ولی‌الله سیف درباره ابلاغ دستورالعمل پرداخت وام بانکی پنج میلیون تومانی با وثیقه قرار دادن یارانه‌های دریافتی گفت: دستورالعمل پرداخت این وام‌ها به بدنه بانکی ابلاغ شده است و بانک‌ها در حال عمل هستند. در گذشته کارت‌های اعتباری 10 میلیونی، 20 میلیونی و 50 میلیونی صادر می‌شد؛ اما در حال حاضر کارت‌های اعتباری پنج میلیونی را هم در میان این کارت‌ها قرار داده‌ایم تا از طریق وثیقه گذاشتن یارانه بتوان پرداخت وام را عملیاتی کرد.
 سعید مهدوی/ اقتصاد گروه‌هاي تروريستي هر چند كه از ديد تحليلگران سياسي و كارشناسان به طور کامل مشخص و واضح است؛ ولي در عمل سازوکار تأمين مالي آنها بسيار پيچيده و برنامه‌ريزي شده است. البته با توجه به مسائل امنيتي و پیامدهایی كه در آينده براي تأمين‌كنندگان آن وجود دارد، همواره مخفي و پوشيده است؛ اما با توجه به برخي گزارش‌های معتبر و همچنين اخباري كه از مردم و نيروهاي درگير در اين مناطق به دست مي‌آيد، مي‌توان تا حدود زيادي جورچین اقتصادي اين گروه‌هاي تروريستي را كنار هم چيد. گروهك تروريستي «داعش» بزرگ‌ترين و ثروتمندترين گروهكي است كه تاكنون در جهان شناخته شده است. برخلاف بسیاری از گروه‌های تروریستی کوچک‌تر که با هدف ایجاد تنش برای رسیدن به مقاصد سیاسی/ ایدئولوژیکی خاص تشکیل می‌شوند، داعش از ابتدا هدف خود را از مبارزه، تأسیس یک کشور به اصطلاح اسلامی جدید اعلام کرده و بر همین اساس نظام اقتصادی آن هم از منابع مختلف تأمین می‌شود. تصور عموم مردم این است که کمک‌های مستقیم خارجی، که عموماً از طرف شیوخ عرب حاشیه خلیج‌فارس و در راستای مبارزه با نفوذ ایران در منطقه تأمین می‌شود، قسمت عمده مخارج ماشین جنگی داعش را تأمین می‌کند؛ اما برخلاف این تصور، بخش مهم درآمدهای این گروه از محل قاچاق و فروش کالا با تجار و دولت‌های منطقه در بازار سیاه حاصل می‌شود و کمک‌های مالیِ مستقیم نمی‌توانند مخارج گزاف این گروه را تأمین کنند.
حال پرسش اینجاست که منابع مالی عظیم چنین گروه‌های تروریستی از کجا و چگونه تأمین می‌شود و چرا نهادهای پولی بین‌المللی که مدعی مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم هستند، برای این گروهک‌ها محدودیت ایجاد نمی‌کنند و آنان به آسانی و به طور گسترده به منابع مالی خود دسترسی دارند؟

نقش و جایگاهFATF  
برای داعش کجاست؟
نهادهایی همچون FATF از سال‌ها پیش تشکیل شده‌اند و قوانینی تصویب کرده‌اند تا کشورها بتوانند جریان تأمین مالی تروریسم را قطع کنند؛ اما در گزارش‌های این سازمان می‌خوانیم که تعداد زیادی از کشورهای عضو، تراکنش‌های مالی مشکوک و حتی محرز داشته‌اند و تنها عده انگشت‌شماری از کشورها اقدام عملی در مقابله با این تراکنش‌ها صورت داده‌اند. به راستی، هر چه زودتر باید جلوی معامله با داعش گرفته می‌شد و هزینه‌های مالی و جانی مبارزه با آن کاهش می‌یافت. به نظر می‌رسد، اگر در کنار این هیاهوی رسانه‌ای مقابله با داعش، عزم کشورها برای مقابله با این گروه جزم بود، داعش امروز نمی‌توانست این چنین جایگاه خود را حفظ کند. شاهد این مدعا، گزارش‌هایی است که FATF و نهادهای مشابه منتشر می‌کنند. نیازی نیست کشورها آشکارا به داعش کمک مالی یا نظامی کنند؛ بلکه کافی است با سهل‌گرفتن رویه‌های امنیتی ـ مانند آنچه امروز می‌بینیم ـ از انجام تراکنش‌های مالی، اعزام نیرو، قاچاق سلاح و کالا و... به داعش جلوگیری نکنند. نتیجه این رویکرد سهل‌گیری به داعش، همین چیزی است که امروز شاهد آن هستیم. افزون بر ممانعت مبادله کالا (به جز کالاهای ضروری) و پول، راه‌های دیگری مانند محدود کردن تولید نفت و هدف قرار دادن انبارهای پول نقد این گروه وجود دارد که کم و بیش انجام شده؛ ولی باید بیشتر استفاده شوند.

قاچاق نفت
 عمده‌ترین منبع داعش
از ابتدای شروع فعالیت‏های داعش در عراق بسیاری از تحلیلگران حوزه انرژی نگران بودند که دستیابی این گروه به منابع نفتی این منطقه، بازار جهانی را تحت تأثیر قرار دهد؛ چنانکه همزمان با آشوب‌آفرینی تروریست‏های داعش در عراق، قیمت نفت به بالاترین سطح خود رسید. اگر چه افزایش قیمت نفت با افزایش سطح تقاضا همخوانی نداشت و به عبارتی دیگر نفت بسیار بیشتر از تقاضا افزایش یافته بود، اما بخش مهمی از افزایش قیمت آن‏ را باید در جوّ روانی و نگرانی از کاهش عرضه نفت ارزیابی کرد. در این میان، آژانس بین‏المللی انرژی با اشاره به پیش‌بینی خود مبنی بر افزایش دو میلیون بشکه‏ای ظرفیت تولید نفت عراق تا سال 2019، هشدار داد که تهدیدات تروریستی در عراق می‏تواند مانع از تحقق این هدف شود و با ناامنی داخلی این کشور افزایش تولید به نحو فزاینده‏ای در معرض خطر قرار گیرد. در کنار حضور گروه تروریستی داعش بر منابع عظیم نفتی عراق، این گروه تروریستی توانست ظرف سه سال گذشته بر بسیاری از میادین، پالایشگاه‏ها و تأسیسات نفتی در شرق سوریه نیز تسلط پیدا کند و با سلطه بر تأسیسات نفتی عراق و سوریه به فروشنده نفت در منطقه تبدیل شود؛ به‏ گونه‌ای که این گروه بر هفت چاه نفت و دو پالایشگاه در شمال عراق و شش چاه نفت از 10 چاه نفت سوریه تسلط داشت و توانست از طریق ایجاد شبکه‏های پیشرفته‏ای از واسطه‏ها و دلالان در منطقه کردستان عراق و نیز در ترکیه، روزانه 45 هزار بشکه به فروش برساند. فروش ارزان قیمت نفت در میادین تحت تصرف گروه تروریستی حاضر در عراق و سوریه با قیمت 20 تا 60 دلار در مقایسه با بهای نفت در بازارهای جهانی با قیمت 95 تا 105 دلار سبب شد تا گروه تروریستی داعش به درآمدی نزدیک به 40 میلیون دلار در ماه دست پیدا کند. به عبارت روشن‌تر، باید گفت درآمد ناشی از فروش نفت ولو با قیمت پایین‏تر از 20 دلار در هر بشکه برای گروهی، نظیر داعش منبع درآمدی بزرگی خواهد بود. نکته‏ای که باید در این ‏راستا متذکر شد، این است که بیشتر درآمدهای قاچاق نفت داعش، با حمایت انگلستان و آمریکا و در اقلیم خودمختار کردستان عراق و از طریق ‏ترکیه حاصل می‌شود.

حامیان اصلی داعش
 از بعد اقتصادی و سیاسی
پایگاه «گلوبال ریسرچ» کانادا در تازه‌ترین گزارش افشاگرانه خود، فهرستی را از شش کشور به همراه رژیم صهیونیستی در جایگاه حامیان گروه تروریستی داعش در جهان معرفی کرد. بر اساس این گزارش، عربستان، ترکیه، قطر، رژیم صهیونیستی، انگلیس، فرانسه و آمریکا از داعش پشتیبانی می‌کنند.

اقتصاد غیر نفتی داعش
گروهک تروریستی داعش افزون بر فروش نفت از راه‌های دیگری برای تأمین مالی خود استفاده می‌کند که مهم‌ترین آنها عبارتند از: مالیات‌گیری در مناطق تحت سلطه آن، دستبرد به بانک‌ها و خزانه‌های شهرها، باج‌گیری و آدم‌ربایی در کشورهای مورد حمله و کشورهای اروپایی، تاراج و فروش اشیای عتیقه کشورهای سوریه و عراق، ترانزیت و قاچاق مواد مخدر سنتی و صنعتی و کمک‌های مستقیم مالی سرمایه‌داران و صاحبان کارگاه‌ها و کارخانجات کشورهای حوزه خلیج‌فارس.

گزینه روی میز
اگرچه این گروه در پی شکست‌های اخیر حدود نیمی از سرزمین‌های تحت اختیارش را از دست داده است، ولی همچنان با استفاده از ثروت عظیمی که در سال 2014 در فتح موصل اندوخته و در اختیار داشتن منابع درآمدی پایدار، مانند مالیات می‌تواند هزینه‌های خود را مدیریت کند. با توجه به این منابع مالی بسیاری از کارشناسان معتقدند، در کنار عملیات نظامی باید علیه منابع مالی این گروهک تروریستی نیز اقدام کرد؛ ولی در عمل با توجه به اینکه هنوز به درستی منابع اقتصادی آن مشخص نیست و مورد حمایت شدید کشورهای مرتجع منطقه و اروپایی و غربی است، تنها گزینه روی میز برای پاک کردن کشورهای مسلمان از شرّ این گروه‌های تروریستی، راهکار نظامی و مقابله مستقیم است.


 محمد نوری/ طی چند سال گذشته شاهد پیدایش کمپین‌هایی در عرصه فضای مجازی، شبکه‌های اجتماعی و... در کشور هستیم که با هدف‌های گوناگون همچون حفظ محیط‌زیست، مبارزه با بحران آب، کمک به بیماران خاص، خرید کالای ایرانی یا مبارزه با خرید لبنیات گران و بی‌کیفیت و با عناوینی همچون؛ «من کالای ایرانی می‌خرم» در حوزه حمایت از کالای تولید داخلی، «از خودمان شروع کنیم» در حوزه فرهنگ‌سازی اجتماعی، «تو تنها نیستی» درباره پاسخگویی به حضور نوجوانان در فضای مجازی و... شکل گرفته و بعضاً با استقبال مناسب مخاطبان مواجه شده که تأثیر آن در اصلاح روند یا رونق آن بخش، انکارناپذیر است.
کمپین‌ها به منزله جنبش‌هایی که در حمایت یا اعتراض به موضوع، نهاد، سازمان یا فرد خاصی شکل می‌گیرد، دارای پیام و محتوایی خاص است، اما نمی‌توان همه آنها را مثبت ارزیابی کرد؛ زیرا ممکن است یک کمیپن از ابتدا منفی باشد و گاه نیز مثبت باشد، اما از عواملی تأثیر پذیرد و از هدف اصلی خود منحرف شود. کمپینِ «نه به خودرو صفر ایرانی» یا «خودرو نخریم» از جمله موارد کمپین‌های منفی است که در فضای مجازی راه‌اندازی شد و در عرصه اقتصادی تأثیرگذار بود.
به اعتقاد برخی کارشناسان، ظهور و بروز کمپین‌های مثبت در عرصه اقتصاد موجب رشد اقتصادی می‌شود؛ چرا که رشد پایدار اقتصادی بدون انباشت سرمایه اجتماعی ممکن نیست؛ همان‌گونه که رقابت در بازار بدون نهادهای اجتماعی که ایجاد‌کننده این رقابت هستند، ممکن نیست. تجربه جوامع غربی در این حوزه مبین تأثیر بسیار نهادهای مردمی در اقتصاد است که رشد اقتصادی به صورت نسبی و پایدار را در آن جوامع ایجاد کرده است.
در حالی که اقتصاد کشور با یک جنگ تمام‌عیار اقتصادی از سوی دشمنان نظام اسلامی مواجهه است،‌ راه‌اندازی کمپین مثبت در حوزه اقتصاد می‌تواند ایران را از هر آرایش نظامی در مقابل جنگ نرم اقتصادی بهتر حفظ می‎کند؛ چرا که وقتی جامعه مردمی قوام یافت و فعال شد، بهتر می‎تواند در مقابل هر نوع دشمنی از خود محافظت کند.
چند روزی است که کمپین حمایت از تولید پوشاک ایرانی با شعار «خرید پوشاک ایرانی، تحقق اقتصاد مقاومتی» با هدف کاهش و مرتفع کردن موانع پیش روی تولید پوشاک ایرانی در کشور به راه افتاده است؛ کمپینی که هم در عرصه سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی به حمایت از تولید پوشاک ایرانی پرداخته است و هم در عرصه خرید و مصرف پوشاک ایرانی موجب رونق تولید داخلی می‌شود.
بنا بر اظهارات مسئولان، گردش مالی صنعت پوشاک کشور سالیانه بالغ بر 15 میلیارد دلار است که گفته می‌شود 30 درصد این پوشاک وارداتی و بخش عمده آن از طریق قاچاق وارد کشور می‌شود. این در حالی است که در کشور توان و امکان تولید پوشاک با قیمت و کیفیت مناسب وجود دارد و اگر حمایت از تولید پوشاک داخلی و استقبال مردم از خرید و مصرف پوشاک ایرانی صورت گیرد،‌ علاوه بر رونق اقتصادی و افزایش اشتغال، اجازه واردات به محصولات خارجی داده نشده و از قاچاق پوشاک جلوگیری می‌شود.
راه‌اندازی کمپین حمایت از تولید داخلی با اولویت حمایت از تولید و خرید و مصرف پوشاک داخلی اقدام مبارکی است که می‌تواند گام مؤثری در تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در این حوزه باشد، به شرطی که همه مردم به این کمپین پیوسته و بستر کارآفرینی و اشتغال در کشور را فراهم آورند و مسئولان دولت با آن به تقابل برنخیزند و روند اجرای آن را در تسهیل رونق تولید فراهم کنند؛ چرا که این اقدام در نهایت به خود دولت کمک شایانی خواهد کرد.

 مالیات مانع افزایش قیمت
مجید کیان‌پور، عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به اینکه اجرایی شدن قانون اخذ مالیات از خانه‌های خالی نقش مؤثری در بهبود بازار مسکن دارد، گفت: این قانون برای دلالان و سوداگران بازار مسکن بسیار اثرگذار است و مانع افزایش دلالی در این بازار می‌شود. وی افزود: طرح مالیات از خانه‌های خالی باید در بازار خرید مسکن اجرایی شود تا مانع افزایش قیمت بی‌رویه و نیز تعداد این خانه‌ها شود.
 خاموشی در کمین کشور
گزارش‌ها حاکی از آن است که اوج مصرف برق در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته با افزایش هشت هزار و 572 مگاواتی روبه‌رو شده است. این در حالی است که کل مبادلات برق در 21 خرداد برابر با یک هزار و ۷۵۰ مگاوات بوده که سهم صادرات از این میزان برابر با یک هزار و ۳۷۲ مگاوات و سهم واردات نیز ۳۷۸ مگاوات بوده است. با این اوصاف، باید منتظر خاموشی‌های مقطعی در کشور بود.
 کاهش درآمدهای نفتی ایران
بر اساس آمارهای اداره اطلاعات انرژی آمریکا، درآمد نفتی اوپک در سال 2016 به حدود یک‌سوم، یعنی 4/433 میلیارد دلار کاهش یافت. میزان درآمدهای نفتی ایران در سال 2012 میلادی 3/68 میلیارد دلار بود که رقم مذکور در سال 2016 به 2/36 میلیارد دلار رسید. کاهش قیمت نفت میزان درآمد کشورهای عضو اوپک را از سال 2012 به این طرف بیش از 60 درصد کاهش داده است. گفتنی است، هیچ‌ یک از این کشورها، به طور کامل خود را با این کاهش درآمدها تطبیق نداده‌اند.
 پراید بازنشسته می‌شود
عزیز اکبریان، رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: سازمان استاندارد اعلام کرده است خودروی پراید تا پایان سال ۹۶ باید از خطوط تولید خارج شود. کمیسیون صنایع نیز به خودروسازان اعلام کرده است و آنها تا پایان سال جاری پراید را بازنشسته می‌کنند.

 سید فخرالدین موسوی/ «مادر تحریم‌ها»؛ این تیتر واکنش روزنامه «وطن امروز» به تصویب تحریم‌های تازه علیه کشورمان است؛ این روزنامه همچنین در یادداشتی با عنوان «مرگ برجام» نوشت: «سنای آمریکا طرح تحریم‌های جدید ایران، موسوم به اس 7220 را با اکثریت مطلق آرا (98 رأی مثبت در مقابل دو رأی منفی) تصویب کرد و احتمالاً راه سختی برای تصویب در مجلس نمایندگان آمریکا و نهایتاً تأیید توسط ترامپ برای اجرایی شدن نخواهد داشت.»
روزنامه «کیهان» نیز برای تیتر یک کردن اقدام سنای آمریکا عنوان «درخت برجام میوه داد! تحریم‌های بی‌سابقه آمریکا علیه ایران» را برگزید و نوشت: «مقامات ارشد دولت یازدهم که برجام را «فتح‌الفتوح!»، «آفتاب تابان»!، «معجزه قرن»!، «بزرگ‌ترین دستاورد تاریخ ایران»!، «نشانه تسلیم همه قدرت‌های بزرگ در برابر اراده ملت»!، «پیروزی بزرگ‌تر از فتح خرمشهر» و... نامیده و تأکید کرده بودند «در همان روز اول توافق، تمام تحریم‌های بانکی، بیمه‌ای، مالی، حمل‌ونقل، پتروشیمی، فلزات سنگین و تحریم‌های اقتصادی به طور کامل لغو خواهند شد و نه تعلیق. حتی تحریم‌های تسلیحاتی نیز کنار گذاشته می‌شود» چرا سکوت کرده‌اند؟»
اکنون این روزنامه در یادداشت روز خود نیز با تیتر «کاش فقط برجام نقض شده بود!» نوشت: «اکنون می‌توان با قاطعیت گفت از برجام، فقط یک نام باقی ‌مانده و این توافق رسماً از حیّز انتفاع ساقط شده است. البته نقض صریح روح و جسم برجام، گوشه بسیار کوچک حاصل از این طرح است و این تازه شروع ماجراست. واکنش دولت آقای روحانی به این تحریم‌ها چگونه خواهد بود؟ اصولاً چرا با وجود حیاتی بودن برجام برای غرب، آمریکایی‌ها بدون «هیچ نگرانی خاصی» آن را نقض کردند؟ «خاص» از آن جهت که برخی مقامات حال حاضر غربی پیش از این بارها تأکید کرده و هنوز هم می‌کنند که به هر قیمت ممکن باید این توافق حفظ شود، چرا که به تعبیر اوباما، برجام یکی از بزرگ‌ترین پیروزی‌های غرب در حوزه سیاست خارجی بوده است، برجامی که بدون شلیک یک گلوله، توانست برنامه هسته‌ای ایران را متوقف کند! آمریکا چرا با این وجود، به راحتی طرح را تصویب و برجام را پاره کرد؟»
 روزنامه «جام‌جم» تیتر «دست چدنی تحریم» را انتخاب کرد و روزنامه منتقد «افکار» نیز «تکرار تحریم» را بر صفحه اول نشاند؛ «جوان» دیگر روزنامه‌ای بود که تیتر «تحریم با روحانی» را بر صفحه خود قرار داد و سخنان برني سندرز، سناتور دموكرات يكي از دو مخالف تصويب طرح جديد تحريم ايران را منتشر کرد: «من باور دارم كه تحريم‌هاي جديد عليه ايران ممكن است توافق مهم هسته‌اي با تهران را در معرض خطر قرار دهد. من در گذشته به تحريم‌ها عليه ايران رأي موافق داده‌ام و باور دارم تحريم‌ها ابزاري مهم براي كشاندن ايران به پاي ميز مذاكره بود. اما معتقدم اين تحريم‌هاي جديد ممكن است توافق بسيار مهم هسته‌اي را كه بين آمریکا و متحدانش و ايران در سال ۲۰۱۵ منعقد شد، در معرض خطر قرار دهد. اين ريسكي است كه ارزش آزمودن ندارد»؛ موضوعی که اگرچه برنی سندرز در آمریکا به آن اعتراف کرد و نسبت به آن هشدار داد؛ اما رسانه‌های اصلاح‌طلب و حامی دولت یازدهم به سادگی از کنار آن عبور کردند چرا که  با وجود این تیترهای درشت در رسانه‌های منتقد دولت در آن سو گویا هنوز خبر تصویب تحریم جدید و البته فراگیر علیه جمهوری اسلامی ایران را نشنیده‌اند، روزنامه‌هایی که صبح فردای انعقاد برجام «تحریم‌ها به تاریخ پیوست»، «خلاص شدیم، سلام بر ایران بی‌تحریم»، «صبح بدون تحریم»، «فروپاشی تحریم»، «اینک بدون تحریم»، «تحریم رفت»، «کلید تدبیر، قفل تحریم‌ها را گشود»، «غروب تحریم، ساحل توافق»، «پیروزی، بدون جنگ» را با بزرگ‌ترین کلمات ممکن بر صفحه نخست خود به چاپ رساندند، صبح شنبه، 27خرداد ماه ترجیح‌شان این بود که یا مانند «شرق» تیتری علیه سپاه پاسداران انقلابی اسلامی را بر صفحه اول خود بنشانند یا مانند روزنامه «قانون»، قصد نمایندگان ملت برای پرسش از رئیس‌جمهور را تا حد یک موضوع جناحی و تسویه‌حسابی سیاسی تقلیل بدهند یا مانند روزنامه «آرمان امروز» مسائل فرعی دست چندم را برای تیتر یک برگزینند. یا حتی عجیب‌تر، مانند روزنامه «آفتاب یزد» از امتداد و الزام به پایبندی و اجرای برجام سخن به میان آورند! بی‌تفاوتی که شاید بتوان علت آن را در واکنش یکی از کاربران فضای مجازی بازیافت که نوشت: «دوباره کدخدا ما را تحریم کرد؛ دوبار امیدتان به آمریکا با پاسخ عکس روبه‌رو شد؟ حالا چگونه آب صابون بیاوریم روی‌تان را بشورید!»

 مهدی فرهادی/ بررسی‌های «NSPCC» بین 2000 نفر از والدین کودکان هشت تا سیزده ساله نشان داد که خیلی از آنها نمی‌دانند چگونه درباره فضای مجازی با فرزندان‌شان صحبت کنند و چگونه به آنها ایمنی بدهند. در این نظرسنجی مشخص شد که 91 درصد از کودکان هشت سال حداقل یک‌بار در هفته از اینترنت؛ البته بدون آگاهی پدر و مادر استفاده کرده‌اند.
 نزدیک به 31 درصد از والدین هم اعتراف کرده‌اند که از فرزندان بزرگ‌تر، یعنی خواهر و برادر بزرگ‌تر کودک که تجربه استفاده از اینترنت دارند، خواسته‌اند تا به سؤال‌های آنها درباره فضای مجازی جواب بدهند. علاوه بر این 16درصد از والدین گفته‌اند که آنها با اعتمادبه‌نفس بیشتری می‌توانند درباره خطرهای دنیای واقعی با کودکان‌شان صحبت کنند تا خطرات احتمالی دنیای مجازی، اینترنت و زندگی آنلاینش. 
یکی از یافته‌های کلیدی گزارش جدید این است که تعداد پایگاه‌های اینترنتی استفاده‌کننده از «دامنه سطح بالای» عمومی و مشغول به توزیع عکس‌های سوء‌استفاده جنسی از کودکان، نسبت به سال 2015 به میزان 258درصد افزایش یافته است. 
به علاوه، 94 درصد از نشانی‌های اینترنتی (URLs) روی خدمات رایگانی میزبانی می‌شوند که به هیچ هزینه‌ای برای ایجاد حساب یا آپلود محتوا نیاز نیست.
 افراد جنایتکار به طور فزاینده‌ای از شیوه‌های پنهان‌کاری برای پنهان کردن تصاویر و فیلم‌های سوء‌استفاده‌های جنسی از کودکان در اینترنت استفاده می‌کنند و سرنخ‌هایی بر جا می‌گذارند تا پادوفیل‌ها (افراد با گرایش به آزار جنسی کودکان) بتوانند از طریق آن؛ این تصاویر و عکس‌ها را که پشت محتوای قانونی پنهان شده‌اند، پیدا کنند.