سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در پیامی به مناسبت سوم خرداد گفت: «مراقبت بر تحرکات دشمن» از طریق «تعمیق اشراف اطلاعاتی همه‌جانبه» و توانمندتر ساختن سپر دفاعی کشور از رهگذر «تقویت قدرت بازدارندگی» و مجاهدت در مسیر «نفوذ‌ناپذیرسازی عناصر ماندگار انقلاب اسلامی» به مثابه یک اولویت و نیاز جدی و دائمی فراروی ملت و نیروهای مسلح؛ نیازمند وحدت، یکپارچگی و هم‌افزایی است که به فضل الهی بسط و توسعه آن خواهد توانست دشمنان قسم‌خورده و قداره‌بند را همچنان مقهور عظمت، اقتدار و بالندگی جمهوری اسلامی ایران سازد.
گزارشی از آغاز بهره‌برداری از طرح‌های سازندگی سپاه در شمال غرب
  حسن ابراهیمی/ در راستای تحقق شعار سال و نیز اجرای مأموریت‌ها و رسالت‌های سپاه پاسداران در زمینه محرومیت‌زدایی و اجرای پروژه‌های زیربنایی کشور جانشین فرمانده کل سپاه در سفری که به منطقه شمال غرب کشور داشت که با افتتاح سه‌هزار پروژه محرومیت‌زدایی و یک طرح بزرگ کشاورزی در قرارگاه حمزه سیدالشهداء شمال غرب کشور، در شهر اردبیل نیز از نیروگاه سیکل ترکیبی اردبیل که سال آینده افتتاح می‌شود، بازدید کرد. در ادامه گزارشی از این بازدید‌ها و مراسم می‌خوانید.

در حال ساخت 
یک تمدن بزرگ هستیم
سردار حسین سلامی، جانشین فرمانده کل سپاه در مراسم آغاز بهره‌برداری از فاز اول طرح احیا و توسعه اراضی کشاورزی 2500 هکتاری آراز 3 دشت شیبلو و افتتاح 3 هزار طرح محرومیت‌زدایی و مردم‌یاری شمال غرب گفت: «امروز ما با سیاست‌های قدرت‌های مستکبر درگیر شده و توانسته‌ایم آرزوهای دشمن را دفن کنیم. ما در شرایط یک جنگ اقتصادی جهانی به سر می‌بریم که اگر این جنگ بر آمریکا تحمیل می‌شد، تمامی نمادهای ظاهری اقتدار آن فرو می‌ریخت.»
وی در ادامه تأکید کرد: «ایران اسلامی در شرایطی که همه دشمنان در برابر ما صف کشیده‌اند، در یک عملیات سیاسی بزرگ، بحمدالله امن‌ترین موقعیت را تجربه کرد.»
سردار سلامی با بیان اینکه ما در حال ساخت یک تمدن بزرگ هستیم، گفت: «50 رئیس کشور در عربستان جمع شدند و تنها حرف آنها این بود که ایران دارای قدرتی مهارناپذیر است و این برای ما افتخار است.»
وی تصریح کرد: «امروز ایران اسلامی با برخورداری از رهبری حکیم، فرزانه و صاحب تقوای الهی که در دل آرزوی سربلندی جهان اسلام و پیروزی مستضعفان را دارند با یاری خداوند متعال توانسته عزتمند، سربلند و سرافراز شود.»
جانشین فرمانده کل سپاه با بیان اینکه سپاه این ایده را دارد که هم امن کند و هم بسازد، گفت: «امروز آحاد سپاه از جمله نیروی زمینی ما خدمت و فداکاری و محبت که اجزای اصلی امنیت هستند را دنبال می‌کنند.»
وی با تأکید بر اینکه سپاه با فقر و محرومیت می‌جنگد، اظهار کرد: «هر کس که بخواهد به ملت ایران صدمه‌ای بزند، سپاه در برابرش می‌ایستد.»
جانشین فرمانده کل سپاه در پایان با تأکید بر اینکه امروز چتر محبت سپاه گسترده است، گفت: «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی امروز می‌سازد، خدمت می‌کند، امن می‌کند، امداد می‌کند و تمامی این اقدامات بدون منت و خالصانه برای رضای خدا و با هدف خدمت به مردم انجام می‌شود؛ امام بزرگوار(ره) به ما وصیت کردند که به محرومان خدمت کنیم و رهبری معظم انقلاب نیز همواره بر این مهم تأکید دارند و سپاه در تحقق این اهداف تلاش می‌کند.»

سه‌هزار پروژه در شمال غرب
 به پایان رسید
سردار محمدتقی اوصانلو، فرمانده قرارگاه حمزه سیدالشهداء(ع) نیروی زمینی سپاه هم در این مراسم با بیان اینکه تا پایان سال ۹۵ به همت سپاه پاسداران، افزون بر ۳۰۰۰ پروژه در شمال غرب کشور به پایان رسید، اظهار کرد: «لحظه‌ای از محرومیت‌زدایی و توجه به مناطق مرزی غفلت نکرده‌ایم و اقدامات بسیاری انجام داده‌ایم تا جوانان را جذب کرده و توطئه‌های دشمن را در این عرصه نیز خنثی کنیم.»
وی گفت: «از سال 88 اقدامات محرومیت‌زدایی را شروع کرده‌ایم که روز به روز این روند با قوت بیشتری ادامه می‌یابد.»

برای 200 هزار نفر در کشور اشتغال ایجاد کردیم
سردار عبادالله عبداللهی نیز در این مراسم گفت: «قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) موتور سازندگی کشور است. در همه فعالیت‌هایی که در کشور اولویت دارد، قرارگاه حضور مؤثر دارد و این توفیقی است که خداوند شامل حال ما کرده است. ما می‌توانیم بگوییم 200 هزار نفر در کشور در امر سازندگی در قرارگاه فعالیت می‌کنند.»
وی ادامه داد: «با وجود اینکه رتبه نخست نفت و گاز را در منطقه داریم بیش از 12 میلیون بنزین وارد می‌کردیم که با راه‌اندازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس از این موضوع بی‌نیاز شده‌ایم و در آینده نیز می‌توانیم صادرکننده باشیم.»
سردار عبداللهی تصریح کرد: «از غرب تا جنوب عظیم‌ترین پروژه آبی در کشور انجام شد که طول آن یک‌هزار و 460 کیلومتر است و با حمایت رهبر معظم انقلاب و دولت این پروژه شروع شده و جای خوشحالی است که از ارومیه شروع می‌شود.»
وی افزود: «12 هزار پروژه در سطح کشور داریم که در راستای محرومیت‌زدایی در کشور پیش می‌روند، اقتصاد مقاومتی و کشاورزی نیز در رأس امورات قرار دارد تا بتوانیم برای مردم ایجاد اشتغال کنیم و باید با استفاده از تمام ظرفیت‌ها پای کار باشیم و کارهای خود را پیش ببریم.»
در پایان این مراسم با حضور سردار سلامی پروژه‌های محرومیت‌زدایی منطقه شمال غرب کشور که به همت قرارگاه حمزه سیدالشهداء نیروی زمینی سپاه به انجام رسیده است از طریق ویدئو کنفرانس افتتاح شد.

نیروگاه سیکل ترکیبی اردبیل خرداد 97 بهره‌برداری می‌شود
جانشین فرمانده کل سپاه در ادامه این سفر با حضور در اردبیل از نیروگاه سیکل ترکیبی اردبیل هم بازدید کرد.
در جریان این بازدید سردار سلامی با بازدید از بخش‌های مختلف نیروگاه، از نزدیک در جریان روند اقدامات و فعالیت‌های انجام شده قرار گرفت.
سردار سلامی در حاشیه این مراسم با اشاره به ایفای نقش سپاه در عرصه‌های مختلف نیاز کشور گفت: «مهم‌ترین اولویت ما از نقش‌آفرینی در بخش‌هایی همچون آب، برق و گاز، استفاده از ظرفیت سپاه برای توسعه، پیشرفت و عمران کشور است.»
جانشین فرمانده کل سپاه با اشاره به نام‌گذاری سال جاری به سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال تصریح کرد: «در این زمینه سپاه تمام تمهیدات لازم را به منظور برداشتن گام‌های عملی در تحقق اقتصاد مقاومتی به انجام رسانده است. راه‌اندازی نیروگاه سیکل ترکیبی سبلان به وسیله سپاه یک اعجاز بزرگ و نمادی از خلاقیت است و در عرصه‌های توسعه و پیشرفت، سپاه تمام تلاش خود را به کار گرفته تا وابسته نباشیم.»
سردار عبداللهی، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) هم در این زمینه اظهار داشت: «قرارگاه خاتم‌الانبیاء در حوزه انرژی، برق و نیروگاه سیکل ترکیبی اقدامات اساسی انجام داده است و با برنامه‌ریزی‌های انجام شده طرح توسعه سیکل ترکیبی نیروگاه سبلان اردبیل تا خرداد سال 97 به بهره‌برداری می‌رسد که این امر می‌تواند نقش بزرگی در تولید انرژی و برق داشته باشد.»
وی تصریح کرد: «قرارگاه خاتم‌الانبیاء(ص) سپاه در حوزه پالایشگاه انرژی و گاز نیز برنامه‌ریزی‌های منسجمی دارد تا بتواند تحول عظیمی در توسعه و پیشرفت کشور فراهم کند.»
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) با بیان اینکه با راه‌اندازی نیروگاه سیکل ترکیبی برای 700 نفر اشتغال فراهم شده است، گفت: «قرارگاه خاتم‌الانبیاء در راستای توسعه اشتغال و اقتصاد مقاومتی نیز پیشگام بوده است.»

  علیرضا جلالیان/ بسیج بدنه مردمی انقلاب اسلامی محسوب می‌شود و در این عرصه (مردم متعهد به انقلاب اسلامی) موجب تقویت موضع انقلاب خواهد شد. چه اینکه بسیج در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی توانست نقش امنیتی و دفاعی خود را نشان دهد و در برهه‌های بعدی با حفظ این نقش، نقش‌های فرهنگی و اجتماعی را بازی کند. این تشکل مردمی تحت مدیریت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بزرگ‌ترین شبکه اجتماعی حقیقی در جهان محسوب می‌شود و این توان بسیار عظیمی است که در این مجموعه تجمع یافته است. در برهه‌هایی از انقلاب این توان نجات‌بخش بوده است. امروز حضور بسیجیان در عرصه اقتصادی و محرومیت‌زدایی یکی از جلوه‌های مهم کارکردی این نهاد است. از سویی فعالیت‌های محدود تربیتی در بسیج در قالب مهدهای کودک قرآنی و شجره طیبه صالحین هم آرام آرام در حال شکل دادن به نوع جدیدی از نظام تربیتی در کشور است که متأسفانه هنوز از سوی مسئولان مربوطه به رسمیت شناخته نشده است. این توان قابلیت ایجاد مدارس در تراز انقلاب اسلامی را به بسیج داده است. حضور بسیج در مساجد و محلات یکی از مهم‌ترین جلوه‌های حضور اجتماعی این نهاد است، اما متأسفانه در طول این سال‌ها از آنجا که عمده مسئولان این نهاد تفکر نظامی و امنیتی داشته‌اند، نتوانسته‌اند به اندازه ظرفیت‌های واقعی بسیج در حوزه‌های اجتماعی و اقتصادی آن بهره ببرند. حضور بسیج در مساجد می‌تواند به ایفای نقش اساسی مساجد در جامعه اسلامی کمک فراوانی کند و می‌تواند مسجدمحوری را در جامعه اسلامی مطالبه و اجرا کند. اما متأسفانه هنوز از این ظرفیت‌ها به اندازه حقیقی آنها بهره گرفته نشده است. 
بسیج می‌تواند مرکز تحول در محلات باشد و به سلامت اجتماعی در محلات کمک بسیاری کند. بسیج قادر است مسجدمحوری را در جامعه اسلامی ساری و جاری کند، از سویی می‌تواند در کشور با بهره‌گیری از توان مردمی سازمان‌یافته، در تولید و اقتصاد انقلابی بزرگ را رقم بزند.
همه آنچه درباره توان نهفته در نیروهای مردمی انقلاب که در ساختار بسیج سازمان‌یافته‌اند گفته شد، در صورتی محقق خواهد شد که مسئولان امر در این راستا با شناخت دقیق از محیط عملیاتی بسیج و از خود بسیج و به دور از نگاه کمی و گزارشی اقدام به عمل در راستای اهداف انقلاب اسلامی کنند. متأسفانه برخلاف میل مسئولان بسیج در سطح کلان وضعیت به گونه‌ای است که توان بهره‌گیری از ظرفیت‌های این مجموعه و شبکه اجتماعی سراسری و بزرگ در کشور آن‌طور که باید وجود ندارد و امروز بزرگ‌ترین مأموریت هیئت‌های اندیشه‌ورزی در بسیج در سطوح کلان و خرد از پایگاه‌های بسیج تا نواحی و سازمان بسیج و قرارگاه‌ها و ستاد فرماندهی کل سپاه شناخت درست این ظرفیت‌ها و راه‌های دست یافتن به اهدافی است که از این ظرفیت‌ها انتظار می‌رود. امید است با تحولات جدید در بسیج و با توجه به منویات فرمانده معظم کل قوا این امر سریع‌تر محقق شود.

همسر شهید مدافع حرم
 احسان امیری/ خانم «فاطمه ایزدی» همسر شهید مدافع حرم، سیداحسان حاجی‌حتم‌لو است که در سوریه به شهادت رسید. او در ادامه از خصوصیات اخلاقی و سال‌های زندگی با مرد آرزوهایش می‌گوید: 
آشنایی ما برمی‌گشت به سال 86، که برادرم با آقا احسان عازم کربلا بودند، ما هم برای بدرقه و خداحافظی رفتیم ترمینال. آنجا برای اولین بار ایشان را دیدیم. سال 88 مادر و پدرم از مکه آمده بودند، برادرم گفت که می‌خواهد خانواده دو تا از دوستانش را دعوت کند که خانواده آقا احسان یکی از آنها بود... اواخر تیر ماه برای خواستگاری آمدند و چون قرار بود هر دو خانواده با هم به سفر عتبات برویم، قرار شد پس از سفر جواب دهیم. در طول سفر ایشان از دید پدر و خانواده مناسب به نظر آمدند و وقتی هم که برگشتیم جواب مثبت دادیم و عقد کردیم. کل صحبت‌مان هم در یک جلسه چهل دقیقه‌ای خلاصه شد که در آن ملاک‌های‌مان با هم مشترک بود.
من ایشان را نمی‌شناختم؛ ولی تقریباً یک سال‌و‌‌نیم پیش از عقدمان خواب دیده بودم که با یکی از دوستان نشسته بودیم که آقام با برادرم آمدند. در خواب دوستم از من پرسید می‌دانی با چه کسی ازدواج می‌کنی؟ گفتم نه! بعد اسم سیداحسان حاجی‌حتم‌لو را به زبان آورد.  به دلیل فاصله سنی کمی که با برادرم داشتم، خیلی از مسائل شخصی‌ام را با ایشان در میان می‌گذاشتم... یادم هست یک روز به داداش گفتم، دوست دارم آدمی شریک زندگی‌ام بشود که مرا در امور معنوی رشد دهد و در کنارش به آرامش برسم. در سفر دانشجویی هم که به مکه رفتم، یکی از دعاهایم این بود: «اللهم ارزقنی زوجاً صالحاً.» پس از خواستگاری از برادرم پرسیدم ایشان چه جور آدمی هستند؟ خیلی تعریف کردند و گفتند «فقط همینو بهت بگم یه مسجد قائمه و یه سیداحسان حاجی‌حتم‌لو.» مراسم ازدواج‌مان خیلی ساده برگزار شد... می‌گفت من چون ارادت خاصی به شهدا دارم، دوست دارم زندگی‌ام تجملاتی نباشد تا فردا شرمنده آنها نشویم. در این پنج سال و دو ماه، زندگی ما آنقدر شیرین بود که برای برخی دوستان و آشنایان الگو به حساب می‌آمد. روی بحث غیبت خیلی حساس بود / ایشان روی بحث غیبت خیلی حساس بودند و اصلاً دوست نداشتند پشت سر کسی در منزل حرفی زده شود. شاید این روحیه‌ای که من دارم و اصلاً نمی‌خواهم در زندگی دیگران جست‌وجو کنم، بیشتر به دلیل رفتار ایشان بوده باشد؛ چون خیلی مراعات می‌کردند. همیشه می‌گفت لزومی ندارد ما در زندگی دیگران سرک بکشیم مگر اینکه طرف خودش بخواهد از روی درد و دل تعریف کند. نماز حضرت زهرا را به خودش واجب کرده بود / معمولاً نماز شب خواندنش را از ساعت دوازده و چهل دقیقه شروع می‌کرد؛ خیلی هم طولانی نبود که بخواهد بقیه اعضای خانه را اذیت کند، بعدش هم دو رکعت نماز حضرت زهرا(س)؛ این نماز را به خودش واجب کرده بود. خاطرم هست یک شب خوابیده بود با حالت اضطراب از خواب پرید و گفت: «قضا شد!» گفتم: «چی قضا شد شما که نماز خوندی؟» آنجا بود که گفتند: «نه....من دو رکعت نماز حضرت زهرا رو به خودم واجب کردم که حتماً هر روز بخونم؛ ولی امشب فراموش کردم» که همان موقع قضایش را بجا آورد.

مؤسسه انتشاراتی روایت 27 بعثت در ادامه انتشار مجموعه «بیست‌وهفت در 27» کتاب سرگذشت‌نامه سردار شهید «محمدابراهیم همت» را با عنوان «ماه همراه بچه‌ها است» منتشر کرده است. که کودکی تا شهادت وی را در بردارد. طبق روال مستندنگاری‌های مجموعه «بیست‌وهفت در 27» با خانواده، دوستان و هم‌رزمان شهید همت مصاحبه‌های متعددی انجام گرفته است. «گل‌علی بابایی» نویسنده کتاب می‌گوید: «این کتاب، مستندترین و جامع‌ترین کتابی است که درباره زندگی شهید همت نوشته شده و در آن تلاش شده است با استفاده از نقل قول‌های مختلف از هم‌رزمان و اعضای خانواده شهید همت، دیدی جامع از تمامی ابعاد شخصیتی وی ارائه شود.»  در بخشی از این کتاب آمده است: «... نهم 1361، شب عملیات مسلم‌بن‌عقیل در سنگر دیدگاه ایستاده بودم. حاج همت و دیگر برادران هم حضور داشتند. بی‌سیم کار می‌کرد. اوضاع شلوغ بود و گردان‌ها از نقطه رهایی عبور کرده بودند. حاج همت ساکت و آرام به آسمان خیره شده بود و اشک می‌ریخت. کمتر کسی به ایشان توجه داشت. همه سرگرم کار خودشان بودند. از حالت حاجی تعجب کردم. ابتدا به خودم اجازه ندادم چیزی بپرسم، اما طاقت نیاوردم. جلو رفتم. حال او را جویا شدم. حاج همت به بالا اشاره کرد و گفت: خوب به ماه نگاه کن. به آسمان نگاه کردم. به نظر می‌رسید ماه در حال حرکت است. حاج همت ادامه داد: ماه لحظه به لحظه، نیروهای ما را همراهی می‌کند. جایی که نیروها در معرض دید دشمن قرار می‌گیرند، ماه زیر ابر می‌رود و جایی که از دید دشمن خارج می‌شوند و نیاز به روشنایی دارند، ماه از زیر ابرها بیرون می‌آید و همه جا را روشن می‌کند.»  گفتنی است، نشر صاعقه «ماه همراه بچه‌ها است» را با عنوان فرعی «سرگذشت‌نامه سردار شهید محمدابراهیم همت» به قلم «گلعلی بابایی» در 272 صفحه مصور و در دو هزار و 500 نسخه منتشر کرده است.


در آخرین حج با مخالفت استاندار روبه‌رو شد، اما دلش روشن بود که رضایت استاندار را جلب می‌کند، به همین دلیل تمام‌ کارهای مربوط به هفته دولت و حتی انتخابات ۹۴ را جمع‌بندی کرده بود؛ افراد زیادی را واسطه قرار داد تا اینکه روزی آمد و کاغذی را نشان داد. از او پرسیدم چیست؟ گفت یک خبر خوش دارم و آن کاغذ را بوسید و ادامه داد این نامه بوی مکه را می‌دهد. استاندار اجازه داده بود که به حج برود.
به نقل از همسر شهید مرجان نازقلیچی
شهید «مرجان نازقلیچی» متولد سال ۱۳۵۳ و دارای دو مدرک تحصیلی لیسانس در رشته‌های علوم تربیتی و حقوق قضایی بود؛ بانویی که به فرهنگ ترکمن تعصب داشت و در همه مراسم‌ها با لباس سنتی خود حاضر می‌شد. سومین فرماندار زن کشور و اولین فرماندار زن استان گلستان، مهم‌ترین مسئولیت این بانوی شهید بود؛ مسئولیتی که در 31 فروردین سال 1393 به وی سپرده شد و نزدیک به 17 ماه (تا روز شهادت) در سمت فرماندار بندر ترکمن به نظام جمهوری اسلامی ایران خدمت کرد؛ اما فعالیت‌های اجرایی وی به این سمت ختم نشد. در سال 1381 در جایگاه کار‌شناس امور بانوان فرمانداری شهرستان ترکمن وارد وزارت کشور شد و از سال ۸۳ تا ۸۵ بخشدار مرکزی این شهرستان بود و مسئولیت روابط عمومي و پایگاه خبري فرمانداري تركمن طي سال‌هاي 1386 تا 1387 و مسئولیت اطلاعات اقتصاد خانوار و یارانه را نیز برعهده داشت. همكاري در قالب كميسيون فرهنگي تبليغات اسلامی ـ كميسيون همكاري با دولت و بسيج، نائب‌رئیس شورای راهبردی بانوان بسیج خواهران شهرستان ترکمن و بسیجی فعال نیز از دیگر فعالیت‌های نازقلیچی بود. فعالیت‌های مذهبی‌اش هم مانند فعالیت‌های رسمی‌اش، درخشان بود و نقطه عطف آن قبولي در آزمون بعثه رهبر معظم انقلاب در سال 1388 در جایگاه معينه (دستیار روحانی بین كاروان‌هاي حج احناف استان گلستان) بود که به واسطه آن، توفیق تشرف به زيارت مكه مكرمه و مدينه منوره برایش حاصل شد؛ شش بار نیز موفق به زيارت رهبر معظم انقلاب در سال‌هاي 82 تا 92 شد. همچنین در مقام بازرس علي‌البدل مجمع قاريان راه نور بندرتركمن زير نظر دفتر الحاج آخوند عابدي‌كر امام جمعه بندر تركمن هم مسئولیت داشت. این شهید بزرگوار سرانجام در حج سال 94 در حادثه منا، در طواف عشق به شهادت می‌رسد.

جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه
سردار قاآنی گفت: «رژیم صهیونیستی بعد از فتح خرمشهر به جنوب لبنان حمله کرد و در نهایت بعد از 18 سال چهارم خرداد مجبور به عقب‌نشینی از آن منطقه شد، این درس مقاومتی بود که فتح خرمشهر به مردم منطقه داد.» سردار سرتیپ اسماعیل قاآنی، جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه در مراسم تجدید میثاق جمعی از فرماندهان و یگان‌های منتخب نیروهای مسلح با آرمان‌های امام خمینی(ره) همزمان با سالروز آزادسازی‌ خرمشهر، اظهار داشت: «در خرمشهر رزمندگان با کمترین امکانات در برابر دشمن تا بُن دندان مسلح ایستادگی کردند و خرمشهر پس از 34 روز به خونین‌شهر تبدیل شد؛ هر چند که خونین‌شهر اعتبارش در پیش چشم ‌مردم و آزادگان جهان از هر خرمشهری بیشتر بود چرا که صحنه‌هایی از خودگذشتگی و ایثار را به نمایش گذاشت.»
جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه عنوان کرد: «رژیم ‌بعث عراق زمانی که خرمشهر را فتح کرد با تمام امکانات خود تلاش می‌کرد تا شهر را در اشغال خود نگه دارد و رزمندگان با فرماندهی امام خمینی(ره) پس از 578 روز و با انجام عملیات‌های مختلف در نهایت در عملیات ‌الی‌بیت‌المقدس توانستند خرمشهر را فتح کنند و خونین‌شهر دوباره به خرمشهر تبدیل شد.»
وی با بیان اینکه سوم خرداد روز بزرگ و برجسته و روز ایستادگی عزتمندانه در برابر دشمن بود، تصریح کرد: فتح خرمشهر زمانی انجام شد که دشمن استحکامات بسیاری را ایجاد کرده بود و به لحاظ تجهیزاتی موضع برتری داشت. فتح خرمشهر ایستادگی مستضعفان در برابر استکبار جهانی بود. پس از اینکه خرمشهر آزاد شد در سال 1982، رژیم صهیونیستی برای پوشش شکست صدام در برابر ایران و فتح ‌خرمشهر به لبنان حمله کرد و از جنوب لبنان وارد آن کشور شد.
سردار قاآنی بیان کرد: «دشمن تصور کرد که فتح خرمشهر، آخرین فتح رزمندگان است؛ اما فتح خرمشهر درس مقاومت را به مردم منطقه آموخت و کسانی که بنای مقاومت در برابر مستکبران را داشتند از فتح خرمشهر ایستادگی عزتمدارانه را آموختند و همین ایستادگی و مقاومت باعث شد تا جوانان حزب‌الله کاری کنند تا رژیم صهیونیستی در چهار خرداد سال 2000 میلادی مجبور به فرار از جنوب لبنان شود. خرمشهر در خرمشهر نماند، همانطور که کربلا در کربلا نماند.»
وی افزود: «فتح خرمشهر، مقاومت را به نیروهای حزب‌الله در جنگ 33 روزه آموخت. رژیم صهیونیستی بعد از چند سال جنگ 22 روزه را در غزه شروع کرد، اما رژیم صهیونیستی باز هم نتوانست کاری کند؛ زیرا فلسطینی‌ها درس مقاومت را به خوبی آموخته بودند.»
جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه تأکید کرد: «سلسله عملیات‌های جنایتکارانه دشمن هنوز ادامه دارد و جنگ در کشورهای اطراف ما است. هر جا فرهنگ خرمشهر حاکم شد، دشمن نتوانست کاری انجام دهد. آمریکا و کشورهای مرتجع عرب منطقه جمع شدند و به سوریه حمله کردند، اما نتوانستند از لحاظ نظامی کاری پیش ببرند و مجبور شدند مذاکره کنند؛ این اثر مقاومت است.»

راهکار شما برای جاری کردن دستورهای قرآن در کشور چیست؟
در آستانه ماه قرآن سومین هم‌اندیشی تریبون را به راهکارهای جاری کردن دستورهای قرآن در کشور اختصاص دادیم که در ادامه جمع‌بندی نظرات شما همراهان محترم را ارائه می‌دهیم.
مسئولان عامل به قرآن باشند/ «فرج‌زاده» از مياندوآب معتقد است، زماني که مسئولان و مديران نظام عامل به قرآن نباشند و دستور بدهند تا ديگران عمل کنند، دستورات قرآن در کشور جاری نمی‌شود. «محمود کوچکي‌دليوند» از صومعه‌سرا هم گفته است: مديران باید انقلابي و تابع ولايت باشند تا بتوانند دستورهاي قرآني را اجرا و عملياتي کنند. «مرضيه احمدي» از داران معتقد است يک مسئول بايد مجري دستورات اسلامي در خانواده و بستگان باشد تا مردم نيز پيرو آنان باشند. «حسين قاسمي» از کنگاور هم گفته است: عمل به قرآن خود بهترين مبلغ و مروج دستورات قرآني است. عمل خواص به دستورهاي قرآن، نظر «عليرضا فيروزي» از خرم‌دره است. «فاطمه‌زهرا احساني» از اروميه نیز گفته است: اگر مسئولان مديريت اسلامي داشته و به آنچه مي‌گويند عمل کنند، قطعاً جامعه به فرامين قرآني راغب‌تر مي‌شود. «انتخاب فرد با تقوا در رأس سه قوه» را «داود کاوسي» و «زندگي قرآني داشتن تمامي مسئولين کشور» را «محسن کوشکي» از خرم‌بيد مطرح کرده‌اند. «وجود دولت و مسئولینی معتقد به قرآن» راهکار «جمال کشاورزي» از خرامه، «انتخاب مديران انقلابي و الزام آنها به رعايت دستورهاي قرآني» پیشنهاد «حامد جعفري» از اهرم و «الگو بودن وزرا و دولتي‌ها» نظر «حسين کوشکي» از صفاشهر بوده است. «مصطفي اکبري» از داران هم نظر مشابهی دارد.
ترویج فرهنگ قرآنی با رسانه‌ها/ «سيما ساريخاني» از خرمي، «غلامرضا غديري» از گيلان و «حسينعلي پورپيرعلي» از نجف‌آباد به مسئله ترویج فرهنگ قرآنی در رسانه‌ها اشاره کرده‌اند.
آموزش قرآن/ آموزش قرآن و اهمیت دادن به آن در سنین مختلف از جمله راهکارهایی بوده است که «شيرزاد صحرايي» از صحنه، «اعظم پناهي» از کرمانشاه و «محمد نخعي» از بيرجند مطرح کرده‌اند.
مأنوس کردن کودکان با قرآن/ مأنوس كردن كودكان با دستورات قرآني را «محمد حيدري» و «علي پورفتحي» از خرم‌آباد و «هاشم حيدري‌نيا» از بهمئي مورد توجه قرار داده‌اند.
سایر دیدگاه‌ها/ «خادم‌الزهرا اسلامي‌نسب» و «خديجه ساريخاني» از صفاشهر «اهميت دادن به مؤسسات قرآني معتبر»، «محمدمهدي دشتي» از يزد «تبيين جايگاه مسجد در جامعه اسلامي ترويج فرهنگ قرآن‌محوري و قرآن‌باوري»، «بهرام عباسي» از مهاباد «خارج کردن قرآن از حالت دکور و ورود دادن آن به تمام جمع‌ها و برنامه‌ريزي و ارائه مفاهيم غني قرآن به شکل عامه فهم»، «اکبرپور» از بيرجند «باور اينکه قرآن دستورالعمل زندگي انسان‌هاست» و «محمد زارعي‌برآبادي از خواف هم به‌کارگيري نخبگان قرآني و شايسته‌گزيني را از جمله راهکارهای جاری کردن دستورات قرآن در کشور دانسته‌اند.
«مصطفي صالحي» از کهنوج گفته است: «به فرموده امام خميني(ره) راه جاري کردن دستورات قرآن، عمل به قرآن تحت لواي پرچم قرآن قرارگرفتن است، نه پرچم ديگران»، نظر «محمد نخعي» نیز این است که «علما و آشنايان به علوم قرآني، ظرايف و دستورات دين را از متن قرآن در بياورند و در سطح جامعه و به ویژه مسئولین رواج دهند.»
«محمدرضا زاهد» از بيرجند، «حميده محمدي‌کردعليوند» از خرم‌آباد، «محمدرضا شعباني» و «عبدالعلي شيرعلي» از هنديجان، «حشمت‌اله سليماني» از کرمانشاه، «حامد آزادمرد» از آستارا و «ريحانه عباسي» از نقده با نظرات ذی‌قیمت خود در این هم‌اندیشی با ما همراه بودند.
برندگان تریبون سوم
«محمود کوچکي‌دليوند» از صومعه‌سرا / «فرج‌زاده» از مياندوآب / «عبدالعلي شيرعلي» از هنديجان
پرسش تریبون چهارم
راهکارهای مقابله با بحران‌های زیست‌محیطی چیست؟

می‌گفت ما رو چه به کار اقتصادی! بذار راحت باشیم، سر ساعت بریم سر کار و برگردیم، بعد از سی سال هم حقوق بازنشستگی بگیریم و استراحت کنیم. گفتم اولاً، اقتصاد مقاومتی یعنی هر کس هر جایی که هست و می‌تونه باید تولید کنه، دوماً یه نگاه به بازنشسته‌های مجموعه خودمون بکن، همه‌شون دنبال یه کار و داشتن درآمد هستند تا هزینه‌های زندگی‌شون رو تأمین کنند. حالا چی می‌شه هفته‌ای چند ساعت وقت‌ بذاری برای یه کار کوچیک تولیدی کشاورزی تا در آینده بتونی ادامه بدی و بچه‌هات رو هم مشغول کنی.