای اجرایی شدن آن جویا شویم. یکی از اهداف سند، استفاده از نانو برای ارتقا و بهبود کیفیت زندگی مردم و به تبع آن تولید ثروت بود. پیش از جلسه با رهبر فرزانه انقلاب، این بحث را با دوستان داشتیم که آیا این نکته‌ تولید ثروت از فناوری نانو را به حضرت آقا بگوییم یا خیر، چون تصور می‌کردیم این مسئله، یک هدف مادی است و ممکن است رهبر معظم انقلاب، با آن چندان موافق نباشند؛ اما جالب این بود که وقتی این موضوع را مطرح کردیم، ایشان فرمودند اینکه ارتقای سطح زندگی مردم و تولید ثروت را در برنامه‌تان دیده‌اید، کار بسیار خوب و درستی است و تأکید داشتند این هدف حتماً دنبال شود.

*یکی از ملزومات کار برای پیشبرد برنامه‌ها، وجود تجهیزات و دستگاه‌های آزمایشگاهی پیشرفته‌ است تا محققان و پژوهشگران بتوانند با استفاده‌ از آن، آموزش و تحقیقات خود را انجام بدهند. وقتی برای خرید این دستگاه‌ها از کشورهای دیگر اقدام کردیم، اعلام کردند چون ایران تحریم است، این دستگاه‌ها‌‌ی پیشرفته را به ما نمی‌فروشند. این مسئله می‌توانست به یک گلوگاه در توسعه‌ فناوری کشور تبدیل شود. در آن زمان، ما دو راه بیشتر نداشتیم؛ ۱ـ روی پای خودمان بایستیم و حرکت کنیم و ۲ـ تسلیم شویم و امیدمان را به آنها ببندیم که ما راه اول را انتخاب کردیم.

*چندی پیش وقتی وزیر علوم تایلند که میهمان ما بود، نمایشگاه تجهیزات پیشرفته و تنوع محصولات ما را دید، گفت من در تعجبم که شما در چنین شرایط تحریم سخت توانسته‌اید این تجهیزات فوق پیشرفته را بسازید، اگر تحریم نبودید چه کار می‌کردید؟ پاسخ من به او این بود که راه ساده‌تر را انتخاب می‌کردیم و می‌خریدیم، چه بسا اصلاً پی نمی‌بردیم خودمان هم توانایی ساخت این تجهیزات را داریم. در واقع، فشار تحریم سبب شد عصاره‌ استعدادها و توانایی‌های متخصصان ما بروز و ظهور پیدا کند.

*به نظر من، مهم‌ترین دستاورد ما ایجاد باور «ما می‌توانیم» بود؛ چراکه توانستیم با کمک همین متخصصان داخلی، پیچیده‌ترین و به‌روزترین دستگاه‌ها و محصولات جهان را در داخل کشور تولید کنیم که در عین حال، توانایی رقابت با مهم‌ترین و بزرگ‌ترین تولیدکننده‌های جهانی را هم داشته باشد. به عقیده من، ارزش این موضوع، بیشتر از همه‌ دستاوردهای اقتصادی این فناوری است.

*همان‌طور که اشاره کردم، سال ۱۳۸۴ جلسه‌ای با رهبر معظم انقلاب داشتیم. آن زمان دولت جدید روی کار آمده بود، پس از اینکه گزارش مهندس سجادی ارائه شد، حضرت آقا گفتند اگر کس دیگری هم در این جمع صحبتی دارد، بفرماید. بنده اجازه خواستم تا صحبت کنم. به ایشان عرض کردم، الآن دولت عوض شده و طبعاً حق هر دولتی است که افراد مورد نظر خود را در بخش‌های مختلف منصوب کند، این را ما می‌دانیم؛ اما نگران هستیم که پس از دو سال فعالیت ستاد نانو، حالا که می‌خواهیم وارد عملیات‌های اجرایی شویم، افراد جدیدی روی کار بیایند و با تغییر برنامه‌ها، به خانه‌ اول برگردیم. پس از تمام شدن حرف‌هایم، بلافاصله حضرت آقا به یکی از مسئولان دفتر رو کردند و گفتند که پس از جلسه، با آقای رئیس‌جمهور تماس بگیرید و بگویید «خانواده‌ نانو» دست نخورد. این تعبیر خانواده‌ نانو که ایشان به کار بردند، برای‌مان بسیار جالب بود. پس از جلسه، نماز را پشت سر ایشان خواندیم و به ستاد برگشتیم. چند دقیقه بعد از نهاد ریاست‌جمهوری تماس گرفتند و ماجرای دیدار را پرسیدند؛ وقتی در این باره به آنها توضیحات دادیم، همان‌گونه عمل کردند که آقا فرموده بودند. این کار، یعنی تغییر نکردن مدیریت ستاد نانو، تأثیر بسیار زیادی در سرنوشت این فناوری در کشور داشت.

*بیانات امام خامنه‌ای در آن دیدار، از نظر راهبردی بسیار مهم بود. برای نمونه، ایشان گفتند میدان نانو، مانند مسابقه‌ دوچرخه‌سواری است که برخی از کشورها زودتر از ما رکاب زده‌اند و حالا جلوتر از ما هستند، البته خوشبختانه ما چندان عقب نیستیم؛ چون به فاصله‌ یکی دو سال از آنها شروع کرده‌ایم، اما به هر حال، شما باید با کار و تلاش و زحمت بیشتر، این فاصله را جبران کنید. مثال دیگری که ایشان به آن اشاره کردند، این بود که وقتی شما به سمت یک قله حرکت می‌کنید، هنگامی که به بالای آن قله می‌رسید، تازه می‌بینید قله‌های بلندتری هم پشت آن وجود دارد، به آن قله‌ها هم که دست پیدا می‌کنید، باز هم می‌بینید قله‌های بلندتر دیگری هم هست، بنابراین به همان قله‌ اول قانع نشوید. اتفاقاً ما در عمل هم همین‌گونه دیدیم. بارها و بارها اهدافی را نقطه‌گذاری کردیم، وقتی به آن اهداف رسیدیم، دیدیم اهداف بلندتری هم وجود دارد. برای همین، این نکته‌ آقا همیشه در گوشم مانده است.

*سال ۱۳۹۳ قرار شد نمایشگاه دستاوردهای نانو را در حسینیه‌ امام خمینی(رحمه‌الله‌علیه) برپا کنیم تا رهبر معظم انقلاب از آن بازدید کنند. ما مقدمات کار را انجام دادیم و مسئولان دفتر هم همکاری فوق‌العاده خوبی با ما داشتند. در روز موعود، بنده و آقای دکتر ستاری جلوی درب منزل ایشان رفتیم تا مشایعت‌شان کنیم. قرار شد آقای ستاری توضیحاتی خدمت ایشان ارائه دهند. دکتر ستاری گفتند ستاد نانو در این سال‌ها بسیار خوب کار کرده است، مثلاً به جای اینکه برود خودش پژوهشگاه بزند، فناوری نانو را در کشور گسترش داده و همه را درگیر این موضوع کرده و الگوی جدیدی را مطرح کرده است. وقتی رسیدیم جلوی در حسینیه، آقا گفتند می‌دانید چرا فناوری نانوی ایران به نقطه‌ای رسیده است که همه‌ ما امروز به آن افتخار می‌کنیم؟ خود ایشان پاسخ دادند دو عامل موجب این مسئله شده است: ۱ـ «جدیت و پشتکار» و ۲ـ «ثبات در مدیریت.»

*پس از آن، حضرت آقا حدود ۳ ساعت از نمایشگاه بازدید کردند. تک‌تک غرفه‌ها را می‌ایستادند، می‌دیدند و سؤال می‌کردند. بعضی از مسئولان دفتر می‌گفتند چون نمایشگاه طولانی است، زودتر حرکت کنیم تا آقا خسته نشوند؛ اما خود ایشان تأکید داشتند با طمأنینه حرکت کنند و همه غرفه‌ها را به دقت ببینند. من خوشحالم از اینکه در تمام طول این مسیر، لبخند رضایت را بر چهره‌ ایشان مشاهده کردم.

*جایی که برای ایشان بسیار جالب و مسرت‌بخش بود، قسمت دانش‌آموزی بود؛ معظم‌له از اینکه دانش‌آموزان را هم با این دانش آشنا کرده‌ایم و آنها هم وارد این حوزه‌ جدید علمی شده‌اند و اطلاعات خوب و جامع دارند، بسیار تعجب کردند. می‌دانید که ما حدود ۶۰۰ هزار دانش‌آموز را در سراسر کشور درگیر بحث نانو کرده‌ایم و حدود ۷۰ آزمایشگاه نانو در پژوهش‌سرا داریم که دانش‌آموزان می‌توانند در آن کار عملی نانو انجام بدهند.

   اکبر ادراکي/ اصلاح‌طلبان در طول سال‌هاي اخير همواره با چالشي جدي در عرصه فعاليت سياسي روبه‌رو بوده‌اند. اين جريان از يک‌سو حيات سياسي خود را در تعريف فعاليت‌ها در چارچوب قانون اساسي مي‌بيند و از ديگر سو نیروهایی را در درون خود پرورانده است که باورها، تفکرات و رفتارهای سياسي‌شان ساختارشکن و بيرون از قاعده‌مندي قانوني است. اين جريان خود را معتقد به خط امام و آرمان‌هاي ملت ايران در بهمن 57 معرفي مي‌کند؛ اما در مقابل آنچنان مرزهاي خود با مخالفان نظام را کمرنگ کرده است که معلوم نيست امثال اکبر گنجي، محسن کديور، محسن سازگارا و عبدالکريم سروش را مي‌توان اصلاح‌طلب دانست يا خیر؟!
اين سردرگمي و حيراني، برخاسته از فقر و ضعفي ذاتي در تعريف گفتمان اصلاح‌طلبي است که نتوانسته‌اند بين اسلام و مقتضيات زمانه رابطه و پيوندي صحيح برقرار کنند؛ از این‌رو نتيجه آن نوعي التقاط و فروکاستن از مباني ديني و افتادن در مسير استحاله تدريجي است! اين انفعال و دگرديسي در حوزه سياست بيش از عرصه‌هاي ديگر عيان شده و حاصل آن سير واگرايي است که از دهه 1370 آغاز شد و در دهه 1380 در قالب فتنه 88 به صورت شورش عليه نظام اسلامي و همسنگري با بيگانگان و ضد انقلاب به نمايش درآمد!
بخشي از جريان اصلاح‌طلبي با شکست فتنه ۸۸ و ايجاد حماسه بزرگ مردمي 9 دي، متوجه شد که نيازمند بازنگري در بخشي از سياست‌ها و جهت‌گيري‌هايي است که اين جريان را به بن‌بست کشانده است! در همين راستا تلاش کرد تا با نزديکي به قدرت و بازي در چارچوب قانوني، گذشته را به تدريج جبران کرده و راه همگرايي را در پيش گيرد. مشارکت در انتخابات سال 1392 و 1394، حرکتي بود که با اين هدف دنبال شد. 
اما در اين ميان موانعي جدي پيش روي اين جريان وجود دارد که تا مرتفع نشود، امکان بازگشت و فعاليت سياسي ممکن نخواهد بود! زیرا اين جريان مشروعيت و اعتبار خود را از دست داده و نظام اسلامي نمي‌تواند به اين جريان اعتماد نماید و فضا را براي فعاليت آن باز کند. اصلاح‌طلبان پيش از آنکه بخواهند با نظام اسلامي باب تعامل و آشتي و همگرايي را بگشايند، لازم است تا حد و مرز خود را با بيگانگان و ضد انقلاب تعريف کنند. اصلاح‌طلبان مدت‌هاست در قبال تعرضات ضد انقلاب به ارزش‌هاي نظام اسلامي و نهضت اسلامي ملت ايران چشم و گوش بسته‌اند و حاضر نيستند در برابر گزافه‌گويي اين جريان موضع‌گيري کنند. سال‌هاست بلندگوهاي اين جريان عليه حضرت امام(ره) در حال هتاکي و دروغ‌پراکني است؛ اما دريغ از واکنش مدعياني که خود را پرچمدار خط امام(ره) می‌دانند و سوابق مصاحبت و نزديکي‌شان به امام را به رخ ديگران می‌کشند! اين جريان خود را مدافع آرمان‌هاي امام(ره) از جمله نظريه سياسي حضرت امام(ره) مي‌داند؛ اما بيشترين هجمه در طول اين سال‌ها از سوي دوستان اين جريان به ولايت فقيه و حکومت اسلامي گزارش شده است! 
با اين اوصاف طبيعي است تعابيري، چون «آشتي ملي»، مفاهيمي غير واقعي، توخالي و مضحکي به نظر آيد که از اعتقاد واقعي طراحان آن حکايت ندارد. لازمه آشتي ملي، «قهر ملي» با بيگانگان و دشمنان نظام و ملت است. نمي‌توان همزمان دست دوستي با ملت و نظام اسلامي دراز کرد، در حالي که دست ديگرمان در دست دشمنان اين ملت است.
کافي است در همين روزها که سناریوی آشتي ملي از سوی اصلاح‌طلبان کليد خورده، به مقالات و يادداشت‌هاي منتشر شد از سوي ضد انقلاب و مخالفان نظام نگاهی بيندازيم تا مشخص شود که تا چه اندازه نسبت به اين تلاش براي همگرايي نگران بوده و آن را به سخره گرفته‌اند! اما اصلاح‌طلبان باز هم ترجيح داده‌اند در قبال اين تمسخرها سکوت کنند و بر خطای گذشته اصرار ورزند.
اصلاح‌طلبان در دوراهي انتخابي دشوار قرار گرفته‌اند که بايد يکي را برگزينند؛ يا بايد از مسير پر اشتباه رفته در طول سال‌هاي گذشته اظهار ندامت و پشيماني کرده و به طور شفاف مرزهاي خود را با دشمنان ملت و نظام اسلامي مشخص کنند و از آنان برائت جويند! يا آنکه همچنان در مسير واگرايي حرکت کنند و از اعتبار و وجاهت خويش بيش از گذشته خرج کنند. به واقع اصلاح‌طلبان نيازمند يک پاکسازي دروني و سازماندهي مجدد هستند و پس از اين اقدام سرنوشت‌ساز است که بستر براي طرح مباحثي، چون آشتي با نظام اسلامي فراهم خواهد شد.

 سیاست دوپایه آمریکا
 علیه ایران
با قرار دادن تأکیدات ترامپ بر وضع تحریم‌های جدید علیه ایران در کنار اخباری از این دست، می‌توان نتیجه گرفت که: ۱ـ اعمال فشار سیاسی، دیپلماتیک و اقتصادی از طریق تنگ‌تر کردن حلقه تحریم‌ها و افزایش سخت‌گیری بر اجرای برجام از یک سو ادامه می‌یابد. ۲ـ به منظور تشکیل ائتلافی علیه ایران در منطقه ارتقای همکاری با متحدان منطقه‌ای آمریکا نیز بیشتر می‌شود. این دو مؤلفه سیاست اصلی آمریکا در قبال ایران را در دوره ترامپ  تشکیل می‌دهد؛ سیاستی که هر چند ملغی کردن برجام دیگر در محور آن نیست، اما سعی در اعمال فشاری بیش از گذشته بر ایران دارد.

جزئیات یک طرح 
پس از چهار سال
سرانجام پس از حدود چهار سال از اعلام اجرای طرح مسکن اجتماعی به‌عنوان جایگزین طرح مسکن مهر، هیئت دولت چند روز پیش این طرح را تصویب کرد. این پیشنهاد بر سه اصل نهادسازی و ایجاد سیاست پایدار، استفاده از ظرفیت‌های سازمان‌های مردم‌نهاد، خیرین و بخش خصوصی در ساخت و اداره مسکن برای گروه‌های کم‌درآمد و حداقل‌سازی دخالت دولت در ساخت مسکن برای این گروه‌ها، تأمین مسکن گروه‌های کم‌درآمد در دو قالب مسکن اجتماعی و مسکن حمایتی استوار است.

مخالفت علنی
 با اقتصاد مقاومتی!
محمود دهقانی اقتصاددان و استاد اقتصاد دانشگاه درباره عملکرد دولت یازدهم در حوزه اقتصاد و مقاومتی اظهار داشت: «قصد ندارم بگویم که دولت هیچ فعالیتی در زمینه اقتصاد مقاومتی نداشته است، اما به نظر می‌آید مشکل اساسی در این زمینه وجود دارد و آن اینکه برخی از شخصیت‌هایی که در دولت حضور دارند، اصلاً اعتقادی به اقتصاد مقاومتی ندارند.» وی افزود: «با حضور این افراد شما چه انتظاری دارید؟ مسئولان دولت در برخی از جلسات صراحتاً اعلام می‌کنند که راه‌حل برطرف شدن مشکلات اقتصادی کشور اقتصاد مقاومتی نیست. برخی از مسئولان هم که به اقتصاد مقاومتی اعتقاد دارند، کارآمدی کافی را ندارند، اصطلاحاً باید بگوییم اصلاً تیم اقتصادی دولت این کاره نیست.»

مدل جدید
 ایران‌هراسی
روزنامه رأی الیوم، در سرمقاله خود نوشت که دونالد ترامپ رئیس‌جمهور جدید آمریکا طرح ایجاد محور «عربی ـ اسرائیلی» را مطرح کرده است که در واقع اعلام جنگ علیه ایران نیست، بلکه هدف واقعی آن ایران‌هراسی برای عادی‌سازی روابط عرب‌ها با دولت اشغالگر قدس است. به نوشته این روزنامه، هدف دیگر ترامپ از این ائتلاف دوشیدن باقی‌مانده ثروت‌ کشورهای عربی حوزه خلیج فارس برای تأمین مالی طرح‌های زیرساختی آمریکا است؛ طرح‌هایی که ترامپ وعده آنها را در تبلیغات انتخاباتی خود داده بود.

 طرح ضد ایرانی
 پس از برجام
سناتور مارکو روبیو گفت، سناتورهای آمریکایی طرحی را ارائه کرده‌اند تا تحریم‌هایی علیه بخش هواپیماهای تجاری ایران که (به ادعای آنها) برای حمایت از تروریسم مورد استفاده قرار می‌گیرند، اعمال شود. نمایندگان آمریکا این طرح را «آسمان‌های عاری از ترور» نامیده‌اند؛ طرحی که در صورت تصویب، با استفاده ایران از هواپیماهای تجاری برای مقاصد تروریستی مقابله خواهد کرد. در صورت ارائه گزارش از سوی دولت، دفتر کنترل خارجی دارایی‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا موظف است علیه ایرلاین‌های تجاری ایران که دولت آنها را متخلف معرفی کرده است، تحریم‌هایی اعمال کند.

سی‌وپنجمین مسابقات سراسری قرآن سپاه به مدت سه روز با حضور 500 شرکت‌کننده در مجموعه فرهنگی ولایت ستاد فرماندهی کل سپاه برگزار شد.
به گزارش صبح صادق در این مسابقات که مرحله نهایی مسابقات قرآن سپاه است، 500 برگزیده مراحل نیمه نهایی در رده‌ها و نیروهای سپاه به مدت سه روز در ستاد فرماندهی کل سپاه به رقابت پرداختند که از این میان 60 نفر برتر شده و در مراسم اختتامیه معرفی و تجلیل شدند.
شرکت‌کنندگان در این مسابقات در ده رشته حفظ کل، حفظ 20 جزء، حفظ 15 جزء، حفظ ۱۰ و ۵ جزء، قرائت تحقیق و قرائت ترتیل، اذان و مفاهیم و نکات تفسیری به رقابت پرداختند که در پایان 60 نفر برتر این مسابقات برای شرکت در آزمون قرآن نیروهای مسلح به ستاد کل نیروهای مسلح معرفی خواهند شد.
گزارش مراسم اختتامیه این مسابقات را در شماره آینده صبح صادق می‌خوانید.

نکته: نمی‌دانم شما هم اسم «محی‌الدین» را شنیده‌اید یا نه. مرادم محی‌الدین ابن عربی نیست. روزگاری بود که در تهران و جاده‌های اصلی کشور، هر جا که می‌رفتی، این اسم با القاب مختلف بر در و دیوار و تپه و صخره به چشم می‌خورد؛ محی‌الدین، افتخار عصر ما، هنرمندی بی‌نظیر! محی‌الدین را از یاد نبرید!... یادم می‌آید که در آن روزها هر روز منتظر بودم که خبر دیگری از این هنرمند شهیر(!) بشنوم؛ اما هیچ خبری نبود که نبود. بالأخره بعدها کاشف به عمل آمد که این آقا خطاطی است دست چندم، با یک دکان فسقلی در تبریز، که به کار تابلونویسی مشغول است.
نظر: در حالی که دستاوردهای انقلابی کشورمان روز به روز گسترش می‌یابد و قابل مقایسه با طرح‌های پیش از انقلاب نیست؛ اما شاهد هستیم که شبکه‌های ماهواره‌ای و برخی از افراد داخلی برخی از طرح‌های رضاخانی را در مقابل دستاوردهای نظام اسلامی علم می‌کنند. چند روز پیش یکی از بسیجیان مسجد به من می‌گفت، در کلاس 30 نفره سال سوم راهنمایی تیزهوشان 29 نفرشان اصلاً دستاوردهای انقلاب را باور ندارند و مدام از راه‌آهن رضاخانی سخن می‌گویند، این در حالی است که آن هم راهی بود برای غارت بیشتر ایران از سوی بیگانگان؛ با این حال انتظار می‌رود که نگذاریم دکان‌های فسقلی، ظرفیت‌های انقلاب را در چشم جوانان و نوجوانان بی‌ارزش کند. 


آقاي هاشمي مجتهد نبود
آیت‌الله محمد یزدی گفت: اگر آقاي هاشمي را نسبت به حوزه‌هاي علميه نگاه كنيد يك شخصيت علمي داراي اجتهاد متناسب در حوزه علميه نبود و در آن سطح هم نبودند، اما اين طور هم نبود كه آخوند بي‌سوادي باشد، مثل بعضي آخوند‌هايي كه درس مختصري در حوزه‌اي خوانده باشد. او مبنايي دستش بود.
 مباني علمي دستش بود و با مباني آشنا بود و كار كرده بود، اما من ایشان را در حدي كه يك مجتهد صاحب فتوا و صاحب‌نظر فتوايي و فقهي باشد، نمي‌ديدم.

پیغام و پسغام بی‌فایده
عباس عبدی در نامه‌ای به خاتمی نوشته و گفته که نامه‌نگاری پنهانی فایده ندارد؛ زیرا شما قبلاً، هم پنهانی از این حرف‌ها زدید و هم پیغام و پسغام فراوانی فرستادید؛ اما از شما نپذیرفتند. وی تصریح کرده که آن‌ چیزی که برای مجموعه نظام اهمیت دارد، مردم و افکار عمومی است، بگردید یک راهی برای جبران علنی قضایای 88 پیدا 
کنید. 


سایه جنگ هدیه صلح
در حالی که دیپلماسی لبخند، برخی از زیرساخت‌های امنیتی کشور همانند قدرت موشکی و بازوهای نظامی ایران در خارج از کشور را در معرض آسیب از طرف غربی‌ها قرار داده، اعتدالیون می‌خواهند به جامعه چنین القا کنند که تنها آنها هستند که می‌توانند سایه جنگ را از جامعه دور کنند. این در حالی است که بزرگ کردن خطر تحریم‌ها و نشان دادن نیازمندی جدی به برجام در ماه‌های اخیر از طرف دولتمردان به مثابه پیام‌های با خمیرمایه ترس ایران از گزینه جنگ در غرب تفسیر شده است. در ماه‌های گذشته حمله به برخی نهادهای امنیتی نیز در دستور کار برخی نزدیکان دولت بوده است.


محمدحسین مصطفایی/  ایران با پیروزی بر آمریکا برای هشتمین بار قهرمان جام جهانی کشتی آزاد جهان شد. این پیروزی شورانگیز مردم ایران را به وجد آورد، در همین حال مسئول دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی، طی تماسی تلفنی با رسول خادم، رئیس فدراسیون کشتی، پیام تشکرآمیز حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای را به مجموعه فدراسیون کشتی ابلاغ کردند. پیروزی 5 بر 3 ایران در مقابل آمریکا بازتاب فراوانی داشت. خبرگزاری فرانسه در گزارشی نوشت: با وجود منازعه میان ایران و آمریکا بر سر تحریم‌ها و آزمایش‌های موشکی، ورزشکاران دو کشور روز جمعه در فینال جام‌ جهانی کشتی آزاد با هم کشتی گرفتند و در نهایت ایران پیروز شد. 
خبرگزاری رویترز نیز در گزارشی نوشت: کمیل قاسمی، دارنده مدال نقره المپیک حریف آمریکایی خود را با نتیجه 5 بر صفر شکست داد تا ایران در فینال جام جهانی با نتیجه 5 بر 3 قهرمان شود. پس از این مسابقه آنها در حضور هواداران مؤدبانه دست دادند. قاسمی پرچم ایران را بالای سرش نگه داشت و سپس سجده کرد. پایگاه اینترنتی شبکه سی‌ان‌ان نیز در گزارشی گفت: کشتی‌گیران آمریکایی در بحبوجه ایجاد تنش‌های جدید میان تهران و دولت ترامپ به ایران سفر کردند و این در حالی است که روادید این کشتی‌گیران آمریکایی تا دقایق آخر صادر نشده بود. 
خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز در گزارشی به برگزاری رقابت‌های جام جهانی کشتی در ایران با حضور تیم کشتی آمریکا اشاره کرد و گفت: ایران روز جمعه با شکست دادن آمریکا قهرمان جام جهانی کشتی شد. به دنبال پیروزی ایران صدها شهروند کرمانشاهی به خیابانها ریختند و شادی کردند. حسن روحانی رئیس‌جمهوری ایران نیز قهرمانی ایران را در این رقابت‌ها تبریک گفت. به رغم تنش‌ها میان دو کشور، تیم‌های کشتی ایران و آمریکا اغلب برای حضور در مسابقات با یکدیگر روبه‌رو می‌شوند. تیم ملی ایران در حالی برای هشتمین بار قهرمان جام جهانی کشتی شد که برای ششمین بار متوالی است که از سال 2012 به مقام نخست این رقابت‌ها دست می‌یابد. از این شش قهرمانی متوالی، پنج قهرمانی در دوره سرمربیگری یا ریاست رسول خادم در فدراسیون کشتی ایران بوده است.
 این پیروزی ورزشی در بحبوبه جنگ رسانه‌ای ترامپ نیز در رسانه‌های خبری معنای دیگری را در جهان انعکاس داد که حکایت از ظرفیت‌های پرقدرت ایران داشت.