محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از روش اجرای سهام عدالت از سوی دولت، گفت: باید تصمیم سنجیده‌ای برای سهام عدالت و سهامداران آن اتخاذ شود. سود سهامداران سهام عدالت باید مشخص و عادلانه باشد. نمایندگان مجلس در نامه‌ای به آقای لاریجانی از وی خواسته‌اند که مصوبه هیئت وزیران پیرامون خارج کردن هفت پتروشیمی و شرکت بورسی سودده از سبد سهام عدالت را در هیئت تطبیق مصوبات دولت با قوانین، ملغی کند.
  محمدرضا فرهادی/ در آخرین روزهای سال گذشته منابع خبری از ورود تفنگداران نیروی دریایی آمریکا به سوریه خبر دادند که این نیروها در نزدیکی «رقه» در شمال سوریه مستقر شده‌اند. روزنامه واشنگتن‌پست به نقل از مسئولان پنتاگون ادعا کرده بود که این تفنگداران برای کمک به نیروهای تحت حمایت آمریکا به منظور آزادسازی شهر «رقه» سوریه از دست گروه تروریستی داعش وارد این کشور شده‌اند. «آدریان رانکین گالوای» سخنگوی پنتاگون ضمن امتناع از ارائه توضیحاتی در این باره گفت: «به دلیل مسائل امنیتی نمی‌توانم درباره تحرکات و استقرار نیروهای آمریکایی در سوریه اطلاعاتی ارائه کنم.» روزنامه واشنگتن‌پست همچنین نوشته که بخشی از آتشبار توپخانه‌ای به این منطقه منتقل شده است و این گروه از کالیفرنیا و جیبوتی و سپس کویت وارد سوریه شده‌اند.
بر اساس گزارش‌های رسانه‌ای مربوط به طرح پنتاگون برای آزادسازی رقه که گفته می‌شود در حال حاضر در دست بررسی است، نیروهای آمریکایی به صورت مستقیم در این عملیات علیه داعش شرکت ندارند و حمایت کافی را از نیروهای دموکراتیک سوریه که بیشتر آنها کُرد هستند خواهند داشت و در ماه‌های گذشته عملیات آزادسازی را آغاز کردند؛ لذا نمی‌توان تنها دلیل اصلی ورود آمریکا به شمال سوریه را در مشارکت با کردها برای عملیات علیه داعش مطرح کرد. بنابراین باید به دنبال احتمالات دیگری از ورود نظامیان آمریکایی به سوریه بود که می‌توان مؤلفه‌های زیر را به مثابه احتمالات آتی از ورود نظامی آمریکا به شمال سوریه در نظر گرفت:
1ـ آمریکا به دنبال عرض‌اندام در تحولات آتی سوریه است. دلیل این امر نیز ناشی از به حاشیه رفتن واشنگتن در تحولات جاری سوریه بوده است. واشنگتن در مذاکرات اخیر سوریه که در آستانه و ژنو برگزار شد، تنها در سطح سفیر و آن هم در آستانه حضور داشت. به حاشیه رفتن آمریکا در مذاکرات سیاسی و شکست تروریست‌ها در عرصه میدانی واشنگتن را مجبور کرده به عرصه مستقیم و نظامی در سوریه وارد شود. اگرچه آمریکا از مخاطرات حضور مستقیم در سوریه آگاهی دارد؛ اما شرایط به گونه‌ای است که واشنگتن بیشتر از این نمی‌تواند نظاره‌گر موضوع باشد.
2ـ آمریکا به بخشی از مناطق سوریه نیرو اعزام کرده که تحت تصرف در آورده است. این امر نشان از وقوع تحولاتی مهم در این منطقه است. اعلام منطقه امن از سوی ترامپ در همین مناطق شمالی سوریه است و ورود به این منطقه هدف مهم آمریکاست. واشنگتن از ورود به منطقه کردی سوریه دو هدف مهم را دنبال می‌کند: یکی؛ ایجاد پایگاه‌های نظامی در منطقه شمال سوریه به منظور توازن نظامی با روسیه در مناطق غربی و دیگری؛ تشکیل ائتلافی کردی ـ غربی ـ عبری برای تحت فشار قرار دادن سوریه و هم‌پیمانانش همچون ایران. روزنامه واشنگتن‌تایمز ایران را به اختاپوسی تشبیه می‌کند و در این‌باره می‌نویسد: «دولت ترامپ به درستی منبع واقعی بی‌ثباتی و تهدید وجودی در خاورمیانه را تشخیص داده و وعده داده است که برخورد سریع و تنبیهی با ایران داشته باشد. باید بر اساس یک استراتژی هوشمند، برای قطع بازوهای اصلی ایران و محدود کردن ایران، اقدام کرد.» خبرگزاری اسپوتنیک در این باره نوشت: «فراخوان‌های مکرر نتانیاهو برای تقابل با تهدیدات ایران، نشان می‌دهد که حضور فعال ایران در حل‌وفصل بحران‌های منطقه‌ای، آرامش را از رقبای این کشور، به ویژه اسرائیل سلب کرده است.» بنابراین جلوگیری از گسترش ایران به مناطق شمالی سوریه و همچنین مشارکت نداشتن ایران در عملیات آتی رقه، واشنگتن را به ورود به عرصه میدانی در سوریه کرده وادار است.
در مجموع باید گفت ورود مستقیم آمریکا به عرصه میدانی در سوریه راه به جایی نخواهد برد و استفاده ابزاری واشنگتن از گروه‌های فعال سوریه نشان از نداشتن برنامه‌ای منسجم در سیاست خارجی این کشور است. همچنین واشنگتن به دنبال تبدیل شدن به بازیگری منفعل به فعال در عرصه سوریه است.

   حسین عبداللهی‌فر/  هنوز خبر اعلام نامزدی حجت‌الاسلام ‌و‌المسلمین ابراهیم رئیسی به طور رسمی اعلام نشده بود که موج تخریب‌ها علیه وی آغاز شد. یکی، سوابق وی در قوه قضائیه به ویژه کم سن بودنش در پست‌های قضایی را بهانه قرار داده و عده‌ای ارتباط سببی‌اش با بیت آیت‌الله علم‌الهدی را سوژه کردند. 
نکته عجیب در لابه‌لای امواج تخریبی فوق، تلاش کسانی بود که برای منصرف کردن وی، موضوع ظرفیت ایشان برای رهبری آینده نظام را مطرح کرده و ورود به عرصه انتخابات آینده را مغایر با این احتمال معرفی کردند.
سؤال مهمی که در این رابطه مطرح می‌شود چرایی این هجمه پرحجم و هویت تخریبگران است. در پاسخ به این پرسش می‌توان به مؤلفه‌های زیر اشاره کرد:
اولین گروهی که دست به این حرکت تخریبی زدند رقبای انتخاباتی وی هستند. کسانی که نامزد خود را بی‌رقیب دانسته و اینک با ورود رئیسی دچار شوک شده‌اند. این عده به دلیل بر هم خوردن برنامه‌های خود عصبانی و شتابزده دست به حرکات تخریبی زده‌اند. اولین تلاش آنها این است که شاید با این اقدامات وی را از ادامه مسیر رقابت‌ها منصرف
 کنند. 
گروه دوم کسانی هستند که همه امیدشان به اختلافات جبهه اصولگرایان بوده و روی آن حساب کرده بودند. اکنون مشاهده می‌کنند که آنها با یک سازوکار جدید متحد  شده و یک گزینه در بین آنها وجود دارد که همه اضلاع اصولگرایی بر سر آن متفقند. وحدت نیروهای انقلاب و گرایش به یک نامزد می‌تواند رؤیای تداوم آسان قدرت را برای کسانی که به فکر نامزدتراشی برای نامزد اصلی خود بودند را به کابوس تبدیل 
کند. 
گروه سوم به افرادی مربوط می‌شود که از نظر آنها انتخابات 96 بدون حضورشان کم‌رنگ و سرد برگزار شده و نتیجه آن نیز ادامه دولت فعلی برآورد می‌شد، اما اینک با آمدن آقای رئیسی یقین کرده‌اند که انتخابات به شدت رقابتی و با حضور حداکثری مردم برگزار شده و نتیجه آن نیز احتمالاً مطابق با تصور آنها نخواهد بود. 
هدف این گروه وارد کردن یک نامزد سوم به عرصه رقابت می‌باشد تا آرای هواداران نیروهای انقلاب را دچار ریزش نموده و آنها را از دستیابی به موفقیت باز دارد، چراکه پیروزی جریانی غیر از روحانی به مفهوم تغییرات کلی در ساختار رقابت‌های سنتی بوده و این اتفاق می‌تواند پایان مسیری باشد که این گروه می‌خواست با ژست فراجناحی جای آن را پر
 کند.
چهارمین گروه به عده‌ای منحصر می‌شود که تصور می‌کردند حمایت آنها از رئیس‌جمهور فعلی، ادامه دولت فعلی را قطعی دانسته و حتی سهم خود در دولت دوازدهم را تضمین شده می‌دانستند. دورنمای این گروه بازگشت به قدرت در دولت سیزدهم به عنوان پاداش همراهی آنها در دولت‌های یازدهم و دوازدهم می‌باشد. اما اکنون با ورود چهره‌های جدید و امکان وحدت در طرف مقابل، خود را در جاده یکطرفه‌ای می‌بینند که نه می‌توانند دست از حمایت روحانی بردارند و نه به پیروزی حتمی وی دل خوش
 کنند.
یک گروه دیگر نیز که به تخریب حجت‌الاسلام ‌و‌المسلمین رئیسی کمر بسته‌اند کسانی هستند که همسو با دوستان خود در آن سوی مرزها، برای تغییر رفتار و به تدریج تغییر ساختار جمهوری اسلامی ایران برنامه‌ریزی کرده بودند و از نظر خودشان برای همیشه از خطر حاکمیت تفکر انقلابی راحت شده بودند، ولی اکنون از بازگشت انقلابیون به صحنه به شدت بیمناکند و از اینکه دولتی انقلابی و کارآمد شکل بگیرد به هراس
 افتاده‌اند.

 پنج نامزد نهایی
نامزدهای نهایی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی برای حضور در انتخابات ریاست‌جمهوری سال جاری در 17 فروردین ماه در دومین مجمع ملی نیروهای انقلاب انتخاب شدند. انتخاب این افراد از بین 10 گزینه قبلی بود که در نخستین مجمع ملی نیروهای انقلاب برگزیده شده بودند. بر اساس رأی‌گیری صورت گرفته، از مجموع 2378 رأی، 2333 رأی صحیح کسب شده است. پنج کاندیدای نهایی جبهه مردمی به ترتیب آرای اخذ شده به این شرح است: سیدابراهیم رئیسی با 2147 رأی، علیرضا زاکانی با 1546 رأی، مهرداد بذرپاش با 1404 رأی، محمدباقر قالیباف با 1373 رأی و پرویز فتاح با 994 رأی. گفتنی است، پرویز فتاح به طور رسمی از نامزدی در انتخابات کناره‌گیری کرد.
دولت پیر و خسته است
استاندار سابق دولت روحانی در استان هرمزگان اعلام نامزدی کرد. عبدالحسین مقتدایی گفت: «این دولت پیر و خسته است و اهل خطرپذیری نیست؛ از سوی دیگر بسیاری از افراد اصلی دولت با زبان نامناسب و تحکم و بی‌ادبی با مردم صحبت می‌کنند. برای نمونه آقای ترکان در تلویزیون و در حضور هزاران بیننده با یک مجری جوان چگونه صحبت می‌کند؟ یا برخی دیگر از وزرا به جای بیان شایسته با مردم از لحن نامناسبی استفاده می‌کنند.» وی در بخش دیگری از اظهارات خود به موضوع برجام اشاره کرد و آن را یک موفقیت و دستاورد برشمرد و گفت: «دولت این همه قیل و قال برای وارد کردن یک هواپیما به کشور به راه انداخته است، اما من اطلاع دارم که همزمان با این حرکت دولت در خرید هواپیما، یک شرکت خصوصی توانسته است بدون حاشیه سه هواپیمای جدید وارد کشور کند.»
استاندار اعلام حمایت کرد!
مجمع اسلامی دانشجویان آزاداندیش خطاب به استاندار چهارمحال‌وبختیاری تأکید کرد: «استاندار نباید سلامت انتخابات را زیر سؤال ببرد. استاندار چهارمحال و بختیاری گفته است «علاقه‌مندیم مجدداً همین دولت روی کار بیاید» باید به عرض برسانیم، اینکه ایشان از علایق شخصی خودشان صحبت کرده‌اند حرفی نیست؛ اما مجری انتخابات نباید به جانبداری از شخص خاصی بپردازد.» در نامه مجمع اسلامی دانشجویان آمده است: «استاندار چهارمحال‌وبختیاری در اظهار نظر دیگری گفته است حق نداریم آرای صندوق را تغییر دهیم؛ این مطلب این شائبه را به وجود می‌آورد که استانداری می‌تواند آرای مردم را عوض کند.»
تعداد متولیان امر انتخابات
 وزیر کشور گفت: «حدود یک میلیون و 500 هزار نیرو در سراسر کشور مراحل اجرایی و نظارت سه انتخابات شوراها، میان‌دوره‌ای مجلس و ریاست‌جمهوری را برعهده دارند.» عبدالرضا رحمانی‌فضلی افزود: «برای شوراهای شهر و روستا 329 هیئت مرکزی در شهرستان‌ها و دو هزار و 58 هیئت در مراکز بخش تشکیل شده و آمادگی کامل وجود دارد که پس از نام‌نویسی، وارد مراحل تبلیغات شویم.»
اولین رقیب درون‌گروهی
یکی از فعالان سیاسی اصلاح‌طلب، نامزدی خود را برای انتخابات ریاست‌جمهوری سال 96 و رقابت با حسن روحانی اعلام کرد. محمد اشرفی‌اصفهانی در جمع خبرنگاران اعلام کرد: «قصد شرکت در انتخابات ریاست‌جمهوری را دارد.» اشرفی‌اصفهانی تأکید کرده است، در انتخابات ریاست‌جمهوری سال 1396 نامزد شده و به نفع هیچ‌کس هم کنار نمی‌رود. این نخستین نشانه‌ها از اختلاف و انشقاق در اردوی اصلاح‌طلبان است.
هراس از سونامی نجومی‌ها
مدیرکل سیاسی وزارت کشور با بیان اینکه پیش‌بینی شده در این دوره بیش از 62 درصد در انتخابات حضور پیدا کنند، گفت: «خدشه در اعتماد مردم می‌تواند سبب دلسردی آنها شود تا در انتخابات حضور پیدا نکنند و یکی از این خدشه وارد کردن‌ها موضع‌گیری در زمینه حقوق‌های نجومی است.» در همین حال مجید انصاری، معاون حقوقى روحانی گفته است: «ارائه تصویر ناتوان و ضعیف از کشور بی‌تردید حرکتی ضد انقلابی است. تعلل دولت در برخورد با نجومی‌بگیران و حل مشکلات اقتصادی موجب نارضایتی مردم شده است و از این رو مسئولان دولتی هراس دارند که پرداختن به موضوعات باعث یک سونامی علیه دولت شود.»

 وضع اقتصاد خوب نیست
محمد خوش‌چهره، استاد اقتصاد دانشگاه تهران با اشاره به اینکه آنچه از بیانات رهبر معظم انقلاب، مطالعات و آمار و ارقام برمی‌آید، حاکی از این است که وضع اقتصاد کشور رو به بهبود نیست، اظهار داشت: «اگر چه کشور یک سری دستاورد داشته، اما این وضعیت اقتصادی سبب دغدغه و نگرانی رهبر معظم انقلاب شده و صاحب‌نظران منصف هم تأیید می‌کنند که اکنون یک شکاف طبقاتی عمیق داریم، بیش از نیمی از ظرفیت‌های تولیدی استفاده نمی‌شود، درآمد سرآنه پایین است، خط فقر گسترده است و حجم بالایی از بیکاری داریم.» وی در ادامه با اشاره به اینکه ممکن است برخی بگویند کابینه اقتصادی دولت تحت تأثیر تحریم‌ها است، اظهار داشت: «تحریم بی‌تأثیر نبوده، ولی ما بیشترین اُفت را از نوع و تیم معالجه‌ای که بعد از جنگ سر کار بودند، داشتیم.» خوش‌چهره تأکید کرد:‌ «شاهد تناقض آشکار بین وابستگی‌های تهدیدزا در حوزه‌های استراتژیک که اصلی‌ترین آن حوزه نفت است، با عملکرد و رویه دولت در فروش نفت خام هستیم.» محمدرضا جهان‌بیگلری، دکترای اقتصاد و عضو اتاق بازرگانی نیز با انتقاد از عملکرد ضعیف دولت یازدهم در حوزه اقتصادی اظهار داشت: «دولت آقای روحانی، دولتی بود که مسبب مشکلات اقتصادی بی‌سابقه‌ای در کشور شد و در خلاف جهت شعارهای انتخاباتی خود که وعده بهبود وضعیت اقتصادی را داده بود، عمل کرد.» عضو اتاق بازرگانی گفت: «مدیران مجبورند برای توجیه عملکرد به سمت آمارسازی و جابه‌جایی شاخص‌ها پیش بروند.»


تلاش‌های دولت برای پول پوک
احمد توکلی، اقتصاددان و استاد دانشگاه اظهار داشت: «بحث ارقام رشد اعلام شده از سوی بانک مرکزی و مرکز آمار متفاوت است، به گونه‌ای که آمار بانک مرکزی حاکی از رشد ۱۱/۴ درصدی است و مرکز آمار نرخ رشد را ۷/۲ درصد اعلام می‌کند.»
وی اظهار داشت: «سیاست‌های دولت یازدهم در برخی موارد موفق بوده است، اما اتکای بیش از حد به سیاست خارجی و گره زدن سیاست‌ها به بخش نفت، گاز و پتروشیمی زمینه‌ساز برخی ناکامی‌ها شده است.» وی افزود: «دولت یازدهم همان بلایی را بر سر صندوق توسعه ملی آورده که دولت آقای احمدی‌نژاد بر سر صندوق ذخیره ارزی آورد، به طوری که از سال 90 همزمان با تأسیس این صندوق تا شهریورماه سال 95  نزدیک به 57 درصد منابع این صندوق را دولت برداشت کرده و ۴۲/۵ درصد آن به بخش خصوصی پرداخت شده است.»
 توکلی گفت: «دولت آقای احمدی‌نژاد تلاش کرد تا با تسعیر نرخ ارز اوضاع را سامان دهد، اما مجلس در برابر آن ایستاد؛ موضوعی که دولت آقای روحانی نیز چند بار به سمت آن خیز برداشت، اما مجلس قبلی در برابر آن ایستاد و سرانجام با تغییر مجلس مصوبه مورد نیاز را گرفت و 45 هزار میلیارد تومان پول پوک برای انجام تعهدات خود به‌دست آورد.»

الآن جای پرسیدن این سؤال نیست!
وزیر راه و شهرسازی چهارشنبه‌ گذشته(۱۶/۱/۹۶) در حاشیه جلسه هیئت دولت، حاشیه‌ساز شد. وی در پاسخ به پرسش خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان مبنی بر اینکه آیا ایرباس سوم وارد شده به ایران مرجوعی کشور کلمبیا است، گفت: «مرجوعی یعنی چی، این حرف‌های عجیبی است. خبرنگار باید یک جُو عقل داشته باشد.» وزیر راه و شهرسازی در ادامه پاسخگویی به افکار عمومی، میکروفن خبرنگار را گرفته و می‌گوید: «شما حرفه‌ای نیستید و از خبرنگاری سر در نمی‌آورید، بروید بابا.» وزیر راه در گذشته نیز برای طفره رفتن از موضوع پرسیده شده از پاسخ به برخی پرسش‌های خبرنگاران خودداری می‌کرد. البته نه دیگر با بیان یک شوخی، بلکه خیلی راحت با استفاده از جمله‌هایی، مانند «الآن جای پرسیدن این سؤال نیست» از مسئله عبور می‌کرد. در روزهای پایانی سال گذشته نیز آخوندی رفتار ناشایستی را در برابر یک شهروند خانم در فرودگاه مهرآباد داشت؛ رفتاری که بخش عظیمی از انتقادات را برای وزیر دوستدار حقوق شهروندی به دنبال داشت. حدود 24 ساعت بعد و پس از واکنش‌های متعدد به رفتار توأم با خشونت، آخوندی این پرسش‌ها را از جنس تفرقه و سبب ناامیدی مردم دانست،‌ اما آیا پرسش از وزیر راه و شهرسازی درباره محدودیت‌های تحمیل شده به ایران با خرید هواپیماهای آمریکایی و فرانسوی، «افشاندن تخم‌ ناامیدی» است؟ آیا پرسش درباره مرجوعی بودن هواپیمای تازه‌وارد هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران «لجاجت و عناد» است؟

قدرت نرم ایرانی‌ها را دست‌کم نگیرید
یکی از مفصل‌ترین گزارش‌ها درباره ابعاد گسترده قدرت نرم ایران اوایل ماه جاری میلادی (مارس ۲۰۱۷) در مجله «دیده‌بان محیط عملیاتی» وابسته به «دفتر مطالعات نظامی خارجی» ارتش آمریکا به قلم «مایکل روبین» منتشر شد. 
روبین گزارش خود را با این توضیح آغاز کرد: «رویکرد ایران به قدرت نرم، ماهرانه و متنوع است. روبین در «استراتژی‌های بنیادین قدرت نرم ایران» بخش نتیجه انتهای گزارش خود بار دیگر رویکرد مقامات ایران به قدرت نرم را «چند بُعدی» دانست و راهبردهای متعددی را برای آنها متصور شد. وی ادعا کرد : «ایران در کشورهایی مانند بحرین و عراق، از روش «هم‌بستگی فرقه‌ای» و ارائه روایت «ما در برابر آنها» استفاده می‌کند، اما در کشورهای ضعیف‌تر از «مدل حزب‌الله» برای نفوذ در درون دستگاه حکومتی و تغییر معادلات و تصمیم‌گیری‌ها به سود خود بهره می‌برد.» مایکل روبین با اذعان به اینکه «ایران یک بازیگر جدی و ماهر در صحنه جهانی است»، توضیح داد: «دست‌کم گرفتن ایران، یعنی بازی کردن در زمین تهران و فلج کردن خود در مبارزه با این کشور بر سر نفوذ» منطقه‌ای و جهانی. وی همچنین هشدار داد: «مقابله با قدرت سخت ایران کافی نیست؛ راهبرد‌های قدرت نرم جمهوری اسلامی، پیچیده و عمیق هستند و متأسفانه اغلب پاسخی به آنها داده نمی‌شود.» این کارشناس آمریکایی سپس با اذعان به ماهیت دوگانه «دولت مدرن» و «تمدن دو هزار ساله» ایران، کشورمان را بازیگری «تقریباً ازلی» در خاورمیانه معرفی کرد.