اسماعیل نجار در دیدار با نماینده کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در تهران و مدیرکل آسیا، اقیانوسیه و آمریکای لاتین اتحادیه اروپا گفت: ایران کشوری وسیع با حوادث گوناگون است که تجربیات ارزنده‌ای در زمینه مدیریت بحران دارد. با توجه به میزبانی جمهوری اسلامی ایران از حدود سه میلیون اتباع خارجی در ایران که عمدتاً در ساختمان‌های ناایمن زندگی می‌کنند، همانند طرح بازسازی و نوسازی مناطق روستایی آماده اجرای طرحی مشابه برای ساختن سرپناه ایمن برای آنها هستیم.
 شیرین ‌زارعپور/ سیستم مدرن جاسوسی، در جریان جنگ جهانی دوم شکل گرفت که اصولاً برای شناسایی دشمن به وسیله جمع‌آوری اطلاعات وارد عمل شد. دو ابرقدرت ایالات متحده آمریکا و اتحاد شوروی در طول جنگ جهانی دوم هرگز وارد جنگ فیزیکی(گرم) نشدند و نزدیک به نیم قرن علیه یکدیگر جنگ روانی به راه انداختند و در این میان جاسوسان هر دو مشغول فعالیت بودند. یکی از نتایج این جنگ سرد و گرم که بیش از شصت سال به طول انجامید، پیدایش یک سیستم مدرن جاسوسی، شامل سازمان‌های سرّی در سراسر جهان بود.
یکی از شیوه‌های رایج جمع‌آوری اطلاعات، جاسوسی اجتماعی است. این نوع جاسوسی، از طریق شبکه‌های اجتماعی صورت می‌پذیرد. لازم است برای آشنایی با شیوه‌های این نوع جاسوسی، شیوه‌های جمع‌آوری اطلاعات بررسی شود.
روش‌های جمع‌آوری اطلاعات در سرویس‌های جاسوسی به چند دسته تقسیم می‌شود:
1ـ جمع‌آوری اطلاعات انسانی؛
2ـ جمع‌آوری اطلاعات فنی؛
3ـ جمع‌آوری اطلاعات آشکار.
اطلاعات فنی به تصاویر جمع‌آوری شده به وسیله ماهواره‌های جاسوسی، هواپیماهای جاسوسی بی‌سرنشین و با سرنشین و ایستگاه‌های شنود مستقر در خشکی و دریا می‌گویند. این اطلاعات با استفاده از آخرین فناوری‌ها به جای عوامل انسانی صورت می‌گیرد.
در جمع‌آوری اطلاعات آشکار، سرویس جاسوسی با بهره‌برداری از اطلاعاتی که در اختیار داشتن آنها ممنوعیتی ندارد، بخشی از نیازهای خود را تأمین می‌کند. اطلاعات جمع‌آوری شده از سوی عوامل انسانی و وسایل فنی سرّی مثل میکروفون‌های جاسوسی، درصد کمی از اطلاعات جمع‌آوری شده گزارش‌های اطلاعاتی را شامل می‌شود، اما منابع آشکار شامل اخبار جمع‌آوری شده از سوی رسانه‌ها مانند گزارش‌های روزنامه‌ها، اخبار رادیو و تلویزیون و مقالات فنی منتشر شده در نشریات و بر روی اینترنت است.
اطلاعات آشکار، در پیگیری تحولات متغیر سیاسی در جهان بسیار سودمند است.
با پیشرفت فناوری‌های ارتباطی بر بستر اینترنت و رشد نرم‌افزارهای پیام‌رسان و نرم‌افزارهای شبکه اجتماعی، در هر سه حوزه شاهد تغییراتی هستیم.

پروژه رصد صفحات
بنیاد «دفاع از دموکراسی» و بنیاد صهیونیستی «تارگوم» سه سال پیش این پروژه را آغاز کردند. هدف از اجرای این پروژه رصد گفت‌وگوها و پیام‌های ایرانیان در شبکه‌های اجتماعی به منظور پی بردن به میزان تأثیرگذاری تحریم‌ها بود. این پروژه را که مارک دوبوویتز، مدیر اجرایی بنیاد دفاع از دموکراسی صورت داد، سرمنشأ تحریم‌های اقتصادی اخیر آمریکا علیه ایران، شد. این تحریم‌ها از طرف دوبوویتز به صورتی مورد تأکید قرار می‌گرفت که برنامه براندازی ایران را در صورت فشار تحریم‌های اقتصادی به دنبال داشته باشد و به گونه‌ای از برنامه براندازی حمایت می‌کرد. در سال 2013 نمایندگان آمریکا طرحی را به مجلس ارائه کردند که به سازمان‌های اطلاعاتی این کشور اجازه می‌داد در صورت تمایل به اطلاعات مشتریان و کاربران اینترنتی شرکت‌های خصوصی دسترسی پیدا کنند. در این طرح دولت می‌توانست قوانین حاکمیت را نقض کند و بنا به تشخیص خود به اقداماتی چون رصد ارتباطات اینترنتی، فیلتر کردن محتوا و تعطیل کردن برخی وبگاه‌ها و سرویس‌های برخط بپردازد. از همان زمان نگرانی نقض حریم شخصی در کاربران اینترنتی از سوی گروه‌های ثالث ایجاد شد. در همان زمان بازی‌های اینترنتی با وسعت بیشتری به بازار عرضه شدند. بر اساس آخرین افشاگری‌های «ادوارد اسنودن» افشاگر اطلاعات محرمانه آمریکا و کارمند اسبق آژانس امنیت ملی آمریکا، در سال 2014 این موضوع مطرح شد که آژانس امنیت ملی آمریکا اطلاعات شخصی کاربران را از طریق بازی پرندگان خشمگین، جمع‌آوری می‌کند، در حالی که آژانس امنیت ملی آمریکا در بیانیه‌ای ادعا کرده بود علاقه‌ای به جمع‌آوری اطلاعات از روی گوشی‌های همراه و یا شبکه‌های اجتماعی ندارد.
این در حالی بود که در گزارش‌هایی که نیویورک‌تایمز و گاردین منتشر کردند، عنوان شده بود که آژانس امنیت ملی آمریکا و ستاد ارتباط دولتی بریتانیا از سال 2007 در پروژه‌ای مشترک، مشغول ایجاد راه‌هایی برای دستیابی به اطلاعات گوشی‌های همراه بودند. این اقدام را آژانس امنیت ملی آمریکا این گونه توصیف کرد: این یک روش عالی برای دستیابی تحلیلگران به اطلاعات گوشی‌های همراهی است که به شبکه‌های اجتماعی متصل هستند و از این طریق امکان مشاهده اسنادی که کاربران دانلود می‌کنند و پایگاه‌هایی که از آنها بازدید می‌کنند و حتی فهرست افراد موجود در دفترچه تلفن کاربران وجود دارد.
جاسوسی نوین در فضای مجازی با طراحی‌های جدید به منظور کاستن از حساسیت‌های جاسوسی به شکل‌های ارائه شده صورت پذیرفت. این‌گونه کاهش حساسیت در بخش‌های مختلف موجب شد سرویس‌های جاسوسی به راحتی بتوانند در کشورهای هدف نفوذ کنند.
با قراردادی که بین شرکت انگلیسی ودافون و های‌وب ایرانی در 27 مهر امسال صورت پذیرفت، دسترسی به اطلاعات کاربران ایرانی برای شرکت‌های جاسوسی، به سهولت امکان‌پذیر شد. این قرارداد که به بهانه مدرنیزه کردن زیرساخت‌های اطلاعاتی و مخابراتی کشور به دست شرکتی انگلیسی افتاد، احتمال جاسوسی از اطلاعات کاربران سرویس جاسوسی ملکه انگلیس را، بیش از پیش فراهم آورد. بررسی اسنادی که ادوارد اسنودن افشا کرد مشخص می‌کند که این شرکت انگلیسی نماینده جاسوسان دولتی انگلیس در بین کاربران است و گزارش‌های بسیاری در زمینه ارتباط مستقیم ودافون با سازمان جاسوسی انگلیس(ستاد ارتباطات دولت) وجود دارد. با این وجود، باید گفت راه نفوذ از طریق شرکت‌های ارتباطی به راحتی برای دشمن فراهم شده و ضرورتی برای استفاده از روش‌های جمع‌آوری اطلاعات به شکل‌های اشاره شده، وجود ندارد.
اکنون آگاه‌سازی جامعه از شیوه‌های دشمن برای نفوذ، ضروری به نظر می‌رسد و انتظار می‌رود این مهم را دستگاه‌های ذی‌ربط مورد توجه قرار دهند.

 سجاد عابدی/ خانواده، اولین کانونی است که مورد هجمه دشمنان آن هم از طریق جنگ نرم قرار گرفته است و از آنجا که خانواده به طور مستقیم بر استحکام اجتماعی و قدرت ملی تأثیر مستقیم دارد، باید بیشترین تلاش والدین و مسئولان بر حفظ و صیانت از آن مصروف شود. هيچ يك از عوامل اجتماعي ديگر در جامعه، اعم از مدرسه، گروه‌ها، محافل مذهبي و علمي و رسانه‌ها، به اندازه خانواده در اين زمينه مؤثر نيستند؛ زيرا كودك نخستين دوران زندگي، كه صد البته مهم‌ترين دوراني است كه شخصيت او شكل مي‌گيرد را در محيط گرم و صميمي خانواده مي‌گذراند.
 او بيش و پيش از هر جاي ديگر، در معرض ارزش‌ها و الگوهاي رفتاري خانواده قرار دارد. از اين رو، كودك زمان بيشتري را با اين کانون به سر مي‌برد. افزون بر این، كودك بيش از هر كس ديگري به خانواده خود اطمينان و اعتماد دارد و تا زمانی كه در ميان آنان به سر مي‌برد. احساس امنيت و آرامش دارد. از سویی، خانواده بيش از هر عامل ديگري، توان حل معضل انحرافات را دارد و مي‌تواند سبب کاهش انحرافات از جامعه و کاهش جرم شود. 
در حقیقت، وجود خانواده سالم در جامعه، افزون بر امنیت فردی و روانی هر شخص به امنیت روانی و اجتماعی جامعه و نظام منجر خواهد شد؛ چرا که هر گونه آسیب اجتماعی، هزینه‌ای برای نظام خواهد
داشت.
 به عبارتی، خانواده سالم مکان تربیت فرزندان سالم در تمامی ابعاد فردی، شخصیتی، روانی، اجتماعی و... خواهد شد و فرزندان سالم نیز جامعه‌ای سالم با حداقل هزینه‌های اجتماعی، امنیتی را سبب خواهند شد. همین روند، استحکام و تقویت ساختار نظام در تمامی ابعاد اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی را در پی خواهد داشت.
با توجه به این نکته که نظام خانواده در طول تاریخ در تماس با اوضاع اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و زیستی دستخوش تحول زیادی شده است، به طوری که در بسیاری از جوامع خانواده از حالت گسترده به صورت هسته‌ای درآمده که خود موجب تغییراتی در نقش‌ها و کارکرد‌های خانواده شده است؛ اما خانواده به منزلة یک خرده نظام ضروری که هم سلامت فرد و هم بقای جامعه را تأمین می‌کند؛ همچنان به حیات خود به دو دلیل ادامه می‌دهد:
 1ـ نقش مهم و انکارناپذیر خانواده در زندگی فرد و 2ـ نقش گسترده و تعیین‌کنندة خانواده در نظام اجتماعی کل، به گونه‌ای که حذف آن، نظام اجتماعی را با هزینه‌های سرسام‌آوری رو‌به‌رو خواهد کرد.
 بر همین اساس است که داشتن یک خانوادة سالم، اهمیت و ضرورت می‌یابد و جایگاهی خاص به خود اختصاص می‌دهد. از آنجا که نظام خانواده متشکل از اعضایی است که هر یک نقشی برعهده دارند (پدر، مادر و فرزند)؛ از این‌رو، برآورده شدن صحیح انتظارات از هر یک از نقش‌های محول شده به افراد برای سلامت و بقای خانواده لازم و ضروری است؛ به طوری که اگر هر یک از افراد نتوانند نقش خود را به خوبی ایفا کنند و به حقوق و تکالیف خود و دیگر اعضای گروه آگاه نباشند، به یقین موجب نارضایتی دیگر اعضا شده و در نتیجه گسیختگی خانواده را به همراه خواهد داشت. به همین دلیل آگاهی هر یک از اعضای خانواده از وظایف خود در سایة شناخت و آگاهی کامل نسبت به مسائل اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی جامعه و پایبندی آنها به اصول اخلاقی از شاخصه‌های اصلی حفظ و بقای نظام خانواده و به تبع آن اجتماع است.

گفت‌وگوی صبح‌صادق با یکی از کارآفرینان
 اکبر کریمی/ مدت‌ها به دنبال یافتن شغل و دست‌وپاکردن کاری برای خود و فرزندانم بودم اما کار مناسبی نمی‌یافتم، تا اینکه پدرم پیشنهاد تأسیس یک کارگاه پرورش کرم ابریشم را داد. پدرم زمانی که کشاورز و باغدار بود به صورت سنتی و محدود کرم ابریشم هم پرورش می‌داد و به همین دلیل به اصول پرورش آن آشنا بود.
فاطمه خطیبی فعال اقتصادی پرورش کرم ابریشم می‌گوید: «اول این پیشنهاد را چندان جدی نگرفتم، اما با بررسی‌های که انجام دادم متوجه شدم که ظرفیت درآمدزایی و اشتغالزایی کار پرورش کرم ابریشم مناسب است. ضمن اینکه می‌توان پرورش آن را به صورت خانگی انجام داد و به وظایف خانه‌داری هم رسید. برای شروع کار به نقدینگی نیاز نداشتم. به بسیج سازندگی شهرستان مراجعه کردم و طرح پیشنهادی‌ام را ارائه دادم. آنها هم با تخصیص وام اقتصاد مقاومتی سرمایه مورد نیاز برای شروع به کار را تأمین کردند. در ایران تخم کرم ابریشم را باید از گیلان تهیه کرد. هر بسته تخم نوغان دارای 22 هزار کرم ابریشم است و 30 تا 40 کیلوگرم پیله می‌دهد. قیمت هر بسته هم حدود 30 هزار تومان است. جالب است بدانید سود خالص حاصل از پرورش هر بسته تخم نوغان، نزدیک به یک میلیون تومان است. حدود 80 متر از مساحت 125 متری محل سکونتم را به کارگاه پرورش کرم ابریشم تبدیل کردم و همسرم که جوشکاری بلد بود کار قفسه‌بندی را انجام داد. در اولین دوره 45 روزه پرورش، 125 هزار پیله ابریشم تولید کردم. 
کار پرورش کرم ابریشم را تنها با دو میلیون تومان سرمایه می‌توان آغاز کرد و به مرور آن را گسترش داد. پرورش کرم ابریشم در شرایط ویژه‌ای و صرفاً در فصل بهار انجام می‌شود. در فصول دیگر سال تنها در صورتی می‌توان تولید داشت که گلخانه ویژه کرم‌های ابریشم تأسیس شود. کرم ابریشم در برابر مورچه، زنبور و سایر حشرات بسیار حساس است و پایه قفسه‌ها باید در آب قرار بگیرد. خروج کرم از تخم را «تفریخ» می‌گویند که در شرایط مساعد 13 روز طول می‌کشد. پس از اینکه اولین آثار تفریخ مشاهده شد، لازم است به منظور تفریخ یکنواخت به مدت 48 ساعت در اتاقی کاملاً تاریک با دمای 25 درجه سانتی‌گراد و 80 درصد رطوبت قرار بگیرد. رنگ تخم‌ها در ابتدا آبی روشن است که درست قبل از خارج شدن کرم‌ها از تخم تیره رنگ می‌شود. کرم ابریشم معمولاً دارای پنج مرحله تغذیه و چهار مرحله پوست‌اندازی است که به هر مرحله از تغذیه «سن» و به هر مرحله از پوست‌اندازی «خواب» گفته می‌شود. می‌توان گفت که کرم ابریشم پنج سن و چهار خواب دارد. سنین 1 و 2 و 3 را «کرم جوان» می‌گویند که حدود 11 روز طول می‌کشد. کرم‌ها را برای پیله بستن می‌توان در پوشال تخم‌مرغ، خار و خاشاک و ساقه‌های برنج نگهداری کرد. سنین چهار و پنج را «کرم بالغ» می‌نامند که 15 تا 16 روز به طول می‌انجامد. در پایان سن پنجم کرم‌ها از اشتها افتاده و از تغذیه بازمی‌مانند، جثه آنها کوچک می‌شود و به رنگ زرد و شفاف درمی‌آیند. در این زمان با گذاشتن وسایل پیله‌تنی روی کرم‌ها موجبات تنیدن پیله فراهم می‌شود.»
او درباره غذای کرم ابریشم می‌افزاید: «کرم ابریشم از برگ درخت توت تغذیه می‌کند و هیچ غذای دیگری نمی‌خورد. برگ‌های توت بلافاصله بعد از بیرون آمدن کرم از تخم در اختیارش قرار می‌گیرد. برگ‌های تازه و لطیفی که مورد نیاز کرم جوان است، در اوایل بهار در دسترس است. برگ‌های کهنه برای سه مرحله اول زندگی کرم ابریشم (کرم‌های جوان) بسیار خشن است. در دوره چهارم و پنجم زندگی، کرم‌های بالغ می‌توانند از برگ‌های سخت و خشن استفاده کنند. برگ‌ها باید عاری از مواد آفت‌کش باشند. پس از جمع‌آوری مقدار زیادی از شاخه‌های درخت توت با برگ‌های تازه به عنوان ذخیره غذایی باید آنها را به مدت سه دقیقه در محلول گندزدا قرار داد. سپس برگ‌ها باید در زیر شیر آب خوب شسته و پاک شوند؛ زیرا آلودگی می‌تواند سبب کشته شدن کرم‌های ابریشم شود. با تکان دادن، باید آب اضافی برگ‌ها را گرفت و در کیسه‌های پلاستیکی و جای خنک نگهداری کرد. 
پیله، محصول خام برای تولید ابریشم است. دو تا سه روز پس از تشکیل پیله کرم درون آن به شفیره تبدیل می‌شود و تقریباً بعد از دو هفته به صورت پروانه از پیله خارج می‌شود. باید توجه داشت که طول رشته نخ ابریشمی یک پیله ممکن است تا 900 متر باشد و خروج پروانه از پیله این رشته نخ را تکه‌تکه می‌کند. به همین دلیل پیله‌ها در برابر گرمای آفتاب یا داخل آب جوش می‌ریزیم تا کرم درون آنها بمیرد و به پروانه تبدیل نشود. نگهداری از کرم ابریشم در روزهای نخست زمان زیادی لازم ندارد. اما در ده روز آخر به طور باور نکردنی غذا می‌خورد. هر جعبه کرم ابریشم از روز تولید تا بستن پیله 800 تا 1 تن غذا می‌خورد. ورود ابریشم مصنوعی و تقلبی که آغشته به پنبه است و به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود، به تولیدکنندگان ابریشم آسیب جدی می‌زند. اگر کار تولید نخل ابریشم از پیله‌ها را خودمان انجام دهیم و از خام‌فروشی پیله‌ها پرهیز کنیم، سود حاصله چند برابر می‌شود. در حال حاضر هر کیلو نخ ابریشم 140 هزار تومان به فروش می‌رسد.
برای تهیه گزارش از فعالیت‌های اقتصاد مقاومتی در استان خود با شماره تلفن 09193472981 برادر اکبر کریمی تماس بگیرید.

دانسته‌ها و بایسته‌های حقوقی ـ‌32
 شهریار اقتصاد/ سرقفلی/ در قانون موجر و مستأجر در بحث سرقفلی آمده است: طبق ماده شش قانون مزبور هرگاه مالک، ملک تجاری خود را اجاره دهد، می‌تواند مبلغی را تحت عنوان سرقفلی از مستأجر دریافت کند. همچنین مستأجر می‌تواند در اثنای مدت اجاره برای واگذاری حق خود مبلغی را از موجر یا مستأجر دیگر به عنوان سرقفلی دریافت کند، مگر آنکه در ضمن عقد اجاره حق انتقال به غیر از وی سلب شده باشد. در این راستا قانونگذار به منظور تکمیل مراتب فوق منظور خود را در تبصره یک و دو ماده شش به این نحو بیان کرده است: تبصره یک اشعار می‌دارد چنانچه مالک سرقفلی نگرفته باشد و مستأجر با دریافت سرقفلی ملک را به دیگری واگذار نماید، پس از پایان مدت اجاره، مستأجر اخیر حق مطالبه سرقفلی از مالک را ندارد، بنابراین ملاک استحقاق مستأجر دوم در مورد تعلق حق سرقفلی به مشارالیه، دریافت سرقفلی توسط مالک می‌باشد، هر چند مستأجر اول با دریافت سرقفلی، ملک را به مستأجر دوم منتقل نموده است، ولی مستأجر دوم حق مطالبه و درخواست سرقفلی از مالک را ندارد. در صورتی که موجر به طریق شرعی و قانونی سرقفلی را به مستأجر منتقل نماید، هنگام تخلیه عین مستأجر، مستأجر حق مطالبه سرقفلی به قیمت عادله روز را دارد. طبق قانون فوق هرگاه ضمن عقد اجاره شرط شود، تا زمانی که عین مستأجر در تصرف مستأجر باشد، مالک حق افزایش اجاره‌بها و تخلیه عین مستأجر را ندارد و مالک متعهد شود که هر ساله عین مستأجر را به همان مبلغ به او واگذار نماید، در این صورت مستأجر می‌تواند از موجر و یا مستأجر دیگر مبلغی به عنوان سرقفلی برای اسقاط حقوق خود دریافت نماید و همچنین هرگاه ضمن عقد اجاره شرط شود که مالک عین مستأجر را به غیر مستأجر اجاره ندهد و هر ساله آن را به اجاره متعارف به مستأجر متصرف واگذار نماید، مستأجر می‌تواند برای اسقاط حق خود و یا تخلیه محل مبلغی را به عنوان سرقفلی مطالبه و دریافت نماید. بدیهی است که قانونگذار برای مستأجر در ازای اسقاط حق خود که در قرارداد، مقرر و مکتوب گردیده، می‌تواند امتیازی را تحت عنوان سرقفلی در نظر بگیرد که به عنوان امتیاز و حقوق قانونی می‌تواند از موجر (مالک اصلی) و یا مستأجر مطالبه نماید. در این راستا قانون‌گذار به انقضای مدت اجاره اشاره دارد و منظور خود را در ماده 9 به این نحو شرح می‌دهد: چنانچه مدت اجاره به پایان برسد، یا مستأجر سرقفلی به مالک نپرداخته باشد و یا اینکه مستأجر کلیه حقوق که در ضمن عقد اجاره برای وی در نظر گرفته شده، استیفا نماید، هنگام تخلیه عین مستأجره حق دریافت سرقفلی نخواهد داشت. در صورتی که طبق قانون مزبور دریافت سرقفلی مجاز باشد ولی بین طرفین قرارداد (موجر و مستأجر) در زمینه میزان سرقفلی توافق حاصل نشود، دادگاه میزان سرقفلی را تعیین و مشخص می‌کند. مطالبه هرگونه وجهی خارج از مقررات قانون موجر و مستأجر مصوب سال 1376 در روابط استیجاری ممنوع است، مضافاً اینکه طبق تمهیدات پیش‌بینی شده در ماده 11 قانون فوق‌الذکر اماکنی که قبل از تصویب این قانون اجاره داده شده از شمول این قانون مستثنی و حسب مورد مشمول مقررات حاکم بر آن خواهد بود.
منبع: قانون روابط موجر و مستأجر مصوب 1376 

 ابوذر احمدی/ به تازگی روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست» طی گزارشی از همکاری اطلاعاتی ترکیه و رژیم صهیونیستی علیه ایران در دهه ۹۰ میلادی پرده برداشت. جروزالم پست در گزارش خود نوشت: ترکیه و اسرائیل در سال‌های 1994 و 1996 دو تفاهم‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند که به موجب آن، آنکارا اطلاعات جمع‌آوری‌شده خود درباره ایران را در ازای دریافت اطلاعات درباره کُردها در اختیار تل‌آویو قرار می‌داد.
این در حالی است که «تل‌آویو و آنکارا» تابستان سال جاری پس از یک وقفه ظاهری و پوششی شش ساله، به عادی‌سازی روابط خود با یکدیگر پرداختند، اما به نوشته جروزالم‌پست، همکاری‌های نظامی و اطلاعاتی آنها هنوز به سطح پیش از قطع روابط دیپلماتیک بازنگشته است. جالب آنکه این روزنامه صهیونیستی برای از سرگیری روابط ترکیه و اسرائیل به ویژه در حوزه نظامی ابراز امیدواری می‌کند.
در طول 60 سال گذشته، روابط گسترده‌ سیاسی، علمی، نظامی، اطلاعاتی و تجاری بین دو کشور برقرار بوده است. که اوج آن دیدار رسمی نخست‌وزیر وقت ترکیه «تانسو چیلر» در سال 1994 و پس از آن سلیمان دمیرل در سال 1996 از سرزمین‌های اشغالی بود. در همان سال میان دو طرف ده‌ها قرارداد نظامی، امنیتی، اقتصادی و سیاسی به امضا رسید و مهم‌ترین آنها آموزش خلبانان صهیونیست در خاک ترکیه و مدرن‌سازی تانک‌ها و جنگنده‌های ترکیه در اراضی اشغالی و حضور جنگنده‌های صهیونیستی در خاک ترکیه بود. البته، همکاری اطلاعاتی در سطح دستگاه‌های رسمی و تبادل اطلاعات و ایجاد مراکز شنود و هشدار زودهنگام در خاک ترکیه نیز در همین راستا بود که زمینه را برای جاسوسی رژیم غاصب صهیونیستی و دریافت اطلاعات از کشورهای همجوار ترکیه، از جمله ایران، عراق و سوریه فراهم 
می‌کرد.
در سال‌های اخیر و پس از روی کار آمدن دولت اسلامگرای رجب طیب اردوغان در ترکیه و دولت راستگرای بنیامین نتانیاهو در رژیم غاصب صهیونیستی، روابط دیپلماتیک دو طرف دچار بحران‌ها و تنش‌هایی شد، از جمله  کشمکش لفظی اردوغان و شیمون پرز رئیس‌جمهور وقت رژیم صهیونیستی در نشست «داووس» در سپتامبر 2009، بحران اهانت به سفیر ترکیه در تل‌آویو در ژانویه 2010 و در نهایت حمله به کشتی مرمره از سوی صهیونیست‌ها که به کاهش روابط دیپلماتیک منجر شد. با این وجود در حالی که گفته می‌شد روابط ترکیه و رژیم صهیونیستی به تیرگی گراییده، تمامی پروژه‌های دفاعی و همکاری‌های نظامی و اطلاعاتی دوجانبه کماکان برسر جای خود بودند و روال عادی خود را طی می‌کردند.
اما آنچه در این میان حائز اهمیت است اینکه چرا در چنین شرایطی روزنامه صهیونیستی جروزالم پست دست به افشای همکاری اطلاعاتی ترکیه و رژیم غاصب صهیونیستی آن هم علیه ایران زده و از پشت پرده روابط تل‌آویو و آنکارا سخن می‌گوید. به همین منظور، ذکر چند نکته مهم ضرورت می‌یابد که در ادامه آورده می‌شود.
نخست اینکه، باید به خاطر داشت که «آنکارا» به مثابه قلعه خط مقدم جبهه ناتو در منطقه و «تل‌آویو» به مثابه نیروی قهری مقابل «اسلام اصیل»،  طی این سال‌ها مأمور به تشکیل ائتلاف استراتژیک به ویژه در حوزه نظامی و امنیتی بوده‌اند؛ که به تبع همکاری اطلاعاتی علیه جمهوری اسلامی ایران در رأس این ائتلاف استراتژیک بوده است.
دوم اینکه، در شرایطی که پروژه نامیمون «داعش» شکست خورده و سود کلان نفتی حاصل از عملیات قاچاق نفت داعش به صفر رسیده است، جریان صهیونیسم برای هشدار به جمهوری اسلامی ایران در جایگاه محور مقاومت منطقه، اقدام به افشای همکاری اطلاعاتی ترکیه و رژیم صهیونیستی علیه ایران کرده و از ایجاد ائتلافی منطقه‌ای علیه ایران پرده برداشته
 است. 
نکته پایانی اینکه، ترکیه به عنوان پشتیبان عقیدتی و لجستیکی داعش و دولت جعلی صهیونیستی به عنوان حامی اطلاعاتی گروه‌های تکفیری در چنین شرایطی جز رجزخوانی و تهدید چاره‌ای دیگری نخواهند داشت.