تروریسم و مبارزه با آن عبارتی است که آمریکا، به ویژه از حوادث 11 سپتامبر 2001 تا به امروز همواره به کار برده و بخش مهمی از سیاست داخلی و خارجی این کشور را تشکیل می‌دهد. به اذعان هیلاری کلینتون، وزیر خارجه دور اول ریاست جمهوری اوباما، القاعده برای اهداف آمریکا در افغانستان تأسیس شد و داعش به منظور ایجاد تغییرات در غرب آسیا مولود دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکاست. 
گویا بازی آمریکا با تروریسم برای توجیه سلطه‌گری جهانی‌اش پایانی ندارد، چنانکه پس از سال‌ها آمریکا، القاعده را ابزار جدید تحرکات خود قرار داده است؛ در حالی که ادعای آنان را حرکت گسترده القاعده برای مقابله با قدرت گرفتن داعش و البته تحرک آمریکا برای امنیت جهان تشکیل می‌دهد. 
مقامات ارشد اطلاعاتی آمریکا و اروپا اعلام کردند، القاعده درصدد است با تشکیل امارت در سوریه، نفوذ خود را در این کشور توسعه دهد و با تکفیری‌های «داعش» به رقابت بپردازد. بنا به گفته مقامات ارشد اطلاعاتی و مبارزه با تروریسم آمریکا و اروپا، رهبری ارشد القاعده در پاکستان که پس از یک دهه حملات پهپادی «سیا» به شدت تضعیف شده است، تصمیم گرفته است که آینده این گروه تروریستی را در سوریه تشکیل دهد؛ از این رو به صورت محرمانه ده‌ها نفر از کهنه‌کاران مجرب خود را به این کشور فرستاده است. روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» در این‌باره گزارش داده است که مقامات غربی می‌گویند که گروهی از اعضای القاعده معتقدند، سوریه اهمیت رو به رشدی برای این سازمان دارد و احتمالاً این مسئله حکایت از شروع یک رقابت خونین القاعده با داعش دارد.
به عوامل این گروه گفته شده است فرایند ایجاد پایگاه‌های جایگزین در سوریه را آغاز کنند و زمینه را برای ایجاد یک امارت از طریق جبهه النصره فراهم آورند تا بتوانند با داعش رقابت کنند. نیویورک تایمز در گزارشی آورده است، این تغییری چشمگیر برای القاعده و گروه‌های وابسته به آن است و تهدیدی برای آمریکا و اروپا به شمار می‌آید. اعضای القاعده سال‌هاست که در سوریه در رفت‌وآمد هستند و «ایمن الظواهری» سرکرده القاعده در پاکستان، اعضای ارشد خود را به منظور تقویت جبهه النصره در سال 2013 به سوریه فرستاد. یک سال بعد، الظواهری یک شبکه القاعده به نام «خراسان» را به سوریه فرستاد که به گفته مقامات آمریکایی، حملاتی را علیه غرب برنامه‌ریزی کرده بودند. رسانه‌های غربی پیش از این نیز اخباری از پیام پسر بن‌لادن، سرکرده القاعده مبنی بر لزوم حضور طرفداران القاعده در سوریه منتشر کرده بودند. در ادامه همین فضاسازی‌ها «چارلز لیستر» عضو ارشد اندیشکده خاورمیانه در ماه جاری در نشریه «فارن پالیسی» نوشت: «ترکیب امارت القاعده و احیای رهبری مرکزی القاعده در شمال سوریه نمایانگر افزایش اعتمادبه‌نفس این برند سازمان جهادی است». برآوردهای تحلیلگران اطلاعاتی آمریکا حکایت از آن دارد که داعش بین 19 تا 25 هزار جنگجو دارد که بین عراق و سوریه تقسیم شده‌اند. «جان برنان» رئیس سیا در ماه جاری به «ان‌بی‌سی» گفت: «ما بخش اعظمی از القاعده را از بین برده‌ایم. این گروه به طور کامل از بین نرفته است و ما باید بر آنچه آنها می‌توانند انجام دهند، متمرکز شویم». طبق این گزارش، هم‌اکنون رهبری ارشد القاعده به دنبال فرونشاندن شکست‌های خود در پاکستان و به راه انداختن یک کودتای تبلیغاتی در سوریه از طریق ایجاد یک امارت رسمی در این کشور است.
مجموع این محورهای رسانه‌ای یک اصل را دربر دارد و آن، اینکه از یک سو سوریه توان مقابله با تروریسم را ندارد؛ در حالی که آمریکا در گذشته القاعده را از بین برده است. مجموع این جوسازی‌ها با هدف توجیه نظامی‌گری آمریکا در سوریه صورت می‌گیرد. آمریکایی‌ها همزمان برآنند تا دستاوردهای ارتش سوریه و مقاومت در مبارزه با تروریسم و تلفات سنگین تروریست‌ها را کمرنگ و آن را به درگیری درونی گروه‌های تروریستی نسبت دهند. آنها با این حربه به دنبال ایجاد فضای تحقیر علیه مقاومت هستند؛ در همین حال آمریکا با تقسیم‌بندی جدید در میان گروه‌های تروریستی به دنبال جداسازی برخی گروه‌ها برای معرفی آنان به منزله معارضان میانه‌رو هستند تا در لوای آن به ادامه حمایت از این گروه‌ها با هدف استمرار بحران در سوریه و حتی ورود این گروه‌ها در ساختار سیاسی با ادعای میانه‌رو بودن بپردازند. طراحی آمریکا برای توجیه‌پذیر کردن تقویت القاعده ابعاد چندجانبه‌ای دارد. در ادامه طراحی آمریکا برای اجرای این طرح روزنامه واشنگتن‌پست از خطرها و تهدیدهای بالقوه شاخه القاعده در آفریقا علیه سنگال و شهر داکار، پایتخت این کشور خبر داد. از سوی دیگر گروهک تروریستی القاعده، شاخه یمن، با صدور بیانیه‌ای تهدید کرده است که نیروهای اماراتی مستقل در جنوب یمن را بیشتر مورد هدف قرار می‌دهد. 
در کشورهایی، مانند لیبی و برخی کشورهای آفریقایی نیز القاعده از توسعه نفوذ خود گفته است. با توجه به آنچه ذکر شد، می‌توان گفت، آمریکا که چندان به تحقق اهدافش با مهره داعش امیدی ندارد، به دنبال بهره‌گیری دوباره از القاعده است تا ضمن استمرار بحران در منطقه، از عنوان القاعده برای پیشبرد اهداف نظامی و سیاسی خود در منطقه بهره بگیرد؛ در حالی که در ظاهر ادعای مبارزه با تروریسم را دارد.

آمریکای لاتین هنوز از شوک به قدرت رسیدن ماکرنی، حامی سرمایه‌داری که خود را دوست آمریکا و صهیونیست‌ها می‌نامد، در آرژانتین خارج نشده که تحولات برزیل ابهامات بیشتری را درباره روند جاری در ساختار سیاسی آمریکای لاتین ایجاد کرد. پس از ماه‌ها کش‌مکش سیاسی، سرانجام به دنبال حکم مجلس سنای برزیل مبنی‌بر تعلیق دیلما روسف، از ریاست‌جمهوری این کشور، بحران در آمریکای لاتین شدت گرفت. پس از این حکم، «مایکل تمر» معاون رئیس‌جمهور برزیل ریاست موقت این کشور را عهده‌دار شد. این تغییرات در حالی صورت گرفت که یک نکته مهم درباره رئیس‌جمهور موقت برزیل که از جریان اپوزیسیون بوده، مطرح شده است و آن، روابطش با آمریکاست. پایگاه خبری افشاگر «ویکی‌لیکس» دو سند به تاریخ 11 ژانویه و 21 ژوئن سال 2006 منتشر کرده است که نشان می‌دهد، «تمر» خبرچین سازمان اطلاعات آمریکا بوده است. در یکی از سندها، ‌رئیس‌جمهور موقت کنونی برزیل اطلاعاتی حاوی تحلیل وضعیت سیاسی این کشور در زمان ریاست جمهوری «لولا داسیلوا» را ارسال کرده که یکی از دریافت‌کنندگان این اطلاعات، «مرکز فرماندهی جنوبی آمریکا» بوده است. دخالت آمریکا در بحران سیاسی برزیل زمانی آشکارتر می‌شود که سفیر این کشور در برزیل سوابق قابل‌توجهی در حوزه کودتای نرم دارد.
پایگاه اینترنتی نشریه «تله سور» چاپ آمریکای لاتین در گزارشی مستند می‌آورد، سفیر کنونی آمریکا در برزیل که به «متخصص ایجاد کودتای نرم» شهرت دارد، همان خانمی است که در زمان کودتا علیه رئیس‌جمهور پاراگوئه، سفیر وقت آمریکا در آن کشور بود و همین مسئله نقش احتمالی دولت آمریکا در عزل دیلما روسف، رئیس‌جمهور منتخب مردم برزیل را پررنگ‌تر کرده است. لیلیانا آیالده، سفیر کنونی آمریکا در برزیل، همان سفیر آمریکایی است که در زمان کودتای سال 2012 علیه فرنداندو لوگو، رئیس‌جمهور پاراگوئه، در این جایگاه قرار داشت. در موردی بسیار مشابه به بحران سیاسی کنونی در برزیل،‌ کنگره پاراگوئه در ژوئن سال 2012 فرنداندو لوگو، رئیس‌جمهور این کشور را طی آنچه به کودتای شبه‌نظامی معروف است برکنار کرد. لوگوی چپ‌گرا در ماه اوت 2008 پیروز انتخابات شد و به حکمرانی 61 ساله حزب کلورادو در این کشور پایان داد. مخالفان سیاسی او، درست مانند مخالفان سیاسی روسف، تقریباًً بلافاصله پس از پیروزی وی، شروع به توطئه‌چینی علیه او کردند و هنوز یک سال از آغاز ریاست‌جمهوری او نگذشته بود که او با تهدید استیضاح از سوی کنگره روبه‌رو شد. نکته قابل توجه آنکه آمریکایی‌ها پس از سرنگونی روسف، این امر را اقدامی مردمی و دموکراتیک دانستند و ادعا کردند، نهادهای مردم‌نهاد و سیاسیون باید برای حل بحران اقدام کنند که نوعی حمایت تلویحی از کودتا و تغییر در ساختار سیاسی برزیل است. کودتایی که بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین آن را محکوم کرده‌اند و حتی سفرای خود را فراخوانده‌اند، چنانکه پس از ونزوئلا «سالوادور سانچز سرن» رئیس‌جمهوری السالوادور دولت موقت برزیل را که پس از حکم تعلیق «دیلما روسف» بر سر کار آمده است، به رسمیت نشناخت و سفیر خود را از این کشور فراخواند. 
کودتای آمریکایی در حالی برزیل را به آشوب و نابسامانی کشانده است که بسیاری از ناظران سیاسی، مقصد بعدی طرح آمریکا را ونزوئلا می‌دانند. ونزوئلایی که در ماه‌های اخیر با چالش‌های سیاسی و اجتماعی بسیاری مواجه شده است و محور آن را تشدید بحران اقتصادی برای دور کردن مردم از مادورو، رئیس‌جمهور قانونی این کشور تشکیل می‌دهد. وضعیتی که مادورو با دو رویکرد امنیتی و اقتصادی به دنبال مقابله با آن است. در اقدامی پیش‌گیرانه برای نجات ونزوئلا از کودتا، «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهور این کشور پس از اعمال 60 روز حالت فوق‌العاده، اکنون برگزاری رزمایش نظامی را اعلام کرده است. در همین حال رئیس‌جمهوری ونزوئلا تهدید کرده، کارخانه‌هایی را که تولید خود را متوقف کرده‌اند، مصادره کرده و صاحبان آنها را به زندان می‌اندازد. سخت‌گیری‌های مادورو در زمینه کارخانه برگرفته از سابقه تاریخی در آمریکای لاتین است. در دهه 1970 اعتصاب کامیون‌داران و تولیدکنندگان مواد قضایی زمینه‌ساز کودتا علیه آلنده در شیلی و به قدرت رسیدن پینوشه شد که نتیجه آن زنجیره کودتاها در سایر کشورهای آمریکای لاتین شد. در آن زمان کیسینجر که سکان هدایت وزارت خارجه و امنیت ملی آمریکا را برعهده داشت، نظریه فروپاشی آمریکای لاتین با تقویت سرمایه‌داران و فشار بر اقشار ضعیف جامعه را اجرا کرد که تا چند دهه آمریکای لاتین گرفتار سیاست‌های آمریکایی بود. طراحی آمریکا در برزیل در قالب برگزاری همه‌پرسی، برای سرنگونی مادورو در حال پیگیری است؛ چنانکه «انریکه کاپریلز» رهبر مخالفان دولت ونزوئلا که روابطی نزدیک با آمریکا دارد، در جمع هواداران گفت: «ونزوئلا به بمبی می‌ماند که هر لحظه ممکن است منفجر شود؛ ما نمی‌خواهیم این بمب منفجر شود و به همین دلیل از همه می‌خواهیم که خواستار همه‌پرسی در سال 2016 شوند. »
در مجموع می‌توان گفت: آنچه در برزیل روی داده است ادامه دومینوی آمریکایی ـ اروپایی برای احیای دوران سلطه خود بر آمریکای لاتین است که در لوای اقدامات به اصطلاح مردم نهاد صورت می‌گیرد. 

آغاز روابط رژیم صهیونیستی و ساحل عاج به دهه 1960 و سال‌های اولیه استقلال ساحل عاج از فرانسه بازمی‌گردد. فیلیکس هوفونه بوآنی، نخستین رئیس‌جمهور ساحل عاج بود که نقش مهمی در استقلال کشورش از فرانسه داشت. وی جزء اولین رؤسای کشورهای آفریقایی بود که برای تحکیم روابط کشورش و رژیم صهیونیستی عازم تل آویو شد. بوآنی با بسیاری از مقامات عالی‌رتبه آن زمان رژیم صهیونیستی، از جمله «گلدامایر» و «بن گورین» دیدار و گفت‌وگو کرد.
وجود راه‌آهن ۱۵ هزار کیلومتری در ساحل عاج، شرکت‌های صهیونیستی را تحریک کرد تا ضمن فروش محصولات خود در این کشور به راحتی به بازارهای بورکینافاسو و نیجر نیز دست پیدا کنند و از یک سو با فروش محصولات خود و از سوی دیگر با خرید مواد اولیه با نازل‌ترین قیمت سود سرشاری را نصیب خود کنند. نکته دیگر اینکه وجود مراتع پهناور و وسیع کاکائو در ساحل عاج تجار صهیونیست را بر آن داشت تا با خرید کاکائوی خام از این کشور و فروش کاکائو صنعتی به سراسر جهان به ثروتی باورنکردنی دست یابند.
در اواسط دهه 2000 میلادی و با افزایش حملات ددمنشانه رژیم صهیونیستی علیه مسلمانان فلسطینی و حمایت حزب‌الله لبنان از این مسلمانان، ترور تجار لبنانی ساکن غرب آفریقا در دستور کار موساد قرار گرفت. در حقیقت، در این زمان رهبران رژیم صهیونیستی و به ویژه «آریل شارون» معتقد بودند، بازرگانان شیعه در آفریقا که در تجارت الماس اشتغال دارند، مهم‌ترین منبع مالی حزب‌الله هستند؛ از این رو ترور آنها جزء اولویت‌های جوخه‌های ترور رژیم صهیونیستی قرار گرفت. در اجرای این سیاست، تروریست‌های موساد در کشورهای الماس‌خیز غرب آفریقا، نظیر سیرالئون، لیبریا و ساحل عاج فعال شده و طی نزدیک به دو سال 30 بازرگان شیعه را در این کشورها ترور کردند؛ اما آنچه عجیب به نظر می‌رسد مشارکت عناصر لبنانی ارتش پیشین آنتوان لحد در عملیات تروریستی موساد بود. بر اساس این، سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی طی سال‌های آغازین دهه 2000 توانسته بود از میان شش هزار مزدور لبنانی که به فلسطین اشغالی گریخته بودند، 200 نفر را پس از آزمون‌های طاقت‌فرسا گزینش، استخدام کند و در ترور بازرگانان لبنانی‌تبار مورد استفاده قرار دهد.
در سال 2006 به دنبال پیروزی حسن واتارا در انتخابات ریاست جمهوری و امتناع باگبو از انتقال قدرت، جنگ داخلی در این کشور آغاز شد. در این میان فرانسه که از سیاست‌های باگبو در افزایش روابط با رژیم صهیونیستی و آمریکا و کاهش نفوذ خود در صحنه سیاسی ساحل عاج خسته شده بود، به حمایت از واتارا برخاست و با افزایش درگیری‌ها، نظامیان فرانسوی مستقر در پایگاه این کشور در ساحل عاج به حمایت از نیروهای واتارا پرداختند. از این رو باگبو از مستشاران نظامی اسرائیلی درخواست کرد تا زمینه حمله به پایگاه نظامی فرانسه را مهیا کنند و به این ترتیب با پرواز پهپادهای صهیونیستی بر فراز این پایگاه و بمباران آن تعدادی از نظامیان فرانسه کشته شدند. در پی این اقدام دولت فرانسه رسماً از رژیم صهیونیستی به سازمان ملل شکایت کرد و خواستار خروج سریع مستشاران این رژیم از ساحل عاج شد. با شکایت فرانسه و پیگیری سازمان ملل، رژیم صهیونیستی مجبور شد مستشاران خود را از ساحل عاج خارج کند که در نهایت به دنبال خروج نظامیان اسرائیلی و با حمایت فرانسه، دولت باگیو سقوط کرد و حسن واتارا در مقام اولین رئیس‌جمهور مسلمان در ساحل عاج به قدرت رسید، اما نکته جالب اینجا بود که واتارا که مسلمان بود، همسری یهودی داشت.
در سال 2011 و پس از انجام تشریفات رسمی، حسن واتارا در مقام رئیس‌جمهور سوگند یاد کرد و همسرش دومینیک واتارا، که فرانسوی و یهودی‌الصل بود، بانوی اول ساحل عاج شد.

شیمون پرز و حسن واتارا
در سال 2012 حسن واتارا به همراه همسرش و عده‌ای از تجار ساحل عاج راهی تل‌آویو شد و ضمن دیدار با مقامات عالی‌رتبه رژیم صهیونیستی از موزه هولوکاست نیز دیدن کرد. وی در این سفر صدها موافقتنامه سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و نظامی با رژیم صهیونیستی به امضا رساند.
شیمون پرز در دیدار با واتارا یادآور شد، این رژیم آمادگی دارد که در امور کشاورزی، دامداری و مسائل مربوط به تقویت و کیفیت محصولات زراعی و دامی به این کشور یاری رساند. وی تصریح کرد که اسرائیل [رژیم صهیونیستی] طی سال‌های اخیر به تعداد زیادی از کشورهای آفریقایی در زمینه‌های یاد شده کمک کرده و ساحل عاج می‌تواند از همین طریق به رشد و شکوفایی برسد.
 در اواسط سال 2013 آویگدور لیبرمن، وزیر امور خارجه تندروی رژیم صهیونیستی در سفر دوره‌ای خود به آفریقا عازم ساحل عاج شد.
لیبرمن سفر خود به پنج کشور آفریقایی را به منظور پیوستن اسرائیل به منزله عضو ناظر در اتحادیه آفریقا از رواندا آغاز کرد. وی سپس به ساحل عاج، غنا، اتیوپی و کنیا رفت. در این سفر 50 تن از نمایندگان بزرگ‌ترین شرکت‌های اقتصادی اسرائیل با هدف توسعه اقتصادی وی را همراهی می‌کردند. لیبرمن در دیدار با رئیس‌جمهور ساحل عاج گفت: آفریقا هدف مهمی برای سیاست خارجی اسرائیل است و ما در این سفر تلاش خواهیم کرد تا اسرائیل به منزله عضو ناظر در اتحادیه آفریقا طی چند سال آینده پذیرفته شود.

انگلیس: وضعیت بحرانی کودکان
جمعیت خیریه کودکان در انگلیس اعلام کرد، فقط در لندن، روزانه هفتاد کودک ربوده می‌شود. این گزارش ناقوس خطر را در انگلیس به صدا درآورده است؛ زیرا بالاترین آمار ربوده شدن کودکان در اروپاست. برخی از کارشناسان، پلیس انگلیس را متهم می‌کنند که به سبب برخورد نادرست با حادثه ربوده شدن کودکان، جان آنان را در معرض خطر قرار می‌دهد. کارشناسان اعلام کردند، کودکان یا از خانه یا از مراکز بهزیستی، به علل مختلف ربوده می‌شوند که از جمله آنها، قرار گرفتن در معرض خشونت خانوادگی است. گزارش‌ها نشان می‌دهد، برخی از مسئولان امنیتی و پلیس انگلیس نیز در سرقت و سوءاستفاده از کودکان دست دارند و یکی از دلایل پیگیری نکردن جدی وضعیت ربایش کودکان، همین مسئله بیان شده است. 
آمریکا: افزایش بی‌خانمان‌ها 
آمریکا در حالی ادعای اقتصاد برتر جهان را سر می‌دهد و تأکید دارد که هیچ اقتصادی بدون وجود آمریکا نمی‌تواند به حیات خود ادامه دهد که روند تحولات داخلی این کشور حقایق دیگری را نشان می‌دهد. بنا بر اعلام اداره رسیدگی به امور افراد بی‌خانمان در لس‌آنجلس، شمار افراد بی‌خانمان در این شهر در دو سال گذشته 85 درصد افزایش یافته است که این امر اعتراض‌های خیابانی مردم را به همراه داشته است. 
تحقیقات نشان می‌دهد، زوال طبقه متوسط متأثر از تشدید نابرابری فراگیر در آمریکاست که می‌تواند عواقب وخیمی برای جامعه آمریکایی به دنبال داشته باشد. زوال طبقه متوسط در شهرهای آمریکا یکی از بزرگ‌ترین معضلات سیاسی و اقتصادی قرن حاضر است و تحقیق اندیشکده «پیو» از حاد بودن ابعاد وخامت بحران حکایت دارد. 
ترکیه: فاجعه در کمپ پناه‌جویان 
از زمان آغاز جنگ داخلی در سوریه بیش از دو میلیون پناه‌جوی سوری به ترکیه رفته‌اند. دولت ترکیه می‌گوید تاکنون بیش از هشت میلیارد دلار برای پناه‌جویان سوری هزینه کرده است. این ادعاها در حالی مطرح شده است که گزارش‌ها نشان می‌دهد، پناه‌جویان در وضعیت بحرانی در ترکیه به‌سر می‌برند و جدال‌های سیاسی میان اروپا و آنکارا نیز بر میزان این بحران افزوده است. برای نمونه، در کمپ پناه‌جویان «نیزیپ» در قاضی آنتپ ترکیه، 30 پسر بچه مورد سوءاستفاده جنسی قرار گرفته‌اند. در همین حال موارد مختلفی از سوءرفتار مأموران مرزی ترکیه با پناه‌جویان سوری که به سمت مرز ترکیه می‌آیند، گزارش شده است.
فرانسه: تجاوز به کودکان پناه‌جو در اردوگاه کاله 
گزارش‌ها حاکی است، رسوایی دیگری برای فرانسه مدعی حقوق بشر رقم خورده است و آن، رفتارهای غیرانسانی با پناه‌جویان آواره از جنگ است. امدادگران به پناه‌جویان اردوگاه تخریب‌شده جنگل در شهر کاله فرانسه، در بحبوحه نگرانی‌ها از نبود تدابیر حفاظتی از کودکان در این اردوگاه، از تجاوز به کودکان پسر پناه‌جوی ساکن این اردوگاه و وجود خطر سوءاستفاده جنسی برای کودکان پناه‌جو در قاره اروپا خبر دادند.
پزشکان و امدادگران داوطلبی که برای کمک و رسیدگی به پناه‌جویان مستقر در چادرهای خارج از شهر‌های فرانسه آمده بودند، اعلام کردند که طی شش ماه گذشته، هفت پسر بچه 14 تا 16 ساله را که مدعی بودند هدف تجاوز قرار گرفته‌اند، معاینه کرده و تحت نظر قرار داده‌اند که در بررسی‌های خود متوجه صحت ادعاهای آنها شده‌اند.

اگر ایران تجارت می‌خواهد باید تغییر کند!
 خبرگزاری فارس: «هاگار چمالی» سخنگوی پیشین وزارت خزانه‌داری آمریکا با اشاره به شکایت‌های روزهای گذشته ایرانی‌ها درباره مانع‌تراشی‌های واشنگتن در مسیر اجرای «برجام»، نوشته است: «اگر ایران تجارت می‌خواهد باید تغییر کند.» وی همچنین اعتراضات روزهای پیشین شرکت‌ها و بانک‌های اروپایی به واشنگتن به دلیل مانع‌تراشی در مسیر اجرای برجام را رد کرده و مدعی شده است، آنها به دلیل هراس از معامله با ایران از این کشور اجتناب می‌کنند. هاگار چمالی ایران را به تروریسم متهم کرده است. 
ادعای مشاور امنیت ملی آمریکا
خبرگزاری تسنیم: مشاور امنیت ملی آمریکا در سخنانی ضمن ردّ ادعاهای اخیر در زمینه پنهان‌کاری واشنگتن در مسیر برجام، مدعی نظارت همه‌جانبه بر ایران شد. سوزان رایس، مشاور امنیت ملی آمریکا با ردّ ادعاهای موجود در زمینه گمراه کردن افکار عمومی آمریکا و تخلفات رسانه‌‌ای در زمینه توجیه توافق هسته‌ای ایران، گفت: «هیچ مورد پنهان شده‌ای وجود ندارد. هیچ تلاشی برای تحریف واقعیات صورت نگرفته است.» رایس در ادامه مدعی شد: «ایران به مراتب بیشتر از راستی‌آزمایی و بازرسی‌های بین‌المللی قرار دارد. اکنون جهان قادر است از طریق ظرفیت‌های آژانس بین‌المللی اتمی مشخص کند ‌که ایران در فرایند دست‌یابی به سلاح هسته‌ای حرکت نمی‌کند یا قادر به انجام آن نیست.»
تأکید وزارت خزانه‌داری آمریکا بر حفظ تحریم‌ها! 
خبرگزاری صداوسیما: جک لو، وزیر خزانه‌داری آمریکا گفت: همه تحریم‌های اعمال شده ضد ایران در زمینه‌های حمایت از تروریسم، نقض حقوق بشر و برنامه موشک بالستیک را حفظ کرده‌ایم. وی در ادامه مدعی شد: ایران متوجه شد فقط در صورتی که گام‌های مهمی برای برچیدن برنامه تسلیحات هسته‌ای خود بردارد، تحریم‌های خاصی برداشته خواهد شد. توافق ایران کاری را انجام داد که بسیاری فکر می‌کردند ناممکن است و آن، بسته شدن همه راه‌های دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای است. 
 ما همیشه به برجام پایبند بوده‌ایم
خبرگزاری تسنیم: سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفته‌های تخت روانچی مبنی‌بر نقض برجام از سوی آمریکا را تلویحاً نادرست دانسته و گفته است: البته پایبند ماندن آمریکا به آنچه تعهدات برجامی می‌داند، تا زمان متعهد ماندن کامل ایران ادامه خواهد داشت. آلن ایر، سخنگوی فارسی‌زبان وزارت خارجه آمریکا گفت: «این جواب من است؛ ایالات متحده (تاکنون) به همه تعهدات خود ذیل برجام متعهد بوده و این رویه را تا زمانی که ایران هم این‌گونه باشد، ادامه خواهد داد.»
تحریم‌های ایالتی علیه ایران را حفظ و تقویت خواهیم کرد
خبرگزاری باشگاه خبرنگاران: «گرگ آبوت» فرماندار ایالت تگزاس، در نامه‌ای به دولت «باراک اوباما» رئیس‌جمهور کشورش اطلاع داد که این ایالت، تحریم‌ها علیه ایران را حفظ و آنها را تقویت خواهد کرد. 
«آبوت» مخالفت شدید خود را با برجام اعلام و به دولت اطلاع داده است که او از قوانین جدید برای تقویت تحریم‌های اقتصادی فعلی علیه ایران حمایت خواهد کرد. در نامه او به رئیس‌جمهور آمریکا آمده است: «توافق با کشوری که دائماًً مرگ بر آمریکا می‌گوید و سیاست‌های یهودستیزانه را دنبال می‌کند، کوته‌بینانه و بی‌توجهی به واقعیت‌های ژئوپلیتیک است.» وی همچنین نوشته است: به عنوان «یکی از حامیان سرسخت اسرائیل» متعهد به انجام هر کاری برای مخالفت با «توافق نادرست با ایران» است.