«عباس شبر الموسوی» مسئول بخش آزادی‌های دینی در سازمان صلح برای دموکراسی و حقوق بشر بحرین اعلام کرد، آل‌خلیفه تاکنون بیش از ۴۱۰ شهروند بحرینی، از جمله ۱۵ عالم دینی را سلب تابعیت کرده است. رژیم بحرین از سلب تابعیت برای مجازات معارضان، از جمله علمای دینی که خواستار اصلاحات هستند، استفاده می‌کند.
 رضا اشرفي/ در آغازين ماه‌‌هاي سال جديد ميلادي و در نخستين روزهاي سال شمسي، جهان با تحولات جديد و خاصي مواجه بوده است كه بخش قابل توجهی از آن برآمده از رويكردها و تصميمات دونالد ترامپ،‌ رئيس‌جمهور آمریکا است. 
در تازه‌ترين تصميم ترامپ كه درباره تجارت با محوريت آمریکا اتخاذ شده،‌ بيش از همه چين هدف قرار گرفته است. كاخ سفيد بر اساس تازه‌ترين تصميم اقتصادي و كاسبكارانه خود به دنبال حذف «بي‌عدالتي تجارت خارجي» در آمریکا و جهان است؛ به همين منظور دو فرمان تجاري را صادر كرده است كه مي‌تواند عواقبي به همراه داشته باشد. فرمان اول مربوط به انجام مطالعه و بررسی دقیق به منظور شناسایی سوء استفاده‌هایی است که احتمالاً در تجارت خارجی صورت می‌گیرد و فرمان دوم اخذ جریمه از دولت‌های خارجی است که برای ارزان‌فروشی به صاحبان صنایع خود یارانه پرداخت می‌کنند.
در حالي كه پكن هنوز اقتصاد و توسعه را هدف اوليه خود قرار داده و با همين ابزار رو به جلو حركت مي‌كند، يكي از بزرگ‌ترين دلايل حمله آمریکا به اقتصاد چين مي‌تواند كسري تجارت خارجي آمریکا با چين باشد كه به ميزان 350 ميليارد دلار و به بياني ديگر بيشترين ميزان كسري بودجه آمریکا در قبال ديگر كشورها است. برخي معتقدند كه تصميمات جديد ترامپ مسير جنگ تجاري را هموار مي‌كند كه در نهايت به صنايع آمریکا آسيب خواهد زد. 
البته اقتصاد تنها مشكل آمریکا با چين نيست؛ زيرا طي روزهاي گذشته و با آزمایش‌های موشكي كره شمالي كه همزمان آمریکا و متحدان منطقه‌اي آن به ویژه كره جنوبي را هدف گرفته،‌ اختلافات چين و آمریکا افزايش یافته است. ترامپ در ‌اين باره تأکید كرده است، چين بايد جلوي تحركات كره شمالي را بگيرد، در غير ‌اين صورت واشنگتن به تنهايي عمل خواهد كرد. اگر چه نوع تسليحات بازدارنده كره شمالي ‌اين شانس را از آمریکا گرفته است اما در هر حال ‌اين موضوع مي‌تواند ديدار ترامپ و شي جين پينگ را با تنش همراه كند. 
افزون بر این، آمریکا با روسيه نيز مشكلات قابل توجهی دارد كه بيش از همه دموكرات‌ها، برخي از جمهوريخواهان و همچنين نهادهاي تأثیرگذار آمریکا بر روي آن دست گذاشته‌اند. بحث ارتباط برخي مقامات آمریکايي با روسيه و دريافت پول از مسكو به معضل جدي واشنگتن و تيم ترامپ تبديل شده است. اگر چه برخي معتقد بودند در زمان ترامپ روابط آمریکا با روسيه بهبود خواهد يافت، اما‌ اين مشكلات هنوز گريبان ترامپ را گرفته و اجازه چنين مسئله‌اي را به او نمي‌دهد. نیکی هیلی، ۱۳ فروردین، به شبکه خبری «ای‌بی‌سی» تأکید كرده است ترامپ پس از پایان تحقیقات درباره انتخابات، علیه روسیه اقدام جدی خواهد کرد. به گفته وي، آمریکا نمي‌خواهد هيچ كشوري در روند انتخابات آن دخالت كند. 
مسئله‌اي كه اروپا نيز نگران آن است. اوج گرفتن راست‌گرايان اروپايي در نهادهاي قدرت بسيار جدي شده است و در اتريش، دانمارك،‌ آلمان، فرانسه، هلند و... کاملاً نمايان است. در حال حاضر، آلمان و دولتمردان كنوني فرانسه به طور جدي نگران دخالت روسيه در انتخابات فرانسه هستند. در تازه‌ترين تحول خانم ماري لوپن، ‌رهبر حزب ملي فرانسه كه بر اساس نظرسنجي‌ها در جايگاه اول قرار دارد به مسكو سفر كرده و با ولاديمير پوتين ملاقات داشته است. که سبب نگراني دولتمردان كنوني آلمان، فرانسه و... شده است. ماري لوپن كه نگاهي ترامپي به اتحاديه اروپا و حتي جهان دارد، تأکید كرده است روابط فرانسه و روسيه بايد بهبود یابد. بحث اوكراين،‌ سوريه، مناسبات داخلي اروپا و روابط با مسكو،‌ از جمله اختلافات دو طرف است. 
اين در حالي است كه در حوزه قفقاز جنوبي، حزب حاكم ارمنستان پيروز انتخابات شد تا نشان دهد تيم متحد منطقه‌اي روسيه به طور جدي به ادامه راه اميدوار است.‌ اين موضوع حكايت از آن دارد كه اختلافات منطقه‌اي بين ارمنستان و جمهوري آذربايجان در قبال منطقه قره‌باغ ادامه خواهد داشت كه خود نگراني تركيه را نيز به همراه خواهد داشت. تركيه‌اي كه بر حسب موقعيت و با هر تغيير كوچك و بزرگ به هر طرف گرايش پيدا مي‌كند و در حال حاضر نيز با‌ وجود اينكه در مركز اتحاد غرب و ناتو قرار دارد، خود را به دلیل اقتضای زمان به مسكو نزديك كرده است. 
مسكو در حالي چنين سياست‌هايي را دنبال مي‌كند كه البته در داخل مشكلاتي را به خود مي‌بيند كه ‌گاهي رنگ تنش به خود مي‌گيرد. معترضان جوان روسي در مخالفت با سياست‌هاي ولاديمير پوتين، به ویژه در زمینه فساد اقتصادي، به خيابان‌ها آمده و دست به اعتراض زده‌اند. اروپا نيز سعي دارد با استفاده از‌ اين موقعيت، روسيه را تحت فشار قرار دهد؛ در حالي كه تنها طي چند روز گذشته ميزان صادرات انرژي روسيه به اروپا 15 درصد افزايش پيدا كرده است كه حكايت از نياز آن دارد. 
اروپا در كنار‌ اين مسائل، هنوز با مشكلات امنيتي مواجه است كه آخرين نمونه آن انفجار در فرانسه،‌ حمله به يك پناه‌جوي كرد در انگليس و... است. در حالي كه همزمان معضلات تركيه و اروپا در آستانه همه‌پرسي قانون اساسي تركيه، اوج گرفته و به بزرگ‌ترين مشكل دو طرف تبديل شده است. در هر صورت، تركيه تأثیر زيادي در مسئله پناه‌جويان در قبال اروپا دارد. بحث مهاجرت و پناه‌جويان يكي از زمينه‌هاي مهم خروج انگليس از اتحاديه اروپا بود كه در كنار مباحث هويتي بر آن تأثیر گذاشت. مسئله «برگزيت» همزمان بحران تكه‌تكه شدن بريتانيا، استقلال اسکاتلند، ايرلند شمالي و... را به همراه دارد. ‌اين در حالي است كه انگليس با جدايي از اتحاديه اروپا به منظور جذب منابع مالي از منطقه غرب آسيا به دنبال قراردادهاي اقتصادي و امنيتي جديد با عربستان، اردن و... است. در حالي كه بحران منطقه هنوز پررنگ است و سوريه و عراق به شدت با موضوع تروريسم غرب‌ساخته دست‌وپنجه نرم مي‌كنند و بحث صلح خاورميانه نيز در هاله‌اي از ابهام است؛ ابهامي كه با ديدار محمود عباس و ترامپ و همچنين تلاش‌هاي مصر نشاني از كم شدن خونريزي رژيم صهيونيستي ندارد. تفاسير و تصاويري كه گوياي تداوم بحران و حوادث است. به گونه‌اي كه اتحاديه عرب با تصميمات غير واقع‌بينانه و داعش با تهديدات تضعيف شده در منطقه در آن نقش دارند؛ به ویژه آنکه آمریکا نيز در حمايت از برخي گروه‌هاي حاضر در سوريه تنش منطقه‌اي را افزايش مي‌دهد و همزمان به دنبال سرپوش گذاشتن بر جنايت‌هاي سعودي در يمن و بحرين است.

  قاسم غفوری/ فروردین سال 96 در حالی به نیمه راه می‌رسد که صحنه بین‌الملل همچنان کانون تحولات تأمل برانگیزی است که همچون گذشته محور آن غرب آسیا است. منطقه‌ای که همچنان بحران یمن، سوریه، عراق، بحرین، فلسطین که برگرفته از سیاست‌های آمریکا و مهره‌های منطقه‌ای آن به ویژه سعودی و رژیم صهیونیستی است از محورهای اصلی آن است. در میان آنچه در منطقه در جریان است یک نکته مهم مشاهده می‌شود و آن مواضع اخیر مقامات آمریکایی در قبال سوریه است. در حالی که پنتاگون اعلام کرده طرحی برای ایجاد منطقه امن در سوریه ندارد، سخنگوی کاخ سفید یک روز پس از اعلام صرف‌نظر آمریکا از فشار برای برکناری بشار اسد از قدرت، گفت که اولویت در این کشور، جنگ با داعش است و باید واقعیت سیاسی را قبول کرد که اسد رئیس‌جمهور سوریه است. «شان اسپایسر» سخنگوی کاخ سفید پس از اتخاذ موضع جدید کشورش در قبال سوریه، قبول واقعیات سیاسی را دلیل این موضع‌گیری اعلام کرد.
«رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا در ترکیه میهمان یکی از مخالفان سرسخت رئیس‌جمهور سوریه، یعنی «رجب طیب اردوغان» بود؛ تیلرسون گفت: «مردم سوریه درباره بشار اسد تصمیم خواهند گرفت.»
«نیکی هیلی» نماینده آمریکا در سازمان ملل هم صریح‌ترین موضع‌گیری را داشت و گفت: «حذف اسد از قدرت، دیگر اولویت واشنگتن نیست.» اسپاسیر نیز گفت: «دولت قبل گزینه‌هایی را در اختیار نداشت که ما حالا در اختیار داریم. از بین بردن داعش، کاهش خشونت‌ها و گام برداشتن به سمت راهکار سیاسی، اولویت‌های ماست.» هر چند نماینده آمریکا در سازمان ملل موضع پیشین خود در قبال بشار اسد را تغییر داد و گفت: «حذف رئیس‌جمهور سوریه از قدرت، همیشه اولویت آمریکا بوده و خواهد بود، اما مجموع شواهد نشان می‌دهد که آمریکا دچار تردیدهای اساسی در قبال مسئله سوریه، به ویژه حذف اسد شده است.» حال این سؤال مطرح است که دلیل این رویکرد چیست و آیا آمریکا در قبال آن اهدافی خاص را پیگیری می‌کند، یا مؤلفه‌ای دیگر زمینه‌ساز چنین رویکردی است؟ 
بررسی کارنامه ترامپ نشان می‌دهد که وی به رغم ادعاهای بسیار نتوانسته در تثبیت قدرت دستاورد چندانی داشته باشد، چنانکه همچنان اعتراضات مردمی و نیز اختلافات گسترده در ساختار حاکم بر آمریکا ادامه دارد و ترامپ حتی نتوانسته کابینه خود را به درستی چینش کند و همچنان درگیری وی با کنگره و جریان‌های سیاسی و اطلاعاتی ادامه دارد. در عرصه جهانی نیز ترامپ عملاً کارکرد موفقی نداشته، چنانکه از یک سو دامنه تنش‌های آمریکا با روسیه و چین شدت گرفته و از سوی دیگر حتی متحدان اروپایی آمریکا نیز تمایل چندانی به همگرایی با آن ندارند. تنها سیاستی که ترامپ در صحنه جهانی اجرا کرده فروش تسلیحات به کشورهای عربی بوده است. حملات آمریکا به عراق و یمن نیز جز کشتار غیرنظامیان و ثبت رسوایی حقوق بشری برای آمریکا حاصلی نداشته است. با توجه به این شرایط می‌توان گفت که ترامپ گرفتار زنجیره‌ای از بحران‌های داخلی و خارجی است و در چنین شرایطی عملاً توان ماجراجویی جدید در صحنه جهانی را ندارد. نکته مهم آنکه در معادلات سیاسی و نظامی سوریه نیز دست برتر با نظام سوریه و متحدانش است و عملاً آمریکا موقعیتی برای قدرت‌نمایی ندارد. 
با توجه به این مؤلفه‌ها می‌توان گفت که واشنگتن به طور رسمی توان ایجاد هیچ‌گونه تغییری در سوریه را ندارد و برآن است تا با برخی عقب‌گردها و تعدیل مواضع از یک سو بر شکست‌های خود در سوریه و منطقه سرپوش گذارد و از سوی دیگر با خرید زمان در حالی که به چالش‌های داخلی خود می‌رسد برای طرح‌های آینده خود در منطقه، از جمله در سوریه برنامه‌ریزی کند. البته این سناریو نیز مطرح است که آمریکا با بازی پاندولی میان گزینه حذف کردن و حذف نکردن نظام سوریه به دنبال فشار بر کشورهای عربی مبنی بر خرید‌های تسلیحاتی بیشتر و تأمین هزینه‌های آمریکا باشد، چنانکه ترامپ پیش از این اعلام کرده بود اگر کشورهای عربی خواستار تغییرات در سوریه هستند، باید هزینه‌های آن را پرداخت کنند. 

 تحریم‌های جدید مخاطرات مهمی برای برجام دارد
خبرگزاری فارس: گروهی از مقامات سابق آمریکایی دخیل در حصول توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 در یادداشتی در مجله فارن‌پالیسی از طرح تحریم‌های جدید سناتورهای کشورشان علیه ایران انتقاد کرده‌اند. «آنتونی بلینکن» قائم‌مقام سابق وزارت خارجه آمریکا همراه با آوریل هاینز، جف پریسکوت، جان فاینر، فیلیپ گوردون و رابرت مالی که همگی از کارشناسان حاضر در تیم مذاکرات هسته‌ای آمریکا با ایران بوده‌اند، تأکید دارند: «در کنگره بار دیگر تمایل برای وضع تحریم‌های بیشتر علیه ایران شدت گرفته است که از جمله آن می‌توان به معرفی طرح «فعالیت‌های ثبات‌زدای ایران» از سوی سناتور باب منندز و باب کورکر اشاره کرد. تنها بهایی که ما (برای برجام) دادیم، کاهش تحریم‌هایی بود که هدف آنها قادر کردن ما به رفع تهدید هسته‌ای در میز مذاکره بود.»
 ادعای فرمانده آمریکایی درباره ناتوی عربی
خبرگزاری تسنیم: ژنرال «جیمز جونز» فرمانده بلندپایه سابق «ناتو»، ایران را یک «تهدید موجودیتی» خواند و تأکید کرد: «کشورهای عربی خلیج فارس برای مقابله با این خطر به تشکیل «ناتوی عربی» نیاز دارند.» وی گفت: «به نظر من ما با یک خطر موجودیتی روبه‌رو هستیم و باید محتاط باشیم،‌ تحریم‌ها را افزایش دهیم و هر آنچه در توان داریم، انجام دهیم تا ایران رفتارهایش را به شکل ریشه‌ای تغییر دهد؛ به منظور دستیابی به این هدف همکاری آمریکا و کشورهای خلیج [فارس] بسیار اهمیت دارد.» جونز افزود: «اکنون پیشنهاد تشکیل ناتوی عربی مطرح شده است، زمانی که کشورهای عربی علیه یک تهدید متحد شوند، به یک قدرت نظامی برای مقابله با ایران تبدیل می‌شوند.»
 ابراز نگرانی وزیر دفاع آمریکا درباره ایران
خبرگزاری باشگاه خبرنگاران: وزیر دفاع آمریکا با مطرح کردن ادعاهای همیشگی مقامات آمریکایی، یک بار دیگر ایران را «حامی تروریسم» خواند. «جیمز متیس» در لندن مدعی شد: «ایران به رفتار خود به عنوان صادرکننده تروریسم ادامه می‌دهد و همچنان از فعالیت‌های شبه‌نظامی حمایت می‌کند.» وزیر دفاع آمریکا درباره اظهاراتی که در سال 2012 میلادی درباره ایران مطرح کرده بود و ایران را «تهدید اصلی» خوانده بود که آمریکا با آن مواجه است، گفت: «آن زمان که درباره ایران صحبت کردم، فرمانده نیروهای مرکزی آمریکا بودم.»
 ایران بازیگری هوشمند و جدی بوده است
خبرگزاری ایرنا: اندیشکده «امریکن اینتر پرایز» در تحلیلی درباره قدرت نرم ایران نوشت: «ایران رویکرد چندوجهی در قبال قدرت نرم دارد که شامل راهبردهای چندمنظوره و ترکیبی از موارد مختلف برای حصول موفقیت و رسیدن به بالاترین نتیجه است. ایران در کشورهای ضعیف‌تر نیز با بهره‌گیری از الگوی حزب‌الله به گونه‌ای اقدام می‌کند که رقبا متوجه شوند بدون عوامل نیابتی ایران، هیچ گامی نمی‌توانند بردارند.»در پایان این مطلب آمده است: «تنها مواجهه با قدرت سخت ایران کافی نیست؛ بلکه راهبردهای نرم جمهوری اسلامی هوشمندانه و عمقی هستند و متأسفانه اغلب بدون پاسخ باقی مانده‌اند.»
 برجام برنامه هسته‌ای ایران را محدود نگه می‌دارد
خبرگزاری مهر: وزیر سابق انرژی آمریکا تأکید کرد: «برجام در محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران در بازه 10 تا 15 سال، پایدار خواهد بود.» مونیز در پاسخ به پرسشی درباره اهمیت توافق هسته‌ای ایران گفت: «به نظر من، این توافق در بعد اعمال محدودیت و مهار ایران از دستیابی به سلاح هسته‌ای حدود 10 تا 15 سال روی پای خود خواهد ایستاد.» وزیر سابق انرژی آمریکا همچنین ابراز داشت: «ما هرگز از گفتن این موضوع خجل نبودیم که خوب بود این توافق فرایندی را برای ایجاد تحول و داشتن روابط سازنده با ایران در موضوعات گسترده‌تر در منطقه آغاز می‌کرد.»

هژمونی آمریکا بر جهان اسلام ـ ۱۱
  عبدالله عبادی/ سومالی در سال 1960 میلادی استقلال خود را به دست آورد و با انتخاب شیوه حکومتی دموکراسی مورد توجه قرار گرفت، تا اینکه جنگ‌های قبیله‌ای در این کشور به راه افتاد و در نهایت ژنرال زیادباره در مقام یک دیکتاتور نظامی بر آن مسلط شد.
زمانی که متحد جنگ سرد سومالی، یعنی اتحاد جماهیر شوروی، زیادباره را در سال 1977 میلادی رها کرد، آمریکا حمایت خود را از اتیوپی به سومالی انتقال داد و حکومت زیاد را مجهز به سلاح‌ها، آموزش‌های نظامی و کمک‌های اقتصادی بدون توجه به سوابق حقوق بشری آشکار او کرد.
در سال 1982 میلادی، آمریکا حدود 14 میلیون و 300 هزار دلار کمک نظامی در اختیار زیادباره قرار داد، این کمک‌های نظامی شامل تسلیحات ضد تانک، اسلحه‌های دفاع هوایی و تسلیحات کوچک بود.
در سال‌های بعد کمک‌های نظامی دیگری را در اختیار سومالی قرار داد که به طور کلی این کمک‌ها شامل 21 میلیون و 200 هزار دلار در سال 1983، 24 میلیون و 300 هزار دلار در سال 1984، 800 میلیون دلار در سال 1985، 40 میلیون دلار در سال 1986 و 37 میلیون و یکصد هزار دلار در سال 1987 بود.
فقدان یک دولت مرکزی قوی و جنگ مدنی به صدور قطعنامه‌های 733 و 746 شورای امنیت منجر شد که به ائتلاف صلح‌بانان سازمان ملل اجازه می‌داد تا به رهبری آمریکا در امور سومالی مداخله کنند.
یکی از مواردی که در دستور کار آمریکا قرار داشت، مأموریت دستگیری محمد فرح عیدید بود که برای حضور نیروهای سازمان ملل و آمریکا در سومالی چالش ایجاد کرده بود.
در سوم اکتبر سال 1993 میلادی، کلینتون، رئیس‌جمهوری وقت آمریکا دستور داد تا نیرویی از کماندوهای ارتش و مأموران نیروی دلتا به بهانه کشته شدن 19 آمریکایی در موگادیشو، عیدید را دستگیر کنند.
در سراسر سال‌های باقی‌مانده از دهه 1990، جنگ و منازعه بین فرماندهان نظامی و نیروهای آنها به رهبری آمریکا موجب ایجاد هرج و مرج و آشفتگی و وخیم‌تر شدن اوضاع انسانی در سومالی شد.
در اکتبر سال 2004 میلادی، فرماندهان نظامی سومالی در کنیا گروهی را با بودجه سازمان سیا برای مقابله با کنترل دولت از سوی گروه‌های اسلامی تشکیل دادند، این گروه به سرپرستی عبدالله یوسف در همان سال دولتی را در سومالی به وجود آورد که در جامعه بین‌الملل دولت رسمی سومالی به رسمیت شناخته شد.
اما فساد و ناتوانی عمومی این دولت برای اداره امور کشور موجب شد آمریکا بتواند تنها تا هنگام شکست دولت از سوی یک گروه اسلامی تحت عنوان اتحاد دادگاه‌های اسلامی در سال 2006 میلادی آنها را بر مسند قدرت نگه دارد.
تعدادی از دادگاه‌های شریعت اسلامی در تلاطم رویدادهای دهه 1990 تشکیل شدند تا نظم و قانون و عدالت را در کشور برقرار کنند. در سال 2000 میلادی 11 دادگاه اسلامی برای ایجاد یک نیروی سیاسی و تشکیل اتحادیه دادگاه‌های اسلامی با یکدیگر متحد شدند و قدرت و محبوبیت این اتحادیه تا سال 2006 میلادی افزایش یافت، بدین ترتیب آنها کنترل موگادیشو و بخش اعظم جنوب سومالی را به دست گرفتند.
اتحادیه دادگاه‌های اسلامی یک دولت محافظه‌کار اسلامی را در سومالی تشکیل داد و تمام تلاش خود را برای گسترش ثبات، نظم و اجرای احکام اسلامی در کشور به کار گرفت.
اما دولت بوش، رئیس‌جمهوری وقت آمریکا نمی‌توانست یک دولت اسلامی را در سومالی تحمل کند و بهانه آن این بود که در صورت تسلط اسلام بر سومالی این کشور مرکز فعالیت‌های تروریستی خواهد شد، اما در حقیقت هدف آمریکا برای مبارزه با این دولت اسلامی کنترل منابع نفتی سومالی و بهره‌گیری از موقعیت راهبردی آن بود.
در همین زمان دولت بوش طرح حمله به سومالی را از طریق اتیوپی ارائه داد و همزمان نیروهای آمریکایی درگیر حمله به نیروهای اتحادیه دادگاه‌های اسلامی با استفاده از کشتی‌های جنگی و موشک‌های دوربرد شدند و هدف از این حملات تغییر رژیم در سومالی به منظور روی کار آوردن یک دولت طرفدار آمریکا بود.
حمله اتیوپی به سومالی که مورد حمایت آمریکا بود، بحران انسانی در سومالی را به شدت عمیق‌تر کرد، این حمله سبب جنگ داخلی میان اتحادیه گروه‌های اسلامی و نیروهای اتیوپی تحت فرمان آمریکا شد که این امر به کشته شدن عده زیادی از نیروهای دو طرف و وخیم‌تر شدن اوضاع زندگی در شرق آفریقا منجر شد.
نیروهای اتیوپی مناطق مسکونی در پایتخت سومالی را تحت تصرف درآورده و به گشت‌های خانه به خانه پرداختند و صدها نفر از مردان را ربوده و به مناطق ناشناخته‌ای منتقل کردند، در اثر این حملات عده زیادی از جمعیت موگادیشو مجبور به ترک این شهر و فرار به مناطقی شدند که خشکسالی در آن حاکم بود.
در حالی که بحران انسانی به شدت در حال افزایش بود، نیروهای عملیات ویژه مشترک آمریکا به انجام عملیات سرّی از راه هوایی مبادرت ورزیدند و تلاش‌های آمریکا برای بمباران مقرهای گروه‌های اسلامی به مرگ بسیاری از شهروندان بی‌گناه منجر شد.
براساس آمار سازمان ملل متحد 600 هزار نفر از مردم سومالی در سال 2007 میلادی و 800 هزار نفر در سال 2008 میلادی از کشور مهاجرت کردند.
سازمان عفو بین‌الملل گزارش‌های متعددی از نقض حقوق بشر نیروهای وابسته به آمریکا نسبت به آوارگان، شامل کشتار، حمله به خانه‌ها، مدارس و بیمارستان‌ها در سومالی ارائه داده است.
نیروهای اتحاد دادگاه‌های اسلامی بر اثر توطئه‌های آمریکایی کنترل شهرها را یکی پس از دیگری تا 28 دسامبر سال 2006 میلادی از دست دادند و در این سال مجبور شدند تا موگادیشو را نیز رها کنند. اعضای این اتحادیه به اریتره و جیبوتی مهاجرت کرده و در آنجا کوشیدند تا ائتلافی را برای مبارزه با نیروهای اتیوپی به سرکردگی آمریکا تشکیل دهند.
با خروج نیروهای اتحادیه محاکم اسلامی از این کشور، دولتی طرفدار آمریکا و غرب در سومالی به قدرت رسید، با به قدرت رسیدن این حکومت نفوذ آمریکا در این کشور آغاز شد و در حال حاضر یکی از مخوف‌ترین زندان‌های سرّی آمریکا خارج از مرزهای آن در موگادیشو ایجاد شده و به بازجویی و شکنجه افراد مرتبط به القاعده و الشباب مشغول است.

 استرالیا: تشدید محدودیت مسلمانان
در ادامه فشارهای ضد اسلامی غرب، وزیر حمل‌ونقل استرالیا اعلام کرد: این کشور تدابیر امنیتی جدیدی به منظور بررسی‌های بیشتر مسافران هواپیماها از مبدأ کشورهای اسلامی اعمال می‌کند. در حالی که پیشتر آمریکا و همچنین انگلیس از ممنوع کردن به همراه داشتن تجهیزات الکترونیکی برای مسافران کشورهای اسلامی به مقصد این کشورهای غربی خبر داده‌ بودند، استرالیا هم از تشدید تدابیر امنیتی پروازها از مبدأ کشورهای مسلمان خبر داده است. در ادامه فضاسازی‌ها علیه مسلمانان در کشورهای غربی، حالا استرالیا اعلام کرده است تدابیر امنیتی را روی مسافرانی که به طور مستقیم از کشورهای عمدتاً مسلمان خاورمیانه به استرالیا پرواز می‌کنند، تشدید می‌کند. گفتنی است، نهادهای حقوق بشر بارها درباره وضعیت بحرانی مسلمانان در استرالیا و نادیده گرفته شدن حقوق آنها به بهانه مبارزه با تروریسم هشدار داده بودند. 
 اتریش: 150 یورو جریمه استفاده از حجاب
بنا بر قانون جدید در اتریش، که وین آن را به تازگی در راستای برنامه‌های جدید همگرایی اجرایی کرده است، زنانی که صورت خود را در اماکن عمومی بپوشانند، 150 یورو جریمه خواهند شد. با این حال در کنار قوانین سخت‌گیرانه، حقوقی هم برای مهاجران پیش‌بینی شده است. مشخص نیست چه تعداد از زنانی که در اتریش زندگی می‌کنند، با ممنوعیت استفاده از روبنده دچار مشکل شوند؛ اما از این پس اگر کسی از روبنده استفاده کند، باید مجازات شود و جریمه بپردازد. افزون بر این، بنا بر قانون جدید استفاده از لباس بلندی که تمام بدن زنان را بپوشاند، در اماکن عمومی ممنوع شده است. پیش از این در هلند، سوئیس و فرانسه هم قوانین مشابهی در ممنوعیت استفاده از روبنده اعمال شده بود. «آنگلا مرکل» صدر اعظم آلمان هم از اقدامی مشابه در کشورش دفاع کرده بود.
 آمریکا: جاسوسی سیا از طریق رایانه‌های مک اپل
رسوایی‌ آمریکا مبنی بر جاسوسی گسترده هر روز ابعاد جدیدی می‌گیرد؛ چنانکه طبق اسناد منتشر شده از سوی ویکی‌لیکس، سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا موسوم به «سیا» موفق شده است به طور دائم رایانه‌های مک شرکت «اَپل» را به گونه‌ای آلوده کند که حتی نصب مجدد سیستم‌عامل نیز به پاک شدن و از بین رفتن این ویروس کمکی نمی‌کند. جدیدترین اسناد بر این تمرکز دارد که چگونه سیا ابزار الکترونیکی شخصی شرکت معروف اپل را برای جاسوسی از کاربران هدف قرار می‌دهد. این اسناد نشان می‌دهد، سیا در سال 2012 ابزاری را با عنوان «پیچ‌گوشتی صوتی» به وجود آورد که می‌تواند فرایند بوت شدن رایانه‌های اپل را که با رمز محافظت شده است، از ابزارآلات جانبی همچون آداپتور به سرقت ببرد. از این طریق، سیا قادر است یک ویروس کشف نشدنی را به داخل سیستم‌عامل ضروری رایانه وارد کند که این ویروس حتی پس از فرمت مجدد رایانه نیز پاک نمی‌شود.
 فرانسه: افزایش محدودیت‌ها علیه مسلمانان
اسلام‌ستیزی سران فرانسه هر روز محدودیت‌های بیشتری علیه مسلمانان به همراه دارد؛ چنانکه صدها نفر از مسلمانان فرانسه در اعتراض به بسته شدن یکی از نمازخانه‌های خود در حومه پاریس، به خیابان‌ آمده و در آنجا نماز جماعت اقامه کردند. این معترضان در منطقه کلیشی، در حومه شمالی پاریس، روبه‌روی سالنی که قبلاً از آن برای خواندن نماز استفاده می‌شد، تجمع کردند. رمی موسو، شهردار این منطقه، تصمیم گرفته است این سالن را به یک کتابخانه تبدیل کند. حدود پنج میلیون مسلمان در فرانسه زندگی می‌کنند. که به دلیل کمبود مسجد در این کشور، نماز خواندن برای آنها در خیابان‌ها به امری عادی تبدیل شده است. فرانسه در سال‌های اخیر، ابعاد گسترده‌ای از اسلام‌ستیزی را اجرا کرده که اعتراض‌های گسترده نهادهای حقوق بشر را نیز به همراه داشته است، اما این روند همچنان ادامه دارد.