شیخ‌نعیم قاسم، معاون دبیر کل حزب‌الله لبنان گفت: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای یک رهبر اسلامی معاصر و بی‌نظیر و یک گنجینه بزرگ فکری است. دیدگاه امام خامنه‌ای درباره حزب‌الله سبب افتخار ماست. ایشان حزب‌الله را الگویی برای جوانان جنبش‌های اسلامی می‌دانند. امام خامنه‌ای پیشرفت‌ها و دستاوردهای حزب‌الله را رصد کرده و از اینکه این جنبش توانسته است پرچمدار جهاد و مقاومت باشد، تقدیر می‌کنند.
دکتر ابراهیم رزاقی در گفت‌وگو با صبح صادق
حسن فلاح/ «اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال» شعاری بود که رهبر معظم انقلاب اسلامی برای سال ۱۳۹۶ برگزیدند؛ شعاری که نشانگر نگاه راهبردی ایشان به موضوع اقتصاد در جهت پیشرفت است و با پیگیری این راهبرد و تلاشی مجدانه در مسیر آن رونق تولید و کسب‌وکار میسر خواهد شد. رهبر حکیم انقلاب در ابتدای سال فرمودند برای ساماندهی به اقتصاد کشور تاکنون گام‌های بلندی برداشته شده، اما هنوز فاصله زیادی با مقصد مطلوب باقی است. معظم‌له همچنین فرمودند که اقتصاد مقاومتی عنوانی کلّی است و تولید و اشتغال مجموع نقاطی است که همه باید بر روی آن متمرکز شوند. در این راستا به سراغ دکتر ابراهیم رزاقی استاد دانشگاه و کارشناس اقتصادی رفتیم و با وی به گفت‌وگو نشستیم.
* آقای دکتر! همان‌گونه که مستحضرید در سال 96 مجدداً راهبرد اقتصادی برای کشور انتخاب شده است؛ به نظر شما دلیل تمرکز چند سال اخیر رهبر معظم انقلاب بر روی موضوعات اقتصادی، به ویژه اقتصاد مقاومتی چیست؟
من فکر می‌کنم یکی از دلایل آن برخلاف سیاست‌های کلان سیاسی کشور که با یاری کشورهای ستمدیده جهان به الگویی بلامنازع تبدیل شده، این یک نمونه بارز ایستادگی و مقاومت است، اما سیاست‌های اقتصادی با مبنا و اتکا به سیاست‌های سرمایه‌داری و لیبرالی که از سه سال پیش اتخاذ شده پیگیری می‌شود و هیچ توجهی به قانون اساسی ایران نیز ندارد. اصل 43 قانون اساسی می‌گوید دولت باید برای تمام مردم، کار، مسکن، خوراک، پوشاک، بیمه، درمان، بهداشت و آموزش فراهم کند. حضرت امام(ره) نیز در این باره فرمودند: اقتصاد مربوط به کوخ‌نشینان است و نه کاخ‌نشینان! انقلاب هم انقلاب مربوط به بهبود وضع کوخ‌نشینان است و نه توجه به کاخ‌نشینی و قدرت‌طلبی. ایشان در ادامه افزودند: اگر خوی کاخ‌نشینی در مسئولین نهادینه شود هیچ امیدی نیست؛ مسئولین باید از کوخ‌نشینان باشند، چون دردهای طبقات پایین را درک می‌کنند و بهتر می‌توانند این مدیریت را عهده‌دار شوند. هرچه زمان به دهه سوم فعالیت انقلابی می‌رسد، بیکاری، فقر و محرومیت و خالی شدن روستا از جمعیت، سیر صعودی به خود می‌گیرد. با وجود اینکه هزینه این ۳۸ سال فعالیت بنابر ارزش ارز حدود 15000 میلیارد دلار بوده که طبق ضوابط بین‌المللی باید 150 میلیون شغل ایجاد کند؛ یعنی هر 10 هزار دلار یک شغل پایدار. ولی الان حدود همه ارقامی که گفته شد به 11، 12 میلیون شغل ایجاد شده می‌رسد. البته، بخش عمده‌ای از آن به دلالی و واسطه‌گری برمی‌گردد. وقتی که فضا این طوری است در سطح جامعه هم مسائلی اعم از رشد بیکاری، افزایش فقر، خالی شدن روستاها از جمعیت و اینکه تولید در وضعیت نامساعدتری قرار گرفته، مخصوصاً در این دوره چهار ساله، رنگ و لعاب جدیدتری به خود می‌گیرد. برخلاف بی‌تفاوتی‌های دولت، کسانی که دلسوز انقلاب هستند، آینده‌نگری می‌کنند که اگر این خطر پدید آمده ادامه پیدا کند، امکان حل کردن مسئله بسیار مشکل‌تر خواهد شد. دیدید که حسن روحانی رئیس‌جمهور که در ابتدای کار گفته بود 100 روز و در بازه زمانی چهار سال بسیاری از موانع و مشکلات برطرف می‌شود، الان می‌گویند 100 سال دیگر هم نمی‌توانیم این مشکلات را حل کنیم. راست هم می‌گویند با این سیاست‌های لیبرالی که در این 3۸ سال پیاده شده امکان حل مشکلات اقتصادی، فقر، بی‌خانمانی و... وجود ندارد. این الگو در سطح جهانی هم که کشورهای سرمایه‌داری، فقر را به کشورهای دیگر تحمیل می‌کنند، تحقق پیدا نکرده است، ما که دیگر در این میان قربانی هستیم. از سویی رهبر معظم انقلاب شش، هفت سال محورهایی که برای سال انتخاب می‌کنند در رأس آن توجه به اقتصاد است. ایشان به جد پیگیری هم می‌کنند و حتی دومین سال است که حضرت آقا تدبیر کردند به نام اقتصاد مقاومتی، نامگذاری کنند.
رنج کسانی که قربانی وضع موجود اقتصادی هستند برای بسیاری از خانواده‌های کشور کاملاً محسوس است. فقر به گونه‌ای است که معاون رئیس‌جمهور اعلام کردند، دهک ثروتمند کشور سالیانه 60 میلیون تومان هزینه‌های غیر خوراک دارند، ولی برای دهک فقیر 500 هزار تومان سالیانه است. اختلاف این دو تقریباً 120 برابر است؛ به عبارت بهتر، این اندازه اختلاف طبقاتی برای کشور پدید آمده است. یا مثلاً بیش از 50 درصد درآمد کشور در اختیار دو دهک است؛ در صورتی که پنج، شش دهک درآمدی ایران شاید به 10، 15 درصد هم نرسد و بقیه طبقه متوسط است و نکته مهم اینکه در جمهوری اسلامی ایران، هم بنا به قانون اساسی، هم از نظر اندیشه‌های حضرت امام(ره) و هم از نظر بنیان‌های دینی ما کوخ‌نشینان مطرح هستند و باید وضع آن بهبود پیدا کند، ولی چنین تصویر نامساعدی از خانواده‌های کم‌درآمد به وجود آمده است که اینها در واقع صاحبان اصلی انقلاب اسلامی هستند.

* چرا در یکی دو دهه اخیر موضوع اقتصاد تا این حد اهمیت پیدا کرده و دشمن برای ضربه زدن به ایران، اقتصاد را هدف قرار داده است؟
اقتصادی که این سال‌ها مدنظر است با اقتصاد گذشته خیلی تفاوت دارد. اقتصاد امروز به رفع و تأمین نیازمندی‌ها توجه جدی دارد. این تأمین نیازها پیش از این از سوی خانواده‌ها براساس درآمد، تعیین می‌شد و براساس آنچه در سطح جامعه بنیان‌های دینی ترتیب داده بودند؛ ساده‌زیستی، کمک به دیگران و... وسایل تبلیغاتی که جدید به وجود آمده مثل انواع سریال‌ها، فیلم‌ها، اخبار، رسانه‌ها، شبکه‌های اجتماعی، تلفن همراه، تبلیغات تلویزیونی و ماهواره‌ای، خبرهایی که در دانشگاه‌ها نشر می‌دهند، خانواده‌هایی که الگوهای زندگی مرفه خود را به رخ دیگران می‌کشند. قبلاً ثروتمندان ساده‌زیستی پیشه می‌کردند و حالا عمدتاً افراد از جنبه معنا دور می‌شوند و اعتقاد دارند این پوچی‌ها را با توجه به منویات رهبر معظم انقلاب و تکیه بر احادیث و روایات و احترام به مقام اهل‌بیت عصمت و طهارت(ع) به مرحله معنا و حقیقت برسانند. حالا تحت این عوامل جدید شرایطی به وجود می‌آید نیازهای ما را در درجه اول غرب و سپس واردکنندگان داخلی، فروشندگان و خانواده‌های متمول و ثروتمند تعیین می‌کنند. در این صورت چه اتفاقی می‌افتد؟ انسان آرام آرام به طرف خودبینی و خودمحوری حرکت می‌کند و به فرهنگ غربی جذب می‌شود. این اقتصاد و امکانات چه به روز کشوری مثل ایران می‌آورد؛ وقتی فردگرایی مادی رشد می‌کند، جایی برای دفاع و رفع نیازهای معنوی باقی نمی‌ماند. این تشدید مصرف باعث شد که انسان‌ها مصرف‌زده شوند؛ در واقع این مصرف‌گرایی بحران اقتصادی آنها را رقم زد.

* دلیل اصرار رهبر معظم انقلاب بر ساخت و استحکام درونی اقتصاد چیست؟
هر کسی که دلش برای این نظام ‌می‌سوزد دوست دارد ایستادگی کند و مسائل و معضلات کشور را حل کند. نمونه این توفیقات صنایع دفاع می‌باشد؛ اگر این بروز توانمندی‌های دفاعی با در دستور کار قرار دادن سیاست‌های دولت، پیش می‌رفت کاری از پیش نمی‌بردند؛ چرا که آنها مدیران جهادی هستند. رهبری گفتند آمریکایی‌ها اقتصاد مقاومتی پیش گرفتند، به این واسطه از انگلیسی‌ها جلوتر حرکت کردند. کشورهای سوسیالیستی هم اقتصاد مقاومتی را در دستور کار خود قرار دادند. سیاستی که بر اساس آن باید تمرکز به درون داشت و نسبت به بیرون بی‌نیاز بود. در این راه باید از مدیران جهادی و کارآمد بهره برد تا منافع درونی صد درصدی حاصل شود. در کشورهای سوسیالیستی با مبانی سوسیالیستی، مقاومت کردند و بیشتر معیارشان جلوگیری از فقر کارگران بود. ولی مبانی فلسفی ما چیست؟ مبانی فلسفی ما قانون اساسی، اندیشه‌های حضرت امام(ره) و جامه عمل پوشاندن به شعار «ما می‌توانیم» است. اصل 44 قانون اساسی می‌گوید وظیفه دولت این است که صنعتی شدن ایران را تحقق ببخشد. چون بخش خصوصی و تعاونی نمی‌توانند کار چندانی را در این راستا انجام دهند. طی این 3۸ سال بر نظام سرمایه‌داری که به تولید هیچ توجهی ندارد و سرشار از دلالی و واسطه‌گری است، تأکید کردند. در حالی که می‌توانستند به دنبال ثمربخشی باشند، تا سودآوری مثل صنایع دفاع. سود وسیله است و نه هدف، این مجموعه نظری و عملی با الگوی صنایع دفاع و بهره‌مندی از وجود آن مدیران جهادی، مورد نظر رهبری هم هست.

* به تازگی عده‌ای می‌گویند برای پیشرفت در اقتصاد باید از هزینه‌های نظامی و تقویت قوای نظامی چشم پوشید! چه رابطه‌ای میان تقویت قوای نظامی و رشد اقتصادی وجود دارد؟
اولین نکته این است که وقتی کشوری مورد تهاجم بیگانه است، اگر نتواند از خودش دفاع کند باید چه کار کند. آیا باید نظر دشمن را تأمین کند؟! ایران به جای کنار آمدن با دشمنان، خط دیگری را انتخاب کرد، خطی که تنها هدف زندگی انسان‌ها، اقتصاد، مصرف، داشتن و... نیست؛ اینها وسیله است. به دیگران کمک کنیم و حافظ نفس خودمان باشیم که در هیچ مبانی سرمایه‌داری و سوسیالیستی این تکیه بر اصول و قواعد دینی وجود ندارد. اگر این مهم تحقق پیدا کند، هیچ‌گاه غربی‌ها نخواهند توانست ایران را به حیاط خلوت خود تبدیل کنند. بنابراین این نظر درستی نیست که با تسلیم شدن در مقابل آمریکا مسائل اقتصادی حل می‌شود؛ برای مردمی مثل ایران چنین وضعی قابل قبول نیست. کشورهایی مثل ایران، روسیه، چین و برزیل که بالقوه امکان رقابت با آمریکا را دارند، به دلیل برخورداری از ایدئولوژی‌های موفق! محکوم به تجزیه هستند.

* چرا مسیرهای اقتصادی کشور ما دچار آزمون و خطاست؟
مسئولان ما دچار آزمون و خطا نیستند. آزمون و خطا برای کسی است که وقتی آزمون داد اشتباه خودش را جبران کند. مسئولان اقتصادی ما در طول این 3۸ سال، سیاست‌های سرمایه‎‌داری و لیبرال را اجرا کردند. با وجود اینکه می‌دیدند به طور مرتب از اهداف تعیین شده دور می‌شوند و کشور بیش از پیش به نفت، پتروشیمی و صادرات و استفاده از کالاهای خارجی مصرفی وابسته می‌شود و بحران بیشتری در رکود صنایع به وجود می‌آید. در این حال فعالیت‌های دلالی بیشتر می‌شود و طبقه اشرافی نیز به لحاظ کمّی و کیفی رشد می‌کنند. یا آگاهانه یا غیر آگاهانه به این مسیر ادامه دادند و در عین حال به قانون اساسی هم عمل نکردند. پس آزمون و خطا نبوده! آزمون و خطا برای مدیرانی است که اهداف را دنبال می‌کنند، ولی بالاخره موفق می‌شوند. مگر ما در صنایع دفاعی‌‌مان این کار را نکردیم، آزمون دادیم خطا بود و سپس هنرمندانه و عالمانه اصلاح کردیم.

   صابر زمانی/ چنانچه بپذیریم انتخابات امری سیاسی است که به شدت به تحولات اجتماعی گره خورده است، در این صورت ضرورت یک انقلاب جدی در نوع نگاه و رویکرد جریان جبهه انقلاب در امر انتخابات عیان خواهد شد. رویکردی که در آن حوزه سیاست از پایین به بالا، یعنی از کف خیابان به سمت هرم قدرت، مهندسی و معماری خواهد شد. 
بر اساس این، هر نوع کنش سیاسی توده مردم ناظر به انتخابات، به دغدغه‌ها و مطالبات عمومی جامعه از یک‌سو و پاسخ معتبری که افراد یا جریان‌های سیاسی به آن خواهند داد از سوی دیگر گره خواهد خورد، یعنی هر کمپین انتخاباتی باید هم زبان حال توده مردم باشد و هم پاسخی به مسئله‌های اصلی آنها، در غیر آن صورت راه به جایی نبرده و عقیم خواهد بود. با توجه به دغدغه‌های عمومی جامعه در حوزه اشتغال و معیشت و تأکیدات رهبر معظم انقلاب در این حوزه، کمپین انتخابات ۹۶ باید حول این مسائل طراحی و مدیریت شود. 
جبهه انقلابی باید پاسخ معتبر خویش مشتمل بر کاندیدا، برنامه، وعده‌های انتخاباتی، گروه‌های مرجعی که به میدان می‌آورد و... را ناظر به این مطالبات واقعی جامعه طراحی و به مردم ارائه کند و تلاش مضاعفی را همت راه خویش قرار دهد که با معتبر کردن محصول سیاسی خود، اعتماد عمومی جامعه را برای جلب حمایت سیاسی آن در انتخابات به دست آورد. در این راه ضروری است که اجماع بزرگی از تیم مردان بزرگ اقتصادی شکل بگیرد و این‌گونه تداعی شود که تنها این ائتلاف معتبر غیر سیاسی است که می‌تواند ناجی مشکلات اصلی جامعه و پاسخ معتبری به معضل اشتغال و معیشت عمومی باشد.
 این تأکید جبهه انقلاب در حل مشکلات اصلی جامعه، شاید مورد اقبال توده مردم و آرای شناور قرار نگیرد؛ از این‌رو پیشنهاد می‌شود شعار اصلی «اجماع تیم مردان بزرگ اقتصادی و اجرایی برای تحقق اقتصاد قدرتمند»، در کنار یک نامزد موجه پاسخ به مطالبه عمومی جامعه را سرلوحه خویش قرار دهد و کمپین اصلی خویش را بر این اساس طراحی و اجرا کند.

17 شهرستان مراغه، چارایماق، هریس، بستان‌آباد، ورزقان، شبستر، تبریز، عجب‌شیر، آذرشهر، ملکان، سراب، ارومیه، اشنویه، نقده، پیرانشهر، سقز و زنجان در چهار استان آذربایجان شرقی و غربی، کردستان و زنجان از روز جمعه درگیر سیل و آب‌گرفتگی بوده‌اند که بر اثر آن 37 نفر مفقود و 29 نفر فوت شده‌اند. عمده تلفات این حادثه هم مربوط به گردشگرانی می‌شود که در مناطق تفرجگاهی حاضر شده بودند و کسی هم اخطار احتمال وقوع سیل را به آنها نداده بود. این در حالی بود که به دلیل نام‌نویسی داوطلبان شرکت در انتخابات ریاست‌جمهوری، رسانه‌ها به این مسئله به اندازه‌ای که این تنش در غرب کشور ایجاد شده، نپرداختند. 
متأسفانه با اینکه این حادثه مسئولان استانی را درگیر خود کرده، اما مرکز همه توجه‌ها به سمت انتخابات ریاست‌جمهوری است و هیچ عکس‌العملی از سوی مسئولان امر در مرکز دیده نشده است. 
با وجود این، سازمان‌های امدادی این استان‌ها با کمک نیروهای مسلح در حال جست‌وجوی مفقودان و امن‌سازی مناطق آسیب‌پذیر هستند.
در همین راستا، از ساعات اولیه وقوع سیل نیروهای سپاه، ارتش، بسیج و نیروی انتظامی با همه توان وارد میدان شده است. گفتنی است، بیشتر از نیمی از فوت‌شدگان جزء مفقودانی بوده‌اند که این نیروها و دستگاه‌های امدادی آنها را پیدا کرده‌اند. جست‌وجو برای یافتن دیگر مفقودان نیز ادامه دارد.

 اسماعیل باقری/  صبح روز جمعه ۲۵ فروردین سال جاری، نیروی هوایی آمریکا بزرگ‌ترین بمب غیر اتمی خود به وزن ۱۱ تن را که به مادر بمب‌ها مشهور است، برای نخستین بار در منطقه آچین ننگرهار بر سر  کمپ گروه داعش فرو ریخت. نیروی هوایی آمریکا مستقر در افغانستان، اعلام کرده است که «هدف از این بمباران، تخریب تونل‌های داعش و نیز پاکسازی منطقه آچین بوده است. در این عملیات دقت لازم به کار گرفته شد تا کمترین خطر متوجه نیروهای افغان و آمریکا شود و در عین حال بیشترین تلفات را به نیروهای داعش وارد آورد.» جان نیکلسون، فرمانده نیروهای آمریکایی، گفته است که «داعش خراسان» (شعبه‌ای از داعش که خراسان بزرگ را هدف قرار داده است)، از تونل‌های مستحکم به عنوان مخفیگاه استفاده می‌کنند و ارتش آمریکا عملیات تهاجمی را تا انهدام کامل این گروه ادامه خواهد داد.
بی‌شک یکی از دلایل اصلی تلاش روس‌ها و چینی‌ها برای ارتباط با طالبان و ترغیب آنان به مذاکره به این دلیل است که داعش از بدنه طالبان یارگیری نکند و به نوعی داعش را در نطفه خفه کنند، این در حالی است که آمریکایی‌ها می‌کوشند داعش را در افغانستان و سپس آسیای مرکزی نفوذ و گسترش دهند.
همچنان که غربی‌ها به اسم مبارزه با طالبان توانستند ۱۶ سال طولانی‌ترین جنگ را مدیریت کنند، اکنون نیز می‌خواهند به اسم مبارزه با داعش برای دست کم یک دهه دیگر در افغانستان سیاست‌های شوم خود را به پیش ببرند.
لازم است گفته شود که در دو سال گذشته ارتش افغانستان با پشتیبانی نیروی هوایی آمریکا عملیات‌های متعددی را در منطقه آچین انجام داده و با وجود اعلام دولت افغانستان مبنی بر تلفات سنگین نیروهای داعش، این منطقه تاکنون پناهگاه امنی برای نیروهای داعش بوده است و به دلیل امن بودن، چند صد نیروی افراطی در حال آموزش و سپس انتقال به سایر مناطق عمدتاً شمال افغانستان هستند. با توجه به اینکه ترامپ هنوز سیاست مشخصی درباره افغانستان اتخاذ نکرده است؛ اما این تحلیل اساسی وجود دارد که هدف از پرتاب بمب ۱۱ تنی، ارسال پیام به بازیگران مؤثر از جمله طالبان، روسیه و... است. پیام به روس‌ها که آمریکا با داعش در حال جنگ است و بدون آنها مذاکره با طالبان و ایجاد صلح معنا ندارد. پیام‌شان به طالبان هم این است که توان برهم زدن بازی و حمله به مواضع طالبان را دارند و نباید به سمت روسیه یا چین گرایش پیدا کنند. این پیام در حالی برای طالبان ارسال می‌شود که طالبان طرف اصلی مذاکره را نه دولت افغانستان و روسیه، بلکه آمریکا می‌داند.
منبع: پایگاه بصیرت

نکته: استادی از شاگردان خود پرسید:‌ «به نظر شما چه چیز انسان را زیبا می‌کند؟» هر یک پاسخی دادند؛ یکی گفت: «چشمانی درشت»، دومی گفت: «قدی بلند»، دیگری گفت: «پوستی شفاف و سفید!» در این هنگام استاد، دو کاسه کنار شاگردان گذاشت و گفت:‌ «به این دو کاسه نگاه کنید. اولی از طلا درست شده است و درونش سم است و دومی کاسه‌ای گلی است و درونش آب گوارا است، شما از کدام کاسه می‌نوشید؟ شاگردان پاسخ دادند: «از کاسه گلی.» استاد گفت:‌ «زمانی که حقیقت درون کاسه‌ها را در نظر گرفتید، ‌ظاهر آنها برای‌تان بی‌اهمیت شد. آدمی نیز همچون این کاسه است. آنچه آدمی را زیبا می‌کند، درونش و اخلاقش است. باید سیرت‌مان را زیبا کنیم، نه صورت‌مان را.»
نظر: شعارهای زیبا، لباس زیبا، سخن گفتن و حتی شکل و شمایل زیبا در بسیاری از موارد می‌تواند فریبنده باشد و انسان را در گره‌های بزرگی گرفتار کند. در آستانه انتخابات نامزدهای ریاست‌جمهوری شعارهای زیبایی را برای گرفتن رأی مردم بیان می‌کنند و بسیاری از مردم چون تشنه همین شعارها هستند، به این شعارهای زیبا رأی می‌دهند؛ اما کسانی که این وعده‌های دروغ را داده‌اند، وعده‌های خود را فراموش می‌کنند. البته در احادیث و روایات ویژگی‌های این اشخاص نیز آمده است؛ همچنان که پیامبر اکرم حضرت محمد(ص) فرمودند: «چهار چیز اگر در انسانی باشد او منافق است، اگر یکی از آنها در او باشد یک خصلت از نشانه‌های نفاق در اوست تا آنکه آن را هم رها کند: ‌1ـ وقتی سخن می‌گوید، دروغ بگوید. 2ـ چون وعده بدهد، تخلف کند. 3ـ وقتی پیمانی ببندد، حیله به کار برد. 4ـ هنگامی که دشمنی از عدالت خارج شود و فسق‌وفجور انجام دهد.»
بحارالانوار، ج 72، ص 261، ح 34

 مفتی مصر و حدیث امام علی(ع)
دکتر شوقی علام، مفتی مصر با تأکید بر اینکه منطقه در معرض حملات وحشیانه قرار دارد و امیرالمؤمنین علی(ع) 1400 سال پیش از ظهور داعش خبر آن را داده بودند، گفت: «هیچ توجیه شرعی برای کشتار انسان‌ها بر روی زمین وجود ندارد.»
 وی افزود: «روایت امام علی(ع)، توصیف دقیقی از سازمان تروریستی داعش ارائه داد و آنها را صاحبان پرچم‌های سیاه توصیف کرد.» امام علی(ع) 14 قرن پیش در این زمینه این‌گونه می‌فرمایند: «زمانی که پرچم‌های سیاه را دیدید، از جای خود حرکت نکنید ـ به این معنا که دعوت آنان باطل است و نباید به کمک آنان بشتابید ـ سپس قومی ضعیف ظاهر می‌شوند که قلب‌های‌شان، مانند براده‌های آهن سخت است... .»

یاوه‌سرایی‌ جدید
«ضاحی خلفان» معاون پلیس دُبی که هر از چندگاهی علیه ایران سخن‌پراکنی می‌کند، این بار در قامت حمایت از کردهای منطقه و طرح تجزیه‌طلبی برآمد. ضاحی خلفان با گلایه از مقامات ایران، خطاب به ضد انقلاب‌های کرد گفت: «شما اعلام استقلال کنید؛ من اولین شخصی هستم که استقلال شما را به رسمیت می‌شناسم.» وی در ادامه یاوه‌سرایی‌های خود گفت: «استقلال کردستان قدرت و شتاب جدیدی به منطقه می‌بخشد و ایجاد کشور کردستان مستقل ضرورتی تاریخی است.»

تفاوت‌های دو نامزد در هنگام نام‌نویسی
بی‌بی‌سی در گزارشی از نحوه نام‌نویسی دو نامزد نوشت: «نام‌نویسی آقای رئیسی خیلی حرفه‌ای بود. او از زیر قرآن مادر شهید محمدی رد شد و برخلاف آقای روحانی که تنها آمده بود، وی با چند نفر از چهره‌های شاخص اصولگرا آمد.
 رسانه‌های آقای روحانی اسم او را گذاشتند «امید ملت» و رسانه‌های حامی آقای رئیسی گفتند «ناجی ملت» آمد. 
هم آقای رئیسی و هم آقای روحانی گزینه سوم، یعنی گزینه احمدی‌نژاد و بقایی را کاملاً حذف کردند. آقای رئیسی هم مثل آقای روحانی از ورود به مناقشات سیاسی پرهیز کرد و حرف‌های کلی درباره قانون‌گرایی و اخلاق‌گرایی زد.» افزون بر این، بی‌بی‌سی سعی کرد خطاهای ارتباطی نامزد مورد نظر خود را بیان کند.


 جمله طلایی یک شهید
محسن رضایی، فرمانده اسبق سپاه پاسداران با انتشار مطلبی با عنوان «خطر انحراف» در اینستاگرام  خود نوشت: «مراسم بزرگداشت شهید پیچک، قهرمان مقابله با انحراف برگزار شد. او در وصیتنامه‌اش، خیانت و انحراف را بزرگ‌ترین آفت برای انقلاب اسلامی دانسته بود. امروز هم انحرافاتی پدید آمده است که در مقابله با آنها باید از اندیشه استاد شهید مطهری و رفتار امثال شهید پیچک الگو بگیریم؛ چرا که اگر این انحرافات نبود و راه انقلاب در اقتصاد ادامه پیدا می‌کرد، از تورم، بیکاری و رکود هم خبری نبود. این جمله شهید پیچک را باید با آب طلا نوشت که ما از سرنگونی حکومت نمی‌هراسیم؛ اما از وجود انحراف نگران می‌شویم.»
دوشیدن عربستان به روش ترامپ
روزنامه فرامنطقه‌ای «رأی‌الیوم» چاپ لندن درخواست غرامت آمریکا از عربستان سعودی را باج‌خواهی جدید این کشور از ریاض دانست و از اعتماد و هم‌پیمانی کشورهای عربی به ویژه عربستان با ایالات متحده برای نابودی جهان اسلام، ابراز تأسف کرد. این روزنامه نوشت: «12 شرکت بیمه آمریکایی دادخواستی را به محاکم این کشور ارائه دادند که در آن از شرکت‌ها و مؤسسات سعودی خواستار پرداخت غرامتی بالغ بر 2/4 میلیارد دلار در رابطه با دست داشتن عربستان در حادثه 11 سپتامبر 2001 شده‌اند. آمریکا پس از جلب همکاری دوستان خود حال نقشه‌ای برای به زانو در آوردن و مفلس کردن هم‌پیمان خود در منطقه دارد و چه بسا این نقشه سبب سقوط آنان شود.»
نفوذ آمریکا به سوئیفت
هکرها اسنادی منتشر کرده‌اند که نشان می‌دهد آژانس امنیت ملی آمریکا با دسترسی به سامانه پیام‌رسان بین ‌بانکی شبکه «سوئیفت»، گردش‌های پولی بین بانک‌های برخی از کشورهای غرب آسیا و آمریکای لاتین را رصد کرده است.
این اولین بار است که چنین اطلاعات گسترده‌ای در زمینه زیرساخت و نحوه‌ کار سوئیفت منتشر می‌شود در اسناد منتشر شده از سوی ادوارد اسنودن (کارمند سابق آژانس امنیت ملی آمریکا) شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد آژانس امنیت ملی آمریکا در تلاش است به زیرساخت شبکه‌ سوئیفت (از جمله مسیریاب‌ها و تجهیزات فعال شبکه) نفوذ کند. در میان اطلاعات فاش شده دو پرونده وجود دارد که نام‌های بانک صادرات و بانک ملی هم در آنها به چشم می‌خورد.
افشاگری علیه خود
محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر صنعت در بین جمعی از فعالان اقتصادی با اشاره به میزان وحشتناک واردات و قاچاق پوشاک، گفت: «الآن سالی دو میلیارد دلار پوشاک وارد کشور می‌شود که ضربه سنگینی به صنعت پوشاک وارد می‌کند. من بالای ۷۰ درصد تقصیر را از مسئولان دولتی و برخی از وزارت‌خانه‌ها می‌دانم؛ از گمرک و وزارت اقتصاد گرفته تا بانک ‌مرکزی. عمداً برخی می‌خواهند صنعت پوشاک کشور نابود شود چون سود و منفعت‌شان در واردات و حتی قاچاق است. من منتظر تعیین تکلیف دولت بعدی هستم؛ اگر هر کسی بخواهد سر کار بیاید و برنامه‌ای نداشته باشد، مفصل اینها را افشا خواهم کرد. با این روند کمتر از دو سال آینده کلاً صنعت پوشاک‌مان تعطیل خواهد شد.»
سبد جابه‌جا نمی‌شود
عبدالله ناصری، عضو گروه‌های اصلاح‌طلب گفت: «از نظر اصول تبلیغاتی و تأثیر‌گذاری ورود یک نامزد پوششی نه تنها خطایی تاکتیکی، بلکه راهبردی است. اگر قرار باشد سبد رأی ویژه‌ای را از طرف اصلاح‌طلبان به خود اختصاص دهند، اگر حتی کناره‌گیری هم بکنند، سبد رأی‌شان به ‌طور کامل به آقای روحانی منتقل نخواهد شد؛ مشابه همان اتفاقی که در سال 84 و در مرحله دوم افتاد و سه نامزد اصلاح‌طلب تمامی آرای‌شان به آقای هاشمی منتقل نشد و شاهد پیروزی احمدی‌نژاد بودیم، بنابراین نامزد پوششی به هیچ‌وجه لازم نیست و آقای روحانی با قدرت وارد انتخابات خواهد شد.»

  مهدي سعيدي/ با پايان ثبت‌نام داوطلبان رياست‌جمهوري و نام‌نويسي گزينه‌هاي اصلي، فضاي رقابت‌هاي سياسي انتخابات 29 ارديبهشت ماه وارد مرحله جديدي شد. گام بعدي منتظر ماندن براي رسيدگي دست‌اندرکاران نظارتي انتخابات به صلاحيت نامزدها است که بلافاصله شورای نگهبان اين امر را کليد ‌زد؛ داوطلباني که تعداد آنان از مرز يک هزار نفر هم عبور کرده است!
اما در ميان هياهوي داوطلبان انتخاباتي، به نظر مي‌رسد چند نام کليدي وجود دارد که می‌توان از آنان به بازيگران اصلي انتخابات سال 96 ياد کرد. در حال حاضر از تمامي جريان‌هاي سياسي کشور در عرصه انتخابات نامزدهاي متعددي حضور دارند که در ادوار انتخابات، ‌نام‌نویسی از اين همه شخصیت سرشناس بي‌نظير بوده است. در اين جمع نام دو رئيس‌جمهور، چندين وزير و معاون رئیس‌جمهور، تعداد زیادی از نمايندگان مجلس و برخي مقامات عالي‌رتبه دستگاه قضايي و... به چشم مي‌خورد که امکان احراز صلاحيت آنان وجود دارد. حضور اين تعداد از افراد صاحب‌نام در انتخابات را بايد به فال نيک گرفت؛ چرا که اين امر موجب رونق انتخاب شده و بی‌شک يکي از گام‌هاي مؤثر در تحقق مهم‌ترين رکن انتخابات در نظام مردم‌سالاري ديني که تحقق مشارکت حداکثري است، مي‌باشد. 
در اين ميان توجه به چند اصل مي‌تواند انتخابات سال 1396 را به يکي از ماندگارترين انتخابات تاريخ کشور تبديل کند:
1ـ پايبندي به قانون و پذيرش نظارت شوراي نگهبان، اصل اوليه‌اي است که همه ملت انتظار دارند کساني که خود را نامزد تصدي جايگاه رياست‌جمهوري مي‌دانند، به آن پايبند باشند. مجري قانون اگر در اولين گام قانون‌شکن باشد، بی‌شک صلاحيتي براي اين مقام نخواهد داشت!
2ـ حرکت در چارچوب اخلاق سياسي و ملزم بودن به آن، بی‌شک رمز سلامت رقابت‌هاي انتخاباتي خواهد بود. ملت آنقدر از بد اخلاقي‌هاي سياسي در طول اين سال‌ها لطمه ديده و آزرده‌خاطرند که به یقین رعايت ادب و اخلاق يکي از شاخصه‌هاي مهم نامزد اصلح در اذهان عمومي مي‌باشد.
3ـ ايجاد شور و هيجان يکي از الزامات رقابت‌هاي انتخاباتي است که مي‌تواند در افزايش مشارکت سياسي و تهييج و ترغيب مردم براي آمدن به پاي صندوق‌هاي رأي مؤثر باشد؛ اما بايد توجه داشت که اين هيجان‌بخشي با حفظ مرزهاي امنيت و ثبات و آرامش انتخابات معنا مي‌يابد.
4ـ تمرکز بر ارائه برنامه و اثبات خود به جاي تخريب رقيب، از اصول اوليه رقابت صحيح است که اتفاقاً نزد افکار عمومي نيز از مطلوبيت بالايي برخوردار است. ملت بيش از آنکه منتظر شعارها و وعده‌هاي دروغين باشند، منتظر ارائه برنامه‌اي منسجم، منطقي و مبتني بر واقعيت‌هاي امروز کشور هستند که براي رفع نيازهاي واقعي و ضروري جامعه طرح‌ريزي شده باشند؛ لذا انتظار آن است که نامزدها در اين مسير قدم بردارند تا امکان انتخاب شايستگان و کارآمدان براي ملت فراهم آيد.
5ـ انتخابات عرصه نقد و احياناً به چالش کشيدن منطقي رقباي سياسي است؛ اما نبايد فراموش کرد که اين ماجرا باید با رعايت مرزهاي منافع ملي همراه باشد. طبيعي است که هرگونه افشاگري، سياه‌نمايي، القای یأس و نااميدي يا آشکار ساختن اسرار محرمانه و اطلاعات طبقه‌بندي شده نظام، براي به چالش کشاندن رقيب انتخاباتي خيانت جبران‌ناپذيري است که با واکنش هوشمندانه ملت نيز مواجه خواهد شد.
6ـ در تمامي ادوار انتخابات در ايران، زماني نبوده است که بيگانگان حقد و کينه خود را نسبت به ملت ايران و نظام اسلامي آشکار نکرده باشند و اين کار را با تلاش براي مداخله در انتخابات با آخرين شگردهاي تبليغاتي رسانه‌اي و تمامي توان دنبال کرده‌اند. اين سناريو در اين روزها با گسترش رسانه‌ها و افزايش تنوع  ابزارهاي ارتباط جمعي بيش از پيش مي‌تواند بر روند انتخابات کشور اثر بگذارد. در اين میان از همه نامزدهاي انتخاباتي این انتظار وجود دارد که با تدبير و بصيرت عمل کرده و مرزبندي خود با بيگانگان را شفاف کنند و اجازه دخالت به دشمنان ملت ندهند.
7ـ و دیگر آنکه انتظار پاياني، تسليم شدن در برابر رأي ملت و پذيرش نهايي نتيجه انتخابات است؛ چرا که نباید فراموش کرد که اين ملت هستند که ولي‌نعمت بوده و انتخاب رئیس‌جمهور، حق مسلم آنان است!
موارد برشمرده همان نکات کليدي است که متأسفانه در سال 1388 از آن غفلت شد و کام ملت پس از باشکوه‌ترين انتخابات ادوار رياست‌جمهوري به تلخی گرایید!