پس از اقدامات اخیر آل‌خلیفه علیه «آیت‌الله عیسی قاسم» رهبر انقلاب بحرین، به علاوه شهادت 6 جوان و بازداشت بیش از 280 تن دیگر، علمای این کشور بیانیه‌ای صادر کردند. علمای بحرین نوشتند: کشتار وحشیانه‌ای که این نظام خونریز با همراهی آمریکا و منطقه و در سایه سکوت بین‌المللی انجام داد، جز بر قدرت و صلابت ما نیفزود و ما برای تمام احتمالاتی که حمایت از دین ممکن است به آن نیاز داشته باشد، آماده شده‌ایم.


  محمدرضا مرادی / دولت آل‌خلیفه بحرین پس از بارها به تعویق انداختن اعلام حکم آیت‌الله شیخ عیسی قاسم  بالاخره حکم او را اعلام کرد. شعبه چهار دادگاه کیفری بحرین یکسال حبس تعلیقی برای آیت‌الله عیسی قاسم، حسین القصاب و میرزا الدرازی به ترتیب مدیر و عضو دفتر این مرجع عالیقدر شیعه به صورت توقف اجرای سه ساله حکم در پرونده جمع پول بدون مجوز صادر کرد. همچنین دادگاه جریمه ۱۰۰ هزار دیناری را برای هر متهم در نظر گرفت و علاوه بر آن طبق رأی صادره مبلغ موجود در حساب بانکی آیت‌الله عیسی قاسم که بالغ بر سه میلیون و۳۶۰ هزار و ۳۰۱ دینار بحرینی است به همراه املاک و دارایی‌های ثبت شده هر سه متهم مصادره می‌شود. نیروهای امنیتی رژیم آل‌خلیفه پس از صدور این حکم  به منطقه الدراز و منزل شیخ عیسی قاسم، رهبر معنوی انقلاب بحرین یورش برده و با به شهادت رساندن شش تن، ده‌ها نفر را  زخمی و دستگیر کردند. مزدوران آل‌خلیفه همچنین شیخ عیسی قاسم و افراد درون منزل ایشان را دستگیر کردند. پیش از این نیز مقامات بحرینی تابعیت آیت‌الله عیسی قاسم را در ۲۰ ژوئن ۲۰۱۶ سلب کردند و از آن تاریخ مقامات امنیتی منطقه الدراز را بسته و ساکنان منطقه برای رفت‌وآمد به محل زندگی‌شان از مراکز ایست و بازرسی رد شوند. مهم‌ترین اتهام شیخ عیسی قاسم، پولشویی است. مردم بحرین از جمله علمای این کشور از زمان دستگیری ایشان همچنان در اعتراض به دستگیری شیخ عیسی قاسم تظاهرات و تحصن می‌کنند و تأکید کرده‌اند که تا زمان آزادی رهبر خود دست از اعتراضات و نافرمانی مدنی برنخواهند داشت. اما این حکم نکات مهمی را در بردارد:
۱ـ شیخ عیسی قاسم در یکسال گذشته بارها تهدید به سلب تابعیت و محکومیت شده است، اما با حضور مردم در اطراف خانه این رهبر انقلابی، آل‌خلیفه جرئت صدور حکم یا تعرض به ایشان را نداشت. سفر ترامپ به عربستان و اعلام اینکه نوع نگاه آمریکا به بحرین تغییر کرده است، این پیام را به آل‌خلیفه داد تا به محاکمه و دستگیری شیخ عیسی قاسم اقدام کند.
۲ـ آل‌خلیفه بارها اعلام کرده بود که این رهبر انقلابی را به سخت‌ترین حکم‌ها محکوم خواهد کرد. اما مقاومت مردم بحرین باعث شد تا آل‌خلیفه به دلیل هراس از واکنش مردم بحرین حکمی حداقلی را برای شیخ عیسی قاسم صادر کند. این مسئله نشان‌دهنده این است که قدرت و پایگاه انقلابیون بحرین بسیار مستحکم شده است.
۳ـ یکی دیگر از مهم‌ترین نکات مرتبط با این حکم به احتمال توطئه رژیم آل‌خلیفه علیه شیخ عیسی قاسم برمی‌گردد. در واقع برخی از کارشناسان معتقدند؛ همان‌گونه که آیت‌الله نمر در ابتدا به وسیله آل‌سعود زندانی شد و سپس در فرصت مناسب به وسیله مأموران امنیت این رژیم به شهادت رسید، این احتمال نیز وجود دارد که صدور این حکم برای انحراف افکار عمومی باشد تا با استفاده از شرایط بعدی نسبت به شهادت این روحانی مبارز اقدام شود.
۴ـ وزارت کشور بحرین از حصر خانگی آیت‌الله شیخ عیسی قاسم، رهبر شیعیان این کشور در منطقه الدراز خبر داد. این حکم هرچند مانع حضور شیخ عیسی قاسم در جمع مردم خواهد شد، اما می‌تواند خانه این روحانی را در جایگاه نماد و مکان جدید مبارزه برای انقلابیون قرار دهد. آل‌خلیفه از هرگونه نماد‌سازی انقلابیون در هراس است. میدان لولو که انقلابیون بحرین آن را در جایگاه نماد مبارزه با آل‌خلیفه تبدیل کرده بودند، به وسیله این رژیم تخریب شد. از‌این‌رو مکان حصر شیخ عیسی قاسم می‌تواند جای میدان لولو را برای انقلابیون بگیرد.
۵ـ رژیم آل‌خلیفه مشروعیت داخلی خود را از دست داده است و در سطح بین‌المللی نیز چنین رفتارهای خصمانه و دور از قانون موجب خواهد شد که اعتبار این رژیم به شدت کاسته شده و در نهایت به حد مشروعیت صفر برسد. بنابراین اقدام آل‌خلیفه بیشتر ضربه‌ای بر مشروعیت این رژیم بود.

   حسین عبداللهی‌فر/ انتخابات با همه فرازونشیب‌هایش تمام شد و انتظار این بود همه آن تهمت‌ها و افترائات تأسف‌آور، پایان پذیرد. اما تأسف‌بارتر این است که روزنامه «شرق» به مناسبت سوم خرداد ضمن یادی از اکبر گودرزی، سخنان وزیر بهداشت درباره منتسب کردن برخی نامزدها به تفکرات فرقانیسم را درج کرده است. 
به نوشته این روزنامه وزیر چشم پزشک در جریان تبلیغات ریاست‌جمهوری، در مشهد به مناظره‌های انتخاباتی اشاره کرده و علت پرداختن برخی از نامزدها به فساد و اشرافی‌گری درون دولت را تفکرات انحرافی گروه فرقان دانسته و گفته است: «من هم مناظره‌ها را نگاه می‌کنم مثل همه‌ شما و همه مردم ایران غصه می‌خورم و فکر می‌کنم ریشه آن چیست؟ ریشه‌اش هیچ چیز نیست جز خودخواهی، جز خودبینی، جز خودمحوری و جز خودشیفتگی. آنها به این دلیل مرحوم مطهری را به شهادت رساندند که گفتند مطهری طرفدار پولدارهاست. به عنوان ام‌الکفر و مظهر اشرافی‌گری [علیه او] حکم صادر کردند و او را کشتند. بعضی‌ها هنوز فکر می‌کنند باید این مدلی بود و این مدل را تبلیغ می‌کنند. [در جریان تبلیغات انتخاباتی] در خیابان‌ها دیدم بچه‌های عزیزی که تحت تأثیر [این نگاه‌ها] هستند، تابلو گرفته‌اند دست‌شان که خانه‌ این کس را نشان دهید، آدرس خانه آن ‌کس را نشان دهید و در تلویزیون سند علیه این فرد افشا کنید و... ریشه این کارها در همان تفکر فرقان است.»
1ـ آقای دکتر همین برداشت شما از افشاگری علیه اشرافیت و فساد در کشور یک برداشت انحرافی است؛ چرا که جنگ فقر و غنا، وجود فساد در دولت، زندگی اشرافی برخی مسئولان یک واقعیت است و مردم معتقدند علت برخورد نکردن با فساد، وجود فساد در دولت است که تا این موضوع حل نشود، مشکلات مردم هم حل نخواهد شد. دیدید که این نگاه، حداقل 16 میلیون رأی داشت و انتساب این نگاه به فرقان، اهانت به ملت است. 
2ـ آقای دکتر شما که گمان می‌کنید مبارزه با فساد، تبلیغ الگوی زندگی فقیرانه است، اگر به جنوب شهر بیایید و ببینید مغازه‌های نانوایی‌ را که نوشته‌اند «نسیه ممنوع»! آن وقت خواهید فهمید که آن نحوه زندگی به تبلیغ نیاز ندارد؛ بلکه یک واقعیت است. بد نیست در مقام مسئول بهداشت روانی و سلامت کشور به چند تا از این خانه‌ها سری بزنید! 
3ـ آقای دکتر! کسی نمی‌گوید همه کسانی که در نقاط شمالی شهرها زندگی می‌کنند و حقوق نجومی می‌گیرند از اشراف هستند؛ اما سؤال این است که این خانه‌ها را از کجا آورده‌اند؟ با چه قیمتی و از چه طریقی به دست آورده‌اند؟ چرا دیگران نمی‌توانند داشته باشند؟ اگر این سؤال را هم بی‌ربط می‌دانید؛ اما این تفکر وجود دارد که می‌گوید اگر مسئولان درد فقر را چشیده باشند و از مشکلات فعلی آنها خبر داشته باشند، شاید روزی کاری بکنند. قطعاً این تفکر انحرافی و از نوع فرقانی نیست. 
4ـ آقای وزیر! از شما که با تخصص‌تان به دیگران بینایی می‌بخشید، انتظار این است که کمک کنید تا دیگران بهتر ببینند، نه آنکه چشم آنها را بر واقعیت ببندید. آقای دکتر! واقعیت تلخی که نگفتید این بود که اکبر گودرزی‌ها پای درس کسانی تصمیم به حذف امثال مطهری گرفتند که امروز در جریان شما و حامی شما هستند و احتمالاً در همسایگی شما زندگی می‌کنند. ای کاش شما که با اعضای این گروه رفت و آمد داشتید از آنها سؤال می‌کردید که مشق انحراف‌شان را از چه کسانی گرفته‌اند.
 چه کسی از همان زمان طاغوت، مطهری و مفتح را به دلیل همکاری با آموزش و پرورش و دانشگاه مانع انقلاب معرفی می‌کردند. از آنجا که مجال واگویه آن نیست شما را ارجاع می‌دهم به کتاب ماه تاریخی فرهنگی «یادآور». مراجعه کنید و ریشه‌های شکل‌گیری فرقان را از زبان بزرگان مطالعه نمایید تا گمان نکنید که هر کس برای رفع فقر و مبارزه با فساد راه حلی داد دارای تفکر فرقانی است. 

   حسن خدادی/ نظریة اقتصاد مقاومتی که در افواه عام و فضای رسانه‌ای به طور گسترده بدان پرداخته شده است، اولین بار مقام معظم رهبری در ایران مطرح کردند. این نوشتار تلاش می‌کند تا با تحلیل بیانات و پیام‌های ایشان شاخص‌های اقتصاد مقاومتی را استخراج کند.
3ـ تکیه بر ظرفیت‌های داخلی‌/ به طور همزمان باید از توان‌های داخلی و خارجی ایران استفاده کرد، منتها باید بیشتر بر توان داخلی تکیه کرد. «ما ظرفیت‌های مهمی داریم؛ یعنی در این سیاست‌های اقتصاد مقاومتی تکیه‌ اصلی بر روی ظرفیت‌های داخلی است که بسیار هم گسترده است. نه به این معنا که ما چشم‌مان را به روی امکانات بیرون کشور می‌بندیم؛ نه، حتماً استفاده می‌کنیم ـ استفاده‌ حداکثری هم می‌کنیم  منتها نگاه ما، تکیه‌ ما و اعتماد ما بیشتر بر روی مسائل داخلی است.» (۱۳۹۲/۱۲/۲۰)
 4ـ رویکرد جهادی در حوزه اقتصادی/ جهاد حرکتی سریع‌تر از متوسط آن چیزی است که انسان در حالت معمول انجام می‌دهد. به عبارتی جهاد استفاده حداکثری و مطلوب و الهی در راستای رسیدن به اهداف مطلوب است. «با حرکت عادی نمی‌شود پیش رفت؛ با حرکت عادی و احیاناً خواب‌آلوده و بی‌حساسیت نمی‌شود کارهای بزرگ را انجام داد؛ یک همت جهادی لازم است.» (۱۳۹۲/۱۲/۲۰)
5ـ مردم‌محوری/ دولت در اقتصاد مقاومتی باید شرایط حضور مردم در اقتصاد را فراهم کند. «تجربه هم به ما نشان می‌دهد، بیانات و معارف اسلامی هم تأکید می‌کند که هر جا مردم می‌آیند دست خدا هم هست. یَدُ اللهِ مَعَ الجَماعَة؛  هرجا مردم هستند، عنایت الهی و کمک الهی و پشتیبانی الهی هم هست؛ نشانه و نمونه‌ آن، دفاع هشت‌ساله،... دولت بایستی برای حضور اینها زمینه‌سازی کند.» (۱۳۹۲/۱۲/۲۰)
 6ـ امنیت اقلام راهبردی و اساسی/ اقلام راهبردی مواردی‌اند که نبود آن می‌تواند کشور را در بدترین وضعیت خود قرار دهد، لذا دولت باید آنها را در صدر دستور کار خود قرار دهد. «در درجه‌ اول غذا و دارو. باید تولید داخلی کشور طوری شکل بگیرد که کشور در هیچ شرایطی، در زمینه‌ تغذیه و در زمینه‌ دارو دچار مشکل نشود؛ این یکی از مؤلفه‌های اساسی در این سیاست‌هایی است که ابلاغ شده. باید خودکفا باشیم، بایستی زمینه‌های کاملاً کفایت‌کننده مورد توجه قرار بگیرد.» (۱۳۹۲/۱۲/۲۰)
7ـ کاهش وابستگی به نفت/ وابستگی به نفت به معنای وابستگی به اقتصاد جهانی و نه پیوند جهانی است، لذا هر تغییر منفی در آن می‌تواند کشور را دچار آسیب‌های فراوان کند. «یکی از سخت‌ترین آسیب‌های اقتصادی ما همین وابستگی به نفت است. ...، [بلکه] تکیه‌ ما بر استفاده‌ حداقلی از فروش نفت خام است؛ نفت را می‌توان به ‌صورت فرآورده در اختیار گذاشت.» (۱۳۹۲/۱۲/۲۰)
 8ـ اصلاح الگوی مصرف/ الگوی مصرف درست به معنای استفاده بهینه از منابع است. «مسئله‌ صرفه‌جویی، پرهیز از ریخت‌وپاش، پرهیز از اسراف، پرهیز از هزینه‌کَردهای زائد. البته در این زمینه خطاب اول من متوجه به مسئولان است... اگر چنانچه این شد یعنی ما مسئولان کشور به این اصل پایبند بودیم، آن وقت این روحیه، این خصلت، این اخلاق، سرریز خواهد شد به مردم.» (۱۳۹۲/۱۲/۲۰)
 9ـ فسادستیزی/ امنیت اقتصادی وابسته به مبارزه با فساد است و در صورت امنیت اقتصادی سرمایه‌گذاران وارد صحنه اقتصادی می‌شوند. «ما اگر می‌خواهیم مردم در صحنه‌ اقتصاد باشند، باید صحنه‌ اقتصادی امنیت داشته باشد؛ اگر امنیت را می‌خواهیم، بایستی دست مفسد و سوءاستفاده‌چی و دورزننده قانون و شکننده‌ قانون بسته بشود؛ مبارزه‌ با فساد این است؛ این باید جدی گرفته بشود... شفاف‌سازی، شرط اصلی این فسادستیزی است؛ باید شفاف‌سازی بشود.» (۱۳۹۲/۱۲/۲۰)
10ـ دانش‌محوری/ دانش‌محوری در اقتصاد به معنای ارجحیت نیروی انسانی متخصص در فرایند تولید است. «مهم‌ترین زیرساخت اقتصادی برای یک کشور، وجود نیروهای انسانی است. اگر چنانچه ما به این نکته که نکته‌ دهم بود توجه کنیم، طبعاً چرخه‌ علم تا ثروت ـ مخصوصاً در بخش‌هایی که دارای مزیت هستند ـ به راه خواهد افتاد و امتداد پیدا خواهد کرد؛ و این در اقتصاد مقاومتی ان‌شاءالله روی می‌دهد.» (۱۳۹۲/۱۲/۲۰)


 پیام روستاهای محروم
اگر ترکیب آرا در شهرها و استان‌های مختلف را بررسی کنیم به یک نکته مهم دست خواهیم یافت؛ افزایش مشارکت در تهران و عدم تغییر در آرای نامزد اصولگرایان نسبت به سال‌های 94 و 92، یا از مجموع 31 استان، رأی روحانی در 24 استان بالاترست. جالب اینکه استان‌های توسعه‌نیافته نیز در همین 24 استان هستند. دلیل نگران‌کننده‌ای که در این مطالعه وجود دارد این است که پیام دوقطبی‌های القایی به مناطق محروم رسیده است. تلگرام، توئیتر و دیگر شبکه‌های در دسترس به اصلاحات کمک کرده است تا ادبیات تهران و شهرستان یکی شود. بنابراین این‌گونه نیست که روستانشین ما بین بیکاری فرزند و موسیقی، سمت آزادی کنسرت‌ها رفته باشد. مسئله این است که پیام و وعده‌های واقعی و معیشتی اصلاً به او منتقل نمی‌شود.

کنایه دموکراسی آمریکایی
لس‌آنجلس‌تایمز نوشت: «نرخ مشارکت در انتخابات ایران بالاتر از انتخابات ما بود. با این حال، ما ایران را دشمن خود می‌نامیم، اما عربستان که تاکنون حتی یک انتخابات ملی هم برگزار نکرده و تنها یک خانواده آن را اداره می‌کنند را دوست خودمان خطاب می‌کنیم و بعد به تمام جهان می‌گوییم که ما حامی دموکراسی، انتخابات آزاد، آزادی انتخاب و حق تعیین سرنوشت هستیم!»

توان بازی رو در رو ندارند
خبرگزاری روسی اسپوتنیک در گزارشی از مقایسه توان نظامی ایران و کشورهای تروریستی منطقه نوشت: «در حال حاضر ایران تنها کشور منطقه است که نیروی نظامی زمینی با قابلیت اجرای عملیات برون‌مرزی، حتی با فاصله صدها کیلومتر در آن سوی مرزها دارد. تجربه جنگ سوریه نیز نیروهای پدافندی ایران را به حالت نیروهای بالقوه آفندی تغییر داده است. از این رو قطعاً اسرائیل و عربستان سعودی هرگز به بازی رو در رو با ایران نخواهند پرداخت و بحران خاورمیانه همچنان به شکل جنگ نیابتی ادامه پیدا خواهد کرد.»

اسباب‌بازی معامله نشده!
پرویز پرستویی بازیگر سینما و تلویزیون در مطلبی با اشاره به همدستی آمریکا و عربستان برای ضربه زدن به ایران خواهان وحدت و اتحاد مردم و گروه‌های سیاسی شد. وی گفت: «زیرگوش ما ترامپ درست در روز انتخابات ما به عربستان رفت و پس از امضای تنها یک فقره قرارداد یکصد و ده میلیارد دلاری فروش اسلحه به غیردموکراتیک‌ترین دولت منطقه، به رقص شمشیرشان پیوست. عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان هم در حضور هیئت ترامپ‌ و خبرنگارانش گفت ایران لایق رفتار محترمانه نیست. چند ماه پیش شاعر زن عراقی وقتی وزارت خارجه عربستان انتخابات کشورش عراق را زیر سؤال برد، چنین جوابی به او داد: «تنها انتخابات شما وقتی بود که قبایل‌تان برای کشتن پیامبر، مشورت دسته‌جمعی کردند. اکنون، زیر گوش ما دشمنان یکصد و ده میلیارد اسباب بازی خرید و فروش نکرده‌اند تا به آن نگاه کنند. هزاران سال است که ما یک ملت بوده و هستیم، این را فراموش نکنیم.»

تتلو رأی رئیسی را کاهش داد
غرویان یکی از حامیان روحانی در مصاحبه‌ای در پاسخ به پرسشی درباره دیدار رئیسی با یک خواننده جنجالی (تتلو) گفت: «به نظر می‌رسد آن دیدار، دیدار خوبی نبود و به صلاح کاندیدای محترم نبود. آنچه ما در بین مردم، جامعه و اهل حوزه و علما و مدرسین دریافت کردیم، نشان از نارضایتی داشت. می‌گفتند که آن دیدار باعث ریزش آرای جناب رئیسی شده است.» وی افزود: «فکر می‌کنم خود آقای رئیسی هم از آثار بعد از آن دیدار چندان راضی و خشنود نیستند. آن دیدار، دیدار خوبی نبود.»


 تنها موضوع قابل پیش‌بینی انتخابات ایران است
نشریه آمریکایی «فارن‌پالیسی» در مطلبی با تحلیل نتیجه انتخابات اخیر در ایران، نوشت: «انتخابات ایران اثبات کرد که تنها موضوع قابل پیش‌بینی در عرصه سیاست ایران، پیش‌بینی‌ناپذیر بودن آن است؛ به گونه‌ای که حتی روش تحلیل‌های ناظران ایران در واشنگتن را به سطح پیشگویی‌های منجمان و ستاره‌شناسان تنزل داده است... با وجود اذعان رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا به بازبینی برجام که البته ایرانی‌ها این بازبینی را نقض صریح برجام می‌دانند و نیز برخلاف آنچه در گوش ترامپ در ریاض و اورشلیم زمزمه شده، 41 میلیون دلیل (به تعداد آرای انتخابات اخیر در ایران) وجود دارد که ثابت می‌کند بدون حضور ایران صلح در خاورمیانه و ریشه‌کنی تروریسم در این منطقه موفق نخواهد شد. حتی بسیاری از رسانه‌های فارسی‌زبان و انگلیسی‌زبان ماه‌ها چنین گمانه‌ای را تقویت می‌کردند که برای تأمین نظر آیت‌الله خامنه‌ای، سپاه پاسداران انتخابات را مهندسی خواهد کرد تا رئیسی در نهایت پیروز شود.»[!] فارن‌پالیسی در ادامه نوشت: «اما فردای انتخابات ایران همه شاهد اعلام شکست رئیسی بودند و ثابت شد این قبیل ادعاها علیه ایران ـ که ترامپ هم برخی از آنها را تکرار می‌کند ـ چقدر نادرست و غلط هستند. رهبر عالی ایران از واقعیت‌های جامعه بی‌اطلاع نیست و اختیار انتخاب را به مردم کشورش واگذار کرده است. این راهبرد مهم آیت‌الله خامنه‌ای است که امورات کشور را همسو با اراده مردم و به دست خود آنها اداره کند.»

اسم ایران نشست ریاض را به هم ریخت
جمله حمایت‌آمیز درباره ایران سبب به‌هم‌ریختگی یک نشست بزرگ شد. شیخ تمیم، امیر قطر به تازگی طی سخنانی از معامله تسلیحاتی میان عربستان و آمریکا و موضع‌گیری تند علیه ایران انتقاد کرده و وزیر خارجه هم سفیران کشورش را از عربستان و دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس فراخوانده است. امیر قطر گفته بود ایران عامل ثبات در منطقه است، حزب‌الله نیروی مقاومت و حماس نماینده فلسطینی‌هاست و روی بقای دونالد ترامپ بر قدرت نمی‌توان حساب کرد. منابع غربی معتقدند، این سخنان به معنای اعلام جنگ سیاسی علیه عربستان سعودی و زیر سؤال بردن نشست اخیر ریاض است. وبگاه خبری «البوابه‌نیوز» ضمن انعکاس بخشی از سخنان جنجالی امیر قطر، گزارش داد: «روابط قطر با ایران طی چند دهه از عمر جمهوری اسلامی در حوزه‌های مختلف شکوفاترین مراحل خود را گذرانده است.» در ادامه تنش میان اعراب حاشیه خلیج فارس، روزنامه سعودی عکاظ با تیترهای تند همزمان به ایران و قطر حمله کرد و نوشت: «پرده‌ها برافتادند... قطر به کجا می‌رود؟... هم‌دستی آل ثانی با قاسم سلیمانی برای کودتا علیه نشست ریاض!» از سوی دیگر، شبکه العربیه همچنین به یک فایل صوتی منسوب به امیر قطر اشاره می‌کند که در آن در گفت‌وگو با معمر قذافی تأکید می‌کند، سعودی‌ها حکام فاسدی هستند و سبب عقب‌ماندگی و خواری ملت عرب شدند. این درگیری‌ها نشان می‌دهد، قدرت‌های پوشالی چگونه با یک جمله یا یک دیدار از هم فروپاشیده می‌شوند.


سرنوشت کسانی که تخلف انتخاباتی داشتند، چه می‌شود؟
رئیس کل دادگستری استان تهران گفت: «برخی از استانداران و فرماندارانی که در ارتباط با تخلفات انتخاباتی برای‌شان پرونده تشکیل شده، به دادسرا احضار شدند.» غلامحسین اسماعیلی با بیان اینکه به این پرونده‌ها برابر ضوابط رسیدگی می‌شود، افزود: «هیچ‌‌یک از این پرونده‌ها فعلاً منتهی به صدور رأی نشده و همه آنها در مرحله تحقیقاتی مقدماتی در دادسرا هستند.» رئیس کل دادگستری استان تهران در پاسخ به این پرسش که در مجموع در استان تهران چه تعداد پرونده تخلفات انتخاباتی تشکیل شده است، گفت: «در مجموع در شهر تهران و شهرستان‌های استان تهران بالغ بر 150 فقره پرونده تخلفات انتخاباتی تشکیل شده است. گفتنی است، آیت‌الله جنتی دبیر شورای نگهبان درباره تخلفات انتخاباتی گفته بود: «البته سلامت انتخابات را تأیید می‌کنم که خیلی خوب بود، اما تخلفات بسیاری هم شد که بخشی از آن متوجه مسئولان بود که تخلفات بسیاری کردند.» رئیس مجلس خبرگان گفت: «تخلفات انتخاباتی از نظر مالی و سیاسی چشمگیر بود و انتظار نداشتیم دستگاه‌های مجری انتخابات که باید مجری قانون باشند، خودشان قانون‌شکنی کنند، به نحوی که همه مطلع شوند که این خلاف انتظار بود.» آیت‌الله جنتی گفت: «البته نوعی از تخلفات هم بود که مانند همیشه صورت گرفت که آن را شورای نگهبان بررسی می‌کند.»

قانون مقابله با اقدامات ثبات‌زدای ایران
در حالی که دولت در فضاسازی انتخاباتی رأی به روحانی را ادامه مسیر تنش‌زدایی تبلیغ می‌کرد و خواهان رأی مردم به گفتمان صلح و گفت‌وگو بود، آمریکا اولین نشانه را برای دولت گفت‌وگو ارسال کرد. کمتر از یک هفته پس از انتخابات کمیته روابط خارجی سنای آمریکا، طرح موسوم به «قانون مقابله با اقدامات ثبات‌زدای ایران» را با هدف افزایش تحریم‌ها با ۱۸ رأی موافق و سه رأی مخالف، تصویب کرد. در وضعیتی که دولت از پشتوانه مردمی بیشتری نسبت به گذشته برخوردار است، اما همچنان در این زمینه که نقض برجام است نیز سکوت کرده است. سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه گفت: «اقدام کمیته روابط خارجی سنای آمریکا در تصویب تحریم‌های غیر هسته‌ای نقض برجام است و شرايط را ديوار می‌کند؛ اقدامی كه كميته روابط خارجی سنا انجام داده، بسيار تحريك‌آميز و يك علامت بسيار منفی در پيش از بررسی جامع تحريم‌ها از سوی ترامپ در اواخر ماه آينده است.» تارنمای واشنگتن اگزماینر نوشت، «باب کروکر» رئیس کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا در توجیه تصویب این طرح گفت که این اقدام واشنگتن را قادر خواهد کرد تا با آنچه به ادعای وی اقدامات بی‌ثبات‌کننده ایران در منطقه خوانده و به گفته او منافع آمریکا و متحدان این کشور را به مخاطره خواهد انداخت، مقابله کند. گفتنی است، طرح مذکور در هفته‌های آینده برای رأی‌گیری نهایی به صحن سنای آمریکا خواهد رفت.


   سیداکبر عمرانی/ جناب آقای حسن روحانی، شما در روزهای گذشته چند بار تکرار کرده‌اید که پاسداران را بیشتر از فرماندهان‌شان دوست دارید، اما ما پاسداران جوان سخنان شما را صادقانه نمی‌دانیم و آن را نوعی اختلاف در بین بدنه سپاه و بسیج تحلیل می‌کنیم؛ متأسفانه سخنان شما باعث خوشحالی جبهه ضد انقلاب که بارها به دست غیورمردان سپاه شکست خورده بودند شد. بیان شما نشان داد که برای بازی‌های کودکانه سیاست حاضرید نیروهای استراتژیک کشورمان که در مقابل تمام توطئه‌ها ایستاده‌اند را قربانی کنید.
جناب رئیس‌جمهور فرماندهان ما همان کسانی هستند که وصیت کردند بر سنگ مزارشان بنویسند که اینجا مزار کسی است که می‌خواست اسرائیل را نابود کند، متأسفانه شما در مناظره‌ها نوشتن روی موشک را محکوم کردید، زمانی که هواداران شما در انتخابات مردان شهید خط مقاومت را به سخره گرفتند شما چه کردید؟ شهدای مدافع حرم همان پاسدارانی هستند که شما فرمودید دوست‌شان دارید، راستی چند بار به سراغ خانواده پاسداران شهید مدافع حرم رفته‌اید؟ چند سخنرانی برای پاسداران مجاهد انقلاب و اسلام داشته‌اید؟ چند مصوبه در راستای تکریم رفقای شهید سبزپوش نسل جدید داشته‌اید؟ آیا چهره معصوم فرزند ملک‌شاهی، علی زاده‌اکبر، حمیدی، شنایی، فانوسی و بشیری را دیده‌اید؟ جناب روحانی این حنا دیگر رنگی ندارد و پاسداران جوان می‌دانند زمانی که می‌توانستید نخواستید، این پاسداران تربیت شده همان فرماندهانی هستند که زمانی دیدند در مذاکرات رو به مسیر شکست حرکت می‌کنید گفتند که اگر دوستان نمی‌توانند میدان مذاکره را رها کنند، بقیه کار را به ما بسپارند. فرماندهان ما نشان دادند با بهره‌گیری از نسل جوان سبزپوش می‌شود پرنده استراتژیک آمریکا را در10 ثانیه از سیستم کنترل خارج کرد. زمانی که مردم سرزمین‌مان در برف و سیل و زلزله گرفتار شدند و مدیران شما توان مقابله با این بلایا را نداشتند، این فرماندهان سپاه بودند که دستور کمک به مردم را صادر کردند و این سربازان و سبزپوشان بودند که پشت سر فرماندهان خود وارد صحنه شدند.
در عجب هستم از کسی که رئیس شورای عالی امنیت ملی کشور است، اما به اسرار مهم و راهبردی  کشورش چوب حراج می‌زند!
آقای رئیس‌جمهور، آیا می‌دانید چندین اندیشکده آمریکایی اکنون یک موضوع پژوهشی را تحت عنوان «علت محبوبیت سرداران سپاه» دنبال می‌کنند؟ برای استحضار جناب‌عالی خوب است که به نتیجه تحقیقات یکی از این اندیشکده‌ها اشاره‌ای کوتاه داشته باشم؛ اندیشکده شورای آتلانتیک در گزارشی از علت محبوبیت سردار سلیمانی می‌نویسد: هدف از این گزارش قضاوت اقدامات ژنرال قاسم سلیمانی نیست؛ بلکه تلاشی است برای روشن شدن علت محبوبیت عجیب وی در میان ایرانیان است. فرمانده سپاه قدس ایران از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است و طرفدارانش وی را یک قهرمان ملی ازخودگذشته می‌دانند. طرفدارانش وی را «حاج قاسم» و «سردار دل‌ها» می‌نامند و او اکنون محبوب ایران به شمار می‌آید.
جناب آقای رئیس‌جمهور! خوب است بدانید که مرکز مطالعات امنیت و بین‌الملل دانشگاه مریلند نیز تحقیقاتی درباره این فرمانده ارشد سپاه داشته است که نتایج یکی از نظرسنجی‌هایش نشان می‌دهد که محبوبیت سردار سلیمانی تا ژانویه 2016 بیش از 73 درصد بوده و این رقم در دسامبر 2016 به 74 درصد افزایش یافته است. این محبوبیت تا اندازه زیادی ناشی از فداکاری و فروتنی وی است.
جناب آقای رئیس‌جمهور! شما نمی‌توانید با این جملات که بوی تفرقه آن را همه استشمام کرده‌اند در دل ما پاسداران جوان روزنه کوچکی به سمت مسیر تاریک وادادگی باز نمایید ، ما ذره‌ای از عزم راسخ خود در حمایت از ولایت فقیه و انقلاب اسلامی کوتاه نخواهیم آمد.