تعدادی از مدیران دولت نهم و دهم در نامه‌ای به دکتر علی عسگری رئیس سازمان صداوسیما با بیان اینکه امروز متأسفانه مقامات دولت یازدهم با به دست گرفتن تریبون یکطرفه با تخریب دیگران از بیان جزئیات عملکرد خود فرار کنند، تاکید کرده‌اند: آمادگی داریم که به جای بحث یک طرفه به مناظره با نمایندگان دولت فعلی دربارۀ واقعیت‌های گذشته و جاری بپردازیم.


صبح صادق پیدا و پنهان افتتاح انتخاباتی دولت را واکاوی می‌کند
 سیدفخرالدین موسوی/ 
در ادامه افتتاح‌های سریالی دولت تدبیر و امید و همزمان با اقداماتی چون سه برابر کردن مستمری خانواده‌های تحت حمایت بهزیستی و کمیته امداد و پیگیری پرداخت سود سهام عدالت و وعده تکمیل پروژه‌های مسکن مهر به مردم در هفته‌های منتهی به انتخابات دوازدهم ریاست‌جمهوری که همگی پیشتر مورد انتقاد شدید اعضای دولت بود، صبح روز دهم اردیبهشت ماه تصاویر خندان حجت‌الاسلام حسن روحانی در کنار بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت دولت یازدهم هنگام افتتاح پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس با تیتر «هر جا در کنار هم بودیم، پیروز شدیم و هرگاه فاصله گرفتیم، عقب افتادیم» در صدر اخبار پایگاه خبری ریاست‌جمهوری قرار گرفت، تا این پایگاه ذیل این خبر به نقل از رئیس دولت تدبیر و امید بنویسد؛ «دکتر روحانی با تقدیر از تلاش‌های مجاهدانه قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) در احداث پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس، گفت؛ بر اساس اصل 147 قانون اساسی، دولت در زمان صلح باید از امکانات نیروهای مسلح استفاده کرده و از نیروهای آنها برای تولید، آموزش، جهاد سازندگی و حرکت کشور، بهره‌برداری کند. رئیس‌جمهور پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس را نماد تعامل، همکاری و برادری، توصیف کرد و افزود؛ خوداتکایی، عزت و استقلال کلماتی بسیار دلچسب و شیرین هستند و خلاصه انقلاب که در شعارهای مردم بود، همان استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی است و هر که در راستای تحقق این اهداف در کشور کار و تلاش می‌کند، انقلابی است. اقدام انقلابی به معنای آن است که کشور را بی‌نیاز کرده و در صحنه‌های جهانی حضور داشته باشیم تا دیگران نتوانند نسبت به کشور ما چشم طمع داشته باشند و برای توطئه علیه ملت و کشورمان، دست‌شان بلرزد.»

 بازتاب‌های معنادار
تصاویری که البته، نه تنها منهای این تیتر، بلکه بدون توجه به سخنان رئیس‌جمهور درباره وحدت و استفاده از ظرفیت‌های نیروهای مسلح و نقش تأثیرگذار قرارگاه خاتم‌الانبیاء(ص)، درست در نقطه مقابل آن و در راستای تفرقه‌افکنی و بازی‌های سیاسی با تیترهای معنادار در رسانه‌های حامی دولت منتشر شد! روزنامه آرمان امروز تیتر «دلواپسان برای افتتاح پروژه‌ها دلواپس شدند» را انتخاب کرد و انتقادات کارشناسان به دولت مبنی بر عجله برای افتتاح پروژه نیمه‌کاره ستاره خلیج‌فارس را ناشی از دلواپسی منتقدان دولت و در راستای تقابل‌ها و نگرانی‌های انتخاباتی جریان مقابل دانست؛ این در حالی است که براساس اظهارنظر کارشناسان و خبرگان حوزه نفت و گاز، فاز اول پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس در حالی با اصرار دولت در روزهای نزدیک به انتخابات در نمایش کاملاً انتخاباتی افتتاح شده که هنوز واحد گوگردزدایی این پالایشگاه آماده نشده است، که همین عدم آمادگی موجب می‌شود تولید بنزین این پالایشگاه استاندارد یورو نداشته باشد و پس از مراسم افتتاح و عکس‌های یادگاری باید تولید بنزین متوقف ‌شود تا این واحد نیز آماده و امکان تولید بنزین با کیفیت فراهم شود. رویکردی کارشناسی نشده که البته به روزنامه حزب کارگزاران منحصر نبود و روزنامه اعتماد نیز با عنوان «دلواپس افتتاح طرح‌ها شده‌اند» این خط خبری را دنبال کرد، حتی روزنامه ایران که متعلق به خود دولت است با کمترین اشاره به نقش قرارگاه خاتم‌الانبیاء(ص) و انتخاب تصویری که کمترین نشان از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و فرماندهان قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) در جایگاه مجری اصلی پروژه در آن باشد، افتتاح پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس را دستاورد برجام خواند! در حالی که کمتر از 10 درصد از مراحل  پیشرفت این پروژه پس از امضای برجام بوده است و بر اساس اطلاعات منتشر شده در رسانه‌ها اگر بی‌مهری‌ها و تخصیص نیافتن بودجه‌ها به این پروژه از سوی دولت صورت نمی‌پذیرفت به احتمال فراوان این پالایشگاه زودتر از اجری برجام بهره‌برداری می‌شد. البته پر واضح است که طرح این ادعا از سوی دولت یازدهم که چهار سال تمام مسائل کشور را به برجام و مذاکره و توافق گره زده است، چندان دور از انتظار نبود.
اما عجیب‌تر از ربط دادن افتتاح این پروژه عظیم به برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) سخنان متضاد  و مواضع متناقض آقای روحانی طی سال‌های حضور در مقام ریاست‌جمهوری است؛ تفاوتی جالب میان سخنانی که در بین نیروهای قرارگاه و سازندگان این پروژه مطرح می‌کنند، با حرف‌هایی که در جدال‌های سیاسی یا میان همایش مختلف بر زبان می‌آورند.

 آن روی سکه انتخابات
او تنها سه روز پیش از حضور در بندر عباس و سخنانی که درباره وحدت و برادری و استفاده از توانایی نیروهای مسلح در دوران صلح بر زبان آورده بود، در روز پنج‌شنبه 7 ارديبهشت 1396 در اولین برنامه انتخاباتی خود برای انتخابات دوازدهم ریاست‌جمهوری در رادیو ایران به جای تشریح برنامه‌های خود برای دولت آینده  گفته بود؛ «بنگاه‌های اقتصادی که به دستگاه‌های امنیتی متصل هستند باید از مرکز اقتصاد خارج شوند و به مرزها بروند»؛ جملاتی که یافتن مشابه آن میان اظهارات حسن روحانی در چهار سال گذشته کار دشواری نیست! که شاید معروف‌ترین آنها عبارات «رقابت در اقتصاد باید سالم باشد. نمی‌شود یک بنگاه پشتوانه سیاسی و امنیتی داشته باشد و ما بقیه را برای رقابت دعوت کنیم. باید بنگاه‌هایی که به نهادهای امنیتی وصل هستند به نقاط مرزی بروند تا فضا را برای بقیه باز کنند.» است؛ عباراتی که نه تنها با اظهارات آقای روحانی در 10 اردیبهشت ماه متضاد است که کاملاً با نظرات وزیر نفت دولت یازدهم نیز متضاد است که در حاشیه این افتتاح ستاره خلیج‌فارس در مصاحبه‌ای گفته بود؛ «وقتي در سال ٩٢ به وزارت نفت برگشتم خيلي‌ها دوست داشتند ميان وزارت نفت و قرارگاه دعوا درست كنند، تحريك هم كردند، اما تأكيد مي‌كنم در تمام اين مدت چيزي جز صفا و دوستي ميان ما حاكم نبود چون خواسته هر دوي ما، سربلندي ايران عزيز است.» تا نمونه دیگر از رفتارهای دوگانه دولت یازدهم در قبال تعامل با قرارگاه خاتم‌الانبیاء(ص) به مثابه بازوی قدرتمند اجرایی کشور را نمایش بگذارد.

 ستاره خلیج‌فارس چیست؟
اما فرای این بازی با کلمات و تلاش‌های انتخاباتی، باید به پرسش‌هایی چون؛ در سایه تلاش و همت مضاعف قرارگاه خاتم‌الانبیاء(ص) در جنوب کشور چه اتفاقی رخ داده است؟ پروژه عظیم ستاره خلیج‌فارس چه ویژگی‌هایی دارد؟ ستاره خلیج‌فارس چگونه و به دست چه کسانی ساخته شده است؟ سهم دولت در این میان چیست؟ پاسخ گفت.
بهمن ماه سال ۱۳۸۹ و در اوج تحریم‌های ظالمانه مسئولیت ساخت پروژه‌ای به نام پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس با ۷۰۰ هکتار مساحت در حالی به قرارگاه خاتم‌الانبیاء(ص) محول شد که روند ساخت این ابرپروژه از سال ۱۳۸۵ آغاز شده بود، اما با کندی پیش می‌رفت، از آن تاریخ بود که روند تکمیل این پالایشگاه، سرعت گرفت تا با پیشرفت حدود 70 درصد در مرداد سال ۹۲ تحویل دولت یازدهم شود؛ سرعتی که اگر در چهار سال گذشته نیز ادامه می‌یافت و ساخت این پروژه با بی‌مهری‌ها و بی‌توجهی‌های دولت روبه‌رو نمی‌شد، می‌توانست اوایل سال ۹۴ به بهره‌برداری برسد. اما متأسفانه از زمان روی کار آمدن دولت یازدهم سرعت پیشرفت این پالایشگاه سالانه به ۶ درصد کاهش پیدا کرد تا پالایشگاهی که با تکمیل شدن آن، برای نخستین بار در طول تاریخ ۱۰۸ ساله صنعت نفت، نیاز کشور به واردات بنزین به طور کامل از بین می‌رفت، با بیش از دو سال تأخیر افتتاح شود؛ تأخیری که موجب شد مقادیر زیادی ارز و سرمایه به منظور واردات بنزین از کشور خارج شود! وارداتی که میزان ورودش در دولت یازدهم با واردات روزانه 12 میلیون لیتر بنزین به کشور رکورد زد و مباحثی پیرامون رانت و مافیای واردات را بر سر زبان‌ها انداخت. 
با وجود این اطلاعات برای یافتن پاسخ پرسش‌های مطرح شده بهترین و نزدیک‌ترین و مورد وثوق‌ترین راه رجوع به اظهارات بالاترین مقام اجرایی پروژه ستاره خلیج‌فارس یعنی سردار عبادالله عبداللهی فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) است، وی درباره ویژگی‌های این پروژه بزرگ می‌گوید: «واقعیت این است که پیش از این وقتی گاز طبیعی، از دریا استحصال می‌شد، بخش مهمی از محصولات قابل استخراج آن به دلیل نداشتن پالایشگاه میعانات گازی، یا به قیمت ارزان صادر می‌شد که گاهی اوقات همان را هم نمی‌خریدند، یا اینکه از بین می‌رفت و این یک فاجعه برای کشور بود، اما پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس با ظرفیت کامل 360 هزار بشکه میعانات در روز، این روند را تغییر می‌دهد.»
سردار عبداللهی با اعلام اینکه؛ مجموعه ستاره خلیج‌فارس بزرگ‌ترین پالایشگاه میعانات گازی جهان و نخستین پالایشگاه میعانات گازی ایران محسوب می‌شود، خاطرنشان می‌کند: «پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس که با همت و تلاش جهادی قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) ساخته شده، ٥٥٥ میلیون لیتر از فرآورده‌های نفتی اصلی مورد نیاز کشور را تأمین می‌کند و نخستین پالایشگاه طراحی شده براساس خوراک میعانات گازی شامل واحدهای تقطیر، تصفیه گاز مایع، تبدیل کاتالیستی، تصفیه نفتا، ایزومریزاسیون و تصفیه نفت سفید و نفت گاز با هدف تولید بنزین، گازوئیل، گاز مایع و سوخت جت در کنار پالایشگاه فعلی بندرعباس است. این پالایشگاه 3 فاز با ظرفیت پالایش 120 هزار بشکه میعانات گازی در روز دارد که در مجموع 360 هزار بشکه در روز می‌شود. خوراک میعانات گازی آن از میدان مشترک پارس‌جنوبی تأمین خواهد شد و به این ترتیب تا اندازه‌ای جلوی خام‌فروشی این سوخت با ارزش را می‌گیرد. هر فاز این پالایشگاه 12 میلیون لیتر در روز بنزین  با عدد اکتان 95 و مطابق استاندارد یورو 4 که بالاترین سطح کیفی بنزین در ایران و بسیاری کشورهای جهان است، تولید خواهد داشت.
فرمانده قرارگاه خاتم‌الانبیاء(ص) در ادامه همچنین درباره میزان اشتغال‌زایی این پروژه که اکنون یکی از معضلات اصلی کشور و از دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب و مردم شریف ایران است، اعلام می‌کند: «در دوران ساخت این ابرپروژه 16 هزار نفر به طور مستقیم و 50 هزار نفر به طور غیر مستقیم فعالیت داشتند و با آغاز فعالیت فاز اول پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس برای 4 هزار نفر به صورت مستقیم و 12 هزار نفر به صورت غیر مستقیم شغل ایجاد شده است.» آماری که به اثبات می‌رساند اگر مدیریت انقلابی، جهادی و عقلانی بر اساس ظرفیت‌های کشور به میدان عمل بیاید می‌تواند مشکل بزرگ بیکاری را نیز از پیش روی مردم بردارد.

نگاه به توان داخلی
سردار عبداللهی این فرصت را مغتنم شمرد و به برخی از سم‌پاشی‌های رسانه‌ای و تخریب‌های دیگر علیه قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) نیز پاسخ گفت، که یکی از آنها اتهام انحصارطلبی قرارگاه و تنگ کردن فضای رقابت در حوزه‌ فعالیت‌های عمرانی است، فرمانده قرارگاه خاتم‌الانبیاء(ص) در این زمینه اعلام می‌کند با مدیریت و هدایت قرارگاه پنج هزار پیمانکار خصوصی در پروژه‌های مختلف مشغول به کار هستند و از تنها 5/2 درصد از مجموع 200 هزار نیرو حاضر در این پروژه‌ها نیروهای رسمی سازمانی  قرارگاه هستند.
با همه این تفاسیر و در هیاهو و جنجال‌های ایجاد شده در جریان افتتاح فاز اول پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس، اما نباید از این مسئله غفلت شود که، ساخت این ابرپروژه را می‌توان نشان مهمی از پیروزی رویکرد درونگرا و خوداتکا دانست، این پروژه سندی روشن بر پیروزی متخصصان جوان داخلی بر سیاستمداران خسته و پیری است که همه نگاه‌شان به بیرون مرزها بود و نشان داد با ظرفیت‌های بومی و با اعتماد و تکیه بر توان داخلی می‌توان هر ناممکنی را ممکن کرد. گواهی واضح که البته امید چندانی نیست که خودباختگان سیاسی به غرب با دیدن آن نیز در مسیر خود تغییر ایجاد کنند، راهی که سال‌هاست آغاز شده است و ستاره خلیج‌فارس نیز پایان آن نیست، چنانچه سردار عبداللهی در زمینه ادامه فعالیت‌های قرارگاه خاتم‌الانبیاء(ص) می‌گوید: در سال گذشته با عنایات الهی و توجهات امام عصر(عج) توانستیم، اقدام و عمل را به منصه ظهور برسانیم و در سال آینده در راستای تحقق فرمان فرمانده کل قوا برای حل مشکل آب آشامیدنی 59 شهر و 1500 روستا در خوزستان و حل معضل ریزگردها اعلام آمادگی کرده‌ایم و همزمان با آن 47 پروژه بزرگ در بخش‌های مختلف را در راستای تحقق شعار سال 96 «اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال» در کنار تلاش آماده‌سازی تمامی فازهای پروژه پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس در دستور کار داریم.

 مصطفی قربانی/ «جاذبه‌ ترس» عملیاتی روانی روشی در تبلیغات است که اکنون به وضوح می‌توان آن را در رویکرد تبلیغاتی دولت مشاهده کرد. در جاذبه‌ ترس، با ایجاد نگرانی و احساس ترس در مخاطب، وی را تحریک به انجام دادن یا انجام ندادن کاری می‌کنند. پیام‌های ترس‌آور همچنین ممکن است به این صورت عمل کند که اگر فرد رفتار خاصی را اتخاذ نکند، ممکن است به پیامدهای بدی مبتلا شـــود. بر اساس آنچه گفته شد، دولتی‌ها در تبلیغات خود و در طرح سه مسئله به طور ویژه از این سه روش استفاده می‌کنند:
1ـ ترساندن مردم از روی کارآمدن شخصی مانند احمدی‌نژاد؛ از این‌رو، به طرق مختلف می‌کوشند تا همانندی‌هایی را میان احمدی‌نژاد و نامزدهای اصولگرا پیدا کرده و آنها را برجسته‌ کنند. به عبارتی، آنها تلاش می‌کنند نامزد اصولگرا را ادامه‌ احمدی‌نژاد جلوه دهند.
2ـ ایجاد ترس خودساخته از سایه‌ جنگ بر سر کشور و اینکه اگر برجام نبود و نباشد، این سایه مجدد بر سر کشور گسترده می‌شود.
3ـ ایجاد ترس از مبتلا شدن اوضاع کشور به کشوری چون ونزوئلا.
در واقع، دولتی‌ها با ایجاد هراس در مردم درصددند خود را منجی نشان داده و اینگونه به مردم القا کنند که اگر ما نباشیم، نه تنها پدیده‌ احمدی‌‌نژاد تکرار می‌شود؛ بلکه ‌جنگ بار دیگر بر سر کشور سایه می‌افکند و حتی ممکن است که به لحاظ اقتصادی، به سرنوشتی چون ونزوئلا مبتلا شویم. 
آنچه مسلم است، اینکه این تبلیغات از واقعیت‌ها بسیار فاصله دارد و صرفاً ابزاری برای جلب آرای مردم است؛ زیرا اولاً دولت احمدی‌نژاد یک دولت به طور کامل نامطلوب نبود، بلکه نقاط مثبت و قوتی هم داشت که دولتی‌ها از دیدن آنها ناتوان هستند. هر چند در اینجا ما قصد طرفداری از آن دولت را نداریم. ضمن اینکه میان نامزدهای اصولگرا با شخص احمدی‌نژاد تفاوت‌های زیادی نیز وجود دارد. 
ثانیاً، اساساً چه پیش از برجام و چه پس از آن، سایه هیچ جنگی بر سر کشور نبوده که برجام آن را رفع کرده باشد. در واقع، در سال‌های پس از پیروزی انقلاب، به ویژه بعد از دفاع مقدس، دشمن همواره ما را تهدید کرده و آنچه این تهدیدها را خنثی کرده،‌ حضور مردم در صحنه و پیوند ناگسستنی آنها با نظام و رهبر معظم انقلاب و همچنین اقتدار دفاعی کشور بوده است.
ثالثاً، آنچه سبب نابسامانی اوضاع اقتصادی در ونزوئلا شده است؛ تسهیل واردات از محل پول نفت و در پیش گرفتن سیاست «جایگزینی تولید» از محل درآمد نفتی است، که بر اساس آن کالا و خدمات خارجی جایگزین تولید داخلی شده و دولت در سال‌های گذشته به جای آنکه از تولید داخل حمایت کنند، در عمل دروازه‌های کشور را به روی کالاهای خارجی گشوده است. به عبارت دقیق‌تر، منشأ بحران در ونزوئلا، اتکا به درآمدهای نفتی و تأمین نیازهای بازار داخلی از خارج، به جای حمایت از تولید داخلی است و امروز، تفکر و جریانی که اتفاقاً خواهان حل مشکلات کشور با نگاه به درون است و معتقد است که سرمایه و ابتکار خارجی نباید جایگزینی برای سرمایه، ابتکار و نیروی کار داخلی باشد، بلکه باید مکمل و کاتالیزوری برای رشد و تقویت آنها باشد، می‌تواند مانع گرفتار شدن کشور در منجلابی که اکنون ونزوئلا دچار آن شده است، شود و نه تفکر و جریانی که افتخار خود را دو برابر کردن فروش نفت، باز کردن دروازه‌های کشور به روی بیگانگان، بی‌توجهی به ظرفیت‌های داخلی و... می‌داند. جالب و قابل توجه اینکه شتاب‌زدگی دولت در به دست آوردن بیشتر درآمدهای نفتی، هر چند که اتکای بودجه عمومی کشور در مجموع به نفت کمتر شده است، به حدی بود که در نمونه جدید قراردادهای نفتی (IPC) متعهد شده است که چنانچه شرکت‌های خارجی که برای فعالیت در ایران وارد این کشور می‌شوند، به هر دلیلی و ازجمله تحریم ایران از سوی کشورهای متبوع آنها یا سایر کشورها قادر به ادامه‌ همکاری با ایران نباشند، ایران به آنها خسارت بدهد!


 احمدرضا هدایتی/ اینکه اصلح را انتخاب کنیم و به کسی رأی بدهیم که واجد بهترین شرایط برای تصدی مسئولیت در سطوح و پست‌های مختلف مسئولیتی باشد، از اهمیت فراوانی برخوردار است؛ اما تجارب چندین ‌ساله کشور ثابت کرده، حضور گسترده مردم در پای صندوق‌های رأی حتی از انتخاب اصلح نیز، مهم‌تر است و این نکته‌ای است که همواره و در مقاطع مختلف رهبر معظم انقلاب بر آن تأکید داشته‌اند.
در واقع، امروز در سراسر جهان مشارکت و حضور منسجم مردم در صحنه‌های مختلف اجتماعی و حمایت مردم از نظام حکومتی کشورها، از چنان جایگاهی برخوردار است که یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های قدرت و اصلی‌ترین عامل بازدارنده در برابر جنگ‌های احتمالی و سایر تهدیدات خارجی شناخته می‌شود. 
شاید به همین دلیل است که امام اول شیعیان حضرت عـلی(ع) در این باره فرموده‌اند: «استوانه‌های استحکام‌بخش دین، مرکز ثقل اجتماعات اسلامی و نیروهای عظیم مجاهدان پیکارگر علیه دشمن، در مرزبانی(دفاع) از نوامیس الهی و انسانی، عامه‌ مردم هستند.»
رهبر فرزانه انقلاب اسلامی نیز در بیانات بسیاری از جمله؛ در سخنرانی اخیرشان در تاریخ 10/2/96 فرمودند: «گاهی می‌شنویم بعضی می‌گویند، یا در گذشته گفته‌اند که وقتی ما آمدیم مسئولیت پیدا کردیم، توانستیم سایه جنگ را از سر کشور رفع کنیم، اما این حرف‌ها درست نیست و واقعیت آن است که در تمامی سال‌های متمادی، حضور ملت در صحنه، موجب رفع سایه جنگ و تعرض از سر ایران شده است.»
البته، نکته دیگری که در این راستا باید مورد توجه قرار گیرد، این است که این حضور وقتی عظمت و اثربخشی بیشتری خواهد یافت که هم نامزدهای محترم با رعایت اخلاق انتخاباتی و پرهیز از دروغ مستند و مستدل به نقد عملکرد دولت بپردازند.
به عبارت دیگر، خطر مهمی که می‌تواند به تضعیف اتحاد و اتفاق عمومی و متقابلاً به سوءاستفاده دشمن منجر شود، هر عامل یا رفتاری است که وحدت عمومی را خدشه‌دار کرده و اختلاف سلیقه‌های سیاسی را به کدورت و دشمنی ناخواسته و پنهان یا آشوب و اغتشاش احتمالی تبدیل کند. در یکی از رهنمودهای رهبر فرزانه انقلاب در این زمینه آمده است: «فضای انتخابات باید سالم باشد. نباید عده‌ای با قلم و بیان و مطبوعات و عده‌ای هم با ابراز مخالفت با فلانی یا طرفداری از این نامزد یا آن نامزد، فضا را آلوده کنند. کسانی که به اسلام احترام می‌گذارند، کسانی که قدر و ارزش جمهوری اسلامی را ارج می‌نهند، کسانی که از ما حرف‌شنوی دارند، در هر جای کشور هستند، از همین اول کار مراقب باشند. کارشکنی نسبت به دیگران، لجن‌پراکنی علیه این نامزد یا آن نامزد، بدگویی کردن و افشاگری‌های بی‌پایه و اساس نسبت به اشخاص، همه اینها کارهای ممنوع و ضد ارزش و خلاف مشی جمهوری اسلامی و خلاف حق است. از این کارها اجتناب کنید.»
این مفهوم به این معنا نیست که نباید مشکلات و کاستی‌ها و کم‌کاری‌های برخی افراد نادیده انگاشته شود؛ بلکه غرض این است که، همان‌طور که اشاره شد، بیان واقعیات باید با شجاعت و شهامت و در عین حال معقول و منطقی و مستند باشد و در عین‌حال باید دستاوردهای عظیم انقلاب را تبیین کرد تا سبب امیدواری مردم به نظام اسلامی باشند.
با این توصیف طبیعی است که؛ حضور گسترده و خردمندانه در این رویداد مهم، نه‌ تنها یک وظیفه ملی، بلکه یک وظیفه شرعی، اخلاقی و همگانی است که می‌تواند آینده کشور را تضمین کند و نقش اساسی در تحقق دولت، جامعه، کشور و در نهایت، تمدن نوین اسلامی به معنای واقعی آن داشته باشد؛ از همین روست که حضرت امام(ره) این وظیفه را یک امر الهی دانسته و در یکی از بیانات‌شان می‌فرمایند: «نگویید که دیگران رأی می‌دهند، من هم باید رأی بدهم، تو هم باید رأی بدهی، آن روستایی هم که کنار مزرعه خودش کار می‌کند باید رأی بدهد، این یک تکلیف الهی است.»

  محمدرضا فرهادی/ یکی از ابعاد تحولات سوریه که رژیم صهیونیستی را نگران کرده، نفوذ ایران و حزب‌الله در مناطق جنوبی این کشور و نزدیکی مرزهای سرزمین‌های اشغالی است؛ به گونه‌ای که تاکنون بسیاری از مقامات و تحلیلگران صهیونیستی این حضور را تهدید مستقیم رژیم صهیونیستی می‌دانند.
«یسرائیل کاتس» وزیر اطلاعات و حمل‌ونقل رژیم صهیونیستی که اکنون در واشنگتن به سر می‌برد، سندی پنج‌بندی با عنوان تفاهم‌نامه آمریکا ـ اسرائیل برای کاهش نفوذ ایران در سوریه را به مقامات دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا ارائه کرد و خواستار همکاری مشترک برای ممانعت از تشکیل جبهه تهران در مرز شمالی فلسطین اشغالی شد. به نوشته وبگاه نشریه «یدیعوت آحارونوت» این سند که شامل نکات مهمی برای تنگ کردن عرصه بر ایران و گروه‌های مورد حمایتش در منطقه است، برای مقابله با افزایش نفوذ تهران در منطقه، به ویژه از طریق جنبش مقاومت «حزب‌الله» طراحی شده است. یکی از بندهای این تفاهم‌نامه، به رسمیت شناختن حاکمیت رژیم جعلی صهیونیستی بر بلندی‌های جولان اشغالی از سوی آمریکا است.
دیگر موارد فهرست شده در سند مذکور شامل مخالفت جمعی با حضور نظامی ایران در سوریه، اعمال تحریم‌های بیشتر بر ایران تا زمانی که حمایت نظامی و مالی از حزب‌الله و دیگر گروه‌های مقاومت را پایان دهد و همچنین تشدید تحریم‌ها بر حزب‌الله است. رژیم صهیونیستی در بند مربوط به تحریم‌های حزب‌الله تهدید کرد در صورتی که این محدودیت‌ها سبب تضعیف این گروه نشود، گزینه نظامی روی میز خواهد بود. در این سند از آمریکا خواسته شده است مانع دسترسی ایران به لبنان و تشکیل محور اتصال از طریق خاک عراق و سوریه شود؛ زیرا به زعم تل‌آویو، این مسئله می‌تواند موجب ایجاد یک جبهه جنگ در شمال مرزهای فلسطین اشغالی شده و رژیم صهیونیستی مجبور خواهد بود نیروهایش را برای مقابله با حمله غافلگیرکننده ایران به این مناطق گسیل کند.
کاتس طی سفر به آمریکا با «جیسون گرینبلت» نماینده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در امور خاورمیانه و «نیکی هیلی» نماینده آمریکا در سازمان ملل دیدار و تأکید کرد: «ما برای به دست آوردن موافقت آمریکا به منظور متوقف کردن ایران و اجرای طرح‌های همکاری منطقه‌ای مشغول کار هستیم.»
درباره برنامه جدید صهیونیست‌ها و همراهی آمریکا ذکر دو نکته لازم و اساسی است:
1ـ رژیم صهیونیستی امروزه بیش از آن که از تهدیدات تروریست‌ها و تکفیری‌ها در مناطق مرزی با سوریه هراس داشته باشد، نگران حضور ایران، حزب‌الله و دیگر گروه‌های محور مقاومت در مرز شمالی فلسطین اشغالی است. هاآرتص در گزارشی می‌نویسد: «هدف اصلی اسرائیل [رژیم صهیونیستی] در سوریه کاهش نفوذ ایران در بلندی‌های جولان است؛ با حضور شبه‌نظامیان شیعی، حزب‌الله و سپاه ایران در مرزهای سوریه و گسترش نفوذ ایران، اسرائیل با نگرانی روزافزون مواجه است.» الرای کویت نیز در گزارشی می‌نویسد: «تهدیدها و تنش‌‌افزایی این روزهای ایران اسرائیل را نگران کرده است. یکی از خطوط قرمز اسرائیل، نفوذ به استان قنیطره در مرز جولان است که ایران سعی دارد برای انجام عملیات علیه اسرائیل زیرساخت‌های نظامی ایجاد کند.» در نتیجه امروزه رژیم صهیونیستی مرزهای شمالی خود، همچون مرزهای لبنان و حضور حزب‌الله را دو نقطه آسیب‌پذیر برای تهدیدات آتی می‌داند.
2ـ رژیم صهیونیستی در زمینه نفوذ ایران و محور مقاومت به آمریکا روی آورده است. با توجه به روی کار آمدن ترامپ و خط‌مشی وی که مبتنی بر تحریم و فشار علیه ایران است، این رژیم امیدوار است که از طریق آمریکا تا حدودی از تهدیدات آتی ایران بکاهد.