پیامدهای تجاوز نظامی آمریکا و شرکایش به لیبی در سال 2011 همچنان ادامه دارد؛ چنانکه سازمان بین‌المللی مهاجرت، وابسته به سازمان ملل اعلام کرد، قاچاقچیان انسان، لیبی را به محلی برای فعالیت‌ بازارهای بردگان تبدیل کرده‌اند و پناه‌جویان راهی اروپا را به اسارت گرفته و به کار اجباری وا می‌دارند. پیش از این گزارش‌های متعدد از اخاذی و خشونت مهاجران در لیبی منتشر شده است؛ اما به گفته سازمان مهاجرت، اکنون طی روندی جدید و نگران‌کننده در لیبی بازارهای علنی بردگان به راه افتاده است.
 قاسم غفوری/ غرب آسیا همچنان کانون اصلی تحولات جهانی است و هر تغییری در آن بر کل نظام جهانی تأثیر خواهد گذاشت مسئله سوریه و مبارزه این کشور و متحدانش با تروریسم و مقابله آمریکا و شرکایش با این مبارزه همچنان اساس تحولات منطقه شده، هر چند که مسائلی همچون بحران عراق، جنایات و اشغالگری رژیم صهیونیستی و جنایات سعودی در منطقه به ویژه در یمن و بحرین را نیز باید به آن افزود. شرایط سوریه چنان در مرحله حساسی قرار گرفته که پوتین رئیس‌جمهور روسیه به تازگی رسماً اعلام کرده است که شواهدی مبنی بر تحرکات آمریکا برای اجرای عملیات نظامی در جنوب دمشق در دست است. برخی منابع خبری نیز از اقدام آمریکا و انگلیس علیه سوریه از مرزهای اردن خبر داده‌اند. 
در این میان آنچه در معادلات منطقه در لوای سایر تحولات در جریان است، مجموعه اقداماتی است که علیه حزب‌الله لبنان صورت می‌گیرد. هر چند کانون توجهات و درگیری‌های سیاسی و نظامی حول محور سوریه است، چنانکه در هفته‌های اخیر تحرکات غرب برای متهم‌سازی سوریه به استفاده از سلاح شیمیایی و حتی اقدام نظامی علیه این کشور شدت گرفته و نشست گروه 7 در ایتالیا (21 و 22 فروردین) رسماً به موضوع سوریه و تشدید فشارها بر این کشور و متحدانش متمرکز شد، اما روند تحولات نشان می‌دهد که زنجیره‌ای از اقدامات در عرصه داخلی و خارجی لبنان علیه حزب‌الله در جریان است. 
در عرصه داخلی لبنان فضای سیاسی در حالی با انتخاب میشل عون به ریاست‌جمهوری و معرفی سعد حریری به عنوان نخست‌وزیر به سمت آرامش نسبی پیش می‌رفت که برخی تحرکات مهم در این حوزه در جریان است. دعوت عربستان از سعد حریری آن هم با هواپیمای اختصاصی پادشاه سعودی و نیز دعوت برخی کشورهای اروپایی از وی را می‌توان در راستای ایجاد فضای منفی سیاسی در لبنان دانست، چنانکه در طول این سفرها حریری از اختلافات دولت لبنان با سوریه و نقش حزب‌الله در این کشور سخن گفت. 
در بعد داخلی تکرار فعالیت گروه‌های تروریستی و نیز درگیری‌ در برخی اردوگاه‌های فلسطینی‌نشین بعد دیگر تحرکات امنیتی علیه حزب‌الله می‌توان ارزیابی کرد که نمود عینی آن درگیری‌های در اردوگاه عین‌الحلوه با ده‌ها کشته و زخمی بود. این اردوگاه ‌برای آوارگان فلسطینی در شرق شهر صیدا و در محور بین مناطق شیعه‌نشین، سنی‌نشین و مسیحی‌نشین لبنان قرار دارد. این اردوگاه در اتوبان منتهی به جنوب لبنان واقع شده که نیروهای بین‌المللی مستقر در لبنان از سال 1978 تاکنون از این مسیر تردد می‌کنند. این اردوگاه همچنین در نزدیکی اکتشافات نفتی در دریای مدیترانه قرار دارد. بسیاری معتقدند که یکی از اهداف این درگیری‌ها مشغول‌سازی حزب‌الله و ارتش لبنان به اختلافات داخلی و دور کردن آنها از تحولات سوریه و نیز برخی اقدامات برای استفاده از خاک لبنان به منظور حمایت از تروریست‌ها در سوریه بوده است. 
در عرصه بیرونی نیز تحرکاتی علیه حزب‌الله شدت گرفته است، چنانکه به تازگی در نشست اتحادیه عرب در اردن بار دیگر بر قرار دادن نام حزب‌الله در فهرست اسامی گروه‌های تروریستی تأکید شد که البته لبنان نیز ضمن اعلام سیاست بی‌طرفی خود، در خصوص بندهای 6 و 7 توافق نکرد و اعلام کرده است که نمی‌تواند توصیف حزب‌الله به گروهی تروریستی را ‌بپذیرد؛ چرا که خارج از دسته‌بندی‌های سازمان ملل و خلاف معاهده عربی برای مبارزه با تروریسم است. 
نکته قابل توجه آنکه تشدید تحرکات آمریکا و شرکای اروپایی آن برای دور کردن روسیه از سوریه و متحدانش نیز بخشی از اقدام علیه حزب‌الله است، چنانکه تیلرسون وزیر خارجه آمریکا پیش از سفر به روسیه تأکید می‌کند مسکو میان روابط با آمریکا یا سوریه، ایران و حزب‌الله یکی را انتخاب کند. 
زنجیره این رفتارها نشان می‌دهد که تحرکاتی گسترده از سوی دشمنان مقاومت برای فشار بر حزب‌الله در جریان است که در عرصه داخلی و خارجی لبنان شکل می‌گیرد. حال این سؤال مطرح است که هدف این رفتارها چیست و در ورای آن چه اهدافی دنبال می‌شود؟
بخشی از این اقدامات برگرفته از اهداف سیاست داخلی لبنان است. لبنان خود را برای انتخابات پارلمانی آماده می‌سازد، در حالی که شواهد نشان می‌دهد جایگاه برتر مقاومت نزد افکار عمومی است که می‌تواند در ساختار پارلمان تغییرات اساسی ایجاد کند. ایجاد بحران‌های حاشیه‌ای را می‌توان گامی برای معطوف کردن جریان مقاومت به حاشیه و در عین حال تخریب جایگاه آن نزد مردم لبنان دانست تا شاید با این حربه بتوانند روند انتخابات را مدیریت کنند. 
نکته دیگر اقدام برای اهداف رژیم صهیونیستی و سعودی است. روند تحولات حکایت از آن دارد که از اهداف اصلی سعودی و صهیونیست‌ها در منطقه و جهان اقدامات مستقیم یا تحریک غرب علیه حزب‌الله هستند، چنانکه مقامات آنها بارها حزب‌الله را بزرگ‌ترین تهدید برای رژیم‌های‌شان دانسته‌اند.
نکته مهم دیگر آنکه دشمنان مقاومت آگاهند که برای رسیدن به اهداف سلطه‌طلبانه در سوریه باید اتحاد میان سوریه و متحدانش را سست کنند. هر چند که محور تحرکات آنها اکنون در قالب جنگ سیاسی علیه روسیه استوار شده، اما در عمل آنها به دنبال ضربه زدن به دیگر متحدان سوریه، یعنی ایران و حزب‌الله نیز هستند. 
بر این اساس نمی‌توان آنچه را که در فضای سیاسی و نظامی سوریه می‌گذرد به دور از اهداف دشمنان مقاومت علیه حزب‌الله دانست. مجموع این تحرکات یک اصل مهم را در خود دارد و آن نقش و جایگاه حزب‌الله در لبنان و منطقه است که زمینه‌ساز هراس دشمنان مقاومت و زنجیره تحرکات گسترده اخیر آنها شده است. این تحرکات نشانه قدرت دشمنان مقاومت نیست؛ بلکه نشانه‌ای بر تزلزل و بحران شدید آنان است که برای فرار از بحران به چنین تحرکاتی روی آورده‌اند تا شاید از ادامه دستاوردهای مقاومت از جمله حزب‌الله جلوگیری کنند که وحدت ارکان مقاومت و تأکید روسیه بر ادامه حمایت از سوریه و مخالفت‌های جهانی با طراحی آمریکا علیه منطقه، زمینه‌ساز تکرار شکست آمریکا و شرکایش علیه مقاومت خواهد شد. 

  علی تتماج/ صحنه بين‌الملل با مجموعه‌ا‌ي از چالش‌هاي كوچك و بزرگ همراه است؛ به گونه‌اي كه حتي برخي اين دوران را با زمان جنگ‌هاي جهاني برابر مي‌دانند. بي‌نظمي در ساختار بين‌الملل و عدم توازن در صحنه سياست و بحران‌هاي شديد اقتصادي و اجتماعي و ناتواني سازمان ملل در اجراي تعهدات و وظايفش شرايطي نابسامان را بر جهان حاكم كرده است و امنیت همچنان یکی از اصلی‌‌ترین مسائل مطرح در عرصه جهانی است. این روزها اخبار و گزارش‌های تأمل‌برانگیزی در این عرصه منتشر می‌شود. حملات گروه‌های تروریستی در عراق و سوریه همچنان ادامه دارد و صدها قربانی بر جای گذاشته است. در یمن در کنار حملات گروه‌های تروریستی همچون القاعده، حملات رژیم سعودی نیز همچنان ادامه دارد. در اردوگاه عین‌الحلوه لبنان نیز درگیری‌هایی روی داده که فضایی امنیتی را بر این کشور حاکم کرده است. در افغانستان و پاکستان حملات تروریستی شدت بسیاری یافته است؛ چنانکه هر روز اخبار و گزارش‌های متعددی درباره حملات تروریستی به مناطق مختلف این کشورها منتشر می‌شود. در فلسطین هم تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی همچنان قربانی می‌گیرد و این رژيم با بهره‌گيري از وضعيت بحراني منطقه و حمايت‌هاي غرب و خيانت‌هاي ارتجاع عربي همچنان به اشغالگري و سركوب فلسطيني‌ها ادامه مي‌دهد.
نکته قابل توجه آنکه در مصر نیز انفجارهای خونینی روی داده است. تلویزیون مصر در خبری گزارش داد، در اثر وقوع انفجاری در نزدیکی کلیسای شهر اسکندریه چندین نفر زخمی شدند. همچنین، منابع مصری از وقوع انفجاری در کلیسای طنطا واقع در شمال قاهره و کشته و زخمی شدن چندین نفر خبر دادند. البته باید ناامنی در کشورهای اروپایی، از جمله حملات تروریستی در سوئد، فرانسه، آلمان، انگلیس و... و برخی تهدیدات امنیتی در آمریکا را نیز به این وضعیت افزود. مجموع این شرایط در حالی فضایی از ناامنی و وحشت را در صحنه جهانی ایجاد کرده که یک پرسش اساسی مطرح است و آن، اینکه این وضعیت از کجا نشئت می‌گیرد و راهکار پایان آن چیست؟
پاسخ به این پرسش را می‌توان در اقدام اخیر نظام سلطه در نظامي‌گري و بحران‌سازي در جهان جست‌وجو كرد. جايي كه آمریکا علیه سوریه و از جمله عراق دست به اقدام يك‌جانبه زد. گزارش‌ها نشان می‌دهد، به تازگی آمریکا در لوای ائتلاف ضد داعش در موصل عملیات نظامی صورت داده که در نتیجه آن صدها غیر نظامی و جمعی از نیروهای عراقی قتل‌عام شدند. در اقدامی تأمل‌برانگیز آمریکا اقدام به تجاوز موشکی به خاک سوریه کرد که در آن پایگاه هوایی ارتش سوریه که به مبارزه با تروریسم می‌پرداخت، هدف قرار گرفت. انگليس هم كه رسماً بر حمايت از تروريسم و حاميان‌شان، يعني سعودي‌ها و صهيونيست‌ها تأكيد دارد. در این میان کشورهای اروپایی و شرکای منطقه‌ای آنان در کنار سازمان ملل به جای محکوم کردن اقدام آمریکا، به حمایت از آن پرداختند.
مجموع این تحولات نشان‌دهنده این است که آمریکا و شرکایش حامی و محور تروریسم هستند و در این راه حتی به مقابله با مبارزان علیه تروریسم می‌پردازند که حملات صورت گرفته به عراق و سوریه و متحدان‌شان نمودی از این وضعیت است. بر این اساس اگر جهان به دنبال مقابله با تروریسم و امنیت جهانی است، باید رویکردی واقع‌گرایانه در پیش گرفته که محور آن مقابله با آمریکا و شرکایش است. راهبرد تحقق این امر نیز قرار گرفتن در کنار سوریه، عراق و متحدان‌شان، یعنی ایران، حزب‌الله لبنان و روسیه است که کارنامه‌ای موفق در مبارزه با تروریسم بر جای گذاشته‌اند و اگر ایستادگی و مقاومت آنان نبود، اکنون تروریسم بر سراسر جهان حاکم شده بود. راهي كه در سال‌هاي اخير سوريه، عراق و متحدان‌شان، همچون ايران، مقاومت منطقه و روسيه و چين رفته‌اند و جهانيان نيز صحت و درستي آن را تأييد كرده‌اند، تنها راه پايان وضعيت بحراني كنوني و تحقق صلح و ثبات در جهان خواهد بود كه نظام سلطه از هر ابزاري براي مقابله با آن استفاده مي‌كند.

آمریکا به صدام در بمباران شیمیایی ایران کمک کرده است
خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان: بر اساس اسناد تازه انتشار یافته از سیا درباره حمله‌های شیمیایی رژیم صدام که پنج هزار نفر کشته و بیش از 10 هزار نفر زخمی بر جای گذاشت، آمریکا به دولت وقت عراق کمک کرده است. این اسناد که به دهه 1980 میلادی مربوط می‌شود، ثابت می‌کند که نیروی نظامی و اطلاعاتی آمریکا از حمله‌های شیمیایی آگاه بوده و به هیچ وجه واکنشی برای متوقف کردن حمله‌ها با گازهای اعصاب علیه ایرانیان نداشته است. در سال 1988، طی روزهای جنگ میان عراق و ایران، ایالات متحده از طریق تصاویر ماهواره‌ای متوجه شد که ایران در حال دستیابی به برتری راهبردی در جنگ است. مأموران اطلاعاتی آمریکا، در این زمان محل استقرار نیروهای ایرانی را به عراق گزارش دادند و کاملاً از برنامه صدام برای انجام حمله شیمیایی با استفاده از گاز سارین و عامل اعصاب مطلع بودند.
نامه قانون‌گذاران آمریکایی به ترامپ 
خبرگزاری مهر: سناتور مارکو روبیو و پیتر راسکام در نامه‌ای به رئیس‌جمهوری آمریکا خواستار لغو قرارداد بوئینگ برای فروش هواپیما به ایران شدند. قانون‌گذاران آمریکایی در این نامه با تکرار ادعاهای اثبات‌نشده، نوشته‌اند: «دست هواپیماهای تجاری ایرانی به خون آمریکایی‌ها آلوده است.» روبیو و راسکام همچنین نوشته‌اند: «این فرض که ممکن است از هواپیماهای ایران برای اقدامات تروریستی استفاده شود، کاملاً غیرقابل قبول است و نباید دولت آمریکا آن را نادیده بگیرد.»
ایران محاسبات دشمنانش را برهم زد
خبرگزاری فارس: وبگاه آمریکایی «وار ایز بورینگ» نوشت: «ایران که با چالش دفع نیروهای دشمن مواجه بوده، موفق شده است محاسبات دشمنان را با توسعه و به‌کارگیری قابلیت‌های نامتقارن و ادغام آن با نیروهای کلاسیکش برهم زند.»
این وبگاه آمریکایی در تحلیل خود با مثال زدن از «ایران» به منزله یکی از الگوهای نبردهای نامتقارن نوشت: «ایران با به‌کارگیری انبوه قایق‌های تندروی مجهز به موشک‌های ضد کشتی و اژدر و ترکیب با پهپادهای ارزان‌قیمت، دسترسی ناوگان دریایی آمریکا به خلیج فارس و دریای عمان را دشوار کرده و حتی سامانه دفاع هوایی یک مهاجم را درهم شکسته است. این کشور همچنین بر توسعه قابلیت‌های مین‌های دریایی و سرعت توسعه آن تمرکز کرده است.»
 برجام، حق و توانایی تحریم را از ما سلب نمی‌کند
باشگاه خبرنگاران: عضو سابق تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای آمریکا که به معمار تحریم‌های ایران معروف شده، در یادداشتی نوشته است، که برجام حق و توانایی تحریم را از واشنگتن سلب نمی‌کند. ریچارد نفیو، عضو سابق تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای آمریکا که به دلیل نقشش در طراحی تحریم‌های ضد ایران به «معمار تحریم‌های ایران» معروف شده، تصریح کرده است که در مقام یکی از مدافعان توافق هسته‌ای ایران و گروه ۵+۱ مخالفتی با اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران ندارد. آمریکا در برجام نه تمام اهرم فشار خود علیه ایران را از دست داده و نه حق و توانایی برای اعمال اقدامات هدفمند علیه این کشور به دلیل اقدامات ناسازگار با برجام یا خارج از حیطه آن را از خود سلب کرده است. «نفیو» همچنین ادعا کرده است، ایرانی‌ها در توافق هسته‌ای این موضوع را پذیرفته‌اند که در صورت پابرجا ماندن «نگرانی‌ها بر سر تروریسم، حقوق بشر و مسائل دیگر» پیوستن دوباره کشورشان به اقتصاد جهانی با مشکل مواجه خواهد شد.
هراس آمریکا از توان دریایی ایران
خبرگزاری فارس: نشریه تخصصی ارتش آمریکا نوشت: «تصمیم مقامات نظامی ایران در نمایش زیردریایی غدیر و اژدر والفجر نشان‌دهنده آن است که آنها به طور فزاینده بر دکترین دریایی و راهبرد‌های ویژه نواحی دسترسی ممنوع تمرکز کرده‌اند.» این نشریه در آخرین شماره خود با اشاره به پرتاب اژدرهای جدید از سوی ایران، نوشت: «ایران می‌‌گوید که زیردریایی کلاس «غدیر» 95 فوتی هم فناوری رادارگریزی و قابلیت پرتاب موشک و اژدر به صورت همزمان را دارد.» این نشریه در ادامه آورده: «در حالی ‌که این اظهارات شاید غلو باشند، اما این زیردریایی نه تنها می‌تواند خطوط کشتیرانی غیر نظامی، بلکه نظامی را با توجه به باریک بودن نسبی خلیج‌فارس تهدید کند.»

هژمونی آمریکا بر جهان اسلام‌ـ ۱۲
  عبدالله عبادی/ جمهوری دموکراتیک کنگو از شمال با سودان جنوبی و آفریقای مرکزی از شرق با اوگاندا، رواندا، جمهوری بروندی و تانزانیا، از جنوب با آنگولا و زامبیا و از غرب با جمهوری کنگو همسایه است. در غرب این کشور ساحل اقیانوس آرام به طول 40 کیلومتر  واقع است. تعداد زیادی از مسلمانان این کشور پیرو مذهب شافعی و عده‌ای نیز شیعه هستند، پس از جنگ داخلی لبنان در دهه 1980 و فرار بازرگانان این کشور به سایر نقاط جهان، از جمله کشورهایی که مورد توجه تجار لبنانی‌تبار قرار گرفت کشور کنگو بود. منابع عظیم زیرزمینی به ویژه کبالت و الماس سبب شد تا بسیاری از بازرگانان لبنانی جذب این کشور شده و طی 30 سال گذشته به یک قطب اقتصادی در کنگو تبدیل شوند.
حضور عده زیاد شیعیان لبنانی در پایتخت و شهرهای الماس‌خیز آن موجب شده تا ده‌ها مرکز اسلامی وابسته به شیعه در کنار مساجد سنی‌ها ایجاد شوند و شکلی اسلامی به شهرهای این کشور دهند. از مهم‌ترین مراکز وابسته به تشیع می‌توان از دارالمهدی، مرکز مصباح‌المهدی، مرکز امام محمدباقر، دارالزهرا، مسجد‌المهدی المنتظر و ده‌ها مؤسسه دیگر نام برد که همگی در کینشازا پایتخت کنگو خودنمایی می‌کنند.

روابط با آمریکا 
پاتریس لومومبا در سال 1960 کنگو را از استعمار بلژیکی‌ها نجات داد. لومومبا با مبارزاتی که از جوانی آغاز کرده بود راه را برای استقلال زئیر (نام سابق کنگو) از بلژیک فراهم آورد و دست بلژیکی‌ها را از منابع زئیر کوتاه کرد. وی پس از مدتی (10 هفته حکومت در جایگاه نخست‌وزیر) بر اثر توطئه سازمان اطلاعاتی آمریکا(سیا) و استعمارگر سابق این کشور (بلژیک) طی توطئه‌ای با حکم رئیس‌جمهور وقت این کشور بازداشت شد و پس از آن متواری شد. سرانجام سرهنگ موبوتو سه‌سه سکو و موسی چومبه پس از قطعه‌قطعه کردن لومومبا و دو وزیر وفادارش آنها را در اسید سولفوریک انداخته و بقایای اجسادشان را سوزاندند.
سه‌سه سکو در نوامبر 1965 با حمایت آمریکا به قدرت رسید، دوران حکومت 32 ساله وی (تا سال 1997 وی در رأس قدرت قرار داشت) دوران طلایی استعمار آمریکا بر این کشور غنی بود، از آنجا که کنگو از بزرگ‌ترین کشورهای آفریقا است و نقش محوری در مرکز این قاره و حوزه دریاچه‌های بزرگ دارد، آمریکا با حمایت از حکومت موبوتو برای سال‌ها سدی در برابر نفوذ کمونیست و شوروی سابق ساخته بود.
حکومت طولانی مدت سه‌سه سکو سبب شد تا وی با بسیاری از رؤسای‌جمهور آمریکا هم‌دوره شود و چون حرف‌شنوی کاملی در برابر خواسته‌های آنها داشت، مساعدت‌های زیادی اعم از اقتصادی و نظامی به دولت وی می‌شد، اما موبوتو مانند بسیاری از دیکتاتورهای آفریقا وام‌ها و کمک‌های اقتصادی آمریکا را به حساب شخصی خود در بانک‌های غربی و آمریکایی واریز می‌کرد؛ از این‌رو به هنگام فرار از کنگو در سال 1997 ثروت وی بیش از هفت میلیارد دلار برآورد شد، این در حالی بود که بسیاری از مردم این کشور در فقر مطلق زندگی می‌کردند و سرانه آنها کمتر از یک دلار در روز بود.
در حکومت 32 ساله موبوتو شرکت‌های آمریکایی و صهیونیستی که فضا را برای غارت و چپاول منابع عظیم این کشور مناسب دیده بودند، با ترفندهای مختلف شروع به استخراج منابع این کشور از جمله الماس کردند، در اواخر دهه 1990 کنگو به یکی از فقیرترین کشورهای آفریقا و جهان تبدیل شده و فقر، بیکاری، بی‌سوادی و بیماری‌های مهلک امان مردم این کشور را 
بریده بود.
پس از فرار موبوتو، لورانت کابیلا به قدرت رسید؛ اما حکومت وی بسیار کوتاه بود و کابیلا به دست یکی از محافظانش ترور شد، پس از کابیلای پدر نوبت به کابیلای پسر رسید، با به قدرت رسیدن ژوزف کابیلا چنین تصور شد که اوضاع در این کشور رو به بهبودی باشد، اما آمریکا با طراحی یک جنگ منطقه‌ای که به جنگ جهانی آفریقا مشهور شد، برای سالیان طولانی کشورهای این منطقه را رو در روی هم قرار داد. این جنگ خسارت اقتصادی و نظامی فراوانی را برای کنگو به ارمغان داشت؛ از این‌رو دولتمردان این کشور دست به دامان آمریکا شدند، آمریکا که شرایط را برای چپاول و غارت کنگو مهیا می‌دید، با عقد قراردادهای استعماری نظیر خرید معادن الماس یا اجاره کردن آنها برای مدت زمان‌های طولانی زمینه عقب‌ماندگی مردم و دولت این کشور را بیش از پیش فراهم آورد.
آمریکا در قبال دریافت امتیاز بهره‌برداری از معادن مختلف کنگو مواد غذایی و تجهیزات نظامی در اختیار ارتش این کشور قرار داد.
کبالت از جمله مواد معدنی ارزشمندی است که به وفور در باتری‌های تلفن همراه، لب‌تاپ و خودروهای الکتریکی مورد استفاده قرار می‌گیرد، این ماده ارزشمند عمدتاً از معادن کنگو تأمین می‌شود، اپل و سایر شرکت‌های آمریکایی از بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان این فلز در جهان ‌هستند و سالیانه ده‌ها تن از این فلز ارزشمند را به بهایی اندک از این کشور می‌خرند. بر اساس آمارها درآمد اپل در سال 2015 بیش از 200 میلیارد دلار برآورد شده است. در مورد سایر معادن این کشور نیز وضع به همین منوال است، برای نمونه در حالی که کنگو بزرگ‌ترین تولیدکننده این ماده در جهان است، نیویورک، تل‌آویو و بروکسل از مهم‌ترین بازارهای فروش الماس در جهان
 هستند.

استراليا: وضعيت بحراني كودكان
در پی انتشار گزارش دولت استرالیا که نشان داد در یک دوره زمانی 35 ساله، حدود هزار و 100 نفر شکایت‌هایی در زمینه تعرض جنسی به کودکان علیه کلیسای این کشور تنظیم کرده‌اند، رئیس کلیسای آنگلیکن استرالیا تأسف و شرمساری خود را از این مسئله ابراز کرد. بیشتر کودکان قربانی در زمان وقوع تجاوز مقامات کلیسا حدود یازده سال داشتند. ماه گذشته به اعضای هیئت عالی تحقیق درباره این مسئله گفته شد که کلیسای کاتولیک استرالیا از سال 1980 تاکنون 276 میلیون دلار استرالیا (212 میلیون دلار آمریکا) به هزاران نفر از قربانیان غرامت پرداخت کرده است. گفتنی است، هفت درصد کشیشانی که در استرالیا فعالیت می‌کنند، در بین سال‌های 1950 تا 2010 به ارتکاب جرایم مرتبط با آزار و اذیت جنسی کودکان متهم شده‌اند؛ ولی تعداد بسیار کمی از آنها تحت پیگرد قرار گرفته‌اند.
اروپا: افزايش تجارت انسان
برده‌داري نوين در غرب چنان گسترش يافته كه سازمان ملل از آن به مثابه يك فاجعه ياد مي‌كند؛ چنانكه طبق اعلام سازمان بین‌المللی کار، 21 میلیون نفر در جهان قربانی کار اجباری و بهره‌برداری مفرط هستند؛ مبالغی هم که سالیانه از این طریق حاصل می‌شود، نزدیک به یکصدوپنجاه میلیارد دلار است كه بخش عمده‌اي از اين افراد در كشورهاي بزرگ اروپايي به كار گرفته مي‌شوند. در این میان، از زنان و دختران بیشتر از بقیه بهره‌برداری می‌شود. میلیون‌ها نفر در جهان به ویژه در مناطق جنگ‌زده و مورد مناقشه به طور مستقیم با پدیده خطرناک تجارت انسان روبه‌رو هستند كه بیشتر اين افراد به كشورهاي بزرگ صنعتي در اروپا فرستاده مي‌شوند.
تاجیکستان: تشدید مقابله با حجاب
مقامات دولت تاجیکستان کمپین ضد حجاب و پوشش‌های به سبک اعراب و همچنین روبند را در این کشور به سبب افزایش نگرانی از فعالیت‌های افراط‌گرایان تشدید کرده‌اند. کمپین دولت تاجیکستان در زمینه حجاب از سال ۲۰۱۵ هنگامی که دولت این کشور حزب اپوزیسیون اسلامی میانه‌رو را ممنوع اعلام و رهبران آن را پس از یک‌سری دستگیری‌های سیاسی به مجازات حبس سنگین محکوم کرد، تشدید شد. در این مدت چندین مورد اصلاح اجباری ریش در تاجیکستان گزارش شده و یک بیمارستان به تازگی از پذیرش گروهی از زنان با حجاب خودداری کرده است. مقابله با حجاب با ادعاي رويكرد به لباس‌هاي ملي در حالي در تاجيكستان صورت مي‌گيرد كه در کشور همسایه آن، یعنی قرقیزستان نیز رئیس‌جمهور این کشور کمپین مشابهی را با به نمایش گذاشتن یک‌سری بنرهای تبلیغاتی به اجرا درآورده است.
ميانمار: وضعيت بحراني كودكان مسلمان
وضعيت كودكان مسلمان ميانماري چنان است كه صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) از دولت میانمار خواست تا کودکان در بند اقلیت مسلمان روهینگیا را آزاد کند. این افراد در جریان حملات گسترده دولت میانمار در ایالت راخین بازداشت شده‌اند که محل زندگی بیشتر مسلمانان روهینگیا است. در جریان این حملات بود که ارتش میانمار در شمال این کشور 600 مسلمان روهینگیایی را بازداشت کرد. آمار و ارقام بازرسان سازمان ملل متحد نشان می‌دهد، حدود 70 هزار نفر از مسلمانان روهینگیا در نتیجه قتل، کشتار، تجاوز دسته‌جمعی و شکنجه ارتش میانمار، به بنگلادش فرار کرده‌اند. جاستین فورسیت، معاون مدیر اجرایی یونیسف در این‌باره گفت، وی به رهبر سیاسی بانفوذ میانمار اطلاع داده است که حدود ده هزار کودک در زندان‌های این کشور در بند هستند. شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد ماه گذشته میلادی برای اعزام یک هیئت تحقیق و تفحص به میانمار برای بررسی اعمال ارتش این کشور در حق اقلیت مسلمان موافقت کرده بود که مقامات این کشور اعزام این هیئت را رد و تأکید کردند این اقدام به شعله‌ور شدن بیشتر درگیری منجر می‌شود.