ابوحازم، دبیر کل جنبش فتح انتفاضه فلسطین تأکید کرد: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای(دام ظله) رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران در بیانات خود در نشست تهران، خط مشی واقعی و جامعی را برای مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی ترسیم و تأکید کرد، همه طرح‌های سازش‌طلبانه و از پیش شکست خورده ناکام ماند و نباید به آنها امیدی داشت.
صبح صادق در گفت و گو با کارشناسان بررسی می‌کند
علی محمدی/ رهبر معظم انقلاب همواره در بیانات خود بر ضرورت برخورد هوشمندانه در مقابله با دشمن تأکید دارند. امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی) در یکی از این بیانات می‌فرمایند: «ما یک جبهه وسیع دشمن در مقابل خودمان داریم. جبهه وسیع دشمن از سردمداران رژیم صهیونیستی تا سردمداران دولت آمریکا، تا دیگر ایادی و عوامل استکبار جهانی، تا عوامل تکفیری، تا داعش؛ یعنی ببینید چه جبهه عظیمی است. یک طیف عظیم و نامتجانس؛ اینها همه دشمن نظام جمهوری اسلامی‌اند؛ [پس‌] یک جبهه‌ای وجود دارد. خیلی کارها هم می‌توانند بکنند، حملات تبلیغاتی می‌کنند، تمام این دستگاه‌های رسانه‌های دنیا در مشت اینها است. علیه جمهوری اسلامی هر چه دل‌شان می‌خواهد می‌پراکنند. کلیدهای اقتصادی دست اینها است، قدرت‌های سیاسی دست اینها است، نظام‌های امنیتی دست اینها است، سرویس‌های اطلاعاتی مال اینها است؛ اینها در مقابل نظام جمهوری اسلامی هستند. خب، یک عده‌ای وقتی چشم‌شان به این جبهه می‌افتد، دل‌شان می‌ریزد. این به‌خاطر این است که از آن کلیدواژه‌ مهم سنت الهی غفلت می‌کنند. خب، همین دشمنی‌ها و بالاتر از این دشمنی‌ها با خود انقلاب بود؛ انقلاب پیروز شد. امروز هم همان دشمنی‌ها است؛ امروز هم شما اگر چنانچه به لوازمش عمل بکنید، شما پیروز خواهید شد؛ بروبرگرد ندارد. فَلَمّا رَأَی اللهُ صِدقَنا اَنزَلَ بِعَدُوِّنا الکَبت؛ این امروز هم صادق است. من و شما وقتی صادقانه وارد میدان بشویم، به لوازمش عمل بکنیم، ایستادگی کنیم، بصیرت به خرج بدهیم، به‌موقع اقدام بکنیم، درست حرف بزنیم، درست عمل بکنیم، صادقانه وارد میدان بشویم، همان حرفی که امیرالمؤمنین فرموده وجود دارد: «اَنزَلَ بِعَدُوِّنا الکَبتَ وَ اَنزَلَ عَلَینا النَّصر؛ پیروزی مال ما است، کبت و سرکوبگری متعلّق به دشمن است. انقلاب به‌عنوان یک نقطه اساسی و روشن، یک درس بزرگ برای آینده ما می‌دهد.»(19/10/1394) در این راستا، خبرنگار صبح صادق به ضرورت ایجاد اجماع در گفتمان انقلاب اسلامی و ضرورت‌ وحدت دلسوزان انقلاب به سراغ چند نفر از کارشناسان مسائل سیاسی رفته است که مهم‌ترین بخش‌های نظرات آنان در ذیل آمده است.
حرکت به سمت مدیریت کارآمد
رضا روستاآزاد*
یکی از مشکلات جوامع امروز و جامعه ما این است که به سختی در کنار یکدیگر جمع و متحد شده و به راحتی دچار تفرقه می‌شویم که باید این ضعف جبران شود. در اوایل انقلاب، شهید بهشتی حزبی، مانند جبهه مردمی نیروهای انقلاب به نام «جمهوری اسلامی» تشکیل دادند که این حزب نیز در آن زمان در مسیر خود با چالش‌هایی روبه‌رو بود. در آن روزها، شهید بهشتی هم از سوی نیروهای ضد انقلاب در خارج و هم از جانب برخی در داخل کشور مورد تخریب واقع می‌شد؛ از این‌رو امام خمینی(ره) پس از شهادت ایشان، وی را مظلوم خطاب کردند. پس از انتخابات 92 دولتی آمده است که متأسفانه ادبیات انقلاب را دنبال نمی‌کند.
کشور از یک سو با فرصت‌های فوق‌العاده‌ای روبه‌روست و از سوی دیگر مدیریت کشور تحت مدیریت مدیران سیاست‌زده قفل شده است؛ به طوری که در حوزه اجرا مدیران کارآمد به دلیل برخوردهای سیاسی برخی جریانات امکان خدمت‌رسانی را از دست داده و در عین حال فضا برای کسانی که در عرصه مدیریت توانمندی ندارند، مهیا شده است. این امر سبب شده است مدیریت کلان و خرد در کشور دچار مشکل شود. به عبارتی، در شرایطی که کشور برای بهره بردن از فرصت‌های داخلی و خارجی مهیا شده، نیازمند مدیریت کارآمد است؛ اما به دلیل سیاست‌زدگی در امور اجرایی کشور امکان بهره‌مندی از چنین مدیریتی وجود ندارد.
در تشکیل جبهه مردمی نیروهای انقلاب از الگوی حزب جمهوری اسلامی استفاده شده است. در حقیقت، این جبهه حرکتی اجتماعی به منظور فعال کردن نیروهای مردمی برای حضور در صحنه و مدیریت و نظارت بر عملکرد سیاسیون است تا مدیریت کلان از این طریق اصلاح شود. مشابه این حرکت اجتماعی چند سال پیش در قوه قضائیه با عنوان «شورای حل اختلاف» انجام شد که شکل‌گیری آن سبب شد تا مردم بسیاری از موارد اختلاف و مناقشات بین خود را با مراجعه به شورای حل اختلاف و به صورت کدخدامنشی و بدون حضور در دادگاه یا نظر قضات رسمی حل‌وفصل کنند که این همان توانمندی مردم در مدیریت امور است.
واقع‌گرایی از ویژگی‌های لازم برای برنامه‌های ارائه شده از سوی افراد یا گروه‌های سیاسی در زمان تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری است. اگر این برنامه‌ها شاخصه‌های واقعی را نداشته باشند و بر اساس اعداد و ارقام مفهومی و مشخص ارائه نشوند، فقط فهرستی از آرزوها برای مردم خواهند بود که معمولاً هم محقق نخواهند شد. یک برنامه حزبی باید مبتنی بر توانایی و عملکرد نامزد معرفی شده در عرصه‌های قبلی خدمت وی باشد.
* استاد دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی شریف
تصمیم‌گیری مؤثر
علی همتی*
به حول قوه الهی و گفتمان اصیل انقلاب و رهبر معظم انقلاب، وحدت همواره در بدنه انقلابی کشور وجود داشته است. ما امروز دور هم جمع شده‌ایم تا تحول و کنش سیاسی ایجاد کنیم؛ چرا که در گذشته شرایط به گونه‌ای بود که تصمیمات از پایتخت به استان‌ها تزریق می‌شد؛ اما امروز قرار شده است که نظرات از استان‌ها به پایتخت منتقل شود که همان راهبرد از پایین به بالاست.
اعتقاد من بر این است که برای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری، نامزدی که با شعار معیشتی و اقتصادی مردم و فرهنگ اجتماعی حرکت کند، بهتر مورد اقبال مردم قرار می‌گیرد. برنامه‌هایی که نامزدها به مردم ارائه می‌کنند، باید قابل فهم باشد. آنها باید بدانند در شرایط فعلی ناچارند تحول اقتصادی ایجاد کنند.
 به نظر من ورود به مسائل سیاسی و برجام در حالی که مردم در وضعیت سخت و تنگناهای اقتصادی قرار دارند، نمی‌تواند برای مردم مورد توجه و ملموس باشد. مردم به عملکرد و برنامه‌های نامزدها در زمینه اقتصاد چشم دارند؛ از این‌رو باید در همین زمینه تیم‌شان را به مردم معرفی کنند. نامزدها می‌توانند از ظرفیت نخبگان نیز بهره ببرند؛ البته این کمک به مجموعه این جبهه است.
 قرار نیست با اعلام 10 نفر از کاندیدای اولیه جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی 11 نفری را که رأی نیاوردند، کنار بگذاریم.
 چرا که آن 11 نفر هم می‌توانند در پیش و پس از انتخابات نقش داشته باشند؛ لذا باید از ظرفیت آنها استفاده شود و آنها این ظرفیت را در اختیار 10 کاندیدای اول جبهه قرار دهند تا آنها با یک پشتوانه مردمی به رقابت بپردازند.
در جبهه باید دو اتفاق بیفتد؛ نخست اینکه نسل اولی‌های انقلاب باید سعه صدر را در خود بیشتر کرده و فرصت را برای ورود جوانان در بدنه اجرایی کشور فراهم کنند و دوم اینکه در کنار این فرصت، زمینه آموزش، ارتقای سطح و تحصیل‌های سیاسی را برای قشر جوان فراهم آورند تا نسل سوم و چهارم انقلاب در صحنه اجرایی کشور رها و تنها نشوند.
 اگر واقعاً احساس شد که جوانان تازه‌نفس و مطیع رهبری آماده خدمت کردن هستند، سن و سال‌دارها باید صحنه را به تازه‌نفس‌ها بدهند؛ چرا که امروز دیگر روز بازنشستگی آنهاست.
* عضو شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب

پایان دوره تصمیمات از بالا به پایین
محمدصالح جوکار*
علت اصلی شکست نیروهای ارزشی در گذشته این بود که آنها نمی‌توانستند حول یک محور ارزشی و انقلابی به وحدت برسند یا اگر هم به وحدت می‌رسیدند، این وحدت به گونه‌ای نبود که بتواند تا انتهای کار حفظ شود و تداوم یابد. البته تصمیمات از بالا به پایین نیز که امروز یکی از مشکلات جدی همه جناح‌های سیاسی است، در شکست آنها بی‌تأثیر نیست. وقتی تصمیمات از بالا به پایین اتخاذ می‌شود و بدنه مردم در تصمیم‌گیری‌های کلان دخالت داده نمی‌شوند، سبب می‌شود آنها با اصل موضوع، خود را بیگانه بپندارند.
ما در اصول نه تنها تفاوت و اختلافی با هم نداریم؛ بلکه به هم علاقه‌مند هستیم و برخی اختلاف ‌سلیقه‌ها خود را تنها در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی نشان می‌دهد. باز هم تأکید می‌کنم نیروهای ارزشی و انقلابی بر روی اصول هیچ اختلافی ندارند و امروز می‌توان با تکیه بر مشترکات به وحدتی پایدار رسید. نیروهای انقلابی و ارزشی امروز به این درک از شرایط رسیده‌اند که نباید اصول را فدای فرعیات کرد. نیروهای ارزشی و انقلابی امروز برای حل مشکلات مردم با هم وحدت کرده‌اند و تا این مشکلات به طور کامل حل نشده، بر وحدت و یکپارچگی خود اصرار دارند؛ چرا که وحدت تنها راه ما برای نجات کشور از شرایط فعلی است و همه باید برای پویایی و سربلندی ایران اسلامی تلاش کنند و نیروهای ارزشی و انقلابی، همچون هشت سال دفاع مقدس باید در شرایط فعلی نیز در خط مقدم تحولات باشند.
بر این باورم که در حوزه سیاست خارجی باید تعامل با جهان و کشورهای مختلف را در دستور کار داشته باشیم و با آنها متحدتر شویم که بهترین کلید آن نیز کشورهای غیر متعهد است. بیشترین درصد تأثیر در اقتصاد در اختیار کشورهای غیر متعهد قرار دارد، نه برخی قدرت‌هایی که دشمن ما هستند و البته ما صف برخی کشورهای اروپایی را از آمریکا و رژیم صهیونیستی جدا می‌کنیم. ما در حوزه منطقه‌ای هم باید این صف‌بندی‌ها را داشته باشیم. ما می‌توانیم در عرصه‌های تجارت، اقتصاد و حتی فرهنگ با دیگر کشورها تعامل داشته باشیم، البته خطوط قرمز نیز باید رعایت شود.
تجربه نشان داده است ما هر چه در مقابل آمریکا کوتاه آمده‌ایم، ضرر کرده‌ایم و آنها گستاخ‌تر شده‌اند. بنابراین نمی‌توان به آمریکا اعتماد کرد و باید بر سر انقلاب، آرمان‌ها و اهداف ایران اصرار بورزیم.
* نماینده نهمین دوره مجلس شورای اسلامی یزد

سکوت در مقابل نقض برجام
پایگاه خبری کاخ سفید با انتشار بیانیه‌ای از اقدامات ۵۰ روزه «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا پس از ورود به کاخ سفید در اول ژانویه سال جاری میلادی خبر داد و فعالیت‌های ترامپ را در راستای نتایجی مطلوب برای مردم آمریکا توصیف کرد! در بیانیه مذکور پس از اعلام اقدامات وی در حوزه‌هایی، مانند تقویت بخش خصوصی، خروج این کشور از توافقاتی، مانند «نفتا» و «پیمان ترانس پاسیفیک»، دستور ممنوعیت مهاجرتی و...، درباره ایران آمده است، در دوران ۵۰ روزه ریاست‌جمهوری ترامپ، وزارت خزانه‌داری آمریکا ۲۵ فرد و شرکت ایرانی را تحریم کرد. گفتنی است، با وجود تحریم‌های اعمال شده دولت هنوز واکنشی جدی در زمینه نقض برجام انجام نداده است.

مانع‌تراشی برای کیک زرد 
رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان درباره 900 تن کیک زردی که قرار بود خریداری و وارد کشور شود، گفت: «ما قراردادی را با مونیز و گروه 1+5 در آخرین جلسه در فرانکفورت داشتیم که تأیید شد و به امضا رسید، اما متأسفانه در لحظات آخر انگلیس بدعهدی کرد که این موضوع را وزارت امور خارجه پیگیری می‌کند و اگر عملیاتی شود، ظرف سه سال 900 تن به ذخایر ما اضافه خواهد
 شد.»

راهبرد بی‌بی‌سی
داریوش سجادی، اصلاح‌طلب مقیم آمریکا گفت: «ارگان وزارت خارجه انگلیس تعمد دارد که یک‌جانبه بخشی از مطالب را پوشش دهد و منعکس کند که در توازن بین نیروهای سکولار و مذهبی، کفه به نفع نیروهای سکولار سنگینی کند و به ضرر نیروهای مذهبی.» وی ادامه داد: «بی‌بی‌سی در مجموع ارگانی است برای اقشار سکولار، یعنی از روزی که تلویزیون آن افتتاح شد، جنس برنامه، جنس اجرا، جنس مخاطب و جنس مجریان خود را طوری تنظیم و چینش کرد که اساساً مخاطب خودش را اقشار سکولار قرار داد. بنابراین یک خط بزرگ روی اقشار مذهبی 
کشید.»

پیوند دو یار انگلیس در قم
احمد منتظری، فرزند آیت‌الله حسینعلی منتظری پیوند خود را با فرقه انگلیسی شیرازی آشکار کرده. وی به تازگی در دفتر سیدصادق شیرازی در قم  حضور پیدا کرده که این حضور علنی حاکی از خط و ربط این نفوذی‌ها با هم است. خط و ربط سیدصادق شیرازی صاحب شبکه‌های تفرقه‌افکن و افراطی شیعی که دیگر روابط پنهانی و آشکارش با سرویس جاسوسی انگلیس بر کسی پوشیده نیست و با اقدامات‌شان در بیش از 15 شبکه ماهواره‌ای هر روز به اختلافات بین شیعه و سنی دامن می‌زنند و افراطی‌گری را ترویج می‌کنند. احمد منتظری به تازگی با وساطت یکی از مراجع به محضر رهبر معظم انقلاب و تعهد مبنی بر پرهیز از فعالیت علیه نظام از زندان
 آزاد شد.

 پیغام انتخاباتی مشاور سوروس
کیان تاجبخش مشاور بنیاد سوروس و از فعالان فتنه 88  که مدتی نیز دستگیر شده بود، به تازگی از طریق یکی از نزدیکان محمد خاتمی به وی پیام‌هایی را از خارج از کشور ابلاغ کرده است. مشاور بنیاد سوروس به خاتمی می‌گوید که شما مواظب باشید با عدم حمایت از روحانی خودتان را خراب نکنید. تاجبخش که معتقد است، روحانی کاندیدای قطعی کسانی است که در بیرون از ایران روی تحولات ایران کار می‌کنند، خطاب به رئیس دولت اصلاحات گفته است: اگر در حمایت از او تردید کنید، به جایگاه خودتان در بیرون از ایران ضربه‌ای قابل توجه خواهید زد.

   محمد حسین مصطفایی/ مجلس خبرگان رهبری دوره پنجم با انتشار اطلاعیه‌ای با اشاره به استراتژی «نفوذ» و «سلطه» در ابعاد مختلف آن، از جمله سیاست‌های استکبار و آمریکای ستیزه‎جو علیه انقلاب اسلامی خواهان هوشیاری مسئولان شد. در زیر بخش‌هایی از بیانیه پایانی دومین اجلاسیه رسمی مجلس خبرگان رهبری این دوره آمده است:
1ـ ترویج فرهنگ فاطمی در جامعه و تلاش در راه تحقق سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی،
2ـ در انتخابات، «شایسته‌سالارى»، مهم‌ترین راهنماى گزینش ملّت است و البته آفت‌هایى مثل قدرت‌طلبى، باندبازى، گرایش به اشرافیّت، زدوبندهاى جناحى، خودباختگى فرهنگى و سیاسى در برابر بیگانگان و روحیه سازش‌طلبى در برابر قدرت‌هاى استکبارى و اسراف و تبذیر در تبلیغات انتخاباتی، بیمارى‌هاى خطرناکى است که منتخبان را به جدایى از ملّت و بیگانگى از تعهّدات اسلامى مبتلا مى‎سازد.
3ـ علی‌رغم اقدامات گسترده و مثبت سه قوه در راستای اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، ثمرات این اقدامات در زندگی مردم انعکاس محسوس و معناداری نداشته است. 
4ـ مجلس خبرگان رهبری، ضمن تقبیح ولنگاری فرهنگی در عرصه فضای مجازی علی‌رغم تأکیدات و هشدارهای رهبر انقلاب، از مسئولان محترم علی‌الخصوص شورای عالی فضای مجازی می‌خواهد فضای مجازی را مقوله‌ای ملی، منطقه‌ای و حتی بین‌المللی به حساب آورده، با تقویت اینترنت ملی و پشتیبانی از شبکه‌های اجتماعی داخلی با جولان کانال‌ها و شبکه‌های منحرف ضد دین، ضد اخلاق و ضد نظام اسلامی مقابله جدی نمایند.
5ـ استراتژی «نفوذ» و «سلطه» در ابعاد مختلف آن، از جمله سیاست‌های استکبار و آمریکای ستیزه‎جو علیه انقلاب اسلامی است که دقت و هوشیاری ویژه مسئولین در مقابله با آن را می‌طلبد. 
6ـ مجلس خبرگان با عنایت به تأکیدات رهبر معظم انقلاب در مسئله «نفوذ»، تقویت ایمان مردم و مسئولین، یقین به وعده و نصرت الهی، ایستادگی در مسیر آرمان‌های انقلاب، شناخت نقاط قوت و ضعف دشمنان و التزام عملی به فرمایشات امام راحل(ره) و مقام معظم رهبری را، تنها راه خنثی کردن توطئه دشمنان دانسته و بر آن تأکید می‌نماید.
7ـ طرح انحرافی «آشتی ملی» از سوی برخی افراد و جریان‌های خاص همان‌گونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند، معنا ندارد. مردم با فتنه‌گران و کسانی که به بهانه انتخابات درصدد براندازی نظام و انقلاب اسلامی برآمده، به نمادهای عاشورای حسینی اهانت کرده و دشمن را به تشدید تحریم‌ها امیدوار کرده‎ و مرتکب ظلم بزرگی به نظام و مردم شدند، آشتی نخواهند کرد.

 مبارزه ناکام با ایران
پایگاه آمریکایی «امریکن کانسروتیو» با انتشار گزارشی به حمایت تسلیحاتی دولت ترامپ از حمله عربستان سعودی به یمن با هدف مبارزه با ایران پرداخت و نوشت: «حمایت دولت فعلی آمریکا از عربستان و متحدان‌شان از سر اجبار یا ضرورت نیست؛ بلکه این انتخاب آنها است و به همین دلیل دولت ما این ادعای بی‌معنا را که برای مبارزه با ایران باید از حمله به یمن پشتیبانی کند، پذیرفته است. ریختن تسلیحات به پای عربستان سعودی و متحدانش، هیچ تأثیری بر ایران نخواهد داشت و تنها آمریکا را در جنایات وحشتناکی که ائتلاف عربی با این تسلیحات و با کمک اطلاعاتی آمریکا انجام می‌دهند، گرفتار خواهد کرد.»

تاکتیک روحانی
خبرگزاری «رویترز» در گزارشی به انتخابات ایران و موضوعاتی که آقای روحانی به آنها می‌پردازد، پرداخت و نوشت: «در حالی که منتقدان روحانی را به دلیل عملکرد اقتصادی‌اش زیر سؤال می‌برند، وی تلاش دارد ادبیات سیاسی را به سوی موضوعات دیگری سوق دهد که رأی میانه‌روها را جذب کند؛ برای نمونه وی به تازگی درباره بهبود وضعیت حقوق مدنی ابراز امیدواری کرده است.» این خبرگزاری در پایان افزود: «برخی از تحلیلگران معتقدند اقدامات تند ترامپ علیه ایران به هدیه‌ای بزرگ برای اصولگرایان ایران تبدیل شده است. این در حالی است که اصلاح‌طلبان با دوقطبی جنگ و صلح به دنبال بهره‌برداری بیشتر از ترامپ هستند.»


توهین‌های ادامه‌دار
در ادامه توهین حامیان دولت به مردم و مسئولان منتقد، چندی پیش «مهدی خزعلی» فعال سیاسی اصلاح‌طلب، در اظهاراتی توهین‌آمیز با حمله به فرماندار بدره، وی را به دلیل انتقاد از وزیر بهداشت مستحق «بیشعور» نامیدن قلمداد کرد. مهدی خزعلی در فایل ویدئویی که خود منتشر کرده است، با حمایت از اقدام توهین‌آمیز وزیر بهداشت، می‌گوید: «عبارت بیشعور که وزیر بهداشت به فرماندار بدره گفت؛ واقعاً شایسته اوست!» خزعلی در ادامه اهانتش‌هایش به فرماندار بدره، در لحنی تمسخرآمیز می‌گوید: «باید یک نسخه از «کتاب بیشعوری» را قطعاً برای فرماندار بدره بفرستیم، زیرا آقای فرماندار نیاز دارد که این کتاب را بخواند.»



نکته:
 امپراتوری بود که علاقه زیادی به پوشیدن لباس‌های نو و مد روز داشت، علاقه و شیفتگی او به حدی بود که دو حیله‌گر تصمیم گرفتند وی را شست‌و‌شوی مغزی دهند و جیب او را خالی کنند؛ آن دو به نزد پادشاه می‌روند و به او پیشنهاد می‌دهند تا لباسی برایش بدوزند که افراد نالایق و نادان قادر به دیدن آن نیستند. 
پادشاه از شوق پوشیدن چنین لباس نوظهوری، به حیله طراران تن می‌دهد و در روز آماده شدن لباس دروغین، تصور می‌کند نادانی و بی‌لیاقتی قادر به دیدن لباس طراران نیست، پس شروع به تحسین تاروپود و نقش و نگار لباس می‌کند و پس از وی همه درباریان و نظاره‌کنندگان از ترس نادان و نالایق جلوه کردن همچون پادشاه لب به ستایش و تمجید لباس ناموجود می‌گشایند، پادشاه در میان جمعیت شهر به راه می‌افتد و همه اهالی شهر هم به ستایش این لباس می‌پردازند، اما ناگهان از میان جمعیت پسرکی فریاد برآورد که آی ملت! کدام لباس فاخر بر تن پادشاست! این بابا که لباسی بر تن ندارد! ملت هم در پاسخ نگاه عاقل‌اندر‌سفیهی نثارش می‌کنند و از خدا برایش شفا و بهبودی می‌خواهند و به تحسین لباس جدید امپراتور محبوب و مردمی‌شان ادامه می‌دهند!
نظر:
 بیان آمارهای غیر واقعی و همچنین نظر‌سنجی‌های مراکز علمی، هر یک به مانند لباس‌های نامرئی هستند که برخی از مراکز و افراد حیله‌گر بر تن برخی از مسئولان شیفته آماردهی می‌کنند. این آمارها که تأثیری بر زندگی مردم ندارد و هیچ کسی هم جرئت رد کردن یا به چالش کشیدن آنها را ندارد، می‌خواهد همه چیز را زیبا و فاخر و طبق برنامه نشان دهد، بر اساس این داستان هر کس هم در مقابل آنها بایستد، به گونه‌ای تخریب شخصیت می‌شود، به طوری که توان سر بلند کردن در میان جامعه را پیدا نمی‌کند.